2020-08-05 135 瀏覽
🐱喵!被貓貓包圍感覺好療癒呀🥰觀塘呢間urban cafe比旺角嘅分店更加大更舒適,仲有好多隻貓貓,一定唔洗怕無貓貓陪你啦😍依間cafe仲有唔少菜式選擇添,賣相同質素都不錯呢☺️🥚挪威煙三文魚班尼迪拼盤$108賣相吸引,新鮮食材而且份量足料,清新開胃⭐️👍🏻水波蛋煮得剛好,好流心,加上醬汁同三文魚一齊食,非常推薦!🍫400次薄荷朱古力(跟餐加$20)唔使自己打到手抽筋,呢度都有得飲400次乜乜乜,比一般嘅薄荷朱古力更creamy,味道亦好香濃☺️🌮燒烤風味雞肉芝士墨西哥餅$62比起pizza更鍾意食墨西哥餅,無pizza咁漏,食好多件都好開胃,如果再加多點雞肉會再完美啲啦,不過整體味道都不錯☺️🍍菠蘿乳酸梳打(跟餐加$4)酸酸甜甜,清新之選呀!🥞美式熱香餅配精選是日雪糕$68熱香餅配上兩球是日精選口味嘅雪糕再加上cream同埋蜜糖,好滿足呢!🐱貓小食$18最後我哋食飽飽,清晒枱面後,就可以買返個罐罐餵貓貓食,貓貓一見罐罐就會走晒過嚟食,除左可以嘗試一下餵貓嘅樂趣,影相仲一流呀😂📸
🐱喵!
被貓貓包圍感覺好療癒呀🥰

觀塘呢間urban cafe比旺角嘅分店更加大
更舒適,仲有好多隻貓貓,一定唔洗怕無貓貓
陪你啦😍依間cafe仲有唔少菜式選擇添,
賣相同質素都不錯呢☺️

🥚挪威煙三文魚班尼迪拼盤$108
賣相吸引,新鮮食材而且份量足料,
清新開胃⭐️👍🏻水波蛋煮得剛好,好流心,
加上醬汁同三文魚一齊食,非常推薦!

🍫400次薄荷朱古力(跟餐加$20)
唔使自己打到手抽筋,呢度都有得飲400次乜乜乜,
比一般嘅薄荷朱古力更creamy,味道亦好香濃☺️

🌮燒烤風味雞肉芝士墨西哥餅$62
比起pizza更鍾意食墨西哥餅,無pizza咁漏,
食好多件都好開胃,如果再加多點雞肉會再
完美啲啦,不過整體味道都不錯☺️

🍍菠蘿乳酸梳打(跟餐加$4)
酸酸甜甜,清新之選呀!

🥞美式熱香餅配精選是日雪糕$68
熱香餅配上兩球是日精選口味嘅雪糕
再加上cream同埋蜜糖,好滿足呢!

🐱貓小食$18

2020-07-10 1139 瀏覽
Urban Cafe 嘅觀塘分店,比旺角分店更大更舒適!而且有好多好可愛嘅貓貓🐱,今日又有機會去俾貓貓玩啦!🤩 貓貓連訓覺都好可愛,真係令人玩到唔捨得走架!😍我地揀左食2人套餐 $298,包括有兩杯餐飲、兩個沙律、兩個餐湯、一個意粉/薄餅、一個主菜,相當豐富!👍🏻🎈400次玫瑰咖啡 (跟餐加$20)前排大熱嘅400次咖啡☕️升級版,咖啡泡加入玫瑰花瓣🌹,帶玫瑰香,nice!💛🎈蜂蜜柑桔檸檬梳打 (跟餐加$4)有柑桔🍊檸檬🍋酸酸地好fresh嘅味道!💖🎈兩份是日餐湯忌廉薯仔絲湯,好香滑濃厚,而且有啲好幼細嘅薯仔絲,正呀!😘🎈兩份是日沙律沙律菜新鮮爽脆,配少少菠蘿粒及醋汁,唔錯!👍🏻🎈滋味2人小食拼盤 (跟餐加$28)有紐西蘭魚寶、爆谷雞塊、脆薯,樣樣都香脆可口!💕🎈挪威煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼扁意粉整個卡邦尼好creamy ,水煮蛋嘅蛋黃好流心,而且份量好多!😆🎈西班牙燒烤醬豬腩肉豬腩肉好厚好大件,但唔肥膩,加上燒烤醬,好滋味!😚

🎈400次玫瑰咖啡 (跟餐加$20)

🎈蜂蜜柑桔檸檬梳打 (跟餐加$4)

有柑桔🍊檸檬🍋酸酸地好fresh嘅味道!💖

🎈兩份是日餐湯
忌廉薯仔絲湯,好香滑濃厚,而且有啲好幼細嘅薯仔絲,正呀!😘

🎈兩份是日沙律
沙律菜新鮮爽脆,配少少菠蘿粒及醋汁,唔錯!👍🏻

🎈滋味2人小食拼盤 (跟餐加$28)

有紐西蘭魚寶、爆谷雞塊、脆薯,樣樣都香脆可口!💕

🎈挪威煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼扁意粉

🎈西班牙燒烤醬豬腩肉

豬腩肉好厚好大件,但唔肥膩,加上燒烤醬,好滋味!😚
1天前 0 瀏覽
好多人都推介我黎呢一間位於觀塘嘅Cafe,聞名不如一見。一入門口做足安全措施,會有鞋套比你著,亦有消毒噴霧,夠哂安心!我地約莫兩點去食,所以係食到lunch+下午茶。性價比超級高!lunch係百零蚊已經包套餐,套餐入邊有餐湯有麵包條,然後再包一杯飲品。我哋叫咗一個大蝦意大利飯,本來以為大蝦得一隻但係估唔到會有兩隻同埋嗰隻蝦係真係超級無敵大係可以好似我手掌咁大同埋飯嘅份量比我想像中多完全係可以兩個人食一碗飯。另外我哋叫咗一個黑蟹籽卡邦尼意粉,呢個好入味,一啲都唔流。我覺得好好食,下次黎應該會叫返呢個。跟住餐湯係忌廉粟米都好好飲。而飲品既種類好多,我地套餐會包一杯飲品所以叫左藍糖乳酪沙冰,好爽好好飲。我朋友叫咗oreo沙冰,佢都話好正!最屈機係下午茶小食都會包一杯飲品所以我地叫埋熱柚子蜜同熱檸茶比我地係cafe慢慢hea. 小食叫左西班牙雞翼,係炸既,有好多辣辣地既粉,幾好味。之後叫埋一個窩夫雪糕🍦呢個不過不失啦。值得一讚既係除左野食夠平,餐廳好大好闊落,員工唔多但好nice 餐飯食得好自在,真心推介想食性價比高又充滿樂趣既餐廳!疫情下一個relax既下午

2天前 9 瀏覽
今日放假,做個孝順女同媽媽出街食好野。 我帶佢黎觀塘區駱駝漆大廈依間Urban Cafe💓 亦係我最鍾意既食店,朋友聚會最佳地方。除左食物超有水準,仲有好多好多超可愛又乖巧既貓貓🐱,環境又乾淨企理。每次見到咁得意既貓貓,那種治癒感令煩惱一掃而空。-我地點了二人套餐 💛是日餐湯是我最愛的南瓜忌廉湯! 味道香甜濃郁而不膩,仲有啖啖南瓜絲增口感。-💛是日沙律沙律菜夠新鮮嫩綠爽脆,味道清新。-主菜💛揶威三文魚水煮蛋黃金卡邦尼扁意粉一向很愛吃carbonara; 這份意粉口感很al dente, creamy 度適中;水煮蛋既蛋漿拌勻一起吃,口感更佳。 煙三文魚及火腿既咸香,提昇口味。-💛西班牙燒烤醬烤大豬助骨豬肋骨亦是餐廳的signature 。分開一條條去烤製,吃得方便。 豬肋骨啖啖肉,肉質鬆化!配菜亦很有水準! 薯蓉大大份,超級香滑,調味有水準! -飲品💛玫瑰🌹蘋果果醋 鐵觀音💛百香果檸檬🍋 四季春茶兩杯飲品味道清新,消暑解渴,亦不會偏甜;茶款可自由配搭。

我地點了二人套餐
💛是日餐湯
💛是日沙律
沙律菜夠新鮮嫩綠爽脆,味道清新。

主菜
💛揶威三文魚水煮蛋黃金卡邦尼扁意粉

💛西班牙燒烤醬烤大豬助骨

飲品
💛玫瑰🌹蘋果果醋 鐵觀音
💛百香果檸檬🍋 四季春茶

兩杯飲品味道清新,消暑解渴,亦不會偏甜;茶款可自由配搭。
2天前 3 瀏覽
Urban Cafe係觀塘開咗新分店啦,️面積比旺角分店大好多,貓咪活動空間都多咗,今次嚟到仲見到好多新成員,隻隻貓都好健康同乾淨,觀塘分店用QR code落單好方便,食物質素都保持到水準👍🏻2人套餐($298)包餐湯、沙律、主菜同飲品,價錢以cafe嚟講真係好抵,仲要都幾好食,朋友唔特別鐘意貓都話可以encore❗挪威煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼扁意粉好creamy滑溜,意粉夠煙韌,材料都好豐富,除咗煙三文魚仲有煙肉同蘑菇😍西班牙燒烤醬烤大豬肋骨肉質鬆軟唔痴骨,而且醃得好入味,燒烤醬係偏甜嗰隻,好啱我口味😋飲品種類有好多,連最近大熱嘅400次咖啡都有,唔飲咖啡嘅我就試咗400次抹茶(+$20),入口都幾香滑;百香果檸檬四季春茶(+$20)略嫌比較甜,茶底唔係好出,建議叫少甜😉

• 挪威煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼扁意粉
Paradise for yummy food with chill and spacious enviornmnet and furry meows🐈🐾 —————————————————————————— ($298)𝗔𝗽𝗽𝗲𝗶𝘁𝗶𝘇𝗲𝗿𝘀🔥2 Sets Today's Special Soup🍲是日餐湯是南瓜忌廉湯,看得見南瓜絲,喝下去香滑奶香味濃~-🔥2 Sets Today's Special Salad🥗是日沙律以生菜為主,清爽高纖。-🔥Appetizer Plater (+$28)滋味二人小食拼盤喜歡炸物拼盤的最愛。覺得薯角最好吃,蘸上mayo和茄汁,完美。-𝗥𝗶𝘀𝗼𝘁𝘁𝗼 & 𝗦𝗽𝗮𝗴𝗵𝗲𝘁𝘁𝗶🔥Linguine alla Carbonara with Norway Smoked Salmon and Soft-boiled Egg🍝挪威煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼扁意粉除了捲成玫瑰花狀的煙三文魚和水波蛋,意粉還有煙肉碎和蘑菇,不過奶油很重,稍微油膩,兩個人分享著吃挺好。-𝗠𝗮𝗶𝗻🔥Spanish Jumbo Pork Back Rib in Barbecue Sauce🍖
[Set for 2 二人套餐] ($298)
𝗔𝗽𝗽𝗲𝗶𝘁𝗶𝘇𝗲𝗿𝘀
🔥2 Sets Today's Special Soup🍲
是日餐湯是南瓜忌廉湯,看得見南瓜絲,喝下去香滑奶香味濃~
是日沙律以生菜為主,清爽高纖。

🔥Appetizer Plater (+$28)
[Deep fried New Zealand fish nugget, cripsy chicken ball, potato]
滋味二人小食拼盤

𝗥𝗶𝘀𝗼𝘁𝘁𝗼 & 𝗦𝗽𝗮𝗴𝗵𝗲𝘁𝘁𝗶

𝗠𝗮𝗶𝗻
西班牙燒烤醬烤大豬肋骨
光擺盤就超漂亮!雖然豬肋骨看上去只有三塊,但還是很夠飽,肉烤得外面香氣滿滿,裏面肉質軟嫩。配上奶油薯蓉和烤雜菜片,很推薦!
𝗗𝗿𝗶𝗻𝗸𝘀
🔥Roselle and Dried Cranberry Floral Tea (+$31)🌹
洛神紅梅梅乾花茶
花果茶味道不錯,玻璃壺底座點了蠟燭保溫。喝完後因為有點冷,叫店員加點熱手要收費$2😅

🔥Oreo Chocolate (+$17)🍫
Oreo脆脆特濃朱古力
很濃郁,充滿奶香奶香也不會太膩。飲品上桌時看見一大勺Oreo碎在奶泡表面,不過很快就下沈了,所以喝的時候要攪拌著喝才會有Oreo碎🥰

這間位於觀塘的Cafe主要提供多種西餐選擇,也有不同的甜品。不過二人餐吃得我們太飽了,這次沒有機會嘗試😂。比起去過旺角的貓貓Cafe,這間寬敞很多,佔地約3000呎,格調簡約舒適,有wifi,是放鬆好去處。店裏大概有十五隻貓,店員也很照顧貓貓,看見我們想跟貓玩,還抱了一隻喵來我的腿上😆
🧼防疫措施方面也是很加分!進入餐廳前要先酒精消毒手和穿鞋套,桌子間距夠,走的時候還可以用除毛卷捲走身上貓毛。

Instagram: eatsassily
Facebook Page: eatsassily
3天前 15 瀏覽
有冇人同我一樣都係貓奴🐈😝, 觀塘呢間urban cafe有成十幾隻可愛嘅主子等住你同佢玩, 疫情關係消毒程序都做得好好, 確保主子同貓奴都開開心心健康地進餐。. 挪威煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼意粉: 個汁煮得好好味, 非常香濃, 調味適中, 意粉軟硬度適中, 非常開胃! . 安格斯牛肉手工竹炭漢堡: 個漢堡厚度有成十cm以上,一啖係咬唔哂😝😝, 手工牛肉漢堡牛肉味濃, 而且漢堡包皮 黑色脆脆地,very good。. 飲品方面好精緻同埋少女心, 啱曬女仔同 閨蜜一齊過嚟. ~~~~~~~~😋味道: 8/10📸賣相: 9/10🛋️環境:8/10💁‍♂️服務: 8/10💎性價比: 8/10💲人均:$150⏪回頭率:90%~~~~~📍URBAN Cafe觀塘開源道62號駱駝漆大廈第1座6樓~~~~~
飲品方面好精緻同埋少女心, 啱曬女仔同 閨蜜一齊過嚟.
~~~~~~~~
😋味道: 8/10
📍URBAN Cafe
觀塘開源道62號駱駝漆大廈第1座6樓
~~~~~

3天前 10 瀏覽
放假和男朋友約了一起在觀塘食個午餐發現之前食過的一間餐廳 — Urban Cafe在觀塘開了分店便決定一起去吃個午飯順道玩玩貓一起享受假日的樂趣日式青蟹籽藍青口芥末忌簾扁意粉青口新鮮大大隻青蟹籽增添口感又帶點咸香 味道更多層次配上芥末忌簾很夾好正嘅一道主食 值得一試菲力牛柳配粉紅胡椒荷蘭汁今次選擇了七成熟牛扒牛柳新鮮味道濃郁 肉汁豐富煎得恰到好處 肉汁牢牢鎖住有茄子、紅蘿蔔、翠玉瓜、薯蓉作伴菜薯蓉炸過 外脆內軟400次咖啡最近大熱嘅400次咖啡上面係軟綿綿嘅咖啡下面是牛奶 攪拌後口感順滑陣陣咖啡香 味道不錯
放假和男朋友約了一起在觀塘食個午餐

今次選擇了七成熟
牛扒牛柳新鮮
味道濃郁 肉汁豐富
煎得恰到好處 肉汁牢牢鎖住
有茄子、紅蘿蔔、翠玉瓜、薯蓉作伴菜
薯蓉炸過 外脆內軟

400次咖啡
最近大熱嘅400次咖啡
上面係軟綿綿嘅咖啡
下面是牛奶 攪拌後口感順滑
陣陣咖啡香 味道不錯

4天前 124 瀏覽
URBAN Cafe觀塘開源道62號駱駝漆大廈第1座6樓之前已經幫襯過係旺角既Urban Cafe, 知道最近係觀塘都開左新店,所以趁星期六得閒即刻黎試下上到黎感覺呢到大好多闊落好多,檯與檯之間唔會太迫夾,而且牆邊一行有窗滲入自然光,感覺好舒服我地2個人黎,見到meun有2人套餐就最fit啦,有湯,沙律,小食,主菜仲有埋飲品,好抵呀 首先嚟嘅係雜菜沙律同埋南瓜忌廉湯好香嘅卡邦尼扁意粉,加埋隻溫泉蛋攪拌一齊食,特別滋味,而且份量都幾多另一個主菜就係呢個安格斯竹炭漢堡,一送到埋黎已經覺得好吸晴,好少見黑色既竹炭漢堡,原來食落都唔錯架,而漢堡入面好足料,厚厚既安格斯牛肉, 配埋芝士蕃茄同埋黑松露燒汁,真係無得頂,真心強烈推介2人套餐+$28 可以試埋呢個小食拼盤有魚寶,爆谷雞塊,脆薯,都幾抵食既, 熱辣辣食得出係即炸嘅 飲品方面,我地2個都係叫咗朱古力,感覺幾有誠意,甜度岩岩好,如果跟套餐基本上係包左一杯$38或以下既飲品,如果揀左杯係over左既,只要補返差額,好公道最後臨走見到有客人買咗貓罐頭,一班貓咪聞到味即刻出晒黎,好熱鬧呀
URBAN Cafe
觀塘開源道62號駱駝漆大廈第1座6樓

首先嚟嘅係雜菜沙律同埋南瓜忌廉湯

安格斯牛肉手工竹炭漢堡配脆薯

滋味2人小食拼盤

2人套餐+$28 可以試埋呢個小食拼盤
有魚寶,爆谷雞塊,脆薯,都幾抵食既, 熱辣辣食得出係即炸嘅

400次薄荷朱古力

雪糕棉花糖朱古力

安格斯牛肉手工竹炭漢堡配脆薯
滋味2人小食拼盤
400次薄荷朱古力
雪糕棉花糖朱古力
今日去左貓貓cafe 啲貓好有性格 成日扒喺個書包上面🤣 野食多野簡 幾有特式 同環境都好值得一試黑蟹籽黄金魷魚卡邦尼扁意粉 $88「個魷魚好似鰻魚🤣 欣賞佢唔膩 黑蟹籽比普通蟹籽更爽 個衣都咁容易破 幾特別 」.挪威煙三文魚班尼迪蛋 $88「比起出面 佢既包底脆啲 鐘意佢啲薯格 夠脆卜卜😆👍🏻」.法式三式胡椒汁 伴 牛肉眼扒 $108「ok wor! 配埋啲汁 唔咸 而且唔鞋 呢個價錢CP值高呀」.抹茶心太軟$58「個雪糕有nut 但有偏點甜😍」400次抺茶上面個層好實在😍 好飲呀

黑蟹籽黄金魷魚卡邦尼扁意粉 $88
蟹子黃金魷魚卡邦尼扁意粉

挪威煙三文魚班尼迪蛋 $88
「比起出面 佢既包底脆啲 鐘意佢啲薯格 夠脆卜卜😆👍🏻」
挪威煙三文魚班尼迪拼盤

法式三式胡椒汁 伴 牛肉眼扒 $108
法式三色胡椒汁伴牛肉眼扒

抹茶心太軟$58
「個雪糕有nut 但有偏點甜😍」
抹茶心太軟

400次抺茶
上面個層好實在😍 好飲呀
400次抹茶
蟹子黃金魷魚卡邦尼扁意粉
挪威煙三文魚班尼迪拼盤
法式三色胡椒汁伴牛肉眼扒
6天前 106 瀏覽
朋友很鍾意貓,所以帶我去位於觀塘駱駝漆1座6樓的urban Cafe,這是一間很有特色的貓咪cafe。入餐廳之前,首先要在門口帶上腳套。入到去,要用消毒酒精消毒雙手和檢測體溫。這餐廳地方算很大,入到去,已經見到很多可愛的貓隻,與食客拍照和玩耍。店員亦很有禮貌為我們安排座位。由於店的範圍頗大,可以給貓隻遊走,而且我們都坐得很舒服。我們點了黑蟹子黃金魷魚卡邦尼扁意粉,法式三色胡椒伴牛肉眼扒,濃厚芥末籽醬拌美國帶骨豬扒,雪山心太軟,意大利薄荷咖啡,菠蘿雲朵沙冰,400次薄荷咖啡。先來個沙律及餐湯作為頭盤。黑蟹子黃金魷魚卡邦尼扁意粉,意粉煮得軟硬適中,而且有濃郁的忌廉,非常開胃。法式三色胡椒伴牛肉眼扒,有三種胡椒,香香辣辣非常惹味,而且肉眼扒煮得生熟適中,不會煮得過熟個老,而且有很特色的螺旋薯仔角,點茄汁食非常香口。濃厚芥末籽醬拌美國帶骨豬扒,厚肉豬扒大大塊,配上芥末籽醬,一種有輕微的攻鼻刺激感覺。意大利薄荷咖啡,外型好看,有一塊薄荷葉在面,一口暖暖的咖啡。菠蘿雲朵沙冰,香甜的菠蘿味,加上沙冰,是夏天消暑的妙品。甜品是雪山心太軟,一冷一熱甜甜的味道作為一餐的完結。總結:如果是喜歡貓的朋友,一定
入餐廳之前,首先要在門口帶上腳套。
入到去,要用消毒酒精消毒雙手和檢測體溫。

店員亦很有禮貌為我們安排座位。
由於店的範圍頗大,可以給貓隻遊走,而且我們都坐得很舒服。

先來個沙律及餐湯作為頭盤。

菠蘿雲朵沙冰,香甜的菠蘿味,加上沙冰,是夏天消暑的妙品。

甜品是雪山心太軟,一冷一熱甜甜的味道作為一餐的完結。

總結:如果是喜歡貓的朋友,一定要來這店,除了地方寬敞外貓亦十分可愛,討人喜歡,而且食物也有一定水準,和朋友過來消磨一個下晝,打卡食飯,是一個不錯的選擇。
6天前 0 瀏覽
知道新開左間貓cafe, 今日放假就黎試吓, 一開lift門就見小貓跟住職出來掉垃圾, 牠們很親人呀~入門有機器幫要穿即棄鞋套, 非常方便, 為了貓貓, 保持地下清潔是必須的啊~入到去就見幾隻貓在枱上, 非常可愛~ 有些巳坐到客人腿上享受抓癢, 有些則安睡在客人旁...... 每隻貓喵頸圈上都吊了個名牌, 雪糕, 豆腐...... 名字都非常好吃~禁不住興奮, 我勉強冷靜, 先用qr code點餐, 再用眼神向各貓召喚,當我食到一半時, 終於有貓貓坐過來陪我啦~~佢叫豆腐, 超可愛吧~講返野食, 藍莓芝士蛋糕伴tiramisu雪糕, 個雪糕應該係自家製, 伴入蛋糕粒, 好食~~ 招牌咖啡都唔錯, 幾香濃, 重點還是有貓相伴, 我覺得好抵食, 我真係好鐘意呢度~

佢叫豆腐, 超可愛吧~

藍莓芝士餅併tiramisu雪糕
2020-08-06
藍莓芝士餅併tiramisu雪糕
  • 雪糕
6天前 0 瀏覽
今日老友記帶咗我去一間好特別嘅餐廳....裏面起碼有十幾二十隻得意貓貓當你入到餐廳...每一個角落都會見到可愛嘅貓貓如果係貓奴嘅話...呢間餐廳一定會帶比佢哋無限歡樂每一隻貓仔都有佢哋嘅唔同名字隻隻都好乖好聽話我叫咗呢個濃厚芥末籽醬美國帶骨豬扒拼意粉...味道好實在....而且豬扒好鬆軟...我老友就叫咗一個法式三色胡椒汁伴牛肉眼扒...雖然我唔食牛肉...但係見到老友呢份餐...都幾吸引...我哋仲叫多咗一個黑蟹子黃金魷魚卡邦尼扁意粉...完全冇諗過有咁多黑蟹子伴碟食落去唔覺得油膩....而且麵條幾柔軟...忌廉汁恰到好處我哋兩個人忍唔住....總共叫咗三份餐食今次真係食得好滿足我哋每人仲叫咗一份心太軟做甜品心太軟裏便嘅朱古力真係好軟滑係呢個咁困難嘅疫情當中...唔可以周圍去之餘...夜晚又唔可以堂食...好開心今日朋友帶咗我嚟呢一個咁好嘅地方....一路食嘢...一路有可愛嘅貓貓陪住..最重要呢度食嘢嘅價錢唔太貴...食多一個餐都冇所謂
當你入到餐廳...每一個角落都會見到可愛嘅貓貓
我哋兩個人忍唔住....總共叫咗三份餐食
今次真係食得好滿足
我哋每人仲叫咗一份心太軟做甜品
心太軟裏便嘅朱古力真係好軟滑
手足們都會認識的一間黃店-【Urban Café】最近都去左一次慰藉下。置身在一個有如家中氛圍的環境,心情才可以放輕鬆,欣賞【Urban Café】溫馨但不賣弄。主打貓貓café之外,其實佢地D野食都好高質,真心好好味,KT仲比MK更好味添。位於工廈內的餐廳,觀塘駱駝漆大廈第1座,門口也非常貼心的,在門外首先需要把鞋子穿上鞋套,而且有手部消毒機,進店後再需要酒精消毒隻手,做晒兩樣野就可以入坐啦。KT店入面有部投影器,投射咗唔貼節目喺牆上面,店內張貼文宣,大大的Mon上,播著抗爭相關片段,即係已經表左態,良心黃店。餐廳風格整體以簡單、乾淨為主,因為仲有大量貓貓,還是簡單一點較好呢。MENU,食物款式唔小,可以手機下單,好方面,又可以慢慢Order慢慢諗。👭🏻二人套餐有餐湯沙律頭盤煮食意大利飯或者面同埋飲品 $350▫️兩份是日餐湯-南瓜湯忌廉南瓜湯,用新鮮南瓜茸加忌廉整,非常creamy,而且南瓜味濃!非常真材實料!▫️兩份是日沙律,普通西餐前菜和風麻醬沙律,菜新鮮喔,偏日式的。▫️滋味二人小食拼盤加咗$28拼盤裏面包括「炸薯、炸魚寶、炸雞塊」。炸薯比較特別,係厚實多肉薯塊,好熱辣辣而且好香薯