餐廳: The Lounge (香港JW萬豪酒店)
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
女仔同閨蜜聚會當然會揀吓酒店High Tea啦酒店環境舒服,可以好放心談心呢間五星級酒店防疫措施充足,都食得放心大堂樓底極高,又有落地大玻璃,景觀開揚,梳化位舒適今次三層架下午茶極吸睛,以鏡面設計,更顯高貴大方矜貴鹹點配精緻甜品,係 6:6 黃金比例絕對係貴婦級Afternoon TeaWelcome Drink有杯桂花香芬冰茶桂花帶有清香味,飲落微甜,似蜜糖或冰糖加上一粒冰粒,冰凍感加香甜味,幾爽甜英式鬆餅Scones係Afternoon Tea必備之一,今次有原味同提子味配有兩款果醬同德文郡奶油,鬆餅影完15mins相仍略有微溫牛油味濃,入口偏結實,咬入去都鬆軟,表面似麵包輕烘嘅感覺,內裏輕輕濕潤鹹點食材超矜貴,總共有6款,唔單止有必食嘅鮑魚撻仲有芒果龍蝦沙律配魚子醬、虎蝦春卷配甜酸汁、日本桃太郎蕃茄配話梅汁鴨肝醬多配蜜瓜及無花果醬提子多士、西班牙黑毛豬火腿配鮮無花果芝士麥法包Afternoon Tea有鮑魚係幾驚喜,鮑魚撻軟腍香脆並存,撻皮似油皮鮑魚入口煙韌,鹹度適中,有鮮甜味鴨肝醬好香、好creamy,滑溜、綿密口感配搭蜜瓜粒幾清爽多士同鴨肝醬之間仲有提子片同無花果醬,幾新鮮最

女仔同閨蜜聚會當然會揀吓酒店High Tea啦
酒店環境舒服,可以好放心談心
呢間五星級酒店防疫措施充足,都食得放心
大堂樓底極高,又有落地大玻璃,景觀開揚,梳化位舒適
The Lounge Afternoon Tea For Two

今次三層架下午茶極吸睛,以鏡面設計,更顯高貴大方
矜貴鹹點配精緻甜品,係 6:6 黃金比例
絕對係貴婦級Afternoon Tea
Welcome Drink有杯桂花香芬冰茶
桂花帶有清香味,飲落微甜,似蜜糖或冰糖
加上一粒冰粒,冰凍感加香甜味,幾爽甜
配有兩款果醬同德文郡奶油,鬆餅影完15mins相仍略有微溫
桂花香芬冰茶
英式鬆餅

鹹點食材超矜貴,總共有6款,唔單止有必食嘅鮑魚撻
鮑魚入口煙韌,鹹度適中,有鮮甜味
鴨肝醬好香、好creamy,滑溜、綿密口感配搭蜜瓜粒幾清爽
多士同鴨肝醬之間仲有提子片同無花果醬,幾新鮮
最頂層仲有虎蝦藏於春卷內,蝦肉偏淋,不過算大隻
春卷皮被酸甜醬汁浸到軟,失去香脆感
鮑魚撻
芒果龍蝦沙律配魚子醬

中間一層就有龍蝦沙律以小杯盛載,龍蝦肉份量唔少,爽口彈牙又鮮甜
再以香甜芒果墊底,仲有微量魚子醬,但魚子醬味道唔明顯
西班牙黑毛豬火腿好有鹹香味,法包同火腿之間以無花果芝士分隔,唔太膩,但無咩特別
反而最唔起眼嘅蕃茄更特別,話梅汁令蕃茄更能帶出酸甜味
入口好清新,幾開胃醒神,亦可以用作解膩之用

甜品亦同樣有6款,款款精緻
黑加侖子松露朱古力、士多啤梨慕絲、菠蘿芒果撻、柚子朱古力杏仁蛋糕
榛子慕絲、紅桑子黑朱古力慕絲,唔同水果帶出唔同甜味,但似乎過於甜膩
紅桑子黑朱古力慕絲頂頭有一塊紅色小牌,印有代表酒店嘅JW字樣
小牌為紅桑子口味,底層以雲石朱古力片包裹黑朱古力慕絲,內層朱古力偏苦,而且好甜膩
榛子慕絲夾層入口似足金莎朱古力,欣賞榛子味道濃郁,比黑朱古力容易入口
柚子朱古力杏仁蛋糕上面以楓葉狀白朱古力作裝飾,外層為薄朱古力
內層則為普通蛋糕,蛋糕質感紮實,無咩柚子味
反而黑加侖子松露朱古力有幾分驚喜,外層為薄脆朱古力
內層就係提子、松露,入口綿軟,中間提子味幾香甜
以士多啤梨為形狀嘅士多啤梨慕絲,質感輕軟
微微士多啤梨味,甜膩感相對較輕,入口會溶化
菠蘿芒果撻上層狀似啫喱,但偏甜,下層custard隱藏芒果粒粒,反而無咁甜膩
紅桑子黑朱古力慕絲

飲品只得4款Tea WG茗茶,包括English Breakfast Tea、Earl Grey、Jasmine Tea等
亦可以揀Graffeo Coffee 即磨咖啡,咖啡上枱味道超濃香,咖啡味撲鼻
苦澀味比平時嘅咖啡重,鍾意齋啡嘅咖啡迷一定要試試
覺得今次Afternoon Tea鹹點比甜品明顯出色
甜品好甜膩,得個睇字,只適合齋打卡而唔食嘅朋友
而鹹點唔止睇落矜貴,的確真係入得口,好多款都好惹味
Graffeo Coffee
芒果龍蝦沙律配魚子醬
Graffeo Coffee
  • Afternoon Tea
  • 鹹點
近呢半年疫情之下我都唔知食過呢間餐廳幾多次🙈🙈🙈。。又下午茶又宵夜。。。今次終於試埋佢個brunch🥂。。。早三星期前已book定這個brunch🥂。。原來父親節正日也無額外加價。。折扣coupon各樣繼續可使用。。抵讚星期日嘅brunch長期都好full🤨未夠11點已經安排我哋入座。。我當然隨即行出去影吓相打下卡📸。。剛剛開始幾乎個個都食凍海鮮同刺身。。差啲就Miss咗魚子醬小食😋。。。但係時間流流長至到2:30慢慢再嚟食都大把時間。。。當然最怕你肚子撐不下啦🤣起初。。我們吃了一兩轉凍海鮮🦞🦀🐚。。還吃了很多帶子和甜蝦刺身😋。。不過熱食也不遜色。。我就比較喜歡芝士🧀菠菜焗帶子。。芝士🧀焗龍蝦🦞。。還有我喜歡的即包片皮鴨🦆。。當然還有中式點心鮮蝦豬肉燒賣和小籠包。。又有炸乳鴿海南雞但實在冇quota了🙈🙈🙈另外。。是我特別欣賞酒店對加錢💰餐飲的安排。。由於brunch可以選擇加$100免費任飲香檳🍾️。。有時一台人裏面總有一些不飲酒。。。但這間酒店就很彈性。。。可以只需加部分客人。。安排很好👍👍👍👍👍職員添加也算快速。。常常refill香檳🥂價錢包果汁和一杯餐飲就708。。如果包任飲香檳

星期日嘅brunch長期都好full🤨

價錢包果汁和一杯餐飲就708。。如果包任飲香檳🍾️🥂就808。。。當然要加10%。。。今餐我哋就好抵啦
因為我哋係member有張半價優惠券所以簡直係超值

• 芝士焗龍蝦
  • 凍海鮮
  • 任飲香檳🍾️
2020-06-06 10341 瀏覽
雖然我仲未諗到年底前點安排餘下嗰十幾日假期, 不過難得 #星期五下晝 約到班 #朋友 陪我出嚟 hea... 真係 #小秘書 嘅福份❤️ 早兩個月喺網上見到 JW Marriott Hotel Hong Kong #TheLounge 做緊個flash sale,平均每人兩百蚊鬆啲就可以嚟hightea☕️ 當時真係覺得好吸引🤩可能以往 #小秘書 只會夜晚嚟幫襯,一直無留意細節,估唔到 #五星級酒店 張枱會花成咁😅 究竟係 #侍應無抹枱、定係歷史遺留落嚟嘅花痕,我真係唔識分😅 不過我好快就將視線Focus喺食物身上,scone通常都係我第一件會揀嘅小點,搽上clotted cream,鬆軟嘅口感配上濃濃嘅牛油味道,口腔充滿幸福感🤤 一向我都認為 hightea set份量太多,二人餐基本可以比三至四個人分享。咁啱呢日有個朋友臨時得閒,四人餐五個人食... 最終仲可以打包一大盒返去比個小妹妹做茶點😅#JWMarriott 嘅 #咸點 做得比 #甜點 優勝,而我就最喜歡佢哋嘅parma ham toast,火腿香口得嚟又唔會油膩。不過值得讚嘅係細心嘅 #chef, 大意嘅我

#JWMarriott 嘅 #咸點 做得比 #甜點 優勝,而我就最喜歡佢哋嘅parma ham toast,火腿香口得嚟又唔會油膩。不過值得讚嘅係細心嘅 #chef, 大意嘅我哋居然冇提早話俾酒店知,我哋其中一位係素食者,短短廿分鐘,師傅居然可以幫我哋做出幾件 #素食點心🥒 實在難得... 讚呀👍🏻
2020-06-05
農曆新年之後。。由於肺炎肆虐一直都未有機會美容界老友聚會。。終於喺我們停業這麼多天找個時間出嚟tea tea☕️。。當然揀返自己個主場啦JW Marriott 。。因為現在member係有六折㗎🙊💰💰💰下午茶時間係3:30開始。。我們3:15去到已經人山人海等入座。。真係出邊有出邊街外淡靜萬豪有自己好生意啊話咁快量度完體溫安排入座職員更窩心地派上紙袋放口罩。。而且特別提醒我們除咗進食用餐時候外。。出去攞食物或者去洗手間都需要戴上口罩😷講真3:30真係餓到一個點😏。。。我成朝都未食嘢就係等呢餐啊🤣。。三扒兩撥立即出去攞嘢食。。。下午茶食物不算十分豐富但是貴精不貴多。。樣樣也真材實料。。我特別喜歡他的燒賣和蝦多士🍤。。但係喜歡榴槤嘅朋友就唔好錯過佢嘅即做榴槤餡夾餅😅。。。我的朋友們一開始已經食兩塊🙊🙊。。我自己唔食榴槤當然就食原味嘅花生醬芝麻糖夾餅啊😬萬豪其實佢個鮮蝦雲吞都好出名㗎。。隻隻飽滿彈牙爽口🥟。。而且仲有很多食物。。如沙律🥗冷盤🧀壽司🍣涼拌小食炸乳鴿炆豬手沒有拍照。。。原本想逐一分享但是幾乎每樣東西也是蓋着的。。所以就算了。。不拍了🤦🏻‍♀️說到價錢真的十分便宜。。。五星級酒店⭐️⭐️⭐️

下午茶食物不算十分豐富但是貴精不貴多。。樣樣也真材實料

說到價錢真的十分便宜。。。五星級酒店⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️。。三星⭐️⭐️⭐️的價錢。。因為疫情之下會員只需六折直到5月31號啊。。。平均一位只需$200多
2020-04-30
  • 自製鮮蝦雲吞
  • 榴槤夾餅
  • 蝦多士🍤
2020-09-21 0 瀏覽
又到吃afternoon tea 時候這裏的環境清靜,樓底高。 我們選擇了坐窗口位外面景觀開揚。到步後侍應先來一杯wellcome drink 。是次推介鮑魚撻芒果龍蝦沙律配魚子醬,鮑魚清甜爽口。虎蝦春卷酸酸甜甜好味道。另一鹹點,鵝肝醬配蜜瓜無花果多士,鵝肝醬份量不多但配上無花果味道特別。鬆餅選擇有兩款包括提子鬆餅及原味鬆餅,提子鬆餅比較甜但配上德文郡奶油,把甜味中和。甜品方面榛子慕絲和紅桑子黑朱古力,味道突出,士多啤梨慕絲和黑加倫子黑松露外型可愛。整體而言在這裏吃下午茶休閒了三小時心情放鬆是不錯的選擇。

整體而言在這裏吃下午茶休閒了三小時心情放鬆是不錯的選擇。
這次是我的第12次到 The Lounge 食Tea Buffet 喇!但是這次才寫食評是由於真心想讚吓這酒店餐廳的防疫措施做得好好外,更想讚吓員工每次的禮貌態度仲有每款食物都用蓋蓋好,衞生非常好由我第一次朋友介紹,踏進這間我初初以為只得蛋糕甜品既下午茶到發現原來有很多款式選擇開始,之後如果同朋友閒聊,聚會或介紹,我都會選擇這間酒店餐廳。我知我的朋友都有介紹自己的朋友啊!這間餐廳樓底頗高,座位舒服之餘個環境好正,仲可以一邊食一邊伴有真人係閣樓彈奏鋼琴,真係讓人有種好舒暢嘅感覺係朋友聚會休閒談之選經員工禮貌地安排好座位後,夠鐘開始,榴槤控的我第一時間衝去攞榴槤班戟,還可以同姐姐講要多榴槤蓉啊如果唔中意榴槤蓉,還有花生椰絲可以選擇。有時counter 要排隊啊!這個榴槤班戟也是推動我到這餐廳的其中一個動力啊各款菜類,丸仔(牛丸,龍蝦丸,墨魚丸等等)同配菜,仲有我最愛的大蝦雲吞,隻隻雲吞入面都唔止得一隻大蝦㗎,又爽又彈牙真係淥食物首選。自己揀好想淥嘅食材交由員工淥熟,之後再憑卡号去取食物兼選湯,通常都有兩款湯選擇的這個下午茶自助餐好唔簡單,冷葷除左有刺身(螺肉,象拔蚌,三文魚等)外,仲有香
仲有每款食物都用蓋蓋好,衞生非常好

係朋友聚會休閒談之選

如果唔中意榴槤蓉,還有花生椰絲可以選擇。

榴槤班戟

粉麵檔

大蝦雲吞加自選丸仔併豬骨湯

這個下午茶自助餐好唔簡單,冷葷除左有刺身(螺肉,象拔蚌,三文魚等)外,仲有香芒大蝦卷 三文魚卷,煙三文魚,自製各式蔬菜沙律。
熱葷仲多選擇,有迷你版蝦多士,夠熱夠脆可配甜酸醬
炸饅頭可配煉奶
今次有西式湯,龍蝦仔伊麵,之前幾次我有試過大蝦燜伊麵都唔錯㗎,大蝦都係好爽好彈牙,今次D龍蝦仔就比較咸略遜色。日式煮大蜆,超級大隻,今次最尾時仲改做避風塘炒大蜆,可惜唔夠味

迷你漢堡/雞翼/乳鴿

日式煮大蜆/乳鴿

豉油雞翼,炸乳鴿
,迷你漢堡,印度咖哩雞,炒時蔬
今次係炭燒豬頸肉,有時係好嫩滑嘅燒牛肉,燒買,粒粒都有大大隻蝦
南乳豬手,中式包,仲有熱粥,有幾款餸揀,有次有龍蝦肉呀!
芝士都有好幾款呢!蛋糕甜品水果都好多款式
,這裏有自家控制的新地筒,有得玩又有得食,今次的軟雪糕只得奶茶口味,唔錯
有時會有兩至三款的,有榴槤口味㗎
,今次沒有了一盒盒迷你裝的哈根大師了,改為人手幫你了,免費的只有4款,其餘的最便宜都要18元一個球呀!
下午茶自助餐有送一杯飲品,首選凍檸蜜,因為會隨杯跟一少樽蜜糖,好好味呀!

蒸點(豬手/大蝦燒賣/包)

甜品

軟雪糕

由於限聚令,正傍晚6點,員工就有禮貌的請我們離開了。
以這個價錢真係值得一捧再捧場嘅下午茶自助餐,有朋友已經相約好10月再捧場喇,又可以再享受環境同美食喇

**有時仲有信用咭優惠㗎

2020-08-21
信用卡優惠
榴槤班戟
粉麵檔
大蝦雲吞加自選丸仔併豬骨湯
迷你漢堡/雞翼/乳鴿
日式煮大蜆/乳鴿
蒸點(豬手/大蝦燒賣/包)
甜品
軟雪糕
  • 迷你漢堡
  • 迷你蝦多士
  • 乳鴿
  • 大蝦雲吞
2020-09-01 936 瀏覽
疫情緩和,食肆開大門,放寛至九點,很多人也急不及待要吃一頓飽餐。The Lounge 的自助餐,六時四十五已經屬夜宵時間,一客四百幾蚊,不乏捧場客。二人坐六人枱,坐得疏落舒適,望向灣仔北夜景是送赠的禮物。寧靜寬躺,怡人夜景,置身的環境,值回二分一價。也許是夜宵時間,食材種類不多。一個小空間,一邊供少量日本魚生之類,一邊是中式食物,有雞鴨豬蝦蟹鮑魚蜆帶子菜。中間位是切燒牛肉區、熱淥魚蛋粉麵,以及小型芝士區。簡言,食物水準佳,味蕾享受味道,環境優雅⋯⋯之不過,服務水準不及格。正在舀湯時,服務員蓋上湯蓋,或者他不為意有客在舀湯;箝蟹時,見服務員將枱面一小截空蟹角掟回落整碟蟹盤上;攞魚生時,見服務員遞上垃圾筒給另一員工後,繼續切魚生。環境食物好,但服務及衞生不是洒店水準。

環境食物好,但服務及衞生不是洒店水準。
2020-08-29
因為我生日,朋友就一早約左我食餐好嘅慶祝其實weekend brunch 真心係貴,唔記得exact價錢, 但立眼睇朋友埋單時,都要$17xx人均消費都差不多$900講返野食食物選擇唔算好多,但係貴精不貴多,每樣嘢食都非常之出色,我好似食咗兩隻芝士焗龍蝦,龍蝦肉彈牙且結實,唔會過老或者係梅左,非常出色!仲有鴨肝,好香!表面有輕輕燒過,一咬落口就起個口度溶化,超香超可口魚子醬好有鹹香嘅鮮味,唔會好腥,都係好食之選至於其他界嘢食,記得係有沙律,熱食,壽司刺身,仲有一個邊爐區,可以俾你錄下菜,食物選擇唔算好多,但每一樣我食過嘅都唔錯,可以一試
因為我生日,朋友就一早約左我食餐好嘅慶祝
人均消費都差不多$900
講返野食

魚子醬好有鹹香嘅鮮味,唔會好腥,都係好食之選

芝士焗龍蝦
芝士焗龍蝦
  • Sunday Brunch
2020-08-09 2225 瀏覽
上周末重遊去吃下午茶high tea set for 2, 要待下午三點二十分才可入場,食物鹹點佳,但那些mouses cake 則不好吃、太甜,太多了。我看一些其他顧客也剩下不吃。我去了十多間酒店high tea 也從來未試過浪費食物不吃!另,scone 餅差!失敗之作!上次左此食tea buffet (即上一層)質素好很多!待應生服務態度一般!不夠禮貌及專業!十分忙般但其實又不是!取了我碟又忘記給回我!香港五星酒店業培訓員工服務態度很一般!但環境舒適,5時55分便趕客!冇人和你説再見!若果你重視服務及質素!您一定失望!但若享受環境、食物也次要,那真的是休閑一去處!
High  tea  set  for  2
2020-08-08
2020-07-26 2100 瀏覽
之前我同男友都食過金鐘 JW Marriott coffee shop 同澳門 JW, 覺得熟食好正,今次 k look有優惠,呢間又平 d ,我地就試下喇~食物就係晒呢到,甜品係樓下以呢個價錢黎講,自己都覺得算幾多選擇!壽司部唔算多款式,魚生都係d基本款式,但壽司飯非非常咁高質!餐廳特意註明係黎自邊個產縣既日本米!本人好鐘意米飯,次次出街食野都會食飯類,無米氣個人會羅羅攣。呢到d飯粒香軟,仲充滿水份,好似食高級日本餐廳魚生井既飯底咁,非常好味!天婦羅隻蝦無咁厚身,都岩既,太厚炸唔熟,大約手指咁粗,全部係蝦肉,唔係用厚粉槳濫竽充數。汁料可以自己加蔔白蓉,薑末同天婦羅汁,真係好夾,唔係間間餐廳都會有薑末加落去,但呢個小小既材料,會提起成日食材既味!我覺得呢到既日式野做得幾好,佢唔係好多款式或者用貴價食材。佢係用d好基本既野,但配塔好細心,加埋有質素既食材,好似日式家常料理,但已經好好食!跟住就要講下呢款鮮蝦水餃!可自選雞湯,豬骨同蕃茄魚湯,即點即煮!我 encore左全部湯底,最推蕃茄魚湯!有睇過我食評都知,我點樣分辨佢係咪真材實料呢?蛋白質遇熱會凝結,如果材料新鮮,營養豐富,熱湯凍左,

食物就係晒呢到,甜品係樓下

以呢個價錢黎講,自己都覺得算幾多選擇!

我 encore左全部湯底,最推蕃茄魚湯!有睇過我食評都知,我點樣分辨佢係咪真材實料呢?蛋白質遇熱會凝結,如果材料新鮮,營養豐富,熱湯凍左,自然會有質蛋白依係面啦!今次我見到喇,唔係次次出街食飯都會見到佢嫁!

隻水餃都好充料,食左咁多隻,隻隻都充滿蝦肉,仲要大大粒又厚身,調味得宜,無雪味,爽滑彈牙!隻蝦真係厚到好誇張,食左好好好多碗!

蜆肉味噌湯, d蜆唔洗話好大隻,以做湯黎講,夠鮮就足夠,湯有蜆味,夠晒甜!想食蜆肉既開始時要去拎喇,食到中段已經會比人拎晒,只餘下湯。

甜品部被餐廳放棄了,見之前食評已有提及,不再多談。

最後,我同男友見到呢個飲品部,心花怒放,因為男友最鐘意飲凍野,d飲品放晒係 d冰到好似好正咁,於是我地一人一枝拎埋位。到坐低時,有個層員急急腳走過黎拎番,佢話要按枝收費!! Fine~ 有咁多野食,我地覺得加錢再買就無謂喇!講真,個感覺真係麻麻,我地飲得你幾多枝?!個位係上去拎野食既必經入口,可以想像如果有小朋友見到實會想飲,結果又要父母洗埋d無謂錢,可能會有少少掃興。

總括,我覺得食物對得住價錢,但負責賣單既男友就碎碎念,話款式少又無質素,話寧願比多d 錢,要食番 marriott coffee shop喎🤷🏻‍♀️
2020-07-21 1080 瀏覽
香港JW萬豪酒店,位於金鐘Pacific Place的五星級酒店,來到酒店,當然要品嚐少女最愛的英式下午茶套餐 Afternoon Tea Set!⁣.⁣說到傳統的英式下午茶,當然有3層架,由上而下,鹹點到甜點,及2款英式鬆餅配上鮮奶油和果醬。⁣.⁣來重點吧😳食評,總括來說是沒有驚喜,懷有有點失望,尤其是以下:⁣.⁣英式鬆餅(原味/提子):⁣它的賣相和口感,不能說是scone,而是muffin,口感和muffin一樣,非常黏口,想不到這竟然是五星級酒店的scone😭⁣.⁣鴨肝醬多士配蜜瓜:⁣香濃的鴨肝,配上清新的蜜瓜,有鴨肝的油脂香味,配上蜜瓜後,又不會太油膩,就是剛剛好😳⁣.⁣日本桃太郎番茄配話梅汁:⁣日本番茄🍅非常鮮甜,配上話梅汁,有一種酸酸甜甜的味道,非常開胃👅👅令你可以開始第三層的甜點🍰⁣.⁣黑加侖子松露餅:⁣這是非常創新的配搭😳黑加侖子的外型是由朱古力製成,而裡面即是竟然是黑加侖子的甜味加上淡淡的松露香味,令整個甜點的味道更有層次👀⁣⁣#第一層鹹點:⁣鮑魚撻,虎蝦春卷配酸甜汁,鴨肝醬多士配蜜瓜⁣⁣#第二層鹹點:⁣日本桃太郎番茄配話梅汁,芒果龍蝦沙律配魚子醬,西班牙黑毛豬火腿配
英式鬆餅(原味/提子):⁣
鴨肝醬多士配蜜瓜:⁣
日本桃太郎番茄配話梅汁:⁣
黑加侖子松露餅:⁣

#第一層鹹點:⁣
鮑魚撻,虎蝦春卷配酸甜汁,鴨肝醬多士配蜜瓜⁣

#第二層鹹點:⁣
日本桃太郎番茄配話梅汁,芒果龍蝦沙律配魚子醬,西班牙黑毛豬火腿配鮮無花果芝士麥包⁣

#第三層甜點:⁣
黑加侖子松露餅,波蘿芒果朱古力撻,柚子杏仁朱古力蛋糕,木紋紅桑子黑朱古力,榛子慕絲及士多啤梨餅⁣

小編👧🏻: 係咪我期望太高?🤔另外,提提大家,需要2星期前訂位㗎!⁣
📍香港金鐘道88號香港JW萬豪酒店⁣
2020-07-20 1026 瀏覽
Afternoon tea - The Lounge 一坐底,Staff就拎左杯ice tea過離。亦有提醒,離開坐位時,需要帶口罩😷(希望快d完結疫情)(因為背光 影得比較差)Tea ☕️ 精既我,認為食物、Service 都到班。有五星酒店既水準。(Staff做野好快手)一個人食兩個scone其實都幾多,所以我決定外賣兩個scone 留番屋企食。(另一日早餐食😋)熟食係水準較甜點為佳整份下午茶☕️份量較大份今年香港既藍天白雲日子多左,今日都唔例外,望住大玻璃,特別心曠神怡。(悠閒下午☺️)過左疫情,會再番離食🥰

Afternoon tea - The Lounge

一坐底,Staff就拎左杯ice tea過離。
亦有提醒,離開坐位時,需要帶口罩😷
(希望快d完結疫情)

(因為背光 影得比較差)

(Staff做野好快手)

(另一日早餐食😋)

熟食係水準較甜點為佳
整份下午茶☕️份量較大份

(悠閒下午☺️)

過左疫情,會再番離食🥰

2020-07-17
優惠券
2020-07-09 1179 瀏覽
一早去到排隊入場,之前食過一次afternoon buffet的確係唔錯嘅。今次係第二次, 點知。。。今左1 個鐘後,有D 壽司,煙三文魚,燒賣已經無再fill,本身個food station 已經唔多野食,仲要唔fill 真係唔知咩玩法,係咪一人一碗麵就算呢另外佢D 甜品真係麻麻

另外佢D 甜品真係麻麻
下午茶tea set是沒有餐牌的,要來到才知有什麼吃,只需要說要多少人份量的。喜歡餐前的凍茶,甜甜的。還叫了Earl grey,有趣的是他給我一整罐蜜糖加進去呢🐝首先上的是鬆餅,喜歡加果醬,沒有那麼甜。整體賣相都很吸引,菲兒較喜歡咸點,滋味無窮。先由上層開始吃。炸蝦蝦肉爽脆,夠大隻,加上酸甜的汁,吃得很yummy☺️鵝肝加麵包也十分香👍🏻👍🏻第二層都是咸點,pama ham和蟹沙律都一流,不會太咸。番茄不過不失,有點過甜。甜點賣相精緻,但實在太甜了,大部分外層都是甜朱古力,裡面是慕絲。吃不完可選擇打包,不會浪費,因太甜真的很快會飽。想吃tea要提早好多book呢,座位環境舒服,咸點都十分推介,打卡當然是一流吧!

Afternoon  tea  set

首先上的是鬆餅,喜歡加果醬,沒有那麼甜。

Afternoon  tea  set

打包,不會浪費,因太甜真的很快會飽。

2020-07-04 851 瀏覽
因為中意lobby靚景,特登係金鐘區几間酒店撿左Marriot~可以打電話同staff預訂白朱古力牌寫埋生日快樂🥳媽咪十分開心staff 超級nice,仲走過來同媽咪say Happy Birthday幫影相📷咸點同甜點亦都相當高質素同埋經過特別design~惟一遺憾就係個松餅有少少硬🤣But generally, definitely a good place to have a celebration and enjoy a beautiful afternoon tea!
2020-01-09
信用卡優惠