2023-11-19 144 瀏覽
店內無水供應。只能叫飲品。叫了一個Carbonara 意粉中規中矩,Creamy, 但只有白汁味,沒有些任何蛋香,煙肉味,只有奶和油。。另外點了一個Hawaii Pizza, 一上桌就聞到一大陣胡椒粉味,是的,是胡椒粉,真的好奇怪,然後。口感很軟,一看餅底,天呀,完全沒有烤過的痕跡,完全是白白的。應該是個微波爐加熱的pizza吧😢1個細pizza ,1個pasta $340.... 重味精,不好吃,真的。可一不可再
店內無水供應。只能叫飲品。
1個細pizza ,1個pasta $340....
重味精,不好吃,真的。可一不可再

APPETIZERSmoked Salmon & Chedder Cheese Spring Roll with Truffle Mayonnaise ➰ $98呢個前菜好香口,Smoked Salmon咸咸地同Chedder Cheese好夾,芝士仲有拉絲效果。Truffle蛋黃醬係畫龍點睛,好濃。外皮炸到好酥脆,做到外脆內軟。身為芝士🧀迷既我,好喜歡呢個前菜。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️PIZZAUncle Ping Gor * GERMAN CULTURE 12”➰ $188雖然呢個價錢係中環蘇豪區算好合理,大件抵食。German Sausage 做Topping 配Honey Mustard Sauce令德國腸的味道更豐富。而且拉起d芝士好似瀑布咁,好豐盛。而餅底焗到剛剛好薄脆,批邊亦唔會好厚。一個人足足食左半份。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️餐廳位於中環蘇豪區,搭幾條扶手電梯就到,位置算好方便。食完去左行dondondonsonki.店舖設計好有特色,店員好友善,服務態度很好!

APPETIZER

Truffle蛋黃醬係畫龍點睛,好濃。

PIZZA

而餅底焗到剛剛好薄脆,批邊亦唔會好厚。一個人足足食左半份。

店舖設計好有特色,店員好友善,服務態度很好!
蘇豪區超值之選!行左好多斜路終於上到黎 經過覺得氣氛唔錯就試下呢間首先黎杯house win $68 味道容易入口 都岩平時唔飲既人然後叫左個 Chicken Lollipops with Honey BBQ Sauce & Smoked Salmon & Chedder Cheese Spring Roll withTruffle Mayonnaise $98⭐️⭐️⭐️⭐️老闆好好比我地雙拼 岩哂同日食完放題既我地 Chicken lollipop外面炸得好脆好正,雞肉好嫩!個bbq sauce比平時既淡小小 我覺得岩岩好個spring roll我懷疑係佢地招牌菜 真係好味 裡面d chedder cheese配合其他野既味道岩岩好!Linguine with Fresh Crab Mushroom, PrawnsCrab Meat & White Truffle Oil $178 ⭐️⭐️⭐️⭐️老闆推薦左呢個linguine比我地 裡面好多蟹肉 蝦唔係雪藏 Uncle Gail * DUCK DUCK MANGO Pizza 8” $158一定要試下呢道既pizza 芒果加鴨肉 酸甜好味 餅底
蘇豪區超值之選!
行左好多斜路終於上到黎 經過覺得氣氛唔錯就試下呢間
Truffle Mayonnaise $98
⭐️⭐️⭐️⭐️

一定要試下呢道既pizza 芒果加鴨肉 酸甜好味 餅底好鬆軟

Home-made Apple Crumble with Ice Cream $68 ⭐️⭐️⭐️
Apple crumble去到邊我都一定要叫 我太鐘意 佢個雪糕係石板街味 有nuts有綿花糖

整體CP值好強!
2023-11-15 49 瀏覽
搭中環扶手梯不斷上去到蘇豪區,去到呢間出名PIZZA既餐廳。有好多野選擇,我地今次試左個港式有菠蘿既PIZZA,因為想fresh D 冇咁漏。Uncle D.Y 係有Fresh ham, pineapple , mozzarella 同 cheddar cheese,8吋都幾大個,新鮮熱辣拉絲感十足。個醬夾埋味道岩岩好,配料都幾足嫁! Yummy!Chicken lollipops with honey bbq sauce,脆脆既皮包住雞肉汁超多,雞槌啖啖肉。感覺係推晒D肉整成個球體,再炸。點埋蜜汁甜甜的,好正。叫左個pineapple juice,好新鮮,解渴解膩,配埋pizza同雞槌真係好爽!

個醬夾埋味道岩岩好,配料都幾足嫁! Yummy!

2023-11-14 35 瀏覽
睇餐廳名就已經知道呢間係主打Pizza嘅舖頭,所有Pizza都係以uncle為名呢 😂 今次就試咗 Uncle Wyman * MECHANICAL ENGINEERING, 餡料十足,有烤雞,矮瓜🍆,洋蔥🧅,同埋當然唔少得係拉絲芝士🧀️啦!熱烘烘上,熱到小編想用手影張拉絲相都影5到😅因為真係太熱辣辣~要用刀叉🍴先食到~個底都好脆卜卜,果真係pizza 主打嘅餐廳😋 另外一個main 要左墨汁海鮮🦞意大利飯,都係熱辣辣上,飯好creamy, 好多海鮮,有魷魚🦑,青口,當然5少得飯上面大大隻虎蝦!5單只pizza, 佢個飯都一樣出色呢😋 ꧁☬小編食左咩☬꧂✅ Uncle Wyman pizza ✅ Risotto with Mixed Sea-food in Lobster Black Ink Sauce Topped with King Prawn(◔◡◔) ♥️ 人均傷害💰:~ $150♥️

꧁☬小編食左咩☬꧂
✅ Uncle Wyman pizza

(◔◡◔) ♥️ 人均傷害💰:~ $150♥️
2023-11-13 44 瀏覽
經過上次信咗Google map 喺上環站行去伊利近街食西餐今次醒喇 約番朋友喺中環站等 再經半山扶手梯上去果然無咁吃力 仲快好多🔹️Uncle Wyman木火烤製Pizza 我哋2個人叫個8吋就夠晒仲要食其他嘢 😍 pizza鋪咗cajun chicken 茄子 紅洋蔥 Anchovies 個base係車打芝士mix埋茄醬趁熱食 每塊pizza 都拉到絲 邊脆餡又夠晒足料大推🔹️Linguine with fresh crab mushroom, prawns with crab meat & White Truffle oil大廚好細心 原隻大蝦已經去殼 食落好方便 啖啖肉蟹肉亦好好味 意粉al dante有口感加上知我哋2個share 幫我哋分2碟上 so sweet ❤️🔹️Chicken Lollipops with Honey BBQ Sauce + Smoked Salmon & Cheddar Cheese Sprill Rolls eih Truffle Mayonnaise 係咪好特別 點解個名咁長本身係獨立appetizer嚟嘅 但兩樣都想食吖麻老闆Uncle Jimmy
今次醒喇 約番朋友喺中環站等 再經半山扶手梯上去

大廚好細心 原隻大蝦已經去殼 食落好方便 啖啖肉
蟹肉亦好好味 意粉al dante有口感

係咪好特別 點解個名咁長
本身係獨立appetizer嚟嘅 但兩樣都想食吖麻
老闆Uncle Jimmy見到我哋R晒頭 就提供咗 可以做雙拼俾我哋嘅option 我哋揀咗3雞2春卷嘅配搭
very nice 可以食晒兩款
啲雞夠外脆內嫩滑而且juicy BBQ Sauce亦好好味 有煙燻味
春卷好重黑松露味
春卷入面有三文魚粒 食落好重芝士味

🔹️Lobster Bisque with Hokkaido Scallop
好重龍蝦味 好濃郁 夠鮮甜
最重要一定要講❗️ 粒帶子超!大!粒!
誠意之作❤️

🔹️Honemade Cheese Cake🍰
雪糕有3款口味 雲哩拿 朱古力同埋曲奇
今次我哋揀咗曲奇味
蛋糕有香濃芝士味 餅底又好食
開心晒
2023-11-12 43 瀏覽
轉左新工之後,工作好分繁忙。今晚終於有機會忙中偷閒同朋友相聚食飯。我地就揀左喺中環蘇豪區伊利近街嘅“Uncle Pizza”食西餐。我地兩個人少少地叫左一個 “Uncle Ken”pizza 8 吋,$168 同一個 雜錦海鮮黑松露意粉 $168。Pizza 係用傳統嘅炭爐去整,風味10足,新鮮出爐嘅pizza熱辣辣, 入口面板軟綿綿嘅口感真係令人好滿足,而且每一塊都有無花果,可以降低油膩感,都無咁熱氣。另外個意粉好出色 ,每一啖都掛滿醬汁,充斥住黑松露味,而且海鮮10分足料,有大蝦,尤魚,青口,仲有一大舊魚等等,一次過滿足哂所有願望。餐廳細細,但係氣氛好好,下次有機會再試下其他野啦。

餐廳細細,但係氣氛好好,下次有機會再試下其他野啦。

2023-11-09
2023-11-11 42 瀏覽
今日同公司同事一齊食lunch,搵到呢間餐廳就入去試吓,店入面嘅職員好有熱誠咁同我哋傾偈,問吓我哋啲嘢好唔好食,夠唔夠食咁樣。而佢每一道菜都好有特色,食到全部清晒盤。會有下一次。

2023-11-06
2023-11-10 35 瀏覽
來到中上環的小店呢條街好多小店 睇落好正宗好吸引今次試左呢間先周末客人唔多 可以靜靜地享受午餐時光店舖裝潢有心思 有種chill既外國風年輕店員好nice我地想食pizza 介紹左不同類型比我地🔻Uncle Wywan 🍕($158)經過店員既介紹 最後揀左呢個Cajun雞肉+茄子 幾特別既配搭賣相有驚喜😍 味道都不俗Cajun唔會搶哂風頭 各種味道很配合最喜歡餅底脆脆的🔻Salmon spring roll & drumstick combo🍗($90)這個算是hidden menu店員介紹的combo有自家製三文魚春卷 + bbq雞鎚兩樣都好惹味😋 尤其喜歡又juicy又脆的雞鎚因為想飲得清啲我同朋友都揀左熱茶😌熱茶是一個茶壺上的🔻Earl Grey tea ($48)朋友點的🔻Peppermint tea ($48)我點的 清新開胃暖飲不錯
來到中上環的小店
呢條街好多小店 睇落好正宗好吸引
今次試左呢間先

周末客人唔多 可以靜靜地享受午餐時光
店舖裝潢有心思 有種chill既外國風

年輕店員好nice
我地想食pizza 介紹左不同類型比我地

🔻Uncle Wywan 🍕($158)
經過店員既介紹 最後揀左呢個

兩樣都好惹味😋 尤其喜歡又juicy又脆的雞鎚

因為想飲得清啲
我同朋友都揀左熱茶😌
熱茶是一個茶壺上的
🔻Earl Grey tea ($48)
朋友點的
🔻Peppermint tea ($48)
我點的 清新開胃
暖飲不錯
  • Chicken Lollipops with Honey BBQ Sauce
2023-11-06 34 瀏覽
Halloween 黎到中環蘇豪,個個扮鬼扮馬勁有氣氛係伊利近街搵到呢間pizza 就黎試吓啦🍕餐廳裝修好有氣氛,近門口仲擺左一大堆多拉A夢公仔Waiter uncles 好親切,Uncle Jimmy 好搞笑 係咁同我地講笑菜式選擇多,份量亦好充足價錢黎講,係中環算抵食 openrice book場,部分菜式仲有8折Spaghetti with Mixed Seafood in Truffle Cream Sauce ($168)大推‼️黑松露海鮮意粉有大蝦、墨魚圈、魚柳、青口海鮮全部都好新鮮!大蝦彈牙啖啖肉魚柳嫩滑 青口大隻意粉超香黑松露味,食完唔會膩🤤✨Uncle Jimmy ($168)🍕材料有煙三文魚、火箭菜、車打芝士同番茄醬餅底焗得好脆身,係屬於薄脆批,個人好中意煙三文魚新鮮大塊,同芝士番茄醬好夾真係食過數一數二幾食既pizzaPizza有分8吋同12吋,二至三人8吋就夠✨Chicken lollipops with honey BBQ sauce ($98)炸雞鎚有肉汁,完全唔乾,外脆內嫩就咁食就比較普通,加埋BBQ醬會好食啲呢款可點可不點✨Caesar Salad (
Halloween 黎到中環蘇豪,個個扮鬼扮馬勁有氣氛
係伊利近街搵到呢間pizza 就黎試吓啦🍕
餐廳裝修好有氣氛,近門口仲擺左一大堆多拉A夢公仔
係咁同我地講笑
菜式選擇多,份量亦好充足
價錢黎講,係中環算抵食
openrice book場,部分菜式仲有8折

大推‼️黑松露海鮮意粉
有大蝦、墨魚圈、魚柳、青口
海鮮全部都好新鮮!
大蝦彈牙啖啖肉
魚柳嫩滑 青口大隻
意粉超香黑松露味,食完唔會膩🤤

✨Uncle Jimmy ($168)🍕
材料有煙三文魚、火箭菜、車打芝士同番茄醬
餅底焗得好脆身,係屬於薄脆批,個人好中意
煙三文魚新鮮大塊,同芝士番茄醬好夾
真係食過數一數二幾食既pizza
Pizza有分8吋同12吋,二至三人8吋就夠

炸雞鎚有肉汁,完全唔乾,外脆內嫩
就咁食就比較普通,加埋BBQ醬會好食啲
呢款可點可不點

✨Caesar Salad ($88)
蔬菜新鮮,有啲面包粒同芝士碎
味道正常,分量足夠

🦖✨推薦指數:9/10

• Uncle  Jimmy
-🍕Uncle Pizza, Pasta & Grill 📍中環蘇豪伊利近街25號地舖🐣8” Duck Duck Mango hkd 158有芒果肉🥭鴨肉 &再加啲蜜糖🍯同埋火箭菜 意外地所有野都好夾🧡先係鴨肉嘅咸再配蜜糖嘅甜味再加芒果嘅酸甜口感~多種口感夾擊 字食過嘅口味 好fresh😆再加埋拉絲效果好jenggg🤣🤣Pizza屬於薄批個種但都好飽肚🫢🍖Chicken Lollipops hkd 98有唔同種類嘅炸物🫔雞肉都好嫩滑多汁幾種炸物擺埋一齊唔會過份單一 有多啲選擇🤪🦀Butter Linguine with Crab Mushroom hkd 178 有勁多蟹肉嘅蟹肉意粉🍝😋蟹肉好夠味幾鮮甜連on top嘅大蝦都重量級 絕對唔係細細隻個啲敷衍你😌意粉唔會過份多油 岩岩好~🍎Apple juice hkd 48🍊Orange juice hkd 48🕰️營業時間星期一至日 11:30-22:30#西式料理 #意粉 #意大利菜#西式#酒#慶生餐廳 #大蜆意粉 #薄餅 #香港西式餐廳 #中環#unclepizzapastaandgrill#炸物拼盤 #炸雞 #鴨肉pizza #鴨肉

🍕Uncle Pizza, Pasta & Grill
📍中環蘇豪伊利近街25號地舖

🐣8” Duck Duck Mango hkd 158
先係鴨肉嘅咸再配蜜糖嘅甜味再加芒果嘅酸甜口感~

多種口感夾擊 字食過嘅口味 好fresh😆
再加埋拉絲效果好jenggg🤣🤣
Pizza屬於薄批個種但都好飽肚🫢

🍖Chicken Lollipops hkd 98
有唔同種類嘅炸物🫔雞肉都好嫩滑多汁
幾種炸物擺埋一齊唔會過份單一 有多啲選擇🤪

有勁多蟹肉嘅蟹肉意粉🍝😋蟹肉好夠味幾鮮甜
連on top嘅大蝦都重量級 絕對唔係細細隻個啲敷衍你😌
意粉唔會過份多油 岩岩好~

🍎Apple juice hkd 48
🍊Orange juice hkd 48

🕰️營業時間
星期一至日 11:30-22:30

#鴨肉pizza #鴨肉
今日到訪一間Soho區嘅意大利手工Pizza餐廳。餐廳好有家庭feel,見到幾枱食客都同老闆好熟絡,老闆亦會親自推介菜式,好有人情味。Menu上面所有Pizza都係用Uncle命名,有種莫名親切感😆。 ✦ Chicken Lollipops with Honey BBQ sauce & Smoked Salmon & Cheddar Cheese Spring Roll with Truffle Mayonnaise $98⁡餐牌上面無雙拼揀,但可以問老闆要~雞搥有驚喜!外皮酥脆,肉質多汁嫩滑,配上蜜糖燒烤醬,好惹味!⁡煙三文芝士炸春卷芝士味濃,整體都唔錯。✦ Uncle Ken (Parma ham, sliced fig & Arugula) $168/8"pizza底係屬於餅乾底,食落比平時脆口,上面鋪滿好濃郁嘅芝士、parma ham、無花果同火箭菜。估唔到無花果放喺度非常夾,完全中和咗芝士嘅咸味同油膩感,成個pizza好平衡,加咗好多分😋

2023-11-04 19 瀏覽
【中環•Uncle Pizza, Pasta & Grill】————————————————————————平日的晚上,穿過中環半山電梯,一帶的小店舖,以西式餐店為主,今天帶來一間意大利餐廳,Pizza店。🍯|Uncle Jimmy * PIZZA STAGE|HKD 168Nor Smoked Salmon, Capes & Argula Tomato Sauce &Chedder Cheese煙三文魚配火箭菜,pizza外脆內軟,車打芝士鹹香包圍著。🍯|Linguine with Sweet & Chilli Cream, Honet Glazed Smoked Duck Breast|HKD 178特別在於醬汁甜甜的,蜜糖令意粉和鴨胸帶有甜味。🍯|Sweet Corns Cream Soup with Prawn|HKD 68最愛喝粟米湯,新鮮製果然不同,而且微微地帶岀蝦的鮮甜味,蝦肉也相當彈牙,最適合做餐湯。
————————————————————————

煙三文魚配火箭菜,pizza外脆內軟,車打芝士鹹香包圍著。

特別在於醬汁甜甜的,蜜糖令意粉和鴨胸帶有甜味。

【SOHO手工披薩小店🍕主打木火烤製🪵🔥】推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌑*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #中環 - 𝗨𝗻𝗰𝗹𝗲 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮 👨🏻‍🍳SOHO區有間隱世義大利小店,主打用木火烤製披薩🍕所有披薩都用Uncle 命名,多達12款口味(8吋/12吋)-·-·-【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 𝗨𝗻𝗰𝗹𝗲 𝗝𝗶𝗺𝗺𝘆 ∙ 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮 𝗦𝘁𝗮𝗴𝗲 𝟭𝟮" $𝟭𝟵𝟴 |8/10挪威煙三文魚配車打芝士🧀️ 本身見openrice啲相好似唔多吸引😂 但披薩唔可以貌相,即嗌即焗有淡淡木燒嘅香味🪵🔥 每塊披薩都有朵「煙三文魚玫瑰花🌹」用料豪爽又用心思~ 12吋都大塊,2個人食完好飽◐ 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗟𝗮𝘃𝗮 𝘄/ 𝗜𝗰𝗲 𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺 $𝟲𝟴|7/10本身想試Apple Crumble但無曬 轉軚要心太軟,製作需時15min 🍫 朱古力流心濃稠quite good,但個雪糕係融融哋嘅泡沫狀(?) 幾神奇 🍨 雪糕入面有啲朱古力粒粒係入面*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*𝗨𝗻𝗰𝗹𝗲
【SOHO手工披薩小店🍕主打木火烤製🪵🔥】
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌑
📍HK #中環 - 𝗨𝗻𝗰𝗹𝗲 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮 👨🏻‍🍳
-·-·-
【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】

本身想試Apple Crumble但無曬

𝗨𝗻𝗰𝗹𝗲 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮, 𝗣𝗮𝘀𝘁𝗮 𝗮𝗻𝗱 𝗚𝗿𝗶𝗹𝗹
🍴 @katoyahk.official
🚶 中環站D2出口,步行約10分鐘
📍 中環蘇豪伊利近街25號地舖
🕰️ 11:30 - 22:30

🏷️
地區:#laymao_中環
分類:#laymao_西式 #laymao_披薩

2023-11-01 22 瀏覽
位於中環SOHO嘅Uncle Pizza主打手工pizza,不論前菜或pizza種類都有大量選擇,配搭細心嘅服務,好適合同朋友聚會。👬🏻🍺.▫️ 𝐔𝐧𝐜𝐥𝐞 𝐃.𝐘. - 夏威夷pizza $188@12 inch經典嘅夏威夷口味,配料有菠蘿、火腿以及多重芝士🤤芝士營造出拉絲效果,但食落一啲都唔膩,餅底煙靭,好味到食唔停手🤭-▫️ 𝙐𝙣𝙘𝙡𝙚 𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖位於中環SOHO嘅Uncle Pizza主打手工pizza,不論前菜或pizza種類都有大量選擇,配搭細心嘅服務,好適合同朋友聚會。👬🏻🍺.▫️ 𝐔𝐧𝐜𝐥𝐞 𝐃.𝐘. - 夏威夷pizza $188@12 inch經典嘅夏威夷口味,配料有菠蘿、火腿以及多重芝士🤤芝士營造出拉絲效果,但食落一啲都唔膩,餅底煙靭,好味到食唔停手🤭.▫️ 雞腿肉棒 $98雞腿棒食起嚟啖啖肉,火候控制剛剛好,肉質嫩滑之餘亦保留住香脆既外皮,配以燒烤醬更惹味😋.💬位於SOHO區最適合happy hour完結後嚟食Pizza,份量適中又唔油膩,適合情侶及朋友聚會🥳.Uncle Pizza in Central's SOHO is known for its ha

▫️ 𝙐𝙣𝙘𝙡𝙚 𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖

▫️ 雞腿肉棒 $98
Uncle Pizza in Central's SOHO is known for its handcrafted pizzas, offering a wide selection of appetizers and pizza varieties, complemented by attentive service, making it a great spot for gatherings with friends. 👬🏻🍺
▫️ 𝐔𝐧𝐜𝐥𝐞 𝐃.𝐘. - 𝐇𝐚𝐰𝐚𝐢𝐢𝐚𝐧 $188@12 inch
A classic Hawaiian flavor with toppings like pineapple, ham, and a blend of cheeses that create a delightful stringy effect. The crust is both smoky and chewy, making it irresistibly delicious. 🤤 It's not overwhelming, allowing you to keep reaching for more. 🤭
▫️ 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐋𝐨𝐥𝐥𝐢𝐩𝐨𝐩 $98
These chicken drumsticks are perfectly cooked, offering tender, succulent meat with a crispy outer layer. They're enhanced with a delicious barbecue sauce. 😋
💬 It's the perfect place in the SOHO area for post-happy hour pizza indulgence. The portions are just right and not greasy, suitable for couples and friend gatherings. 🥳