2023-11-30 190 瀏覽
【健康、自選、美味】 經過快食,簡單自選一個芝士牛扒。這個位置於荃灣區較偏遠小小,近楊屋道,店面算大,座位亦寬敞。不偏食,各樣配料有一,調味料選了蜜糖芥末醬、蛋黃醬、千島醬,成個麵包都很惹味,麵包也很有煙韌感。 Subway (荃灣)荃灣楊屋道88號映日灣1樓17號舖
【健康、自選、美味】

Subway (荃灣)
荃灣楊屋道88號映日灣1樓17號舖

同🤴🏻行街見到有款口味話 ‘ 返黎啦 ’,同🤴🏻都未食過咁就入去試吓啦~~~牧醬烤雞雞肉潛艇堡~~~回歸款式😚😚,仲話係 ‘ 你最鍾意嘅經典口味 ’ 😂😂!呢隻醬汁一D都唔濃,啖啖地有種輕食嘅感覺😅😅,雞肉就正正常常😙😙,我就覺得冇乜特別,試過就算啦!😝😝~~~印烤雞柳潛艇堡~~~明顯食咗印度醬,比起牧醬烤雞濃味啲,佢話帶有香辣🌶但係一啲都食唔到有辣🌶味😅😅,整體就OK嘅😀😀,兩款🤴🏻同我就鍾意印烤醬呢款多啲😁😁

~~~牧醬烤雞雞肉潛艇堡~~~
回歸款式😚😚,仲話係 ‘ 你最鍾意嘅經典口味 ’ 😂😂!

~~~印烤雞柳潛艇堡~~~
2023-06-17
外賣自取
2023-07-23 150 瀏覽
嗌多洋蔥,佢就係咁倚加多一兩條洋蔥,真係一兩條,之後我話:下?真係加一兩條咁少啊?跟住個老細話係standard冇得再加,但其實我係出面其他subway買過咁多次都唔會加得咁度縮囉講真其實幾條洋蔥值幾錢?但做生意做到咁菇寒,點留住啲客?我會因為咁唔再幫襯呢間subway

外賣自取
Dinner @ 27 JAN 2023 (Friday)如果不是想去Jollibee都不會發現,原來Subway已經在荃灣區重新插旗,開在了Plaza 88的Jollibee 旁邊,位置比較隱蔽,很難發現。裝修明亮,店外的玻璃很乾淨,料理檯十分整潔,看起來很衛生。內有三位店員,兩位負責製作潛艇堡,一位負責包裝和收銀,流水式作業,分工明確,效率不錯。其中兩位店員都是香港人,廣東話溝通完全沒問題,而且很有耐心,服務態度非常好,值得一讚。Roast Chicken (6-inch honey oat + no cheese + all veggies without olives and jalapenos + honey mustard) ($38) ⭐️⭐️⭐️⭐️/5這個價錢,這個份量,吃得飽飽又健康絕對沒投訴。烤雞的部位是雞胸,雞胸的話由於不是慢煮,所以必須接受雞肉比較乾身,但可以以大量的蔬菜和醬汁補償雞肉乾身的少少不足之處。整個潛艇堡十分澎湃,女生吃完會有飽足感。其實小編當時買了兩隻不同的潛艇堡外帶回家跟家人一起吃,可是可能因為包裝的員工是比較新入職的緣故,所以並未在包裝好的潛艇堡上寫上
Dinner @ 27 JAN 2023 (Friday)

其實小編當時買了兩隻不同的潛艇堡外帶回家跟家人一起吃,可是可能因為包裝的員工是比較新入職的緣故,所以並未在包裝好的潛艇堡上寫上記號,所以我們要好像拆禮物一樣把兩隻的包裝紙都打開,偷看一下材料,才可以分辨得到。除了這點稍有不足之外,這間Subway已經是營運得很好,服務有質素和效率,食物品質、衛生有保證的一間健康飲食快餐店了,非常推薦!
2023-01-27
社交平台見佢出咗新味道嘅潛艇堡,同🤴🏻試吓先!😚😚~~~麻辣潛艇堡~~~我揀咗烤薄皮配雞🐥肉,麻辣嘅味道比較似四川口味,有少少似譚仔米線湯嘅味道😁😁。雞🐥肉質感都OK,不過不失!🙂🙂~~~黑胡椒潛艇堡~~~入到舖頭見同樣做緊黑胡椒味廣告,咁就同🤴🏻一人一個試晒兩個味啦☺️☺️🤴🏻就揀咗蜜糖麵包皮配牛🐮肉,可惜黑椒味極少,少到近乎零,牛🐮肉質地偏韌,亦都冇乜牛🐮味😗😗~~~白朱古力夏威夷果仁曲奇、M&M曲奇🍪~~~兩個曲奇🍪應該有嘅味道都唔錯,可惜兩個係凍咗嘅曲奇🍪,令到口感大跌😟😟
社交平台見佢出咗新味道嘅潛艇堡,同🤴🏻試吓先!😚😚

~~~麻辣潛艇堡~~~

~~~黑胡椒潛艇堡~~~

~~~白朱古力夏威夷果仁曲奇、M&M曲奇🍪~~~

2023-02-12