2016-06-20 86 瀏覽
今日行開觀塘APM,見入面有間新開既雪糕爆谷店,好多怪獸好得意,就試一試。個口好DRY,立即叫返個蜜糖西柚冰茶沖沖個口,佢既冰粒好得意,圓碌碌。再叫左個Tiramisu 杯裝雪糕,好朱古力味既粉,配上濃滑既牛奶雪糕,入面又有D餅乾碎,幾好味。但外面既拉牌好似仲有芝士同咖啡,唔知係咪食筒先有呢。佢既雪糕好適合一個人食,就算女仔都唔會唔夠食,又唔會食唔晒,剛剛好啊。友人叫左個朱古力爆谷雪糕,一場朋友唔偷食幾粒爆谷都對唔住自己!實物同張相一樣,都幾多爆谷,仲要個底都有一層爆谷~好大粒好脆口,仲要無我最憎既未熟粒粒。我地企左係到食一陣,都好多人好似我地咁又想食雪糕又想食爆谷,所以叫左e個。其實佢既POP CORN一盒29都真係唔貴,味道又好吸引,我地就買左一盒Cheese & Caramel同一盒第一次聽既韓國蜜柑味,但我地貪新鮮,又叫左個綠茶COOKIES甜筒。蜜柑味果個感覺係冇咁HEAVY,因為唔會太甜,而且估唔到個味同POP CORN都幾夾,可以下次再買。而芝士味真係好似食緊芝士波咁,雖然好HEAVY,但又好好味。佢要佢個SIZE好大粒,真係好似食緊芝士波咁,如果佢可以有包全芝士味既就一
grapefruit honey tea
Green Tea Cookies

而芝士味真係好似食緊芝士波咁,雖然好HEAVY,但又好好味。佢要佢個SIZE好大粒,真係好似食緊芝士波咁,如果佢可以有包全芝士味既就一流啦!

不過唔上來打食評都唔知原來佢係韓式雪糕店,又雪糕又POP CORN好鬼佬STYLE! 如果佢企返個OPPA同我講金沙呀李打咁就有韓國FEEL啦!!!
2016-06-09
$40 (宵夜)
去APM行街,發現之前一直在裝修的i.T.已經完成!!還開了一間叫Sweet Monster的雪糕店在內!!!第一次見到時裝店內有食物賣,覺得好神奇XD所以,和老公一人一款雪糕。我就試了我最喜歡的抹茶曲奇雪糕~他就食提拉米酥雪糕。兩款味道都很不錯,不會太甜,很滑,抹茶味很足夠~~!!提拉米酥雪糕是脆筒裝,脆筒口感都不錯,不是便利店那種,不會太硬或太軟。之後吃完有點不夠的感覺,加上這家的提拉米酥很好味,所以再點了個香蕉提拉米酥~這個我好喜歡呀,可能因為我喜歡香蕉吧~老公對香蕉的甜品沒興趣,所以買了焦糖爆谷雪糕給他,這個聽說是這家間的皇牌,如果喜歡爆谷的人一定會愛吃,整杯內的爆谷超多,比雪糕還要多,要吃完一杯有點費勁,我吃著吃著就用手算了...勺子不好用。雖然Sweet Monster的雪糕不會太甜,但吃多了還是會有點渴,所以順便試了它的西柚特飲~~~!!這個完全解渴又解甜~~!!好好味~!!!超推薦~!!
去APM行街,發現之前一直在裝修的i.T.已經完成!!
還開了一間叫Sweet Monster的雪糕店在內!!!
第一次見到時裝店內有食物賣,覺得好神奇XD
所以,和老公一人一款雪糕。
我就試了我最喜歡的抹茶曲奇雪糕~
他就食提拉米酥雪糕。
兩款味道都很不錯,不會太甜,很滑,抹茶味很足夠~~!!
之後吃完有點不夠的感覺,加上這家的提拉米酥很好味,
所以再點了個香蕉提拉米酥~
這個我好喜歡呀,可能因為我喜歡香蕉吧~
老公對香蕉的甜品沒興趣,所以買了焦糖爆谷雪糕給他,
這個聽說是這家間的皇牌,
要吃完一杯有點費勁,我吃著吃著就用手算了...勺子不好用。
所以順便試了它的西柚特飲~~~!!
這個完全解渴又解甜~~!!好好味~!!!超推薦~!!
題外話/補充資料: 店內的位置不多,只有兩張桌子供客人站立吃東西。如果想吃幾種的時候,記得不要一次過買下,未必有位置放。
2016-05-30
  • 香蕉提拉米酥
  • 西柚特飲
2016-06-15 534 瀏覽
同一班愛美的女生行街, 有時都唔係一件容易的事.由頂樓一直到樓下, 走完一整幢apm, 足足用上3小時.在最後一站IT內尋寶, 竟然俾我找到一個亮點位. 就是SWEET MONSTER.當行街行到快要虛脫的時候, 是時候來一點甜.SWEET MONSTER就在IT入口旁邊, 好易就搵到店外的爆谷位超級吸晴, 已經想好走的時候要買邊一款味道.一講到甜品, 真係唔可以講笑, 特別是雪糕, 即使連減肥中的朋友都抵擋唔到誘惑, 跟住食.提拉米蘇軟雪糕(大杯) HK$39雪糕口感很軟滑, 牛奶味重, 上面加有咖啡朱古力粉, 只有微微甘苦, 同雪糕混和而食, 可以中和了甘苦味. 味道不錯.焦糖咖啡雪糕(大杯) HK$39同樣是有咖啡粉, 但這個雪糕配上濃濃的焦糖糖漿, 入 口雖然比較甜, 但個人十分喜歡.焦糖爆谷雪糕(中杯) HK$27又是焦糖味道, 你就知道這是大眾喜歡的味道之一.雪糕外層是焦糖爆谷, 爆谷不是平時戲院內買到的細細粒種類, 而是比較大同脆口.而雪糕同樣是奶味十足, 兩者相當夾.綠茶曲奇雪糕(脆筒) HK$29這個在雪糕面上灑有抹茶曲奇粉, 少了抹茶的苦澀味, 口感不會太甜但兩者融
同一班愛美的女生行街, 有時都唔係一件容易的事.
由頂樓一直到樓下, 走完一整幢apm, 足足用上3小時.
當行街行到快要虛脫的時候, 是時候來一點甜.
SWEET MONSTER就在IT入口旁邊, 好易就搵到
店外的爆谷位超級吸晴, 已經想好走的時候要買邊一款味道.
提拉米蘇軟雪糕(大杯) HK$39
焦糖咖啡雪糕(大杯) HK$39
焦糖爆谷雪糕(中杯) HK$27
又是焦糖味道, 你就知道這是大眾喜歡的味道之一.
而雪糕同樣是奶味十足, 兩者相當夾.
綠茶曲奇雪糕(脆筒) HK$29
但兩者融合味道更好, 食落更好有口感.
熱情果香橙冰茶 HK$29
朋友的冰茶, 據說味道不錯, 不會太甜, 飲完有清涼解渴的感覺, 不會越喝越口渴.
熱情果+ 淡淡的橙香味道, 很清新.
最後我買了焦糖爆谷(一盒) HK$29 帶回家
一包其實都有好多, 臨走時更被朋友瓜分了一半. 太可惡啦!!

2016-06-02
2016-06-13 171 瀏覽
第一次來此店買爆谷,發生不愉快事件!!! 首先我幫人買3盒外買,包括2盒焦糖和1盒芝士味,當時收貨沒有即時打開包裝檢查,收據又俾該店員收起左,接着即時自己又買1盒焦糖味來吃,但又沒有收起我這張據,事有奇怪 焦糖味爆谷的味道尚算可以,夠大粒,當時還想以後試其它味,但收到電話通知,外買的爆谷出事了!人家打開紙盒一看,1盒焦糖味少了3分1,另外2盒給錯芝士和焦糖混合味。 如果在屯門店買是裝得滿滿的,又不會搞錯味道。今次觀塘Apm店真是十分唔掂當,提醒大家小心,要當面點收和取回收據。
第一次來此店買爆谷,發生不愉快事件!!!

,1盒焦糖味少了3分1,另外2盒給錯芝士和焦糖混合味

,提醒大家小心,要當面點收和取回收據。
2016-06-10
2016-06-12 283 瀏覽
Happy friday黎到apm行街街,條街好熱勁想食下甜品,G牌軟雪糕人龍長得可怕,行多兩行見到IT入面開左Sweet monster,人龍相對溫和得多,排呢邊先。一行五人一人叫一樣,選擇頗多,真係睇餐牌都睇左好一陣,決定好就去order啦,好野可以收八達通唔使摷散紙 叫左咩?去片~爆谷陣,睇見就想食啦,好多口味。先叫左招牌嘅提拉米蘇軟雪糕筒,見到門口廣告勁吸引,黎到真係同廣告真係一樣喎,無稀場。牛奶雪糕又香又滑,上面有咖啡朱古力粉苦苦地,入面有少少蛋糕,甜苦味做得好平衡,窩夫筒好脆有蛋香,好食。綠茶控朋友叫左綠茶口味軟雪糕,要杯上,佢話唔like食筒喎。軟雪糕加上綠茶醬,綠茶碎,甜得黎帶茶香,綠茶控朋友收貨了。再黎係芝士焦糖口味爆谷雪糕,雪糕是一樣的,只係上面配搭唔同,呢款超人氣嘅爆谷雪糕梗系勁呃like之餘仲好好味啦,爆谷好脆,芝士味濃,焦糖亦不過,一甜一咸又好夾喎。我呢啲甜控叫左個最勁嘅甜品,香蕉焦糖蛋糕加雪糕,真心超甜好正!焦糖軟雪糕本身已勁好味,加上蕉味濃嘅香蕉蛋糕,軟綿香滑,仲有幾片蕉片加強蕉味,好味到暈呀 不好甜的朋友只點了飲品,蜜糖西柚茶,唔知係咪食緊甜品太甜,
叫左咩?去片~
爆谷陣,睇見就想食啦,好多口味。
不好甜的朋友只點了飲品,蜜糖西柚茶,唔知係咪食緊甜品太甜,試了一口呢杯飲品覺得一啲甜味都無,飲到西柚嘅苦澀味,好清新,解渴一流。
爆谷太正,多買了一包回公司食
 包裝好靚喎。
梗系要芝士焦糖口味啦!zip袋包裝食完封返唔怕漏氣,抵讚!
2016-06-03
5 分鐘 (外賣自取)
$30 (宵夜)
2016-06-11 93 瀏覽
食完飯行去apm 搭車時,經過 i.t. 時見到佢,呢到又開了Sweet monster,為食嘅我認不住入去叫了杯ADE西柚口味特飲$32,超濃縮西柚口味,帶少少酸,但又不太甜!重有片新鮮西柚片係上面裝飾!見到行入離嘅人都叫雪糕!當然我都想試吓啦!於是叫了一次過加埋tiramisu 嘅Monster 原味Cake & Ice Cream$59,配有香滑嘅濃郁奶味雪糕,加少少酒香嘅tiramisu,一啖濃郁奶味嘅雪糕,加一啖香滑可口嘅提拉米酥!真係十分美妙!
見到行入離嘅人都叫雪糕!當然我都想試吓啦!
2016-06-10 122 瀏覽
今次我要介紹嘅有幾款唔同嘅雪糕第一款有朱古力曲奇味雪糕賣相都正常嘅略嫌啲雪糕唔夠凍,唔夠硬第二款就係士多啤梨提拉米蘇拼雪糕其實佢所有雪糕都係同一系列,都係原味牛奶雪糕,真心好滑,好重牛奶味。如果鍾意牛奶嘅人非常好仲有一個幾特別既濟州蜜柑炮谷雪糕其實都係換名唔換料不過甜甜酸酸又幾好味最後介紹呢杯西柚特飲喺食咗咁多雪糕之制。。。有幾解渴喎一句講晒雪糕控嘅話,要試下不過食咗咁多真係好飽
今次我要介紹嘅有幾款唔同嘅雪糕

第一款有朱古力曲奇味雪糕

賣相都正常嘅
略嫌啲雪糕唔夠凍,唔夠硬
第二款就係士多啤梨提拉米蘇拼雪糕

仲有一個幾特別既濟州蜜柑炮谷雪糕

其實都係換名唔換料

不過甜甜酸酸又幾好味

最後介紹呢杯西柚特飲
喺食咗咁多雪糕之制。。。有幾解渴喎

一句講晒
雪糕控嘅話,要試下
不過食咗咁多真係好飽
2016-06-10 107 瀏覽
行APM食完飯想食甜點就試左呢間雪糕鋪位置係IT入面好易搵到首先嗌左個韓國柚子冰茶解解渴,呢個茶幾清新,又唔會太甜仲有少少酸酸地既味,用完解解飽同開胃都唔錯.綠茶曲奇雪糕,我最鐘意綠茶既我當然唔可以放過,食落有勁濃既綠茶味,配埋佢獨家勁SWEET既雪糕,真係無得頂.提拉米蘇甜脆筒雪糕雪糕面有勁多朱古力粉,呢個係佢地新出既雪糕,真係重點推介,雪糕仲有好重既奶味,唔可以唔試士多啤梨堤拉米酥拼雪糕呢個cream cheese cake 都唔錯 ,上面仲有好多新鮮既士多啤梨,一次過滿足2個願望<3
行APM食完飯想食甜點就試左呢間雪糕鋪

位置係IT入面好易搵到
首先嗌左個韓國柚子冰茶解解渴,

呢個茶幾清新,

又唔會太甜仲有少少酸酸地既味,

用完解解飽同開胃都唔錯.
綠茶曲奇雪糕

我最鐘意綠茶既我當然唔可以放過,

食落有勁濃既綠茶味,

配埋佢獨家勁SWEET既雪糕,

真係無得頂.
提拉米蘇甜脆筒雪糕

雪糕面有勁多朱古力粉,

呢個係佢地新出既雪糕,

真係重點推介,

雪糕仲有好重既奶味,

唔可以唔試
士多啤梨堤拉米酥拼雪糕

呢個cream cheese cake 都唔錯 ,

上面仲有好多新鮮既士多啤梨,

一次過滿足2個願望<3
2016-06-07
早前經過APM, 發現IT裝修完, 格局完全改變咗, 仲開設了Sweet Monster, 這是一間來自韓國, 主要賣雪糕和爆谷.先點了一杯軟雪糕, 選了抹茶曲奇.雪糕使用超過75%牛奶製造, 入口時牛奶味幾香濃, 而且仲夠滑身.抹茶曲奇粉灑在雪糕面上, 入口多了一份抹茶味道, 又不算太甜.另外, 點了提拉米酥雪糕.我自己就鍾意食甜筒, 所以我點了甜筒.同樣是牛奶雪糕, 雪糕面改為灑上提拉米粉.這個味道相對較抹茶粉濃一點.甜筒都算幾脆身, 一邊食雪糕, 一邊食甜筒, 雙重口感.而在雪糕內有手指餅乾和咖啡, 口感真係幾似食Tiramisu. 食完雪糕, 有點口渴, 點了一杯飲品.揀了熱情果香橙冰茶, 我唔鍾意太多冰, 叫了小冰.賣相充滿夏日感覺, 幾色彩繽紛.味道不錯, 甜度適中, 飲完感覺舒暢, 又解渴.走的時候, 忍唔住買了兩盒爆谷返屋企.爆谷一共有五款口味, 包括芝士焦糖, 焦糖, 朱古力, 濟洲蜜柑和士多啤梨.最後, 我選了芝士焦糖和濟洲柑.佢地的爆谷使用非轉基因粟米製造, 不經油炸, 不含反式脂肪和飽和脂肪, 可以安心食用.我先試芝士焦糖. 芝士味幾足夠, 有點似食芝士波. 焦

先點了一杯軟雪糕, 選了抹茶曲奇.
另外, 點了提拉米酥雪糕.

我自己就鍾意食甜筒, 所以我點了甜筒.
提拉米酥雪糕筒
同樣是牛奶雪糕, 雪糕面改為灑上提拉米粉.
這個味道相對較抹茶粉濃一點.

甜筒都算幾脆身, 一邊食雪糕, 一邊食甜筒, 雙重口感.

食完雪糕, 有點口渴, 點了一杯飲品.

揀了熱情果香橙冰茶, 我唔鍾意太多冰, 叫了小冰.
賣相充滿夏日感覺, 幾色彩繽紛.
味道不錯, 甜度適中, 飲完感覺舒暢, 又解渴.

走的時候, 忍唔住買了兩盒爆谷返屋企.

最後, 我選了芝士焦糖和濟洲柑.

芝士焦糖爆谷
我先試芝士焦糖.
芝士焦糖爆谷
芝士味幾足夠, 有點似食芝士波.
焦糖味外層相對較脆身, 我想信是爆谷面多了一層焦糖, 甜度適中.
這兩個口味也是我愛食之一, 一盒裡有甜和咸的爆谷, 滿足晒兩個願望, 不過就唔夠喉. 若芝士味能夠獨立有一盒就好.

濟洲蜜柑.
覺得這個口味幾特別, 所以決定試下.

帶有柑的甜味, 但無焦糖咁甜, 多了一份清新感覺.

我鍾意佢地用密實袋裝着的設計, 相地無咁易漏氣, 若是使用拉鍊式的密實袋就更好.
提拉米酥雪糕筒
芝士焦糖爆谷
去完APM食晚飯,準備走之際,發現了Sweet Monster!大家就決定去食個雪糕先返屋企啦!雪糕SIZE分為三種,分別是脆筒,中杯裝及大杯裝。朋友Order了中杯裝的"綠茶曲奇雪糕",中性的云尼拿雪糕真的配什麼口味的配料都特別出色。這個在雪糕面上加了綠茶醬,並不是雪糕本身是綠茶味,但綠茶的苦澀味,配上甜甜的云尼拿,即時融合令味道更出眾。而且再加上曲奇碎,食落有口感,更添滿足感。而我就選擇了"花生脆粒雪糕"脆筒,我很喜歡吃脆筒的"脆" ,一般冷藏櫃內的雪糕筒都易變軟身,要拉扯來吃!沒有了"脆"味!所以即叫雪糕的話,我是較喜歡吃脆筒。這個雪糕面上灑滿花生粉及脆脆,吃的時候特別注意呼吸啊!吸錯氣管或鼻子就咳死嘍!咸咪花生加甜味云尼拿雪糕,感覺特別柔滑香甜。離開前再叫多兩杯飲品上車飲,朋友叫了"蜜糖西柚冰茶" ,唔算太甜,甜蜜中加添滋潤,冰茶確實有解渴之效。我就叫了熱朱古力,相信無咩人飲過Sweet Monster的朱古力,它又不算太甜,質感不算豐厚,如果可以加點綿花粒更好。一如以往啦!還買了一盒爆谷走,為明天睇戲作準備,依舊選擇了"芝士焦糖爆谷"。不過焦糖味確實太甜啦!看得出Coat了幾
大家就決定去食個雪糕先返屋企啦!
雪糕SIZE分為三種,分別是脆筒,中杯裝及大杯裝。
朋友Order了中杯裝的"綠茶曲奇雪糕",
中性的云尼拿雪糕真的配什麼口味的配料都特別出色。
這個在雪糕面上加了綠茶醬,並不是雪糕本身是綠茶味,
但綠茶的苦澀味,配上甜甜的云尼拿,即時融合令味道更出眾。
而且再加上曲奇碎,食落有口感,更添滿足感。
Sweet Monster-綠茶曲奇雪糕
而我就選擇了"花生脆粒雪糕"脆筒,
我很喜歡吃脆筒的"脆" ,一般冷藏櫃內的雪糕筒都易變軟身,
這個雪糕面上灑滿花生粉及脆脆,吃的時候特別注意呼吸啊!
吸錯氣管或鼻子就咳死嘍!
咸咪花生加甜味云尼拿雪糕,感覺特別柔滑香甜。
Sweet Monster-花生脆粒雪糕
離開前再叫多兩杯飲品上車飲,
朋友叫了"蜜糖西柚冰茶" ,
唔算太甜,甜蜜中加添滋潤,冰茶確實有解渴之效。
Sweet Monster-蜜糖西柚冰茶
它又不算太甜,質感不算豐厚,如果可以加點綿花粒更好。
Sweet Monster-熱朱古力
一如以往啦!還買了一盒爆谷走,為明天睇戲作準備,
依舊選擇了"芝士焦糖爆谷"。
Sweet Monster-芝士焦糖味爆谷
不過焦糖味確實太甜啦!看得出Coat了幾層焦糖醬。
芝士味就非常不錯,食到停唔到口!
我還是偏愛咸味。
Sweet Monster-焦糖味爆谷
2016-06-02
Sweet Monster-綠茶曲奇雪糕
Sweet Monster-花生脆粒雪糕
Sweet Monster-蜜糖西柚冰茶
2016-06-02 162 瀏覽
終於俾我食到monster ice cream 啦! 其實我係好想食爆谷雪糕,但一去到見到期間限定、crossover fingercroxx嘅綠茶曲奇雪糕!由於綠茶味係我摯愛,我緊係食咗呢個先啦!綠茶曲奇雪糕賣相吸引,上面鋪咗綠茶脆脆同綠茶醬。本身綠茶味道濃仲帶d苦, 夾埋雪糕嘅甜味剛剛好!吃到底有好多綠茶醬,正!超過一半雪糕成分係用牛奶整嘅,所以有好香好濃郁嘅奶味!食落去好滑。花生脆粒雪糕係個FD食既。好香濃既花生味。除左花生粉之外,上面有仲有脆脆令到成杯雪糕個口感好正。而且最緊要個筒夠脆,我地都最怕食到威化筒軟淋淋咁。食完雪糕有D囗渴,叫過冰茶試下先。見呢個蜜糖西柚冰茶係新出,一於試你!西柚茶都有D苦澀,不過好彩加左蜜糖,令到佢個苦味唔係好重。牛奶奶昔 (原味)質底適中,唔太杰又唔太稀,甜度剛剛好,不過食完雪糕再飲,飲咗一半已經好飽啦!最後仲好貪心咁買咗包芝士焦糖爆谷,但係吃咗幾粒已經超飽!兩溝鹹甜適中,不得不提就係個packing(盒加袋)幾靚,下次有idea送咩禮物俾FD啦!下次黎到apm一定黎食番轉爆谷雪糕!
下次黎到apm一定黎食番轉爆谷雪糕!
2016-06-01
2016-06-02 237 瀏覽
我得知APM在31/5的晚上會有人來唱歌,所以我就帶同我的妹妹及家人到APM食雪糕因為sweet monster 就在一出地鐵的IT入面所以就吸引了我妹妹了sweet monster的公仔都是很可愛及明彩鮮豔的,所以都吸引了很多女性食的因於我妹妹都不願意離開,所以就決定了在sweet monster食我們的甜品了我的家人都希望一試所以我就買了幾款不同的雪糕給他們試試 門口就是有一個很大的poster說明了最新的雪糕而且還有幾層所以可以滿足到我愛食層次口感的人因此,我就決定了食這個雪糕了我叫了甜筒真的十分開心及幸福呀除了有甜筒外還有杯裝的,隨你們喜歡^^提拉米蘇甜脆筒雪糕$$29雪糕的面上有滿滿的堤拉米蘇粉真的是很足夠的而且粉都不會太甜會滿足到大人的口味雪糕很重牛奶味真的很重,所以就如食好好食的牛奶雪糕般雪糕的質感不會太硬所以食起上來不會如食沙冰段會比較容易入口入面亦有幾層的食物如圖一般分層的效果都很明顯及可以食得到的花生醬脆筒雪糕$27面層都有很多的花生粒而且還有一點點餅所以味道會比較淡愛食淡味的朋友會很喜愛喔韓國柚子冰茶$29我都十分愛飲會叫這個飲品的原因是我很愛飲茶再加上有柚子所以

因為sweet monster 就在一出地鐵的IT入面
所以就吸引了我妹妹了
我的家人都希望一試
所以我就買了幾款不同的雪糕給他們試試
門口就是有一個很大的poster說明了最新的雪糕
而且還有幾層
所以可以滿足到我愛食層次口感的人
因此,我就決定了食這個雪糕了
我叫了甜筒
真的十分開心及幸福呀
除了有甜筒外
還有杯裝的,隨你們喜歡^^
提拉米蘇甜脆筒雪糕$$29
雪糕的面上有滿滿的堤拉米蘇粉
真的是很足夠的
而且粉都不會太甜
會滿足到大人的口味
雪糕很重牛奶味
真的很重,所以就如食好好食的牛奶雪糕般
雪糕的質感不會太硬

CAKE底是咖啡味
我感到有一點點苦
2016-05-31
2016-05-25 187 瀏覽
突然覺得心情差差地,想食返d甜野開心一下。係apm 逛逛 見到monster 外觀咁得意。咁就走左入去買簡左焦糖味爆谷雪糕食落去,失望左爆谷太甜又'林' 雪糕又唔係特別好食便利店買既'大腳x' 仲好食試左一次 夠了!
突然覺得心情差差地,想食返d甜野開心一下。
係apm 逛逛 見到monster 外觀咁得意。
咁就走左入去買

簡左焦糖味爆谷雪糕

食落去,失望左
爆谷太甜又'林' 雪糕又唔係特別好食
便利店買既'大腳x' 仲好食
試左一次 夠了!
2016-05-24
2016-05-22 116 瀏覽
覺得Sweet monster雪糕好好味咁啱見到就去試新出綠茶雪糕😱🍴綠茶雪糕 $39今次換咗綠茶脆脆 而唔係爆谷😮之前覺得d爆谷有少少林🍿🍿呢個脆脆反而幾脆 仲加咗綠茶醬所以綠茶味好突出 甜中帶少許澀味🍵🍵🍵軟雪糕奶味都依然好濃郁😆🍼🍼不過食哂成杯有少少過甜🙄🙄
覺得Sweet monster雪糕好好味

所以綠茶味好突出 甜中帶少許澀味🍵🍵🍵

軟雪糕奶味都依然好濃郁😆🍼🍼

不過食哂成杯有少少過甜🙄🙄
2016-05-18 103 瀏覽
Sweet Monster還未登陸香港之前已經在韓國很火了。食完午飯看到公司附近開了一店在賣,嘿我當然不毫不猶豫的跑去買來試試囉~點了柚子口味的玉米花的冰淇淋。咬下玉米花還是脆脆的,柚子味不會太重,跟原味冰淇淋撘起來食不會太甜,味道很清新,很值得推薦
2016-05-16