2022-01-07 43 瀏覽
下晝做完嘢有少少肚餓😛 決定去top blade steak輕鬆唞返一下🤩 少少哋,叫咗個沙律拼自製豬肉漢堡just burger ($188)。先提漢堡包,唔好睇佢細細件咁,其實中間有兩層嘅豬肉漢堡,超級足料!豬肉咬落去好juicy🤤 少少油,但味道啱啱好! 另外試咗呢個藜麥沙律🥗 口感幾特別,本身食沙律感覺已經好健康,仲要咁多藜麥,勁足料😍 藜麥比我想像中好食.. 嘆完扒再嘆沙律,唔會太流,好和味!飲品方面,佢都幾多野揀,我就揀左啤酒食落肚好爽呀,夠relax

2022-01-06 48 瀏覽
今日突然好想食牛,就自己一個衝左去呢間幾岀名既top blade steak!!過咗嚟發現個環境真係超靚 之前已經聽朋友講過話呢度嘅裝修好靚 今次親眼見到真係相信咗 過到嚟等咗一陣位就可以坐低食嘢 睇咗好耐餐牌有啲乜嘢食自己一個唔係食得好多,叫咗西班牙黑毛豬豬羽毛($268),仲有薯條,必叫!可以任食,太幸福了!我亦都叫左杯啤酒🍻 佢啤酒好大杯,真心抵!先講下黑毛豬,味道幾唔錯,肉質好彈牙,唔會食到好流👍🏼 份量仲岩哂一個人食到飽,配料好多,真心好抵食薯條即叫即炸,食落好有滿足感😍 同罪惡感😛 配合啤酒慢慢嘆,好chill呀😋最後真係超級滿足感一行出門口 呢間餐廳嘅質素真係非常之高 好食而且環境亦都係一種好好嘅享受

2022-01-06 23 瀏覽
前幾日出街做嘢,Lunch time變咗自己一個食,又唔想食茶餐廳同麥當勞,所以揀咗呢間top blade steak食漢堡😂我揀咗自家製豬肉漢堡,細細個,可以填下肚~ 一上枱,除咗香味之外,中間一層層超級足料,豬肉算幾大件,一啖食哂咁多層,超級有口感👍🏻 旁邊有少少蔬菜沙律伴碟,間唔中一兩啖可以中和口感!我自己另外叫咗啤酒飲,好chill呀!啤酒大大杯,完全冇偷工減料。環境方面,都算幾闊落。有啲單人座位有啲雙人座位,非常周到,員工服務態度都唔錯,值得一讚👍🏻

2022-01-05 31 瀏覽
Dinner time自己一個去咗食,雖然自己一個,都係要食得好嘅,喺公司附近搵到間性價比超級高嘅扒房!環境都算幾闊落,幾特別,佢有單人食座!平時都好好酒既我,一坐低叫杯啤酒解下渴~ 呢度嘅啤酒大大杯好抵飲,所以我有時都會入嚟飲吓嘢食個小菜!今次dinner叫咗西班牙黑毛豬豬羽毛 ($268) 一上枱已經香噴噴,佢嘅伴碟都算幾多,方便中和下黑毛豬嘅油膩感!熟嘅程度啱啱好,外層煎到一層脆脆地,肉質好林,而且算厚身,性價比高㗎👍🏼總括嚟講我覺得呢間餐廳非常好 嘢飲又好飲 嘢食質素又好 而且地方都真係幾闊落 有時間過嚟呢度都真係幾好呀自己一個嘆

2022-01-05 26 瀏覽
一早都知道Top blade steak呢間扒房幾多人食,已經收藏喺OpenRice好耐,前幾日終於的起心肝去試一下😌 簡直興奮!店員服務態度好好,好細心咁介紹並且推介牛扒比客人,呢度值得加分!我最主要都係食大家好推介嘅平鐵牛扒,再加多杯大大杯嘅啤酒!我個人讚好呢度嘅啤酒size,一啲都唔吝嗇!牛扒一上枱,已經聞到牛扒香😍 煮既熟度啱啱好,顯得肉色好靚!牛肉味好重,食落一啲都唔韌!橫切面見到佢肉質其實都好好!旁邊有一大舊蒜,食落係意想不到係算好味😋 太幸福了🤩 最緊要係佢嘅牛扒 生熟嘅程度真係啱啱好 出到嚟嘅肉質顏色真係好靚 影相嘅時候真係會影得出嚟。總括嚟講我覺得呢間餐廳真係非常之正 真係值得一間 收藏餐廳 下次都會過嚟呢度食嘢 帶朋友過嚟享受一下

2022-01-03 60 瀏覽
今日特登過嚟中環開完會 有時間靜落嚟所以就搵間西餐廳坐低休息一下 行下見到一間裝修非常之突出 同埋一種好優雅嘅感覺 嘅一間餐廳 所以就過咗嚟呢度食嘢 呢度個環境真係好舒服 地方好闊落 加上燈光都好靚 好柔和嘅燈光所以令到人哋坐得好舒服首先我真係要講下呢個Flat Iron Steak 做咗好靚嘅牛扒 好靚嘅肉質 配合埋恰到好處嘅烹調 令到牛扒可以食得到原汁原味嘅牛肉味道 切開嘅時候 連把刀都覺得非常之順滑 所以就知道佢嘅牛肉肉質非常之靚 放入口 仲有少少入口即溶嘅感覺藜麥沙律其實都幾大份 再加上成件事非常之健康 我自己就鍾意慢慢食 慢慢品嚐菜嘅味道。

2022-01-03 34 瀏覽
我自己好鍾意食漢堡包 不過我見出面多數嘅漢堡包盒你都係用牛肉嘅 呢排唔係好想食牛肉所以就睇下有啲乜嘢除咗牛肉之外嘅漢堡包 然後就俾我發現呢個有得食豬肉做嘅漢堡包 而且仲要係可以任食薯條嘅一間餐廳 呢間餐廳係位置中環 啱曬咁多olJust Burger $188自家製豬肉漢堡首先等我講下呢個自家製豬肉漢堡 呢個真係高個巨無霸 當然完全唔同層次 呢個嘅豬肉非常之 新鮮 包皮都係好好食嘅 真係好juicy嘅感覺 自己覺得好好食 同埋係好熱嘅肉然後仲有呢個任食嘅薯條真係非常之爽 薯條係大支少少嘅 我自己鍾意食呢一種薯條多啲 最緊要佢仲要係任食嘅 非常之抵食重點飲住啤酒嘆burger真係好正呀💕❤️

Just Burger $188
自家製豬肉漢堡

重點飲住啤酒嘆burger真係好正呀💕❤️
2022-01-03 47 瀏覽
〔 香草平鐵牛扒 〕 $160 .肉質算霖有肉汁, 筋都有不小, 幾重牛肉蘇味.Free-flow Fries配無限refill既黑松露薯條, 香濃的黑松露味, 忍唔到一條又一條.(好味指數: 8.5/10)
〔 香草平鐵牛扒 〕 $160 .
肉質算霖有肉汁, 筋都有不小, 幾重牛肉蘇味.

Free-flow Fries

(好味指數: 8.5/10)
午餐
2022-01-01 152 瀏覽
可以喺一年最後一日食到美味嘅牛扒做午餐 為自己呢一年畫上完美句號Top blade已經幫襯過無數次 今次去佢哋嘅中環新店試新口味 本身都係flat iron steak, 不過佢哋係呢間用上新嘅醬汁 聯乘前法式扒房老字號W's Entrecôte特別秘製出香草牛油汁 然後再慢煮四小時 所以肉質更加鮮嫩 肉汁更加入味 咁當然唔會少得佢哋出名嘅無限任添松露薯條啦😋而中環店仲有一樣特色就係佢哋另外仲有一式料理 包括串燒同日式定食 中環區來講價錢都算吸引 如果唔想鋸扒的話可以一試
Flat  iron  steak
Flat  iron  steak
2021-12-30 41 瀏覽
今日嚟到呢間喺中環嘅西餐廳 今日過黎因為呢度有朋友喺附近 所以就相約在喺呢度見面 同喺openrice入面見到呢度嘅裝修都幾靚💕💕💕我哋過嚟嘅時候唔算好多人 可能因為未到晚飯時間 不過對於我哋嚟講就更加好 因為坐得比較 舒服 員工亦都服務得好好👍👍👀西班牙黑毛豬 呢個豬 烹調得非常之好 因為佢嘅生熟程度調教得啱啱好 所以可以好享受去本身嘅肉質 原汁原味😋😋😋😋😎呢度仲有得任食薯條 薯條都好新鮮熱辣辣 放入口嘅時候都可以食到薯仔嘅味道 最緊要喺呢度係任食嘅 所以變咗同朋友傾計一邊慢慢食下食下就食咗好多件。💕總括嚟講呢度係一個幾好嘅體驗 非常之舒服嘅地方 嘢食都係好有質素

2021-12-30 37 瀏覽
今日同同事喺中環做完嘢 仲有少少時間所以諗住搵個位好好地傾下計 然後我同事好快就介紹咗一間餐廳畀我 佢話佢平時都食開呢一間 果然識食呀 所以過嚟呢度我哋行咗好多 捷徑 好快就嚟到呢間餐廳 原來呢間餐廳已經約好多分店 係一間好有規模嘅餐廳 呢度嘅環境都幾舒服 的確係幾啱傾偈用Just Burger $188 自家製豬肉漢堡我自己因為唔食牛肉嘅關係 所以搵到呢個豬肉嘅漢堡其實都好開心 見到嘅賣相非常之靚 佢係好高身嘅 豬肉亦都好厚身 食落去嘅時候有浸浸嘅好juicy既豬肉汁 流出嚟嗰種感覺非常之爽任食薯條然後仲有呢個任食嘅薯條 任食真係超級抵 同埋薯條 鹹味都係啱啱好
果然識食呀

Just Burger $188 自家製豬肉漢堡

我自己因為唔食牛肉嘅關係 所以搵到呢個

任食薯條
2021-12-29 52 瀏覽
鍾意食牛扒嘅人就會喺唔同嘅地方都試下佢哋當地嘅牛扒🥰🥰🥰因為牛扒喺唔同廚師手上面真係會 煮得到唔同嘅味道出嚟🤓 今次就過嚟中環 就搵到呢一間西餐廳 上網睇人哋介紹呢度嘅牛扒都係好好食嘅 ❤️👍🏼👍🏼所以就過嚟呢一度試下 今次入到嚟見到呢度嘅環境都幾光鮮 坐得都幾舒服 人流唔算話太多 都係舒適嘅🙈🙈平鐵牛扒 Flat Iron Steak💕$160💕首先上到嚟嘅時候真係見到熱嘅 有少少出現嘅感覺 呢件事真係好開胃 然後切開佢嘅時候發現佢哋 煮得真係啱啱好 切開嘅時候入面有幼嫩嘅牛肉嘅血 放入口嘅時候真係會食得出去個陣味道 而且嗰陣未到仲會留喺個口腔入面 所以建議大家食完一啖之後畀自己個口腔好好感受一下先。🤓🤓

平鐵牛扒 Flat Iron Steak💕$160💕
2021-12-29 37 瀏覽
自己本身都比較鍾意食西餐 今次就嚟到呢一間top blade steak lab 呢間之前都食過唔同嘅分店 覺得佢哋做嘅嘢都好高質 今次都過嚟呢度 同樣都覺得呢度應該會好好食 今次帶埋個朋友過嚟食 坐低之後首先就叫咗我嘅推介西班牙黑毛豬豬羽毛 $268呢個真係超級好食嘅黑毛豬 因為佢係用左好靚質素嘅黑毛豬 大家可以見到入面仲有佢嘅肉嘅顏色 其實如果整一個好食嘅豬比起 整一個好食嘅牛更加難 我上次食完之後都再三回味今次亦都叫朋友叫呢個嚟試下 佢都非常之滿意任食薯條呢度仲有任食嘅薯條 所以放心一定可以食到你非常滿足先至出門口 薯條全部都係好新鮮熱辣辣好好食 再加埋可以調配自己鍾意嘅醬汁呢啲 所以成件事會好滿足。
自己本身都比較鍾意食西餐

西班牙黑毛豬豬羽毛 $268

任食薯條

2021-12-04 539 瀏覽
讚1.牛扒百鞍都好味道,生熟度準,肉汁好夠,咬落口嫩滑,牛油醬汁既味道係炒少酸香,夾埋牛扒食係幾突出到肉香又遮左啲羶味2.環境幾寧靜,中環可以唔貴又同朋友傾下計既地方唔多,呢度就幾好3.服務好俐落,一起手就搵到人彈1.炸嘢似樣甩左,薯條唔太脆,蟹餅又太硬

3.服務好俐落,一起手就搵到人

1.炸嘢似樣甩左,薯條唔太脆,蟹餅又太硬
2021-11-28 348 瀏覽
有時想食吓牛扒外賣做午餐,見到中環新開這間分店,便點來試試。$188一set,鐵板牛扒餐,有薯條及烤蒜頭。中環午餐外賣算是最平又有質素的牛扒。牛扒好有炭燒味,烤蒜頭亦好香。點了五成熟,算不錯。薯條是用黑松露油炸的,好香黑松露味,不錯。

外賣送餐