果然平日既午市超難搵位 等左大約 20 分鐘先坐低呢間之前都食過 野食樣樣都水準不錯 同埋會定期轉 Menu 每次黎都有d新意佢店面比較細 坐得會小小逼 今日人多 order後餐湯都等左10分鐘先上到 今日餐湯係蘑菇湯 好好飲 佢既餐具同店面都好文青 簡結得黎幾有格調因為減肥叫左個沙律 🥗 但真係好食 佢有d洋蔥絲 甘 蘆薈片 醃過既蕃茄🍅仔 雞絲量都好足 加埋麻醬同酸酸甜甜沙律醬好開胃 我好快就食哂Overall覺得野食幾好 係等耐小小 建議大家避開煩忙時間好似平日lunchtime
果然平日既午市超難搵位 等左大約 20 分鐘先坐低
呢間之前都食過 野食樣樣都水準不錯
同埋會定期轉 Menu 每次黎都有d新意

佢既餐具同店面都好文青 簡結得黎幾有格調

蘑菇湯

甜甘蘆薈麻醬撈雞絲沙律

2019-09-10
20 分鐘 (堂食)
蘑菇湯
甜甘蘆薈麻醬撈雞絲沙律
2019-06-06 1316 瀏覽
星期二和舊同事午飯,上星期已致電去訂枱,因為 Openrice 的訂枱不是 lunch hours。打極電話冇人聽,直到星期二約 11am 先有人接電話,但訂枱只限6人或以上 12:30pm 之前!要食飯就 walk in 等啦。Okie,我 12:20pm已到,當時有張4人枱仔,但服務員說你要3人齊晒先俾枱,就算我另一朋友都到埋,2/3 都唔可以俾枱。然後另一批客到,即時把4人枱給了他們,到我第三位朋友到 (12:30pm) 時已沒有枱,最起碼要等到 1pm!牛頭角係工廈區|新商貿區,樓上餐廳食晏要過百元但又唔可以訂枱,想點?

2019-04-24 1989 瀏覽
已經第三次來食,食咗一次早餐同一次下午茶,每次食完都有差足電嘅感覺! 兩次早餐都係食full breakfast, 份量十足,啱哂我呢啲食一餐當兩餐嘅人,包嘢飲,杯即磨咖啡都幾好飲,$68 間中食下都唔算貴! 多士可以揀麥包或普通白麵包,第一次揀咗麥包,但覺得同普通白麵包分別不大,所以第二次就慳返幾蚊。如果覺得太飽都仲有其他輕盈啲嘅餐可以選擇!之前仲試咗下午茶嘅Waffle, 都唔錯,同早餐一樣,都係用心嘅出品,所以如果趕時間就未必係一好選擇!午餐都仲有意粉,漢堡包之類嘅食物,不過未有機會試!

午餐都仲有意粉,漢堡包之類嘅食物,不過未有機會試!

Full  Breakfast
Waffle
2019-04-24
早餐
Full  Breakfast
Waffle
2019-03-21 1225 瀏覽
在繁忙時間前10分鐘,三人到達餐廳用膳,被分配到四人桌面,當時全店有八成是空的。侍應居然要求將一位女士加插入我們四人枱中,說繁忙時間都會全店會非常滿。我們拒絕後得到不善對待。但其後全店大部份四人位都是有一格空位,而那女士亦全程座兩人為直至用膳完成。侍應安排極之有問題及不友善。
侍應安排極之有問題及不友善。
2019-01-06 1668 瀏覽
其實我好少寫食評,因為市面上大部份嘅餐廳食物味道都係一樣,standard 而且好一般,即使你比五六百蚊食一餐。今次有緣嚟到呢間餐廳,係經過一位朋友嘅介紹。兩位主廚製作食物非常用心,每一件食材都經過佢哋精挑細選,由頭盤至主菜,每一件食物既味道非常有驚喜,好好食,好新鮮🤤🤤🤤🤤🤤。呢個素質嘅食物,係市場上真係好罕有,而且價錢相對便宜。依間餐廳環境唔算好大,但係裝修精緻,係一班朋友食飯選擇嘅好地方🥰真心推介,希望大家食到真正有”味道”嘅食物。

今次有緣嚟到呢間餐廳,係經過一位朋友嘅介紹。

真心推介,希望大家食到真正有”味道”嘅食物。
2018-12-22
2018-12-29 1071 瀏覽
聖誕節前的星期五相約數位好朋友一聚,因近年市面食市變得非常商業化,佳節常以所謂的套餐作青睞,味道卻只是平平無奇,特此一嚐新地方,為是次meet-up帶點新元素。結果是出乎意料,W.O.M.是一個卧虎藏龍的地方,每口都能感受製作者的心思!用料新鮮,尤其在沙律菜中體現到,沒有殘花敗柳的上碟,presentation更令食指大動。是夜有別於日常,跟坊間同樣有Christmas menu以配合節日氣氛,共有4 course及包餐飲,但價錢卻相宜得多,沒有多餘的感覺。整體裝潢/環境簡約,很cosy很舒服,服務殷勤友善!餐廳亦有小露台供吸煙人仕享用的空間,貼心不過!無法不極力推薦,節日後一定會番嚟試其他menu!
2018-12-21
慶祝紀念
聖誕節
2018-12-19 1068 瀏覽
之前聽朋友說附近的商業大廈3樓開了一間不錯的西餐廳,所以今天過來試試。地方不太大,只有幾張枱,所以建議12點半前來。看看餐牌有沙律~雞扒~海鮮飯,還有意粉。暖沙律其實也很吸引,下次會試,今次叫了雞扒。🤗同事分別叫了意大利龍蝦湯燴海鮮配飯$108同黑毛豬肉漢堡$98前菜選擇了沙律,如果餐湯便是南瓜湯。意大利龍蝦湯燴海鮮配飯$108貌相很吸引😻喝下去湯味很濃郁,而且有不同的海鮮種類,但份量不算多。價錢相對覺得貴。墨西哥香辣雞扒$88配上薯仔粒粟米及青豆。雞扒吃下去很juicy!雞皮有一層蜜糖在上面,可是皮沒有煎得很脆,有點失望😞薯仔粒的份量不多。整個餐吃下去,對女孩子來講也只是剛剛好。漢堡的份量比其他大,配上芝士番茄生菜,非常好味。薯條真的是胖胖的,和名字一般😂叫了一杯凍檸茶,這杯反而有一些驚喜,茶味濃幾好飲。

前菜選擇了沙律,如果餐湯便是南瓜湯。

意大利龍蝦湯燴海鮮配飯$108

整個餐吃下去,對女孩子來講也只是剛剛好。

叫了一杯凍檸茶,這杯反而有一些驚喜,茶味濃幾好飲。
午餐