2021-07-04 547 瀏覽
前排去完半億噴水池玩完水行大約10分鐘就到Tapa Room, 原本book左7點但太肚餓6點半就到。捧捧鵝肝一碟有3個波波球,好香滑又咸咸香香加埋外面d開心果碎食好好味,一d肝既羶味都無。蟹肉辣忌廉芝士釀甜紅椒🌶,甜紅椒又甜又林充滿加左忌廉芝士既蟹肉,只有好輕微既辣味,小MJ都搶住食。鵝肝比堅尼三文治🥪,好薄既麵包夾住鵝肝醬再煎,好脆口亦充滿鵝油香但食得多有點油膩。烤煎慢煮西班牙黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯粒,豬鞍腍滑多汁調味剛剛好,炸薯粒外脆內粉糯,好好味。西班牙海鮮鍋飯好多料,海鮮都好足料有青口,魷魚🦑,蜆,紅蝦🦐。紅蝦應該係急凍蝦肉質有少許霉但都有d鮮味,飯底粒粒分明香濃有飯焦,先生好欣賞這個飯。炸西班牙油條配朱古力醬🍫,每次去西班牙餐廳都會食既甜品,這裡的Churro比較硬脆,表面裏滿肉桂糖,沾點朱古力醬香甜可口。西班牙肉桂多士配新鮮雜莓🍓🫐,有一件內裡係凍的,餐廳經理主動取消了這個甜品。餐廳職員個個都好nice。今餐除了最尾的甜品外,其餘的都好好味,其實仲有好幾款tapas想食,但今餐已好飽,下次一定會再來😋😋

餐廳職員個個都好nice。

• 烤煎慢煮西班牙黑毛豬鞍架
  • 西班牙海鮮鍋飯
  • 捧捧鵝肝
  • 蟹肉及辣忌廉芝士釀烤甜紅椒
2021-04-27 75 瀏覽
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5💰 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5西班牙餐廳Tapa Room在銅鑼灣、尖沙咀都有分店,這次我光顧的是觀塘店,位於國際貿易中心地下,正正是讓在職男女來個Happy hour的好地方~ 果然聞名不如見面,在香港初嚐西班牙特色小吃,真的非常有水準 😋 可選擇錯室內或室外的座位,環境也算可以,而最令人窩心的亦包括侍應們的服務態度,值得一讚 👍🏻💋 炸黑毛豬火腿球 ($58)點了一個熱烘烘上檯的炸物,外表炸得很酥脆,餡料芝士味很香濃,有流心的效果,咬下去就是有快感!😍 但老實說,沒有特別嚐到/看到黑毛豬火腿,是我太孤陋寡聞嗎?🙄 Anyway,再配上蘋果蜜糖蛋黃醬,滋味非常~💋 捧捧鵝肝 ($58)再來一客冷盤小吃,看食評的受歡迎榜長期處於頭三位,就點了個招牌棒棒鵝肝!☝🏻一客3件鵝肝捧捧,外表就像一個小圓球,味道的確有點像滿口鵝肝醬的感覺,但味道極濃,質感亦較結實,中間有一小塊鵝肝粒,有雙重口感。再特別配搭起香濃的開心果碎粒,一而再、再而三想吃的感覺從此而來~ 👍🏻
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
💰 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5

💋 炸黑毛豬火腿球 ($58)

💋 捧捧鵝肝 ($58)
2021-04-14
  • 棒棒鵝肝
2021-03-09 4929 瀏覽
[精緻的午餐]在觀塘和牛頭角交界,主打吃西班牙菜門口搶眼的霓虹燈與另外的分店一樣,可以做打卡位設有露天同室內座位,設計型格又不失時尚氣息。棒棒鵝肝$78將鵝肝醬揉成波波外班圓圓一點也不像鵝肝,加上香鹹味道,既特別又意想不到檸汁白酒煮蜆 $98蜆肉味道不過不失,算是新鮮,但嫌白酒的味道不太突出,可以再加多強;配合夠忌廉的忌廉芝士餡料口感,微辣的味道令人開胃,蟹肉也好吃。西班牙薯仔蛋餅 $78令人喜愛的味道,切粒薯仔和creamy混合口感豐富,再加上熱呼呼的上桌烤牛肉Prime 肉眼牛扒伴胡椒忌廉汁配薄煎薯餅$𝟭𝟵𝟴 主打以 sharing plates 為主題的西班牙 餐廳,將食物切好,裝飾好賣相比我想像的要好,牛肉半成熟,胡椒忌廉汁配薄煎薯餅 飲品選擇多,想要Sangria,有白亦有紅整體而言,與友人都喜歡這家餐廳,無適氣氛、食物、服務都很好,在疫情下都有消毒物品,貼心!
[精緻的午餐]

在觀塘和牛頭角交界,主打吃西班牙菜
門口搶眼的霓虹燈與另外的分店一樣,可以做打卡位
設有露天同室內座位,設計型格又不失時尚氣息。

棒棒鵝肝$78

將鵝肝醬揉成波波
外班圓圓一點也不像鵝肝,加上香鹹味道,既特別又意想不到

檸汁白酒煮蜆

檸汁白酒煮蜆 $98

西班牙薯仔蛋餅 $78
西班牙薯仔蛋餅 78

烤牛肉Prime 肉眼牛扒伴胡椒忌廉汁配薄煎薯餅$𝟭𝟵𝟴

賣相比我想像的要好,牛肉半成熟,胡椒忌廉汁配薄煎薯餅

飲品選擇多,想要Sangria,有白亦有紅

2021-01-27
檸汁白酒煮蜆
西班牙薯仔蛋餅 78
  • 西班牙薯仔蛋餅
  • 鵝肝比堅尼三文治
  • 烤煎US PRIME肉眼牛扒配粉紅胡椒忌廉汁伴薄煎薯餅
2021-03-03 2176 瀏覽
之前食過Tapa Room 尖沙咀分店, 印象的確唔錯, 今次試下觀塘區國際貿易中心地下G02號舖。 店內以霓虹燈管做裝飾✨, 當晚我們各選幾款菜式,棒棒鵝肝$104、 薄切炙燒吞拿魚腩$88、薄切慢煮八爪魚$78、 西班牙黑毛豬火腿24個月$87、 烤煎原隻八爪魚腿配西班牙青醬$208、烤煎肉眼牛扒配粉紅胡椒忌廉汁伴薄煎薯餅$218,飲品有Red Sangria$60、白酒三支價錢分別是$350、$450、$520。⭕西班牙黑毛豬火腿24個月🥓~味道可口, 用來送酒一流呀。⭕薄切慢煮八爪魚🐙~口感軟綿, 帶有鮮味。⭕烤煎原隻八爪魚腿配西班牙青醬🐙~八爪魚腿烤至外層焦脆,肉質煙韌有嚼勁,本身已經有鮮味,點埋青醬就更加惹味, 因為太好味 ,我們又點了兩碟添!⭕薄切炙燒吞拿魚腩🥩~炙燒後入口即溶、油香四溢,味道甘香。⭕棒棒鵝肝🍭~精美吸睛的鵝肝, 賣相好似棒棒糖🍭,加入香料搓成球形, 配上開心果碎, 味道更加豐富。 原先一碟有三粒, 因為我們當晚有四個人, 所以加錢要多一粒, 最後因為太好食的關係,我們點了兩碟。⭕烤煎肉眼牛扒配粉紅胡椒忌廉汁伴薄煎薯餅🥩~肉眼牛排五成熟, 粉嫩多汁又軟腍,

⭕西班牙黑毛豬火腿24個月🥓~味道可口, 用來送酒一流呀。
西班牙黑毛豬火腿24個月

⭕薄切慢煮八爪魚🐙~口感軟綿, 帶有鮮味。

烤煎原隻八爪魚腿配西班牙青醬

⭕薄切炙燒吞拿魚腩🥩~炙燒後入口即溶、油香四溢,味道甘香。
薄切炙燒吞拿魚腩

棒棒鵝肝

⭕烤煎肉眼牛扒配粉紅胡椒忌廉汁伴薄煎薯餅🥩~肉眼牛排五成熟, 粉嫩多汁又軟腍, 面層有紅胡椒和奶油醬, 紅胡椒添加辛辣和果味, 令味道更加層次, 底層有薯餅, 更有 特色。
烤煎肉眼牛扒配粉紅胡椒忌廉汁伴薄煎薯餅

⭕Red Sangria🍹~紅酒加入白蘭地及芬達,令Sangria成為有氣的飲品, 再加上少量生果, 味道更帶甜美。
Red Sangria

⭕三支白酒🍾~ 唔記得影第一支白酒$350, 味道比較酸,第二支$450甜甜地比較易入口、第三支$520有烤橡木的口感和酸度平衡。

白酒三支價錢分別是$350、$450、$520

Tapa Room 是我近期喜愛的西班牙餐廳, 無論食物和飲品都幾好。👍🏻

2021-02-27
Red Sangria
白酒三支價錢分別是$350、$450、$520
  • RedSangria
2021-02-22 1727 瀏覽
Tapa Room係一間連鎖西班牙酒吧餐廳,之前已經喺尖沙咀店食過,定價走中低檔路線,比香港唔少西班牙餐廳都要平,但Tapas好食賣相亦唔差,一啲都唔輸蝕,朋友喺觀塘返工,知道附近都有Tapa Room,就約朋友周末放工後黎食下傾下。觀塘分店比尖咀分店大,除左室內仲有室外座位,天氣仲未好熱坐喺室外,感覺都幾relax。西班牙菜一定唔少得Tapas同酒,哩度嘅Tapas有分Cold同Hot,每樣都有好多款揀,全部幾十蚊有交易,驚唔夠飽佢地亦有主菜同甜品。一坐低先每人叫杯野飲先,左邊係Pink Pineapple Cooler($58),右邊係Before Sunrise($108/NH, $76/HH),前者係Mocktail,飲倒菠蘿酸甜味,後者係Gin酒做底嘅cocktail,主要用雜莓溝成,甜甜地好易入口,唔會有藥水味。Cold Cut Platter($88) - 哩個拼盤有西班牙火腿、芝士同紅酒燴梨,細細份,兩三個人要黎餸酒就最啱。火腿鹹度適中,燴梨甜甜地,芝士口感比較硬,唔會好滯。蟹肉及辣忌廉芝士釀烤甜紅椒($98) - 哩道係Cold Tapas,大大隻甜紅椒入面釀滿左蟹肉

Pink Pineapple Cooler & Before Sunrise
Cold Cut Platter
蟹肉及辣忌廉芝士釀烤甜紅椒($98) - 哩道係Cold Tapas,大大隻甜紅椒入面釀滿左蟹肉,因為加左辣忌廉所以口感creamy得黎帶少少辣味,味道唔錯。
蟹肉及辣忌廉芝士釀烤甜紅椒
鵝肝比堅尼三文治($78) - 三文治烘得好香脆,麵包唔會太厚,中間夾左鵝肝,食倒鵝肝鹹香味之餘,又冇平時嘅煎鵝肝咁油膩。
鵝肝比堅尼三文治
巴塞隆拿式烤紅蝦($88) - 紅蝦一客有五大隻,烤到香噴噴,上面仲放左好多香料,蝦肉結實唔霉。
巴塞隆拿式烤紅蝦

西班牙海鮮焗飯($188) - 焗飯係二人份量,雖然唔係好大份,但上面鋪滿左唔同海鮮,有魷魚同紅蝦、青口、大蜆各四隻,非常足料。焗飯係用海鮮湯煮成,所以本身已經有調味,軟硬亦適中。
西班牙海鮮焗飯

Tapas喺西班牙當地好多時都只係買酒送嘅免費小菜,味道雖然唔差,但大部份賣相都好普通,反而唔及香港嘅西班牙餐廳咁精緻,不過有辣有唔辣,喺香港嘅西班牙餐廳飲酒加食野,食得飽人嘅人均消費四五百蚊走唔甩,而Tapa Room人均三百幾蚊已經可以飲飽食醉確係幾抵。
Cold Cut Platter
鵝肝比堅尼三文治
巴塞隆拿式烤紅蝦
2021-07-01 33 瀏覽
經過一眼就俾佢個彩色隧道所吸引,而入面牆身都有霓紅燈做裝飾,打卡一流!薄切慢煮八爪魚 $78冷盤,八爪魚好輕易就咬得開,完全唔韌,配上橄欖油同蕃茄紅椒蓉,作為前菜好開胃!但份量比我想像中少太陽蛋,西班牙火腿,炸薯條 $58外脆內軟,做得好出色,外皮比較一般薯條薄身咬落啖啖薯蓉,配上蛋黃醬非常好食西班牙火腿係脆脆質地,似食緊豬肉紙。霹靂蜜糖烤慢煮法國黃油春雞 (半隻) $98春雞size屬於bb雞,所以肉質較嫩滑,再配上酸酸地既醋汁和香草,味道相當特別,食落幾開胃!總結環境氣氛都唔錯,以上叫既三道菜都係好食,但注意返野食既份量偏少,精緻的小菜適合摸住酒杯底傾心事

薄切慢煮八爪魚 $78
但份量比我想像中少

太陽蛋,西班牙火腿,炸薯條 $58
西班牙火腿係脆脆質地,似食緊豬肉紙。

霹靂蜜糖烤慢煮法國黃油春雞 (半隻) $98

2021-06-13 41 瀏覽
𝐌𝐚𝐢𝐧 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞❶ 𝙏𝙤𝙧𝙩𝙞𝙡𝙡𝙖 𝘿𝙚 𝙋𝙖𝙩𝙖𝙩𝙖 𝙎𝙥𝙖𝙣𝙞𝙨𝙝 𝙋𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤 $78 𝗹 𝟴.𝟱 /𝟭𝟬Spanish omelette The potato dish worth a thumb up. Among all the dishes we ordered that night, it’s the best. The plate was still warm when it was served. It’s my first time trying this omelette like thing and didn’t expect the egg yolk to be flowing out when we cut it open lol. The potato tasted so well with the onion, the omelette wrapping and the sauce on top. Better share it with your buddies, the portion was quite large (for girls

𝐌𝐚𝐢𝐧 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞
Spanish omelette
The potato dish worth a thumb up. Among all the dishes we ordered that night, it’s the best. The plate was still warm when it was served. It’s my first time trying this omelette like thing and didn’t expect the egg yolk to be flowing out when we cut it open lol. The potato tasted so well with the onion, the omelette wrapping and the sauce on top. Better share it with your buddies, the portion was quite large (for girls).

❷ 𝙄𝙗𝙚𝙧𝙞𝙘𝙤 𝙋𝙤𝙧𝙠 𝘾𝙝𝙤𝙥 𝙞𝙣 𝙎𝙝𝙚𝙧𝙧𝙮 𝙑𝙞𝙣𝙚𝙜𝙖𝙧 𝙂𝙧𝙖𝙫𝙮 $158 𝗹 𝟳 /𝟭𝟬
The pork was quite average overall. The meat itself was sufficiently thick but it was not juicy enough, I guess it was over-cooked a little bit that night. Also, it would be a lot better to marinate the pork chops with a spicy soy sauce, or to eat it with mustard sauce and mustard balsamic sauce.

_ _ _ _ _ _ _ _ _

🪴 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 & 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲
The colourful lighting and cabinet make it exotic and chill like a bar rather than a restaurant.
The service was nice as the staff was very friendly and warm (not sure if it’s bcoz my friend told them that we were celebrating that day haha)
#TBT
I went there in winter, everything was fine for us
座位好闊落空間感夠大 店員態度都幾好 平日八點前仲有happyhour添! 不過要講餐廳衛生唔太好 超多蚊周圍飛🤢 .𝑶𝒄𝒕𝒐𝒑𝒖𝒔 𝑪𝒂𝒓𝒑𝒂𝒄𝒄𝒊𝒐 ($78) [😋8.2/10] 🐙薄切慢煮八爪魚 好新鮮而且彈牙有咬口😙 加埋辣辣地既醬好開胃𝑻𝒐𝒓𝒕𝒊𝒍𝒍𝒂 𝑫𝒆 𝑷𝒂𝒕𝒂𝒕𝒂 ($78) [😋7.3/10] 🥔西班牙薯仔蛋餅一切開蛋汁不受控咁流出黎 但有啲太過流心 熟多少少會好啲🤭 中間帶有薯仔粒同埋洋蔥粒增加口感🤩 味道上蛋略嫌唔夠香 比面頭既醬蓋過咗𝑺𝒆𝒂𝒇𝒐𝒐𝒅 𝑷𝒂𝒆𝒍𝒍𝒂 ($188) [😋7.4/10] 🥘西班牙海鮮焗飯海鮮好豐富 有青口象拔蚌蝦魷魚 質素黎講 蝦唔夠新鮮有啲霉 勝在份量足夠😛 飯質地做得唔錯 粒粒分明 外軟入面硬 底下仲有飯焦😳 不過口感偏油 味道唔係好食到海鮮鮮味🤥𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑺𝒍𝒐𝒘𝒄𝒐𝒐𝒌𝒆𝒅 𝑰𝒃𝒆𝒓𝒊𝒄𝒐 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑪𝒉𝒐𝒑 𝒊𝒏 𝑺𝒉𝒆𝒓𝒓𝒚 𝑽𝒊𝒏𝒆𝒈𝒂𝒓 𝑮𝒓𝒂𝒗𝒚 𝒘/ 𝑷𝒐𝒕𝒂𝒕𝒐 𝑪𝒖𝒃𝒆𝒔 ($158) [😋8.6/10] 🍖烤煎慢煮西班牙黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯粒好出色😚 雖然厚身但肉質好淋 肥瘦適中 仲好入味😍
🐙薄切慢煮八爪魚
好新鮮而且彈牙有咬口😙 加埋辣辣地既醬好開胃

🥔西班牙薯仔蛋餅

🥘西班牙海鮮焗飯

🍖烤煎慢煮西班牙黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯粒
好出色😚 雖然厚身但肉質好淋 肥瘦適中 仲好入味😍 醬汁份量味道都調配得啱啱好 配菜既薯粒亦好好食 脆身得黎唔會油膩🥳

—————————————————————
😋 味道評分: 7.8/10
🥳環境評分: 3/10 (太多蚊🤮)
🤑性價比: 6.9/10

分店
銅鑼灣謝斐道415-421號積福大廈地下B號舖
  • 薄切慢煮八爪魚
  • 西班牙海鮮鍋飯
超難忘的西班牙菜! 🇪🇸有分室外室內座位 好多座位都可以拉開 怕煙味室內應該比較好 店員態度好好 有禮貌 夜晚會有霓虹燈🚦適合影相呢~真心好好吃! 每一樣都是! 性價比太高了✦ 棒棒鵝肝 ˚🍡*・好有創意的冷盤 將鵝肝變成棒棒糖的樣子 味道也十分驚喜 不會膩 絕對誠意之作( т_т )♡ 適宜和朋友分享 小心膽固醇哦✦ 西班牙薯仔蛋餅 ꒰🧀+🍳 ꒱外層挺身 內裡全是流心的蛋 薯仔份量夠 有得咬 好正✌︎('ω'✌︎ )✦ 西班牙海鮮鍋飯彡🦑🥘好大份! 2-3人分都得 好多海鮮 啖啖都有海鮮入到口✦ 飲品ʙᴇғᴏʀᴇ sᴜɴʀɪsᴇ 🍹✩ೃ°含酒精飲品 水果味重 都幾甜 好易入口✦ 炸西班牙條配朱古力醬 🥖🫕‧₊˚✧churros好脆身 朱古力醬份量夠 仲加左肉桂粉 好香◞❤
超難忘的西班牙菜! 🇪🇸

西班牙薯仔蛋餅 ꒰🧀+🍳 ꒱
西班牙海鮮鍋飯彡🦑🥘
飲品ʙᴇғᴏʀᴇ sᴜɴʀɪsᴇ 🍹✩ೃ°
炸西班牙條配朱古力醬 🥖🫕‧₊˚✧
之前食過尖沙咀分店覺得好高質,今次朋友生日就諗住揀大家就腳既觀塘分店慶祝。因為驚坐户外有蚊,打電話book位時同左staff講想坐室內,同埋朋友生日,想喺甜品上寫Happy Birthday,仲特登串埋個英文名諗住比個小驚喜佢。之前睇人影相幾靚,去到原來就係得個門口😓所以都無咩特別興趣影相。而且入面原來好細,安排左坐對正門口既位都幾熱,入面好似無開冷氣咁。由於有朋友未到咁就先叫飲品,staff又同我地講係happy hour,點知到比完錢之後先發現佢收左正價🤬🤬叫左杯The Classic ($108) 青檸味幾重,無乜特別Before Sunrise ($108),初初飲覺得好fresh,好似無咩酒精咁,好易入口,果味幾重,無藥水味,但飲到尾發覺原來有啲酒沉喺個底到無搞勻,又無比飲管🙄一開頭叫左兩款hot tapas,其中一款係好多人推薦既西班牙薯仔蛋餅 ($78)見到人哋嗰啲影得好靚,不過可能我地切得衰啦,一切開係流到一碟都係賣相雖然一般,但係味道正常,蛋香味重,薯仔係幾好食。呢個炸黑毛豬火腿球伴蘋果蜜糖蛋黃醬 ($78),唔係好知食咗啲乜😅一切開又爛晒,入面有啲似芝士,唔係好食到

The  Classic

Before  sunrise

賣相雖然一般,但係味道正常,蛋香味重,薯仔係幾好食。
西班牙薯仔蛋餅

呢個炸黑毛豬火腿球伴蘋果蜜糖蛋黃醬 ($78),唔係好知食咗啲乜😅一切開又爛晒,入面有啲似芝士,唔係好食到有肉既味道。
炸黑毛豬火腿球伴蘋果蜜糖蛋黃醬

Main course叫左3樣,呢個西班牙海鮮鍋飯 ($188) 二人份,飯係幾好食,有咬口,唔會好腍,海鮮方面,青口有一半都係得殼,仲有啲碎殼
蝦既味有少少霉

西班牙海鮮鍋飯

烤煎慢煮西班牙黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯粒 ($158),明明係薯粒,變左薯條🍟,staff上枱時無講,都算,反正仲有食物未到,廢時講完之後啲食物仲難食🌚呢個之前喺尖沙咀食過覺得好食先再叫,不過呢間既肉質就唔係好嫩,而且好多肥膏。之前食既薯粒係索晒啲肉汁,呢到既薯條,大家都有眼睇😀
烤煎慢煮西班牙黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯粒

跟住叫咗一隻霹靂蜜糖烤慢煮法國黃油春雞 ($188),一上枱呆左,賣相非常唔討好,啲汁又稀,勁似嘔吐物,春雞有少少鞋。大家望下尖沙咀同觀塘分店既分別就會明👇🏼尖沙咀果間既春雞索左啲汁好入味,但觀塘就🤦🏻‍♀️
霹靂蜜糖烤慢煮法國黃油春雞

大家覺得好似爭少少所以就叫多個炸番薯條配是拉差蒜蓉蛋黃醬 ($58),應該係成晚最好食既嘢,又熱又脆

炸番薯條配是拉差蒜蓉蛋黃醬

都未食完已經last order,咁我地諗住叫定甜品,staff話我地食到咁上下先叫佢上,結果未食完,枱都未執好已經上左甜品😐

然後明明打電話預留左要喺上面寫名,叫左兩款甜品諗住點都有一款寫左,點知兩款黎到都無,搞到要特登喺生日嗰個面前問,個staff先話係喎,幫你加返。再黎一次都係無寫名,剩係得happy birthday😒咁首先呢個西班牙肉桂多士配新鮮雜莓 ($58) 其實都係得士多啤梨,一上枱我地想影相,staff有提醒我地盡快食。咁我地未影完,隔咗一陣佢又行埋黎話哇,你地仲未食,我哋心諗關你咩事🌚已經無幫我寫名,錯完一次又一次。
西班牙肉桂多士配新鮮雜莓

其實最後都唔係影咗好耐,影完就食,一件正常肉桂多士味,另一件入面好似出水咁🤢一咬流晒啲汁出黎,見到都唔開胃!
西班牙肉桂多士配新鮮雜莓

仲有呢個炸西班牙油條配朱古力醬 ($58),好甜,比起平時既churros甜😐
炸西班牙油條配朱古力醬

相信以後都唔會再黎
啲staff態度非常一般,好鍾意喺人哋圍埋一齊傾偈時伸隻手入嚟收碟。特別係有個年紀大啲既女人啲態度麻麻,又追我地食野,食物未黎齊又上甜品,成枱都係碟又未執。而且到9:45既時候仲有其他客人,當我哋帶返口罩準備走,有staff無啦啦熄燈,跟住有個男既仲叫 “走啦”,好似想趕人哋走咁,咁唔想做生意,唔好開到10點啦
2021-05-07
炸番薯條配是拉差蒜蓉蛋黃醬
2021-05-02 90 瀏覽
放工同同事Happy Friday搵左呢間西班牙菜餐廳,一去到就見到牆上嘅霓虹裝飾,相當有氣氛🥳🥳仲要係Happy Hour時段,未叫野食就即刻order左杯Sangria先🍹🍹我地一行三人再叫啲小食同主菜去share🤤白酒煮蜆啲蜆份量唔少,仲有夾埋啲酸菜一齊相當開胃西班牙蛋餅呢個蛋餅切開發現入面係流心嘅醬汁,食落又有蛋香西班牙豬鞍雖然呢個豬鞍我地揀左全熟,但係食落都唔會韌,個醬汁又十分惹味半份黃油雞雞肉好嫩滑,個汁辣辣地,相當有驚喜,食完有啲後悔冇叫一份Churros Churros炸得香脆,配上朱古力醬為呢一餐畫上完美句號

白酒煮蜆

啲蜆份量唔少,仲有夾埋啲酸菜一齊相當開胃

西班牙蛋餅

呢個蛋餅切開發現入面係流心嘅醬汁,食落又有蛋香

西班牙豬鞍

半份黃油雞

雞肉好嫩滑,個汁辣辣地,相當有驚喜,食完有啲後悔冇叫一份

Churros

Churros炸得香脆,配上朱古力醬為呢一餐畫上完美句號
2021-04-12 91 瀏覽
因為湊B所以已經好少出夜街同fine dinner所以我揀咗以 neon art 為概念嘅Tapa Room 一次過滿足兩個願望❤️偽夜生活 hehe~~西班牙菜好耐無食!!頭盤係蟹肉辣忌廉芝士釀烤甜紅椒🌶外表精緻吸引之餘,呢個紅椒好飽滿🈵微辣配質地幼滑柔味道較淡且微甜嘅芝士同忌廉,超豐富嘅口感🧀主菜慢煮黑毛豬鞍架配醋燒汁蒜香意粉🍝個黑毛豬勁Juicy而且肉質鮮嫩,好食!🐖配埋個西班牙水果特飲🍹真係飛唔到都可以盡情感受異國風情🇪🇸
因為湊B所以已經好少出夜街同fine dinner
所以我揀咗以 neon art 為概念嘅Tapa Room

一次過滿足兩個願望❤️偽夜生活 hehe~~
西班牙菜好耐無食!!

頭盤係蟹肉辣忌廉芝士釀烤甜紅椒🌶
外表精緻吸引之餘,呢個紅椒好飽滿🈵
微辣配質地幼滑柔味道較淡且微甜嘅芝士同忌廉,超豐富嘅口感🧀
主菜慢煮黑毛豬鞍架配醋燒汁蒜香意粉🍝
個黑毛豬勁Juicy而且肉質鮮嫩,好食!🐖
配埋個西班牙水果特飲🍹
真係飛唔到都可以盡情感受異國風情🇪🇸
2021-03-26 108 瀏覽
開左好耐, 第1次食, 環境衛生好。食最貴牛扒set lunch, 好冧, 又香, 好好味。前菜, 🐙, 一般, 又5會話韌。整個set份量對女士就岩岩好, 男士就稍微差少少。🤭
開左好耐, 第1次食, 環境衛生好。
食最貴牛扒set lunch, 好冧, 又香, 好好味。
前菜, 🐙, 一般, 又5會話韌。
整個set份量對女士就岩岩好, 男士就稍微差少少。🤭
2021-03-20 115 瀏覽
對上星期去左海濱長廊順便食埋晚飯,搵左呢間叫tapa room 既餐廳,呢度唔算好易搵,不過環境寧靜,好岩大家食下野chill下😆我地叫左咁多野食,我地最鐘意食煙紅椒蒜辣單骨雞翼🌶️,其實係得少少辣,不過佢隻調味料令到成隻雞翼好好食😋另外我地叫左鮮甜凍蝦配蒜蓉蛋黃醬🦐,啲蝦夠大隻多肉,同埋點埋個蛋黃醬真係好好食,個醬好特別到main course 部分,我地食烤煎慢煮西班牙黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯粒🐗,店員提我地切個陣要點切同埋要切埋啲肥膏一齊食先好食,係真係幾野味店員冇介紹錯👍同埋啲店員服務好好,我地每食完一樣菜都好勸力過黎幫我地收碟🥰

2021-03-18 132 瀏覽
叫咗四樣嘢每樣野都來得好慢😐,第一個嚟咗鵝肝比堅尼三文治。一放入口好鹹,唔係鵝肝鹹,而係三文治表面佢沈咗好多粉,另外一個好難食嘅嘢 ,就係西班牙肉腸忌廉芝士意粉....又係好喊,嘢飲就OK都幾好飲。如果嗌lunch set都叫做勉強OK,西班牙火腿前菜正正常常,啲嘢都正正常常。今日坐戶外,而家已經唔係熱天,都俾蚊咬左幾粒,食嘢途中不停有蚊子飛來飛去,滅蚊效果做得唔太好🥲另外叫咗好出名嘅西班牙蛋餅,熱辣辣都好食,算係四樣嘢入邊最好