2025-08-19
作為東涌老街坊,呢間餐廳新開張冇幾耐,我就帶咗幾個朋友去試。本身酒店入口都幾隱秘,搵咗陣先知原來喺樂天皇朝旁邊一個小小嘅門口,坐咗升降機上去酒店大堂,內部裝修和佈局不錯,俾人嘅第一印象幾好。當晚7點左右到,唔知間餐廳係咪有穿着要求,可能我地無著西裝😅,到餐廳門口個經理同我哋講,佢哋淨係做預約客。我由門口望入去,成間餐廳一個客都冇!個經理由眼神到講嘢語氣,都令人勁唔舒服。 我哋幾個老街坊冇出聲,現場相當無奈,唯有由邊到嚟邊到走啦,但心裡面已經決定咗:以後唔會再幫襯呢間餐廳,連帶佢酒店嘅任何嘢都唔會掂! 本來都費事寫評語,不過有街坊見咁多好評,問我意見,咁我就講清楚:呢間餐廳,大家可以直接 skip 唔使諗。如果真係想試吓,記得要打去預約先,如果唔係俾人趕走都幾唔舒服㗎😅