2024-01-18 188 瀏覽
🦞性價比🦑:🟢🟢🟢🟢🟢🥞美食體驗🧇:香港要飲手工啤的好地方。佢係旺角、銅鑼灣都有分店。我最欣賞佢既地方,除左佢酒款多(差不多20種)之外,係說明方面都極有心思。賣酒的螢光板上面標出左酒的「實際顏色」,對於新手黎講可以直接知道你想叫的酒係咪黑啤,又或者係水果類別(偏紅)的酒。老手少少就可以根據佢地的風格大致估到口味,想飲少少唔同既仲可以試唔同產地的酒我每一次同未飲過手工啤既朋友去試,都會推薦佢地黎Madhouse📸打咭體驗📸:旺角鋪就細啲,唔太影到相。不過都好舒服既🧑‍🍳服務:店員都幾熟啤酒。會推薦口味。
🦞性價比🦑:🟢🟢🟢🟢🟢

📸打咭體驗📸:旺角鋪就細啲,唔太影到相。不過都好舒服既

🧑‍🍳服務:店員都幾熟啤酒。會推薦口味。
  • 熱浪味炸薯條
2023-08-22 316 瀏覽
They have a good choice of beer but if you don’t drink they only have apple cider and it’s expensive considering it’s a non- alcoholic drink, it’s $88 even more expensive then a beer. We also order fries and chicken wings. The fries was kinda bland so we ask for ketchup, they say we DON’T have ketchup. They sell 2 different type of fries and also any other food there but they can’t even provide ketchup….I mean if they only have drinks and no food offering then I understand but they have pasta, and even other dishes.

The honey mustard chicken wing was ok but it was also on the bland side.
2023-08-22
$200 (其他)
2023-06-10 371 瀏覽
Had a Happy Hour before Friday dinner. The location is good because it is close to Mong Kok East Station. There are 20 choices with different style of Craft Beer. The staffs are willing to have an introduction for new joiners. The beer are mainly from Europe. We ordered a IPA style and a Double IPA style. The frontier was bitter while the latter was more aromatic.We also ordered a Spicy French Fries but it is not spicy enough while the table next to us ordered the spicy chicken wings and they fo

We also ordered a Spicy French Fries but it is not spicy enough while the table next to us ordered the spicy chicken wings and they found it real spicy. Next time I will prefer the chicken wings.

2023-03-05 445 瀏覽
已經嚟過幾次😆放工想happy hour搵地方飲返杯,油尖旺都有唔少選擇。但特別想飲on tap手工啤,呢間一定係首選!有20款on tap揀,小食種類都好多,都過今次happy hour完仲會去食飯,就只係叫左薯條share。跟薯條嘅sauce唔係茄汁,而係芥末沙律醬🤤今次就試咗個advanced tasting set($158 三杯150ml)由左至右順序飲,又較清淡到濃郁厚身啲。另外仲有200ml同400ml選擇!唔係好識但又想試手工啤亦都唔洗擔遮,店員好幫得手會介紹比你架😆 食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(五⭐️為最高分數)

食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(五⭐️為最高分數)
2023-01-07 480 瀏覽
星期六和朋友放工去happy hours,選擇咗呢間手工啤專門店一齊吹水飲酒開心一下!呢度餐單上的小食選擇不多,所以就叫咗比較出名嘅炸薯條(用粗薯條炸得好香口、而且放耐咗都冇咩變淋,好好食!配埋芥末醬好夾、好特別)、魔鬼炸午餐肉(用面包糠包住一大塊午餐肉,一份有6塊,味道不過不失,但最吸引係離遠處都聞到好香,唔錯呀!),仲有台灣香腸(黑椒腸+墨魚腸雙拼,份量不多,可以過下口癮)手工啤有19種選擇,可以問下店員有咩推介再作決定!
手工啤有19種選擇,可以問下店員有咩推介再作決定!
旺角Madhouse除咗on tap有20款精釀啤酒可以揀,現場水牌會寫明廠商/酒款/酒精濃度/苦味單位,另外仲有搜羅好多特別款式嘅bottle / can,無論初心者定品飲達人都可以搵到啱心水🎉What we ordered:🥟蝦兵蟹將 — 香脆蝦滑餛飩配邪惡日本蟹羔醬🐖魔鬼炸餐肉 — 香口惹味下酒小菜🐷激烈豬 — 厚切日式炸豬排What we drank:🇳🇴 Dessert In A Can - Pistachio Cookie Dough Ice-Cream 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Dry Hope - New England IPA
What we ordered:

魔鬼炸餐肉
激烈豬
Craft beer
2022-05-06 588 瀏覽
本身聖誕節煩惱緊到底去邊度玩好,之後發現赤柱有聖誕市集!雖然市集唔算好大,食物嘅攤位都唔係好多,但難得今年搞得成就去happy吓啦~🍔 MH 手撕豬肉漢堡 $60之前喺網上睇咗個YouTuber見佢大贊好評所以就即刻買嚟試吓🤣 期望越大失望越大😅 食咗落去唔覺得特別好食但係可以話係一個唔錯嘅漢堡飽😂 豬肉都ok唔會話好老,但醬汁唔算太多,而麵包就普普通通,正常發揮。

🍔 MH 手撕豬肉漢堡 $60
2021-11-12 824 瀏覽
酒鬼Fd生日梗係要同佢飲酒慶祝。去咗佢推薦嘅手工啤酒「專門店」,入面有20款嚟自唔同國家/產地嘅手工啤酒,用上唔同嘅啤酒花製作。以為啤酒得個苦字,真係少年太年輕。 其中一款9號仔,係Single Hop IPA,原來啤酒都好似咖啡咁玩single origin,長知識。依款用一隻啤酒花🌼做嘅啤酒十分清新,入口有清爽果味,後勁微苦。 - 另外試咗店員推薦嘅16號,酒色同味道都似紅酒,口感偏酸,有輕輕嘅柑橘類水果氣息🍊🍋 - 10號Peanut Riot真係似花生醬,🥜🍫有少少朱古力味,似Baileys,酒精度得6.5%,幾啱鍾意甜品嘅人飲。反而5號甜得嚟幾苦,係黑朱古力嘅感覺,生活太苦不想更苦建議Skip依個。🦥 - 如果自問唔飲得,不妨試下2號,果味重、偏甜,似果汁酒,微醺首選。👍 - 食物方面,建議先打底再嚟,因為此店只供應煎炸佐酒小食,例如炸午餐肉、雞泡魚🐡乾、炸雞翼配蜜糖芥末醬、特選本地手工啤酒煮智利藍青口同薯條🍟等。樣樣都新鮮熱辣、脆口惹味,份量唔細,特別要讚魔鬼💀午餐肉,炸得極脆,配余均益辣椒蛋黃醬,唔過咸仲好香口,極地獄。至於蒜片和牛粒🥩偏肥,食到成口油,個人不喜歡,如果
雞泡魚乾
雞翼配蜜糖芥末醬

魔鬼午餐肉

至於蒜片和牛粒🥩偏肥,食到成口油,個人不喜歡,如果你食開重口味,佢可能係你favorite 🙌
蒜片和牛粒
雞翼配蜜糖芥末醬
酒吧細細有大大個個屏幕手工啤menu列曬不同資料,型!花多眼亂店員友善可以為我地介紹💁🏻‍♀️---🔸Tap 10 - Peanut Riot $98花生味既酒都係第一次見!好奇之下店員斟左淡黎試,試完決定要返杯😆因為佢聞落真係有勁香花生味,加少少cream cream地,冇果味岩曬我😂飲落味冇咁出,亦都易入口,nice~-🔸Tap 16 - Oude Kriek Boon $108紅色的,車厘子發酵,中意勁酸既人就岩你試下喇🍇-🔸Tap 3 - Tayberry Sour $108試左啖,冇Tap 16咁酸,其他冇印象-🔸經典炸粗薯條配自家製日式芥末蛋黃醬 $58炸得唔錯,又有薯條又有薯角,開心share😋-🔸愛的青口 $148特選lovecraft手工啤酒煮智利藍青口,清甜好味🤤-🔸踢屁股雞翼 $72秘製脆炸雞翼配蜜糖芥末汁,大大隻juicy香脆好味呀,食食下發現似m記麥樂雞點醬既味🤣---{連加一,happy hr 酒9折,三人共 $620)🍽️ The Madhouse Taproom(旺角)#happyhour #sis酒吧 #sis旺角 #旺角美食 #旺角黃店 #si
---
🔸Tap 10 - Peanut Riot $98
紅色的,車厘子發酵,中意勁酸既人就岩你試下喇🍇
🔸Tap 3 - Tayberry Sour $108
試左啖,冇Tap 16咁酸,其他冇印象
🔸經典炸粗薯條配自家製日式芥末蛋黃醬 $58
炸得唔錯,又有薯條又有薯角,開心share😋
🔸愛的青口 $148
特選lovecraft手工啤酒煮智利藍青口,清甜好味🤤
🔸踢屁股雞翼 $72
---
{連加一,happy hr 酒9折,三人共 $620)
🍽️ The Madhouse Taproom(旺角)
#happyhour #sis酒吧 #sis旺角 #旺角美食 #旺角黃店 #sis黃店 #旺角酒吧
#hkfood #hkfoodie #eat #food #dessert #美食 #香港美食 #相機食先 #香港 #平民美食 #sisterfoodcourt
2021-10-21
2021-06-24 1307 瀏覽
酒吧介紹第二彈💥!一連兩日都係介紹酒吧。”The Madhouse Taproom”係幾年前都有飲過,傾心事果然要摸住酒杯底🍺,雖然坐得迫迫地,呢間最好係有好多手工啤酒選擇,亦都有佐酒小食~————————————————👅各款手工啤酒 (HH$48,NH$78/40ml)👍🏻8點前Happy Hour真係幾抵飲,可以係優惠時段叫定多一杯後上🤫,每款唔同產地釀製嘅手工啤都各有特色,緊係要支持香港製造🇭🇰,有部分酒精濃度較高,想試多兩款溝酒飲會易醉啲😵‍💫👅蝦兵蟹將 ($68)👍🏻 一份4粒脆爆炸餛飩,入面包住少少蝦滑,其餘係炸餛飩皮脆脆🥟,沾邪惡日本蟹羔醬都好下酒,不得不讚個醬好好味,係蟹羔味沙律醬,食咩都要沾啲🤣,實肥死啦!👅愛的青口 ($148)👍🏻特選本地Lovecraft手工啤酒煮智利藍青口,保留到頗重酒味🍺,可惜有啲青口唔開口👅「熱浪」薯條V.2 ($68)👍🏻自家調配BBQ香料粉都幾似熱浪味,粗薯條炸好熱辣辣食自好味🍟,而且調味粉好足,每啖都係嗰陣熱浪味👅炸蝦片 (~$28)👍🏻三大片厚蝦片🦐,口感硬硬脆脆又有濃厚蝦味,比平時食開空心嘅蝦片足料———————————————

————————————————
👅各款手工啤酒 (HH$48,NH$78/40ml)

👅蝦兵蟹將 ($68)

👅愛的青口 ($148)

👅「熱浪」薯條V.2 ($68)

👅炸蝦片 (~$28)

🚩總結:小心上腦!🧠
🌟注意:10%服務費
📍 The Madhouse Taproom
地址:旺角染布房街16號地下
2021-04-24 963 瀏覽
好少會介紹手工啤酒館俾朋友們,因為好多時去到都係飲河加頓,士爹拿之類既啤酒,今次😃😃就係今次介紹呢間好chill既手工啤酒吧絕對令你有另一種感覺,無煙既,只有酒仲要係手工啤,🍺🍺🍺🍺🍺🍺🥂🥂🥂🍹🍹🍹🍹🍹一開門以為入面一定好嘈好大陣煙味啦,你就完全錯晒,入面好似咖啡室甘,俾大家一種好relax既感覺,有啲輕快的音樂,令人好放鬆,如果帶埋小朋友來就最好叫啲小食啦。 誠意推薦

誠意推薦
2020-08-30 2113 瀏覽
抱住試一試,唔係好大期望的心態去試。一直認為陀地難有好飲hand made craft beer,今次改觀了。朋友介紹去飲。又真係唔差,手工啤有好多款。由偏甜到濃濃酒味都可以搵到。同朋友試了差不多每人三杯都唔會重覆。最抵讚既係黑啤都有成四款,由淡到濃都有。裝修一流,感覺好似去了外國d 清bar,唯一係地方細少少,講野大聲少少都會嘈嘈閉,亦都可以當係熱鬧的。另外叫了薯條,好似食緊熱浪味的新鮮炸薯條,呢個送啤酒一流,兩個人份量剛剛好,凍咗雖然唔脆但係依然夠味。

2020-06-18 1270 瀏覽
Madhouse👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻男朋友網上搜尋即管一試,環境一般,女侍應態度冷淡示意坐高枱,我地要求坐卡位才免強答可以,新客不是要服務好些嗎?我地點左2個小食,2杯手工啤,在等待中…我男朋友給我一粒啫喱糖,即刻女侍應衝過來,不友善嘅眼神話:唔可以帶外來食物⋯我地唔想跟佢理論,就算了,但我哋心情已經被呢個無理要求弄得不愉快…如果你舖有此規條,請將告示放上枱或貼牆,亦可在網上通知,貴舖冇糖果賣,不會因我吃完糖有影響你生意吧,我地點完小吃後先吃一粒糖,又如何?好笑嘅唔係個女侍應,而係我同男朋友聽唔清楚再問佢,我見到吧枱有2個男人不禮貌的望住我地,失敗,貴舖以這服務+食物質數+手工啤口味作招徠,如果冇要求還可一試,亦只此一次madhouse👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
Madhouse👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
madhouse👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
2020-06-18 899 瀏覽
手工啤好無飲,真係見人見智呢間酒吧嘅特色,就係有唔同國家嘅手工啤有興趣嘅不妨黎試試呀熱浪薯條,送酒一流一杯5號,7號如果女士鍾意酸酸地嘅果香,推介5號男士鍾意濃厚d嘅味道,7號都係不二之選
手工啤好無飲,真係見人見智
呢間酒吧嘅特色,就係有唔同國家嘅手工啤
有興趣嘅不妨黎試試呀

熱浪薯條,送酒一流

一杯5號,7號
如果女士鍾意酸酸地嘅果香,推介5號
男士鍾意濃厚d嘅味道,7號都係不二之選
2020-06-13
$150 (宵夜)
2020-03-26 1086 瀏覽
最近都會去下呢間飲手功啤。我自己通常㨂stout,口感厚身,味道層次豐富啲。野食我好少叫,不過今日個friend肚餓就叫左啲。個人覺得,如果唔係真係肚餓,就唔好叫野食喇,明顯唔係做開食物。啤酒還是出色的。