今日行過鰂魚涌見個老朋友,傾得興起,直接去埋附近一間西餐舖頭食飯,繼續少女心事台!👍🏻前菜分別叫左新英倫周打蜆湯同招牌蟹餅。湯頭非常鮮甜,味道濃郁但不滯肚,裏面帶有粒粒嘅洋蔥、蘿蔔、西芹、而且份量頗多!招牌蟹餅確係見到一絲絲嘅蟹肉係當中,鹹香適中,不過略嫌蟹餅比較淋身,口感較散。👍🏻澳洲M3和牛西冷牛扒餐廳職員推薦Medium rare,嚟到果然冇介紹錯!牛扒並冇配上任何醬汁,但肉質粉嫩帶肉汁,夠哂調味,M3嘅肉質確係濃郁,而且無咩筋位,咬落柔軟,邊位油脂充份,超級推薦配上蒜頭夾埋一齊食!另外牛扒刀更刻上餐廳名,別具特色。👍🏻香烤鱸魚鱸魚一端上枱就勁香,肉質嫩白無骨,特別欣賞餐廳配上嘅醬汁,完全冇蓋過魚肉本身嘅鮮香!👍🏻70%朱古力心太軟蛋糕兩人share嘅份量,朱古力濃郁得來真係甜而不膩!輕輕切開已經有澎湃嘅朱古力醬流出,特別欣賞佢嘅濕潤度做得不錯,不太黏身!餐飲戒酒戒酒還需飲返咁杯 Chardonnay,襯返個蟹餅果然好夾,令一杯就乖少少叫咗杯梳打水!

👍🏻前菜

👍🏻澳洲M3和牛西冷牛扒

👍🏻香烤鱸魚

👍🏻70%朱古力心太軟蛋糕

餐飲

2022-11-04 1877 瀏覽
以前學鋼琴的時候常常來這附近,最近跟著朋友來吃飯,才知道原來這裡有一間很有風格的餐廳,餐廳有室內和戶外空間,主打熟成牛肉和海鮮,今天我們就是為了斧頭扒而來!🔹牛油果凱撒沙律整體很清新,分量剛剛好可以幾個人份,牛油果夠熟夠綿密,喜歡吃沙律的人要點!🔹新英倫周打蜆湯這碗湯多材料到我覺得是羹😂老闆說這是一款澳洲風格的湯,我喜歡裡面有很多蔬菜粒,全部都很棉,清新又搭配,還有大大粒麵包脆粒,味道creamy,自己吃一碗應該就飽了😂🔹招牌蟹餅蟹餅很紮實,外層微微煎到金黃色,裡面有很多新鮮蟹肉,入口可以感受到其鮮味,附帶醬汁都很到味,建議大家立刻吃,不要忙拍照🤭🔹香烤鱸魚平常很少在外面吃鱸魚,這款作為餐廳的人氣菜式確實有其優越之處,新鮮的鱸魚皮剪到脆脆的,魚肉非常嫩滑,淋上甜柚子蜜糖醋甜甜的感覺會更開胃,不過我覺得直接吃品嚐魚肉的鮮味更好呢。🔹卡邦尼松露扁意粉這個絕對是推介,上桌就聞到很香松露味,我喜歡它有很多雜菇,增加口感同時可以減膩,扁意粉的彈牙口感讓你會不斷想吃,雖然是卡邦尼卻不會很膩同時又能夠有creamy口感,人多一定要叫~斧頭扒是本日的焦點所在,肉質嫩滑入口即溶,五成熟剛剛好可以讓你感受

🔹牛油果凱撒沙律

🔹新英倫周打蜆湯

🔹招牌蟹餅

🔹香烤鱸魚

🔹卡邦尼松露扁意粉

斧頭扒是本日的焦點所在,肉質嫩滑入口即溶,五成熟剛剛好可以讓你感受到外層燒香的脆和裡面爆出的肉汁,斧頭扒本身已經醃好有足夠咸香,所以我覺得不用再點鹽,吃到最後店員還很貼心幫我們拿扒再燒,讓貼住骨的肉更香脆,這才是精華!旁邊的小蕃茄燒過後熱熱的吃爆出鮮甜蕃茄汁,大家記得要吃呀!

🔹70%朱古力心太軟蛋糕
70%朱古力心太軟蛋糕

作為不怎麼喜歡吃朱古力的人來說,這個心太軟把我的堅持都粉碎了😂因為是70%所以不會很甜,濃濃的可可亞讓味覺嗅覺都很滿足,蛋糕綿綿的被朱古力漿浸著,搭配香醇的雲呢拿雪糕,是晚餐最完美的句號。
70%朱古力心太軟蛋糕

我們還喝了老闆推介的old fashion,這杯和外面不一樣的部分是smoky味更濃郁,隱約有甜甜的梅味,香氣是其特點呢。
old fashion
卡邦尼松露扁意粉
卡邦尼松露扁意粉
2022-11-01 367 瀏覽
終於喺港島東發掘到返尋味餐廳,環境好好!今次試咗周打蜆湯,非常鮮甜而且蜆冇沙~另外前菜仲揀咗招牌蟹餅,入邊嘅蟹肉好足料,出邊都炸好香口,好快已經食完仲想再食!另外主菜揀左澳洲M3和牛西冷牛扒,叫左medium,一食落去好淋身,肉味好香濃,而且仲要冇筋~另外仲叫咗另一個主菜係香煎鱸魚,配左柚子牛油汁,識落好清香好襯,另外條魚煎得好香口,好滑,完全冇腥味,非常易入口~甜品叫咗70%朱古力心太軟蛋糕,非常流心,而且朱古力味好濃,識落唔會好漏!另外嘢飲方便仲可以揀紅酒白酒,非常多選擇,臨走仲見到原來係可以寵物友善,推薦大家可以帶自己狗仔黎~
終於喺港島東發掘到返尋味餐廳,環境好好!
今次試咗周打蜆湯,非常鮮甜而且蜆冇沙~

另外嘢飲方便仲可以揀紅酒白酒,非常多選擇,
臨走仲見到原來係可以寵物友善,推薦大家可以帶自己狗仔黎~
2022-10-23 511 瀏覽
是日休假在太古城閒逛過後,一心找一家商場以外的餐廳吃頓晚餐,搜尋之下,剛好看見這間餐廳在附近,而且環境和食物質素看起來好像都不錯,所以就馬上去嚐嚐看了我們大約七點多到達,看到還有Happy Hour,便迫不及待點了兩杯白酒新英倫周打蜆湯倒是第一次看見用料這麼豐富的周打蜆湯,每一舀也是滿滿的材料,蜆肉份量甚慷慨招牌蟹餅雖然外貌平凡,但一切開卻藏著驚喜!全是啖啖蟹肉,絕不欺場美國安格斯西冷牛扒油脂比例不俗,切開是剛剛好的粉紅色,肉質有口感而不乾常覺得西餐最後需要配一個甜品,於是便點了70%朱古力心太軟蛋糕好好吃!朱古力10分香濃,而且流心效果做足,好自癒呢今次和朋友選坐了戶外位,雖然有點熱,但是感覺還不錯,聊着聊着 店家都要關門了,這家餐廳性價比不錯,下次大概也會再到訪呢!

招牌蟹餅
雖然外貌平凡,但一切開卻藏著驚喜!全是啖啖蟹肉,絕不欺場

美國安格斯西冷牛扒
油脂比例不俗,切開是剛剛好的粉紅色,肉質有口感而不乾

好好吃!朱古力10分香濃,而且流心效果做足,好自癒呢

最近去咗一間專門係食牛扒嘅餐廳!裏面環境好清新,座位寬敞舒適,餐牌選擇都好多。新英倫周打蜆湯裏面啲蜆已經剝晒啲肉出嚟,好香濃鮮味,入面仲有蘿蔔及芹菜,小清新。 招牌蟹餅啖啖蟹肉,口感層次豐富,而且蟹餅表面比較金黃,帶有鹹香,配雷莫拉德蛋黃醬,味道更豐富。澳洲M3和牛西冷牛扒230克餐廳好有自信,伴菜主要係烤串茄,揀咗五成熟真係五成熟,牛香滿滿,食唔停口,係牛嘅香味!香烤鱸魚200克配蜜糖麵豉醬及烤串茄呢款魚一次就好容易散,但係質感都好滑,同埋我鍾意佢塊皮甜甜地,配蜜糖麵豉醬就甜上加甜。70% 朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕70%朱古力非常香濃,唔會太甜亦唔會太苦,剛剛好,作為甜品結尾,配搭雲呢拿雪糕就最適合不過。我哋亦都嗌咗杯紅白酒,大家一齊share飲,例如食牛扒就飲紅酒,飲海鮮湯或者食魚就飲白酒,成件事好chill!

香烤鱸魚200克
配蜜糖麵豉醬及烤串茄

70% 朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕

2022-10-09 478 瀏覽
二十幾年前喺鰂魚涌返工,冇啖好食,全部都係工業大廈,冇乜餐廳。今日約咗朋友佢午飯時間喺附近約見面同傾偈。嚟到鰂魚涌,變化真係好大,多咗好多好靚嘅寫字樓大廈,同埋好靚嘅餐廳。今日朋友訂咗枱食西餐。佢話開咗冇幾耐,想試吓。我同朋友叫咗牛油果凱撒沙律做頭盤,沙律好新鮮, 牛油果都好大嚿。主菜我叫咗澳洲熟成手柳,份量啱啱好,好juicy同有牛肉味。我朋友叫咗個烤鱸魚,佢話甜甜地,好香,幾特別同幾好味。食完叫咗杯咖啡繼續傾偈,餐廳由坐滿人到剩低一兩枱,最後我哋都走呢。餐廳有個小角落係室外,方便啲鍾意自然風嘅客人。 夥計有啲應該係ABC講英文,但係全部都好有禮貌。
2022-10-09 343 瀏覽
朋友帶路黎到呢間新開無耐既西式餐廳環境氣氛都唔錯~除咗室內,仲有室既位置添朋友住喺呢頭,佢話呢度主打乾式熟成牛~呢晚我地要左個湯、一份蟹餅、兩份牛扒同一客心太軟~作為前菜既周打蜆湯同蟹餅都好足料~特別係個蟹餅真係由超多既蟹肉整成,加埋個醬一齊食,鮮味更突出難怪有9成既坐上客都有嗌到!!!呢度既熟成牛分別不同既日數,我呢份係30天既乾式熟成西冷食落比平日食到既更有肉香肉質又嫩,加上焗蒜同食更為滋味!!除左牛扒,呢度既心太軟都令我一試難忘~流心既朱古力香濃得嚟又唔會甜膩,加上細滑既香草雪糕真係無得輪!!而且份量唔細,二人分吃剛剛好:)
朋友帶路黎到呢間新開無耐既西式餐廳

環境氣氛都唔錯~

除咗室內,仲有室既位置添

朋友住喺呢頭,佢話呢度主打乾式熟成牛~

呢晚我地要左個湯、一份蟹餅、兩份牛扒同一客心太軟~

作為前菜既周打蜆湯同蟹餅都好足料~

難怪有9成既坐上客都有嗌到!!!

呢度既熟成牛分別不同既日數,我呢份係30天既乾式熟成西冷

食落比平日食到既更有肉香

肉質又嫩,加上焗蒜同食更為滋味!!

除左牛扒,呢度既心太軟都令我一試難忘~

而且份量唔細,二人分吃剛剛好:)
難得今日去港島東開會,收工就緊係約埋同事去chill 一 chill!呢間The Butcher Club Grille,地點夠哂方便,係正太古城對面,裝潢充滿歐陸風味,室內環境寧靜,燈光柔和,充滿情調,最適合同摯愛或者朋友坐底舒舒服服咁食餐飯。餐廳仲有一個mini bar,而室外亦設有半露天座位,岩哂三五知己收工後去飲返杯。講返野食先~新英倫周打蜆湯入口香滑,配料非常豐富,烤過既煙肉好有咬口,加上洋蔥、烤麵包粒等,口感豐富。招牌蟹餅熱辣辣上枱香噴噴,蟹餅焗至金黃色,外脆內軟,咬開見到一疏疏蟹肉,好滿足,必試!澳洲M3 和牛西冷牛扒 230G一上菜已經聞到好香既炭香同牛脂味,未食已經流哂口水。外藉老闆仲好細心幫我地即席添加即磨黑胡椒 及 Mustard,配合埋side dish 香烤蒜頭同粒粒香甜車厘茄,擺盤好靚!牛扒叫左5成熟,外邊炭香味濃,內裡鮮嫩多汁,正!70%朱古力心太軟蛋糕最後又點少得甜品呢!朱古力心太軟外層微脆,內裡軟心熱辣辣,一切開朱古力醬就好似湧泉咁流出黎,配合埋雲呢拿雪糕,一凍一熱,冰火交融,令人回味~

講返野食先~

澳洲M3 和牛西冷牛扒 230G

牛扒叫左5成熟,外邊炭香味濃,內裡鮮嫩多汁,正!

2022-10-06
2022-10-08 201 瀏覽
呢間本身以🍔ʙᴜʀɢᴇʀ聞名而家進軍扒房🥩主打熟成牛‼️由餐湯➡️澳洲西冷牛扒➡️甜品,都睇得出餐廳對食物好有要求❤️🍲ᴅᴀɪʟʏ ᴍᴜsʜʀᴏᴏᴍ sᴏᴜᴘ呢個磨菇湯好足料,磨菇粒好豐富,而且味道好有層次,應該用左唔同嘅磨菇仲有麵包脆脆非常脆口乾身,有助加強口感「澳洲ᴍ3和牛西冷牛扒」雖然ᴍ3和牛嘅油花無咁多,不過勝在脂肪分佈平均❤️肉質有適當嘅彈性並軟腍,亦不乏牛肉香燒汁加左柚子汁,富有日本風味不過份量就少左啲如果可以配埋ʀᴏᴀsᴛᴇᴅ ᴠᴇɢᴇᴛᴀʙʟᴇs ᴏʀ ғʀɪᴇs會更好‼️「香烤鱸魚」魚皮烤到金黃香脆,不過有點overcooked,肉質有點實淨!「70%朱古力心太軟」🍫睇個外型就知唔係叫貨好明顯係ʜᴏᴍᴇ-ᴍᴀᴅᴇ~~朱古力味好夠濃,流心朱古力濃稠度岩岩好唔會稀LL❤️ 配埋雲呢拿雪糕一齊食,完全可以品嚐冰火交融嘅口感
呢間本身以🍔ʙᴜʀɢᴇʀ聞名
而家進軍扒房🥩主打熟成牛‼️

由餐湯➡️澳洲西冷牛扒➡️甜品
都睇得出餐廳對食物好有要求❤️

🍲ᴅᴀɪʟʏ ᴍᴜsʜʀᴏᴏᴍ sᴏᴜᴘ
呢個磨菇湯好足料,磨菇粒好豐富,
而且味道好有層次,應該用左唔同嘅磨菇

仲有麵包脆脆非常脆口乾身,有助加強口感

「澳洲ᴍ3和牛西冷牛扒」
雖然ᴍ3和牛嘅油花無咁多,
不過勝在脂肪分佈平均❤️
肉質有適當嘅彈性並軟腍,亦不乏牛肉香

燒汁加左柚子汁,富有日本風味

不過份量就少左啲

「香烤鱸魚」
魚皮烤到金黃香脆,不過有點overcooked,
肉質有點實淨!

「70%朱古力心太軟」🍫
睇個外型就知唔係叫貨

好明顯係ʜᴏᴍᴇ-ᴍᴀᴅᴇ~~
朱古力味好夠濃,

流心朱古力濃稠度岩岩好

唔會稀LL❤️
配埋雲呢拿雪糕一齊食,完全可以品嚐冰火交融嘅口感
2022-10-06
2022-10-06 163 瀏覽
The Butchers Club Grille locates right between Quarry Bay and Taikoo Shing, where it is a nice choice to catch up with friends working around there! It takes only 5 to 10 mins walk from both MTR stations and it certainly saves time from finishing working to choosing a chill and relaxing places for gatherings. 🍽👯‍♀️Walking inside the restaurant, there is half-open kitchen, so that we can have a glance of what the chefs are preparing for us. I really like the interior design and it is fashionista.

Walking inside the restaurant, there is half-open kitchen, so that we can have a glance of what the chefs are preparing for us. I really like the interior design and it is fashionista. The other side is a lot of tables that fits to small or larger group of friends.

There are many choices from starters, to mains dishes and desserts. A friend of mine share the Butter Baked Crab Cake ($168) and Avocado Caesar Salad ($88). The staff recommends to enjoy the Crab Bake with the Red Pepper Remoulade sauce aside. It is so rich in texture with every bite fulls of sliced crab. And the portion of salad is reasonable with half fresh avocado, sliced cheese and fried bacon.

Then I had the Linguine Truffle Carbonara ($158). A raw egg yolk is put above the spaghetti and surrounded with fungi. The set is attractive enough to give it a try!

My friend chose the Australian M3 Wagyu Striploin 230g ($228) in medium rare as her main dish. It is soft and juicy in texture and the beef is very tender. Only if it can add a little bit sauce on side and it would be perfect!

Lastly, we had the 70% Molton Chocolate Cake to end up for the meal. It serves in melting chocolate with the vanilla ice cream and it is so classic and delightful.
米芝蓮推介的漢堡包店🍔ᴛʜᴇ ʙᴜᴛᴄʜᴇʀs ᴄʟᴜʙ,最近開設新扒房🥩 𝕋𝕙𝕖 𝔹𝕦𝕥𝕔𝕙𝕖𝕣𝕤 ℂ𝕝𝕦𝕓 𝔾𝕣𝕚𝕝𝕝𝕖啦!!! 餐廳主打乾式熟成牛扒,更細分為30、45、60天,食肉獸記得留意啦😏!!! 餐廳地方寬敞,落地大玻璃和室外坐位設計,令用餐感覺更舒適寫意😚。食物種類豐富,主角牛扒有相當多的選擇🫣,真的不知選那個好啦~ 「 牛油果凱撒沙律🥗$88 」 軟滑的牛油果,配上爽脆沙律菜,口感豐富🥰,也好清爽。 「 香煎蟹餅🦀$168 」 滿滿蟹肉的蟹肉餅,鮮美可口,蘸上特製醬後,味道更有層次。 「 澳洲M3和牛扒🥩$228 」 肉香豐富的乾式熟成牛扒😳,面層烤有格仔紋,切開色澤粉嫩,賣相吸引。牛扒有濃香肉香,如果有薯條就更好~ 「 卡邦尼松露意大利粉🍝$158 」 有驚喜的卡邦尼意粉💕,值得一試!!! 醬汁濃香惹味,鹹香十足,意粉裹上蛋黄液後更好吃~ 「 70%朱古力心太軟蛋糕🍫$128 」 一切即流心的心太軟蛋糕,朱古力醬相當濃郁,不錯耶~

「 牛油果凱撒沙律🥗$88 」

軟滑的牛油果,配上爽脆沙律菜,口感豐富🥰,也好清爽。

「 香煎蟹餅🦀$168 」

滿滿蟹肉的蟹肉餅,鮮美可口,蘸上特製醬後,味道更有層次。

「 澳洲M3和牛扒🥩$228 」

「 卡邦尼松露意大利粉🍝$158 」

「 70%朱古力心太軟蛋糕🍫$128 」

一切即流心的心太軟蛋糕,朱古力醬相當濃郁,不錯耶~
2022-10-05
2022-10-06 158 瀏覽
剛完了一個Project, 老細請食飯, 同事就揀咗這間西餐廳, 就在公司附近, 步行一會就到, 地點唔錯, 新開的, 裝修簡約, 走中高檔食肆,又確係選址正確喎。咁啱大家都係揀咗蟹盒(crab cake)做前菜, 沙律嘛...自己都食整啦好喜歡簡單嘅烹調, 好食材先才可以做到架, 圓圓嘅蟹餅, 食到啖啖嘅鮮蟹肉, 外脆內鮮, 絕對係增加食慾, 頭盤必選主菜要咗:30天乾式熟成澳洲M3和牛西冷牛扒230克, 碟扒上枱, 沒花巧, 冇汁冇醬, 只有簡單嘅溫室蕃茄伴碟, 真係越簡單越顯不平凡呢!切開一看, 真係做到侍應介紹嘅5成熟, 據大廚所言, 這才食到牛嘅味道..., 牛扒沒有多餘嘅醃製, 只係上碟前才放少許塩, 食到牛味濃, 嫩滑, 不肥膩又有咬口, 大廚正正呈現和牛本身嘅優質味道, 好難得啊👍🏻👍🏻另一主菜係香烤鱸魚, 哈哈, 淨係個名就知又係簡單煮啦。伴魚上碟的多了青檸同日式蜜糖麫豉醬, 烤魚微微金黃, 皮脆魚鮮, 魚肉一梳梳的, 好新鮮,青檸都唔使用, 反而試配下日式麫豉醬, 做到提升味蕾嘅層次, 提鮮效果更佳。😋😋隨後上了一個心太軟甜品, 因為即做所以等了片刻, 值得的, 朱
隨後上了一個心太軟甜品, 因為即做所以等了片刻, 值得的, 朱古力蛋糕好香濃, 不太甜, 一刀切開, 流心效果好有動感, 配埋雲厘拿雪糕, 就係:香、甜、滑、正!😍😍
另:餐廳上菜碟都好有觀賞價值呀, 應該會越來越難訂枱架啦。
Butchers club的漢堡出名人人皆知,最近他們開到了太古站旁,剛好早放就約一約吧太古站的Butchers club跟總店比亳不輸蝕,很有高級扒房的感覺服務也相當好, 侍應受的訓練十足,服務態度上佳,即使是午餐上菜也有按客人需要分先後前菜:蟹餅毫不吝嗇,一梳梳的蟹肉塞滿煎蟹餅(非油炸),避免了因為過油而蓋過蟹肉的鮮味,相當不錯的前菜牛油果沙律全熟又creamy的牛油果,加入巴馬臣芝士片,既refresh又不會太清淡,作為開胃小品正好主菜:點了一份澳洲M3和牛西冷,剛好5分熟,中間微微的粉紅,肉質鮮嫩,幾近入口即溶,但又富牛肉香,配少量的西冷特有牛脂肪裙邊,很正點!侍應主動詢問是否需要芥末籽跟芥末醬,微酸不哽,跟肥美的牛排很是配合香烤鱸魚這份鱸魚排瘦而嫩滑,配上青檸跟清甜的甘筍醬,非常清新解膩,也是不俗!是日推介甜品70%朱古力心太軟蛋糕非灌漿,真實的心太軟是呈半流心狀態,裡面的漿濃而不過甜,70%的威力就在於其甘而不苦的境界,加上高質的雲呢拿雪糕跟紅莓,一冷一熱, 一酸一甜,很是出色

前菜:

牛油果沙律

主菜:

是日推介
甜品
2022-10-04 127 瀏覽
今日有事要去港島東做嘢,梗係約朋友食飯,朋友同我講鰂魚涌有間西式扒房值得一試。我哋7點到餐廳,已經坐滿一半人,自己一直好怕去西式扒房係因為大多數英文menu同外國人侍應,好在依呢度中英文落單都可以,咁就唔怕尷尬。頭盤點咗「招牌蟹餅」同「牛油果凱撒沙律」,特別想講蟹餅,蟹肉鮮嫩多汁,配上香濃嘅雞蛋同埋香草,成個蟹餅好好味,怪不得叫上招牌菜。主菜點咗「澳洲M3和牛西冷牛扒」同「香烤鱸魚」,牛扒肉味較濃,肉質有彈性,脂肪較肉眼少,食得出烤時落咗少少鹽,呢個煮法好聰明,咁就可以帶出原肉味,唔駛落醬汁都得,真係無嚟錯。自己唔太鍾意食魚,朋友話點都要試少少,出奇地魚肉無腥味,連埋魚皮一齊食,真係好耐無食過咁好味嘅魚。甜品點咗「朱古力心太軟蛋糕」,用匙羹喺蛋糕外層上劃一吓,暖暖半液態狀朱古力就從中心一瀉而出,畫面好靚兼好味。全晚侍應都會問我哋對食物滿唔滿意,而家極少餐廳會問客人意見,呢一點值得一讚。總結今晚食得好開心,下次嚟自己要一份牛扒,唔share食啦😂。

2022-09-26 369 瀏覽
鰂魚涌終於有靚扒食,餐廳新裝修好,即刻約朋友去食佢哋個lunch。餐廳設有室內及半室外位置,方便一大班人飲酒傾偈,或者情侶鋸扒。裝修及氣氛都十分有情調,老闆是外國人,很熱情也很健談,侍應可以用中文下單。午餐除了有必點的牛扒外,也可以選擇海鮮或漢堡,選擇也很多。招牌蝦餅切開,內裏真的是啖啖蟹肉,連蟹的肉形狀也看得到。配上紅色香料醬汁及檸檬汁,剛好香口地一口接一口。前菜之後,便來了漢堡及薯條,那香口惹味的薯條,是外脆內嫩的那一種,新鮮炸起當然是無敵。漢堡包又是另一種風味,用上乾式熟成漢堡,不過可能我不是太吃得慣吧,漢堡包是抹上牛油香噴噴很鬆軟很可口的那種。馬上清碟子。來到我心心念念的牛扒了,可以在港島東吃到乾式熟成牛扒對我來說是可遇不可求,既然來到當然要點。入口每一啖都嫩滑有口感,冇渣,有少少根,唔乾。如果配上一杯紅酒,香味應該會更豐富。最鍾意食呢類開邊焗蒜頭,好滿足!甜品來了,一個是雲呢拿配果仁伴碟雪糕,口感好綿厚,不確定是不是自家製,大大推蔫~朱古力流心蛋糕,配上雪糕食,簡直冇得頂,朱古力好香好濃厚,分量大份,適合二個人分享。由starter, main, dessert. 好完美的一

午餐除了有必點的牛扒外,也可以選擇海鮮或漢堡,選擇也很多。

最鍾意食呢類開邊焗蒜頭,好滿足!

由starter, main, dessert. 好完美的一餐!