2019-08-11 126 瀏覽
放咗工又去咗我嘅最愛, The One 商場入面行街街😁😁😁睇完蝙蝠俠展覽, 又去咗tom N Toms Coffee hea下😚😚😚最鍾意韓式coffee shop 有輕食供應。天時暑熱,當然叫返啲透心涼嘅飲品❄❄❄鮮奶綠茶 🍵$35甜度啱啱好, 有少許抹茶嘅回甘味道😊, 但奶味不太濃郁。芒果乳酪沙冰🍧 $39沙冰幼滑棉密, 果味香濃, 酸酸甜甜係消暑嘅佳品😋😋😋蜜糖🍯芥末火腿🍖芝士🧀吐司🍞 $50麵包香香脆脆, 芥末蜜糖醬好好食, 如果醬汁可以多啲就更加好。韓式芝士🧀年糕 🍡$25性價比最高嘅輕食, 非常惹味 年糕煙韌, 韓式份量好似比之前少咗。。。。。蒜香忌廉煙肉🥓意粉🍝 $49忌廉汁香濃, 意粉彈牙, 分量偏少😅😅,但非常美味😋😋😋

最鍾意韓式coffee shop 有輕食供應。

天時暑熱,當然叫返啲透心涼嘅飲品❄❄❄
鮮奶綠茶 🍵$35
甜度啱啱好, 有少許抹茶嘅回甘味道😊, 但奶味不太濃郁。

芒果乳酪沙冰🍧 $39
沙冰幼滑棉密, 果味香濃, 酸酸甜甜係消暑嘅佳品😋😋😋

蜜糖🍯芥末火腿🍖芝士🧀吐司🍞 $50

韓式芝士🧀年糕 🍡$25

蒜香忌廉煙肉🥓意粉🍝 $49
忌廉汁香濃, 意粉彈牙, 分量偏少😅😅,但非常美味😋😋😋

2019-08-09
難得有個空閒既”Ruby Tuesday”🤣趁返夜未開工中午仲有空檔🙇🏻‍♂️黎尖沙咀行陣街食個Break Tea的最好不過☺️適逢朋友介紹呢間Coffee Shop☺️☕️還掂行開呢頭一於黎Tea陣醫下肚啦☺️位於尖沙咀The One既Tom N Toms Coffee ☕️ 喺尖沙咀站B1出口經彌敦道行過黎亦夠哂方便😆呢度亦好有歐陸開放式Coffee Bar既感覺☕️☺️而且周邊較為清靜既環境亦坐得好舒服☺️唔止閒日Brunch Time😆假日黎同朋友坐下食個Tea傾下計亦十分適合😆隨便尋找一個座位💺嘆著一份茶餐 一杯咖啡 插著耳機🍴☕️🎧就屬於你喺呢個下午的Work Life Balance Area☺️輕食香濃忌廉蘑菇湯配香草番茄軟包忌廉湯夠哂Creamy香滑濃郁之餘🤤而啖啖滑嫩爽口白蘑蘑菇粒😋🥣絕佳既配合香氣滿溢之餘亦係口感滿滿Der🤤以附上既香草番茄軟包雖然茄味唔突出🙈🍅但依然散發濃郁既香草香氣之餘☺️用焗爐烘脆熱辣上枱亦口感大增🤤🍞蒜香忌廉汁煙肉意粉以忌廉汁慢煮焗香既意大利粉更為濃香Creamy之餘🤤拌以煙肉及切粒既蘑菇一齊煮增添更多口感☺️😋加入蒜蓉粒更使帶出啖啖濃郁蒜香🤤Iced Cappuc
難得有個空閒既”Ruby Tuesday”🤣

以忌廉汁慢煮焗香既意大利粉更為濃香Creamy之餘🤤
拌以煙肉及切粒既蘑菇一齊煮增添更多口感☺️😋
加入蒜蓉粒更使帶出啖啖濃郁蒜香🤤

Iced Cappuccino
Cappuccino則用Double espresso做啡底☕️😆
濃郁咖啡配合多重香滑奶泡有著兩重味覺☺️
2019-08-06
2019-07-28 175 瀏覽
呢間係韓國出名連鎖coffee shop有吐司,pizza 等等甜/熱食買今次我就試左蜜桃🍑茶小冰Tall size $26幾好飲 蜜桃香味 甜度適中茶香濃 下次試下佢既咖啡先
呢間係韓國出名連鎖coffee shop
有吐司,pizza 等等甜/熱食買
今次我就試左蜜桃🍑茶
小冰
Tall size $26
幾好飲 蜜桃香味 甜度適中
茶香濃 下次試下佢既咖啡先
2019-07-23 1286 瀏覽
🔅🔅🔅曾記得一年前在韓國食過價錢和質素也相當不錯聽聞在香港已有分店當然要揾時間試下😄🔸位於尖沙咀TheOne餐廳風格跟韓國差不多有自家制保溫瓶杯子購買而且價錢相宜質素看似不錯😃🔹除飲品和甜品外還設有意粉薄餅帶上胃食男友當然什麽也想吃所以各叫上了一款岩心水~🔸<墨西哥雞肉薄餅 - 中> 薄餅賣相相當誘人吸引墨西哥雞肉配上融化芝士當中還有酸酸甜甜的番茄醬入口香脆鬆軟味道十分不錯😍🔹<蒜香忌廉煙肉意粉> 吃意粉來充飢就最好不過可惜呢款意粉不算突出意粉口感偏爽硬且淡還好有蒜香味加分🔸<焦糖忌廉吐司> 吐司必點之一口味面頭撒上超香肉桂粉😍吐司麵包每口外脆内軟蘸上焦糖醬和忌廉非常夾不知爲何韓國忌廉特別香濃個人是非常喜歡不會膩好好吃🤤🔹<熱鮮奶綠茶>綠茶濃度相當濃郁卻不覺苦澀配上淡淡的鮮奶很好喝推喔👍🏻🔸<Iced  Americano>冰塊太多完全冲淡了咖啡香個人覺得很普通有點失望😕🔹<總結>焦糖忌廉吐司值得大推~餐廳環境讓人很舒服放鬆🤗🔅🔅🔅
🔅🔅🔅
有自家制保溫瓶杯子購買
而且價錢相宜質素看似不錯😃

除飲品和甜品外還設有意粉薄餅
帶上胃食男友當然什麽也想吃
所以各叫上了一款岩心水~

<墨西哥雞肉薄餅 - 中>
薄餅賣相相當誘人吸引
墨西哥雞肉配上融化芝士
當中還有酸酸甜甜的番茄醬
入口香脆鬆軟味道十分不錯😍
墨西哥雞肉薄餅(中)

<蒜香忌廉煙肉意粉>

冰塊太多完全冲淡了咖啡香
個人覺得很普通有點失望😕
Iced  Americano

<總結>
焦糖忌廉吐司值得大推~
餐廳環境讓人很舒服放鬆🤗
🔅🔅🔅
墨西哥雞肉薄餅(中)
焦糖忌廉吐司
熱鮮奶綠茶
2019-07-19 223 瀏覽
今天下午約了乾女兒見面,而她最喜歡就是韓式咖啡店,便選擇了這𥚃。由於這店是韓國的分店,店內裝修和韓國的十分相似,亦看到很多韓國人在這𥚃進食。店內的設計空間寛敞,適合下午在這裡放鬆一下心情。Iced cappuccino 泡沫咖啡(大) $39鮮奶味道十足,泡沫十分多,咖啡味道亦濃,不失為一杯泡沫咖啡。Iced Caramel macchiato焦糖咖啡 (大) $42焦糖味道甘甜,而且香濃,咖啡味亦香濃,如果再多一點咖啡就更好。藍莓芝士流心鬆餅$26鬆餅味道偏甜,藍莓味道十足,如果甜度減少少就更適合香港人口味。韓式芝士年糕$25這個芝士年糕,辣勁十足,我都算吃到辣,都覺得頗辣。

店內的設計空間寛敞,適合下午在這裡放鬆一下心情。

Iced cappuccino 泡沫咖啡(大) $39

藍莓芝士流心鬆餅$26

韓式芝士年糕$25
這個芝士年糕,辣勁十足,我都算吃到辣,都覺得頗辣。

2019-07-19 246 瀏覽
氣溫越高, 胃口越是麻麻, 實在不太再想吃正餐食個飯, 於是又走到我其中一間喜愛的CAFE, 吃個"邪惡"韓式多士。以前多數到APM的分店, 尖沙咀的分店倒是第一次去呢! 原來店內又大又舒服, 仲有WINDOW SEAT 可以睇下繁忙的尖沙咀街景, 頗為有MOOD, 不錯。這兒的 MOCHA 咖啡和朱古力味的平衡很好, 不會太甜, 咖啡的香濃不會被朱古力的甜蓋着。幼滑的奶泡令咖啡更香滑順口, 總覺得MOCHA 的熱飲比凍飲更可口更滑。 看韓式燒牛肉薄餅好像幾吸引, 便點了這款新食品咸點。薄餅是即叫即焗, 所以要等上十多分鐘。餅底是較薄的, 簡單的配上牛肉和青椒等, 整體不會太肥太膩, 幾適合夏天吃。用上韓式烤肉醬作調味, 不但令"韓風"更強, 亦是和牛肉相當夾味的; 當然加上芝士和香草就自然更香濃惹味啦~而PIZZA 份量不算多, 一個人吃配咖啡剛好是一個輕食。蜂蜜美式有氣咖啡這個有趣的組合, 當然要點一杯試試。有氣咖啡比一般凍咖啡更滑更易入口,  口感清涼, 好像啤酒的爽口。沒有加奶而用上蜂蜜作調味又是另一種味道, 天然的甜中帶點微酸, 整杯咖啡層次很多, 並不是一般的咖啡味道。來T

看韓式燒牛肉薄餅好像幾吸引, 便點了這款新食品咸點。

而PIZZA 份量不算多, 一個人吃配咖啡剛好是一個輕食。

蜂蜜美式有氣咖啡這個有趣的組合, 當然要點一杯試試。

來TOM N TOM 又怎會不吃吐司呢? 今次我點了新推出的綠茶忌廉紅豆吐司, 賣相絶對邪惡!!

紅豆配綠茶好像很"日式", 但多士的味道還是TOM N TOM 的招牌吐司, 香脆可口。吐司中加入了粒粒紅豆茸, 內裏大大粒的紅豆很好咬。而由日本綠茶同鮮奶做的忌廉又滑又香, 配上吐司口感輕盈, 一點也不覺滯, 亦會不知不覺地越塗越多在吐司上......真是很邪惡!! 但吃完很高興, 是令人開心的食物。
1K
2019-07-18 105 瀏覽
近期天氣極度悶熱,連帶胃口大減,餐廳不能吃太多,逛街後,唯有與好友到cafe坐坐。就在he ONE 1樓發現Tom N Toms Coffee,餐廳分了兩部分,其實全都是室內,只是部份座位設於商場公眾走廊位置。餐廳不設加一,在點餐處落單後,店員便會將食物送上。榛子鮮奶咖啡及焦糖鮮奶咖啡兩款咖啡的味道都不錯,就是咖啡味道較奶味重,所以味道非濃醇,口感細滑,榛子及焦糖香味都很突出,不過,入口還是帶有點點咖啡苦澀味。蜂蜜堅果吐司 吐司上放了不同的堅果,而旁邊側是兩種口味的忌廉,忌廉味道帶點微酸甜,應該是加檸檬汁及蜂蜜,來中和奶油的膩滯感,而吐司入口酥脆,配上堅果令口感提升。韓式燒牛肉薄餅推介,薄餅超級香脆,薄薄的餅底,口感就薯片一樣,而薄餅上放了燒牛肉粒及芝士,味道香濃又惹味,讚。

餐廳不設加一,在點餐處落單後,店員便會將食物送上。

榛子鮮奶咖啡及焦糖鮮奶咖啡

蜂蜜堅果吐司

韓式燒牛肉薄餅

2019-07-17 115 瀏覽
又係同家姐行街既時候了行下the one,肚餓唔知食乜好,去到一樓見到Tom n toms coffee,喺韓國就去得多,試下香港既Tom n toms先!我地嗌左蜜糖芥末火腿芝士吐司哇!好好食呀!吐司外脆內軟,暖笠笠好正!韓式熱狗加泡菜既熱狗真係第一次食,辣辣地好惹味!正!韓式芝士年糕熱辣辣拉絲好好食呀!大愛!下次帶埋姨甥女泥!佢最愛食芝士年糕!士多啤梨乳酪沙冰好好飲,最中意乳酪既我早知咁好飲就要杯大啦紅豆鮮奶感覺好似真係去左韓國咁,紅豆味道香濃,入口順滑,好味道
又係同家姐行街既時候了
我地嗌左蜜糖芥末火腿芝士吐司
哇!好好食呀!吐司外脆內軟,暖笠笠好正!

韓式熱狗
加泡菜既熱狗真係第一次食,辣辣地好惹味!正!

韓式芝士年糕

士多啤梨乳酪沙冰
好好飲,最中意乳酪既我早知咁好飲就要杯大啦

紅豆鮮奶
感覺好似真係去左韓國咁,紅豆味道香濃,入口順滑,好味道

• 蜜糖芥末火腿芝士吐司
  • 韓式芝士年糕
1K
近期天氣極度悶熱,連帶胃口大減,餐廳不能吃太多,逛街後,唯有與好友到cafe坐坐。就在he ONE 1樓發現Tom N Toms Coffee,餐廳分了兩部分,其實全都是室內,只是部份座位設於商場公眾走廊位置。餐廳不設加一,在點餐處落單後,店員便會將食物送上。榛子鮮奶咖啡及焦糖鮮奶咖啡兩款咖啡的味道都不錯,就是咖啡味道較奶味重,所以味道非濃醇,口感細滑,榛子及焦糖香味都很突出,不過,入口還是帶有點點咖啡苦澀味。蜂蜜堅果吐司 吐司上放了不同的堅果,而旁邊側是兩種口味的忌廉,忌廉味道帶點微酸甜,應該是加檸檬汁及蜂蜜,來中和奶油的膩滯感,而吐司入口酥脆,配上堅果令口感提升。韓式燒牛肉薄餅推介,薄餅超級香脆,薄薄的餅底,口感就薯片一樣,而薄餅上放了燒牛肉粒及芝士,味道香濃又惹味,讚。
餐廳不設加一,在點餐處落單後,店員便會將食物送上。
榛子鮮奶咖啡及焦糖鮮奶咖啡
蜂蜜堅果吐司
韓式燒牛肉薄餅
2019-07-08
2019-07-14 54 瀏覽
很久沒有去這家買飲品 這次去到不太多人有位置可以坐 所以就買杯飲品去吧🤔🤔我想點茶飲 但全部都沒有😑為什麼會這樣下午茶時間還未到就賣光了? 是準備不足嗎?唯有買梳打飲吧 等了十分鐘終於有得取飲品·柚子湯娒梳打 HKD$36沒有杯蓋的挻好 味道不過不失吧 不太甜剛好吧唯一不好的是 會員有送餐服務 不是說沒有令人感覺有點差吧 為什麼會待遇不相同🌚🌚I feel very disappointed...真的很失望😭

很久沒有去這家買飲品 這次去到不太多人
有位置可以坐 所以就買杯飲品去吧🤔🤔

我想點茶飲 但全部都沒有😑為什麼會這樣
下午茶時間還未到就賣光了? 是準備不足嗎?
唯有買梳打飲吧 等了十分鐘終於有得取飲品

·柚子湯娒梳打 HKD$36

沒有杯蓋的挻好[笑哭] 味道不過不失吧 不太甜剛好吧
唯一不好的是 會員有送餐服務 不是說沒有
令人感覺有點差吧 為什麼會待遇不相同🌚🌚

2019-06-30
2019-07-13 62 瀏覽
這天在尖沙咀,想文青一下,便來到精美的咖啡館吃多士及喝咖啡。點餐要到收銀處,而餐牌則在頭頂位置。咖啡方面,我點了中杯濃縮咖啡。小小的杯子十分精緻、可愛,喝著感覺特別文青!濃縮咖啡份量不多,香氣卻是很濃郁、很誘人。喝下去,咖啡味道帶苦,喝完真的好似充了電一樣精神!我吃的多士是甜味的焦糖忌廉吐司!甜甜的味道跟苦苦的咖啡非常匹配!厚切的麵包多士外脆內軟,加上細滑的忌廉,吃著使人十分幸福!離開的時候才發現有套餐優惠,未來有機會再來要了解一下!
點餐要到收銀處,而餐牌則在頭頂位置。

離開的時候才發現有套餐優惠,未來有機會再來要了解一下!
2019-07-12 290 瀏覽
我之前在韓國已食過Toms n Toms Coffee,食物和飲品的質素非常高,所以知道尖沙咀The One開了店,即刻去試😍😍😍呢間環境寬敞又開揚,行街行到很累的朋友也可以選擇在這裏輕食或飲杯coffee,休息一會。蜂蜜芝士吐司 $55未食之前會覺得很奇怪,因為蜂蜜和芝士一甜一鹹,但入口卻是外脆內軟。吐司上碟前已經切為九宮格,很貼心,可以一口口品嚐。 吐司外層和中間也有滿滿的芝士,吐司底部沾滿蜂蜜,入口有多重口感,味蕾都被刺激了。蜂蜜奶油輕盈吐司條 $25超級推介呢款吐司條,吐司烤得極度香脆。單食脆卜卜,點埋超creamy的蜂蜜味奶油,真係食唔停呀😋😋😋韓式芝士年糕 $25年糕用了韓式辣醬和滿滿的芝士烤焗,而且是即叫即焗,上碟時熱辣辣。大量芝士製造出完美的拉絲的效果,味道非常濃郁,但對我來說有點辣🌶🌶意式牛肉蕃茄薄餅 $50薄餅選用了薄批,是輕食之選。牛肉粒與番茄味道很夾。非常脆口,食半份也不會太飽太濟。甘薯鮮奶 $38我很喜歡紫薯和甘薯的飲品,整杯都是雪白色,有淡淡的甘薯味,好啱訓覺前飲士多啤梨乳酪沙冰 $39這杯沙冰行啱夏天飲,加了乳酪的士多啤梨會帶點酸酸甜甜, 非常消暑和透心涼

蜂蜜芝士吐司 $55

蜂蜜奶油輕盈吐司條 $25

韓式芝士年糕 $25

意式牛肉蕃茄薄餅 $50

甘薯鮮奶 $38

士多啤梨乳酪沙冰 $39
這杯沙冰行啱夏天飲,加了乳酪的士多啤梨會帶點酸酸甜甜, 非常消暑和透心涼。

• 蜂蜜奶油輕盈吐司條
  • 士多啤梨乳酪沙冰
2019-07-12 61 瀏覽
想係尖沙咀坐得舒服,又怕食飯時間多人?其實THE ONE係打工仔搵食的好地方。尤其午餐時間最抵食。今晚公司食飯,下午一於食得簡單D於是黎咗Tom N Toms Coffee。餐廳走韓式Cafe風格,落地玻璃,坐位寬闊。Cafe主食為吐司及Pizza,我地每樣叫咗一個。自然光影相最靚韓式燒牛肉Pizza(M)呢個絕對有驚喜!!!燒牛肉份量不多,但配合燒肉醬,芝士,青椒真係好出。中間煙韌,外邊脆脆,好後恢無叫大size,推薦!!主食可以+$20配飲品,是日揀咗紫薯鮮奶!!不會太甜,好溫暖另一主食店員推薦的蜂密芝士吐司吐司哄得剛好,不會太乾。這樣的配搭一定信心保證。最驚喜是中層亦夾著芝士,外脆內軟。飽肚之選-芝士焗韓式餃子其實就是韮菜豬肉+茄汁芝士。對比兩個主食就較為普通,餃子皮過大飽肚之選。最後呢件切餅老實說起初真是為了影相而點的白色紅乾果蛋糕- 賣相靚,味度更出色蛋糕是美式蛋糕偏甜,但加上中間兩層酸奶中和,再有大量的紅乾果好非常有口感!推薦!!!餐廳剛好望著九龍公園,是日不是太熱,有很多客人都在戶和座位進餐。給自己一小時的放鬆。
自然光影相最靚

韓式燒牛肉Pizza

韓式燒牛肉Pizza(M)

中間煙韌,外邊脆脆,好後恢無叫大size,推薦!!

另一主食店員推薦的蜂密芝士吐司
吐司哄得剛好,不會太乾。這樣的配搭一定信心保證。

蜂蜜芝士吐司

最驚喜是中層亦夾著芝士,外脆內軟。
芝士焗韓式餃子
飽肚之選-芝士焗韓式餃子
其實就是韮菜豬肉+茄汁芝士。
對比兩個主食就較為普通,餃子皮過大飽肚之選。
白色紅乾果蛋糕
最後呢件切餅老實說起初真是為了影相而點的

白色紅乾果蛋糕- 賣相靚,味度更出色

2019-07-11
韓式燒牛肉Pizza
白色紅乾果蛋糕
2019-07-03 292 瀏覽
個天無啦啦落雨,咁就拿拿林要搵一間地方坐低填一填肚先得。好耐之前好似聽朋友講過,但係自己一直都未嘗試過。好啦今次就拖住自己女朋友入去試一試先😋入到去見到都乾淨企理,而且啲座位亦都好舒服。見到有唔同款式嘅嘢食,其中一樣好似好多人叫,就係年糕。好啦就試下la 出咗嚟賣相ok喎!咬落口又軟熟又唔會過份硬又唔會過份濃味,(之前喺出面試過其他的年糕硬過石頭)呢一度恰到好處。兩份嘢食加杯嘢飲兩口子好舒服感嘆咗一個下午。總括嚟講呢度價錢食物環境服務都相當唔錯值得推薦比大家👍

兩份嘢食加杯嘢飲兩口子好舒服感嘆咗一個下午。

總括嚟講呢度價錢食物環境服務都相當唔錯值得推薦比大家👍

2019-07-02 215 瀏覽
今日同媽媽去尖沙咀逛街, 行到下午都未食野真係要搵個地方坐低, 飲個咖啡&食d野。去韓國都有見過Tom n Toms, 不過坐低食野都係第一次。坐位好舒服, 不過落雨冇得坐出去睇九龍公園景色。叫左個忌廉汁煙肉意粉, 蕃茄牛肉薄脆pizza, 蜂蜜忌廉吐司條, 再加2杯野飲。媽媽最鍾意食個吐司條, 好香蜂蜜味又creamy, 食唔停口。而且佢話pizza同出面個d唔同, 薄得黎脆口。我就鍾意杯朱古力夠晒濃, 忌廉意粉有菇有煙肉都係我最愛!加埋旁邊有真既Oppa, 一邊聽Kpop一邊食野, 真係以為自己去左首爾!