131
97
40
等級4
165
3
2019-08-12 2205 瀏覽
🎐熊妹前排晚晚飯局,堅係食肥左,變左隻肥熊,所以呢排都係約少啲豬朋狗友,同阿豬媽出街食沙律好喇。📌等到阿豬媽放工都8點嚕,黎到旺角《MOKO》商場,行過呢間《URBAN Cafe Commue》有西餐有沙律,簡簡單單,就揀佢喇。📌晚餐時段都幾多人,熊妹岩岩好入左仲有張小人圓枱,後來的人就要門口排隊嚕。📌西餐menu,基本的漢堡包🍔、意粉🍝、意大利飯🍚、牛排🥩、炸魚🐟、燒雞🐥、全日早餐🍱都有齊,實有款岩食。📌不過就無set dinner,全部都散叫,但可以+$25有是日餐湯同餐飲,或者+$48就有埋甜品。韓式蜜汁牛排沙律,$108📌話左黎食沙律🥗,阿豬媽又想食牛🐮,韓式蜜汁牛排沙律就fit過london🇬🇧喇!蜜汁牛排有3小塊,蜜汁甜甜地,牛排肉質有點過熟有點韌,雖然熊妹唔係好太生,但呢個煮法有點過火了🔥,老了。沙律菜🌿就一大兜,好新鮮的,仲有幾塊紫菜配撘下,好多菜清下腸胃幾好。URBAN 3小時慢烤燒雞半隻,$148📌熊妹同阿豬媽一入黎,已經見到幾乎枱枱都有叫呢半隻燒春雞🐥,大大隻幾吸引咁,咁熊妹都唔執輸喇!嘩,一上枱,真係幾大隻喎,兩個人都應該食唔哂。燒雞面上曬滿香草碎,但唔算好香。
更多
🎐熊妹前排晚晚飯局,堅係食肥左,變左隻肥熊,所以呢排都係約少啲豬朋狗友,同阿豬媽出街食沙律好喇。

26 瀏覽
0 讚好
0 留言
📌等到阿豬媽放工都8點嚕,黎到旺角《MOKO》商場,行過呢間《URBAN Cafe Commue》有西餐有沙律,簡簡單單,就揀佢喇。

41 瀏覽
0 讚好
0 留言
📌晚餐時段都幾多人,熊妹岩岩好入左仲有張小人圓枱,後來的人就要門口排隊嚕。

302 瀏覽
0 讚好
0 留言
234 瀏覽
0 讚好
0 留言
294 瀏覽
0 讚好
0 留言
197 瀏覽
0 讚好
0 留言
📌西餐menu,基本的漢堡包🍔、意粉🍝、意大利飯🍚、牛排🥩、炸魚🐟、燒雞🐥、全日早餐🍱都有齊,實有款岩食。
📌不過就無set dinner,全部都散叫,但可以+$25有是日餐湯同餐飲,或者+$48就有埋甜品
韓式蜜汁牛排沙律
$108
22 瀏覽
0 讚好
0 留言
韓式蜜汁牛排沙律,$108
📌話左黎食沙律🥗,阿豬媽又想食牛🐮,韓式蜜汁牛排沙律就fit過london🇬🇧喇!
蜜汁牛排有3小塊,蜜汁甜甜地,牛排肉質有點過熟有點韌,雖然熊妹唔係好太生,但呢個煮法有點過火了🔥,老了。

沙律菜🌿就一大兜,好新鮮的,仲有幾塊紫菜配撘下,好多菜清下腸胃幾好。

URBAN 3小時慢烤燒雞半隻
$148
23 瀏覽
0 讚好
0 留言
URBAN 3小時慢烤燒雞半隻,$148
📌熊妹同阿豬媽一入黎,已經見到幾乎枱枱都有叫呢半隻燒春雞🐥,大大隻幾吸引咁,咁熊妹都唔執輸喇!

嘩,一上枱,真係幾大隻喎,兩個人都應該食唔哂。

URBAN 3小時慢烤燒雞半隻
$148
31 瀏覽
0 讚好
0 留言
燒雞面上曬滿香草碎,但唔算好香。雞皮被烤到超薄的,雞肉係雞脾🍗同雞翼位叫做比較嫩滑,其餘雞胸位就鞋左啲,又無乜汁,食落黎有啲乾。

拌碟都有啲沙律菜同粗薯條,成為完整的一份西餐。
龍蝦湯及凍桃茶
$25
82 瀏覽
0 讚好
0 留言
龍蝦湯及凍桃茶,跟餐價$25
📌叫左兩款食物,就跟一個set試下個湯同飲品喇。

📌熊妹唔想飲甜野,就飲熱湯🥣,咁岩阿豬媽又好熱,又想飲凍野🍹,凍桃茶就岩佢喇。

龍蝦湯幾濃味,堅有蝦肉🦞喎,味道都幾可以。
凍桃茶就係糖漿茶囉,幾甜,凍飲都解渴的。
26 瀏覽
0 讚好
0 留言
📌兩個人食左$300,話貴唔貴,話平唔平,味道唔算好突出,不過環境夠開揚坐得幾舒服,至在倆小口👩‍👧唔想煮飯出街食飯坐下咁,熊妹呢排要減肥都係孖住阿豬媽周圍食清啲喇。
47 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-08-08
用餐途徑
堂食
人均消費
$150 (晚餐)
等級4
153
0
2019-10-29 0 瀏覽
今日第二個早餐, 因為一陣要食自助餐, 所以來食少少野. 兩個人等左5分鐘, 點左呢到出名的牛角包, 單單是牛角包已經有十多款可以選擇. 有脆脆面, 朱古力面, 流心奶, 鮮油, 各式其式. 我地就試左鮮油菠蘿牛角包和朱古力牛角包. 飲品點了伯爵茶和美式咖啡. 鮮油菠蘿牛角包牛角包上有菠蘿包脆脆面中間夾著一片厚厚的鮮油 非常美味!朱古力牛角包朱古力味OK牛角包就不脆了初嘗牛角包, 的確出色! 如果牛角包可以暖住, 效果更佳! 伯爵茶, 就是茶包加熱水.All day menu
更多
今日第二個早餐, 因為一陣要食自助餐, 所以來食少少野.

0 瀏覽
0 讚好
0 留言


0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
1 讚好
0 留言



0 瀏覽
0 讚好
0 留言



兩個人等左5分鐘, 點左呢到出名的牛角包, 單單是牛角包已經有十多款可以選擇. 有脆脆面, 朱古力面, 流心奶, 鮮油, 各式其式. 我地就試左鮮油菠蘿牛角包和朱古力牛角包. 飲品點了伯爵茶和美式咖啡.

0 瀏覽
0 讚好
0 留言

鮮油菠蘿牛角包
牛角包上有菠蘿包脆脆面
中間夾著一片厚厚的鮮油 非常美味!

0 瀏覽
0 讚好
0 留言

朱古力牛角包
朱古力味OK
牛角包就不脆了


初嘗牛角包, 的確出色! 如果牛角包可以暖住, 效果更佳!
伯爵茶, 就是茶包加熱水.
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


All day menu

0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-10-27
等候時間
10 分鐘 (堂食)
人均消費
$60 (早餐)
等級3
41
0
2019-10-27 30 瀏覽
兩人午聚一個叫lunch menu 既set一個叫main menu main dish 再加set分享下叫左咩先我地叫左煎三文魚咖喱意大利飯、三文魚子蟹肉意大利粉三文魚煎得皮脆、肉質是juicy的,意大利飯咖喱味濃,好開胃,份量都多。另外三文魚子蟹肉意大利粉既魚子大大粒,意粉好creamy!湯是龍蝦湯,幾濃同creamy,凍桃茶清清地唔會太甜又有桃味,真係唔錯!另外仲加左個牛角包,入面既蛋黃醬濃濃地,好夾!而且環境半開放式,坐得好舒服!
更多
兩人午聚
一個叫lunch menu 既set
一個叫main menu main dish 再加set

分享下叫左咩先
我地叫左煎三文魚咖喱意大利飯、三文魚子蟹肉意大利粉

三文魚煎得皮脆、肉質是juicy的,意大利飯咖喱味濃,好開胃,份量都多。另外三文魚子蟹肉意大利粉既魚子大大粒,意粉好creamy!

湯是龍蝦湯,幾濃同creamy,凍桃茶清清地唔會太甜又有桃味,真係唔錯!

另外仲加左個牛角包,入面既蛋黃醬濃濃地,好夾!

而且環境半開放式,坐得好舒服!


0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-10-27
用餐途徑
堂食
人均消費
$180 (午餐)
推介美食
  • 凍桃茶
  • 龍蝦湯
  • 朱古力牛角包
等級2
18
0
2019-10-22 62 瀏覽
好喜歡吃All day breakfast 的我,今次來到旺角moko的Urban cafe,點了一個豐富的全日早餐,好大份呢!仲配埋桃茶,好味!這天是平日,lunch 時間不算太多人,不用排隊可直接入座。食物質素不錯,環境舒適,服務員比較繁忙,整體來說不錯
更多
好喜歡吃All day breakfast 的我,今次來到旺角moko的Urban cafe,點了一個豐富的全日早餐,好大份呢!仲配埋桃茶,好味!

這天是平日,lunch 時間不算太多人,不用排隊可直接入座。食物質素不錯,環境舒適,服務員比較繁忙,整體來說不錯


0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
54
0
2019-10-22 106 瀏覽
平時路過見urban都有人排隊,難得今日lunch少左人,就即刻去試下,排左5分鐘就有位啦~ 環境唔錯,景觀開揚,有獨立卡座,感覺幾relax~Urban 3小時慢烤紐奧良肥雞 ($88)加$15 配冰桃茶✨烤雞表皮烤得幾薄脆,香料味道鹹香惹味,肉質以咁大隻烤雞來說算嫩滑厚實~ ✨值得一讚嘅係佢係控制油脂方面做得幾好,就算食哂成份烤雞都唔會覺得好油膩😌✨套餐仲配左薯條和沙律菜,質素正常,有落左黑醋嘅沙律菜令整體感覺冇咁邪惡🤣🤣✨冰桃茶味道有桃味,但味道略為清淡,如果再濃味多少少會更好~總結,環境舒適休閑,食物質素唔錯~
更多
平時路過見urban都有人排隊,難得今日lunch少左人,就即刻去試下,排左5分鐘就有位啦~

環境唔錯,景觀開揚,有獨立卡座,感覺幾relax~
60 瀏覽
0 讚好
0 留言


Urban  3小時慢烤紐奧良肥雞
$88
5 瀏覽
0 讚好
0 留言

凍桃茶
2 瀏覽
0 讚好
0 留言

Urban 3小時慢烤紐奧良肥雞 ($88)加$15 配冰桃茶


✨烤雞表皮烤得幾薄脆,香料味道鹹香惹味,肉質以咁大隻烤雞來說算嫩滑厚實~
✨值得一讚嘅係佢係控制油脂方面做得幾好,就算食哂成份烤雞都唔會覺得好油膩😌
✨套餐仲配左薯條和沙律菜,質素正常,有落左黑醋嘅沙律菜令整體感覺冇咁邪惡🤣🤣
✨冰桃茶味道有桃味,但味道略為清淡,如果再濃味多少少會更好~


總結,環境舒適休閑,食物質素唔錯~

(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-10-21
等候時間
5 分鐘 (堂食)
人均消費
$100 (午餐)
推介美食
Urban  3小時慢烤紐奧良肥雞
$ 88
等級3
33
0
2019-10-20 67 瀏覽
與友人一齊去吃下午茶,我們一起眼叫了三個餐,有漢堡包,有牛扒等等。桃茶不錯,座位不錯,幾舒服。牛角包也很好吃最喜歡他的原味,朱古力味和奶黃流沙味、是去下午茶的好選擇呢!
更多
與友人一齊去吃下午茶,我們一起眼叫了三個餐,有漢堡包,有牛扒等等。桃茶不錯,座位不錯,幾舒服。牛角包也很好吃最喜歡他的原味,朱古力味和奶黃流沙味、是去下午茶的好選擇呢!
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
環境
服務
衛生
用餐途徑
堂食
等級3
30
0
2019-10-10 139 瀏覽
成日都經過moko見到呢間餐廳都覺得好特別,係商場中庭好有特色,裝修都好有特色,今日就真係入來飲杯咖啡,high 個tea, 下午有tea set, 叫件cake, 飲杯cappicino 加埋一大概七十幾蚊,兩個人都可以坐car 位,係relax 既
更多
成日都經過moko見到呢間餐廳都覺得好特別,係商場中庭好有特色,裝修都好有特色,今日就真係入來飲杯咖啡,high 個tea, 下午有tea set, 叫件cake, 飲杯cappicino 加埋一大概七十幾蚊,兩個人都可以坐car 位,係relax 既
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
環境
服務
衛生
用餐途徑
堂食
等級4
107
1
2019-10-07 226 瀏覽
朋友約早上11:00食lunch,之前想過若餐廳未開便去food court, 怎料正在等朋友之際望上去樓上就見到這間Urban,再上OpenRice 看看,這間Urban 11:00am 就有lunch,太好! 不用花時間周圍找,一於決定這間。差不多11:00am,坐卡位的客人都陸續離座, 我和朋友就有卡位坐😊。 準備入餐廳的時候,女侍應就告訴我限時一小時。11:00am 就已經要限時了😅。朋友來過這間餐廳幾次都覺得幾好,我就第一次來,所以要花些時間看餐牌😁。原本想選三文魚扒,最後還是選了較便宜的闊條麵 lunch set。主菜名很長啊 😅!這主菜一上枱,我們都覺得份量很少。 可能換一換個碟,不單會好看些,更不會覺得份量少。不是普通的闊條麵,而是闊蛋麵,比闊條麵軟身一些及有蛋味😀。 奶油汁香濃,所以麵條這個份量就剛剛好,吃罷也不會覺得飽滯。 煙三文魚不是全生,是半熟,是我喜歡的😊。拌上些少三文魚籽及菠菜,這個闊蛋麵都幾好味的😋!朋友就選擇了這個Cajun chicken 。沙律菜新鮮,薯條香脆。雞肉味濃香滑。上網找到資料,cajun 是一種以大蒜粉、洋蔥粉、茴香籽、百里香等香料做成的
更多
朋友約早上11:00食lunch,之前想過若餐廳未開便去food court, 怎料正在等朋友之際望上去樓上就見到這間Urban,再上OpenRice 看看,這間Urban 11:00am 就有lunch,太好! 不用花時間周圍找,一於決定這間。

差不多11:00am,坐卡位的客人都陸續離座, 我和朋友就有卡位坐😊。 準備入餐廳的時候,女侍應就告訴我限時一小時。11:00am 就已經要限時了😅。

朋友來過這間餐廳幾次都覺得幾好,我就第一次來,所以要花些時間看餐牌😁。

原本想選三文魚扒,最後還是選了較便宜的闊條麵 lunch set。
挪威煙三文魚新鮮意大利闊蛋麵拌三文魚籽
9 瀏覽
0 讚好
0 留言

主菜名很長啊 😅!

這主菜一上枱,我們都覺得份量很少。 可能換一換個碟,不單會好看些,更不會覺得份量少。
不是普通的闊條麵,而是闊蛋麵,比闊條麵軟身一些及有蛋味😀。 奶油汁香濃,所以麵條這個份量就剛剛好,吃罷也不會覺得飽滯。 煙三文魚不是全生,是半熟,是我喜歡的😊。
拌上些少三文魚籽及菠菜,這個闊蛋麵都幾好味的😋!

URBAN 3 小時慢烤紐奧良肥雞(1/4)
6 瀏覽
0 讚好
0 留言

朋友就選擇了這個Cajun chicken 。
沙律菜新鮮,薯條香脆。
雞肉味濃香滑。

上網找到資料,cajun 是一種以大蒜粉、洋蔥粉、茴香籽、百里香等香料做成的香料 ,香氣強烈。而Cajun烤雞是紐澳良最著名的美食。

Lunch set 包一杯凍桃茶或汽水,如要另加餐湯需加$15. 轉咖啡或茶都要加$15。

因為朋友趕著工作,我們大約12:10 離座,仍有很多座位。

試過了一次early lunch 覺得幾好,人少很寧靜,最適合聊天😄。
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-10-03
等候時間
3 分鐘 (堂食)
用餐時段
午餐
等級3
73
0
之前食過沙田間urban lunch味道唔錯 好掛住佢件cake 去開旺角嘅星期五晚就去左新世紀間urban食 6:30去到都要第一陣 有好多人都係食TEA差唔多時間食完 所以等左一陣就有位啦 我加左個$48 set 有冰桃茶 餐湯同埋甜品 (出面display 櫃個d cake) 朋友叫左個三文魚意大利飯 同埋燒雞我叫左個大蝦意粉朋友話燒雞十分老 好"hi" 食左一半就無再食 不過都幾大份嘅大蝦意粉有蝦少少霉 唔夠爽口 意炒痂埋哂一pat pat 失望!三文魚意大利飯一望個樣都知唔好食 一d 味都無 汁唔夠 好乾最好食都係cake 原本想食朱古力味但係無哂 於是試試佢個mixed berry 好好味呀! 嚟呢度果然都係食cake 先穩陣 主菜極度失望
更多
之前食過沙田間urban lunch味道唔錯 好掛住佢件cake 去開旺角嘅星期五晚就去左新世紀間urban食 6:30去到都要第一陣 有好多人都係食TEA差唔多時間食完 所以等左一陣就有位啦 我加左個$48 set 有冰桃茶 餐湯同埋甜品 (出面display 櫃個d cake) 朋友叫左個三文魚意大利飯 同埋燒雞我叫左個大蝦意粉
2 瀏覽
0 讚好
0 留言

朋友話燒雞十分老 好"hi" 食左一半就無再食 不過都幾大份嘅
3 瀏覽
0 讚好
0 留言

大蝦意粉有蝦少少霉 唔夠爽口 意炒痂埋哂一pat pat 失望!
5 瀏覽
0 讚好
0 留言

三文魚意大利飯一望個樣都知唔好食 一d 味都無 汁唔夠 好乾
5 瀏覽
0 讚好
0 留言

最好食都係cake 原本想食朱古力味但係無哂 於是試試佢個mixed berry 好好味呀! 嚟呢度果然都係食cake 先穩陣 主菜極度失望
4 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
等候時間
15 分鐘 (堂食)
人均消費
$150
等級2
13
0
2019-09-16 250 瀏覽
呢間URBAN既外型都幾特別,我叫左個特級早餐,有德國腸仔,有酥脆既牛角包,有半個燒左既蕃茄,有D 炒左既MUSHROOM同埋炒SCRAMBLE EGGS,另外仲左BOWL LOSBTER SOUP,味SALTY,似味精,LOBSTER仔又唔夠多,仲少過M記果D,有D失望。佢個MENU好少轉,成日都係果D菜式,冇乜新意。係見佢外型同座既位特別先去,不過唔會好有意欲再ENCORE。上菜都算快既,服務態度還可。
更多
呢間URBAN既外型都幾特別,我叫左個特級早餐,有德國腸仔,有酥脆既牛角包,有半個燒左既蕃茄,有D 炒左既MUSHROOM同埋炒SCRAMBLE EGGS,另外仲左BOWL LOSBTER SOUP,味SALTY,似味精,LOBSTER仔又唔夠多,仲少過M記果D,有D失望。佢個MENU好少轉,成日都係果D菜式,冇乜新意。係見佢外型同座既位特別先去,不過唔會好有意欲再ENCORE。上菜都算快既,服務態度還可。
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-08-06
用餐途徑
堂食
等級3
68
0
2019-08-26 394 瀏覽
Went to urban cafe with a friend today. Overall very nice design within a shopping mall. There are a lot of U-shape sofa seats which are quite comfortable. Ordered a mushroom pasta and a roasted chicken, with two cakes. The pasta is creamy and well seasoned - not too heavy and not too light. The chicken is well roasted - quite fresh and tender! The salad and french fries which come with the chicken also taste good: the sauce of the salad is nice, and the fries are very crispy.
更多
Went to urban cafe with a friend today. Overall very nice design within a shopping mall. There are a lot of U-shape sofa seats which are quite comfortable. Ordered a mushroom pasta and a roasted chicken, with two cakes. The pasta is creamy and well seasoned - not too heavy and not too light. The chicken is well roasted - quite fresh and tender! The salad and french fries which come with the chicken also taste good: the sauce of the salad is nice, and the fries are very crispy.
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
40
0
2019-08-26 291 瀏覽
上次食唔到焦糖味牛角包今次終於食到喇得返最後2個 3點後買2送1 加多另1個杏仁味焦糖味牛角包外面脆卜卜 有啲沙翁口感 但又千層唔覺漏 咬到啖啖焦糖香 同糖粒及內裡嘅鬆軟1個人要食2個先夠喉
更多
上次食唔到焦糖味牛角包
今次終於食到喇
得返最後2個 3點後買2送1 加多另1個杏仁味


焦糖味牛角包外面脆卜卜 有啲沙翁口感 但又千層唔覺漏 咬到啖啖焦糖香 同糖粒及內裡嘅鬆軟

1個人要食2個先夠喉
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級1
1
0
2019-08-25 239 瀏覽
I have yet to experience customer service as terrible as I had received in this restaurant, in Hong Kong (apart from Australian Dairy Company of course, which is expected) and FYI, I’ve lived here my entire life. They ran out of plates, which I brushed off. However, it took approximately 10 minutes to get us new plates. On top of that, one of the servers were extremely rude - she spoke with a rude, impatient tone, often replying to simple requests, such as asking for the bill, without even glanc
更多
I have yet to experience customer service as terrible as I had received in this restaurant, in Hong Kong (apart from Australian Dairy Company of course, which is expected) and FYI, I’ve lived here my entire life. They ran out of plates, which I brushed off. However, it took approximately 10 minutes to get us new plates. On top of that, one of the servers were extremely rude - she spoke with a rude, impatient tone, often replying to simple requests, such as asking for the bill, without even glancing at us. Furthermore, the food itself wasn’t that great either. The roasted chicken was dry and the salmon in the risotto we ordered was bland and tasteless. Definitely would not recommend.
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-08-25
用餐途徑
堂食
人均消費
$150 (晚餐)
等級2
24
0
2019-08-20 298 瀏覽
次次嚟到moko一抬頭就見到大大隻urban,今晚終於同朋友一齊嚟食,期待~~~一開始我同朋友講好要叫咩菜之後就沖左去洗手間,過左10分鐘返嚟就已經點完兼上埋菜,太有效率啦🤣🤣🤣龍蝦湯龍蝦湯味道還算可以,湯裡有兩粒龍蝦肉🦞🦞Rating:3小時慢烤肥雞見大家都推薦就試下,切落去個下幾多汁,但食食下有少少乾🙈🙈🙈要同菜一齊食先得🥬值得讚賞既係皮好脆同香料份量啱啱好👍🏼👍🏼Rating:溫泉蛋卡邦尼煙肉意粉意粉本身有番咁上下厚度,口感幾彈牙,cream既味道亦唔會太膩,兩個人分享剛好Rating:焦糖燉蛋燉蛋味道雖然有少少甜但整體來說都唔錯Rating:老實講無我expect 咁好食,張二人枱又細,不過價錢都算ok🙆🏻‍♀️
更多
次次嚟到moko一抬頭就見到大大隻urban,今晚終於同朋友一齊嚟食,期待~~~
一開始我同朋友講好要叫咩菜之後就沖左去洗手間,過左10分鐘返嚟就已經點完兼上埋菜,太有效率啦🤣🤣🤣


龍蝦湯
8 瀏覽
0 讚好
0 留言

龍蝦湯味道還算可以,湯裡有兩粒龍蝦肉🦞🦞

Rating:



3小時慢烤肥雞
12 瀏覽
0 讚好
0 留言

見大家都推薦就試下,切落去個下幾多汁,但食食下有少少乾🙈🙈🙈要同菜一齊食先得🥬值得讚賞既係皮好脆同香料份量啱啱好👍🏼👍🏼

Rating:



溫泉蛋卡邦尼煙肉意粉
9 瀏覽
0 讚好
0 留言

意粉本身有番咁上下厚度,口感幾彈牙,cream既味道亦唔會太膩,兩個人分享剛好

Rating:



焦糖燉蛋
4 瀏覽
0 讚好
0 留言

燉蛋味道雖然有少少甜但整體來說都唔錯

Rating:



老實講無我expect 咁好食,張二人枱又細,不過價錢都算ok🙆🏻‍♀️

(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
75
0
2019-08-17 246 瀏覽
閨蜜慶祝我的生日,去到Moko新世紀的Urban cafe晚餐。因為只有90分鐘用餐時間,所以我選擇等閨蜜到達才入座。餐單都花多眼亂,主食可以加$25配餐湯及精選飲品。是日餐湯為龍蝦湯,餐飲挑選了冷/熱桃茶,還有熱咖啡及英式紅茶。加$48可配餐湯,精選飲品及甜品。挪威三文魚配薯仔杏仁汁 $118 不太有杏仁味,挪威三文魚扒厚身,如煎得香口會更佳。Urban 三小時慢烤燒雞(1/2隻)$148 有沙律菜,燒春雞半隻,薯條。黑醋沙律菜新鮮,慢烤燒雞都算嫩滑。準時90分鐘用餐時間,因為見門外都多人等候,如想傾下計比較難。
更多
閨蜜慶祝我的生日,去到Moko新世紀的Urban cafe晚餐。因為只有90分鐘用餐時間,所以我選擇等閨蜜到達才入座。餐單都花多眼亂,主食可以加$25配餐湯及精選飲品。是日餐湯為龍蝦湯,餐飲挑選了冷/熱桃茶,還有熱咖啡及英式紅茶。加$48可配餐湯,精選飲品及甜品
16 瀏覽
0 讚好
0 留言
7 瀏覽
0 讚好
0 留言

挪威三文魚配薯仔杏仁汁 $118 不太有杏仁味,挪威三文魚扒厚身,如煎得香口會更佳。
挪威三文魚配薯仔杏仁汁
$118
11 瀏覽
0 讚好
0 留言

Urban 三小時慢烤燒雞(1/2隻)$148 有沙律菜,燒春雞半隻,薯條。黑醋沙律菜新鮮,慢烤燒雞都算嫩滑。
Urban 三小時慢烤燒雞(1/2隻)
$148
8 瀏覽
0 讚好
0 留言


準時90分鐘用餐時間,因為見門外都多人等候,如想傾下計比較難。
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-08-16
等候時間
15 分鐘 (堂食)
用餐時段
晚餐
推介美食
Urban 三小時慢烤燒雞(1/2隻)
$ 148
  • 龍蝦湯
  • 凍桃茶
  • Urban3小時慢烤法國肥雞(1/2)