餐廳: The Wall Street Bar & Lounge
資訊:

他們家每個調酒師都很強呢~上次來吃飯 就已經決定要再來喝酒chill~~今次要了六杯 special drink~ 由妹酒到強烈酒感的也有愛打卡的就要點 Call me by your name $128拍起來 真的和星空 🌃 一樣 又易入口 女生們沒有不點的理由吧~奶茶控奶控 Milk Tea wash $128不由調酒師介紹的話 也真的不知道 🤷‍♀️ 是用什麼做港式奶茶做idea 淡奶加茶 再用蒸洗奶洗方法 變得透明即便有rum 喝起來也不會嗆 很容易默默的喝光~嘻 Day Dream $118綠色上面有層粉紅的 加起來真的好像旋轉木馬遊樂園柚子味香 清爽 再加上面一層 Cream 和脆脆 真是個有趣的配搭有女生愛的甜度 又清新~ 真是個有趣 讓女生愛不釋手的配搭Split $118辣椒&玫瑰 🌹 組合 微辣小刺激 但又有點甜中和回來(中間又能喝到點香料感 但又不會令人抗拒 反而會想再喝一探究竟~之後這兩杯酒感更重些Home Sweet Home $118荔枝加玫瑰🌹 GIN 酒感在 但不刺 就像被荔枝的甜和玫瑰花🌹 香 包裹著想要試重點酒味的女生朋朋們 可以一試~ Hotel C
他們家每個調酒師都很強呢~
上次來吃飯 就已經決定要再來喝酒chill~~

Call me by your name
辣椒&玫瑰 🌹 組合 微辣小刺激 但又有點甜中和回來
之後這兩杯酒感更重些
Home Sweet Home
Home Sweet Home $118
想要試重點酒味的女生朋朋們 可以一試~
Hotel California
 Hotel California $138
這杯酒味最香濃~喝不到嗆的 朋朋們要小心 會辣
不過這杯和前面的都不同 中間還用蘋果木燒 讓酒更多帶了陣煙燻味
而且上面還兩片肉腸 也燒過油脂更重 配這杯 米香、泥濘味重的調酒
是完全不一樣的感受~~

下次來尖沙咀想要靜靜的喝一杯🍻 聊天 可以選這家😌
Split
Home Sweet Home
Hotel California
  • Milk Tea wash
食物⭐️Salad ,好fresh,餐前食開胃一流⭐️意粉,粉質有咬口彈牙,汁好入味😍⭐閃光cocktail,超靚呀閃閃發藍光,睇見都想飲,好特別,又浪漫💕⭐最尾食個甜品,鐵板上,朱古力上面有雪糕,黎到再淋醬落去,有睇頭又有口感,好食呀🤗餐廳鬧市尖沙咀位置方便👍🏼 另外餐廳充滿着好多打卡位,有一面擺咗好多書同埋有復古嘅椅孑,吧枱個面更加係非常之有氣氛,裝修得好靚,喺度影相影食物打卡都一流。而且環境唔會太嘈,可以喺度傾吓偈,談下情,氣氛一流💙推介大家可以過嚟試吓☺️☺️
食物
⭐️Salad ,好fresh,餐前食開胃一流
⭐️意粉,粉質有咬口彈牙,汁好入味😍

2024-03-12 16 瀏覽
金巴利道樓上餐廳酒吧"The Wall Street Bar"有氣氛的英倫風裝修,木書架/皮梳化/大酒吧,背景播放柔和音樂,坐近大窗口高枱位置,望著街上行人路過,品嘗美食完全令人好放鬆食物高質有驚喜廚師用心烹調😋員工友善有禮貌😍燒牛肉全日早餐🥩燒牛肉牛味濃,炒蛋香滑牛油蒜蓉炒雜菇煙肉/雞肉腸唔會太咸,蕃茄沙沙冰凍好正牛油果香滑全日早餐做晚餐食是無可挑剔完美😋龍蝦汁海鮮意大利飯🍤龍蝦湯濃煮的飯,每一口都是煙靭有咬口👍大蝦/青口/蜆鮮甜Mocktail🍹Pop starCocktail 🍸Sweet sour fruity整體酸酸甜甜非常好飲😋
金巴利道樓上餐廳酒吧
"The Wall Street Bar"
有氣氛的英倫風裝修,
木書架/皮梳化/大酒吧,
背景播放柔和音樂,
坐近大窗口高枱位置,
望著街上行人路過,

燒牛肉全日早餐🥩
燒牛肉牛味濃,
炒蛋香滑
牛油蒜蓉炒雜菇
煙肉/雞肉腸唔會太咸,
蕃茄沙沙冰凍好正

Pop star
Cocktail 🍸
Sweet sour fruity
整體酸酸甜甜非常好飲😋

間唔中👦🏻👧🏻會搵間靚靚餐廳拍下拖,今次去咗尖沙咀MW Plaza樓上嘅西餐廳,餐廳燈光偏暗加上播放住柔和音樂,幾有情調。入到嚟見到拱形設計嘅酒櫃位非常亮眼,而另一個打卡位係綠色皮梳化位,後面有個大書櫃,好有英倫風格。書櫃有道隱藏門,入面係一間VIP房,同朋友聚餐真係充滿私隱度阿。呢度有小食、薄餅、主菜、甜品提供,套餐有燒牛肉全日早餐同假日燒牛肉套餐。仲有多款香檳、氣泡酒、紅酒、白酒同雞尾酒等等。🐮燒牛肉全日早餐 $188全日早餐有多款食物,有慢煮燒牛肉🥩、香草雞菌🍄、牛乳滑蛋🥚、牛油果🥑、德國香腸🌭、香煎煙肉🥓、雜菜沙律油醋汁🥗、法包🥖同莎莎醬🥣。慢煮燒牛肉熟度剛好,口感軟腍。牛乳滑蛋炒到非常滑嫩,男士食完呢個全日早餐好飽肚。🐑慢煮紐西蘭燒羊鞍 $248有三件大大件羊鞍,份量十足!外層燒得焦香,切開入面呈現粉嫩色💖,入口軟腍,唔會好羶,配上洋蔥燒汁🥣,味道層次感更豐富。出面好多時配菜都係脆薯角,呢度用咗薯餅千層去代替,口感好似食緊厚身薯片咁,外脆內軟,薯味濃郁🥔 。🍫朱古力香蕉班戟 $68本身叫班戟係黃色嗰款,原來呢度嘅班戟係好似雪糕三文治咁樣凍食❄️,裏面就變咗用朱古力忌廉同生朱古力

🐮燒牛肉全日早餐 $188

🐑慢煮紐西蘭燒羊鞍 $248

🍫朱古力香蕉班戟 $68
本身叫班戟係黃色嗰款,原來呢度嘅班戟係好似雪糕三文治咁樣凍食❄️,裏面就變咗用朱古力忌廉同生朱古力,再淋上士多啤梨醬喺上面🍓,食落朱古力味道香濃軟滑,喜歡朱古力嘅一定要試吓。另外仲有兩粒馬卡龍,分別係開心果味同士多啤梨味,做得都唔錯。

🍹Pop Star $88
菠蘿味香甜突出🍍,味道有啲似fruit punch,甜甜地容易入口,食完肉類可以清新一下口腔。

📍 The Wall Street Bar & Lounge (尖沙咀)
2024-03-07
2024-03-11 7 瀏覽
這道黑松露野菌忌廉扁意粉擁有豐富的味道和精緻的口感,絕對是一道讓人垂涎欲滴的美食。黑松露的香氣與野菌的自然風味相互融合,讓整道菜散發出一種高雅的氛圍。首先,這道意粉使用的是扁意粉,這種扁平而寬闊的意粉能夠完美地吸附醬汁,使每一口都能夠充分品嚐到黑松露和野菌的美味。忌廉醬汁的加入,使整道菜的口感更加細滑豐潤,讓人回味無窮。黑松露的香氣獨特迷人,它散發出一種淡淡的土壤氣息,令人難以抗拒。與之搭配的野菌則帶來了一種地道的風味,讓整道菜更加豐富和有層次感。這兩者的結合,形成了一種迷人的味覺體驗,讓人愛不釋手。最後,這道黑松露野菌忌廉扁意粉的價格為$158,雖然價格較高,但是它給人的味覺享受絕對是物超所值的。如果你是黑松露和野菌的愛好者,這道菜絕對不容錯過。總結而言,黑松露野菌忌廉扁意粉是一道香氣濃郁、口感豐潤的美食。它將黑松露的高雅和野菌的地道風味完美結合,帶來了一種層次分明的味覺享受。儘管價格較高,但它給人的味覺體驗絕對是無價的。如果你想要品嚐一道豪華而美味的意粉,這道菜絕對值得一試。

2024-03-11 8 瀏覽
這道香烤10安士美國黑安格斯肉眼扒絕對是一道令人垂涎欲滴的美食。使用的是美國黑安格斯牛肉,它以其優質的肉質和豐富的風味而聞名。這道肉眼扒經過香烤處理,使肉質更加嫩滑多汁,肉眼部位的油花在高溫下融化,釋放出豐富的香氣和味道。每一口都帶來滿滿的肉汁,讓人愛不釋手。美國黑安格斯牛肉以其優質的肉質而聞名,肉質細嫩,帶有天然的鮮甜味道。它的脂肪分佈均勻,使肉質更加鮮美,且具有豐富的口感。每一口咬下去都能感受到肉質的豐潤和口感的層次。最後,這道香烤10安士美國黑安格斯肉眼扒的價格為$338,雖然價格較高,但它給人的味覺享受絕對是物超所值的。如果你是肉食愛好者,這道扒絕對是一個不容錯過的選擇。總結而言,香烤10安士美國黑安格斯肉眼扒是一道肉質嫩滑、口感豐潤的美食。使用的美國黑安格斯牛肉具有優質的肉質和豐富的風味,每一口都帶來滿滿的肉汁和層次分明的口感。儘管價格較高,但這道扒絕對值得一試,尤其是對於喜愛肉食的人來說。

2024-03-08 10 瀏覽
星期五 weekend 夜晚上掉低阿仔同老婆出去搵食,今次喺尖沙咀搵到好嘢!呢間 Bar 環境畀一般尖沙咀場舒服,最意想不到係佢哋嘅食物好食得來又有睇頭!cocktail都同出面嘅酒吧很不一般!先看環境及餐牌已經感覺他們很有心思,裝修帶有一點古典,但又披上一份 modern!餐廳裏的音樂不會太嘈,無論吃飯和飲野紛圍不錯!相對較早到餐廳,所以先點上cocktail,happy hour 時段的cocktail相對抵飲,先原來收我 $64 一杯,早知再早啲上嚟飲到幾杯先啦!由於老闆極力推介我哋點佢哋嘅cocktail,以我本身對cocktail不太認識,所以一開始叫咗平時叫開嘅 old fashion,估唔到都好堅下,佢哋嘅cocktail好有料到,酒味濃鬱,絕無偷工減料!而另一杯cocktail 有店長介紹你上menu嘅產品,叫 “California Hotel”,呢杯雞尾酒有好泥味既whisky,再帶點 smoky,連我小飲酒嘅老婆都對佢嘅煙燻味賺不絕口!而且上面有燒肉腸,一邊飲一邊食,非常得意!今日全餐我哋都叫cocktail,因為佢哋嘅cocktail真係好出色,平時出去吧我都係

今日全餐我哋都叫cocktail,因為佢哋嘅cocktail真係好出色,平時出去吧我都係只叫紅酒白酒,但今日真係好例外地叫多幾杯,你的一杯都係店長推介,如果冇記錯好似叫 “Call me by your name”,店員攞過來時感覺平平無奇的,當介紹這杯飲品是突然開上電筒在下面照上,呢杯cocktail馬上變咗好似星空嘅感覺,佢哋家常食用閃粉所以照起上來閃令令,好有情調!而且唔係得個睇字,杯嘢飲超啱女仔,老婆話一啲都唔濃,但味道非常之香,有飲出佛手柑,紫蘇味!
當飲飲下cocktails已經有少少肚餓,店長推介我哋叫個法式龍蝦湯來share,因為都幾大碗,外觀同一般嘅龍蝦湯樣差不多,但一入口,完全改觀龍蝦湯嘅想法!入面有好多蝦肉同蟹肉絲,每一啖每一口都有湯同有肉口感好好!而且龍蝦湯好有蝦味,而唔係一般出面只有死鹹嘅味道!

邊飲酒當然要配小食,所以我哋唔係主力食main course,反而叫咗三碟小食先填一填肚
- 檸檬牛油汁香煎帶子
先講一講個帶子,帶子煎到恰到好處,內皮煎香,內裏煙韌,帶子味道十分濃,配上檸檬牛油汁,不會有一點油膩!
- 伊比利亞風乾火腿配水牛芝士
風乾火腿一點都會不太咸,去上水牛芝士完全絕配,吃完會上癮再想食多兩件!
- 蘑菇鳳尾蝦
大大的鳳尾蝦在蘑菇上已經夠有睇頭,鳳尾蝦非常爽口,第一次嘗試在蘑菇上配上鳳尾蝦原來口感及味道很不一樣!
最後點上慢煮燒雞,來填飽最後的空隙!呢一道菜亦都係店長極力推介,慢煮春雞在鐵板上配上 rosemary,店員將鐵板燒雞呈上是已在座位聞到遠處的rosemary,再來幹邑鐵板上點上火,簡直係視覺享受!慢煮燒雞,雞肉滑嫩,由於慢煮,雞肉的味道所在肉內,這也很不錯!

最後happy ending選擇了鐵板chocolate brownie! 朱古力汁在熱辣辣的鐵板上滾上,冰火交融,雪糕凍冰冰,brownie熱辣辣,一凍一熱口感回味!
臨離開店時,發現咗呢個餐廳原來有個密室,裏面有唱歌設備,空間都幾大,好彩有人介紹,下次同客來開會後可以喺度飲嘢兼唱k!

最後想講,店長仲好慷慨地請我哋飲一杯自家cocktail,睇來下次都會上來飲返杯!有咁嘅服務質素,好難唔會有回頭客嘅!
2024-03-01
2024-03-07 12 瀏覽
已經第2次黎The Wall Street Bar & Lounge,上次啲食物令我地回味無窮,價錢又相宜,吸引我地黎食多次😆今次見餐牌有更新,多左好多新菜式!😍餐廳裝修依舊,有大酒吧枱同書櫃,好適合情侶、朋友黎打卡👍🏻厚切牛俐三文治🐮👅牛俐好厚實,彈牙爽口,整成三文治,食落好有口感,幾特別👍🏼燒牛肉全日早餐🐮🍳全日早餐非常豐富,有慢煮燒牛肉、牛乳滑蛋、德國香腸、香煎煙肉、香草雞菌、牛油果、雜菜沙律油醋汁同法包😋叫一個餐,滿足哂你所有食慾!德國脆豬手🐷脆豬手份量大,外層炸得好脆,好啱食肉獸!配搭德國酸菜,減低油膩感🤭Salted Guava🍹呢杯Mocktail好fresh,有番石榴甜味,加上少少鹽,增添口感同特色

厚切牛俐三文治🐮👅
牛俐好厚實,彈牙爽口,整成三文治,食落好有口感,幾特別👍🏼

燒牛肉全日早餐🐮🍳

德國脆豬手🐷
Salted Guava🍹
2024-03-01 13 瀏覽
係尖沙咀試咗一間好有氣氛嘅酒吧餐廳,店內仲有一間可以俾你同朋友一齊唱K飲酒食飯嘅貴賓房,環境靚之餘食物亦都好有質素。假日燒牛肉套餐$388是日餐湯當日嘅餐湯係龍蝦湯,口感香滑濃郁,每一口都有龍蝦嘅甘甜美味,餐包味道亦甜甜哋咁配搭一齊食非常之夾。凱薩沙律蔬菜食落十分之爽脆鮮嫩,味道甜甜哋帶少少鹹,令人越食越開胃。慢煮澳洲M4燒肉眼扒(配薯餅千層)好大嘅一塊肉眼扒仲要好厚身,而雖則厚身但肉質夠晒軟腍,落刀輕輕一切就得,脂肪比例均勻入口有溶化感,肉味濃郁,配搭埋醬汁一齊食味道更好。意式茄醬芝士薄餅 $138即叫即整嘅芝士薄餅,上到枱仲係熱辣辣,芝士味道好香好濃,茄醬酸酸甜甜咁令味道更加昇華,餅皮係薄身脆皮,口感層次十分豐富。Salted guava 跟餐+$38主要由番石榴同檸檬調製,果味濃郁香甜,仲有陣清新香氣,易入口啱晒女士飲。Rose and lychee tea $48一款果香花香俱全嘅茶飲,甜度唔會太超過,口感清新。

假日燒牛肉套餐$388
是日餐湯

凱薩沙律

慢煮澳洲M4燒肉眼扒
(配薯餅千層)

意式茄醬芝士薄餅 $138

Salted guava 跟餐+$38

Rose and lychee tea $48
一款果香花香俱全嘅茶飲,甜度唔會太超過,口感清新。

2024-02-29 13 瀏覽
✨環境寬敞嘅Bar cafe✨店內有高枱、4人座位,而且仲有VIP房,仲有個吧枱可以睇到調酒師調酒,過下癮。香蒜白酒蜆肉扁意粉🍝以新鮮蜆肉和扁意粉為基礎,混合了豐富的蒜味和白酒的香氣。蜆肉的鮮甜與意粉的口感完美結合,每一口都帶來了滿滿的滿足感。蒜的香氣在舌尖上綻放,與白酒的醇厚味道相得益彰。燒牛肉全日早餐提供了多種配菜,包括慢煮燒牛肉、牛乳滑蛋、德國香腸、香煎煙肉、香草雜菌、牛油果和雜菜沙律油醋汁。每一道配菜都經過精心搭配,味道豐富多樣。慢煮燒牛肉的口感軟嫩,牛乳滑蛋的濃郁口感令人陶醉。搭配上德國香腸和煙肉的鹹香味道,以及牛油果的滑順口感漁夫炸比目魚薯條🍟比目魚的鮮嫩肉質與金黃酥脆的薯條完美搭配,給人一種美味的享受。這道菜的比目魚選用了黑啤炸得恰到好處,外層酥脆呈黑啡色是正常,內部保持著鮮嫩的口感。搭配上薯條的鹹香和脆度Salted Guava一種以鹽漬番石榴為基礎的飲品,結合了酸甜的番石榴風味和微咸的鹽味,而且係無酒精成份,岩哂唔飲得酒嘅我地。🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹#The Wall Street Bar & Lounge (尖沙咀)尖沙咀金巴利道40號MW Plaza1樓🔸🔸🔸🔸🔸🔸
✨環境寬敞嘅Bar cafe✨

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
#尖沙咀好食 #尖沙咀食好西
2024-02-24 23 瀏覽
今日去咗tst上堂 落堂想搵間西餐廳餐廳裝修得幾靚 有啲英倫風入到去第一眼就見到好長嘅吧枱一張皮梳化放喺木書架前面 好有氣派店員好細心介紹每杯cocktail同主力推介嘅菜式product knowledge 🔝🔹️脆炸魷魚酥新鮮炸起 脆卜卜餐前配酒小食 一流🔹️意式辣肉腸Pizza滿滿芝士 成功拉絲🤗即叫即焗 脆邊🔹️火焰香草烤雞Signature Dish 🤗打卡able🔥🔥🔥好重香草同牛油味 三黃雞雞肉嫩滑 雞皮金黃色 係原隻雞上枱 2個人食啱啱好 上到枱🔹️Elder Gardon (Cocktail)接骨木花 青瓜 Prosecco based 味道好fresh 又加啲sparkling 口感唔會太甜嘅cocktail 🔹️Salted Guava (Mocktail)由青檸汁 石榴汁 葡萄綠茶 酸瓜汁調製而成好果香味 石榴味好重 整體甜甜酸酸好開胃 啱女仔飲
今日去咗tst上堂 落堂想搵間西餐廳

好重香草同牛油味
三黃雞雞肉嫩滑 雞皮金黃色
係原隻雞上枱 2個人食啱啱好

上到枱
🔹️Elder Gardon (Cocktail)
接骨木花 青瓜 Prosecco based
味道好fresh 又加啲sparkling 口感
唔會太甜嘅cocktail

🔹️Salted Guava (Mocktail)
由青檸汁 石榴汁 葡萄綠茶 酸瓜汁調製而成
好果香味 石榴味好重
整體甜甜酸酸好開胃 啱女仔飲
2024-02-23 21 瀏覽
放工同朋友聚會 ,談天說地。首選了這間樓上酒吧餐廳「The Wall Street Bar 。」環境裝修充滿歐陸風格,仿如置身外國,更有一個位置放沙發、書櫃,窗外對街亦是歐州式樓宇,剛巧配合自如,打卡適合不過!😀餐廳樓低較高,調酒位置有個氣派不凡的吧櫃,提供各式各樣的酒類飲品,例如:白酒、紅酒、香檳及特色飲品。餐廳播放浪漫、經典音樂,使人感覺良好,身心放鬆🎉🎊食物精緻、做形花心思,增進食欲!🍛點餐食品:✅黑松路惹菌忌廉扁意粉✅燒牛肉全日早餐🍷叫咗兩杯Mocktail✅Grassy Flash✅Salted Guava 🍰甜品:✅冰火朱古力軟餅✅芝士蛋糕餐廳位於尖沙咀 旺區,交通方便,很適合一班朋友聚會。能夠係舒適環境,美味佳餚下,消除了一天疲倦。高質素食物👍👍👍👍👍環境談心及聚會必選👍👍👍👍👍服務員態度非常好👍👍👍👍👍下次聚會必選地點😀👌
餐廳播放浪漫、經典音樂,使人感覺良好,身心放鬆🎉🎊
食物精緻、做形花心思,增進食欲!
🍛點餐食品:

• 意大利芝士蛋糕
  • 特色飲品
  • 燒牛肉全日早餐
2024-02-21 15 瀏覽
選擇呢間餐廳主要係俾佢嘅設計英式書櫃梳化設計吸引🤣 而且位置於尖沙咀十分之方便,地鐵站行過去5分鐘就到,就選擇咗同朋友去晚餐😎我哋今次叫咗兩個主食一個甜品🍧再加一杯飲品 🥃主菜方面四色什錦芝士Pizza 😋😋😋-$138 我係極鍾意食芝士pizza的,這個也很不錯,芝士夠多可以拉絲🤣🤣西班牙海鮮意大利飯😋😋😋-$208呢個都非常之好食,而且海鮮都非常之多喺上面,有青口蝦同埋蜆,蜆仲大大隻🤣🤣 意大利飯亦都冇令到我失望甜品🍧冰火朱古力軟餅😍😍😍-$78 呢個冰火朱古力軟餅打卡一流😍😍 上面係雪糕下面係心太軟,將醬汁淋落去既一瞬間起煙🤣 而且心太軟亦都非常之好食😌😌 Salted Guave- $88 叫咗杯無酒精飲品,蔬果味比較重🤣人均:$250地址:The Wall Street Bar & Lounge (尖沙咀)尖沙咀金巴利道40號MW Plaza1樓

我哋今次叫咗兩個主食一個甜品🍧再加一杯飲品 🥃

主菜方面
四色什錦芝士Pizza 😋😋😋-$138

西班牙海鮮意大利飯😋😋😋-$208

甜品🍧
冰火朱古力軟餅😍😍😍-$78

Salted Guave- $88
叫咗杯無酒精飲品,蔬果味比較重🤣

人均:$250
2024-02-18 18 瀏覽
餐廳氣氛及情調很好 非常適合朋友聚會或情侶浪漫約會 而且餐廳有一個非常大的酒櫃 想喝什麼輕鬆一番都應有盡有 🐑慢煮紐西蘭燒羊鞍 $248有四大支羊鞍 配搭清爽沙律菜及薯餅 份量十足 medium well 的羊鞍 外層煎得焦香 內裡肉嫩多汁 不會有強烈的羶味 怕羶味的人也可一嚐 🦐🍄鮮蝦焗釀芝士菠菜烤蘑菇 $128鮮蝦彈牙 蘑菇菇味突出又多汁 近看猶如一個小漢堡般 一層疊一層 作為一口小吃非常方便 🍟黃金炸薯條 $78粗薯條即叫即炸 非常香脆 加了咸蛋黃 令薯條有咸香味 是很好的配酒小吃🍹Grassy Flash $88如身處大草原般 非常清新又很解膩🍹Longevity $128用中國傳統茶杯盛載cocktail 飲品 很有氣派入口很強烈的rum味 配一口酸梅 甜中又帶點咸味 很特別

慢煮紐西蘭燒羊鞍

longevity

🍹Longevity $128
用中國傳統茶杯盛載cocktail 飲品 很有氣派
入口很強烈的rum味 配一口酸梅 甜中又帶點咸味 很特別

今次同大家介紹呢間帶有神秘同情調感嘅西餐廳,入面燈光比較昏暗感覺更浪漫。———————————————🌟Grilled U.S. Black Angus Rib-Eyes Steak 10oz $338牛扒第一眼睇落去以為好肥,但食落先發現原來肥瘦相宜,肉質粉嫩而且一啲筋都冇,熟成度方面都掌握得好好,而且我好鍾意佢已經切好曬唔洗自己嚟,旁邊另外仲配有熱辣辣嘅薯條同新鮮沙律菜👍🏻🌟Caesar Salad $78沙律醬好均勻,菜都好新鮮,面頭加有火腿同芝士碎,整體味道ok。🌟Four Cheese Pizza $138呢度嘅手工Pizza同平時食開唔太一樣,係屬於長條形而且佢已經切好比你。4重芝士味道好濃郁,食到唔同嘅芝士咸香味,餅底口感偏向硬咬落有少少係香脆嘅感覺。不過可惜嘅位係切得太好所以做唔到拉絲效果🤣如果唔係拍片仲會更好睇。🌟Salted Guava. $88飲品方面我地叫咗杯Mocktail,雖然係salted但其實飲落唔會覺得咸,反而係石榴香味比較重帶有甜甜酸酸味,個人都幾鍾意呢個味道。

———————————————

🌟Caesar Salad $78