2023-12-11 3814 瀏覽
好耐無去貓貓𝙘𝙖𝙛𝙚食野兼可以近距離逗貓😽今次𝙗𝙤𝙤𝙠左呢間𝙘𝙖𝙛𝙚闖入貓貓地盤🤭餐廳內約有20多隻貓咪坐鎮😺佢地好熱情及溫馴 任摸唔嬲期待已久食完野仲可以買貓零食餵貓貓🤩二人套餐 (餐湯+沙律+小食拼盤+主食+飲品) $348精選餐湯🥣南瓜湯飲落酸酸甜甜幾開胃😋精選沙律🥗除左沙律菜外,仲有車厘茄,蘋果🍎及菠蘿🍍,配埋沙律醬食落甜甜地好味🤣滋味二人小食拼盤🍟 +$28 追加$28小食拼盤有炸魚,麥樂雞及薯條🍟,味道正常發揮,勝在份量多夠抵食👍黑松露芝士菠菜野菌忌廉意大利飯🍛意大利飯米粒軟硬適中有咬口,飯中混入大量蘑菇🍄,黃椒及紅椒,令口感變得更豐富,好多奶油好𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮,但黑松露味好淡比較失望西班牙燒烤醬烤大豬肋骨🐷3大條豬肋骨烤得好入味,同平時食開一排排唔同,肉質有啲唔夠鬆化,唔屬於骨肉分離的類型,需要用少少力度切開,但配搭𝘽𝘽𝙌醬惹味😋,底層仲有薯蓉及雜菜,份量好足料💯400次抹茶🍵 +$21上面是抹茶奶蓋好𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮,抹茶茶香甘醇,下面是牛奶,攪拌牛奶後中和返抹茶的澀味青蘋果梳打🍏🍹 +$5飲落只有輕輕的青蘋果味本身諗住去逗貓唔會有好大期待食物素質,但食物水準還算可以😆,價錢
好耐無去貓貓𝙘𝙖𝙛𝙚食野兼可以近距離逗貓😽

400次抹茶

青蘋果梳打🍏🍹 +$5
飲落只有輕輕的青蘋果味
青蘋果梳打

本身諗住去逗貓唔會有好大期待食物素質,但食物水準還算可以😆,價錢合理,可以一邊食野,一邊吸貓貓,想同貓貓玩就要把握時間,建議大家提早預約,作貓控的你唔好錯過🐱

2023-12-08
西班牙燒烤醬烤大豬肋骨
2024-04-11 0 瀏覽
Relaxing place and enjoyable time. I bought my kid there lunchtime. She was kind of scared when sitting down. She has felt much better and started to pat the pets in the ends of the meal. Not feeling like to leave after 2hours. Dishes are hot to serve. Helpful and nice staffs, good service. Other customers are claim and gentle, too. Can’t wait to compliment the restaurant in OpenRice

2024-04-10
  • 煙三文魚班尼迪酸種包伴黑松露忌廉
URBAN Cafe (駱駝漆大廈第一座)觀塘開源道62號駱駝漆大廈第一座6樓Score 分數: A/75一黎睇相就知E間係一間 喵喵Cafe!! 咁佢地有咩特別呢?佢地d猫猫真係好可愛,又搞笑,而且好有主子嘅味道,想抱下!?睇下猫主子當日嘅心情,再決定比唔比你抱下啦~ 放心,通常都唔比你抱,除非....你中左六合彩咁好運啦~而整體上,喵星人們都好聽話,而且好多隻。所以,每枱客都基本上可以接觸到d猫猫。有夠驚猫嘅人去到,一定會大叫,因為總有一隻係附近。 鐘意猫嘅人就會忍住唔叫,因為太得意啦!但又唔可以叫出聲,費時比隔離枱人以為要綁架d猫就唔好啦。咁食物味道方面又點呢?老實講,幾好。一間連鎖Cafe黎講,中規中矩,味道好食嘅。而價錢亦都算合理,同所有Cafe一樣咁貴。不過,E間最少可以摸下猫腳子,做下猫奴,咩都值返晒啦!
URBAN Cafe (駱駝漆大廈第一座)
觀塘開源道62號駱駝漆大廈第一座6樓

Score 分數: A/75

今日黎左呢度吸喵同時醫肚仔(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)Cafe 都係位於工業區~不過呢個IG主要講食所以講下食評先~-我地叫左Set for 2 一路食一路玩喵喵🐱精選餐湯 🍲是日的南瓜湯每一口都能品味到湯汁的鮮美和食材的烹調,為用餐體開始添一份美味🎃精選沙律 🥗沙律以新鮮的蔬菜和豐富的配料組合而成,口感豐富多樣。搭配上豐富的醬汁,每一口都能品味到蔬菜的鮮嫩和配料的風味。滋味二人小食拼盤🍗黃金雞塊炸至金黃酥脆,,口感豐富且美味。每一口都能品味到雞肉的嫩滑和酥脆的外層,帶來了一份滿足感🧅煙三文魚溫泉蛋卡邦尼扁意粉 🍝🍳扁意粉煮至彈牙,搭配煙燻三文魚和溫泉蛋,口感豐富且美味,帶來了一份滿足感🥓西班牙燒烤醬黑毛豬肋骨 🥩黑毛豬肋骨經過燒烤,搭配濃郁的西班牙燒烤醬,品味到豬肉的鮮嫩和燒烤醬的濃郁,帶來了一份滿足的肉食享受🍖日本北海道練乳草莓芝士蛋糕🍰這款芝士蛋糕口感濃郁而細膩,搭配北海道練乳的香濃,再加上新鮮草莓的酸甜,每一口都能帶來愉悅的味覺體驗🍓Babyccino泡沫鮮奶(熱)🥛如果你喜歡溫暖的飲品,Babyccino泡沫鮮奶絕對是你的最佳選擇。這杯熱的泡沫鮮奶帶有濃郁的奶香和綿密的泡沫,給你一份溫暖和

今日黎左呢度吸喵同時醫肚仔(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

我地叫左Set for 2 一路食一路玩喵喵🐱

精選餐湯 🍲

精選沙律 🥗

滋味二人小食拼盤🍗

煙三文魚溫泉蛋卡邦尼扁意粉 🍝🍳

西班牙燒烤醬黑毛豬肋骨 🥩

日本北海道練乳草莓芝士蛋糕🍰

Babyccino泡沫鮮奶(熱)🥛
如果你喜歡溫暖的飲品,Babyccino泡沫鮮奶絕對是你的最佳選擇。這杯熱的泡沫鮮奶帶有濃郁的奶香和綿密的泡沫,給你一份溫暖和舒適的感覺☕

2024-03-11 435 瀏覽
URBAN Cafe🐈有日傾開偈,同事推介我過嚟呢間貓Cafe 玩吓貓,話呢度啲貓全部都好精靈,環境乾淨嘢食都唔錯!呢一間貓Cafe嘅晏晝飯都幾抵食🐈,平均$50至到$70左右就有交易,今日趁住早放工就過嚟試一試😍😍我同同事兩個人就叫咗兩個餐,分別係香煎龍利柳伴香草忌廉配薯菜🐟 同埋 日式咖喱肥牛飯🐮$68,另外套餐加$8就可以加配牛油多士條及是日精選餐湯🥣我哋當日嘅湯係南瓜湯,味道都幾濃郁有奶香味!另外我哋仲加咗$12要咗兩件日式提拉米蘇大福添!☕️跟餐已經包咗$38以下嘅飲品,我就加咗$20要藍糖酸奶雲朵沙冰☁️☁️,貪佢個樣夠靚,啱晒打卡!甜品方面,我哋就叫咗朱古力合桃布朗尼配雪糕🍫$58 同埋雪山心太軟配雪糕🍰$58,個人就比較推薦朱古力合桃布朗尼配雪糕,蛋糕嘅朱古力味會比較濃郁,配雪糕幾好食!🥰🥰
URBAN Cafe🐈

吸貓時臉部被毛茸茸的貓皮包住,感受貓咪既溫暖,同時腦內會分泌幸福荷爾蒙令人感到放鬆舒壓。所以我放假帶埋小朋友一齊去URBAN吸貓!進入餐廳前先要帶上鞋套,再等職員指示先可以進場。餐廳地方都好大,分🐱🐱貓貓區/不會接觸貓貓區在場大概有15隻貓貓當值! D貓貓唔太怕陌生人有D甚至會主動坐係檯面/客人既身上!🥰🥰食物方面都好多小朋友鐘意既小食類⋯我地簡左夏威夷Pizza 同朱古力心太軟⋯一轉眼小朋友已經急不及待食曬D野😱😱😱因為重頭戲係客人食完野就可以買貓糧餵貓咪!可以選擇濕糧或者乾糧(每日限量!)當罐罐一出現⋯全場貓貓都集結係我檯面!📸📸雖然我有外表睇落少少驚!其實心裡極度驚荒!但其實貓貓都好守規矩!🤭🤭🤭玩完岩岩好2小時!心靈上再一次充滿電🔋🔋🔋❤️小貼士:可以預先到寵物店買件小玩具!貓咪們會更加開心!
吸貓時臉部被毛茸茸的貓皮包住,感受貓咪既溫暖,
同時腦內會分泌幸福荷爾蒙令人感到放鬆舒壓。
所以我放假帶埋小朋友一齊去URBAN吸貓!

進入餐廳前先要帶上鞋套,再等職員指示先可以進場。
餐廳地方都好大,分🐱🐱貓貓區/不會接觸貓貓區
在場大概有15隻貓貓當值! D貓貓唔太怕陌生人
有D甚至會主動坐係檯面/客人既身上!🥰🥰

食物方面都好多小朋友鐘意既小食類⋯
我地簡左夏威夷Pizza 同朱古力心太軟⋯
一轉眼小朋友已經急不及待食曬D野😱😱😱

因為重頭戲係客人食完野就可以買貓糧餵貓咪!
可以選擇濕糧或者乾糧(每日限量!)
當罐罐一出現⋯全場貓貓都集結係我檯面!📸📸
雖然我有外表睇落少少驚!其實心裡極度驚荒!
但其實貓貓都好守規矩!🤭🤭🤭

玩完岩岩好2小時!心靈上再一次充滿電🔋🔋🔋

❤️小貼士:可以預先到寵物店買件小玩具!
貓咪們會更加開心!
2024-02-12 560 瀏覽
今次去咗一間位於觀塘嘅貓貓Cafe,之前去過呢一間位於旺角同荔枝角嘅分店,比我嘅感覺都好好❤️🙆🏻‍♀️食物唔錯之餘,侍應都好親切,最鍾意嘅就係成個環境好乾淨好舒服🥹食嘢同時又可以同貓貓玩下~❤️黑松露芝士卡邦尼意大利飯安格斯牛肉手打漢堡雪山抹茶心太軟焦糖燉蛋❤️嘢食都唔錯,特別係甜品🍮價錢都唔算太,Total都係食咗三百幾蚊左右~不過啲貓貓真係好可愛,全部都好親人,有時返咗工辛苦都可以過嚟休息一下😍😍😍

❤️黑松露芝士卡邦尼意大利飯
安格斯牛肉手打漢堡
雪山抹茶心太軟
焦糖燉蛋❤️

🫶🏻放工想搵間chill 啲、可以治癒下心靈既餐廳食晚飯,同事推薦左一間位於觀塘工廈既貓Cafe,諗起自己從未去過貓 Cafe,既然有人推薦,一試無妨 😉一入場就見到有成十幾隻貓圍住瞓棵玩具樹訓 😍😍 場內又有好多隻貓係到跑動,睇見都覺得放鬆同治癒 🥰問返侍應先知,原來呢間餐廳總共養咗 60 幾隻貓 🐱🐱 大部分都係領養返黎,聽完有種幫襯呢間餐廳都算係做左善事既感覺 😆講返正題,係餐廳到坐左粒幾鐘,分別點左以下餐飲,認真唔錯 😋🔹美國嫩雞胸配蜜糖芥末醬一整塊既雞胸香煎後,表面被灑上香草粉末,外皮呈現金黃焦脆既形態,內裡既雞肉可以用軟滑香嫩黎形容,個人認為不點醬食已經足夠美味,雞肉既鮮甜香軟足以令人原汁原味咁細細品嘗 💕 伴碟有薯蓉及少許蔬果,食完都唔會好飽 🐱🔸楓糖漿番薯條加點一份小食番薯條,要求左楓糖醬分上。番薯條本身脆口甘甜,楓糖醬甜絲絲既味道同番薯條好搭,整體味道更突出 🤤🔹雪山心太軟(朱古力)配雪糕外層焦脆,蛋糕層鬆化,介開就會發現心太軟既芯逐漸流出,入口就係異常香濃既朱古力味,配合曲奇雪糕好正‼️ 😛😛🔸玫瑰蘋果醋梳打玫瑰清香隱隱,飲品中猶有蘋果醋酸甜既滋味,入口清新解膩 🍹
🫶🏻

🔹美國嫩雞胸配蜜糖芥末醬

🔸楓糖漿番薯條

🔹雪山心太軟(朱古力)配雪糕

🔸玫瑰蘋果醋梳打
玫瑰清香隱隱,飲品中猶有蘋果醋酸甜既滋味,入口清新解膩 🍹🍹

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

URBAN Cafe (駱駝漆大廈第一座) (觀塘)
📍觀塘開源道62號駱駝漆大廈第一座6樓
💸 $ 300

2024-02-07 342 瀏覽
三重芝士肉醬意大利麵。這道意大利麵的質地非常彈牙,肉醬濃郁而濃香,上面的芝士更是令人垂涎欲滴。每一口都充滿了美味和滿足感,讓我完全愛上了這道菜。緊接著,我嚐了他們的安格斯牛肉手工漢堡配薯條。這個漢堡真是太好吃了!牛肉鮮嫩多汁,搭配軟綿綿的漢堡包和新鮮的配料,每一口都令人驚艷。薯條則是炸得金黃酥脆,完美地搭配了這個漢堡。最後,我點了一杯古早冬瓜茶檸檬水來解渴。這是一種非常獨特的飲品,冬瓜的清香和檸檬的酸甜完美融合,令人愉悅地消暑。

2024-02-05 218 瀏覽
辛苦完一大輪,終於有喘息嘅機會,就嚟到高人氣嘅urban cafe chill下,療癒一下身心。🥹 由觀塘西鐵站落車,行大慨5分鐘就到,非常方便!😙😙 Cafe內環境超大!一入去就見到有超多貓貓行嚟行去,基本上每幾秒身邊就會行過一隻,😍 貓貓好多都唔怕生,任你摸,絕對唔使擔心冇貓貓摸,入到去簡直猶如置身天堂,好幸福🤪 (˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 唔知會唔會有朋友有同感呢 離開咗貓貓cafe 就好似離開咗迪士尼咁呢哈哈哈哈哈哈哈自己今次order咗四重芝士煙肉拉絲通心粉,芝士量驚人,並非單單鋪面敷衍你,而係真係落咗好!表面焗到焦焦地,但下層嘅芝士仲可以拉到絲,口感豐富,味道濃郁。呢度唔使入場費,淨係有最低消費$100,性價比高,食物、服務質素高,而且有貓貓,係治愈心靈嘅好地方!

由觀塘西鐵站落車,行大慨5分鐘就到,非常方便!😙😙

今日星期一 返工 繼續觀塘捐窿捐罅嘅覓食之旅呢間貓Cafe環境超大 裝修簡約入門口前要著鞋套及消毒雙手👍🏻目測至少見到40幾隻貓咪周圍走 仲未計有D無行出嚟貓咪都唔怕人 仲會主動跳上你張檯甚至你大髀🫢食物方面 我哋叫咗💁🏻‍♀️🍽️玉子蛋卡邦尼扁意粉+台式炸芋丸(+$12)+Urban Cafe精選特調咖啡(凍) (+$4)🍽️吉列雞排滑蛋珍珠丼+日式章魚小丸子(3個) (+$18)+蜂蜜柚子茶($+5)🍽️法式里昂沙律 ($58)+可樂🍽️朱古力合桃布朗尼配雪糕 ($58)我有D意外 係意外嘅好味😳個意粉真係好好味 煙肉份量唔少沙律都好新鮮 同事食吉列雞排丼 佢話好食 我見到都好大碟講真呢個價錢如果係普通Cafe嚟講叫正常價但係貓Cafe嚟講我覺得係非常抵食!因為以前都有去過唔同嘅貓Cafe 環境無呢度大裝修可能叫好D食物價錢就貴好多兼味道好普通🥹而今日呢個短短嘅Lunch Time時間係見到2個職員都好愛錫呢度嘅貓貓 無論係家貓定係名種貓而好多客人都係常客 係佢哋嘅眼神同同貓玩嘅過程都睇得出好有愛🥰愛貓人士真係要嚟試試希望大家多D幫襯繼續助養呢班毛孩啦🥹
今日星期一 返工 繼續觀塘捐窿捐罅嘅覓食之旅
呢間貓Cafe環境超大 裝修簡約
入門口前要著鞋套及消毒雙手👍🏻
目測至少見到40幾隻貓咪周圍走 仲未計有D無行出嚟
貓咪都唔怕人 仲會主動跳上你張檯甚至你大髀🫢

食物方面 我哋叫咗💁🏻‍♀️

🍽️玉子蛋卡邦尼扁意粉
+台式炸芋丸(+$12)
+Urban Cafe精選特調咖啡(凍) (+$4)

🍽️吉列雞排滑蛋珍珠丼
+日式章魚小丸子(3個) (+$18)
+蜂蜜柚子茶($+5)

🍽️法式里昂沙律 ($58)
+可樂

🍽️朱古力合桃布朗尼配雪糕 ($58)

我有D意外 係意外嘅好味😳
個意粉真係好好味 煙肉份量唔少
沙律都好新鮮
同事食吉列雞排丼 佢話好食 我見到都好大碟

講真呢個價錢如果係普通Cafe嚟講叫正常價
但係貓Cafe嚟講我覺得係非常抵食!
因為以前都有去過唔同嘅貓Cafe
環境無呢度大裝修可能叫好D食物價錢就貴好多兼味道好普通🥹

而今日呢個短短嘅Lunch Time時間
係見到2個職員都好愛錫呢度嘅貓貓 無論係家貓定係名種貓

愛貓人士真係要嚟試試
希望大家多D幫襯繼續助養呢班毛孩啦🥹
2024-01-28 198 瀏覽
偶然發現返工附近有貓咪cafe,雖然本身都有養貓,但可以係lunch時間去療癒,實在非常幸福☺️我地一行幾個一早book左位,12:30前已經到達,都未算好多人!地方好大,有足夠空間俾d貓貓玩,同時顧客都有地方同佢地互動!入餐廳前,需要著鞋套同消毒雙手!作為主打貓咪cafe,佢食物質素算高!Menu好多choices,同時都唔貴!(大多數$68一個餐)亦都夠份量同好味!地方都keep得乾淨,睇得出staff都好愛錫d貓貓非常欣賞!🌟泰式菠蘿雞肉炒飯($66)🌟香煎豬扒伴辣根燒汁配闊條麵($96)🌟香煎豬扒伴辣根燒汁配薯菜($96)🌟香蒜燒春雞(半隻)伴蒜蓉燒汁配薯菜($68)特別推薦!雞好嫩!好味!!🌟香草薄荷熱朱古力🌟凍美式咖啡🌟熱古早冬瓜茶🌟熱檸茶🌟日式朱古力泡芙
偶然發現返工附近有貓咪cafe,
雖然本身都有養貓,
但可以係lunch時間去療癒,
實在非常幸福☺️

我地一行幾個一早book左位,
12:30前已經到達,
都未算好多人!

地方好大,
有足夠空間俾d貓貓玩,
同時顧客都有地方同佢地互動!

入餐廳前,
需要著鞋套同消毒雙手!

作為主打貓咪cafe,
佢食物質素算高!
Menu好多choices,
同時都唔貴!(大多數$68一個餐)
亦都夠份量同好味!

地方都keep得乾淨,
睇得出staff都好愛錫d貓貓
非常欣賞!

🌟泰式菠蘿雞肉炒飯($66)

🌟香煎豬扒伴辣根燒汁配闊條麵($96)

🌟香煎豬扒伴辣根燒汁配薯菜($96)

🌟香蒜燒春雞(半隻)伴蒜蓉燒汁配薯菜($68)
特別推薦!雞好嫩!好味!!

🌟香草薄荷熱朱古力

🌟凍美式咖啡

🌟熱古早冬瓜茶

🌟熱檸茶

🌟日式朱古力泡芙
2024-01-26 203 瀏覽
觀塘可愛貓Cafe!!有幾十隻可愛貓貓陪住你用餐,超可愛!!😍每隻貓貓都有獨特個性,有D活潑好動,有D慵懶可愛!!🐈‍⬛🐈🐈‍⬛進入餐廳之前,需要消毒雙手並穿上鞋套,以保持餐廳清潔,確保貓貓的健康。🚿- 牛油多士條 (跟餐) 🥖非常香脆,散發著濃郁牛油香氣,好開胃。- 蒜香橄欖油菠菜大蝦扁意粉 HK$87 🍝🦐充滿蒜香味,微辣味道非常惹味,菠菜及大蝦增添鮮味。扁意粉口感彈牙恰到好處。色香味俱佳,份量十足,可以一邊食一邊陪住貓貓玩!!- 煙三文魚班尼迪酸種包伴黑松露忌廉 HK$88 🐟🥚- 法式紅酒燴雞飯 HK$86 🐥🍷- 意式芝士肉醬闊條麵 HK$52 🍝

牛油多士條 (跟餐)

- 牛油多士條 (跟餐) 🥖
非常香脆,散發著濃郁牛油香氣,好開胃。

蒜香橄欖油菠菜大蝦扁意粉

- 蒜香橄欖油菠菜大蝦扁意粉 HK$87 🍝🦐

- 煙三文魚班尼迪酸種包伴黑松露忌廉 HK$88 🐟🥚

- 法式紅酒燴雞飯 HK$86 🐥🍷

意式芝士肉醬闊條麵

- 意式芝士肉醬闊條麵 HK$52 🍝
牛油多士條 (跟餐)
蒜香橄欖油菠菜大蝦扁意粉
意式芝士肉醬闊條麵
2024-01-18 208 瀏覽
超過60 隻貓貓陪你食lunch有d 貓貓仲偷枱面野食😂佔地1000 呎舒適玩樂空間,算大座位又闊落免入場費🫢 免按時收費🫢叫左pizza, 炸雞亦魚柳拼盤 , 好味道仲叫咗個意粉認真貓貓陪伴我地食飯Lunch 免入場按時收費算係甘,有得玩 有得食帶住兩個仔仔不斷放電xdxd⭐️五星為滿分 Pet friendly環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

超過60 隻貓貓陪你食lunch
有d 貓貓仲偷枱面野食😂

佔地1000 呎舒適玩樂空間,算大座位又闊落
免入場費🫢 免按時收費🫢

叫左pizza, 炸雞亦魚柳拼盤 , 好味道
仲叫咗個意粉
認真貓貓陪伴我地食飯
Lunch 免入場按時收費算係甘,有得玩 有得食
帶住兩個仔仔不斷放電xdxd
⭐️五星為滿分 Pet friendly

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2023-12-29 345 瀏覽
喜愛貓的人就一定喜歡呢間餐廳。呢度地方十分寬敞,空間感十足,客人可以近距離同貓貓玩,仲要有好多隻唔同品種的貓貓添,可以無限打卡影相,可以好好享受一個優閒的時光。兩人同行,叫左個法式紅酒燴雞飯和煙三文魚班尼迪酸種包伴黑松露忌廉。法式紅酒燴雞飯 – 雞肉幾嫩滑入味,有紅酒味,飯適中,不太軟或硬。煙三文魚班尼迪酸種包伴黑松露忌廉 – 煙三文魚正常,水煮蛋熟度啱啱好,忌廉聞到幾香的松露味,麵包、薯條熱辣辣、脆卜卜,仲有少許沙律伴碟,好豐盛。呢度幾有特色,推薦喜歡貓貓的人仕可以黎試呢~

呢度幾有特色,推薦喜歡貓貓的人仕可以黎試呢~