Three on Canton

每款食品的種類亦減少了,冷盤、甜品、沙律、壽司吧內的選擇亦少了。熟食的水準下降了。幸好,服務態度非常貼心,尤其是水吧工作人員,好有耐心聆聽客人需求及盡量滿足客人。另外招待客人入坐的職員亦非常好,這次有位老人家需要坐輪椅的,她幫忙老人家入坐後還幫忙存放好輪椅。
2019-12-11 2036 瀏覽
難得幾位姊妹有幾小時自由時間⏰,當然唔好浪費啦😅,一於來個快速午餐😋賞下俾小肚仔啦😍,先欣賞一下聖誕佈置🎅🏻,之後緊係先來個冷盤🍽歎啦,環境食得舒適👍🏻,重點又唔貴💰,成班老友又可以傾到計📣,下次再來多轉😉
2019-12-10
優惠券
2019-12-04 1895 瀏覽
愛靚美MM💁🏻‍♀️可以大飽眼福👀相機📷先吃飽飽,輪到我吃😋實在不忍心放進肚子裡唯有先玩下香水瓶,左噴噴🌬右噴噴🌬食物沾上了胭脂紅💋真係太美,又精緻又美觀😍有部分cake略甜左少少,整體味道不錯,一邊吃美點🍰一邊欣賞黃昏,實在太美
愛靚美MM💁🏻‍♀️可以大飽眼福👀
相機📷先吃飽飽,輪到我吃😋實在不忍心放進肚子裡
2019-11-02
下午茶
2019-12-02 2299 瀏覽
Buffet種類繁多,食物質素好好而且服務良好。餐廳亦都好容易搵到!Buffet除咗每個月有特定嘅主題之外亦都有唔少招牌嘅菜式好似心太軟片皮鴨等等。另外同一層除咗有餐廳之外仲有酒吧。酒吧亦都有分室內同室外而且三至九仲係歡樂時光嘅時段!所以值得推薦比大家^^
2019-11-24 2863 瀏覽
今日大概8:00左右就黎到Three on Canton,一入門口已經見到多款嘅鮮榨果汁,仲有中式西式日式早餐選擇,而另外蛋檔都有廚師提供多款唔同種類嘅烹調方法,,麵包方面就更加吸引甚至乎有埋pancake窩夫牛角包,相信能夠試得到呢度一半嘅食物已經會食到好飽簡直物超所值
2019-11-11 3455 瀏覽
第N次黎 three on canton 食buffet 食物款式多就唔洗多講今期做牛,和牛,斧頭扒超正今次想講服務真係好好所有職員都好好笑容訂座時,有講明有人生日Buffet 時段幫我地上左一個朱古力寫碟,跟左心太軟同雪糕真係覺得好好!一萬個like👍👍👍👍👍
第N次黎 three on canton 食buffet
食物款式多就唔洗多講
今期做牛,和牛,斧頭扒超正
今次想講服務真係好好
所有職員都好好笑容
訂座時,有講明有人生日
真係覺得好好!
一萬個like👍👍👍👍👍
2019-11-05 3440 瀏覽
環境正常闊落,坐位舒適,服務員態度有禮貌,有求必應,服務好呢間自助餐位於尖沙咀海港城非常方便,但水準一般,基本既海鮮,冷盤,熱盤,粉麵,甜品,都有但唔多款身為牛魔王每次都要特別介紹下🐂 🤣牛有三款,傳統一大舊燒既澳洲和牛同牛肋肉,兩款都有肉味,前者又乾又硬,後者生左少少。最好食嘅係每片切開用火槍炙燒既和牛,有肉汁而且肥瘦均勻,完全體現到入口即溶嘅日本牛,味道一流,超級正,絕對值得一試,雖然經常要排好長隊。(p.s.全場最好食)一般自助餐如果有生蠔既,大家都會視為重點既生蠔,都唔好食,有少少失望,太瘦又唔多新鮮,另一重點海鮮龍蝦🦞唔夠凍又有腥味!刺身唔夠油份,有啲乾,唔知係咪用唔夠冰鎮,啲海鮮放耐左唔凍唔熱有啲奇怪。另外特別要提一下甜品同飲品,呢度嘅飲品係無限量人手冲製,其實好少自助餐有無限量飲品提供通常只有一兩杯,仲幾好飲。🍰甜品種類幾多,推介雪糕心太軟,心太軟入口濃濃嘅朱古力香,溫度適中,唔會太甜,因為係即場製作嘅關係所以需要等上一段時間,但絕對值得大家等,因為呢度嘅心太軟包你一試難忘 ,雪糕任食Haggen-Dazs🍦🍨特別推介: 原個巴馬臣芝士意粉,即時熱溶芝士烹煮意粉,芝士溶溶

環境正常闊落,坐位舒適,服務員態度有禮貌,有求必應,服務好

身為牛魔王每次都要特別介紹下🐂 🤣

特別推介: 原個巴馬臣芝士意粉,即時熱溶芝士烹煮意粉,芝士溶溶地既口感非常之正仲會加松露,未食已經聞到有濃烈嘅芝士香🧀🧀🧀

其他就唔一一介紹啦,睇相😋壽司,印度咖哩,中式熱盤(片皮鴨)不,總括嚟講呢間自助餐CP值唔高,不過不失!
2019-11-03 4916 瀏覽
尋晚同家人慶祝生日。終於揀左嚟呢間港威酒店試下他們的自助餐!之前見網上都不太有人介紹呢間餐廳,都無乜相可以參考,所以今次我專登嚟試下。仲映左好多相同大家分享!!首先地點方面,有考慮到最近尖沙咀常會有遊行示威,咁但係呢度無論岀入都好安全,可以行廣東道條路入嚟。泊車優惠,食滿800蚊可以free 3個鐘添!(泊海港城的1,5,6號停車場)價錢方面,我用某信用卡,有75折優惠🥳正!其他卡也有85折至8折優惠。用餐時間方面,可以由6:30坐到10:00!!!(呢個就真係好正!咁長時間)食物方面,都真係算好齊全,也很美味!平均分有80分!生蠔 波士頓龍蝦🦞 雪場腳蟹 藍青口 小龍蝦 凍蝦 各類刺身 炎燒和牛壽司 凍食八爪魚🐙 各類芝士 包點 火腿 帕馬火腿夾蜜瓜 鹹蛋炸魚皮🤣🤣 即煮的車仔麵 海南雞飯 北京填鴨(有傳統包住填鴨嘅皮同醬汁供應) 日式火炙和牛 鵝肝多士 (千祈不要食鵝肝隔離的包,好難食😂) 各式的印度菜式 燒牛肋骨 燒肉眼牛扒 黑松露芝士噴泉 羊架 另有10多款甜品及蛋糕 馬卡龍 特別推介是一人份量心太軟 窩夫 即製pancakes 加上Häagen-Dazs雪糕,超級好味啊!也有
尋晚同家人慶祝生日。
終於揀左嚟呢間港威酒店試下他們的自助餐
之前見網上都不太有人介紹呢間餐廳,
都無乜相可以參考,所以今次我專登嚟試下。
仲映左好多相同大家分享!!

價錢方面,我用某信用卡,有75折優惠🥳正!
其他卡也有85折至8折優惠。

用餐時間方面,可以由6:30坐到10:00!!!
(呢個就真係好正!咁長時間)

食物方面,都真係算好齊全,也很美味!平均分有80分!
生蠔 波士頓龍蝦🦞 雪場腳蟹 藍青口 小龍蝦 凍蝦
各類刺身 炎燒和牛壽司 凍食八爪魚🐙 各類芝士 包點 火腿 帕馬火腿夾蜜瓜 鹹蛋炸魚皮🤣🤣 即煮的車仔麵 海南雞飯 北京填鴨(有傳統包住填鴨嘅皮同醬汁供應) 日式火炙和牛 鵝肝多士 (千祈不要食鵝肝隔離的包,好難食😂) 各式的印度菜式 燒牛肋骨 燒肉眼牛扒 黑松露芝士噴泉 羊架 另有10多款甜品及蛋糕 馬卡龍 特別推介是一人份量心太軟 窩夫 即製pancakes 加上Häagen-Dazs雪糕,超級好味啊!也有不同口味的雪條供應,還有小朋友都愛玩的朱古力噴泉。

今次令我最感動,令我立下決心要登記OpenRice account來寫長文,係他們的服務質素。
侍應們非常勤力的幫客人們取碟,而且也非常留意外面的食物供應情況。如波士頓龍蝦🦞,客人普遍只取蝦身,所以剩下很多龍蝦鉗,但他們看到後會立即安排refill,務求令大家都一定有機會品嘗得到。(我坐在外圍,所以見到😆)
更令我驚喜的是,當我顧住拍食飯照片的時候,沒有時候照顧我的兒子,某一位男廚師,見到此情況,他帶領著我兒去不同的地方取食物並且很有耐性的介紹給他🥰🥰好有愛啊!

所以,今次餐廳的環境,服務及食物質素
我給予99分⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

而且一定會再次光顧㗎!
自助餐
  • 鵝肝多士
  • 片皮鴨
  • 龍蝦
2019-10-22 3139 瀏覽
i have been going to lots of hotel and having business meal or something, so most of the food i have been tasting really.so in this case, maybe posting out dessert will be much better idea. since the menu of main food would change accordingly and this is no point to re-introduce. i guess most ppl would like to have dessert and they are very important i believe.they have free flow drink,! this is good news. so you can drink as much as you can.lots of type of dessert and ice cream taste. seafood i

lots of type of dessert and ice cream taste. seafood is soso.
the location is good and just close to MTR and walk a little.

pls book before visit.. always full...

Three on Canton
尖沙咀廣東道13號海港城港威酒店3樓
2019-07-02
2019-10-19 6950 瀏覽
同朋友去咗three on canteen飲杯咖啡飲飲下我朋友想食啲嘢見到人哋有兩枱食呢個high tea覺得好靚咁就叫左(雖然臨尾後悔咗 , 最後再講)首先上左個日式梳乎厘配咗個綠茶醬非常好食佢冇真正嘅梳乎厘咁鬆好似食空氣咁,有少少質感,不錯!burger 我兩個friend食咗我冇食過,所以唔知好唔好食apple crumble同埋提子鬆餅都屬於正常質素,好食movenpick係任食嘅但係我哋冇refill過,掛住傾計蟹肉牛角包好食,有蟹味不過你如果唔係好頂得住蟹膏有少少腥嗰啲味道,你就唔會覺得太好食正常的綠茶瑞士卷呢幾個威化筒老老實實有點點不搭, 同埋放耐咗個筒會淋叫咗個花茶同埋咖啡,正正常常埋單六百幾蚊,因為之前叫咗兩杯咖啡返咗屋企再睇openrice先知原來呢個係有折嘅我地畀咗原價,就少少肉赤個 high tea 靚就幾靚嘅呢個價錢,折埋的話我覺得頂多嚟講可以算係可接受因為 three on canton環境不嬲不是太高端又不是有什麼景觀我哋仲要坐巴枱,都有啲啲唔舒服
同朋友去咗three on canteen飲杯咖啡
飲飲下我朋友想食啲嘢
見到人哋有兩枱食呢個high tea覺得好靚
咁就叫左(雖然臨尾後悔咗 , 最後再講)

首先上左個日式梳乎厘
配咗個綠茶醬非常好食
佢冇真正嘅梳乎厘咁鬆
好似食空氣咁,有少少質感,不錯!

burger 我兩個friend食咗
我冇食過,所以唔知好唔好食

apple crumble同埋提子鬆餅都屬於正常質素,好食

movenpick係任食嘅
但係我哋冇refill過,掛住傾計

蟹肉牛角包好食,有蟹味

正常的綠茶瑞士卷

呢幾個威化筒
老老實實有點點不搭, 同埋放耐咗個筒會淋

叫咗個花茶同埋咖啡,正正常常

埋單六百幾蚊,因為之前叫咗兩杯咖啡

返咗屋企再睇openrice先知
原來呢個係有折嘅
我地畀咗原價,就少少肉赤

個 high tea 靚就幾靚嘅
呢個價錢,折埋的話
我覺得頂多嚟講可以算係可接受
因為 three on canton環境不嬲不是太高端
又不是有什麼景觀
我哋仲要坐巴枱,都有啲啲唔舒服
2019-10-03
2019-10-14 14423 瀏覽
一班好同事最開心是約埋一齊出去飲飲食食,仲要可以帶埋小朋友!因為其中一個同事是會員,可以有折扣,訂咗呢日去,比可入場時間早到,要在門口等一陣,幸好大堂都夠闊,不會擠迫,夠鐘店員放人入去,場內好大,樓底雖然不高,幸好將客人錯開區域,都不會嘈雜,我們9人被安排坐在一個角落大長方枱,自成一角,出入方便,又近食物區☺️👍🏼食物區域分佈清楚,乾淨企理:頭盤:生蠔:有三款,係即開嘅,店員會講清楚食蠔先後次序,仲可以指定要其中一款,見佢開到手軟,辛苦晒,自己最喜歡愛爾蘭的,細隻啲海水味又夠!落少少檸檬汁就好 (而家自助餐有生蠔的已不多)刺身、海鮮都好多選擇(麵包蟹、大小龍蝦🦞)沙律芝士又好多款式自助餐熱食一向不是我喜好北京燒鴨、牛扒好味最震撼是一個大芝士挖空撈通粉(我無膽量食)仲有芝士噴泉⛲️甜品雖然好多款,但對我最吸引的是moverpick雪榚,所以我都是食雪榚為主飲品:有水吧可以任飲,自己都是飲熱飲!即叫即沖!正食物好味又多款式,店員有禮斯文,收碟勤快值得再食的自助餐$480大人/$290小童

食物區域分佈清楚,乾淨企理:

頭盤:
刺身、海鮮都好多選擇(麵包蟹、大小龍蝦🦞)
沙律芝士又好多款式

自助餐熱食一向不是我喜好
北京燒鴨、牛扒好味
最震撼是一個大芝士挖空撈通粉(我無膽量食)仲有芝士噴泉⛲️

飲品:
水吧可以任飲,自己都是飲熱飲!即叫即沖!正

食物好味又多款式,店員有禮斯文,收碟勤快

值得再食的自助餐
$480大人/$290小童

2019-06-25
2019-10-13 3655 瀏覽
之前同屋企人慶祝生日,就去左食呢間自助餐。之前已經食過幾次,都係覺得呢間最好食。今晚嘅主題係和牛,所以多左好多和牛菜,包括和牛壽司,燒和牛等等。而食物總類真係有好多,首先我個人最推薦嘅就係鵝肝,即燒即食,真係好好食,忍唔住攞左幾舊,雖然唔係好健康。而佢個即燒嘅和牛我個人認為係最好食,雖然要排好耐隊,但係我都攞左兩次。牛味好重,而且無渣,真係入口即溶。另外個羊架亦值得推薦,十分大隻。而甜品方面,我個人認為最好食嘅就係心太軟,配埋雪糕食就更一流,而且心太軟係新鮮出爐,真係熱辣辣嘅朱古力會係個心到流出黎。食呢間自助餐真係會好飽,飽到最後連生蠔都無食到。
沙拉
心太軟
2019-09-29
沙拉
心太軟
2019-09-30 4590 瀏覽
今次輪到仔仔生日,黎食牛宴和牛香嫩,有燒和牛,和牛壽司仲有斧頭扒另外仲有次次都有食既生蠔,片皮鴨,鵝肝!缺一不可另外職員超好!知道我仔仔生日,仲準備左個心太軟比我地吹蠟燭食多幾次都唔厭多! 不愧為best buffet!!
今次輪到仔仔生日,黎食牛宴
和牛香嫩,有燒和牛,和牛壽司
仲有斧頭扒
另外仲有次次都有食既生蠔,片皮鴨,鵝肝!缺一不可
另外職員超好!知道我仔仔生日,仲準備左個心太軟比我地吹蠟燭

食多幾次都唔厭多! 不愧為best buffet!!
2019-09-30 3496 瀏覽
環境乾淨,食物種類豐富同埋員工既態度良好,我下次一定會再嚟食呀,因為我覺得呢度啲Signature food非常之吸引到我。例如今個月嘅和牛我就覺得非常之有水準!
例如今個月嘅和牛我就覺得非常之有水準!
  • 燒牛肉
今晚一家四口,來到這間three on canton 食和牛+斧頭扒主題的自助晚餐,為我太太慶祝生日!這裏我來過很多次,每次都飽到唔郁得😄這次海鮮方面,有點失望!龍蝦很鞋,太靱,有點像擦子膠 😒排了很久才能攞到三隻,因為只有一個人開生蠔,服務有待改善,生蠔太細隻,太鹹,不吃也冇所謂!另外要讚讚的火焰和牛,沒有渣,入口即溶,非常美味!鵝肝煎得外脆,內裏軟綿,口感一流!但要注意膽固醇非常之高,有三高的朋友,不要多太多啦!總括來講這裡的食物,質素算是很高,款式又多,環境唔錯,服務人員很好,來這裏慶祝生日,是不錯的選擇!
這次海鮮方面,有點失望!
龍蝦很鞋,太靱,有點像擦子膠 😒
另外要讚讚的火焰和牛,沒有渣,入口即溶,非常美味!
2019-09-29
慶祝紀念