餐廳: The Garage Bar
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-02-23 995 瀏覽
🤎CORDIS🤎呢排朋友係外國翻黎,見冇乜野做,就book左Cordis嘅零房價,食dining credit,享受下零房價體驗🤭今次黎,試咗The Garage Bar同Room service,呢個post先講Garage Bar🍸🤍食物👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻-Chicken Tulips $108炸得好好食,果然黎酒吧食啲煎炸野最開心-Penne $178呢度叫意粉都幾特別,可以自己揀Pasta&Sauce4種意粉:意大利粉、長通粉、田園通粉同Gluten Free Spaghetti 4種醬汁:肉醬汁、煙肉蛋黃汁、雜菜蕃茄汁、香草汁-TGB Burger $158🤍環境👍🏻👍🏻因為Garage Bar係室外嘅地方,所以客人可以食煙,都真係幾大嘅煙味。🤍服務👍🏻👍🏻個日個waiters 推住好多垃圾,要經過個度好窄嘅門,所以我幫佢去開門,不過佢連Thank you都冇講。同個日所有當值嘅waiters都冇乜溫度,唔會同你講太多野🥺📍 Cordis-Garage Bar旺角上海街555號香港康得思酒店L樓層#boombu#boombustaycation————————————味道: 🤎
🤎CORDIS🤎

🤍食物👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
-Chicken Tulips $108
炸得好好食,果然黎酒吧食啲煎炸野最開心

-Penne $178
呢度叫意粉都幾特別,可以自己揀Pasta&Sauce
4種醬汁:肉醬汁、煙肉蛋黃汁、雜菜蕃茄汁、香草汁

服務: 🤎🤎🤍🤍🤍
價錢: 🤎🤎🤎🤍🤍
再食: 🤎🤎🤎🤍🤍
————————————
#boomnbuexploretheworld #bigboomnbubu #staycationhk #香港staycation #cordis #零房價 #平價酒店 #hkfoodie #hkfoodlover #hkig #foodiehk #foodreview #foodreviewhk #hkfood #foodporn
2023-02-17 694 瀏覽
見到有二人餐仲有free flow 就嚟試有個二人海鮮,包括2件三文魚,2隻芝士扇貝,4隻燒蠔味道嚟講就真係無乜要求就無乜失望⋯⋯唔至於難食,但嚟到都涷,又無熱住(用個爐上但下面又無加火🙄) 如果你唔介意食燒完涷晒嘅嘢都可以嘅… 之後散叫加左個薯條同泡菜多士,味道係正常(唔至於好食) 但嚟得都係志在飲酒,無所謂啦!任飲如果酒量好,都真係好抵,每人除開$300 左右,飲4杯都回本而且選擇都唔少,有紅白酒,sparkling wine, rosé, gin tonic ,仲有啤酒同果汁!但90 分鐘原來都幾趕,除非酒量好,否則咁急飲就好易醉… 或者可以叫停幾杯紅酒慢慢飲… Sparkling wine 同白酒都係dry ,易入口但唔係啲咩靚酒,普通超市質素… House gin 有驚喜,幾好飲Rosé 都係dry 但就好淡飲水咁佢係手機點餐,一夠鐘就自動停!所以掛住傾計好快就會過90 分鐘😝如果志在傾計飲酒係好平呀!而且人唔多,天氣涼的話都坐得幾舒服。唔洗得上面13樓幾間咁悶。當然真係一分錢一分貨,對酒🍷🥂或食物有要求就最好行上去西餐廳單點會好啲。
見到有二人餐仲有free flow 就嚟試
有個二人海鮮,包括2件三文魚,2隻芝士扇貝,4隻燒蠔

之後散叫加左個薯條同泡菜多士,味道係正常
(唔至於好食)
但嚟得都係志在飲酒,無所謂啦!

Sparkling wine 同白酒都係dry ,易入口
但唔係啲咩靚酒,普通超市質素…
House gin 有驚喜,幾好飲
Rosé 都係dry 但就好淡飲水咁

💬特點 : 以80年代香港廣東歌為主打的酒吧主題,Aperol 開胃酒調製的各款Cocktail💬🔶交通,環境🔶旺角要找高級酒吧 ,其中一選擇必去朗豪坊附近的Cordis 酒店,5樓為著名的室內酒吧 Alibi,而落一層有今次介紹的露天酒吧 The Garage Bar環境以露營風為主,平常露營難以帶大量酒精,來到the garage bar 便能輕易滿足,加上現場以88年代廣東歌為主,配上數杯以歌名命名的雞尾酒🍹,愛懷舊人士必去。評分 : 🌕🌕🌕🌕🌑🔸酒類🔸圖二 : Anita Mui (Aperol, Dried Tangerine Peel infused Wild Turkey, Bourbon 🥃, 玉桂 , 熱薑蜜, 檸檬汁 , Star Anise)天氣凍的時候,這杯以歌后梅艷芳命名的飲品,就像烈焰紅唇 般炙熱你整個身體 ,感覺就似加上威士忌🥃的熱檸薑蜜般,不是高難度作品 ,但如著雞蛋般,越簡單的就越考調酒師功力,這次有幸得到當日駐場調酒大使 @ 出品,在當日只有8度的天氣下,喝後都把我的冰山劈開。圖三 : 激光中 ( Aperol , Prosecco,熱情果,梳打水)

🔶交通,環境🔶

評分 : 🌕🌕🌕🌕🌑

🔸酒類🔸

光加熱就等於火,雖然這杯沒有喝得我熱熱,但那剌激的橙色,配上熱情果,Aperol (開胃酒 - 鮮豔橘色,較低酒精度,尾韻香草味), 也如激光般,在香檳中尋找到熱情的感覺。

圖四 : 讓一切隨風 (Lemon Juice, Mandarian Juice, bitters , Bourbon 🥃, Wild Turkey, Aperol)

就讓一切隨風,即使唱的人已變壞,但曾經是一個好人的他,為你帶來充滿檸檬,柑橘🍊的威士忌,讓人心曠神怡。

圖五 : Monica (Bulldog Gin, 甘菊,梳打水,柚子,接骨木花,提子)

用上哥哥張國榮名曲 Monica 命名,口感豐富,就如哥哥的音樂風格一樣,多變且走在潮流尖端前,如果喜歡豐富口感必點,thank thank thank Monica。

食物上,豬手,炸雞,沙律也不會令人失望,為一般高級酒店基本質素,整體上令人驚喜,去後一星期仍念念不忘,若大家喜歡懷舊一下,感受露營⛺️風,絕對值得一試
Anita  Mui
Anita  Mui
激光中
讓一切隨風
Monica
幾年前去過The Garage Bar,位於旺角上海街555號香港康得思酒店L樓層,印像中都幾好,所以今次再去。 餐廳環境舒適,適合近期涼涼地的天氣,我們一行四人點了$598兩份, 包括兩位用的海鮮烤盤、 90分鐘free flow Rose wines & Gin, 另外再加了迷你漢堡🍔和巴馬火腿沙律🥗。 海鮮烤盤有扇貝、焗蠔、海蝦和三文魚, 烤海蝦最好味, 大隻又爽口。Rose Wine 味道偏酸, 我比較喜歡Gin Tonic😊, 清新口感,迷你漢堡和巴馬火腿沙律都是一般吧! The Garage Bar 環境舒適,是一個把酒談歡的好地方。🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

海鮮烤盤

Free Flow

Rose

Gin Tonic
  • GinTonic
  • GinTonic
2022-01-05 1441 瀏覽
而家呢最近日朗豪坊有coupon優惠,咁啱可以喺呢間度用,即刻約人嚟。呢度間唔中都會嚟下因為happy hour好座,靜靜地座位又坐闊落,絕對係把酒談心嘅好地方。Happy hour (beer, wine….) $77杯,講真酒店餐廳算係抵。嗰日我就點咗少少食物一齊食其實都唔錯。推介的就係呢個香腸拼盤$158一份,分量真心好多,三個人以上可以叫。另外再點了一個海鮮扁意粉,直接講味道好一般而且質地特別好$198一份,下次可以唔使點。今日我係坐樓上,餐廳店員通常喺樓下,所以好多時都要行落去點餐,介意者可以坐樓下。位於旺角鬧市,算是傾偈好舒服的地方。
而家呢最近日朗豪坊有coupon優惠,咁啱可以喺呢間度用

香腸拼盤
海鮮扁意粉
2022-01-05
香腸拼盤
是日嚟到Cordis Hotel既戶外餐廳The Garage Bar食野 餐廳係The Place隔離 係旺角朗豪坊過天橋就到 位置方便 一入到去就比一個個紅色帳篷吸引到⛺️幾欣賞佢既setting 帳篷間住間住咁放 讓客人可以自行選擇喜歡既座位 同朋友盡情暢飲傾談一整晚嚟個mini night camping 比起係荒山野嶺要過夜既camping方便勁多!! 乜野都唔使帶 兩手fing fing一身輕便🥰冬天chill住係帳篷飲酒 唔使驚風吹雨打 飲落去好暖胃 同朋友過左一個微醺既冬天晚上☃️BBQ Plater + 4支自家品牌手工啤酒TGB Golden Ale🍻(免費升級至6支) $592BBQ拼盤包含豬牛雞串各兩條🍢蕃茄粟米各兩件 司華力腸兩條 蝦兩隻 甜椒兩件 用小型燒烤爐上 勁惹味!! 仲要唔使自己燒 岩哂懶人🤤至於啤酒 6支真係太多啦 完全飲唔哂😂😂所以同朋友一人飲左一支之後 用其餘4支嚟換左一支白酒 🍾勁易入口 每啖落到喉嚨仲有餘甘 簡直停唔到口!❤️❤️

2021-11-24
2021-12-04 831 瀏覽
今晚新發現旺角竟然有如此隱蔽寧靜的 Happy Hours 地方。👏👏👏二人幽閉點🎄好友共聚點🤶🏼🤶🏼自己落單 Happy hours 指定酒水買一送一👏👏Gwei Lo Pale Ale $85啤啤啤啤,係天冬地凍戶外環境下喝冰凍啤酒別有一番滋味!Chic Drumlet $88炸雞鎚不得了,香脆無比最出色係內嫩滑多汁,雞鎚好難不鞋口,這裡的雞鎚令我完全改觀!French Fries $65 薯條🍟即叫即炸香脆可口不油膩,係熱氣了點回家飲涼茶喇!特飲 $90
二人幽閉點🎄

好友共聚點🤶🏼🤶🏼

自己落單 Happy hours 指定酒水買一送一👏👏

Gwei Lo Pale Ale $85
啤啤啤啤,係天冬地凍戶外環境下喝冰凍啤酒別有一番滋味!

Chic Drumlet $88

French Fries $65 薯條🍟
即叫即炸香脆可口不油膩,係熱氣了點回家飲涼茶喇!

特飲 $90

2021-11-30
BBQ 拼盤 + 4支自家品牌手工啤酒 TGB Golden Ale🍻 (免費升級至6支) $592前排透過FUNNOW既campaign去咗位於Cordis既The Garage Bar🍸 英倫風既food truck碗上紅色既帳篷🏕 裝修復古得黎又提升到客人既私隱✨ 同埋隔咗啲煙味😂 拼盤既質素都偏高 包咗3 x雞肉串燒、3 x豬肉串燒、2 x 燒大蝦、2 x 烤英式香腸、2 x 烤番茄、2 x 烤青椒、2 x 烤粟米、2 x 烤啡菇同4 x 自家品牌手工啤酒 TGB Golden Ale🍺 烤雞肉既肉質好軟淋仲好香口 加上沙嗲醬提升層次感🤩 烤蔬菜食落幾juicy🫑 而粟米配上半溶既牛油好正😻Cocktails揀咗Rose-T Garden🌹同Honey Bee🐝 前者飲落較甜同帶玫瑰花香🌷 後者就比較清新啲同淡啲 兩個都好易入口 啱晒冇飲開酒/女士飲🌼Beers就揀多咗兩款(仲有兩隻冇叫😌) 因為平時唔算成日飲酒就叫咗個fruity既Vocation Hop, Skip & Juice☀️ 而男朋友更加唔飲得就叫咗Zeffer Crisp Apple Cider🍏💫 飲落有啲麥味

Beers就揀多咗兩款(仲有兩隻冇叫😌) 因為平時唔算成日飲酒就叫咗個fruity既Vocation Hop, Skip & Juice☀️ 而男朋友更加唔飲得就叫咗Zeffer Crisp Apple Cider🍏💫 飲落有啲麥味 兩款都算比較容易入口 不過後面個款對於完全唔飲酒既朋友可能於麻麻地了🧐 整體體驗唔錯 係比較多蚊咬 噴定蚊怕水喇大家🥲

There’s a great deal offered by @FUNNOW BBQ platers shared with 4 local craft beers (even there’s a FREE upgrade to 6🍻) which is only $592 on weekdays!!!! Go and enjoy the relaxing moment in The Garage Bar with your love ones⛺️ The red tank was quite vintage and increased the privacy for the customer, also separated from the smelly cigarette(yup, i hate that so much😭) The food was surprisingly nice, grilled chicken skewer was soft & meaty, the Satay Sauce levelled up the meat skewer🍢 Love their juicy cremini mushroom & tomato🍅Corn🌽 w/ melted garlic butter satisfied my tummy! 🧈🥰 However, the portion was quite tiny, extra food is needed😵‍💫

We picked Rose-T Garden w/Rose & Earl Grey-infused Gin, Lychee Liqueur, Rose Syrup & Honey Bee w/Plantation White Rum, Lemon Juice, Honey, Mint as the starting drinks🍹 Rose-T Garden was flavourful & sweet while Honey Bee was more fresh & light, both of them were easily acceptable😚, highly recommended for girls💃🏻

Vocation Hop, Skip & Juice w/APA, England, 5.7%ABV was super duper fruity & smooth🤤 Zeffer Crisp Apple Cider w/Apple Cider, New Zealand, 5%ABV was slightly malty, both of them were nice😆
評分: 8.5/10🌟
————————————————————————————
The Garage Bar (旺角)
BBQ platers
Honey  Bee
Rose-T Garden(left)
Vocation Hop, Skip & Juice(right)
Zeffer Crisp Apple Cider (left)
BBQ platers
Honey  Bee
Rose-T Garden(left)
2021-11-27 428 瀏覽
呢間係位於旺角朗豪坊 自助餐區出邊一間餐廳酒吧喺繁囂嘅市中心 搵到一間靜靜地可以傾下偈嘅酒吧 都唔容易呢個印度汁餅 應該就比較遜色啲始終唔係傳統 嘅印度餐廳試咗呢個串燒啲雞肉好好味2018年既 Chardonnay 就少少貴試咗呢個漢堡牛扒 我就比較怕血所以叫order咗八成熟但係一啲都唔煙韌最後呢個雞胸沙律非常之健康整體上算ok侍應非常之好 這裏光線亦都非常之充足 ,比起一些餐廳Bar就比較幽靜, 美中不足嘅係 因為始終市中心左鄰右裡里都係一些舊樓所以觀就一般
呢間係位於旺角朗豪坊 自助餐區出邊一間餐廳酒吧
喺繁囂嘅市中心 搵到一間靜靜地可以傾下偈嘅酒吧 都唔容易

呢個印度汁餅 應該就比較遜色啲始終唔係傳統 嘅印度餐廳

試咗呢個串燒啲雞肉好好味

2018年既 Chardonnay 就少少貴

最後呢個雞胸沙律非常之健康

2021-11-21 321 瀏覽
「 旺中帶靜happy hour❤️ 」地址:The Garage Bar (旺角)旺角上海街555號香港康得思酒店L樓層❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️呢一度係旺角酒店 @cordishk 入面嘅一個世外桃圓!首先我哋講講裝修方面,裝修方面呢其實佢用咗一個比較似大自然野外嘅,似足係泰國果種戶外酒吧,當中以佢嘅紅色帳幕最啱打卡!喺食物方面佢主打係一個美或菜,佢哋嘅調味新鮮,最抵係佢哋可以叫一個套餐,五百零蚊有一個BBQ餐+ 四個啤酒!抵喎!而佢哋嘅啤酒選擇好多,係佢哋最強嘅selling point!大家可以去食呢一間餐廳除咗可以食到好食嘅嘢食之外,仲可以瘋狂打卡㗎😝❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️性感指數💋💋💋💋/5New post plz like ❤️❤️
「 旺中帶靜happy hour❤️ 」

地址:The Garage Bar (旺角)

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
呢一度係旺角酒店 @cordishk 入面嘅一個世外桃圓!

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

2021-03-20 1747 瀏覽
一行入呢度就覺得好似係沙漠中搵到綠洲咁,座位寬趟,氣氛輕鬆,加上大太陽傘同背景音樂,完全將旺角嘅煩囂隔離,覺得好似去左赤柱咁 ^^餐牌上嘅 Burger 同 Hotdog 一百蚊左右,比起其他main dish要接近二百蚊抵食,又有薯條,最難得喺鬼佬風味,包皮有用牛油焊底,非常滿足惹味!同朋友傾計坐左三四個鐘,如果唔係有野做,就會留耐啲!

同朋友傾計坐左三四個鐘,如果唔係有野做,就會留耐啲!
2020-11-21 1622 瀏覽
今次黎到位於Cordis 入面既一間bar , 其實我地都係random 咁行左入去, 基本上全部都係室外位, 所以好適合呢啲天氣去👍🏽 咁啱我地去到有人走, 所以就可以直接坐底🙂 飲品既選擇比其他bar少, 但係都有啲特色野既💁🏾‍♀️ 我地叫左bottle cocktail , 啲酒全部都係擺左係個樽仔度俾你自己倒落隻杯度都幾得意既😚 我地分別叫左味道比較清新又偏淡既Sum Ma! 幾有Honey 味既Honey Bee 同埋濃味得黎又幾好飲既Rose T-Garden🍸 三杯入面我最鐘意Rose T-Garden, 因為佢既味道係三杯入面係最適中🌹 呢度既飲品價錢我覺得都算幾合理, 我地既cocktail 平均一杯$90💰 可以係旺角鬧市中搵到一個舒適既地方飲杯野係幾抵玩既👍🏽

2020-11-20
$100 (宵夜)
Book咗Cordis Hotel Take All The Credit 2.0,比一晚房錢,費用全部可以用作於酒店內嘅餐飲消費,由於係staycation,我哋都唔會好早起身,所以唔包早餐都冇乜所謂。秋高氣爽,我哋第一晚就選擇左酒店內嘅露天酒吧。餐廳一旁嘅裝飾品火樹銀花嘅燈光,好適合飲酒傾偈響酒店嘅平台,有偽food truck,感覺好渡假旁邊仲有幾個紅色帳幕,私隱度高雞鎚一碟有六件,$76有五至六款醬汁選擇,我就揀咗黑松露沙律醬。炸得夠脆夠熱。澳洲和牛漢堡配薯條$98 ,漢堡扒味道不是太突出,麵包同蔬菜配料其實都唔錯,薯條都炸得好食,真心講呢個價錢咁嘅環境同服務都冇得點投訴。我仲叫咗一杯威士忌,但就唔記得影呀。呢度嘅位置好有趣,其實都有啲難搵,但可能因為咁所以唔太多人,其實氣氛都真係好唔錯。唯一唔好處就係環境比較黑,搵服務員需要比較耐嘅時間。

餐廳一旁嘅裝飾品

火樹銀花嘅燈光,好適合飲酒傾偈

響酒店嘅平台,有偽food truck,感覺好渡假

旁邊仲有幾個紅色帳幕,私隱度高

2020-11-08
2019-07-11 5995 瀏覽
男朋友話帶我去食burger,選了在旺角康得思酒店內的餐廳,入口在朗豪坊4樓通往酒店的天橋,我和他最初不知道從那裡入,在酒店大堂徘徊了好一陣子。約好了7:30pm,去到發現原來是outdoor,幸好天氣不是太熱而且沒有下雨, 安排好入座後店員馬上遞上餐前小食,nachos chips香脆好味,配上酸辣的醬汁,食唔停口。餐牌設計幾有有型格的,由於環境太昏暗所以形容為漆黑中的一點光😂叫左一個Signature burger,一個Classic burger,薯條和The Garage Bar Golden Beer。burger是即叫即製,飲住啤酒傾下計都唔覺等左25分鐘,2款burger的和牛一樣的,不過沒有濃郁的牛味,肉質普通,signature burger的芝士令到整個包的味道提升。薯條份量很多不過味道過鹹,太飽了最後食淨少少。

2019-06-10 4650 瀏覽
旺角康得思酒店,有一間室外酒吧,名為 The Garage Bar 。餐廳最近跟本地樂隊合作, 在2019年6月9日,6月23日,7月14日,7月28日的下午5時至8時舉辦「週日音樂派對」。由本地樂隊輪流演出,公眾更可免費入場! 不過個人建議大家,邊聽歌邊喝啤酒邊吃美食,才是最高享受哦。餐廳更推出激掋優惠套餐,大家可以用優惠價$138(學生優惠價$118)享用一份街頭美食,一杯手工啤酒或冷壓果汁和一支Magnum雪糕批。酒店質素,超值價錢,值得一試呢!街頭美食可以選擇澳洲和牛漢堡,Impossible全素漢堡,炸雞鎚,炸薯條和洋蔥圈。時日跟好朋友來到,點選兩份漢堡,一支手工啤一支果汁,一客炸雞鎚(單點:$60),還有二支雪糕批,這樣才百多塊呀!

2019-06-09