平日食完lunch 同事經過都會買來飲大家都一致好評加上店鋪經常排長龍感覺上應該飲品不錯今日lunch完特意去試試試了1款叫 “豆乳烏龍茶布丁珍珠” 價值$32雖然感覺上 材料很多食完lunch飲 可能會很飽肚不過還是想試一試由於人流不多 所以排隊15分鐘左右但換來非常失望😢😢😢 完全冇味道連烏龍茶味及豆乳味都沒有😢😢😢味道跟水一樣,只是有豆乳色非常失望😢😢😢😢😢3位同事都同樣選這款我選了走甜 同事選了正常甜度味道分別不大 同樣是無味道實在令人失望了(想哭)😭😭😭😭唔開心😔😔😔
平日食完lunch 同事經過都會買來飲
不過還是想試一試
由於人流不多 所以排隊15分鐘左右
但換來非常失望😢😢😢 完全冇味道
連烏龍茶味及豆乳味都沒有😢😢😢
味道跟水一樣,只是有豆乳色
非常失望😢😢😢😢😢
3位同事都同樣選這款
我選了走甜 同事選了正常甜度
味道分別不大 同樣是無味道
實在令人失望了(想哭)😭😭😭😭
唔開心😔😔😔
2022-05-06
15 分鐘 (堂食)
平日食完lunch 同事經過都會買來飲大家都一致好評加上店鋪經常排長龍感覺上應該飲品不錯今日lunch完特意去試試但換來失望 完全冇味道連烏龍茶味及豆乳味都沒有非常失望😢😢😢😢😢
平日食完lunch 同事經過都會買來飲
連烏龍茶味及豆乳味都沒有
非常失望😢😢😢😢😢
豆乳烏龍茶布丁珍珠
外賣自取
昨天排隊一試,包裝思前想後真係用一次非常唔環保,每日成千個這樣厚嘅即棄膠樽,非一般珍珠奶茶膠杯,真係希望公司可以考慮用紙杯或BYOCup減一元等方法。芋頭豆乳 味道可以也不太甜芋容綿但茅台型樽身真食或飲唔到底部份量不太多烏龍茶布甸豆乳茶味不太濃,布甸是豆腐花長膠樽加鋁罐蓋又是很不方便飲又唔環保整體可以,座位也很好都有些距離,如果堂食唔使用膠杯膠樽就好。也膽心奶白色膠樽有塑化劑,最好真係換個設計,真金不怕紅爐火,不是透明膠身用紙杯都會有人買。

芋頭豆乳
味道可以也不太甜
芋容綿
但茅台型樽身真食或飲唔到底部
份量不太多

烏龍茶布甸豆乳
茶味不太濃,布甸是豆腐花
長膠樽加鋁罐蓋又是很不方便飲又唔環保

芋泥豆乳
2022-05-01
10 分鐘 (堂食)
2022-05-04 97 瀏覽
以前啲人行街口痕話不如去飲嘢呀!飲嘅嘢多數會被稱之為「肥仔水」,因為坊間嘅手搖飲品大部份都糖分極高,因此卡路里極高,容易引致肥胖。而家嘅都市人除咗要追求好飲之外仲要健康,最近新開咗一間用豆乳製造嘅飲品及甜品,好飲之外仲適合男女老幼,仲有埋吾同小食添~🔸7.6 特濃豆乳系列採用非基因改造黃豆,每日新鮮即製😍鮮芋泥豆乳(🌟98.88/100)💲32豆乳味十分濃郁,攪一攪每一啖都食到滿滿嘅芋泥,除咗芋泥蓉外,仲有芋頭粒粒,而且吾太甜,大滿足👍🏻但如果有冇糖豆乳就正喇🤤黑白芝麻豆乳(🌟96.55/100)💲32呢個係小編媽媽叫嘅,媽媽大愛呀😍除咗飲到豆乳味道,黑芝麻嘅味道都勁濃稠,完全係可以用芝麻糊嚟形容佢,但兩者都冇搶過大家嘅味道🤣而且佢嘅感覺似飲緊冇糖豆乳(🌟98.44/100)💲45儲存嘅容器好貼心,有兩層蓋,無論遠行都吾怕倒灑😍 有仙草、蕨餅、小丸子、芋圓,吾知有冇人同小編一樣都好鍾意食蕨餅呢?有黃豆粉同抺茶味,口感滑膩而且Q彈;芋圓口感軟糯,而且好特別,一粒一粒食先食到原來嘅味道,但一次過食就食吾到🙈感覺加咗少少黑糖,整體吾太甜👍🏻

🔸7.6 特濃豆乳系列
採用非基因改造黃豆,每日新鮮即製😍

鮮芋泥豆乳(🌟98.88/100)💲32

黑白芝麻豆乳(🌟96.55/100)💲32

(🌟98.44/100)💲45
2022-05-04 46 瀏覽
星期日偶然經過荃灣海之戀,遠處已見到「SOYmart by 豆乳狂人」大排長龍‼️荃灣分店有提供堂食地方‼️豆乳狂人有售多款豆類製品包括豆漿及糖水等等,其中又以鮮芋泥豆乳最受歡迎❣️❤️據悉所有產品不含防腐劑,需要盡快食用,而且所有樽裝飲品均為少甜,可自行加入糖漿調校甜度🥛🥛樽裝豆漿款式眾多,口味創新,有台式飲品中常見的仙草,亦養生桃膠,而當日選擇了鮮芋泥($32)及十勝紅豆($32)🍽十勝紅豆豆味香濃,而芋泥則口感細滑,跟豆乳味道相配😋📍SOYmart by 豆乳狂人 地址: 荃灣大河道100號海之戀商場2樓2036號舖

十勝紅豆豆味香濃,而芋泥則口感細滑,跟豆乳味道相配😋

📍SOYmart by 豆乳狂人
地址: 荃灣大河道100號海之戀商場2樓2036號舖
2022-05-03 58 瀏覽
7.6豆乳焙茶 $36 評分:3/5即叫即整,平日晚9點多都要等15分鐘😧可想而知間野幾受歡迎😮‍💨無得嗌甜度,係standard架。但佢出名無加糖,味道唔會太甜😌係用瓶蓋裝上,好特別😀豆乳好滑好有豆香,濃濃的,豆乳質地比較傑身。焙茶味係有既,但唔算特出,比豆乳味蓋過🙂但都好飲既。鮮芋泥豆 $32 評分:4.5/5呢個係預先裝好一枝枝係雪櫃賣。應該算最受歡迎一款,好好味~🥰佢芋泥唔太甜,飲前搖勻佢,成支就好香濃芋味豆乳,正!👍🏻
7.6豆乳焙茶 $36 評分:3/5

即叫即整,平日晚9點多都要等15分鐘😧
可想而知間野幾受歡迎😮‍💨
無得嗌甜度,係standard架。
但佢出名無加糖,味道唔會太甜😌
係用瓶蓋裝上,好特別😀
豆乳好滑好有豆香,濃濃的,
豆乳質地比較傑身。
焙茶味係有既,但唔算特出,
比豆乳味蓋過🙂
但都好飲既。

鮮芋泥豆 $32 評分:4.5/5

呢個係預先裝好一枝枝係雪櫃賣。
應該算最受歡迎一款,好好味~🥰
佢芋泥唔太甜,飲前搖勻佢,
成支就好香濃芋味豆乳,正!👍🏻
2022-05-01 52 瀏覽
❇️鮮芋泥豆乳😋🌀好好飲👍芋泥份量佔1/3 樽,而且甜度不高,適合都市人🤣芋泥磨得幼滑,好正😁 芋泥+豆乳=小茶點,飲完有少少飽。❇️黑芝麻豆乳🌀個人麻麻地味道,好似減甜既芝麻糊,但忘記影相。
❇️鮮芋泥豆乳😋
🌀好好飲👍
芋泥+豆乳=小茶點,飲完有少少飽。
❇️黑芝麻豆乳
🌀個人麻麻地味道,好似減甜既芝麻糊,但忘記影相。
2022-04-24 103 瀏覽
荃新西|𝑺𝑶𝒀𝒎𝒂𝒓𝒕 𝒃𝒚豆乳狂人🥛健康潮流豆乳健康又養生,而佢地出咗咁多口味,可以吸引更加多原本唔鐘意豆味但又想飲豆漿嘅人,我亦唔例外🥰————————————————————————𝟏𝟎𝟎𝟓 鮮芋泥豆乳(凍)✅ $𝟑𝟐- 豆乳香濃,甜度剛好- 芋泥幼滑,黏黏地🤤💜💜💜𝟏𝟎𝟎𝟖 特濃可可豆乳(凍)✅ $𝟐𝟖< 推薦比唔鐘意豆乳嘅小朋友👻 >- 朱古力奶嘅味,但帶點豆味🥰- 口感超濃厚🍫🤎𝟐𝟐𝟎𝟗 三色芋圓豆花(凍) $𝟑𝟐- 小丸子好煙韌👍🏻- 奶蓋好足🤤,但同豆花唔係咁夾😀- 豆花唔夠滑,略嫌粗糙🥲- 芋圓唔夠煙韌🥲𝟑𝟎𝟏𝟐 道地避風塘炸脆雞 $𝟑𝟔< 食完甜嘢,就想食咸嘢🤣 >- 好香炸蒜味~- 唔會炸得好乾- 一字骨(半隻雞中翼)x6- 可以一試整體而言▪️味道 3.9 / 5▪️環境 3.9 / 5▪️抵食 4 / 5📍荃灣大河道100號海之戀商場2樓2036號鋪
荃新西|𝑺𝑶𝒀𝒎𝒂𝒓𝒕 𝒃𝒚豆乳狂人🥛健康潮流

————————————————————————
𝟏𝟎𝟎𝟓 鮮芋泥豆乳(凍)✅ $𝟑𝟐
- 豆乳香濃,甜度剛好
- 芋泥幼滑,黏黏地🤤💜💜💜

𝟏𝟎𝟎𝟖 特濃可可豆乳(凍)✅ $𝟐𝟖
< 推薦比唔鐘意豆乳嘅小朋友👻 >
- 朱古力奶嘅味,但帶點豆味🥰
- 口感超濃厚🍫🤎

𝟐𝟐𝟎𝟗 三色芋圓豆花(凍) $𝟑𝟐
- 小丸子好煙韌👍🏻
- 奶蓋好足🤤,但同豆花唔係咁夾😀
- 豆花唔夠滑,略嫌粗糙🥲
- 芋圓唔夠煙韌🥲

𝟑𝟎𝟏𝟐 道地避風塘炸脆雞 $𝟑𝟔
< 食完甜嘢,就想食咸嘢🤣 >
- 好香炸蒜味~
- 唔會炸得好乾

▪️環境 3.9 / 5
▪️抵食 4 / 5

📍荃灣大河道100號海之戀商場2樓2036號鋪
2022-04-23
10 分鐘 (堂食)
  • 鮮芋泥豆乳
  • 特濃可可豆乳
2022-04-17 103 瀏覽
向荃灣果間買雖然大排長龍 但都好快就有都係等15mins個豆漿味好濃就算佢係烏龍都飲倒豆乳味豆漿好出好正個特濃朱古力又係正到暈呀鐘意朱古力嘅推介必定要試1定1定會再買仲會叫FD去買如果可以周圍都有豆乳狂人就超級正㗎啦去將軍澳開啦
向荃灣果間買
都有豆乳狂人
就超級正㗎啦
去將軍澳開啦
2022-04-15
15 分鐘 (外賣自取)
  • 豆乳烏龍茶布丁珍珠
  • 特濃可可豆乳
2022-04-17 120 瀏覽
我係好鍾意飲豆漿,就連自己平時都會有整黎飲,咩都冇加,都好天然好好味🤭,所以打算試試呢間豆漿係未真材實料。又見佢啲栥飯有好多讚,一於試哂佢。🧐合共叫想5樣野:飲品叫左芋泥豆漿&黑芝麻豆漿只影左芋泥忘了影黑芝麻因為黑芝麻無論係樣定係味道都好平平無奇,灰色一片&味道好普通(淡之於芋泥豆漿:豆漿味都好天然無糖,靠芋泥黎調味,芋泥係香、天然低糖,整體都好味。兩款飲品都好無添加既感覺。ok~栥飯叫左原味(狂人姿飯,右邊)& 鰻魚牛油果栥飯 (左邊)原味既狂人栥飯係普通既,飯相比另一個硬,如常普通既栥飯味,可能因為比另一個比下去了。鰻魚玉子牛油果栥飯係好好味!一咬落去我係嘩左出黎~好好味啊!因為佢好多料,鰻魚牛油果(主要鰻魚搶味)同埋佢油炸鬼係脆架!可能因為同一向食開既栥飯太唔同,所以覺得有驚艷到。材料都足,都夠飽,總算稍為對得起佢賣$55紫菜肉鬆木棉豆腐食完栥飯打算佢都會凍左,點知仲熱辣辣,皮仲脆脆的,大大粒,都好味,值得一試。總結: 值得一試既店,下次都會想再幫襯,試試佢啲糖水。飲品係會比較天然無添加,如果唔慣無糖既朋友一定要揀啲有配料既。食物都好味,可惜佢整體價錢稍貴。不得不提店員服務態度都

合共叫想5樣野:
飲品叫左芋泥豆漿&黑芝麻豆漿
只影左芋泥忘了影黑芝麻

栥飯叫左原味(狂人姿飯,右邊)
& 鰻魚牛油果栥飯 (左邊)

一咬落去我係嘩左出黎~

紫菜肉鬆木棉豆腐

總結:

不得不提店員服務態度都好,叫左食物等緊既時候先醒起唔想飲凍飲,佢都願意幫我整返熱啲啲,一啲都冇黑面,抵讚
外賣自取
📍荃灣海之戀附近開咗間豆乳製品專門店無論係menu 飲品包裝 定係裝修都好吸引 走小清新文青路線如果堂食嘅話 無論買杯豆漿飲品定芋圓甜品消磨一個休閒下午都很不錯🌀 焙茶 7.6豆乳 主打無添加 保證新鮮 採用無基因黃豆製成 感覺健康❣️豆漿味真係超濃郁😻 而且口感偏杰身 真係真材實料 同焙茶味道超夾 不過焙茶粉帶甜味 冇辦法揀無糖如果想多d咬口 仲可以加小丸子或珍珠🌀 鮮芋泥豆乳芋泥分量都唔少 佔咗飲品嘅1/4🙌🏻芋泥甜度不高 不過就磨得好幼滑 係冇芋頭粒粒既不過因為豆乳同芋泥都相當飽滯所以食完之後已經可以代替晚餐🙈😂😂小編都有食到推介既粢飯 不過就真係唔推介❌啦粢飯較為乾硬 建議如果係記住記住要加熱嚟食因為係有乾又硬又凍嘅情況之下😫 粢飯係幾乎咬唔開反而相當推薦芋圓系列 超級足料! 🙆🏻‍♀️
📍

粢飯較為乾硬 建議如果係記住記住要加熱嚟食
因為係有乾又硬又凍嘅情況之下😫 粢飯係幾乎咬唔開
反而相當推薦芋圓系列 超級足料! 🙆🏻‍♀️

2022-04-08
15 分鐘 (堂食)
  • 鮮芋泥豆乳
2022-04-13 141 瀏覽
荃灣西海之戀 @soymarthk 營業時間11:00 -22:30因疫情關係可能有所變動此舖商品標榜不含任何防腐劑所以要冷凍保藏同快啲食晒佢Oreo 可可豆乳$48 外觀特色 似罐裝汽水要拉蓋先可以飲 好香豆味 一粒冰都無 但都好夠凍 完全唔會比啲冰溶晒蓋過啲豆味和風白肉$45布甸+紅豆+白玉+芋圓膠盒有兩個蓋無論點搖都唔會倒瀉味道吾會太甜疫情期間不能堂食只有外賣,只能夠買到商場外享用,如果可以堂食就好啦,可以立即享用凍冰冰嘅飲品
荃灣西海之戀 @soymarthk

膠盒有兩個蓋
無論點搖都唔會倒瀉
味道吾會太甜

• Oreo 可可豆乳
哈唔知點解近排突然勁多人介紹🤣試完真係明點解咁多人排隊了😚-🎈狂人粢飯 $32一直都好鍾意食粢飯,但現在有賣粢飯既地方都真係買少見少了🥺難得呢度見到即買~個人覺得幾好食,返到屋企仲熱辣辣,而裡面餡料十足👍🏻油炸鬼仲保持住脆口,食哂成份都真係幾飽肚🤫-🎈超強芝士醬木棉豆腐 $38老實講呢款普普通通~本身想試絹豆腐點知賣哂了😳其實就咁食木棉豆腐係好食的,比較實淨好重豆味,但略嫌芝士醬味道太濃有點喧賓奪主~建議可試其他口味應會更好!-🎈桃膠豆乳 $32豆味超香濃的~而且甜度剛好🥰配埋桃膠有口感之餘亦養顏!-🎈鮮芋泥豆乳 $32芋泥好綿密是非常天然的味道~-🎈和風白玉 $45這個有點失望,看見網上都是一致好評的~所以不知道是否當天運氣不好還是質素有點參差,真的不如大家描述得這麼好呢🥺說真的餡料好多有豆花紅豆芋圓同白玉,口感非常豐富~豆花好滑沒額外添加糖,吃起上來是有淡淡的豆香味!不過紅豆真係太甜甜到有點離譜呢🤔而芋圓同白玉咬口亦未算好煙韌~-🎈多芒楊枝甘露 $48這款反而有驚喜❤️芒果鮮甜本身仲諗住宜家唔算太當造會酸添~而裡面亦超足料有勁多西米同🥭,酸酸甜甜清新得黎口感超豐富呢😚如果真係要挑剔既
哈唔知點解近排突然勁多人介紹🤣試完真係明點解咁多人排隊了😚

🎈狂人粢飯 $32
狂人粢飯

🎈超強芝士醬木棉豆腐 $38
超強芝士醬木棉豆腐
超強芝士醬木棉豆腐
🎈桃膠豆乳 $32
桃膠豆乳

豆味超香濃的~而且甜度剛好🥰配埋桃膠有口感之餘亦養顏!
🎈鮮芋泥豆乳 $32
芋泥好綿密是非常天然的味道~
🎈和風白玉 $45
和風白玉
🎈多芒楊枝甘露 $48
多芒楊枝甘露

這款反而有驚喜❤️芒果鮮甜本身仲諗住宜家唔算太當造會酸添~而裡面亦超足料有勁多西米同🥭,酸酸甜甜清新得黎口感超豐富呢😚如果真係要挑剔既位呢我反而覺得可以唔洗咁多西米多啲個糖水底,咁樣比例應該會更好!因為宜家明顯食到尾係仲有好多料😅😅但可以一讚既係店舖裝甜品個碗真係超級好,有兩層既封口完全唔驚會倒瀉,極欣賞的💕
總括來說都是會回訪的❤️因為甜品都真心有好多選擇幾正的🥰

🔸SOYmart by 豆乳狂人
📍荃灣大河道100號海之戀商場2樓2036號舖
2022-03-20
30 分鐘 (堂食)
狂人粢飯
桃膠豆乳
2022-04-07 201 瀏覽
行過幾次哩間新開幾個月,見越來越多人買的豆乳店,今日又突然睇到原來佢成部豆乳機都系鋪頭後面,更吸引,其實佢地豆乳都好多種咖,花多眼亂,睇來睇去,終於買了一瓶超濃豆乳回家,。店員話如果要熱飲,就用放整瓶在熱水哩就可以,吾好放微波爐或者煲,當然照做。回家要馬上試下,因為最多放得兩日。買哩瓶系特濃,所以好有期望,但最後大失所望,開瓶聞吾到豆味,飲落口感系好滑,不過真系無平時豆漿鋪賣的豆香。以咁價錢,真系吾值。

回家要馬上試下,因為最多放得兩日。

以咁價錢,真系吾值。
濃豆乳
2022-04-07
2022-04-04 141 瀏覽
買左個「三色芋圓豆花」糖水,啲芋圓9成係粉既,冧pat pat,得幾粒係正常煙韌質感,好明顯粉個啲係唔熟啦。。。。。。好失望。。。。。。大佬你又唔係平,三十幾蚊碗連芋圓都唔熟,品質控制麻煩做好少少啦。另外豆腐花ok la,滑既,但唔叫好濃豆味,比百福啲豆腐花好少少啦。其實都幫襯左好幾次,豆漿係幾好飲既,唔會有煲燶左個啲𤓓味同豆腥味。但啲甜品類就quality好唔平均。啲豆漿一試無妨,但唔係好值得經常飲。

2022-04-04
外賣自取
$40 (宵夜)