2020-02-10 521 瀏覽
疫情影響下,近排真係好少出去。不過困得喺屋企太耐,個人都有啲情緒化。終於等到weekend 就同朋友去放鬆下。中環唔似得平時咁熱鬧,不過寧靜嘅中環都有佢嘅吸引力,感覺好似慢咗落嚟,同平日步伐急促嘅中環好大對比。The Roundhouse Taproom 主打美式酒吧菜,手工啤酒、ribs、homemade、roasted chicken、sausages、macNcheese、fries 等等,全部都係送酒菜。我哋叫咗combo, 可以揀2款主菜2款配菜,遇啱佢做緊買一送一,勁抵!既然佢買一送一,我哋就試晒所有主菜,包括beef brisket, pulled pork, homemade sausage 同roasted chicken,配菜方面,我哋就一樣都係每款要d,有mac&cheese, coleslaw, 同potato salad. 最好食嘅我個人覺得係pulled pork,豬肉味道濃郁,一絲絲嘅豬肉加埋BBQ汁真係無得彈,送酒好啱!Beef brisket 都好惹味,燒到半熟嘅腩肉,外層被粒粒黑胡椒粒包圍,食落去質感好軟身好淋滑,加上少少黑椒辣味,好刺激!燒雞外脆內

燒雞外脆內軟,雞肉係剛剛好熟,所以即使係雞胸位都完全唔會鞋口。最後個homemade sausage 真係推薦一定要試!用咗一半牛肉一半豬肉製成,質感比一般豬肉腸實凈,咸道亦到較重,一路食一路飲,唔覺唔覺飲晒成杯酒。
配菜一啲都唔馬虎,Mac&cheese 同potato salad 都好好食,齋食配菜都好滿足。

2020-02-05
2020-02-09 68 瀏覽
weekend 同朋友去左soho 搵食. 試左間唔錯介紹一下Roundhouse Combo A $250Beef Brisket + Roasted Chicken +Fried Pickles+Potato Salad +Mac'N Cheese呢個combo 好大份, 除左主菜肉肉, 2份side dishes 份量都唔少. 細食d 2人share 都差唔多夠. 除左beef brisket/roasted chicken 可以選Pulled Pork/homemade sausage.個人心水推薦佢roasted chicken, 半隻烤得皮香脆, 而中間肉質仍頗嫩帶肉汁. 佢既牛腩有一層筋肥肉係頂, 睇/食落有dd似鴨胸肉. 肉質軟腍帶煙燻香味, 配beer 一流.Pickles 炸過幾好食. Mac'N Cheese 落左滿滿cheese, 芝士控不能抗拒.Carbon Brews Sour Punch Berliner Weisse $78港產手工啤幾合我口味, 入口清爽無啤酒苦澀味. 帶點果香同麥味. 呢度仲有好多款手工啤選擇.Pork in Buns $125中間落

Roundhouse Combo A $250

Pork in Buns $125
中間落左pulled pork. 手撕豬肉同樣帶煙燻香, 而且完不乾鞋. 包微微烘脆過表層, 配上惹味pulled pork 幾搭.

Pecan Pie $55
另外order 左件pecan pie. 中間有唔少nuts, 不過個人覺得偏甜.

ps no services charge. 逢Tue Wed night Buy 1 get 1 Free, 如果點佢個combo A真係好抵食.
  • COMBO A
2020-02-09 34 瀏覽
難得放星期日,朋友帶我去咗一達好chill既地方食Brunch ,主打自家製煙燻肉,可以揀牛肉、豬肉同自家製肉腸,份量有1/4磅、1/2磅同1磅😘 仲有6款唔同口味既醬自由搭配🤩❤️RoundHouse Combo A ♥️包左兩款小食同兩款肉食😚 烤雞半隻,一點都不欺場,上枱熱辣辣,仲會出煙㗎,烤得金黃色,肉質嫩滑又唔覺嚡,充滿肉汁。牛胸腩送上來時已切成薄片,腩肉肥瘦相間,質感很腍,嫩得來卻不會滿口脂肪。煙燻烤製既牛腩份量多👍肉質好juicy ,濃濃牛味,好特別嘅體驗😊side dish選左Mac‘n cheese好邪惡🤪芝士份量好多😝 落得好重手真係令人欲罷不能🤪coleslow 好夠酸好清爽💓仲有兩塊吉列醃青瓜,好有驚喜喎,酸咪咪又爽口既炸青瓜,口感好得意😎❤️Pork Rib 1/4, 煙燻十多小時😚上檯好香,烤手撕豬肉肉味濃,唔知係咪因為煙燻過,豬味特別出,又夠juicy,重點係唔會鞋同乾,點埋BBQ sauce夠哂惹味﹗仲有我最鍾意既酸瓜同生洋蔥圈💓❤️ Brisket and 🧀 Fries ,熱辣辣溶左既芝士加上烤牛肉粒粒,配埋薯條,實在太太太夾啦,真係好好味,份量勁大呀😋❤️H

❤️Homemade Apple Pie 🥧 蘋果批熱辣辣 配上凍冰冰既雲呢嗱雲糕,又凍又熱,口感相當過癮 ,蘋果批嘅玉桂味好香🤩👍👍

2020-02-09
  • Combo  A
  • Mac‘n cheese
2020-02-05 23 瀏覽
話說放假同朋友去左中環一間幾chill嘅酒吧飲嘢同食嘢,酒吧好開揚同寛敞,比較美式同帶工業風飲品方面以手工啤為主,有成十幾款咁多,我地就揀左比較清新帶點花香嘅Carbon brews 1bu hazy pale ale,一啲苦澀味都無,好岩女仔飲主食主要以肉為主,因為酒吧有自己嘅smoke room,所以啲肉類都會帶好香嘅煙燻味,岩晒我地😊主食點了Combo A,牛腩切成一片片,帶好香嘅煙燻味同牛味,偏瘦但又唔會話好韌😊烤雞就有成半隻,雞皮好薄唔肥,而肉質就好嫩滑😊另外仲有兩件吉列酸瓜,食落唔漏仲幾清新😊Side Dish就揀左Mac'n Cheese同埋薯仔沙律,前者芝士味都幾香濃,而後者加左蛋同洋蔥,酸酸地幾開胃😊小食點了Bone-in Chicken Wing,份量都唔少,有雞翼同雞鎚各四件,仲有四款口味可以選擇,揀左honey garlic,味道不錯,特別係底層會比較多蜜糖,岩哂我地😊估唔到酒吧竟然有甜品食,我地揀左蘋果批,蘋果批層酥皮不錯,都幾香又唔會淋晒,而蘋果肉就帶微微玉桂味,再加上凍冰冰嘅雲尼拿雪糕🍦
2020-02-05 16 瀏覽
呢間酒吧自家煙燻牛肉 牛肉軟但有d乾 好香煙燻味道 至於烤雞皮脆肉嫩 好多汁 sidedish 我地叫左coleslaw/ mac&cheese 椰菜絲沙拉 椰菜新鮮爽脆 加橄欖油唔錯酸酸甜甜減低食紅肉白肉嘅油膩感🥰至於焗芝士通心粉 通心粉都叫彈牙芝士醬有車打芝士水牛芝士🤗-Combo A: Beef Brisket/ roasted chickenBuffalo Wings- Yum:👅 👅 👅/5Revisit:💃🏼💃🏼/5Price: $200/head————————————————🌟The RoundHouse Taproom🥃中環蘇豪卑利街62號————————————————
加橄欖油唔錯

————————————————
🌟The RoundHouse Taproom🥃
中環蘇豪卑利街62號
————————————————
胖兔來過年 拜年的日子順便出去走走這天去中環 幫他朋友買某果乾伴手禮難得出門就順便chill吓 食食肉飲飲酒朋友說我最近變酒鬼了嗎 吃飯總配酒但我酒量做不成酒鬼啊 只能小酌放鬆老實講 現實生活中有必要這麼清醒嗎買完手信 到SOHO區走走逛逛與覓食一直喜歡港島區 高高低低轉角有驚喜自覺遊客應該也覺新奇 怎料他竟說累找到這據說是香港第一間 手工啤酒吧汽油桶檯配高腳椅 工業風裝修很個性餐牌大部分都是肉 某食肉獸馬上同意Brunch時間人不多正好安全舒服吃飯-♦️Knee Deep Citra Lights Apa$78♦️手工啤吧賣點自然是手工啤 成廿六款這時候當然要問店員意見 兼可以試飲啤酒真的要On Tap才好喝 新鮮又夠氣選了較fruity 的美國啤 入口很香果味可惜放久了再喝下去 苦澀味漸見明顯-|♦️RoundHouse Combo A $250♦️|在四款肉裡選兩款 仲有兩個side dish就beef brisket和homemade sausage搭配2sides mac'n cheese和coleslow牛最美味 牛腩以美式煙燻爐 120度烤份量不多但頗juicy 有煙燻味
胖兔來過年 拜年的日子順便出去走走

香腸是自家製 五成美國牛五成美國豬
口感紮實 吃得出手工做是特別的香腸

選Mac'n cheese做 side 感覺很邪惡
芝士落得多份量也多 通粉帶來飽足感

主菜全是肉 另一side就選了coleslow
不太夠酸 但至少是蔬菜類有點清爽感
另外還有兩塊吉列炸物 竟然是醃青瓜
酸咪咪的爽口青瓜炸得香脆 口感很讚
整體抵食 不選腸選燒雞性價比會更高
|||||♦️Pork Rib 1/2 Rack $178♦️|||||
看到在 signature dish catagory 想試
抹上香料醃煙燻十幾小時 上檯時很香

火喉很夠骨肉能馬上分離 味道不錯的
可能因為是豬 要全熟所以肉質會較柴
份量很大且肉量很多 我個人吃肉易膩
加上互一主菜也是肉 兩個人竟吃不完
||♦️Homemade Apple Pie +$30♦️||
很少見酒吧有甜品甜品控怎能放棄
蘋果批熱辣辣 配上凍冰冰雲呢嗱雲糕

冰火口感再加上酸甜的味道 相當過癮
很Chill的地方就這樣過了悠閒的下午
2020-02-01
  • COMBO A
2020-02-02 442 瀏覽
是日和友人有事到中環,隨便找了間餐廳,見它有手工啤可選,夠特別。餐廳食物選擇不多,但賣相都很精緻。手工啤選擇就很多。我們選了款果味較重但酒精份量不多的手工啤(15號)。啤酒偏淡味,但清爽的感覺更配合大白天和友人休閒聊天既心情。週末餐廳不多人,餐廳的樓底很高,佈置亦很rock。食物點了combo A,選了烤雞和牛腩。原來餐廳除了手工啤,另一招牌是煙燻肉,店員介紹說是用了美式smoke house製作,吃下比較軟嫩多汁。烤雞有半隻,份量非常多!牛腩吃下果然仍然嫩口,而且有微微煙燻味,配手工啤一流!隨餐附送炸青瓜,挺特別,但我不喜愛炸物,很可惜。兩款配菜選了薯仔沙律和芝士通粉。薯仔沙律非常惹味!綿綿薯仔粒配酸酸沙律醬,很好吃。芝士通粉比較膩,很重芝士味啊。另外點了個手撕豬肉包,亦相當驚喜呀!落了很多紅椰菜,香蔥,手撕煙燻豬,再配上酸溜溜的醬汁,十份開胃又好吃!

啤酒偏淡味,但清爽的感覺更配合大白天和友人休閒聊天既心情。

週末餐廳不多人,餐廳的樓底很高,佈置亦很rock。

隨餐附送炸青瓜,挺特別,但我不喜愛炸物,很可惜。

2020-01-19
2020-02-02 17 瀏覽
閨密帶去卑利街睇本地設計師嘅衫,睇完已經係晚飯時間,見對面間吧幾好feel,過去望吓。咦!今日有買一送一,仲係唔收加一,正喎!店內有多種啤酒供應,又唔係好多人,啱曬我倆傾謁。大酒桶模樣嘅吧枱帶點豪氣,店外馬路很少車輛來往,坐在店門看著外面感覺很chill。原本想試Beer Platter $198 可以自選6款啤酒,不過閨密話飲唔到,唯有叫杯#10  Zesty Feelings $78啤酒夠曬凍,味道帶點荔枝香,好易入口,又好飲。飲住啤酒再慢慢揀食物,套餐A和套餐B都係買一送一,兩人都揀咗套餐A,套餐A主食可以4揀2,我們剛好可以試勻4樣。下單後店員送上3款醬汁,同埋放骨頭嘅紙兜。我選了烤雞半隻同自家製豬肉腸,燒雞大大件,夠入味,肉質好滑。點BBQ醬開胃又好味。自家製豬肉腸,口感實在,肉味濃郁。仲有兩條炸酸瓜,爽脆開胃,好特別。套餐仲包兩個配菜,選了椰菜絲沙律+薯仔沙律。椰菜絲沙律內有生洋蔥絲,酸酸辣辣好醒胃。沙律內有薯仔、蛋白、洋蔥碎,好味。閨密揀咗西式牛腩同手撕豬肉,牛腩長長有三片,好香煙燻味,軟腍而牛味濃郁。慢煮手撕豬肉唔駛切好方便,香軟有肉汁,好味。伴菜揀薯仔蛋沙律+芝士通粉
閨密帶去卑利街睇本地設計師嘅衫,
睇完已經係晚飯時間,
見對面間吧幾好feel,過去望吓。
咦!今日有買一送一,
仲係唔收加一,正喎!
店內有多種啤酒供應,
又唔係好多人,啱曬我倆傾謁。

大酒桶模樣嘅吧枱帶點豪氣,
店外馬路很少車輛來往,
坐在店門看著外面感覺很chill。
原本想試Beer Platter $198
可以自選6款啤酒,
不過閨密話飲唔到,
唯有叫杯#10  Zesty Feelings $78
啤酒夠曬凍,味道帶點荔枝香,
好易入口,又好飲。

飲住啤酒再慢慢揀食物,
套餐A和套餐B都係買一送一,
兩人都揀咗套餐A,
套餐A主食可以4揀2,
我們剛好可以試勻4樣。

下單後店員送上3款醬汁,
同埋放骨頭嘅紙兜。

我選了烤雞半隻同自家製豬肉腸,
燒雞大大件,夠入味,肉質好滑。

點BBQ醬開胃又好味。

自家製豬肉腸,
口感實在,肉味濃郁。

仲有兩條炸酸瓜,
爽脆開胃,好特別。

套餐仲包兩個配菜,
選了椰菜絲沙律+薯仔沙律。
椰菜絲沙律內有生洋蔥絲,
酸酸辣辣好醒胃。

沙律內有薯仔、蛋白、洋蔥碎,
好味。

閨密揀咗西式牛腩同手撕豬肉,
牛腩長長有三片,好香煙燻味,
軟腍而牛味濃郁。

慢煮手撕豬肉唔駛切好方便,
香軟有肉汁,好味。

伴菜揀薯仔蛋沙律+芝士通粉,
芝士通粉芝味香濃兼有拉絲。

見隔離枱叫咗Beer Platter ,
忍唔住影咗張相,

星期二、三傍晚6點至11點,
套餐買一送一真係好抵又好食,
今晚兩個人夾埋都係三百零,
下次一定要試吓Beer Platter。

2020-01-15
朋友喺中環嗰頭返工,放工搵去食啲嘢飲杯野,就揀咗附近嘅 The RoundHouse,佢都應該算係全港第一間有成20款手工啤酒嘅店,之前仲要攞過Time Out嘅四星評分,都算係穩陣之選。第一版已經見到有來自唔同地方嘅手工啤酒,後面影都有多款小吃Combo配搭啤酒。由於我哋比較鍾意淺嘗,兩位就share一支啦~問店員推介比較適合女士飲用嘅口味,就推介左我哋試吓Coedo Marihana Session Ipa(Japan)4.5 $78/88味道幾清新,唔會苦澀,聞落仲幾香添!Combo A $250 裏面無論係肉類定係小食都可以自選喜歡的肉類四選二就揀咗Beef Brisket+Pulled Pork (其餘選擇仲有雞同埋腸)Fried Pickles就三選二,揀咗椰菜沙律及芝士通粉(其餘選擇有薯仔沙律)好得意!竟然喺呢度有牛腩食,見到佢嗰個脂肪比例都幾靚仔,仲有三款醬汁可以點,另外豬嗰方面都烤得好香,正!Big Boy Burger $165House ground beef patty、bacon、chopped beef、fried mashed onion、pepper j

味道幾清新,唔會苦澀,聞落仲幾香添!

Combo A $250
裏面無論係肉類定係小食都可以自選喜歡的

Big Boy Burger $165
House ground beef patty、bacon、chopped beef、fried mashed onion、pepper jack cheese + BBQ sauce
裏面材料豐富,肉好厚身大件,加上佢嘅 BBQ醬汁真係好香,整體味道偏向少許重口味,適合送酒食!

原來佢哋個Smoke House 煙熏爐以120 度左右的溫度,可以製造到軟嫩多汁的效果。

**p.s.沒有服務費
2020-01-21 374 瀏覽
今日計劃去正街的民間年宵,之前特意先到上環食晏,選定蘇豪區再上的The Roundhouse Taproom ,門口見有人好chill 咁飲緊野,響門口位已聞到香濃的煙燻味,裝修風格較metallic,有個好長的水吧有十多款 Draft Craft Beer ,唔怪得知叫Taproom!即時叫了杯手工啤Carbon brews 1bu hazy pale ale (Hong Kong)$78,入口夠清爽,味道感覺像西柚味道,有清甜及麥的味道,完全唔苦澀。主食叫了Combo A $250選了燒牛腩同半隻燒雞,牛腩好香煙燻味,中間軟腍腍,帶出牛肉香味,燒雞好滑,都好大隻。伴菜有Fried Pickles吉列青瓜,味道特殊,未試過呢種食法,點上沙律醬又幾好食。還有兩個Side Dish,選了Mac'n Cheese 同薯仔沙律,Mac'n Cheese有好濃郁的芝士香味,配了忌廉去焗,剛好漿住啲通粉超邪惡!沙律內有薯仔,蛋白同洋蔥碎,酸味味,唔會好溜。我地散叫了Pork Rib 1/2 Rack ($178), 上枱時有強烈煙燻味,份量好大份,店員介紹煙燻肉係用細火慢慢燻烤,在美式Smoke

主食叫了Combo A $250

我地散叫了Pork Rib 1/2 Rack ($178), 上枱時有強烈煙燻味,份量好大份,店員介紹煙燻肉係用細火慢慢燻烤,在美式Smoke House(煙熏爐) 以溫度約120 度烤製而成,所以肉質又軟又嫩滑,用叉一吉就有一絲絲的肉絲,相信手撕豬肉都係用呢個Rib 取出的,份量好大份。
Pork  rib 1/2

埋單時發現原來冇收service charge ,難得酒吧都唔收,抵左!
2020-01-19
Pork  rib 1/2
2020-01-21 91 瀏覽
以前係英國時, 週末早上好鍾意去附近的pub吃早餐, 因為便宜好味兼就腳, 而且氣氛輕鬆。當然那時見人家九點就開始飲啤酒有點匪夷所思, 但都好羨慕他們自由自在的生活。在香港,要有這樣嘅風情, 地點廖廖可數。中環soho區應該係其中比較方便嘅地方。週末當然係要瞓到自然醒啦, 然後拖住只剩下軀殼的我飄去中環同成個月冇見嘅朋友短聚😴😴😴。揀嘅地點係佢屋企附近嘅小酒館。週末中午比較冷清,但對我嚟講就更符合悠閒自在嘅氣氛。朋友說咪睇現在咁寧靜,酒館晚上可熱鬧, 經常迫爆的。佢仲話呢間係專為我度身訂定,因為佢有廿款手工啤酒提供,並且食品非常出色, 有別於其他PUB。我見餐牌都是以肉肉為主打, 原來因為酒館有自己嘅smoke room, 所以肉Grill好出名。我揀左個Combo A, no brianer! Beef brisket and Homemade sausage. 跟配的就可豐富喇, 有Mac & Cheese, potato salad,仲有fried pickles. 一個人很難吃得完吧!而且仲要留位飲啤酒呢?!所以我地另外再加一份Cheese fries, 一齊share算。啤酒

啤酒list有好多熟悉嘅品牌:Hero's, Carbon Brews, Coedo。今日我揀左Knee Deep Citras Light APA, 清爽帶果香, 配Grill合適不過。另外我幫朋友點了杯Epic Son of Baptist Coffee Stout, 其實反正朋友唔多好啤酒, 所以我索性點杯我想試嘅, 他呷兩口嘗嘗味就好。

Beef brisket有好多片, 肉味很濃好有牛味, 雖然很瘦但一點都唔硬。自家製的sausage都重牛肉味。

想唔到Mac & Cheese 同 potato salad份量咁大, 但兩樣同是我最愛, 好難抗拒, 唯有今晚唔食啦!

Cheese fries面上也灑了些牛腩粒, 加埋芝士, 超好味, 配啤酒一流!

2020-01-18
2020-01-19 22 瀏覽
這裏的位置雖然較為偏遠,但是當一知道這裏逢星期二至四有做combo set買一送一優惠,便即刻仆過嚟。平常的combo set 是四款主菜選兩款,另外再加小食和炸酸瓜,既然是買一送一,我們便可以試勻四款主菜了,飲品方面我們就叫了一個啤酒拼盤,有六款咁多,可以盡情試了。食物到的時間真是有點愕然,想不到份量會是那麼大,再加上買一送一,真的有點兒吃不消。最好味的是烤雞和手撕豬肉,烤雞的醃料很入味,而且有豐富的味道層次。雞肉亦很嫩滑,手撕豬肉跟燒烤醬是很配合,和配菜一起吃很是滋味。另外的香腸牛肉亦是不俗的,但相較起之下就以雞肉和豬肉最好。這個評判最好的地方就是有那個炸酸瓜,中和了所有肉類的重味道。這裏的啤酒都是用上很多本地手工啤酒的,喜歡嘗試不同類型的啤酒嘅朋友就最啱,其實吃這些燒烤拼盤,點可能唔飲啤酒呢?

2020-01-18 57 瀏覽
舊居終於租出,真是飲得杯落,趁周末約了租客來中環交收鎖匙,順便在附近搵食。途經中環卑利街的「The Roundhouse Taproom」,探頭往內窺看,設計以美式風格為主,兩面牆身都放滿了不同啤酒樽及酒杯墊作裝飾,再配以店內的高身檯櫈、偌大酒吧和開放式門面,環境寬敞舒適,雙腳不自覺地走了進去。店員非常熱情,招呼我們坐下,說可以先細閱餐牌,才決定是否在這裡用餐。食物選項都算多,大部分都是以 Texas Barbecue 為主,除了有兩個 Combo Set 之外,另外亦有豬肋排、手撕豬肉、自家製煙燻腸、牛胸腩、漢堡包、小食、甜品及啤酒等供應。我哋揀咗杯本地手工啤 Carbon Brews Feels Good Man Wheat ($78),另外點咗個 Big Boy Burger 同 Combo A。小麥啤泡沫漂亮而持久,聞落充滿溫和的西柚、檸檬、及松子香氣,而入口則帶柑橘和穀物的香味,苦味極淡,口感香甜,清爽易入口。Big Boy Burger ($165) 個漢堡包比預期大,而且賣相頗靚,包身夠挺。入面的餡料份量十足,有兩片煙肉、漢堡扒、牛肉、洋蔥、芝士及 BBQ醬。煙肉咬下有點
Big Boy Burger ($165) 個漢堡包比預期大,而且賣相頗靚,包身夠挺。入面的餡料份量十足,有兩片煙肉、漢堡扒、牛肉、洋蔥、芝士及 BBQ醬。煙肉咬下有點硬,但鹹味啱啱好。漢堡扒有 1.5cm 厚,食落有肉味,仲有少許肉汁,質素不錯。洋蔥味道帶甜,而醬汁亦下得剛好,不覺太膩,食到食材原味。
至於 Combo A ($250) 就更加豐富,客人可於四款肉類中任揀兩款,有牛胸腩、烤雞、手撕豬肉、自家製香腸可供選擇,另外還有伴菜,可以三揀二,點了薯仔沙律和芝士通粉。
烤雞足足有成半隻,絕無花假,一點也不欺場。外皮烤得色澤金黃,食落雞皮薄香,而且肉質嫩滑又唔覺嚡,充滿肉汁,好味到停唔到口。牛胸腩送上來時已切成薄片,腩肉肥瘦相間,質感很腍,嫩得來卻不會滿口脂肪。
伴吃的薯仔沙律芝士通粉亦很有水準,薯仔粉腍香甜,入口薯味濃郁。芝士通熱辣辣,叉起時還冒著煙,食落好彈牙,不過真係好 creamy,非常邪惡,多吃會有點溜,最好配埋炸過的醃漬酸黃瓜一起食,可減膩感
餐廳食物以美式為主,每款份量都不小,建議最好與人分享。
一個涼爽既中午,黎到The roundhouse Taproom。室內以工業風裝修,夠chill又舒適。呢度專門飲手工啤酒,室內什至有佈置香港手工啤地圖,非常有特色~黎到先整一杯Carbon Brews麥啤!麥味香得黎甜,我好鍾意!送啤酒當然要小食啦! 嗌左一個非常豐富既Combo A拼盤,配Beef Brisket煙燻牛腩以及燒春雞!用120度煙燻既牛腩 軟嫰多汁,呢種美式牛腩香港唔多時候食到,卻好岩香港人口味!燒春雞皮脆肉嫰,啤酒都飲多幾杯!另一樣香港少見既炸酸黃瓜!配沙律醬神奇地好食!而可以拉絲芝士通粉就無得頂,熱辣辣芝士醬沾滿每粒通粉,非常滿足!最後,意猶未盡後加了德國腸同蘋果批!德國腸味道濃郁,特別適合送啤酒!而蘋果批則配合雲呢拿雪糕組成又脆又甜組合。環境,食物都十分有驚喜,非常滿足!

室內以工業風裝修,夠chill又舒適。

黎到先整一杯Carbon Brews麥啤!
麥味香得黎甜,我好鍾意!

燒春雞皮脆肉嫰,啤酒都飲多幾杯!

另一樣香港少見既炸酸黃瓜!配沙律醬神奇地好食!

最後,意猶未盡後加了德國腸同蘋果批!

德國腸味道濃郁,特別適合送啤酒!

而蘋果批則配合雲呢拿雪糕組成又脆又甜組合。
環境,食物都十分有驚喜,非常滿足!

2020-01-17 14 瀏覽
👉🏻Combo A 💲250* Roasted chicken by 1/2 piece🐔* Pulled pork by 1/4 pound🐷* 2 pieces of fried pickles* Potato salad🥔* Mac’N cheese🧀👉🏻Bone-in chicken wings with honey garlic 🐔🍯💲98👉🏻Jalapeno poppers 🌶💲65👉🏻Knee deep citra lights APA (USA) 🍺💲78〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️星期五收工想同同事飲返杯緊係去soho!🍻呢間環境唔錯架裝修好vintage feel似去咗外國酒吧😼好多唔同嘅beer!多到我都唔係好識揀 不過佢杯beer超好飲!我平時唔中意飲beer但覺得呢杯可以encore😋因為佢好重花味🌸唔係得個苦字😌好好飲(仲記得上次飲過好飲嘅beer已經係係德國嘅事😭)除此之外佢啲小食都好正!唔太貴而且物超所值!大大隻燒雞而且燒得超脆 肉質又嫩又滑又多汁🤤so far食過最平靚正嘅燒雞😹pulled pork好香炭味 點埋佢啲醬真係好滋味😋兩個sides正正常常啦 薯仔

👉🏻Combo A 💲250

* Pulled pork by 1/4 pound🐷

* 2 pieces of fried pickles
* Potato salad🥔
* Mac’N cheese🧀

👉🏻Jalapeno poppers 🌶💲65

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
除此之外佢啲小食都好正!唔太貴而且物超所值!大大隻燒雞而且燒得超脆 肉質又嫩又滑又多汁🤤so far食過最平靚正嘅燒雞😹pulled pork好香炭味 點埋佢啲醬真係好滋味😋兩個sides正正常常啦 薯仔沙律好多醬😹喜出望外係兩條pickles 估唔到炸咗好食咁多😙

雞翼小隻一般 啲肉冇燒雞咁正😹蜜糖唔夠甜 但個Jalapeno poppers好食!係青椒包住啲沙律再炸 同個fried pickles好似 幾好食😋
整體唔貴 combo set值得食!beer真係好飲👍🏻

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
The Roundhouse Taproom (中環)
📍中環蘇豪卑利街62號
🔗#7eating中環#7eating西式#7eating飲品