𝗜 𝗟𝗢𝗩𝗘 𝗖𝗛𝗨𝗥𝗥𝗢𝗦𝗢𝗢𝗢𝗢𝗦🤩 𝘁𝗵𝗲𝘆 𝗮𝗿𝗲 𝗾𝘂𝗶𝘁𝗲 𝗵𝗮𝗿𝗱 𝘁𝗼 𝗴𝗲𝘁 𝗯𝘆 𝗮𝘀 𝗮 𝘀𝗻𝗮𝗰𝗸 𝗼𝗿 𝗱𝗲𝘀𝘀𝗲𝗿𝘁 𝗶𝗻 𝗵𝗼𝗻𝗴 𝗸𝗼𝗻𝗴. 𝗯𝘂𝘁 𝗶'𝗱 𝗴𝗼 𝘁𝗼 @twistandbuckle 𝗮𝗻𝘆 𝗰𝗵𝗮𝗻𝗰𝗲 𝗶 𝗴𝗲𝘁 𝘁𝗼 𝗵𝗮𝘃𝗲 𝘁𝗵𝗲𝗶𝗿 𝗰𝗵𝘂𝗿𝗿𝗼𝘀! 𝘁𝗵𝗲𝗿𝗲'𝗿𝗲 𝗹𝗼𝗮𝗱𝘀 𝗼𝗳 𝘁𝗼𝗽𝗽𝗶𝗻𝗴𝘀 𝘁𝗼 𝗰𝗵𝗼𝗼𝘀𝗲 𝗳𝗿𝗼𝗺, 𝘄𝗲 𝗲𝘃𝗲𝗻 𝗯𝗿𝗼𝘂𝗴𝗵𝘁 𝗯𝗮𝗰𝗸 𝗮 𝟱-𝗽𝗮𝗰𝗸 𝗯𝗼𝘅 𝗵𝗼𝗺𝗲. 𝗮𝗶𝗿 𝗳𝗿𝗶𝗲𝗱 𝘁𝗵𝗲𝗺 𝘁𝗵𝗲 𝗻𝗲𝘅𝘁 𝗱𝗮𝘆 𝗮𝗻𝗱 𝘁𝗵𝗲𝘆'𝗿𝗲 𝘀𝘁𝗶𝗹𝗹 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁𝗹𝘆 𝗰𝗿𝗶𝘀𝗽𝘆🤤 𝗺𝘆 𝗳𝗮𝘃𝗼𝘂𝗿𝗶𝘁𝗲 𝗼𝗻𝗲𝘀 𝗼𝘂𝘁 𝗼𝗳 𝗮𝗹𝗹 𝘁𝗵𝗲 𝗯𝘂𝗻𝗰𝗵 𝗮𝗿𝗲 𝘀'𝗺𝗼𝗿𝗲𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝘄𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗹𝗮𝗻𝗱. 𝘁𝗵𝗲𝘆'𝗿𝗲 𝘀𝘂𝗽𝗲𝗿 𝘀𝗮𝘁𝗶𝘀𝗳𝘆𝗶𝗻𝗴 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝘆 𝘀𝘄𝗲𝗲𝘁 𝘁𝗼𝗼𝘁𝗵😋.真係超鍾意食churros,但香港好食嘅churros真係少之有少,每次經過 @twistandbuckle 都忍唔住買返條食~ 除咗有最經典沾滿糖粉嘅churro,可
真係超鍾意食churros,但香港好食嘅churros真係少之有少,每次經過 @twistandbuckle 都忍唔住買返條食~ 除咗有最經典沾滿糖粉嘅churro,可以自選唔同朱古力糖衣同toppings,仲可以加配醬同雪糕,最鐘意士多啤梨味嗰隻因為同pocky一樣味夠哂甜,加埋新鮮即炸churro無得輸😈 另外帶咗盒gift set返去比屋企人食都仲好酥脆,air fry後都無變質~
  • Crunchy  Matcha
2022-11-04 194 瀏覽
💜甜品總會令人心花怒放,位於尖沙咀漆咸道的Twist Buckle ,主打Churros ,相信唔少朋友都非常喜愛這個西班牙油炸鬼,仲要即叫即炸,然後仲有10多款不同配料可以選擇,睇到都好開心,另外可以配上雪糕新地,而且賣相極靚,好睇又好食,食之前記住先影相打卡,留住美好的時刻😋🌠店舖裝修好得意,牆上掛滿甜品掛畫,並設有多個打卡位置,一個咁靚嘅地方,可以一邊食甜品一邊影相,感覺令人非常快樂,另外店舖設有少量座位,可以選擇外賣和堂食, 大家快快來朝聖👍🏻👍🏻🍦▪️ Churro 新地杯S'MORESCOOKIES $ 60半熟香烤綿花糖及朱古力醬口味,大大圈嘅Churro新鮮即炸配上甜甜的熱熔棉花糖,好好味呀,仲有雲呢拿雪糕加朱古力脆皮再加上一粒燒溶咗嘅棉花糖,怎能抵擋得住,好邪惡但食完覺得好幸福我仲買咗禮合套餐和家人一齊享用🎁CHURRO GIFT BOX $ 168 / 6 pcs 一盒有六件配合三種唔同口味嘅醬汁,正所謂食Churro點朱古力醬係必須的,但係今次仲有埋榛子醬,海鹽焦糖醬,味覺大滿足,甜品怪一定喜歡,間中甜一下放縱下是何等的快樂💜🌟每款口味都放上唔同嘅配料,賣相好靚,視

🍦▪️ Churro 新地杯
S'MORESCOOKIES $ 60

我仲買咗禮合套餐和家人一齊享用

🌟每款口味都放上唔同嘅配料,賣相好靚,視覺先享受,每款都很喜歡難分高下,禮合設有多種選擇,最適合和家人或者朋友一起享用

🥨▪️白朱古力醬Oreo

🍯海鹽焦糖醬

• HAZEL LAH
  • BOMBON
2022-10-23 256 瀏覽
🌸尖沙咀美食🌸TWIST & BUCKLE🍨今天吃過晚餐後又想吃肉桂條作宵夜!於是就到位於尖沙一間主打即做肉桂條的甜品店 -「TWIST & BUCKLE」肉桂條甜品及芒果奶昔作是日飯後甜品❗️甜品店設有少量座位,提供肉桂條外賣服務,外賣肉桂條禮盒包裝精美,帶回家嚐用也不失其擺盤及滋味❗我們一行2人共點了以下餐點:1️⃣🌟Chrro 新地杯 - 威化餅配奧利奧碎及朱古力醬 $60新地賣相精美, 以香脆威化餅配搭Oreo餅乾及餅碎,加上香濃朱古力凝結在香甜軟雪糕上,配搭沾有香濃朱古力醬的即炸香脆肉桂條,配搭豐盛,甜而不漏❗️2️⃣🌟芒果及熱情果奶昔 $48以新鮮芒果及熱情果製成的香滑奶昔,奶昔香甜細滑,味道鮮甜,質地濃厚❗3️⃣🌟Churros 禮盒 $168這是一盒包含6款不同口味的Churro禮盒,內含三款醬料(可選朱古力、樁子、海鹽焦糖及焦糖牛奶醬),我選了原味、朱古力、Oreo、七彩果味麥片、士多啤梨粉紅朱古力醬配彩虹糖粹及榛子醬配香烤榛子粹的Churro,肉桂條賣相精美,即叫即製,質感香脆,味道甜而不漏,帶回家也不失風味❗🌟為是次餐廳用膳的推薦菜色❗總括而言,此Churros專門店的的肉桂條即
🌸尖沙咀美食🌸TWIST & BUCKLE🍨

3️⃣🌟Churros 禮盒 $168
Churros  Gift   Box
Churros  Gift  Box

🌟為是次餐廳用膳的推薦菜色❗

總括而言,此Churros專門店的的肉桂條即㫰叫即製,有多款不同口味選擇,絕對是尖沙咀一帶的必食Churros之選❗
2022-10-22
$120 (宵夜)
Chrro 新地杯 - 威化餅配奧利奧碎及朱古力醬
芒果及熱情果奶昔
Churros  Gift   Box
Churros  Gift  Box
  • Cookies  and  Cream
  • Churros
話說車車幾中意食churros, 每次經過E間鋪頭都會忍唔住望一眼講一句"靜間食飽飯就嚟食甜品😋", 可惜每次都係食到勁飽, 突然有一日諗我食左甜品再食正餐未得囉! 於是就沖左入去食佢地嘅招牌打卡Rainbow Churros配雪糕!Churros即叫即炸非常新鮮, 入口外脆內軟, 一d都唔覺得油膩, 出面鋪滿唔同顏色嘅砂糖, 邊食邊望住都好開心, 配搭牛奶雪糕一齊食, 一冷一熱嘅口感, 滋味又邪惡由於第2日就係中秋節所以車車都買左一盒同屋企人開心share, 一盒入面有6條唔同口味嘅Churros 🌟Original with Cinnamon sugar🌟Cookie and cream🌟Hazel Lah🌟Crunchy Matcha🌟Movie Night 2.0🌟Strawberry Stracciatella每款Churros好有驚喜, 好睇又好食, 甜度適中, 入面仲附上3款醬分別係楓糖漿/黑朱古力醬/牛奶朱古力醬, 車車就最中意Hazel Lah, 朱古力醬配搭粒粒榛子, 好有咬口好好味, Crunchy Matcha外層鋪滿哂彩色嘅corn flakes, 食嚟脆卜卜

🌟Original with Cinnamon sugar
🌟Cookie and cream
🌟Hazel Lah
🌟Crunchy Matcha
🌟Movie Night 2.0
🌟Strawberry Stracciatella
每款Churros好有驚喜, 好睇又好食, 甜度適中, 入面仲附上3款醬分別係楓糖漿/黑朱古力醬/牛奶朱古力醬, 車車就最中意Hazel Lah, 朱古力醬配搭粒粒榛子, 好有咬口好好味, Crunchy Matcha外層鋪滿哂彩色嘅corn flakes, 食嚟脆卜卜口感豐富, 沾上楓糖漿味道更可口!
2022-09-09
-𝙏𝙬𝙞𝙨𝙩 & 𝘽𝙪𝙘𝙠𝙡𝙚 🍦Churros Specialists終於! 終於畀我係香港搵到好好好好味既churros😌之前成日行過都因為唔岩時間就冇食到上星期天氣太熱又咁岩係果度經過 當然要買番個連雪糕既 消下暑溫啦😌好中意呢度係開放式廚房 睇得到成個過程都係好衛生由麵漿 - 炸churros - 放toppings 都可以一目了然 ✨Churros Specials - Cookies and Cream ($58)呢個一食就停唔到口了 番唔到轉頭🤣呢個組合有淋左朱古力醬既牛奶雪糕 + Oreo餅一塊 + 朱古力捲心條 + 淋左煉奶 白朱古力同oreo 碎碎既churros 因為個Churros 整得非常香脆 新鮮炸好既關係 仲係微暖既狀態 外脆內軟 好好味!🤩食牛奶雪糕既時候都會食到oreo 味同煉奶 甜度相對較高真係有夠邪惡但我中意❤️😌✨Mango and Passion Fruits Milkshakes ($40)可以飲得到質地既為濃稠既芒果同熱情果奶昔因為真係新鮮將芒果同熱情果打溶 飲落酸酸甜甜綿密得黎都食到少少果肉 夏天飲真係岩晒!✨Churros x 6 由於食
𝙏𝙬𝙞𝙨𝙩 & 𝘽𝙪𝙘𝙠𝙡𝙚 🍦

食牛奶雪糕既時候都會食到oreo 味同煉奶 甜度相對較高
真係有夠邪惡但我中意❤️😌

可以飲得到質地既為濃稠既芒果同熱情果奶昔
因為真係新鮮將芒果同熱情果打溶 飲落酸酸甜甜
綿密得黎都食到少少果肉 夏天飲真係岩晒!

✨Churros x 6
由於食完仲有個雪糕剩 又想試埋其他味
就唔小心買多左幾條🙈 仲拎左啲番屋企食添

Original with Cinnamon sugar - 原味churros 配肉桂砂糖

Cookie and cream 都係同上面一樣

Hazel Lah - 榛子醬朱古力配榛子粒 比起其他既會較甜

Crunchy Matcha - 抹茶醬配七色果味麥皮 有陣陣既抹茶味

Movie Night 2.0 - Funffeti 配原味churros

Strawberry Stracciatella - 朱古力碎碎配士多啤梨朱古力

整體黎講 唔同既Churros 都係各有好味
而呢度既原味肉桂churros 有令原本唔中意肉桂味既我
好似容易接受得到 榛子醬既都好味 好濃郁
不過我都係覺得朱古力雪糕要配番曲奇churros 🤗
餐廳好貼心有埋水供應 食完甜野可以飲杯水繼續起程~

2022-08-27
  • Crunchy  Matcha
  • Cookies  and  Cream
  • Churros
  • Hazel  Lah
2022-11-16 0 瀏覽
٩(ˊᗜˋ*)و┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈二訪尖沙咀churros 小吃店🥰 有日經過尖沙咀口痕又想食下churros 明明食到好飽都抵不住誘惑🥹┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈佢係一種西班牙甜品,外國版油炸鬼🤪比起中式少左份油膩感,口感更豐富┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜crème brûlée $38 (3.5/5)店內所有味道都係統一價錢之前試過Earl grey同棉花糖口味都相當不錯今次決下試下其他口味🤩有啲仲可以加雪糕超吸引!Churros 條條依舊炸得鬆脆,內裡非常煙靭。咬一口真的很滿足!配上crème brûlée 醬汁外凍內熱,口感豐富不過個人覺得食到尾有啲甜🙈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
٩(ˊᗜˋ*)و
二訪尖沙咀churros 小吃店🥰
有日經過尖沙咀口痕又想食下churros
明明食到好飽都抵不住誘惑🥹
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
佢係一種西班牙甜品,外國版油炸鬼🤪
比起中式少左份油膩感,口感更豐富
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜crème brûlée $38 (3.5/5)
店內所有味道都係統一價錢
之前試過Earl grey同棉花糖口味都相當不錯
今次決下試下其他口味🤩有啲仲可以加雪糕超吸引!
Churros 條條依舊炸得鬆脆,內裡非常煙靭。
咬一口真的很滿足!
配上crème brûlée 醬汁外凍內熱,口感豐富
不過個人覺得食到尾有啲甜🙈

2022-11-16 0 瀏覽
食飽行過點可以漏左甜品架?!尼間churros有好多唔同口味見咁多人正評就試下點的是movie night 2.0 $60好靚,影相一流不過進食有d困難大家如果想條churros點雪糕再食要思考下😏雪糕好滑,好重牛奶味👍🏻M&M 係大粒版😍如果多d就好雪糕淋上了滿滿的朱古力🤤🤤不過好快朱古力就硬左🤔令進食更加困難😅如果好似新地咁既朱古力醬就更易食🤪Churros就不過不失,始終唔似韓國係新鮮炸🥹🥹用燈照左咁耐再翻熱係有d硬😅Overall 覺得ok不過唔係d人講到咁誇張…
食飽行過
點可以漏左甜品架?!

尼間churros有好多唔同口味
見咁多人正評就試下

點的是movie night 2.0 $60
好靚,影相一流
不過進食有d困難
大家如果想條churros點雪糕再食要思考下😏

雪糕好滑,好重牛奶味👍🏻
M&M 係大粒版😍如果多d就好
雪糕淋上了滿滿的朱古力🤤🤤
不過好快朱古力就硬左🤔
令進食更加困難😅
如果好似新地咁既朱古力醬就更易食🤪
Churros就不過不失,
始終唔似韓國係新鮮炸🥹🥹
用燈照左咁耐再翻熱係有d硬😅

Overall 覺得ok
不過唔係d人講到咁誇張…
📍Twist & Buckle, Churros Specialist This is my second time eating at Twist & Buckle, Churros Specialist. I discovered it accidentally before and it is good to be back. A Churro is a type of fried dough from Spanish cuisine. It is commonly eaten for breakfast and dipped in chocolate or dulce de leche. Twist & Buckle offers cinnamon-dusted, deep fried to perfection churros. It is freshly-made, crispy and chewy. Even though it is fried,It doesn’t feel greasy at all. What baffles me is I do not fee

It doesn’t feel greasy at all. What baffles me is I do not feel the overpowering sweetness inside my mouth especially when we ordered with ice cream.

The layout of the store is an open kitchen wherein you can see how they prepare your churros. Their service is fast and the staff are really nice.

What I ordered:
♥️ S’mores Special (~60 HKD)
- Toasted marshmallow, chocolate sauce and Vanilla ice cream with chocolate syrup
- If you are a toasted marshmallow fan this one is for you! The marshmallows are toasted until they are gooey and has slightly burnt to a charred, coal like crisp.
- It also comes with a graham biscuit and chocolate bar.
- This is my ultimate favorite flavor!
- Beware! This can be very STICKY!

♥️ Cookies and Cream (~60 HKD)
- White chocolate, oreo crumbs, wafer and chocolate sauce
- The milky white chocolate resembles the inside of the oreo. It also has a hint of condensed milk to it.

The ice cream is not that bad. It is simple and tastes like milk. The texture is smooth and silky. It melts fast especially in this crazy humid weather. I think it is their motive to not overpower the star of the show, the churros. It complements well with it and it is not sweet at all .

To be honest, this price is a bit so-so when you are a tourist. But when it comes to taste, quality and amount (specials churros is already good for 2!) it is definitely WORTH IT!

In addition, @twistandbuckle also offers a gift box, which is perfect for takeaways, office, school or party! You can choose any sauce including, chocolate sauce, hazelnut ,salted caramel sauce and dulce de leche. 1 BOX ( 6 pcs + 3 sauces of your choice) is only 168 HKD !

I will comeback again and try their other flavors of churros! They have a lot to choose from!

This is a MUST TRY!

They are indeed a SPECIALIST when it comes to churros!

#toniieats
IG: @Toni.eats approved ⭐️
2022-11-12
$30 (其他)
2022-11-07 18 瀏覽
Churros 一直係我好喜歡嘅甜品 見到呢間有咁多款式吸引左我入去😍😍半熟香烤綿花糖及朱古力醬新地杯 ($60)首先外型好靚 非常吸睛啱晒攞嚟打下卡😍😍 Churros 上面有溶咗嘅棉花糖 烤過非常之香 咬落仲有拉絲嘅質感 食到個嘴癡笠笠😝 churros 亦都外面炸得非常香脆 入面就非常鬆軟😋 真係要即刻食先最好!淋咗朱古力嘅雪糕亦都會變咗朱古力脆皮 口感同層次都非常豐富❤️Churros gift box ($168/6 pcs)榛子醬配香烤榛子碎焦糖布甸士多啤梨粉紅朱古力醬配彩虹糖碎紫薯抹茶配七彩果味麥片焦糖牛奶配朱古力碎另外禮盒裝我哋揀咗六款味道😍😍 亦都分別有朱古力醬 榛子醬 焦糖牛奶醬 真係揀到眼都花😝如果食唔晒建議可以用焗爐整返熱 一樣可以咁香脆㗎😋咁多款味道實有一款啱你 我就比較鍾意紫薯味 食落唔會話超甜但係又好香😚排得咁靚送禮都好適合!

半熟香烤綿花糖及朱古力醬新地杯 ($60)

Churros gift box ($168/6 pcs)
榛子醬配香烤榛子碎
焦糖布甸
士多啤梨粉紅朱古力醬配彩虹糖碎
紫薯
抹茶配七彩果味麥片
焦糖牛奶配朱古力碎

2022-11-07 6 瀏覽
想試呢間正宗西班牙churros好耐啦,見今晚去開尖沙咀食飯,食完飯就慢慢行過嚟幫襯下呢間Churros 專門店🤤,以小店形式經營,有一小張長bar枱可以比客人坐底打下卡,另外,仲好貼心咁放左一大壺水,比我地自己斟。Crunchy Matcha 拎上手暖暖哋,掃左少少抹茶朱古力係玉桂條表面,再鋪上七彩顏色既脆脆殼麥片,賣相幾吸引。咬落有淡淡抹茶味,加上脆脆片,幾有口感。食到最後兩邊係普通玉桂砂糖,個人覺得外層就咁灑上玉桂砂糖已經好好食😋

2022-11-07
其他