This restaurant is famous for its signature desserts like homemade lemon tart, homemade gluten free soft chocolate cake, etc. My favorite is its signature tiramisu made of mascarpone cheese cream, llly coffee and ginger biscuits served with crumble coffee and cacao powder. It is offered in a glass of generous portion. Creamy and delicious, yet it is not too sweet. You will keep your troubles away and appreciate that life can be simpler when you enjoy this gorgeous dessert with a cup of coffee.

2020-05-02 470 瀏覽
To celebrate my sister's promotion, we had lunch at her favourite Italian restaurant at Intercontinental Grand Stanford Hotel. We enjoyed a three-course set lunch at affordable price with quality food and pleasant environment. Prosciutto parma ham served with melon is tasty. Soup of lentils, tomatoes and assorted vegetables is nourishing and healthy. Roasted Australian lamb rack is tender and palatable. Pizza of your choice of mushroom, ham, cheese, etc. is mouth watering. Lunch is completed with a delicious ricotta cheese cake or well balanced amalfi lemon tart.
2020-05-02 303 瀏覽
餐廳環境非常安靜, 而且同隔離餐桌有距離不會被影響或影響別人, 而且內容裝潢也很高級, 一眼望過去都幾grand, 私密度高, 拍照也漂亮, 但位置稍微有點難搵。不會有人主動同你解釋menu, 有英文menu提供, 食物還好, 是小資餐廳
2020-02-09 1532 瀏覽
第一次嚟呢度食飯,酒店嘅外圍真係有啲殘舊,不過入到黎,冠冕堂皇嘅大堂又真係唔錯喎!今次試吓西餐,頭盤主菜可以skip左唔講住。。個甜品真係值得寫一寫,tiramisu 大家都食得多啦,其實見到個樣都有啲漏,因為都相當大杯,但係一食之後。。。呢個size再大啲都食到!點解?因為佢味道好鮮明,先睇睇個樣,每一層都做得好靚好整齊。。自己整嗰啲真係理鬼得佢😅最好味嘅嘢喺最低嗰層,要抽絲剝繭咁食落去。。食晒之後,發現真係未夠喉。。如果我要再返嚟食,我係呢個甜品最吸引!另外要講一講嘅係。。呢個場嘅staff 質素好參差。。。有好幾個非常醒目!應該係講專業!有好幾個完全不在狀態。。講咗幾次要啲嘢,都冇返轉頭...對於酒店嘅Service 係失望
外賣自取
2020-01-21 1678 瀏覽
今晚本來係約咗一班中學同學過年前聚一聚,點知大家都忙著準備過年,不能出來,最後得返我同另一個朋友撐枱腳朋友見人小小就提議去食意大利菜,諗住靜靜地可以傾下計。這間餐廳位於TST East 海景嘉福酒店B2層,位置相當隱秘,環境裝潢都很異國風情feel, 絕對是情侶💑來談情的好地方!但可惜這次不是跟我honey黎講返食物,我地都覺得很不錯👍 我特別喜歡點餐後送上的麵包籃,麵包鬆軟綿密,是有麵包香的,這種質素在事面好難搵到,重點是這個麵包籃是免費的!其他還叫了Angus beef medium rare,廚師沒有煮得over, 剛剛好,而且有肉味酒類方面,我就不建議大家點有raspberry 嘅cocktail, 始終會覺得有藥水味但朋友點的紅酒佢就覺得ok!最後我地仲食埋甜品先走。總括來講,食物環境服務都很好,絕對推薦俾大家!

但朋友點的紅酒佢就覺得ok!

2020-01-20
紀念日
2019-12-24 1600 瀏覽
[🇭🇰香港- 尖沙咀].相比一年前嚟個次,食物嘅水準下降咗好多🤦🏻‍♀️波士頓龍蝦意粉嘅麵煮到太淋,pizza嘅料少得可憐,Fish Stew夠大份但係海鮮唔新鮮同湯好淡😅最好食係個煎美國ribeye同甜品-開心果蛋糕,應該都唔會再黎.🔻🍽 Theo Mistral by Theo Randall📌 地址: 尖沙咀麼地道70號海景嘉福酒店B2層
[🇭🇰香港- 尖沙咀]
🔻
📌 地址: 尖沙咀麼地道70號海景嘉福酒店B2層
2019-11-16 2237 瀏覽
Brunch buffet係女朋友揀,我一向對意大利菜都冇特別感覺,但係佢話有好多啱我食嘅嘢,仲有好多補品好啱男人食,當然我心入面嗰句都係諗:呢度應該有好多甜品食,唔係佢唔會不停present我呢度有幾好,滿分女朋友叫到我點都會同佢去,去到佢就去攞嘢食,我負責幫佢睇手袋,點知傻妹原來攞野比我食,攞咗生蠔,蟹腳,龍蝦鉗,蛋角,菜,芝士,Parma ham,魚,哈密瓜,攞完俾我先至攞自己啲嘢食,大家都食得好滿足
2019-10-29 1860 瀏覽
早排在不同的媒體都見到人介紹呢一間餐廳的SUNDAY BRUNCH....見佢同SABATINI有的似..就諗住試下....當日準時入座~ 侍應就帶左我同朋友去位到坐低,然後就話今日係SEMI BUFFET,有MAIN可以揀...然後就放低餐牌就行開左.....老實...作為一間五星級酒店...其實係咪應該同客人介紹一下今日主菜係咩?再然後...坐左10分鐘...眼見其他客坐低有水...我同朋友就你眼望我眼...點解連水都冇杯....好喇...主動問侍應...然後得到一句冷冷的...等陣喇....個日真心有的火.....咁既服務真係連平時餐廳都唔會咁....未開餐就扣曬分....講返餐飯....呢間餐廳標榜係有好多凍海鮮同生蠔!!係既....生蠔係新鮮既...係唔錯的...但海鮮就一般般....唯一好的地方就係食到尾都仲有得拿...唔會出一兩轉就唔出....冷盤款式都算多....都係中規中距....樣樣都有食...食完都冇覺得邊款好好食想再拿....自選主菜....意粉同RISOTTO兩樣都係多謝曬...完全唔好食....MAIN揀左羊同魚.....羊係老到一個點....魚就普通...

然後就放低餐牌就行開左.....

未開餐就扣曬分....
講返餐飯....
呢間餐廳標榜係有好多凍海鮮同生蠔!!

係既....生蠔係新鮮既...係唔錯的...

自選主菜....
意粉同RISOTTO兩樣都係多謝曬...完全唔好食....
MAIN揀左羊同魚.....
羊係老到一個點....魚就普通...
由於只可放12張相..放唔到...
另外如果你係甜品LOVER...咁真係唔建議黎呢到食...因為真係款又小...又冇樣好食.....
唯一係....佢野莓MIX用左糖水同檸檬汁煮過....叫做幾好食.....
其他都係冇樣推介....

結語....俾得呢個價錢..真心推介大家去我頭先提過另一間....
俾多小小錢...服務同食物都好好多.....
唔明點解咁多人黎呢到食.....
2019-09-29
2019-10-28 1064 瀏覽
If you are a seafood lover, you should not miss this wonderful Sunday brunch which lasts for 3.5 hours for enjoyment.There is a versatile collection of appetizers in TRUE Italian taste. Moreover, those  mouthwatering seafood dishes incl. lobsters, clams, oysters, crab legs, etc. are difficult to put them away from your stomach. Other palatable dishes like cold platters and freshly baked bread are also delicious. If you are fond of wine or champagne,  you should not miss the free flow package whi
If you are fond of wine or champagne,  you should not miss the free flow package which is very value for money. Moreover, the excellency of superb customer service and the free offer of Bday cake slice with greeting plate is wonderful indeed.
2019-10-27
優惠券
2019-10-13 1727 瀏覽
讚1. 影相一流,成張長檯都係野食,利害2. 頭盤好味,薄餅底烘得好,沙律菜好新鮮;烤牛扒都好味,肉質好,成數準,有肉香彈1. 甜品比較起黎就差啲啦,味道單一左少少,甜得黎無乜變化

1. 影相一流,成張長檯都係野食,利害

1. 甜品比較起黎就差啲啦,味道單一左少少,甜得黎無乜變化
2019-09-28 1839 瀏覽
週五的晚餐,人客頗多,只能坐走廊位,侍應不停穿插,很擾人。散叫2份湯、1前菜、1意粉及2主菜。餐前奉意式麵包,長條包加入芝麻,脆而香;sour dough亦具水準。海鮮湯其實是龍蝦湯,湯底濃香,但添加的2件蟹肉雲吞,淡而無味,有㸃粉口,徒具一格。前菜尚可,牛仔肉意粉則令人讚嘆。主菜的燴海鮮是失敗之作,幸好另一款主菜大西洋黑鱈魚補償了缺失,魚肉滑漏有彈性,脂肪豐富,是大酒店餐廳應有之出品。太飽,無叫甜品,只飲了杯illy expresso,完美。

太飽,無叫甜品,只飲了杯illy expresso,完美。
慢煮牛仔肉意粉
煎帶子配小豆
Burrida  di  pesce
朱古力片
2019-09-27
紀念日
慢煮牛仔肉意粉
朱古力片
  • Merluzzo  Al  Vermouth  E  Porcini
  • Cappelletti  Di  Vitelli
2019-09-09 2012 瀏覽
同家人聚會,都好鐘意來尖沙咀海景嘉福酒店既Theo Mistral 食佢地嘅Sunday Brunch, 因為Sunday Brunch 時間由11am至2:30pm,真係可以慢慢坐,慢慢食,大家可以傾下計吾洗趕,而且仲有個小朋友玩既playroom, 小朋友可以食完野入去玩,甘大人就可以成機relax一下啦~~海鮮頭盤: 龍蝦,長腳蟹,大蝦,青口,煙三文魚,八爪魚沙律,即開生蠔沙律區: 多款沙律菜, 紅菜頭沙律,薯仔沙律,大蝦沙律,多款Ham同cheese, 意式蛋餅熱食: 法式麵包,pizza餐湯: 意式海鮮湯,意式雜菜湯主菜: 大約有5/6款左右,我地選擇左black cod fish, sea bass, lamb pork 甜品: 大約8款左右,樣樣都精緻好食價格: $388 + 10%海鮮類食物新鮮好食,尤其係即開生蠔,入口好細滑,味道非常鮮甜。蟹腳又長又大又多肉,入口juicy, 係回本之選。另外主菜既銀鱈魚魚肉非常嫩滑肉厚,而且皮煎得香脆好味,值得一試。

熱食: 法式麵包,pizza

餐湯: 意式海鮮湯,意式雜菜湯

甜品: 大約8款左右,樣樣都精緻好食

價格: $388 + 10%

2019-09-08
  • sea bass
  • black cod
2019-08-30 1633 瀏覽
呢間意大利餐廳之前都嚟過幾次,對佢印象非常好🤩難得老細話食 team dinner, 當然唔會放過食好嘢呢個機會啦!即刻訂左呢間餐廳😍😍😍嚟到冷氣有啲凍,同同事講,比餐廳職員聽到🙈🙈🙈🙈佢即刻幫我拎左件披肩,服務非常貼心👍🏻👍🏻因為我哋十幾個人一齊食,所以餐牌上好多時都叫到,個人認為個羊麻麻,但係個牛非常出色,好軟熟同冇筋🤤🤤🤤🤤 十分推介!如果10個人一齊食嘅話都可以好似我地咁叫兩個Pizza做頭盤!最後仲有個超級可愛嘅錘仔俾你卜開嗰塊朱古力嚟食🤩🤩🤩嗰塊朱古力唔甜好香朱古力味👍🏻👍🏻👍🏻 正!
呢間意大利餐廳之前都嚟過幾次,對佢印象非常好🤩
嚟到冷氣有啲凍,同同事講,比餐廳職員聽到🙈🙈🙈🙈
佢即刻幫我拎左件披肩,服務非常貼心👍🏻👍🏻
最後仲有個超級可愛嘅錘仔俾你卜開嗰塊朱古力嚟食🤩🤩🤩
嗰塊朱古力唔甜好香朱古力味👍🏻👍🏻👍🏻 正!
2019-07-08 1569 瀏覽
今日來到海景嘉福酒店既意大利餐廳食Sunday Brunch. 環境很好,地方坐得舒適,Sunday Brunch 時間由11:00am 至 2:30pm, 可以慢慢享受。Sunday brunch包每人一客頭盤小食,同埋主菜,而生蠔,Salad Bar, 甜品,湯,pizza等都係任食既。頭盤小食: 意大利飯/意大利雲吞賣相非常精緻,味道不錯主菜: 羊架/雪魚羊架吾穌,份量多,肉質好味雪魚有兩大件,煎得皮夠脆,魚肉好滑生蠔: 生蠔size細細隻,肉不算厚,但味道非常清甜,一口一隻,可以食好多,算係回本菜之一。龍蝦/蟹腳: 呢兩樣肉質都好新鮮,尤其龍蝦已經切細,更加容易食。除左以上食物外,仲有pizza, 意大利海鮮湯/菜湯,大約8款甜品,雪糕,2/3款水果,cheese, 沙律菜,5款ham左右,各方面既食物水準都不錯,食材新鮮,如果喜歡正宗意大利菜,呢個brunch 算是不錯。不過如果食物種類可以再多點選擇,就會更加好,因為熱盤食物既選擇真係吾多,我地好快已經停曬手,吾知再食咩好,如果可以再多點熱盤或熟食應該會更吸引。另外,餐廳亦有一個小小的遊戲室,可以比小朋友入去玩,甘大人可以安

頭盤小食: 意大利飯/意大利雲吞
賣相非常精緻,味道不錯

主菜: 羊架/雪魚
羊架吾穌,份量多,肉質好味
雪魚有兩大件,煎得皮夠脆,魚肉好滑

另外,餐廳亦有一個小小的遊戲室,可以比小朋友入去玩,甘大人可以安心用餐,小朋友亦可以放下電啦~~

生蠔
2019-07-07
生蠔
2019-05-23 2559 瀏覽
對於這間意大利餐廳,甜魔媽媽是打從心底的喜歡,連 Day 2 曼谷之旅也本來預訂了曼谷洲際的 Mistral Italian;不過由於水上市場 + 鐵道市集的行程太累,最終留在住宿的酒店用餐,其實也有點小遺憾啊!而正好甜魔婆婆非常非常喜歡吃意式半自助午餐,繼上回 Sabatini,今次就預訂了 Theo Mistral;同樣是富有意式風情的環境,這裡還多一份慵懶及寫意,是個非常理想的 Holiday lunch 地點~這裡的半自助午餐分為$378三道菜/$398四道菜,其中頭盤及甜品都是自助形式,主菜則有4款選擇,四道菜的午餐再多一份 Seafood Risotto。三母女點了一份 4-course 午餐、兩份 3-course 午餐,已經吃得很豐富了~一進場先是水果區及甜品區(後面再貼圖介紹),水果包括西瓜、木瓜、布冧、士多啤梨、雜果沙律,選擇吸引而且質素上佳,我前前後後吃了很多!而場中央就是頭盤自助,如多款火腿、凍肉、軟芝士、番茄、雜菜、沙律、蜜瓜、橄欖,甚至還有蛋批、牛仔肉等~另一邊還有可以添加的自助麵包、沙律菜、煙三文魚以及數款意大利半軟芝士、硬芝士及更多配料,選擇較 Saba
另一邊還有可以添加的自助麵包、沙律菜、煙三文魚以及數款意大利半軟芝士、硬芝士及更多配料,選擇較 Sabatini 更多,對於喜歡吃頭盤的朋友來講,絕對可以吃飽有突。
下圖就是三母女的第一輪頭盤!很明顯清甜好吃的水果佔了大多數,此外現成的南瓜沙律、大蝦薯仔沙律、八爪魚沙律還有麵包籃味道都很棒,我們忍不住一添再添呢~
平均每人吃下3-4碟頭盤(大食的女人啊...)後,來到主菜環節。下圖是$398四道菜午餐的額外 Seafood Risotto,份量不多,賣相也平庸,但口感及味道都很不錯,很快就被清光了~
玉仔點了不太吸引的燒雞,我一口也沒有試,專心攻下 Baked Souffle with Roasted Cauliflowes, Fontina Cheese, Spinach, Cream and Parmesan;這個由健康菠菜、椰菜花、香濃幼滑忌廉芝士及梳在乎里組成的天使魔鬼混合體,對玉仔及婆婆而言都太漏了,所以由我來KO吧!
甜魔婆婆一早在頭盤中吃飽,所以這個皮脆肉嫩又多汁的 Cod Fish 也落入甜魔媽媽肚中,哈哈!其實午餐的羊架也非常吸引,不過玉仔不吃牛,否則應該也要點下來~
超飽的主菜環節後(我這是怎樣在減肥....),還有豐富吸引的甜品!Theo Mistral 的甜品不複雜,但都好好吃,首嚐的玉仔及婆婆都感到非常驚艷。多款甜點中,個人最愛香濃 Chocolate Brownie、帶酒香的 Tiramisu,另外檸檬撻及意式奶凍也好好吃的!
由於玉仔訂位時指明是慶祝母親節,所以餐廳又致送一件寫上 Happy Mother's Day 的冬甩,當然要來一張合照了!Sony 機仔在此時就發揮功用啦,Cheers~
最後加上咖啡/茶(隨冷熱飲品還附送意大利朱古力一粒,十分甜蜜),真是十分滿足的一頓。可惜玉仔忘了列印 OpenRice coupon,否則整頓還有九折更加抵食!下次吧~

最後祝大家都有個愉快週末~
2019-05-13