餐廳: The Lounge (香港JW萬豪酒店)
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲要每消費HKD1就有1里?
星期一: HKD1 = 1里數,星期二至日: HKD2 = 1里數! (埋單時出示「亞洲萬里通」App內的QR code) 優惠受有關條款約束。
條款及細則:
  • 惠顧滿認可消費額(最低300港元,最高10,000港元)可賺取「亞洲萬里通」里數
  • 額外「亞洲萬里通」里數將於餐膳後4至8星期入會員賬戶。
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2019-05-12 13561 瀏覽
今日慶祝母親節就去咗萬豪食tea buffet細個成日去食buffet,一黎因為唔係自己出錢,二黎就係當時既buffet算係平。年紀越大就越覺得唔抵 所以少咗好多去食今日係久違既Tea buffet,你會問點解要簡tea buffet,而唔係lunch或者dinner?原因得一個,係窮呀!好啦唔講咁多廢話,酒店環境就唔洗講嫁啦乾淨,高級,坐得舒服Tea buffet食物選擇會比dinner較少既,咁佢有乜呢?各類型芝士同麵包,拿我相信無乜香港人會食既通常都係放係到俾外國人食多(因為我地要留肚食其他貴既)炸蝦多士,呢個一流啦炸物好難難食,仲要大大舊蝦添個人強烈推薦呢個北寄貝!好食到不得了,唔係刺身個款,係仲有個殻(見下圖)個隻!又唔腥又無沙 又鮮甜!一定要試!黎麥沙律🥗都係唔錯既開胃之選呀!咁去過食buffet既都知道會有檔食麵既,我就好少食既,都係果句啦 易飽又唔貴,要留肚食其他食物。之不過麵底無嗌,只係嗌咗配料,呢到有個潮州魚蛋幾好食 可以一試既牛扒就梗有嫁啦,佢每次煎既款式同味道都唔同既熟成都有所不同,咁呢舊係我食到尾幾輪拎既 味道都唔錯既,不過就難咬咗少少 之前有舊係五成左右無影
今日慶祝母親節就去咗萬豪食tea buffet

好啦唔講咁多廢話,酒店環境就唔洗講嫁啦
乾淨,高級,坐得舒服

各類型芝士同麵包,拿我相信無乜香港人會食既
通常都係放係到俾外國人食多(因為我地要留肚食其他貴既)

炸蝦多士,呢個一流啦
炸物好難難食,仲要大大舊蝦添

黎麥沙律🥗都係唔錯既開胃之選呀!

牛扒就梗有嫁啦,佢每次煎既款式同味道都唔同既
熟成都有所不同,咁呢舊係我食到尾幾輪拎既 味道都唔錯既,不過就難咬咗少少 之前有舊係五成左右無影到相,幾好食既

個人對甜品就唔太愛好,所以無影甜品個邊環境
但係選擇都多既!望上去都吸引
我就求其拎咗2樣試下都係好食既!

跟餐就包一杯飲品,識嗌一定係嗌檸蜜!點解?睇下圖吧 唔解釋啦

總結,小弟多年食buffet既經驗 萬豪呢一間屬於中上水平,無論係服務,價錢,食物質素,環境都俾到我滿載而歸既感覺!
2019-05-12
母親節
2019-08-02 1088 瀏覽
今日中午同同事去食自助午餐。呢度環境好好,樓底高,有落地大玻璃,景觀開揚又坐得舒服。中午有幾款自助形式可以選擇,分別係亞洲美食,湯麵吧,沙律吧,同甜品吧。當然都可以全部都揀晒。呢度係亞洲美食區多數都係咖哩,同啲點心。旁邊就係沙律佢有好多款選擇。我就揀咗湯麵吧,鐘意佢多菜比較健康。揀完材料之後就比廚師幫你煮。湯有幾款選擇,例如喇沙,番茄魚湯,雞湯同埋豬骨湯。甜品吧只需另外加$88,仲要包埋嘢飲,好抵。甜品選擇好多,全部都係高質素,同精緻。好味。

呢度係亞洲美食區多數都係咖哩,同啲點心。

旁邊就係沙律佢有好多款選擇。

2019-07-22 2023 瀏覽
很值得吃的Tea Buffet。款式是很足夠的,重點是幾乎每一道都非常好吃,廚師功力很深。大力推薦牛肉,大蚌,Soba, Quinoa Salad. 甜品,Scones做得非常的好,很鬆軟。服務業非常專業和細心。絕對會再來!🥰
2019-06-28 3923 瀏覽
與幾位好友相約共聚,大家一致讚成到JW Marriot 吃Sunday Brunch,喜歡喝香檳的朋友只需加$100便可無限添加,另外亦有供應紅酒及白酒,可以暢飲一番。不喝酒的朋友又可以選擇不加錢,相比某些酒店要全枱所有人都加錢,這樣安排更人性化,為顧客設想,值得一讚。至於食物質素,萬豪一如以往不會令人失望,食物選擇不算多,但貴精不貴多,每款食物都有質素。有多款魚子醬可供選擇,與香檳很配。冷盤選擇多,除了一大部分自助餐有供應的龍蝦,蟹鉗,翡翠螺,大蝦等,亦有麵包蟹。蝦肉、龍蝦肉都很爽口,蟹有肉,蟹膏很香。煎鵝肝配多士是我最質賞的,鵝肝表面煎得金黃香脆,內裡油脂豐富,配上烘得鬆脆的多士一起吃,麵包吸收了鵝肝的油脂,不會有過份油膩的感覺,忍不住一吃再吃!其他如香草羊架,澳洲和牛也很不錯。但名牌好像搞錯了。甜品方面有軟雪糕,乳酪雪糕,豆腐花,馬卡龍,還有十數款中西糕點,以及幾款新鮮水果等等。從上午十一時到下午二時半,整整三個半小時,吃完晚飯也吃不下了。最後補充:剛開始待應很積極收碟及加香檳,但中段開始要召喚才有人過來加香檳及收碟,到後段連侍應也有點難找得到,直到叫我們結賑才有侍應主動出現,希

有多款魚子醬可供選擇,與香檳很配。

其他如香草羊架,澳洲和牛也很不錯。但名牌好像搞錯了。

最後補充:剛開始待應很積極收碟及加香檳,但中段開始要召喚才有人過來加香檳及收碟,到後段連侍應也有點難找得到,直到叫我們結賑才有侍應主動出現,希望這方面能改善一下。
2019-06-23
$808 (其他)
信用卡優惠
2019-06-02 5283 瀏覽
已經係十多年的熟客,平均一個月都會幫襯一兩次的,以前有扒房,係我最❤️,但自從去年五月關閉後,很有失落感...The Cafe 的dinner buffet 很豐盛,但晚上已經不能吃太多今天星期日,吃最享負盛名的brunch , $705 ,11:00-2:30 , 滿懷期待...食品種類不算太多,但全部貴價,品質有保證,吃幾件鵝肝便可歸本..但美味鵝肝每次都給人攞哂,要走5趟才有得食,雖然,超級美味,好juicy, 好香😡😡牡丹蝦刺身,鮮甜美味,但取了一次便沒有refill了,追問下,今天quota 已經完了!😡😡西班牙火腿,不停切都俾人攞清光了,最愛的無花果,沒有再refill 了😡😡為什麼refill 咁慢,人手不足? 貨源小?香檳也要催促才refill 😡😡收碟也很慢,可能人手不足重要係兒童遊樂場,小孩四圍走,嘩叫聲此起彼落情況好似3-4星级酒店的lunch buffet ,非常失望呀不會再去了

為什麼refill 咁慢,人手不足? 貨源小?

香檳也要催促才refill 😡😡
收碟也很慢,可能人手不足

重要係兒童遊樂場,小孩四圍走,嘩叫聲此起彼落

不會再去了

2019-06-02 4320 瀏覽
星期日才有的brunch,$708加一,作為lunch buffet,價錢真係算貴,但當試過之後,就知確實值回票價。海鮮冷盤有龍蝦,皇帝蟹腳,面包蟹...所有都好新鮮,要膏有膏,要鮮甜有鮮甜,膽固醇come on風乾火腿有黑毛豬同白毛豬揀,我覺得兩隻都幾好食😂刺身,我就淨係試咗鮑魚同牡丹蝦刺身,平時少見,鮑魚係熟既,冇咩太特別,牡丹蝦就非常鮮甜,彈牙,一定係新鮮。熱食方面,以鵝肝最出色,每次經過都香到暈,幾飽都認唔住食返件。連魚子醬都有,老實說我真係唔識食,只係覺得鹹香味十足,唔錯。新鮮果汁任飲,當日有西瓜、芒果、橙汁。總括而言,雖然貴,但係真係食盡貴價食材,食多幾轉都返本。

新鮮果汁任飲,當日有西瓜、芒果、橙汁。

總括而言,雖然貴,但係真係食盡貴價食材,食多幾轉都返本。
2019-05-28 3427 瀏覽
今日又係OL 最愛,Happy Friday 食好東西答謝自己過去一星期嘅努力😂😂 其實都係俾個excuse 自己食貴野姐🤣🤣今日黎到JW 嘅 The Lounge,其實都黎過好幾次,最鍾情佢嘅salad bar,其實lunch 嘅選擇好多,除左salad bar,仲有noodle bar同埋lunch buffet ,因為食唔到太多野,一般都係揀salad bar💕 唔好睇少salad bar以為淨係得菜呀!有好多唔同嘅配料,不同種類嘅菜亦都好新鮮自己揀完之後,就可以拎去俾工作人員幫你mix,dressing 同份量都可以自己話事,工作人員會將揀好左嘅salad 倒入大不銹鋼碗,下面有冰座住,令到salad 菜更加爽脆!食salad 係咪好colorful 好開心呢! mushroom 超fresh ,有時仲有avocado ,係可以問佢地拎,會切俾你嫁💕💕

今日大家無無聊聊訂了金鐘的JW萬豪酒店吃下午茶自助餐(三點半至六點),朋友兩星期前吃過它們的元貝帶子粥,讚口絕要去再吃,可能星期二關係,自助餐比上次多人,酒店環境算是不錯,食物種類不算太多,但已經夠吃到飽,有少量魚生壽司、粥粉麵飯、沙律、甜點、雪糕和多款蛋糕,但朋友最想吃的元貝帶子生滾粥,今天轉了其他很失望,而我喜愛吃榴槤味椰絲花生煎脆餅,食物品質用五星酒店來計衹能說普通,但以酒店下午自助餐價格來看抵吃,最適合退休人仕HEA。
抵吃,最適合退休人仕HEA

2019-05-21
2019-05-14 1809 瀏覽
以往都喜歡食依度下午茶自助餐,一來平,二來平日要食下午茶自助餐,冇乜選擇。點知今次嚟發覺差咗好多,食物食完,好似唔想 refill 咁。最差係,環境衛生非常不理想,salad bar 周圍勁多小飛蟲飛嚟飛去。咁去食熱食啦,都有昆蟲屍體喺入面。最後,兩個人放低800大元。酒店質數?冇!下!次!

最後,兩個人放低800大元。酒店質數?冇!下!次!
2019-04-19 5173 瀏覽
JW萬豪酒店自助餐享負盛名,多年來都保持水準,今午和家人來到其中一間在網上訂枱有七折的餐廳“The Lounge”。The Lounge食物的選擇雖不及Coffee Shop多,但食物的質素卻相當高,冬菇炆海參火侯十足,兩者都炆得十分腍軟,海參是低脂和低胆固醇的食物,是我的至愛。這裡的鮮蝦雲呑亦相當出色,用虎蝦、筍絲和豬肉作餡,配以蕃茄魚湯,簡直絕配。沙律bar的食材相當豐富,琳琅滿目,任君配搭。甜品賣相不錯,最喜歡New York cheese cake, 芝士味濃,面上的酸忌廉中和芝士的厚重感,相當合配。
沙律bar的食材相當豐富,琳琅滿目,任君配搭。
2019-04-19
2019-03-29 4934 瀏覽
如果你好喜歡吃自助餐,一定會識得jw的名字。老身尋尋覓覓,吃了不下百次自助餐,jw始終是我的special one。今次宵夜時段食鵝肝buffet,未出發已經先興奮。不用贅言,酒店環境當然好,但jw不僅是一般的好。服務亦是酒店的賣點,如果你在外面的餐館要求一杯凍檸茶走冰係不合理嘅要求,咁喺jw要求一杯凍檸茶走冰係理所當然。凍檸茶走冰:茶味濃而不澀,檸檬厚薄適中,附糖浆自己調較甜度,紙飲管嚮應環保。今次buffet有炒蟹,服務生會自動refill一次又一次濕紙巾,此為之貼心也!睇環境,睇服務,最終當然睇食物。Brie and sun dried grape:食buffet,老身每次一定先食塊芝士加乾果,今次的成品係出色的。煎鵝肝:外脆內軟,油脂甘厚,有配佐無花果解膩,是今次回本之選。填鴨:鴨烤跟片皮都不錯,可惜包裹的面皮太乾,另佐料其實可加蜜瓜,相信更好味。鵝肝凍:幾好味,但太膩口,只可輕嚐兩件。鮑魚:細細粒,炆得不够入味,而且是以鮮鮑炆,不是用乾貨熬成,味道只是普通。炒蟹:味道普通,肉質結實,但不够鮮美。蒜蓉蒸帶子:大大隻,調味頗佳,但弄出肉較困難。若可以稍為改善,則更臻完美。螺頭炖雞
今次宵夜時段食鵝肝buffet,未出發已經先興奮。

不用贅言,酒店環境當然好,但jw不僅是一般的好。

睇環境,睇服務,最終當然睇食物。

鵝肝凍:幾好味,但太膩口,只可輕嚐兩件。

炒蟹:味道普通,肉質結實,但不够鮮美。

螺頭炖雞湯:湯鮮美濃郁,又够火候,是衆多材料而成的精華。
西班牙燒猪:味道可以,但肥肉太多,皮亦做不到西班牙傳統,以碟就能切開的程度。
义燒:太瘦,所以略嫌乾,不是不好吃,但不够好吃。
燒賣:普通,比普通的酒樓貨色好一點而巳。

蟹粥:鮮甜,雖蟹肉偶有殘殻,但瑕不掩瑜。

大蝦雲吞:皮薄,没有鹼水味,内由兩隻大蝦而成,肉彈牙不腥,是出色之作。

豆腐花:非常非常濃郁豆味,但除咗豆腐花,其他甜品應該以失色去形容。
Passion fruit tart:清新怡人
Green tea tiramisu:太甜,無綠茶味
Picasso tart:無咩特别,只特别甜
Coconut and mango roll:無咩特别,普通蛋卷一件

最後,一杯 hd作結,今次無咖啡味,選了草莓味,也是不錯。

2019-03-21
$523 (宵夜)
  • 煎鵝肝,蟹粥,鮮蝦雲吞
2019-03-29 4442 瀏覽
難得放假,終於做到學下過休閒的生活,食下午茶,飲杯花茶!講到咁優雅,其實都係自助餐不便宜,要請假來吃🤣第一次食JW,環境寬敞,不同枱都保持一定距離,聊天都比較自在,加上落地玻璃望到大廈,懶洋洋的下午,在這食自助下午茶,不錯!食物方面,壽司刺身種款不多;有粉麵同粥;有肉眼(肉比較老);有雞翼,燒賣,素餃,蝦;沙拉,有甜品芝士蛋糕,蛋塔仔,豆腐花,糯米糍,朱古力蛋糕,慕絲,榴蓮煎餅(即叫即做)有一杯杯的哈根達斯雪糕與軟雪糕等等飲品可以叫一杯,有不同的花茶可以選擇服務方面,收碟都收得快,待應都好有禮!
難得放假,終於做到學下過休閒的生活,食下午茶,飲杯花茶!
講到咁優雅,其實都係自助餐不便宜,要請假來吃🤣

食物方面,壽司刺身種款不多;有粉麵同粥;

飲品可以叫一杯,有不同的花茶可以選擇

服務方面,收碟都收得快,待應都好有禮!
蛋塔
2019-03-21 3738 瀏覽
今日週末天氣又好 決定同男朋友去食個tea 慢活一天 我地就決定黎JW食 因為聽閒佢既份量超級多 所以我地倆都無食早餐 就直接去食tea 一入到去 侍應安排左我地坐闊落既梳化位 望住落地玻璃真係好幸福 先有一杯welcome drink 之後就係重點啦 侍應分左三次上 我地都真係俾個份量嚇親 因為真係多得好誇張 值得一讚既係咸點同甜點比例好好 最特別既係龍蝦湯 清清甜甜 飽魚撻配搭好有創意 其他就不過不失 三個scone都係一般 做唔到五星酒店水準 最後我地坐左3個多小時 剩了三分一的食物 最後就打包走了 依個tea都值得一試 三個人食係最適合 !

2019-01-26 5895 瀏覽
大家各有各忙,好難得先可以夾到一日出嚟聚吓👀 就快又新一年,好一個藉口出嚟見吓面,食餐好嘅🍽 #大王 雖然好多嘢都唔啱食,不過就志在大家開心,提議去 The Lounge - JW Marriott Hotel Hong Kong 食團年飯。JW Marriott Hotel Hong Kong 每個 #weekend 都會喺 #TheLounge 搞一個 #SupperBuffet (20:00-23:00)🍻 咪以為無咩嘢食,食物嘅質素我覺得可謂超值,同一般 #酒店 #晚市自助餐 分別唔大,只係少咗啲 #龍蝦、#生蠔 之類嘅食材,不過琴晚我單係食咗幾隻 #珍寶帶子,已經 #值回票價👍🏻 而每次嚟到 #ThrLounge,#小秘書 一定會飲佢嘅 #中湯,足料又補身💪🏻 仲有啲 #甜品 🍰🍴都非常吸引♥️不過地方實在太細,頭半小時一定打哂蛇餅,而某啲負責整理食物嘅工作人員(尤其係煮水餃麵同男人、切魚生嗰位女士)例必口黑面黑😓咁對住啲客... 食 #SupperBuffet 都一樣係客,我覺得 #酒店 可以改善一吓囉👉🏻👈🏻

2019-01-25
2019-01-19 5258 瀏覽
今日係多年好友嘅大日子觀禮後即興想食個 TEA 就揀左 JW TEA BUFFET 比想像中抵食冷盤、前菜、芝士、湯、沙律、生果、甜品、粉面 粥、中式點心都十分齊全日本刺身有肥美嘅三文魚腩刺身,同埋推介冷面,質地好好多款芝士提供,可以慢慢試真啲熱食有豬腳,乳鴿,雞翼,蝦多士,肉眼扒提供 。質素不錯👍🏻即場整嘅有粉面(豬骨湯底或喇湯湯底)以及有粥 勁正有榴連 pancake 真係好正!啖啖肉呢!甜品🍮很不錯 款式多 有凍有熱!roll 好好食 cream 又夠滑!仲有哈根大師雪糕🍦
今日係多年好友嘅大日子

觀禮後即興想食個 TEA
就揀左 JW TEA BUFFET
比想像中抵食

日本刺身有肥美嘅三文魚腩刺身,同埋推介冷面,質地好好
多款芝士提供,可以慢慢試真啲
熱食有豬腳,乳鴿,雞翼,蝦多士,肉眼扒提供 。質素不錯👍🏻
即場整嘅有粉面(豬骨湯底或喇湯湯底)以及有粥
勁正有榴連 pancake 真係好正!啖啖肉呢!

2019-01-18
信用卡優惠