603
142
14
等級2
14
0
2020-05-25 0 瀏覽
呢日同友人係銅鑼灣,想食個下午茶,周圍去行,就見到呢間via Tokyo。作為抹茶控,又點可以唔嚟呢間Via Tokyo試吓呢,所以我就二話不說,排隊入去人試吓呢個甜品!呢個抹茶蛋捲甜甜的,啲cream係甘甜而唔係死甜,食落係厚身忌廉,個蛋捲鬆軟香甜,配上呢種甘甘地嘅cream好好味😋焙茶雪糕配白玉,雪糕好好味,濃郁嘅茶味陪上兩粒煙韌嘅白玉,認真好似去咗日本一樣呀😍食完呢個甜品再配上一杯焙茶,真係好似去咗日本食下午茶一樣呀!
更多

呢日同友人係銅鑼灣,想食個下午茶,周圍去行,就見到呢間via Tokyo。

作為抹茶控,又點可以唔嚟呢間Via Tokyo試吓呢,所以我就二話不說,排隊入去人試吓呢個甜品

呢個抹茶蛋捲甜甜的,啲cream係甘甜而唔係死甜,食落係厚身忌廉,個蛋捲鬆軟香甜,配上呢種甘甘地嘅cream好好味😋

焙茶雪糕配白玉,雪糕好好味,濃郁嘅茶味陪上兩粒煙韌嘅白玉,認真好似去咗日本一樣呀😍

食完呢個甜品再配上一杯焙茶,真係好似去咗日本食下午茶一樣呀!
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
415
0
2020-05-05 172 瀏覽
Cake set $86.有茶 有cake 有雪糕 雖然感覺貴左少少 不過哩間小店食物既質素真心哩幾年黎都維持得唔錯.個茶係可以不斷refill 岩晒想坐耐d吹下水既朋友 cake都係個幾款 揀返一個你想食既就得 雖然menu可能冇寫出黎☺️.個雪糕就細杯左少少 有d失望😹2啖就食完🥺得2粒白玉 下次我會叫我個剩雪糕😙 佢個抹茶雪糕茶味係重d 入口幾甘 如果想食牛奶味重d我覺得應該試另一間 哩間真心岩matcha lover去😋.其實灣仔碼頭都有一間 不過應該因為疫情有限聚令之後佢冇開過 有時行過坐船去tst我都好想買杯野飲😅😅😅
更多
Cake set $86
.
有茶 有cake 有雪糕 雖然感覺貴左少少 不過哩間小店食物既質素真心哩幾年黎都維持得唔錯
.
個茶係可以不斷refill 岩晒想坐耐d吹下水既朋友 cake都係個幾款 揀返一個你想食既就得 雖然menu可能冇寫出黎☺️
.
個雪糕就細杯左少少 有d失望😹2啖就食完🥺得2粒白玉 下次我會叫我個剩雪糕😙 佢個抹茶雪糕茶味係重d 入口幾甘 如果想食牛奶味重d我覺得應該試另一間 哩間真心岩matcha lover去😋
.
其實灣仔碼頭都有一間 不過應該因為疫情有限聚令之後佢冇開過 有時行過坐船去tst我都好想買杯野飲😅😅😅
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
8 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
  • 宇治抹茶芝士蛋糕
  • 抹茶雪糕
等級2
16
0
2020-05-03 92 瀏覽
最近天氣十分熱,在銅鑼灣行街行到熱熱地,於是嚟Via Tokyo食番杯雪糕。叫咗一杯朱古力新地,上枱幾有驚喜,個新地整得好高,朱古力醬係杯邊做到虎紋效果,賣相十分吸引,朱古力味亦不會死甜,恰到好處。上面灑左一些脆片,口感有點像早餐個D粟米片,但吃下去味道不同,甜甜地,不知道是什麼。雪糕除了凍,亦非常細滑,感覺也不油膩,比麥當勞的新地軟綿得多。雖然只是叫了一杯雪糕,但侍應態度仍然幾好,沒有趕人走或黑面,可能是疫情原因?這就要留待疫情後再來才知道了。
更多
最近天氣十分熱,在銅鑼灣行街行到熱熱地,於是嚟Via Tokyo食番杯雪糕。

叫咗一杯朱古力新地,上枱幾有驚喜,個新地整得好高,朱古力醬係杯邊做到虎紋效果,賣相十分吸引,朱古力味亦不會死甜,恰到好處。上面灑左一些脆片,口感有點像早餐個D粟米片,但吃下去味道不同,甜甜地,不知道是什麼。

雪糕除了凍,亦非常細滑,感覺也不油膩,比麥當勞的新地軟綿得多。

雖然只是叫了一杯雪糕,但侍應態度仍然幾好,沒有趕人走或黑面,可能是疫情原因?這就要留待疫情後再來才知道了。
1 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
30
0
2020-04-22 180 瀏覽
喺銅鑼灣食完飯緊係要歎返個甜品啦呢間野都幾多人食 喺門口等咗陣先入得堂食限時半個鐘 不過都夠慢慢食完杯雪糕叫咗個白玉抹茶牛奶雪糕 個雪糕好厚身 唔係個啲好水既 好重綠茶味 唔會太甜 啱啱好 $58都算少少貴 但間唔中食下都ok佢仲有檸檬水提供
更多
喺銅鑼灣食完飯緊係要歎返個甜品
呢間野都幾多人食 喺門口等咗陣先入得
堂食限時半個鐘 不過都夠慢慢食完杯雪糕
2 瀏覽
0 讚好
0 留言

叫咗個白玉抹茶牛奶雪糕 個雪糕好厚身 唔係個啲好水既 好重綠茶味 唔會太甜 啱啱好 $58都算少少貴 但間唔中食下都ok

佢仲有檸檬水提供
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級2
18
0
2020-04-08 287 瀏覽
雪糕控出沒😈69% 黑朱古力雪糕Rating: 9/10HK$ 31見到Via Tokyo竟然出咗綠茶以外嘅味道,當然要即刻試吓啦!拎上手已經好重手🤩估唔到佢嘅朱古力味又真係好濃郁,好似食緊朱古力醬咁,🍫但黑朱古力味所以唔會太甜。不過比起綠茶雪糕就熔得好快啦。 😈白玉抹茶焙茶雪糕Rating: 10/10HK$ 49呢度所有雪糕都可以轉做Mix,當想食多一種口味都可以咁做!😃 我個人來講就最鍾意呢度嘅焙茶味,茶味夠香濃,比綠茶味多咗一份韻味、餘香。白玉口感煙韌,配雪糕非常好食😋雪糕質感熔得慢,結實又滑嘅口感,真材實料。呢間雪糕舖真係差唔多每次經過都會買來食,不斷覆桌覆桌再覆桌😇 大概係我食過最好食嘅綠茶雪糕🍦
更多
雪糕控出沒😈69% 黑朱古力雪糕
Rating: 9/10
HK$ 31
69%黑朱古力雪糕
6 瀏覽
0 讚好
0 留言

見到Via Tokyo竟然出咗綠茶以外嘅味道,當然要即刻試吓啦!

拎上手已經好重手🤩估唔到佢嘅朱古力味又真係好濃郁,好似食緊朱古力醬咁,🍫但黑朱古力味所以唔會太甜。

不過比起綠茶雪糕就熔得好快啦。


😈白玉抹茶焙茶雪糕
Rating: 10/10
HK$ 49
7 瀏覽
1 讚好
0 留言

呢度所有雪糕都可以轉做Mix,當想食多一種口味都可以咁做!😃 我個人來講就最鍾意呢度嘅焙茶味,茶味夠香濃,比綠茶味多咗一份韻味、餘香。

白玉口感煙韌,配雪糕非常好食😋雪糕質感熔得慢,結實又滑嘅口感,真材實料。

呢間雪糕舖真係差唔多每次經過都會買來食,不斷覆桌覆桌再覆桌😇 大概係我食過最好食嘅綠茶雪糕🍦
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
69%黑朱古力雪糕
  • 焙茶雪糕
等級2
28
0
2020-03-23 342 瀏覽
店入面好細,只有十幾個坐位. 坐滿人幾迫下. 叫左個抺茶牛奶雪糕外賣, 牛奶果邊應該係用牛乳整,好香同夠滑. 綠茶味香濃, 有少少澀但好易入口, 食完會有d回甘. 雪糕都幾快溶,要快D食. $37支雪糕算少貴, 但味道值番咁既價錢.
更多
店入面好細,只有十幾個坐位. 坐滿人幾迫下. 叫左個抺茶牛奶雪糕外賣, 牛奶果邊應該係用牛乳整,好香同夠滑. 綠茶味香濃, 有少少澀但好易入口, 食完會有d回甘. 雪糕都幾快溶,要快D食. $37支雪糕算少貴, 但味道值番咁既價錢.
抺茶牛奶雪糕筒
$37
5 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-02-29
用餐途徑
外賣自取
人均消費
$40 (下午茶)
推介美食
抺茶牛奶雪糕筒
$ 37
等級3
38
0
2020-03-22 266 瀏覽
呢五年多左好多網店賣各種濃度嘅抹茶甜品,但講起喺香港掀起抹茶熱潮嘅舖頭,相信唔少人會同意Via Tokyo 應佔一席,我係佢抹茶同芝麻刨冰嘅忠實fans,好可惜尖沙咀店早排已經結業。雖然‪銅鑼灣店‬唔賣刨冰,但見佢推出咗新產品都去支持下。.🍽忌廉抹茶戚風蛋糕圖三可以清楚見到忌廉、戚風蛋糕同中間嘅抹茶忌廉共三層,扯起透明膠後頂層滿滿嘅忌廉瞬間傾瀉,畫面好治愈,蛋糕頗鬆軟但較乾身,忌廉綿密有奶香。抹茶忌廉有淡淡嘅回甘,仲有一抹紅豆蓉係蛋糕中間吊味。不過戚風蛋糕始終行輕盈路線較難入味,而且忌廉無論視覺定味道上都係呢款蛋糕嘅主角,想食濃茶味嘅叫返雪糕啦。.🍽宇治抹茶芝士蛋糕雖然望落似綠色嘅NY cheese cake,但實際上蛋糕質感黏軟,抹茶同芝士味一平分秋色,伴碟嘅抹茶醬先係精髓,抹味相濃郁。
更多
呢五年多左好多網店賣各種濃度嘅抹茶甜品,但講起喺香港掀起抹茶熱潮嘅舖頭,相信唔少人會同意Via Tokyo 應佔一席,我係佢抹茶同芝麻刨冰嘅忠實fans,好可惜尖沙咀店早排已經結業。雖然‪銅鑼灣店‬唔賣刨冰,但見佢推出咗新產品都去支持下。
.
🍽忌廉抹茶戚風蛋糕
圖三可以清楚見到忌廉、戚風蛋糕同中間嘅抹茶忌廉共三層,扯起透明膠後頂層滿滿嘅忌廉瞬間傾瀉,畫面好治愈,蛋糕頗鬆軟但較乾身,忌廉綿密有奶香。抹茶忌廉有淡淡嘅回甘,仲有一抹紅豆蓉係蛋糕中間吊味。不過戚風蛋糕始終行輕盈路線較難入味,而且忌廉無論視覺定味道上都係呢款蛋糕嘅主角,想食濃茶味嘅叫返雪糕啦。
忌廉抹茶戚風蛋糕
$68
15 瀏覽
0 讚好
0 留言
忌廉抹茶戚風蛋糕
$68
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
5 瀏覽
0 讚好
0 留言

.
🍽宇治抹茶芝士蛋糕
雖然望落似綠色嘅NY cheese cake,但實際上蛋糕質感黏軟,抹茶同芝士味一平分秋色,伴碟嘅抹茶醬先係精髓,抹味相濃郁。
宇治抹茶芝士蛋糕
$48
6 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-03-20
用餐途徑
堂食
用餐時段
宵夜
推介美食
忌廉抹茶戚風蛋糕
$ 68
忌廉抹茶戚風蛋糕
$ 68
宇治抹茶芝士蛋糕
$ 48
等級3
37
0
2020-03-21 158 瀏覽
唔知係咪對綠色嘅嘢特別有興趣💚,個人除咗鍾意牛油果🥑仲好鍾意抹茶🍵應該唔少抹茶控都試過呢間😚唔食雪糕,可以試下抹茶cake😋我覺得香港好少抹茶甜品食😢 (如果有好介紹要話我知😏) •👍🏼雪糕質感真係好滑🤩好多雪糕combinations可以選擇(抹茶、焙茶、烏龍茶、北海道牛乳等雪糕味➕白玉,紅豆,綠茶蕨餅,脆米,黃豆粉等配料)•👎🏼餐廳內座位較少,成日都逼滿人👯‍♀️👯👯‍♂️——🍵脆米白玉抹茶牛奶雪糕 -$54-🤎🤎🤎🤎🤎( 一啖既雪糕真係會係不為意嘅情況下喺口腔內滑黎滑去🤣牛乳味超重超rich! 抹茶味幾重,少甘而不苦🍵雪糕偏甜所以夾埋好煙韌嘅白玉就岩岩好,仲有4粒咁多!就算雪糕擺左一陣,玄米粒依然保持到脆卜卜,玄米味好夾抹茶雪糕☺️全部加埋一齊食會有多從口感,好得意😋)•🍵焙茶雪糕筒 -$58-🤎🤎🤎🤎🤍(呢款雪糕筒好似最抵食😆一個包含白玉、紅豆、綠茶蕨餅三種配料🥰,仲有埋個cone食!!不過由於我哋食得太飽,轉咗做杯裝; 蕨餅軟冧冧,焙茶味都ok重😳,雪糕食落好滑,好少冰粒🧊)
更多
唔知係咪對綠色嘅嘢特別有興趣💚,個人除咗鍾意牛油果🥑仲好鍾意抹茶🍵應該唔少抹茶控都試過呢間😚唔食雪糕,可以試下抹茶cake😋我覺得香港好少抹茶甜品食😢 (如果有好介紹要話我知😏)
5 瀏覽
0 讚好
0 留言

👍🏼
雪糕質感真係好滑🤩
好多雪糕combinations可以選擇(抹茶、焙茶、烏龍茶、北海道牛乳等雪糕味➕白玉,紅豆,綠茶蕨餅,脆米,黃豆粉等配料)

👎🏼
餐廳內座位較少,成日都逼滿人👯‍♀️👯👯‍♂️
——
🍵脆米白玉抹茶牛奶雪糕 -$54-
🤎🤎🤎🤎🤎
( 一啖既雪糕真係會係不為意嘅情況下喺口腔內滑黎滑去🤣牛乳味超重超rich! 抹茶味幾重,少甘而不苦🍵雪糕偏甜所以夾埋好煙韌嘅白玉就岩岩好,仲有4粒咁多!就算雪糕擺左一陣,玄米粒依然保持到脆卜卜,玄米味好夾抹茶雪糕☺️全部加埋一齊食會有多從口感,好得意😋)
5 瀏覽
0 讚好
0 留言



🍵焙茶雪糕筒 -$58-
🤎🤎🤎🤎🤍
(呢款雪糕筒好似最抵食😆一個包含白玉、紅豆、綠茶蕨餅三種配料🥰,仲有埋個cone食!!不過由於我哋食得太飽,轉咗做杯裝; 蕨餅軟冧冧,焙茶味都ok重😳,雪糕食落好滑,好少冰粒🧊)
6 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級2
5
0
2020-03-07 211 瀏覽
銅鑼灣店綠茶嘅甜品係難搵到好味嘅, 通常會太甜。 我見到好多人讚呢間就試下,淨係試咗一個綠茶蛋糕卷, 因為我最鍾意蛋糕卷,(以前半島酒店嗰個士多啤梨卷好好味)。 呢一間我就會失望, 入面的綠茶cream唔多而且冇乜味道, 冇乜抹茶味。 不過公道D講, 蛋糕卷係夠綿夠軟的, 亦都唔會乾爭爭。 佢哋呢系有啲餐一個蛋糕一個嘢飲, 因為當日我已經飲咗其他小店嘅飲品, 於是只係食一個蛋糕卷, 店員好似有少少嫌棄。我要繼續去搵另一家好味嘅抹茶蛋糕卷。
更多
銅鑼灣店
綠茶嘅甜品係難搵到好味嘅, 通常會太甜。 我見到好多人讚呢間就試下,淨係試咗一個綠茶蛋糕卷, 因為我最鍾意蛋糕卷,(以前半島酒店嗰個士多啤梨卷好好味)。 呢一間我就會失望, 入面的綠茶cream唔多而且冇乜味道, 冇乜抹茶味。 不過公道D講, 蛋糕卷係夠綿夠軟的, 亦都唔會乾爭爭。

佢哋呢系有啲餐一個蛋糕一個嘢飲, 因為當日我已經飲咗其他小店嘅飲品, 於是只係食一個蛋糕卷, 店員好似有少少嫌棄。

我要繼續去搵另一家好味嘅抹茶蛋糕卷。
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
129
0
2020-03-02 164 瀏覽
If Matcha ice cream is too ordinary for you, Houjicha ice cream certainly will be the best choice in Via Tokyo.I have ordered Houjicha Soft Cone $37.  The portion, as usual, was very large and satisfying.  The texture of the soft serve was very creamy and smooth, while the flavour of Houjicha was rich.  I could taste a light milky flavour as well.The cone was full of buttery smell and very crunchy.  Would definitely visit again for desserts later.
更多
If Matcha ice cream is too ordinary for you, Houjicha ice cream certainly will be the best choice in Via Tokyo.
I have ordered Houjicha Soft Cone $37.  The portion, as usual, was very large and satisfying.  The texture of the soft serve was very creamy and smooth, while the flavour of Houjicha was rich.  I could taste a light milky flavour as well.
The cone was full of buttery smell and very crunchy.  Would definitely visit again for desserts later.
Houjicha Soft Cone
$37
2 瀏覽
0 讚好
0 留言
Houjicha Soft Cone
$37
4 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
人均消費
$37 (午餐)
推介美食
Houjicha Soft Cone
$ 37
Houjicha Soft Cone
$ 37
等級2
20
0
2020-03-02 107 瀏覽
係銅鑼灣行街經過Via Tokyo,就忍唔住嘆返杯雪糕。堂食的話,Via Tokyo基本上都要等位,今次唔想等,就揀左外賣。焙茶雪糕筒 (HK$58)焙茶綠茶雪糕筒 (HK$58)今次order 了一焙茶及焙茶加抹茶雙拼的軟雪糕。焙茶及抹茶茶香味重,甘味香濃。雪糕質感十分軟滑。軟雪糕上的toppings 包括了小丸子,紅豆,蕨餅。小丸子及蕨餅煙煙韌韌有咬口,沾上茶味雪糕十分Match 。這兩個雪糕筒份量頗大的,食完整杯雪糕超級飽肚哦!
更多
係銅鑼灣行街經過Via Tokyo,就忍唔住嘆返杯雪糕。堂食的話,Via Tokyo基本上都要等位,今次唔想等,就揀左外賣。


焙茶雪糕筒 (HK$58)
焙茶綠茶雪糕筒 (HK$58)


今次order 了一焙茶及焙茶加抹茶雙拼的軟雪糕。焙茶及抹茶茶香味重,甘味香濃。雪糕質感十分軟滑。軟雪糕上的toppings 包括了小丸子,紅豆,蕨餅。小丸子及蕨餅煙煙韌韌有咬口,沾上茶味雪糕十分Match 。
這兩個雪糕筒份量頗大的,食完整杯雪糕超級飽肚哦!

3 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
133
0
2020-02-22 165 瀏覽
🇭🇰cafe X抺茶控🍵系列‼️所有抺茶產品都一定啱我🤩‼️最重要有苦味🍵▫️餐廳:Via Tokyo▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍 銅鑼灣禮頓道106-126號禮信大廈地下1A-1B號舖(港鐵銅鑼灣站 F1 出口, 步行約5分鐘)▫️營業時間⏰:星期一至日 12:00 - 23:00公眾假期 12:00 - 23:00▫️價錢:~$40+—美味:🍵🍵🍵+0.5🍵環境: 🍵🍵🍵+0.5🍵價錢:💰💰💰+0.5💰—👧🏻最鐘意抺茶既野🤩由奇係苦苦地既抺茶🍵平日一日飲一杯🍵依間抺茶店有好多抺茶產品😍今次叫咗「表參道套餐」($95》$85)限時特價🤪有抺茶卷、蕨餅、雪糕同日本煎茶💕👧🏻覺得個抺茶雪糕夠甘味,抺茶卷都唔錯🤩係個蕨餅太軟身😏有待改善🤪食完甜野有杯煎茶消膩都唔錯😍😍平日黎唔太多人,係一個好既傾偈地方—#好西 #打卡 #viatokyo #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #goodwest #coffee #銅鑼灣美食 #iphoneonly#instagood #bestoftheday #amy_in_cwb #抺茶#matcha #日本抺茶 #蕨餅
更多
🇭🇰cafe X抺茶控🍵系列
‼️所有抺茶產品都一定啱我🤩‼️最重要有苦味🍵
▫️餐廳:Via Tokyo
▫️地點:全香港有1️⃣間分店
📍 銅鑼灣禮頓道106-126號禮信大廈地下1A-1B號舖
(港鐵銅鑼灣站 F1 出口, 步行約5分鐘)
▫️營業時間⏰:
星期一至日 12:00 - 23:00
公眾假期 12:00 - 23:00
▫️價錢:~$40+

美味:🍵🍵🍵+0.5🍵
環境: 🍵🍵🍵+0.5🍵
價錢:💰💰💰+0.5💰

👧🏻最鐘意抺茶既野🤩由奇係苦苦地既抺茶🍵平日一日飲一杯🍵依間抺茶店有好多抺茶產品😍今次叫咗「表參道套餐」($95》$85)限時特價🤪有抺茶卷、蕨餅、雪糕同日本煎茶💕👧🏻覺得個抺茶雪糕夠甘味,抺茶卷都唔錯🤩係個蕨餅太軟身😏有待改善🤪食完甜野有杯煎茶消膩都唔錯😍😍平日黎唔太多人,係一個好既傾偈地方

#好西 #打卡 #viatokyo #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #goodwest #coffee #銅鑼灣美食 #iphoneonly#instagood #bestoftheday #amy_in_cwb #抺茶#matcha #日本抺茶 #蕨餅
16 瀏覽
0 讚好
0 留言
13 瀏覽
0 讚好
0 留言
11 瀏覽
0 讚好
0 留言
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
12 瀏覽
0 讚好
0 留言
22 瀏覽
0 讚好
0 留言
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
30 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級1
1
0
2020-02-07 213 瀏覽
店員態度超差!🤬🤬🤬🤬🤬😡😡😡😡沒有合理原因硬把門開著,吹倒坐在近門位置的我們,我們說很凍想要把門關掉,店員沒有理會照樣開著,一直吹著我們,完全沒有顧及食客的需求!!😡😡😡😡🤬🤬🤬硬要把門開啟,吹倒食客,最基本都要講句唔好意思,或了解食客需求,尋求折衷平衡雙方的方法,而不是一意孤行!😡😡😡😡妄顧食客!🤬🤬🤬這種不禮貌不尊重的態度完全不能夠接受!🤬🤬😡非常差勁的服務態度!😡😡😡要不關門、要不關掉/調細冷氣、要不給予一杯熱水、要不調位,而非鬥氣般,硬把門開著去吹倒食客!這種食店,以後都不會再光顧😡😡😡
更多
店員態度超差!🤬🤬🤬🤬🤬😡😡😡😡沒有合理原因硬把門開著,吹倒坐在近門位置的我們,我們說很凍想要把門關掉,店員沒有理會照樣開著,一直吹著我們,完全沒有顧及食客的需求!!😡😡😡😡🤬🤬🤬硬要把門開啟,吹倒食客,最基本都要講句唔好意思,或了解食客需求,尋求折衷平衡雙方的方法,而不是一意孤行!😡😡😡😡妄顧食客!🤬🤬🤬這種不禮貌不尊重的態度完全不能夠接受!🤬🤬😡非常差勁的服務態度!😡😡😡要不關門、要不關掉/調細冷氣、要不給予一杯熱水、要不調位,而非鬥氣般,硬把門開著去吹倒食客!這種食店,以後都不會再光顧😡😡😡
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
環境
服務
衛生
用餐途徑
堂食
等級4
415
0
2020-01-28 247 瀏覽
哩款白玉脆米抹茶雪糕都係我係via tokyo 食過無數次再encore 😳 以前要排隊 不過宜家就唔使既 等一陣就有位架啦.雪糕真係好滑 除左sweet house cha cha 咁via tokyo 一定係我另一至愛☺️其實佢仲有cremia雪糕賣 唔一定要去零食物語食架 .My all time favourite 抹茶卷蛋 @ via tokyo ❤️.唔講唔知原來tst個間分店已經摺左😬以前入去食雪糕要排長龍 當然宜家就唔使 但我偶爾都會碌入去買個雪糕食😋仲有佢既抹茶蛋糕 上次食左芝士蛋糕 今次食卷蛋 都一樣咁好食😛
更多
12 瀏覽
0 讚好
0 留言
哩款白玉脆米抹茶雪糕都係我係via tokyo 食過無數次再encore 😳 以前要排隊 不過宜家就唔使既 等一陣就有位架啦
.
雪糕真係好滑 除左sweet house cha cha 咁via tokyo 一定係我另一至愛☺️其實佢仲有cremia雪糕賣 唔一定要去零食物語食架 .

6 瀏覽
0 讚好
0 留言

My all time favourite 抹茶卷蛋 @ via tokyo ❤️
.
唔講唔知原來tst個間分店已經摺左😬以前入去食雪糕要排長龍 當然宜家就唔使 但我偶爾都會碌入去買個雪糕食😋仲有佢既抹茶蛋糕 上次食左芝士蛋糕 今次食卷蛋 都一樣咁好食😛
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
人均消費
$50 (下午茶)
推介美食
  • 白玉紅豆抹茶雪糕
  • 三色雪糕窩夫
  • 抹茶卷
等級4
135
0
2020-01-25 178 瀏覽
綠茶控嘅我,見到新聞話中村藤吉宣布結業,頓時好懷念抹茶香氣和味道。就諗起附近同是以日本綠茶做主打的 Via Tokyo。尤其是有阿寶最愛嘅雪糕。1個set 滿足晒2個願望。雪糕我吃多了,第一次品嚐這裏香濃嘅抹茶芝士蛋糕,簡直超滑超軟熟超好味!
更多
綠茶控嘅我,見到新聞話中村藤吉宣布結業,頓時好懷念抹茶香氣和味道。就諗起附近同是以日本綠茶做主打的 Via Tokyo。尤其是有阿寶最愛嘅雪糕。

1個set 滿足晒2個願望。雪糕我吃多了,第一次品嚐這裏香濃嘅抹茶芝士蛋糕,簡直超滑超軟熟超好味!
12 瀏覽
0 讚好
0 留言
15 瀏覽
0 讚好
0 留言
8 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食