2023-02-19
炸薯條(蜜糖芥末)($68):上到枱,一望薯條嘅顏色、光澤、熱度呢啲最簡單嘅野都合格,點埋個蜜糖芥末醬食,咦?!有驚喜禾,,唔似坊間果啲咁,一係太甜,一係過辣,呢間有啲水準呀!亦令之前預咗中伏心理準備一掃而空😮💨香辣蒜片聖子辣肉腸橄欖油吸管粉($158):一上枱已經聞到好香、好惹味🤤 望落去好似好油,不過唔洗擔心係橄欖油嚟,食落聖子肉夠爽口,新鮮!加埋辣椒🌶️、蒜片🧄、切條嘅辣肉腸,成啖咁食,層次豐富,齒頰留香👍🏻 而且大廚對意粉嘅要求應該好高,口感剛剛好,唔會太淋或太硬,特別係吸管粉對時間嘅掌控相對高要求,證明大廚功力有番咁上下,有料! (注意:不過都有少少辣㗎🥵🤏🏻)白酒羅勒托托蜆義大利粉($158):我哋食意粉,一見到呢個combination,分別就係:白酒、蒜頭、辣椒,必叫!😤而呢個意粉就齊哂呢個組合,仲有個bonus,蜆,而且唔係普通嘅蜆,而係嚟自#newzealand 紐西蘭嘅托托蜆(Tua Tua Clams)(#ed小分享:Tua Tua Clams係紐西蘭原居民毛利族嘅主要食物嚟) 意粉口感都好好,托托蜆就有四隻 (俾多幾隻喇大佬🥺),食落就無上面果味咁辣,反而多咗
(注意:不過都有少少辣㗎🥵🤏🏻)
白酒羅勒托托蜆義大利粉($158):我哋食意粉,一見到呢個combination,分別就係:白酒、蒜頭、辣椒,必叫!😤而呢個意粉就齊哂呢個組合,仲有個bonus,蜆,而且唔係普通嘅蜆,而係嚟自#newzealand 紐西蘭嘅托托蜆(Tua Tua Clams)(#ed小分享:Tua Tua Clams係紐西蘭原居民毛利族嘅主要食物嚟) 意粉口感都好好,托托蜆就有四隻 (俾多幾隻喇大佬🥺),食落就無上面果味咁辣,反而多咗陣海水鹹味,我哋估有落少少海水去煮個意粉,蒜香,白酒,加埋少少羅勒葉,正到不得了!托托蜆居然係新鮮嘅,粒粒痴殼仲要飽滿又juicy👍🏻 好好食!
Mocktail ($68):叫咗杯無酒精飲品,菠蘿味,唔太甜,又幾refresh,又解辣,唔錯🥹
呢間餐廳令我哋從此相信番fancy餐廳都有好食嘅,係食嘅過程,我哋充分感受到廚師、樓面大家都用心用力去做自己嘅本份,兩款唔同嘅意粉食得出真係用唔同手法去煮,有心!有誠意!必試!