2020-02-18 2317 瀏覽
位置比較偏唔近地鐵站,勝在附近多商業大廈,午市比較旺🕞輪後時間🕤今日比較早食午餐唔洗等位,餐廳設計佈置都好有特式但地方唔算大,想食記得提前訂座🥢推介食品🥢1️⃣ 日式和風牛肉飯$88有好一排無食牛肉飯,竟然呢間鋪頭有,二話不說就點左。牛肉嫩滑,又夠薄身,入口有種溶化嘅感覺🤤有牛汁另外上,唔會令白飯濕晒👍🏻配埋餐湯-蘑菇忌廉湯,整體成個套餐都唔錯好味 😋😋😋賣相 👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️價錢 🏦🏦🏦🏦(5分最高)

位置比較偏唔近地鐵站,勝在附近多商業大廈,午市比較旺

🥢推介食品🥢

1️⃣ 日式和風牛肉飯$88

配埋餐湯-蘑菇忌廉湯,整體成個套餐都唔錯

好味 😋😋😋
賣相 👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️
價錢 🏦🏦🏦🏦
(5分最高)

• 日式和風牛肉丼
好快就過年🎉 #小秘書 跟 #朋友、#同事 嘅 #團年飯 已經排到 #年廿九😅 不過都只想搵大家出嚟聚下🥳 #人生路不熟,我哋呢日只好 #重遊舊地,再一次嚟到 WOM 食飯。無可否認,#WOM 杯 #咖啡同 #食材 都比地面間Cafe遜色,但係我就反而鍾意呢度多啲... 點解?感覺嚟啫😅呢日我叫咗個 #WOM #Singnature #Burger🍔 #LunchSet🍽 #餐湯 煮得好夠熱、入口好creamy👍🏻 #漢堡包 嘅外觀令我喜出望外😆 厚厚嘅 #漢堡扒上面加上 #芝士 同 #青瓜🥒 成個配搭本來係唔錯嘅,可惜 #廚師 唔夠細心,咁大個 #漢堡包 居然無幫客人用食物紙包裹😅 一啖咬落去好容易就搞到成手肉汁😅 仲有呢... 個 #漢堡包太淋,對我來講口感麻麻😏 不過整體服務都係唔差,只係一見我哋放低刀叉就想我哋馬上走... 明嘅明嘅🤪

2020-01-17
2020-01-02 262 瀏覽
#開工大吉 🍊梗係要食好啲... 誤打誤撞我哋上到嚟 WOM 食我哋嘅 #開年飯🍽 #WOM 開喺 FCC嘅三樓,唔係經過見到樓下嘅廣告,其實都幾難搵得到👀 #餐廳 地方唔算太大,不過啲擺位都唔算太迫,#餐廳佈置 有種 #小清新 嘅感覺。佢哋嘅 #LunchSet 選擇唔多,敗家嘅#小秘書 就只有 #獨愛 最貴嗰款 #黑松露海鮮意大利粉 配 #溫泉蛋🐣 #意粉 口感煙韌、再加上少少#黑松露醉 喺面,增加層次感😋 最後我叫咗杯 #凍咖啡 做呢餐嘅結尾☕️ #咖啡豆 都幾香呀😚 整體嚟講,價錢係有啲貴,不過 #食物 同 #服務 都好好,起碼食飽都可以坐一陣先埋單,無人嚟穿梭「抹枱」先啦🤩

2020-01-02
2019-12-15 1174 瀏覽
公司office啱啱搬去牛頭角, 就開始喺呢頭揾食。同朋友十二點半前到達餐廳, 已經見餐廳95%滿座, 好彩仲有最後一張walk in枱。是日餐湯係西洋菜忌廉湯。平時只係見西洋菜係中湯出現, 冇諗過同忌廉一齊煮又咁夾喎! 主食方面, 我叫咗’新鮮本地農場黑毛豬肉漢堡’。漢堡配生菜, 蕃茄一齊食減少油膩感, 而配菜有薯條同牛油粟米。朋友叫咗’韓式泡菜牛肉飯’, 味道夠而且泡菜份量唔少。可惜, 整個午餐的食物都完全唔熱, 而且樓面服務員不足, 無論點菜定出菜效率都比較低, 好多waiting time, 所以呢間餐廳應該不會encore了。

朋友叫咗’韓式泡菜牛肉飯’, 味道夠而且泡菜份量唔少。

2019-12-04
2019-12-10 801 瀏覽
本約了同事去試,落左order點知因工作行唔開,唯有打包同事拎反黎比我食。Burger 薯條小小凍左都仲可以咁好味D湯仲好熱下次一定要堂食!好味好豐富,物超所值。
Burger 薯條小小凍左都仲可以咁好味
D湯仲好熱
下次一定要堂食!
好味好豐富,物超所值。
招牌手打安格斯牛肉漢堡
招牌手打安格斯牛肉漢堡
2019-11-12 914 瀏覽
食物:個日嘅時日餐湯係粟米蘑菇忌廉湯,唉,唔記得影相俾大家睇。粟米同蘑菇味好夾,味道濃郁,好好飲呀!❤️❤️🍔新鮮本地農場黑毛豬漢堡豬肉漢堡扒夠多汁,蔬菜都幾新鮮。薯條🍟係粗身薯條黎嘅,外脆內軟,正!反而,餐配嘅粟米略為失色,乾身而且甜味唔夠。整體上份量夠大,男同事都夠食。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻意式肉丸意大利粉味道正常發揮,意大利粉唔會太軟,軟硬適中,肉丸調味豐富。❤️🦞龍蝦汁蝦仁青口扁意粉賣相已經好吸引🤩,海鮮無雪藏味道,龍蝦汁鮮甜,好味。扁意粉麵質都唔會過於軟身,有咬口。😋😋😋坐位安排:午市人齊入座 2-4人枱,人多要分開坐
食物:

🍔新鮮本地農場黑毛豬漢堡

👍🏻意式肉丸意大利粉

🦞龍蝦汁蝦仁青口扁意粉

坐位安排:
午市人齊入座 2-4人枱,人多要分開坐
2019-10-24 297 瀏覽
大家都知牛頭角工業區無野食,咁就推介大家要來食WOM啦,又是一間樓上cafe,上三樓一開lift門就到。我同朋友就決定點兩款互相share,一份招牌burger再加和風鰻魚意粉。兩款都好好食阿,個burger夠曬juicy,肉堡都煎得香脆,配菜亦充足,令整體唔會太肉食獸。滿意之作。另外意粉亦有驚喜,味道香濃,令人不禁眨眼食曬,配作紫菜及魚鬆使口感增添色彩,誠意之作。餐廳環境不大,但座位還算坐得舒適,服務員態度和藹親切,like

果然平日既午市超難搵位 等左大約 20 分鐘先坐低呢間之前都食過 野食樣樣都水準不錯 同埋會定期轉 Menu 每次黎都有d新意佢店面比較細 坐得會小小逼 今日人多 order後餐湯都等左10分鐘先上到 今日餐湯係蘑菇湯 好好飲 佢既餐具同店面都好文青 簡結得黎幾有格調因為減肥叫左個沙律 🥗 但真係好食 佢有d洋蔥絲 甘 蘆薈片 醃過既蕃茄🍅仔 雞絲量都好足 加埋麻醬同酸酸甜甜沙律醬好開胃 我好快就食哂Overall覺得野食幾好 係等耐小小 建議大家避開煩忙時間好似平日lunchtime
果然平日既午市超難搵位 等左大約 20 分鐘先坐低

2019-09-10
蘑菇湯
甜甘蘆薈麻醬撈雞絲沙律
2019-06-06 1238 瀏覽
星期二和舊同事午飯,上星期已致電去訂枱,因為 Openrice 的訂枱不是 lunch hours。打極電話冇人聽,直到星期二約 11am 先有人接電話,但訂枱只限6人或以上 12:30pm 之前!要食飯就 walk in 等啦。Okie,我 12:20pm已到,當時有張4人枱仔,但服務員說你要3人齊晒先俾枱,就算我另一朋友都到埋,2/3 都唔可以俾枱。然後另一批客到,即時把4人枱給了他們,到我第三位朋友到 (12:30pm) 時已沒有枱,最起碼要等到 1pm!牛頭角係工廈區|新商貿區,樓上餐廳食晏要過百元但又唔可以訂枱,想點?

2019-04-24 1903 瀏覽
已經第三次來食,食咗一次早餐同一次下午茶,每次食完都有差足電嘅感覺! 兩次早餐都係食full breakfast, 份量十足,啱哂我呢啲食一餐當兩餐嘅人,包嘢飲,杯即磨咖啡都幾好飲,$68 間中食下都唔算貴! 多士可以揀麥包或普通白麵包,第一次揀咗麥包,但覺得同普通白麵包分別不大,所以第二次就慳返幾蚊。如果覺得太飽都仲有其他輕盈啲嘅餐可以選擇!之前仲試咗下午茶嘅Waffle, 都唔錯,同早餐一樣,都係用心嘅出品,所以如果趕時間就未必係一好選擇!午餐都仲有意粉,漢堡包之類嘅食物,不過未有機會試!

午餐都仲有意粉,漢堡包之類嘅食物,不過未有機會試!

Full  Breakfast
Waffle
2019-04-24
早餐
Full  Breakfast
Waffle
2019-03-21 1183 瀏覽
在繁忙時間前10分鐘,三人到達餐廳用膳,被分配到四人桌面,當時全店有八成是空的。侍應居然要求將一位女士加插入我們四人枱中,說繁忙時間都會全店會非常滿。我們拒絕後得到不善對待。但其後全店大部份四人位都是有一格空位,而那女士亦全程座兩人為直至用膳完成。侍應安排極之有問題及不友善。
侍應安排極之有問題及不友善。
2019-01-06 1606 瀏覽
其實我好少寫食評,因為市面上大部份嘅餐廳食物味道都係一樣,standard 而且好一般,即使你比五六百蚊食一餐。今次有緣嚟到呢間餐廳,係經過一位朋友嘅介紹。兩位主廚製作食物非常用心,每一件食材都經過佢哋精挑細選,由頭盤至主菜,每一件食物既味道非常有驚喜,好好食,好新鮮🤤🤤🤤🤤🤤。呢個素質嘅食物,係市場上真係好罕有,而且價錢相對便宜。依間餐廳環境唔算好大,但係裝修精緻,係一班朋友食飯選擇嘅好地方🥰真心推介,希望大家食到真正有”味道”嘅食物。

今次有緣嚟到呢間餐廳,係經過一位朋友嘅介紹。

真心推介,希望大家食到真正有”味道”嘅食物。
2018-12-22
2018-12-29 1035 瀏覽
聖誕節前的星期五相約數位好朋友一聚,因近年市面食市變得非常商業化,佳節常以所謂的套餐作青睞,味道卻只是平平無奇,特此一嚐新地方,為是次meet-up帶點新元素。結果是出乎意料,W.O.M.是一個卧虎藏龍的地方,每口都能感受製作者的心思!用料新鮮,尤其在沙律菜中體現到,沒有殘花敗柳的上碟,presentation更令食指大動。是夜有別於日常,跟坊間同樣有Christmas menu以配合節日氣氛,共有4 course及包餐飲,但價錢卻相宜得多,沒有多餘的感覺。整體裝潢/環境簡約,很cosy很舒服,服務殷勤友善!餐廳亦有小露台供吸煙人仕享用的空間,貼心不過!無法不極力推薦,節日後一定會番嚟試其他menu!
2018-12-21
聖誕節
2018-12-19 1034 瀏覽
之前聽朋友說附近的商業大廈3樓開了一間不錯的西餐廳,所以今天過來試試。地方不太大,只有幾張枱,所以建議12點半前來。看看餐牌有沙律~雞扒~海鮮飯,還有意粉。暖沙律其實也很吸引,下次會試,今次叫了雞扒。🤗同事分別叫了意大利龍蝦湯燴海鮮配飯$108同黑毛豬肉漢堡$98前菜選擇了沙律,如果餐湯便是南瓜湯。意大利龍蝦湯燴海鮮配飯$108貌相很吸引😻喝下去湯味很濃郁,而且有不同的海鮮種類,但份量不算多。價錢相對覺得貴。墨西哥香辣雞扒$88配上薯仔粒粟米及青豆。雞扒吃下去很juicy!雞皮有一層蜜糖在上面,可是皮沒有煎得很脆,有點失望😞薯仔粒的份量不多。整個餐吃下去,對女孩子來講也只是剛剛好。漢堡的份量比其他大,配上芝士番茄生菜,非常好味。薯條真的是胖胖的,和名字一般😂叫了一杯凍檸茶,這杯反而有一些驚喜,茶味濃幾好飲。

前菜選擇了沙律,如果餐湯便是南瓜湯。

意大利龍蝦湯燴海鮮配飯$108

整個餐吃下去,對女孩子來講也只是剛剛好。

叫了一杯凍檸茶,這杯反而有一些驚喜,茶味濃幾好飲。