上星期起樂富廣場食拉麵,經過見到有豆乳狂人!今個星期特登來二訪佢😋上次去荃灣分店 (原來已經一年前),試咗狂人粢飯、三色豆花同桃膠豆乳,印象幾好今次見menu多咗唔少新款式~當然要試,選擇困難症好嚴重▶️ 狂人粢飯 ($32)超級足料!有油炸鬼、榨菜、肉鬆,係基本粢飯材料拎上手仲暖笠笠油炸鬼好大條好長🤩由頂到底每啖都有炸得乾身唔油膩,食到尾都仲好脆👍🏻肉鬆味道夠鹹,好惹味,多到跌晒出嚟!榨菜比預期多,咬落爽脆,帶少少酸甜糯米飯黏得嚟有嚼口,唔會太硬難吞或濕到爛糯米厚度啱啱好包得住滿滿嘅餡料,成完美比例雖然平時唔係成日食粢飯,但呢個好出色,冇乜野可以挑剔💕▶️ 牛油果鰻魚玉子粢飯 ($55)除咗原味,宜家仲有牛油果鰻魚玉子、吉列豬扒、牛油果吉列炸蝦青瓜絲全部粢飯大大件,足料飽肚入面有肉鬆、青瓜絲、油炸鬼、牛油果、鰻魚、玉子牛油果非常軟熟🥑不過味道唔太出,可能俾其他材料搶咗鰻魚反而好出,口感黏黏地,鰻魚汁甜味同鹹肉鬆成反差都有油炸鬼,但係就冇原味嗰個咁大條整體呢款味道比較日式▶️ 吉列豬扒粢蛋飯 ($45)有肉鬆、青瓜絲、油炸鬼、榨菜、玉子、吉列豬扒用上沙律醬令粢飯冇咁乾吉列豬扒同樣香脆🐷▶️ 紫
上星期起樂富廣場食拉麵,經過見到有豆乳狂人!
今個星期特登來二訪佢😋
今次見menu多咗唔少新款式~當然要試,選擇困難症好嚴重

▶️ 狂人粢飯 ($32)
超級足料!有油炸鬼、榨菜、肉鬆,係基本粢飯材料
拎上手仲暖笠笠
油炸鬼好大條好長🤩由頂到底每啖都有
炸得乾身唔油膩,食到尾都仲好脆👍🏻
肉鬆味道夠鹹,好惹味,多到跌晒出嚟!
榨菜比預期多,咬落爽脆,帶少少酸甜
糯米飯黏得嚟有嚼口,唔會太硬難吞或濕到爛
糯米厚度啱啱好包得住滿滿嘅餡料,成完美比例
雖然平時唔係成日食粢飯,但呢個好出色,冇乜野可以挑剔💕
狂人粢飯

▶️ 牛油果鰻魚玉子粢飯 ($55)
全部粢飯大大件,足料飽肚
入面有肉鬆、青瓜絲、油炸鬼、牛油果、鰻魚、玉子
牛油果非常軟熟🥑不過味道唔太出,可能俾其他材料搶咗
鰻魚反而好出,口感黏黏地,鰻魚汁甜味同鹹肉鬆成反差
都有油炸鬼,但係就冇原味嗰個咁大條
整體呢款味道比較日式
牛油果鰻魚玉子粢飯

▶️ 吉列豬扒粢蛋飯 ($45)
有肉鬆、青瓜絲、油炸鬼、榨菜、玉子、吉列豬扒
用上沙律醬令粢飯冇咁乾
吉列豬扒同樣香脆🐷
吉列豬扒粢蛋飯

▶️ 紫麻薯小丸豆花 ($58)
最新推出嘅《紫薯麻糬》系列,兩個都係我嘅至愛💜
豆花底夾雜真紫薯蓉,面頭有好多粒粒小丸子同大大嚿淺紫色麻薯,好豐富!
紫麻薯小丸豆花

豆花口感幼滑細緻,好香黃豆味,同超市一盒盒嘅明顯唔同😋本身亦唔甜
真紫薯蓉帶天然甜味,含有花青素同纖維,感覺健康🍠
紫麻薯味道幾驚喜,超重牛奶味🥛好似食緊牛乳布甸咁,不過就唔係軟糯煙韌type
小丸子似白色嘅珍珠,可惜整得淋咗少少,已經溶溶地,冇咁Q彈
成個組合非常正,甜度適中,多重口感層次,十分推介❣️

▶️ 鮮芋泥豆乳 ($32)
芋泥用真材實料芋頭新鮮製造,磨到好滑身
一開始同豆乳分開兩層,芋泥佔1/3
個人唔係芋頭控,所以覺得一般,但鍾意佢芋泥唔會加糖調到好甜👍🏻
建議飲前溝勻,否則去到尾吸唔到杰身嘅芋泥

▶️ 7特濃豆乳 ($24)
無糖淨豆乳,更能品嚐到豆香味
特別在比較杰身濃厚

▶️ Oreo奶蓋珍珠豆乳 ($48)
非常邪惡但豐富😈
外賣俾屋企人,個膠樽好似可樂罐咁啤實咗,唔驚倒瀉
Oreo奶蓋珍珠豆乳

佢嘅豆乳同豆花真係冇得頂👍🏻保持到水準之餘能夠起眾多芋圓甜品舖中突圍而出
粢飯今次食覺得出色過上次,多料咗,油炸鬼又脆啲 (可能分店問題?)

欣賞佢不斷推出新系列,帶俾食客新鮮感,試成世都試唔晒成個Menu🙈
樂富呢間冇荃灣嗰間咁大,相對寧靜啲舒服啲,星期日2pm嚟到唔使等位,order少啲上菜亦快啲
服務唔錯,好有禮貌

價錢上本身覺得粢飯偏貴,飲品甜品合理,但食完之後認為物有所值,平均$80/人一個lunch算抵食
全部野咁大份足料,食到超飽又滿足
未試過嘅朋友仔真係要試吓啦💕包你一試難忘,回頭率勁高‼️
牛油果鰻魚玉子粢飯
吉列豬扒粢蛋飯
紫麻薯小丸豆花
2023-07-21 138 瀏覽
今日諗住去呢間飲下野,食下野。但完全冇諗過可以咁伏😭😭😭😭😭我飲咗鮮芋泥豆乳,入面好多口感奇怪嘅乳泥,好難飲,飲飲下仲有d咸,超難飲😭💩💩💩😡😡🤮🤮🤮🤮仲有就係和風七味炸脆雞,都成$32😡😡最過份係佢得6舊勁細嘅雞,似一隻雞翼分一半,仲要一咬落去勁多油🤮🤮🤮🤮仲要冷氣機滴水,真係好無奈😭😭😭😭💩要自己執走自己嘅垃圾😭😭😭以後真係唔會再食啦😭😭😭😭

2023-07-10 184 瀏覽
每次經過樂富都會想食呢間🤪係地鐵站隔離商場 好方便次次去都唔少人幫襯👍🏻豆乳好香 水果亦好多好新鮮今次試ge都好出色:😋芒果仙草🥭😋抹茶雪糕🍵 想要更多食物推介 follow me on openrice/instagram
每次經過樂富都會想食呢間🤪
係地鐵站隔離商場 好方便
次次去都唔少人幫襯👍🏻
豆乳好香 水果亦好多好新鮮
今次試ge都好出色:
😋芒果仙草🥭
😋抹茶雪糕🍵

2023-06-12 377 瀏覽
今日走咗去樂富搵食🙌🏻 平時見人打卡就多,都係第一次食呢一間,點咗個紫麻薯豆乳🥛紫薯香甜 豆乳非常濃郁。朋友點了紫麻薯小丸子,呢個甜品口感好豐富,小丸子好煙靭 豆腐花亦都好滑,配搭紫麻薯甜度啱啱好。我見大部份人都點咗個粢飯,我都點左個吉列豬扒粢蛋飯,豬扒香脆熱辣辣,油炸鬼都好脆,裏面有榨菜肉鬆沙律醬蛋,口感係非常之豐富👍🏻

2023-06-10 457 瀏覽
其實我好鍾意食/ 飲豆類製品🤩所以呢間我想食好耐👅不過聽大家嘅評價好似好壞參半🫣所以一於去試下~想知究竟我有無中伏就睇埋落去👇🏻❶ 狂人豆花 - 凍三色芋圓豆花 💰$𝟑𝟐食完荃灣分店個煙韌之選再食呢個我覺得都有啲對比…🥲先讚一讚芋圓份量都幾多 夠大粒同煙韌👍🏻而且食得出有芋頭、蕃薯同埋紫薯味🍠但個問題係啲豆花係完全唔甜架。。🤯其實我本身已經唔係話食開好甜嘅人嚟🥲但係豆花無甜味就搞到好難覺得佢好好食🫠就算芋圓食都救唔到所以如果可以額件事會好好多~❷ 狂人粢飯 💰$𝟑𝟐粢飯入面有油炸鬼、肉鬆、榨菜油炸鬼要讚 因為好夠脆 而且唔油🤓配搭埋肉鬆同榨菜味道都唔錯不過下次除非我好肚餓 如果唔係都未必會再叫🤣另外店員好貼心 將粢飯對半切開👍🏻咁食又方便啲 打卡又靚啲😂🤣🤣🏷 𝐒𝐎𝐘𝐦𝐚𝐫𝐭 𝐛𝐲 豆乳狂人|@soymarthk📍 荃灣大河道𝟏𝟎𝟎號海之戀商場𝟐樓𝟐𝟎𝟑𝟔號舖📍 樂富聯合道𝟏𝟗𝟖號樂富廣場 𝐙𝐨𝐧𝐞𝐀 𝟏樓𝟏𝟏𝟔𝟖-𝟏𝟏𝟕𝟎號舖📍 沙田大涌橋路𝟐𝟎-𝟑𝟎號河畔花園地下𝟐𝟖號舖• ─── @𝓱𝓮𝓲.𝓵𝓮𝓽𝓼.𝓯𝓮𝓪𝓼𝓽 ─── •👧🏻|香港𝟎𝟎後𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰❤️‍🔥|美食情報💥|真實
其實我好鍾意食/ 飲豆類製品🤩
所以呢間我想食好耐👅
不過聽大家嘅評價好似好壞參半🫣
所以一於去試下~
想知究竟我有無中伏就睇埋落去👇🏻

❶ 狂人豆花 - 凍三色芋圓豆花 💰$𝟑𝟐
食完荃灣分店個煙韌之選再食呢個
我覺得都有啲對比…🥲
先讚一讚芋圓份量都幾多 夠大粒同煙韌👍🏻
而且食得出有芋頭、蕃薯同埋紫薯味🍠
但個問題係啲豆花係完全唔甜架。。🤯
其實我本身已經唔係話食開好甜嘅人嚟🥲
但係豆花無甜味就搞到好難覺得佢好好食🫠
就算芋圓食都救唔到
所以如果可以額件事會好好多~

❷ 狂人粢飯 💰$𝟑𝟐
粢飯入面有油炸鬼、肉鬆、榨菜
油炸鬼要讚 因為好夠脆 而且唔油🤓

• ─── @𝓱𝓮𝓲.𝓵𝓮𝓽𝓼.𝓯𝓮𝓪𝓼𝓽 ─── •
👧🏻|香港𝟎𝟎後𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰
❤️‍🔥|美食情報💥|真實食評🫦
💰|尋覓𝐂𝐏值高嘅美食👅

𝓝𝓸𝓽𝓱𝓲𝓷𝓰 𝓫𝓻𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓹𝓮𝓸𝓹𝓵𝓮 𝓽𝓸𝓰𝓮𝓽𝓱𝓮𝓻 𝓵𝓲𝓴𝓮 𝓰𝓸𝓸𝓭 𝓯𝓸𝓸𝓭👩🏻‍🤝‍👩🏼🍩
𝓗𝓮𝓲 𝓛𝓮𝓽’𝓼 𝓕𝓮𝓪𝓼𝓽, 𝓪𝓵𝔀𝓪𝔂𝓼 𝔂𝓸𝓾𝓻 𝓹𝓵𝓪𝓬𝓮💗

★ 🥰如果喜歡我嘅分享✨
➜ 記得𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰🫶🏻 @hei.lets.feast❤️‍🔥
咁就唔會錯過我嘅最新帖文啦🥳

★ 😋如果睇完想去試✨
➜記得𝐛𝐨𝐨𝐤𝐦𝐚𝐫𝐤🏷 / 𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞比朋友仔一齊睇👩🏻‍🤝‍👩🏼
狂人豆花 - 凍三色芋圓豆花
2023-05-27 290 瀏覽
今日特登嚟到樂富試佢地嘅芋泥豆乳 因為網上評價好好 喺YouTube都見到有人大力推介 但係嚟到試完覺得好失望😔首先要讚下店舖裝修 燈光柔和 木系設計 座位闊落 就算多人過嚟飲嘢都可以坐得好舒服 唔好嘅位係飲完嘢之後個枱面要自行清理杯嘢飲比想像中差 店員話唔落糖漿係微甜 其實係成杯嘢冇乜味 落咗糖漿就正常啲 但芋泥味完全唔夠濃 同之前飲過某間台式飲品店完全唔同 嗰間啲芋泥又濃又滑 比較之下我就唔會幫親呢間 俾$32就寧願飲維他奶啦

鮮芋泥豆乳
2023-05-24 221 瀏覽
🤓🤓🤓行過路過唔好錯過😆😆當等緊車嘅時候,就見到依間舖頭初頭係俾佢🗓️「期間限定」🍨榴槤🍨嗰啲嘢吸引嘅,點知…去到又見到我第二愛嘅「芋泥」,好彩我記得跟住要跟朋友嘅車,所以唔敢食榴槤😂揀🟣⚪️「芋泥豆漿」呢度有分濃厚/薄滑,我揀咗厚身😆😆講真嘅, 如果真係肚餓,飲呢杯嘢其實都幾頂得住幾粒鐘, 佢同出面啲珍珠奶茶嘅價錢差唔多,但係阿姨鍾意佢呢個樽🤣🤣問咗店員,呢個樽係可以重複使用♻️+可以加熱,but芋泥就唔可以加熱📝因為會變酸,其他飲品係可以加熱,佢仲有好多款式同口味㗎, 我朋友揀左桃膠豆漿😎好似都唔錯😎我揀嘅芋泥佢冇芋頭粒粒係入邊, 好細滑少少甜味, 唔會太甜, 豆漿係微甜, 好厚身,好似自己屋企搵豆漿機落多啲豆嘅效果,呢間嘢可以入去搵位坐低食「黐飯」同食「甜品」感覺好唔錯咁😋😋我下次都試吓入去食☺️☺️今次買住外賣先@soymarthk #豆漿狂人 #芋泥 #芋頭 #tarosoymlik #taro #芋泥豆漿 #桃膠 #桃膠豆漿 #飲品 #甜品 #輕食 #舒適 #樂富站 #醫肚 #趕時間 #厚滑 #香濃豆乳 #樂富美食 #soymart #飲飽食醉 #foodstagram #foods
🤓🤓🤓行過路過唔好錯過😆😆
當等緊車嘅時候,就見到依間舖頭

#foodstagram #foodsearch #soyproducts #eatplayfunclub #eatsatgram #hkfoodies #foodies_hk #foodslover #hkfoods #foodiehk
芋泥豆乳
仲有桃膠系列
10 分鐘 (外賣自取)
下午茶
芋泥豆乳
仲有桃膠系列
  • 鮮芋泥豆乳
2023-05-23 473 瀏覽
🫙煙韌之選--$45✅芋圓、小丸子、黑糖珍珠、牛乳布丁✅甜度啱啱好✅好足料👍🏻一個人食唔哂要打包✨好適合打卡🫙Oreo 奶蓋珍珠豆乳--$48✨oreo同奶蓋意外好夾✨豆乳味道濃✅連黑糖珍珠❌份量偏少🥲飲幾啖已經超過一半-----個人評評分❤️:8.3/10性價比💸:7.4/10環境📷:8/10回頭🤓:會總結:環境算chill🤤👍🏻有打卡位,可以當甜品去食,但唔好當買手搖🤧因為份量唔算多,但質素ok🤩
🫙煙韌之選--$45
✅芋圓、小丸子、黑糖珍珠、牛乳布丁
✅甜度啱啱好

Oreo 奶蓋珍珠豆乳
煙韌之選
Oreo 奶蓋珍珠豆乳
2023-05-09 294 瀏覽
已經係三度再訪啦☺️大愛呢間鋪嘅豆乳最近仲推出咗紫薯系列急不及待嚟試一試🤭仲有好多小食可以叫🔸紫紫之選 $63 呢杯不得了!係濃縮所有紫色甜品為一杯嘅產品。係混合左紫麻糬、紫米、紫薯、芋圓及紫薯奶蓋,口感好豐富。🔸紫麻糬豆乳 $53 紫薯同豆乳真係perfect match。豆乳混合咗紫薯蓉、麻糬、紫米。麻糬超Q軟,唔會勁大舊,一啜就飲到。味道唔甜,健康之選!🔸7‘ 特濃豆乳 $24叫左熱飲,豆乳味道極濃,仲要係無糖架!非常健康呀~🔸吉列豬扒粢蛋飯 $45呢到粢飯做得幾好份量十足, 食一個已經飽哂, 豬扒酥脆,蛋香甜仲有油炸鬼、炸菜和肉鬆夠哂惹味。🔸GOLD純度鹹蛋黃炸脆雞 $38炸雞啲皮好脆身,雞肉好juicy,鹹蛋黃味唔會太濃。炸雞塊加上鹹蛋黃味,味道更加豐富,真係超邪惡嘅配搭!🔸和風七味脆皮木棉豆腐 $32木棉豆腐切成小塊,表面包咗一層脆皮。灑上七味粉,色澤好靚!豆腐味道好清新,口感好脆身。
已經係三度再訪啦☺️
大愛呢間鋪嘅豆乳
最近仲推出咗紫薯系列
急不及待嚟試一試🤭
仲有好多小食可以叫

🔸紫紫之選 $63

🔸紫麻糬豆乳 $53

🔸7‘ 特濃豆乳 $24
叫左熱飲,豆乳味道極濃,仲要係無糖架!非常健康呀~

🔸吉列豬扒粢蛋飯 $45

🔸GOLD純度鹹蛋黃炸脆雞 $38

🔸和風七味脆皮木棉豆腐 $32
2023-05-06
午餐
2023-04-18 457 瀏覽
今日同🐥經過這裡,被這間店的香濃豆香吸引了入去更吸引眼球的是豆漿種類好多,又有豆花及小食店內已坐滿了客人,外賣的也有很多。點餐後堂食要自助取餐,用餐完要自已清理垃圾。因此無加一收費。我們揀了:鮮芋泥豆乳$32 ~ 有好足料的芋泥,豆乳香濃,質地比較傑身,而且不太甜,好飲三色芋圓豆花$32 ~ 芋圓好足料,口感煙韌豆腐花香滑,衹有豆香沒有甜味,感覺健康不過如果喜歡食豆腐花要落糖的你,就要考慮下是否接受到了。但有一缺點是用太多外賣膠盒,不太環保
今日同🐥經過這裡,被這間店的香濃豆香吸引了入去
更吸引眼球的是豆漿種類好多,又有豆花及小食
店內已坐滿了客人,外賣的也有很多。

我們揀了:

三色芋圓豆花$32 ~ 芋圓好足料,口感煙韌
豆腐花香滑,衹有豆香沒有甜味,感覺健康
不過如果喜歡食豆腐花要落糖的你,就要考慮下是否接受到了。

但有一缺點是用太多外賣膠盒,不太環保
2023-04-15
2023-04-02 494 瀏覽
我係豆乳產品同芋泥嘅愛好者,之前一直都好想試呢間豆乳專門店,但係佢三間分店都唔近市中心,今次剛巧經過樂富,終於可以試到!🍧 超煙韌榴槤奶蓋 Cheese-topped Soy Milk with durian and mini rice ball ($80) 👅: 89.39 分榴槤愛好者必叫! 榴槤味濃郁,而且份量非常慷概,食到啖啖榴槤果肉。中間有濃厚的奶蓋,底下就佈滿小丸子同三色芋圓,份量多到兩個人都食不下。一啖裏面可以食到綿綿的榴槤肉,咸咸的奶蓋,同煙韌的丸子,口感好滿足。建議兩人或以上分享。💜 鮮芋泥豆花 Tofu Pudding with Fresh Taro($32) 👅:70.27 分好鐘意芋泥產品嘅我,二話不説就叫咗嚟試,可是芋泥味道有點令人失望。 芋泥做得綿密,但芋頭味道不太明顯,且帶點鹹味,同豆花一齊食,味道上不太配合。本人偏向帶甜味的芋泥。🧈海苔肉鬆脆皮木棉豆腐 Fried Tofu with Pork Floss and Sesame($38) 👅:84.33 分食完啲甜嘢,要叫返個鹹嘅小食平衡返。豆腐外層的脆皮做得鬆化,內層豆腐軟滑,配上鹹鹹的海苔肉鬆,口

食完啲甜嘢,要叫返個鹹嘅小食平衡返。豆腐外層的脆皮做得鬆化,內層豆腐軟滑,配上鹹鹹的海苔肉鬆,口感和味道十足。

🍫朱古力豆乳 Soy milk with Cocoa ($28) 👅:80.21 分

Soymart的豆奶比坊間其他牌子嘅豆奶做得較杰身,豆味更加濃郁,而且佢份量多,飲一支豆奶已經非常飽肚,不過略嫌價錢有點進取。

📍注意Soymart 的豆乳產品都係低糖為主,沒有太多調味,鍾意食到濃郁豆味嘅朋友仔可以一試。

環境: 👍👍 👍👍 ( 偏向Cafe格局)
回頭率: 👍👍👍
分店: 樂富 / 荃灣 / 沙田
訂座: ❎
等候位置時間: 樂富分店人流較少,平日晚上去都不肚排隊
鮮芋泥豆花
超煙韌榴槤奶蓋
海苔肉鬆脆皮木棉豆腐
朱古力豆乳
超煙韌榴槤奶蓋
2023-03-29 321 瀏覽
終於試吓 想試好耐嘅黑白芝麻豆乳~有少少失望 如果相比起紅豆 芋泥 仙草 朱古力嘅話🥲🥲,芝麻味真係好足 足到飲左半枝就根本飲唔落去🤢🤢🤢應該唔會再買~除非你本身好鍾意芝麻味 如果唔係都唔建議嘗試~下次應該都係叫番奶蓋咖啡 哈哈,不過真係好邪惡🥲🥲其實都好想試吓佢嘅粢飯同埋小食 不過感覺如果做午餐又好似唔係太飽~📍樂富聯合道198號 樂富廣場zoneA 1樓1168-1170號舖港鐵樂富站A出口,步行約3分鐘營業時間🕰️ :11:00 -22:00

應該唔會再買~除非你本身好鍾意芝麻味
如果唔係都唔建議嘗試~

📍樂富聯合道198號 樂富廣場
zoneA 1樓1168-1170號舖
港鐵樂富站A出口,步行約3分鐘

營業時間🕰️ :11:00 -22:00
黑白芝麻豆乳
2023-03-28
5 分鐘 (堂食)
  • 奶蓋
2023-03-16 354 瀏覽
係樂富番工的孩子表示豆乳狂人係寫字樓嘅飯後開心首選 哈哈幫襯過冇10次都8次,基本上奶蓋係必選(受奶蓋關注組認證)~不論配咖啡定OREO都出色👍🏻👍🏻 反而燒仙草啲汁會有小小影響味道 但仙草連奶蓋一齊飲又好jenggggg,奶蓋嘅美中不足係佢個包裝會浪費左好多奶蓋🥲🥲想冇咁邪惡同平啲嘅話, 十勝紅豆豆乳丶特濃可可豆乳丶鮮芋泥豆乳 同黑白芝麻豆乳都幾好🤣🤣💓💓💸💸奶蓋布丁燒仙草豆乳 $36OREO奶蓋珍珠豆乳 $48十勝紅豆豆乳 $32
係樂富番工的孩子表示

奶蓋布甸燒仙草
OREO奶蓋珍珠豆乳
十勝紅豆豆乳
2023-03-16
5 分鐘 (外賣自取)
OREO奶蓋珍珠豆乳
十勝紅豆豆乳
  • OREO奶蓋
  • 咖啡奶蓋
2023-03-12 241 瀏覽
星期日放假同屋企人嚟食咗個簡單嘅下午茶,之前都係外賣為主,今次見有位決定坐低堂食😆薑湯蕃薯小丸子豆花$38薑湯嘅辣味啱啱好,蕃薯煲到好腍,食完暖笠笠。熱食嘅小丸子軟綿綿,吸到薑湯嘅味,豆花係滑嘅,都有豆味,但我自己覺得同薑湯唔係好夾😅十勝紅豆豆乳$32豆乳好濃郁,本身好重豆味冇咩甜味。紅豆嘅份量好多,唔算煮得好腍,反而咁樣仲有口感,成杯飲品嘅甜味都係來自紅豆。成杯幾好飲,飲完好飽肚,可以當一餐🤣

薑湯蕃薯小丸子豆花$38

十勝紅豆豆乳$32

2023-03-09 256 瀏覽
見好多人介紹豆乳狂人 ,心思思想試💕 第一次到訪點咗🧀Soyacino凍豆花($32),豆腐花充滿豆香,口感非常滑溜,表面有一層芝士奶蓋,底部混入黑糖,味道甜中帶點微鹹,邪惡中帶點滑溜嘅甜蜜😈 好好味😋 試過一次後念念不忘🤤 第二次到訪點咗🍡三色芋圓凍豆花($32),芋圓口感煙煙韌韌,軟硬適中,食軟滑豆花同時有煙韌芋圓咬吓😆 📍SOYmart by 豆乳狂人 (樂富)樂富聯合道198號樂富廣場 ZoneA 1樓1168-1170號舖
見好多人介紹豆乳狂人 ,心思思想試💕

Soyacino凍豆花

三色芋圓凍豆花

📍SOYmart by 豆乳狂人 (樂富)
Soyacino凍豆花
三色芋圓凍豆花