The Grill Room (銅鑼灣廣場二期)

2024-06-27 6222 瀏覽
位於銅鑼灣廣場二期的「The Grill Room」,係一間裝修充滿格調的西餐廳🍴燈光及環境令人感覺好舒適晚市時段設有四道菜的二人套餐,包括前菜、餐湯、主菜及意粉/意大利飯等等點餐後店員會先送上餐包,熱辣辣,外脆內鬆軟香煎黑鱈魚配香檳忌廉汁擺盤賣相好精緻,有心思💕黑鱈魚香煎至金黃色的,魚皮超香脆,加了少許海鹽作調味;魚肉則鮮嫩多汁,好好食哦!配以gnocchi、杏鮑菇及三文魚籽,滿載滋味燴蕃茄牛面肉扁意大利麵餐廳自家製手作扁意粉,口感軟硬適中,滿有蛋香,每條都掛滿蕃茄醬汁,甜甜的,頗開胃!當中仲有車厘茄及燴牛面頰肉,味道同口感都好豐富Smokey Passion新鮮熱情果配上ballantines,口感順滑醇厚,清甜帶花香Not So Coca-Cola味道幾特別,可以加埋爆炸糖一齊飲

點餐後店員會先送上餐包,熱辣辣,外脆內鬆軟

香煎黑鱈魚配香檳忌廉汁

燴蕃茄牛面肉扁意大利麵

Smokey Passion

Not So Coca-Cola

味道幾特別,可以加埋爆炸糖一齊飲
餐廳訂位有75折優惠,性價比挺高,而且肯定要試試這裡的牛扒,質素真的挺不錯!而且餐廳挺有氣氛,是一個挺好的約會地點!炭燒美國16安士USDA安格斯肉眼牛扒 (578元)16安士真的超大塊,連碟也差不多放不下!表面煎得焦香,吃起來會有點脆脆的口感,而裡面是完美的粉紅粉,五成熟剛剛好,吃起來肉嫩多汁,特別是帶油脂的部位,油香的加成令牛扒吃起來更濃郁!醬汁就選了牛肉原汁,會更突出牛味!配菜選了脆新薯配香草檸檬忌廉汁,脆新薯吃起來外脆內軟的,口感非常幼滑,而醬汁味道亦非常解膩,兩者搭配得很好!紅椒汁煮青口拌蜆大通粉 (198元)紅蕉汁是味道酸甜,有點辣辣的口感,而醬汁內亦加了有煙肉去增加鹹香的味道和肉香!青口和蜆都挺新鮮,味道鮮甜。大通粉口感比較結寶,而且能拌上大量的醬汁一起吃,味道不錯!The Apothecary (108元)這杯酒精濃度挺高的,應該有十多度,不過聞起來和喝起來都帶點花香的,帶點回甜,也挺容易入口的。Garden Eve (78元)加了多款果汁,最後喝起來會有點像西柚味,味道酸甜,果味香濃。

炭燒美國16安士USDA安格斯肉眼牛扒 (578元)

紅椒汁煮青口拌蜆大通粉 (198元)

The Apothecary (108元)

Garden Eve (78元)

2024-05-20
2024-05-03 9454 瀏覽
之前都有食過the grill room嘅晚餐,對佢嘅牛扒念念不忘,嗰種炭燒嘅香味真係令人垂涎欲滴。今日發現佢有lunch semi buffet,就同老公黎食個靚lunch😍呢度嘅semi buffet lunch $98 包括湯、沙律吧、飲品。沙律吧除咗各式沙律菜,仲有蟹肉碎蛋包、呑拿魚通心粉、炸物、蛋糕。淨係食呢啲都夠哂飽啦其實,而且味道仲非常唔錯添!另外我哋仲加咗啲主菜。🔸牛肝菌蘑菇意大利飯(+💰48)呢個意大利飯有好濃郁嘅芝士同蘑菇香。🔸燒紐西蘭10安士肉眼扒 配 薯條 (+💰208)肉眼扒仍然係咁好味,我完全唔點醬汁,都食到肉味濃郁,肉質嫩滑,仲有濃濃嘅炭燒香味撲鼻。餐廳越坐越多人,大家都流露出滿意嘅表情。呢個semi buffet lunch 性價比高,食物質素唔錯,座位環境舒適。如果沙律吧有更多適合小朋友食嘅食物,相信一定有更多家長帶埋小朋友一齊嚟食嘢。Overall評分: 8.5/10👏🏻

另外我哋仲加咗啲主菜。

🔸牛肝菌蘑菇意大利飯(+💰48)
呢個意大利飯有好濃郁嘅芝士同蘑菇香。

🔸燒紐西蘭10安士肉眼扒 配 薯條 (+💰208)

Overall評分: 8.5/10👏🏻
  • 燒紐西蘭10安士肉眼扒配薯條
2024-05-01 7498 瀏覽
供應Semi buffet的餐廳現在愈來愈少。得知The Grill Room有供應Semi Buffet Lunch,假日都有,於是來試試。Semi buffet lunch 每位$98,可享用自助區的美食如沙律、小吃及甜品,另配一碗是日餐湯及一杯汽水或茶。然後可再加錢選擇主食,由$38至$208,有意粉、意大利飯至牛扒等,豐儉由人。當日沙律共有5款,其中大通粉最有驚喜,味道酸酸的很開胃,通粉煙韌。凱撤沙律可因應自己口味調味,生菜新鮮。另外兩款做得不錯,口味清新開胃。小吃方面,炸物熱烘烘,炸雞翼帶點辣,外脆肉嫩,薯條粗身香脆,香口美味。吞拿魚多士也不錯,適合與是日餐湯一起吃。甜品有豆腐慕絲蛋糕及朱古力慕絲蛋糕。豆腐蛋糕豆味濃郁,朱古力不會很甜,兩者均口感順滑,肚子有空間不妨吃多幾件。是日餐湯是日為南瓜忌廉湯,南瓜味濃郁香甜,口感順滑。沒想過自助區的食物會不斷refill,所以我們每人叫了一款主食:香煎三文魚柳伴菠菜苗及枝豆 $138三文魚外皮香脆,肉質較嫩,菠菜苗口感口順滑,味道香濃,加上爽嫩枝豆,美味可口。香烤燒春雞配西蘭花苗及薯蓉 $68原本想叫雞卷,但假日雞卷轉為燒春雞。雞外皮

凱撤沙律可因應自己口味調味,生菜新鮮。

另外兩款做得不錯,口味清新開胃。

吞拿魚多士也不錯,適合與是日餐湯一起吃。

甜品有豆腐慕絲蛋糕及朱古力慕絲蛋糕。豆腐

是日餐湯
是日為南瓜忌廉湯,南瓜味濃郁香甜,口感順滑。

香煎三文魚柳伴菠菜苗及枝豆 $138

香烤燒春雞配西蘭花苗及薯蓉 $68
原本想叫雞卷,但假日雞卷轉為燒春雞。雞外皮呈金黃色,內裡保持肉汁。西蘭花苗清新的口感,薯蓉的軟綿口感,為菜餚增添了不同層次。

凍檸檬茶
天氣帶點熱,用餐後喝杯冰凍而具新鮮酸味的茶飲最為適合。

餐廳地方不少,環境有格調,午市適合輕鬆用餐,晚市適合慶祝特別日子,也是一大班人聚餐的好地方。

以上價格需另加一附加費
2024-04-20 5405 瀏覽
⚡️各位大胃王鍾唔鍾意挑戰食自助餐呢?今日就帶大家嚟到呢一間超好味嘅餐廳 @thegrillroomhk 享受佢哋嘅午餐semi buffet!呢個半自助餐係$98起!最平加多$38就可以加主菜,例如招牌卡邦尼意粉!$48就可以加超好味嘅松露蘑菇意大利飯!咁抵大家快啲過嚟試吓啦!我已經幫大家把好關,而家就嚟介紹吓,有乜嘢啱食嘅半自助菜式!呢度有非常多種類嘅沙律可以選擇,而且全部都好高質!除咗有大大嚿肥厚吞拿魚沙律之外,仲有我好欣賞嘅西式半熟蛋沙律!除咗沙律之外,各位食肉獸仲可以選擇鮮蝦牛油果吐司!而且仲有新鮮漬炸嘅薯條同埋炸雞粒!呢度嘅選擇真係非常多啊講完鹹嘅,當然仲有甜品啦!呢度嘅甜品成日都會轉今日我哋就有行事到超級絲滑濃郁嘅生朱古力蛋糕同埋獨家豆腐蛋糕!呢個豆腐蛋糕真係全場MVP,除咗有幼滑嘅口感之外,仲有非常香濃嘅豆乳味!大家食完半自助餐,記得都要留肚食正餐!首先佢會送一個是日餐湯,今日我哋就試咗非常新鮮嘅粟米忌廉湯,完全係新鮮粟米熬製,仲可以食到粟米外層較硬嘅口感令到佢嘅層次更加豐富!雖然呢個話半自助餐,但係其實呢度嘅主菜都唔執輸!今日我哋就加咗$48嗌蘑菇意大利飯!個口感真係非
⚡️

雖然呢個話半自助餐,但係其實呢度嘅主菜都唔執輸!今日我哋就加咗$48嗌蘑菇意大利飯!個口感真係非常驚喜,可以食得出佢嘅用料非常新鮮!上面嘅煎蘑菇簡直係點蒸支筆!

另外我哋仲加咗$208嗌佢哋嘅肉眼扒!廚師嘅功力好足,塊扒嘅水準一流,肉質鮮嫩,而且仲好多汁!真係非常抵讚呀!

銅鑼灣CP值不錯的Semi-Buffet Lunch,Weekend Peak Lunch Hour全場滿座,但也不算擠迫嘈雜,播著很對味的英文歌,氣氛輕鬆。Semi-Buffet Lunch $98Starter及甜品自助吧Refill速度不錯,有幾款Salad選擇,當中荔枝蟹肉沙律材料豐富,味道清新。粗薯條和炸雞軟骨暖烘烘,乾身又脆口。甜品有草莓泡芙和Cheesecake,兩款甜度適中,是餐後閑聊的最佳小吃。- 是日餐湯 Chef Soup非一般的蕃茄濃湯,每一口的口感猶如蕃茄蓉,味道非常濃郁,酸酸甜甜很開胃。 - 香煎鱸魚伴燒粟米薯仔麵團配香草乳酪汁 +$108Pan Fried Seabass Fillet- 香煎三文魚柳伴菠菜苗枝豆配檸檬牛油汁 +$148Seared Salmon FilleMain Course選擇也不少,豬、牛、雞、海鮮、素食都應有盡有,牛魔王倆口子Weekday吃得太豐富,少有地放棄Steak,選擇了鱸魚及三文魚,同樣很高質出色!本身啖啖肉的魚柳只有簡單的調味,魚皮煎得微脆,魚肉保持濕潤。初試薯仔麵團,頗有特色,是令人喜歡的咬口。- Soft Drin

Semi-Buffet Lunch $98

- 是日餐湯 Chef Soup
- 香煎鱸魚伴燒粟米薯仔麵團配香草乳酪汁 +$108

Pan Fried Seabass Fillet
- 香煎三文魚柳伴菠菜苗枝豆配檸檬牛油汁 +$148
Seared Salmon Fille

- Soft Drink / Tea
附送餐茶,亦可以+$18要Coffee或+$38要House Wine、Champagne及啤酒。
香煎三文魚柳伴菠菜苗枝豆配檸檬牛油汁
自助餐又食唔曬,就咁一個主菜又唔夠食,最近發現原來星期六日銅鑼灣都有semi buffet,啱曬啲細食又想試唔同種類嘅朋友,當然大胃王梗係絕對冇問題啦!呢度嘅semi buffet係每位98蚊,可以加低至48蚊就有個主菜🍽️📌美國頂級牛板腱配蘑菇燒汁🐮 +$158叫左Medium-Well,即係牛板腱雙面各煎四分鐘外層 - 暗紅🧱中間 - 褐色🚪正中心 - 粉嫩紅🩷肉質鮮嫩多汁,牛板腱肉味香濃,配埋蘑菇燒汁,令到味蕾升至極致。拌埋底下綿密幼細嘅番薯蓉,入口即溶,伴碟靚之餘仲好高質👍🏻📌牛肝菌蘑菇意大利飯🍚 +$58向來GG都好鍾意食意大利飯,但係要煮得好食係一啲都唔簡單,絕對係直接反映廚師嘅功架👨🏻‍🍳🔥呢個意大利飯嘅口感煮得啱啱好,唔會過硬,質地creamy得嚟又彈牙,每一粒米都吸到湯嘅精華。而且兩塊雞髀菇鎅個紋都好吸引,而且煎得好出色🤤📌是日餐湯非常新鮮嘅蕃茄湯,超濃又綿滑,酸酸味味好開胃🍅📌自助吧可以自己狂加芝士粉🧀、煙肉碎🥓同麵包粒🍞嘅Salad🥗唔同嘅蔬菜🥦同埋沙律通粉仲有炸雞🐔、炸薯條🍟同唔少得嘅甜品:芝士蛋糕、泡芙🍰📌飲品🍺🥂🍾🍷🥃🥤☕🫖包咗一杯汽水或者茶凍檸茶都係㗎飲fl

📌美國頂級牛板腱配蘑菇燒汁🐮 +$158
叫左Medium-Well,即係牛板腱雙面各煎四分鐘
外層 - 暗紅🧱
中間 - 褐色🚪
正中心 - 粉嫩紅🩷

📌牛肝菌蘑菇意大利飯🍚 +$58

📌是日餐湯
非常新鮮嘅蕃茄湯,超濃又綿滑,酸酸味味好開胃🍅

📌自助吧
可以自己狂加芝士粉🧀、煙肉碎🥓同麵包粒🍞嘅Salad🥗
唔同嘅蔬菜🥦同埋沙律通粉
仲有炸雞🐔、炸薯條🍟
同唔少得嘅甜品:芝士蛋糕、泡芙🍰

📌飲品🍺🥂🍾🍷🥃🥤☕🫖
包咗一杯汽水或者茶凍檸茶都係㗎
飲flat White或者其他咖啡同premium tea就+$18
最顛係加$38就可以飲到house red/ white wine, house champange 同beer

🎂真係抵到一個點,唔怪得全場爆滿。今日仲有好多人慶祝生日添🕯️,侍應們紛紛為唔同枱嘅客人唱生日歌🎤,氣氛一流🤗

📍The Grill Room (銅鑼灣廣場二期)
銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期3樓3B號舖

#牛板腱
#意大利飯
#自助吧

5天前 0 瀏覽
人氣話題嘅semi-buffet,係lunch嘅時間決定去chill下🙂‍↕️每人叫個main再加$98就可以享用到semi-buffet!種類都幾多,沙律、炸物、小食、甜品都應有盡有,食物味道就中規中矩,保暖都合格🙂‍↕️Beef CheekMain其中一個嗌咗牛面頰,肉質嫩滑,又有肉味,份量適中,唔算好大份Seared Salmon Fillet另一個叫咗三文魚,亦都係烹調得啱啱好,唔會過熟柴柴地咁Overall係主菜keep住有水準嘅餐廳,semi-buffet都比咗個好好機會同朋友慢慢坐低chill下

Beef Cheek

Seared Salmon Fillet
另一個叫咗三文魚,亦都係烹調得啱啱好,唔會過熟柴柴地咁

🇭🇰 Causeway Bay 銅鑼灣|The Grill RoomIf you are looking for a romantic 💕 restaurant for a date night, 🕯️ give The Grill Room a try! The interior design is very fancy ✨ and dim, and most importantly, they have singers 🎤 performing while you enjoy the dinner, such a romantic ❤️‍🔥 vibe! I tried:🎃 Seared Scallop Pumpkin Soup 🥣 This is hands down one of the best soups I have ever had! 😍 The pumpkin soup is so heavy in flavour and I love the creamy taste it has! 😋 The scallop is also matching with the pump

This is hands down one of the best soups I have ever had! 😍 The pumpkin soup is so heavy in flavour and I love the creamy taste it has! 😋 The scallop is also matching with the pumpkin flavour greatly, definitely prepared my appetite for the dishes to come! ☺️

🐟 Pan Seared Black Cod Fillet 🐟
The salmon roe is perfectly cooked 👍 so it is very soft while the skin is crispy! 😆 I love gnocchi a lot! They are tiny Italian dumplings 🥟 that are savoury and chewy and serve as a great side for the cod! 😌

🥩 Braised Beef Ragu Pappardelle 🍝
The tomato sauce is very heavy with this one! It even has a hint of sour taste because of the tomato! 🍅 The beef is also very well-cooked and they are very soft to bite! 😉

🍷 Berry well & Salted Calamansi Lemonade 🍹
Berry well is their signature drink 👀 which is made with wine 🍷 but not too heavy that will knock you out. 😆 The salted calamansi lemonade tastes like a local HK drink “7up with preserved salted lime” 🍋‍🟩 which has sweet, sour and salty taste all in the same drink, which is very interesting! 😙

📍Shop 3B, 3/F, Causeway Bay Plaza 2, 463-483 Lockhart Road, Causeway Bay
💲Price per person: $407 + 10% service charge
2024-09-12 0 瀏覽
今日終於嚟到Grill Room銅鑼灣新店,新店環境真係幾好,裝修有格調,好有find Dining嘅感覺。-今日照舊都係嚟食lunch,平時都係食開牛扒,見佢有個雞卷,就試吓佢睇吓有冇牛扒咁高質素。-香煎法式雞卷配西蘭花苗同薯蓉,雞卷有四嚿,每嚿都好厚身,而且雞肉味都幾濃,亦唔會煎到冇晒汁。另外薯蓉好香牛油味,同好滑身。Grill room 嘅食材同埋烹調質素一向都好高,下次可以再嚟試吓其他菜式👍🏻
2024-09-03
2024-08-26 0 瀏覽
$98up Semi-buffet💕weekend都有呀!遲咗起身💤12:20去到…影唔到最整齊嘅樣了…最鍾意呢到樓底高,裝潢又雅致,最重要係CP值高平時想平平哋~就咁地salad bar都夠晒你飽~菠菜沙律有少少煙火腿,煙三文魚咁啱比人夾晒了仲有意粉沙律、蟹肉多士、蕃茄沙律~Caesar salad仲可以自己撈添邪惡系列仲有勁juicy 嘅炸雞同脆卜卜嘅粗薯條😗本身個餐仲跟餐湯同埋飲品添!鍾意佢哋嘅餐湯濃稠得來感覺真材實料~飲落夠Creamy又食到原材料嘅香氣~呢碗椰菜花忌廉湯,真係飲到椰菜花味㗎😉我呢個為食鬼當然有點埋主菜啦🫢✔️ 脆皮豬腩伴香草燒菠蘿配日式洋蔥汁五花肉肥瘦相間 層次分明 煎到恰到好處 肉質好嫩好多肉汁 層豬皮脆卜卜配埋個燒菠蘿食酸酸甜甜勁開胃底下仲有啲藜麥添!✔️美國頂級牛板腱配磨菇燒汁牛板腱拿捏到個七成熟 食落牛肉味勁重 入口又嫩口 仲配埋南瓜蓉、西蘭花苗同紫菜天婦羅~多重口感好滿足點少得甜品~
$98up Semi-buffet💕weekend都有呀!

遲咗起身💤12:20去到…影唔到最整齊嘅樣了…

最鍾意呢到樓底高,裝潢又雅致,最重要係CP值高

平時想平平哋~就咁地salad bar都夠晒你飽~

菠菜沙律有少少煙火腿,煙三文魚咁啱比人夾晒了

邪惡系列仲有勁juicy 嘅炸雞同脆卜卜嘅粗薯條😗

本身個餐仲跟餐湯同埋飲品添!

我呢個為食鬼當然有點埋主菜啦🫢

✔️ 脆皮豬腩伴香草燒菠蘿配日式洋蔥汁
配埋個燒菠蘿食酸酸甜甜勁開胃
底下仲有啲藜麥添!

✔️美國頂級牛板腱配磨菇燒汁
牛板腱拿捏到個七成熟 食落牛肉味勁重 入口又嫩口
仲配埋南瓜蓉、西蘭花苗同紫菜天婦羅~多重口感好滿足
點少得甜品
🔸Pan Seared Black Cod Fillet || Gnocchi, champagne cream sauce, dill, salmon roe成個擺盤好靚,賣相好吸睛🥰 鱈魚柳煎得非常出色 魚皮煎得好脆🥹點埋個香檳忌廉汁令到鱈魚個鮮味升華咗🥹另外個gnocchi都值得一讚👍 比平時食到嘅gnocchi要細粒 但係就好煙韌 而且外層係脆既 所以有外脆內軟嘅口感😚🔸 Braised Beef Ragu Pappardelle || Shallots, garlic, beef jus, tomato sauce大愛手工闊條麵🫶🏻 係手工意粉先整到咁有咬口😌 而且個蕃茄汁亦都食得出有好濃嘅肉味 配上一口和牛真係冇得彈🔸 Mojito, HighballMojito 飲落好清新 薄荷同埋青檸味好突出👍👍 而個highball 要配埋熱情果糖一齊食,因為粒糖比想像中酸 而highball就可以中和左個酸味總括嚟講係食物質素非常高嘅西餐廳 而且服務良好 環境坐得舒適 好適合朋友聚會或者周年慶祝🥳🥳
點埋個香檳忌廉汁令到鱈魚個鮮味升華咗🥹

🔸 Mojito, Highball

身處銅鑼灣廣場二期的The Grill Room,必會讓您享受到一次難忘的午餐時光。這間高級西餐廳環境優雅舒適,讓人放鬆身心,展開一段愉悅的用餐體驗。餐廳提供精心設計的半自助午餐,可以讓食客自由DIY搭配喜歡的菜式。沙律區有多種選擇,包括經典的卡布里意大利沙律、煙燻三文魚沙律,以及鮮嫩可口的牧場沙律,各有特色,絕對能滿足不同喜好😍😋主菜方面,我就選擇咗香煎三文魚柳和頂級USDA牛扒兩款選擇。三文魚柳外皮酥脆,內裡鮮嫩多汁,佐以清新綠葉蔬菜和濃郁檸檬牛油汁,層次豐富,回味無窮。而那塊色澤鮮紅的頂級牛扒,入口即化的軟嫩口感,再淋上香濃的蘑菇汁,更是讓人難忘的一道菜!這裡的半自助午餐價位合理,性價比極高,絕對是銅鑼灣一處物超所值的用餐首選。無論是商務聚會還是家人朋友聚會,The Grill Room都能提供一個寧靜優雅的用餐環境,讓食客感受到來自餐廳的貼心服務。😊

2024-08-16 1297 瀏覽
最近升咗職,為咗食返餐好慶祝吓,一於搵吓公司附近有咩好嘢食。見到網上都幾多人推介銅鑼灣呢間The Grill Room,環境好似唔錯,氣氛好好咁樣,食物嘅評價都好好,於是就book咗呢間試試佢!餐廳位置都方便,就喺銅鑼灣廣場附近,即係壽司郎嗰幢大廈,上到去已經見到環境唔錯,餐廳環境有情調,有高級感。首先我哋叫咗一個Cocktail一個Mocktail,Cocktail非常好飲,我平時唔係一個好飲酒嘅人,但係呢一杯就就係好好入口,面嗰度嘅泡泡整到好似奶蓋嘅口感,非常好飲👍🏻配埋啲食物一齊飲非常鮮。餐包外脆內軟,口感好好。餐湯係南瓜湯,中間有粒煎香咗嘅帶子,帶子有驚喜!前菜係千層薯配他他,千層薯整得好好味,真係食到好多塵嘅口感,非常立體,再配上酸甜鹹嘅他他,非常惹味。主菜方面我哋叫咗個蘑菇意大利飯,真係好有驚喜,呢一種味道令我諗返起之前喺意大利食過好好味嘅一餐蘑菇意粉!嗰隻蘑菇醬嘅調味真係好有意大利嘅風味,好鮮好好味,意大利飯嘅口感都做得啱啱好,呢味菜真係非常之回味!另外我哋叫咗個小食,係類似忌廉醬焗薯,份量都唔少,薯仔好好味,配上呢啲忌廉醬好惹味,呢度嘅薯製品都整得好出色最後以一個超級好

最後以一個超級好味嘅檸檬撻作結,好驚喜地佢有焦糖脆脆,我非常之鍾意食,焦糖脆脆甜到啱啱好,唔會燶,然後另外佢仲有啲蛋白脆脆,加埋佢香脆嘅撻皮,同埋檸檬撻嘅內涵,成件事口感非常有層次,係一個非常之出色令人印象深刻嘅甜品

滿足的一餐

#hkfoodie #hkeats #thegrillroom #香港好去處 #香港打卡 #香港美食 #西餐 #扒房 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略
2024-08-16 1160 瀏覽
餐廳環境寬敞,裝修具有現代感,非常有格調😊🎃Scallop pumpkin soup 好Creamy ,南瓜味濃郁,湯底有南瓜籽,帶子有輕微燒過好香口🫶🏻🔴Mussels and clams Rigatoni 大通粉軟硬度適中,唔會太淋,每一條都掛滿醬汁,紅椒汁好濃郁,入邊仲有辣肉腸粒,食落去好有口感好有層次👍🏻🐟Pan Seared Salmon 外皮煎到好香脆,檸檬牛油汁突顯三文魚香味,配搭菠菜苗同枝豆,好正🥰 🍸Berry Well(White Wine, Chambord, mixed berries, lemon, egg white, lavender)白酒加雜莓調製而成,充滿雜莓果香😋🍹Salted Calamansi Lemonade in-house (salted calamansi syrup, lime, soda味道酸酸甜甜,加上青檸汁,整體感覺好清新,好開胃😍
餐廳環境寬敞,裝修具有現代感,非常有格調😊

🎃Scallop pumpkin soup

🔴Mussels and clams Rigatoni

🐟Pan Seared Salmon

🍸Berry Well
白酒加雜莓調製而成,充滿雜莓果香😋

味道酸酸甜甜,加上青檸汁,整體感覺好清新,好開胃😍