餐廳: The Crown
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-11-12 515 瀏覽
估唔到駿景酒店開咗一間咁有氣派餐廳夜晚嘅時間主打品酒 入到餐廳 有一個超大的酒櫃播輕快又浪漫嘅音樂入到去 侍應嘅態度亦都好好俾我哋揀咗一個靚位左邊就可以望到舞台右邊就可以俯瞰香港嘅夜景本身我哋都唔係成日飲酒所以對於唔同地方仲有年份出產嘅酒都一無所知但係職員嘅態度都好和善仲推薦咗幾款紅酒俾我哋選擇配搭方面我哋就想試吓芝士拼盤佢有大約五款嘅芝士主要都係來自意大利同埋法國職員都有介紹點樣配搭係最好食而接近夜晚嘅時候,仲有歌手主場唱歌成個大腦都可以放空 好舒服
估唔到駿景酒店開咗一間咁有氣派餐廳

配搭方面我哋就想試吓芝士拼盤
佢有大約五款嘅芝士
主要都係來自意大利同埋法國
職員都有介紹點樣配搭係最好食

而接近夜晚嘅時候,仲有歌手主場唱歌
成個大腦都可以放空 好舒服

2023-11-12 292 瀏覽
最近同伴侶約會嘅時候都喺度搵緊一啲浪漫嘅飲酒餐廳特別有時慶祝完周年紀念都想飲番杯今次非常驚喜帶我嚟到呢一間酒店一入到嚟已經覺得好奢華無論係酒店嘅外圍抑或裏面嘅一啲細節位包括樓梯 升降機設計都好金碧輝煌一入到去the crown 柔和嘅音樂真係好舒服景色亦都好震撼高樓大廈林立 啲燈飾仲好靚我哋變咗兩杯紅酒由於食到好飽,今次就揀咗個芝士拼盤可以一路傾偈,一路配酒芝士選擇都有好多 仲有唔同嘅餅乾去做配搭夜少少嘅時間仲有live Band 好浪漫 一齊放低工作嘅辛勞聽吓歌 放鬆一下
最近同伴侶約會嘅時候

柔和嘅音樂真係好舒服
景色亦都好震撼
高樓大廈林立 啲燈飾仲好靚
我哋變咗兩杯紅酒

由於食到好飽,今次就揀咗個芝士拼盤
可以一路傾偈,一路配酒
芝士選擇都有好多 仲有唔同嘅餅乾去做配搭

夜少少嘅時間仲有live Band
好浪漫 一齊放低工作嘅辛勞
聽吓歌 放鬆一下
隱世大發現~如果要講究氣派,要舒適環境的酒吧,就一定不能錯過The Crown。座落英皇駿景酒店的頂樓,專屬私人電梯,且電梯位置非常隱蔽,非常有VIP的感覺。酒吧環境氣氛一流,室內裝潢是藝術品級別,非常有氣派,亦設有多間廂房,非常適合和一班朋友開P。另外還有露枱位置,可以盡覽港島夜景。點了一個芝士拼盤和兩杯sparkling wine。有多達12款高質芝士🧀️選擇,而且是無限添加,由軟至硬、淡至濃味都齊備,來自不同產地如法國、英國、意大利等,而且質素是非常高!還有提供side dishes如麵包條、橄欖、提子乾、蜂蜜等,而且還非常美味!芝士控絕對不能錯過!職員服務都非常周到。以這個格局環境和氛圍,和一班朋友聚會或情侶把酒談心,都是最適合不過!
另外還有露枱位置,可以盡覽港島夜景。
點了一個芝士拼盤和兩杯sparkling wine。
2023-08-12
The Crown (灣仔)📍灣仔皇后大道東373號英皇駿景酒店25樓👑The Crown 呢間酒店內啲酒吧位置好神秘㊙️,有自己一條專屬嘅秘密通道直接上去。感覺就好似去咗個private club 一樣💃,而佢地個百老匯式嘅奢華裝修,如果係度取景影番輯相都應該會好靚😂🪩英皇酒店而又有咁多private room 嘅酒吧,真係不禁係度幻想唔知會唔會見到祖兒佢哋😂 🍾🥂🧀我地當日就係呢個又Lux 又Chill 嘅環境過一晚!🧀而選擇呢間酒吧嘅原因就係佢哋嘅Cheese Platter !!!最令人興奮嘅係,佢哋個Cheese menu 有12 種分別來自5 個國個家芝士任點!一次過可以試咁多款真係第一次!另外我哋仲order 咗Sparkling嚟襯番。🥂🍾🧀Cheese Platter 仲有3 款Side Dishes, 分別係🍯蜜糖,🫒青橄欖,🍇提子乾,另外仲有一個🍞黑糖麵包同埋Breadsticks.🥖🍞個麵包好鬆軟,就算凍咗都仲保持到個texture.本身我就偏愛🧀Soft Cheese, 所以最鐘意就係法國🇫🇷Brie Mosca, 奶味香濃幼滑,咸咸哋配少少餅或直接食都可以!軟
The Crown (灣仔)
📍灣仔皇后大道東373號英皇駿景酒店25樓

另外我哋仲order 咗Sparkling嚟襯番。🥂🍾
🍞個麵包好鬆軟,就算凍咗都仲保持到個texture.
本身我就偏愛🧀Soft Cheese, 所以最鐘意就係法國🇫🇷Brie Mosca, 奶味香濃幼滑,咸咸哋配少少餅或直接食都可以!軟芝士中仲有款法國🇫🇷 Ham Flavored Cheese,非常之香嘅煙燻火腿!
🧀平時Buffet試到嘅Blue Cheese 味道都真係好獨特🤪,唔係人人可以接受到!試咗佢哋一隻意大利🇮🇹GORGONZOLA DOLCE, 呢個真係令我喜出望外!無臊味,只有豐富嘅鹹香味,值得一試!👍🏻
🔮最後我哋都只係食咗兩板芝士,非常滿足!💕
2023-06-07 683 瀏覽
呢個位置有啲蹺蹊所以來同走都係選擇搭的士除非係住喺英皇駿景酒店先可以拍卡直接上去25樓否則要喺梳化旁邊隔離一個門口入 先可以搭到 lift 地方幾 grand 感覺分為三個 area 啡色梳化坐到大棚人綠藍色梳化 2-4人啱談心 Outdoor 可以食煙食雪茄環境飲嘢真係一流坐得好舒服 星期二冇咩人氣 今晚靜靜地傾吓計同仙后一樣,有個舞台仔職員話平時係冇 live Band Weekends 先會有歌手唱歌食物方便 成個 Menu得10 款左口小食 張枱同張凳個高度唔太適合正式食dinner ~叫咗個黃金脆香雞翼 $138幾驚喜,係用鹹蛋黃整得幾惹味雞翼係剪開一半 單骨食起嚟又方便西班牙香辣大蝦 $248呢個食落去完全係冇辣嘅感覺 份量得三隻有啲小 味道尚算OK蒜片唔脆 底部有少少洋蔥同蔬菜伴碟黑松露薯條 $128呢個都相當大兜 薯條係熱辣辣咁樣出現五六個人食就啱曬 途經廁所嘅時候個走廊禁大地方原來係隱藏有兩間卡拉OK房staff 開門俾我哋睇吓 房間幾靚大房有獨立廁所(容納20個人左右)細房冇獨立廁所(坐10個人左右)K房 minimum charge :Sun to th
呢個位置有啲蹺蹊

綠藍色梳化 2-4人啱談心

Outdoor 可以食煙食雪茄
環境飲嘢真係一流
坐得好舒服 星期二冇咩人氣 今晚靜靜地傾吓計
同仙后一樣,有個舞台仔
職員話平時係冇 live Band
Weekends 先會有歌手唱歌
食物方便 成個 Menu得10 款左口小食

張枱同張凳個高度唔太適合正式食dinner ~

叫咗個黃金脆香雞翼 $138
幾驚喜,係用鹹蛋黃整得幾惹味

雞翼係剪開一半 單骨食起嚟又方便

五六個人食就啱曬

途經廁所嘅時候個走廊禁大地方
原來係隱藏有兩間卡拉OK房
staff 開門俾我哋睇吓 房間幾靚

大房有獨立廁所(容納20個人左右)
細房冇獨立廁所(坐10個人左右)

K房 minimum charge :
Sun to thur 5pm-9pm $2000 and $4000
Fri to sat 5pm-9:00pm $4000 and $6000
唔想就住玩得盡興啲嘅話 凌晨兩點先 close
但Minimum charge $8000 and $10000
紅白酒偏貴 加埋一 $750 一支
Macallan 12年 $2580
仲有好多唔同嘅威士忌 日本清酒選擇
我見到Lafite, petrus ,Haut Baron幾萬蚊嘅靚酒喺呢度都會有
想包曬成個場公司party來唱k勁飲酒嘅朋友 $800-1000 一位

感覺好適合中產同有錢佬來玩

呢度嘅Staff幾Nice
整咗杯迷你杯俾我哋試
Cocktail係唔錯的~
試咗一杯仔叫做「Jade 」
normal size price $17x
so fresh

Asahi $108    Guinness  $118
Golden  chicken wings  $138
Truffle fries  $128
Pan  Fried  prawns  in  Spanish  $248
Jade
2023-06-06
Golden  chicken wings  $138
Jade
2022-08-20 1351 瀏覽
🥂英皇駿景酒店The Crown 嘿嘿嘿,終於帶媽咪來一次酒店的HighTea好好享受一下。這次就先放食物,打卡美照明天再放🤣因為位置完全不夠呢英皇駿景酒店The Crown 空中花園首次推出「天空之城」夢幻下午茶,飽覽270度灣仔及銅鑼灣景色,邊享用由酒店廚師精心炮製的美食➡️右滑到最後是室內、外景色☀️「天空之城」夢幻下午茶🦪Abalone & Scallop Vol-au-vent 鮑魚帶子酥🐟Smoked Salmon Tart with Siberian Caviar魚子醬煙三文魚撻🦞Mini Lobster Burger 迷你能蝦漢堡🥧Almond Scone with Jam and Cream 杏仁英式鬆餅🍫58% Belgium Chocolate Mousse Cake比利時58%朱古力慕絲🥭Yuzu Mango Mousse Cake 芒果柚子慕絲🍡Assorted Macaron馬卡龍☕Tea Selection:英國早餐茶、皇家伯爵茶、歐式大吉嶺茶、洋甘菊花草茶、烏龍茶、蜜桃果茶小總結:這家價錢不會貴,而且+$300就可以有氣泡酒的Free-Flow,不論室內外都
🥂英皇駿景酒店The Crown

➡️右滑到最後是室內、外景色

☀️「天空之城」夢幻下午茶
魚子醬煙三文魚撻
🦞Mini Lobster Burger 迷你能蝦漢堡
比利時58%朱古力慕絲
🍡Assorted Macaron馬卡龍

小總結:這家價錢不會貴,而且+$300就可以有氣泡酒的Free-Flow,不論室內外都很好拍照,如果天氣再涼點. .直接坐頂樓的邊眺望的景觀就不得了!!
重點是,有去HighTea的都知道,通常整組下來總是會偏向咸點/甜點其中一樣比較好,但這個由咸到甜都很。好。吃

@theemperorhotel @thecrown.hk
💲HK$680@2(+10% service charge)
🏡香港灣仔皇后大道東373號
☎️2961 3399

#thecrownhk #hightea #afternoontea #theemperorhotel #highteahk #hkhightea #香港酒店 #香港飯店 #酒店hightea #打卡餐廳 #打卡美食 #hongkongfood #hkinfluencer #hkkol #kolhk #foodiehk #hkfoodie #hkblogger #bloggerhk #hklifestyle #foodphotography #foodporn #foodstagram #Instafood #香港美食 #美食分享 #美食推薦 #美食日記 #美食攝影 #poyeefoodie
唔知大家知唔知英皇駿景酒店頂樓有間空中酒廊🥂The Crown裝修華麗有氣派✨有個流水形嘅金色走廊、獨立廂房、吧枱、戶外陽店同天台用餐區.餐廳全新推出「天空之城」夢幻下午茶☁️熱氣球3層架嘅造型上放上6款鹹甜點款式雖然少啲,但絕對係以味道同用料取勝😍好耐都冇食過一個每樣item都好食嘅Tea set❣️.🔸鮑魚帶子酥:鮑魚大件,口應細嫰,酥皮盒鬆脆中間仲裝住嫰滑嘅帶子,非常高質.🔸魚子醬煙三文魚撻:魚子醬配上煙三文魚鹹香又肥美配合鬆脆嘅撻皮好好食.🔸迷你龍蝦漢堡:鮮嫰嘅龍蝦肉配上他他醬非常開胃🦞.🔹芒果柚子慕絲 :白朱古力做嘅星球外殼中間夾住幼滑微酸嘅慕絲造型可愛,食落都幾清新🍋.🔹 比利時58%朱古力慕絲蛋糕:朱古力味濃郁🍫,口感順滑,好食!.🔹杏仁英式鬆餅鬆餅內有大量杏仁片,食落香脆口感脆身有啲似曲奇,配上cream cheese同果醬味道唔錯🤞🏻.飲品可以揀一款茶☕️人均$340可以食足2個鐘😌加$150仲可以無限任飲氣泡酒🥂裝修靚服務好,食物好味茶具仲好精緻🫖鐘意仲可以上天台歎埋灣仔同銅鑼灣景色有打卡位仲可以玩埋棉花糖機🍭好chill arrrr❣️
唔知大家知唔知英皇駿景酒店頂樓有間空中酒廊🥂
The Crown裝修華麗有氣派✨
有個流水形嘅金色走廊、獨立廂房、吧枱、戶外陽店同天台用餐區

餐廳全新推出「天空之城」夢幻下午茶☁️
熱氣球3層架嘅造型上放上6款鹹甜點
款式雖然少啲,但絕對係以味道同用料取勝😍
好耐都冇食過一個每樣item都好食嘅Tea set❣️

🔸鮑魚帶子酥:
鮑魚大件,口應細嫰,酥皮盒鬆脆
中間仲裝住嫰滑嘅帶子,非常高質

🔸魚子醬煙三文魚撻:
魚子醬配上煙三文魚鹹香又肥美
配合鬆脆嘅撻皮好好食
🔸迷你龍蝦漢堡:
鮮嫰嘅龍蝦肉配上他他醬非常開胃🦞

🔹芒果柚子慕絲 :
白朱古力做嘅星球外殼中間夾住幼滑微酸嘅慕絲
造型可愛,食落都幾清新🍋
🔹 比利時58%朱古力慕絲蛋糕:
朱古力味濃郁🍫,口感順滑,好食!

🔹杏仁英式鬆餅
鬆餅內有大量杏仁片,食落香脆

飲品可以揀一款茶☕️人均$340可以食足2個鐘😌
加$150仲可以無限任飲氣泡酒🥂
裝修靚服務好,食物好味茶具仲好精緻🫖
鐘意仲可以上天台歎埋灣仔同銅鑼灣景色
有打卡位仲可以玩埋棉花糖機🍭好chill arrrr❣️
2020-06-14 5964 瀏覽
個服務好好 調酒師同侍應生都好健談風趣幽默 大概話比佢知道想要咩味道/咩主題都做到係好有驚喜-本來唔係好鍾意cocktail 但係都飲到2杯 真係整得好好照顧到客人需要 例如好凍會提供到個披肩比你 食物都唔錯-黑松露薯格 黑松露湯都好飲係值得一去同enjoy放鬆下
個服務好好 調酒師侍應生都好健談風趣幽默 大概話比佢知道想要咩味道/咩主題都做到

照顧到客人需要 例如好凍會提供到個披肩比你

食物都唔錯-黑松露薯格 黑松露湯都好飲

係值得一去同enjoy放鬆下
2020-01-03 4346 瀏覽
Christmas festival set dinner •鴨肝蘋果薑餅moose•有機青沙律配松露無花果醬•cappuccino (牛肝菌栗子蓉湯配法國多士)•三文魚(自家製傳統蜜汁叉燒醬燒鮮三文魚柳配薑汁枸杞雞湯浸欖菜仔及日式素面• 鵪鶉(香草烤鵪鶉配鮮南瓜松露薯蓉及意大利酒紅桑子汁)•梅雪(話梅,檸檬,青檸雪芭)•雪球(香子蘭雪糕配鮮牛油果蓉伴日式醬油分子)好鍾意個湯好creamy 好香,個感覺好Rich,個三文魚好得意先食完魚,個汁係用來留返餸麵食,個鵪鶉好嫩滑,有驚喜,甜品都好花心思,雲呢拿雪糕下係牛油果蓉,配搭好新穎,而味道都好夾,上面有D一粒粒好似魚籽既分子料理,又幾得意*今次嘅嘢食比上次更加好味有進步
Christmas festival set dinner
•鴨肝蘋果薑餅moose
•有機青沙律配松露無花果醬
•cappuccino (牛肝菌栗子蓉湯配法國多士)
• 鵪鶉(香草烤鵪鶉配鮮南瓜松露薯蓉及意大利酒紅桑子汁)
•梅雪(話梅,檸檬,青檸雪芭)
•雪球(香子蘭雪糕配鮮牛油果蓉伴日式醬油分子)

*今次嘅嘢食比上次更加好味有進步
2019-10-29 3748 瀏覽
從一入到呢間餐廳嘅大堂,即係酒店大堂,就覺得呢間餐廳好特別,𨋢入面都好特別喇,全程由搭𨋢去到餐廳上面,都好服務,𨋢入面有專人駕駛上到去餐廳 ,員工見你影相 ,會提你打卡影相,全程好好服務啦,我哋去到嘅時候先發現,原來星期日係冇得聽歌,要再去一次,但係食咗佢嘅小食,試咗佢啲嘢飲,好特別,跟住工作人員又好耐心介紹啲嘢飲, 仲會問我哋嘅喜好,推介飲啲咩嘢 ,係五星級服務同埋食品嘅餐廳, 價錢係貴咗少少,但係服務都成正比 ,我啲好姊妹相約會再去,有歌聽試多次
2019-10-27
生日
張敬軒繼JUNON仙后餐廳後, 早前再在灣仔開設音樂主題空中花園「THE CROWN」, 小編身為軒仔嘅粉絲,梗係要去朝聖啦!❤️😂 上黎酒廊,要搭專用升降機, 從地下直達 25樓,好高級啊!😯 酒廊位於灣仔英皇駿景酒店25樓, 甫推門進入,就會見到中央令人注目嘅華麗舞台,旁邊則是吧檯, 以Art Deco復刻風格酒廊設計, 外面仲有陽台, 小編都有出去睇過,景色上無咩特別, 主要係for會吸煙嘅foodie, 所以小編都無逗留, 26/F頂層仲有空中花園。 每晚21:30後,舞台上都會有音樂表演, 希望下次有咁嘅好運,可以近距離見下軒仔同Joey啦!😢 另外,亦有獨立廂房,可於房內唱K、睇波! 不過呢一點小編就麻麻地, 因為係一個咁優美嘅環境, 坐中央位置嘅我地突然聽到技安嘅歌聲,有d kick😟, 好影響聽音樂表演嘅心情。 話明係酒廊,酒類自然不少, 紅酒、白酒、威士忌、伏特加、啤酒一應俱全, 不過今次小編就試左軒仔特創嘅特色雞尾酒。 ⭐️推薦❗️ Pink Dahlia($178) 以張敬軒2013年推出嘅大碟Dahlia作靈感,
張敬軒繼JUNON仙后餐廳後,
早前再在灣仔開設音樂主題空中花園「THE CROWN」,
小編身為軒仔嘅粉絲,梗係要去朝聖啦!❤️😂

上黎酒廊,要搭專用升降機,
從地下直達 25樓,好高級啊!😯
酒廊位於灣仔英皇駿景酒店25樓,
甫推門進入,就會見到中央令人注目嘅華麗舞台,旁邊則是吧檯,
以Art Deco復刻風格酒廊設計,
外面仲有陽台,
小編都有出去睇過,景色上無咩特別,
主要係for會吸煙嘅foodie,
所以小編都無逗留,
26/F頂層仲有空中花園。

每晚21:30後,舞台上都會有音樂表演,
希望下次有咁嘅好運,可以近距離見下軒仔同Joey啦!😢
另外,亦有獨立廂房,可於房內唱K、睇波!
不過呢一點小編就麻麻地,
因為係一個咁優美嘅環境,
坐中央位置嘅我地突然聽到技安嘅歌聲,有d kick😟,
好影響聽音樂表演嘅心情。

話明係酒廊,酒類自然不少,
紅酒、白酒、威士忌、伏特加、啤酒一應俱全,
不過今次小編就試左軒仔特創嘅特色雞尾酒。
⭐️推薦❗️ Pink Dahlia($178)
以張敬軒2013年推出嘅大碟Dahlia作靈感,
杯上嘅裝飾用上唱片封面嘅臉紗,
Sauvignon白酒混合花香嘅liqueur:
接骨木花嘅St Germain和由多種花製成嘅Italicus,
加上櫻花🌸,花香味四溢,味道又易入口,
粉紅色調更適合女士相機食先呢!☺️
小妹最鐘意呢杯!😏
Pink Dahlia
The Emperor($178)
顧名思義係為英皇打造,
以人蔘做主題,再配合薑、檸檬草等,
味道甘醇,啱gentleman飲!
幾特別嘅雞尾酒,不過唔係小編杯茶。

⭐️推薦❗️ Elixir($178)
以Vodka做基酒,
加左香甜嘅熱情果和清新嘅檸檬🍋茶,
幾refreshing!
小編三杯中最鐘意呢杯。😂
Elixir
整體來說,
呢三杯雞尾酒🍹確實係配合晒不同口味嘅foodie,
不過計埋加一索價$200一杯,價格係比較高,
除左搏下黎見皇上之外,
小編應該唔會特別想再黎幫襯。🙊
宵夜
Pink Dahlia
Elixir
2019-10-16 1321 瀏覽
有歌聽既空中餐廳酒廊•由張敬軒主理,一個有景睇有嘢食有歌聽,仲另有獨立包廂唱K。每晚9:30都有歌手為你表演🎤•分別有6 courses or 8courses 嘅tasting menu , 是次揀選了6個courses -一口鵝肝撻-松露魚子醬配燉鮑魚-醉雞蛋配烏魚子乾-奶油乾魚子撈麵-黑糖梅酒燕窩-蜂巢配雲呢拿雪糕•其實呢度主打唔係食嘢,志在聽歌和飲杯野relax 下,推介下呢度嘅雞尾酒先,可以試吓The Emperor , 將人蔘加入雞尾酒非常獨特
有歌聽既空中餐廳酒廊
-一口鵝肝撻
-松露魚子醬配燉鮑魚
-醉雞蛋配烏魚子乾
-奶油乾魚子撈麵
-黑糖梅酒燕窩
-蜂巢配雲呢拿雪糕

2019-10-02 2991 瀏覽
朋友生日嚟到軒仔開嘅餐廳試新野!場景格局高貴優雅,外面有露台可一覽香港夜景,又有live show好有格調,因為今次太多人所以book咗間房,同K房就分別不大,但係等嘢食果下真係Fine dining咁樣,其實係仲耐過fine dinning ....呢個set Menu好似話會定期轉下,橫掂都係咁貴唔爭在啦,我哋就揀咗八道菜,都知一定食唔飽㗎喇😅等人齊啦,以為佢準備上菜,點知嗌多round 飲品啲嘢都未嚟,餓到我呢⋯⋯終於上菜,你睇佢個款唔好以為佢係一道菜,其實呢度係四道菜,預咗㗎喇,賣相就好好講返個味道:一口鵝肝撻係幾好食嘅,係有鵝肝味但係唔係點見到塊鵝肝,同水果撻嗰啲撻一樣味,係幾好食但係唔係好驚喜🤔松魚子醬配燉鮑魚,講真個句我真係食唔到松魚子醬係咩味,因為鮑魚味濃郁,所以搶咗魚子醬嘅味道,鮑魚口感在嚼勁,不錯。醉雞蛋配烏魚子乾就麻麻哋,醉雞蛋太重酒味,完全食唔到雞蛋同埋烏魚子乾味,我淨係食咗一舊好重酒味嘅嘢。炸海藻墨魚呢個算係最好食!雖然我唔係點食到墨魚味,但係有紫菜味,口感好硬,唔睇Menu我都唔知我食緊墨魚。食完嗰啲的的式式細細件然後再等多差不多成個鐘頭終於有第二道菜,呢個

食完嗰啲的的式式細細件然後再等多差不多成個鐘頭終於有第二道菜,呢個係奶油乾魚子撈麵,其實如果呢個係熱嘅都幾好食,不過佢送到上枱已經凍哂,啲面仲黐埋一舊分不開,要好似切cake 咁食,快白飯魚乾已經不再脆,鹹鹹地幾得意嘅,白飯魚味囉,汁做得幾好,好香奶油味,同個麵好match!衰在凍哂😵同埋真係好細份,一啖就可以食晒

好啦我哋又等多九個字,先有一隻蝦食。
呢個係西班牙紅蝦配炸饅頭芒果莎莎醬,全晚最滿意最好食應該就係呢道菜!
紅蝦頭係炸熟左既.好香好脆入面仲有蝦膏好味,而蝦肉就係生生地既,配炸饅頭其實唔係好夾,都係分開食無咁奇怪,蝦肉厚實既肉質與細緻鮮美既口感冇得輸。
服務員好醒係上蝦嘅同時同廚房落埋order上甜品,所以個甜品都係等左三個字姐,話咁快我哋到達尾聲㗎啦,好似冇食過嘢咁😪

下面係choya 黑糖梅酒燕窩,上面係蜂蜜香子蘭雪糕,其實真係冇乜特別,一杯梅酒,同埋一碗雪糕,只係多咗少少平時食唔到嘅蜂蜜。

其實呢間餐廳啲嘢係唔差嘅不過價錢就貴咗啲,貴都預咗但係等嘅時間真係有啲過分,又或者係我哋人多啦,不過一間餐廳應付唔到做好Booking嘅晚餐好似唔多合格,話就話慢工出細貨,但係出品又唔係太有驚喜。

因為肚餓得滯嗌咗勁多野飲,酒水仲貴過食飯!好啦,埋單去食牛腩麵喇。
2019-09-29
生日
2019-09-30 1494 瀏覽
8 courses tasting menu 但其實四個都係小食 一次過上曬 已經叫四個courses🙄個menu好misleading每碟中間等半個鐘😐超慢 等到瞓著但無邊碟係熱既 好懷疑㕑房得一個人煮野個麵好凍又一舊舊好似放左幾個鐘咁個蛋啲酒沁太多酒食唔到其他味七百幾蚊一個人完全唔值甜品又係其實係一碟 户外啲煙味又係咁飄入呢 又唔關門迫人食二手菸張枱又矮 唔啱食飯Staff唔多介紹食物 又唔斟水剩係行呢行去又自己吹水完全唔pro專登放工行好耐過呢 好失望無capacity就做翻bar snack算啦唔好做6/8 courses 扮fine dining
每碟中間等半個鐘😐超慢 等到瞓著
奶油乾魚子撈麵
西班牙紅蝦炸饅頭芒果莎莎醬
There are four  course
2019-09-23 933 瀏覽
環境好elegant, 有個好靚嘅酒櫃,我估d酒應該價值唔低,service幾好,坐BAR 檯就最近stage,洗手間都設計過, 建議可配合下dress code,少少懷舊少少華麗

2019-09-20
紀念日