2025-05-02 524 瀏覽
天氣咁熱,真係想食返杯甜品消消暑今日嚟咗將軍澳嘅豆乳狂人本身都勁鍾意食開心果產品見到佢全新嘅開心果系列,即刻試試先成間店裝修到好似一個豆乳生產廠房店內選用非基因改造嘅日本北海道大豆喺磨漿過程中不添加消泡劑,好天然好有營養👍🏻亦係全港獨有使用日本熟漿技術嘅現代化磨豆機#開心奶蓋豆花成杯鮮綠色好吸引,有白玉串串,沾上法國PATISFRANCE 100%純天然開心果醬,轉幾個圈,連埋開心果碎好有口感,入口煙煙韌韌,底層嘅豆花軟滑,又唔會太甜#杜拜開心Tiramisu以 8.6 特濃豆乳製成布丁作為底層,入口順滑,逐層疊上由法國同日本純天然開心果醬調製的香濃奶蓋,味道香濃而不膩,仲可以食埋塊浸透 UCC 特濃咖啡嘅手指餅,好滿足呢#牛油果鰻魚玉子粢飯牛油果配搭鰻魚原來都唔錯,粢飯材料豐富,仲有香脆嘅現炸油條,口感層次豐富 #Gold純度鹹蛋黃木棉豆腐用慢火烹調嘅豆腐,金黃色,入口軟綿綿,有鹹蛋黃醬嘅濃郁味道,整粒豆腐都係純手工製作,細細粒好方便食用#Gold純度鹹蛋黃雞翼脆卜卜嘅雞翼,全部採用單骨雞翼,每一口都食到鹹蛋黃醬嘅風味,食到停唔到口
天氣咁熱,真係想食返杯甜品消消暑
今日嚟咗將軍澳嘅豆乳狂人
本身都勁鍾意食開心果產品
見到佢全新嘅開心果系列,即刻試試先

成間店裝修到好似一個豆乳生產廠房

#Gold純度鹹蛋黃雞翼
  • 牛油果鰻魚玉子粢飯
  • 杜拜開心Tiramisu
  • Gold純度鹹蛋黃雞翼
之前成日見網上在推哩間餐廳,咁岩行開就試下, 今期榴槤主題..不過唔岩我, 榴槤控朋友可以去試下...好, 今次同朋友叫左兩樣試下, 一個係多芒小丸子, 一個係超煙韌Oreo奶蓋。見個場都唔錯, 幾寬敞,所以我地堂食,拎左上手估唔到係半硬紙杯裝, 冇透明, 影相唔多好睇 一打開第一眼感覺唔錯, 量又多, 一睇都覺得一杯已經好飽. 奶蓋味道唔錯, 開始挖落去, 有珍珠, 有小丸子, 有三色芋圓, 係多料, 好多野咬可惜唔夠凍, 甜品唔凍唔好食.. 朋友個多芒小丸子, 椰味較芒味重,味道都ok,不過同樣 唔夠凍

一打開第一眼感覺唔錯, 量又多, 一睇都覺得一杯已經好飽.

可惜唔夠凍, 甜品唔凍唔好食..

2025-06-24 0 瀏覽
味道非常普通價錢唔算平,員工服務態度非常差我問收銀嗰位小姐嘢佢聽到但唔答你 , 如果唔係因為專登過嚟幫襯我真係唔會買, 如果係咁嘅價錢咁嘅態度只係食一碗豆腐花我覺得真係唔需要專登去買呢間嘢
外賣自取
2025-05-06 476 瀏覽
🙈SOYmart by 豆乳狂人我諗呢個名已經好多人都認識但!你又知唔知佢地近期出左 #開心果系列 呢😏😏開心果 x 豆乳 咁得意嘅組合又真係仲未出現過豆乳狂人為你帶來全新豆乳體驗🔥你值得一試話埋俾你地知🤭粢飯系列 Gold純度鹹蛋黃系列 同豆乳都分別有推出新口味❣️全新 #開心果系列 選用日本慈城縣正榮開心果醬🇯🇵法國PATISFRANCE開心果醬🇫🇷開心果醬100%純天然製作 無添加任何人工成分每啖都充滿住開心果味道🥰♥️-1️⃣開心奶蓋豆花幼滑鮮嫩嘅豆花配上開心奶蓋 仲有煙韌又大大粒嘅白玉糰子白玉糰子同豆花相遇 口感變得更加豐富而豆花唔洗多講 一如既往質地幼滑👍🏻2️⃣杜拜開心 Tiramisu 面層:灑上近期大熱嘅杜拜開心果脆脆+烘焙開心果碎底層:8.6特濃豆乳布丁再加入浸透UCC特濃咖啡嘅手指餅乾☕️甜而不膩帶出咖啡嘅苦香同時又會食到開心果醬嘅香濃味道🫶🏻🫶🏻3️⃣開心之選(芋圓開心果)4️⃣開心芋泥西米露❣️粢飯系列:慢煮豬軟骨玉子粢飯豬軟骨經長時間慢煮🐖肉質軟嫩入味 口感彈牙配合香脆現炸油條 滿足感爆燈❤️‍🔥粢飯質地柔韌 完美吸收豬軟骨同玉子味道❣️Gold純度鹹蛋黃系列成個系列充斥住鹹蛋黃香味🥚
🙈SOYmart by 豆乳狂人我諗呢個名已經好多人都認識

面層:灑上近期大熱嘅杜拜開心果脆脆+烘焙開心果碎
底層:8.6特濃豆乳布丁
再加入浸透UCC特濃咖啡嘅手指餅乾☕️甜而不膩
帶出咖啡嘅苦香同時又會食到開心果醬嘅香濃味道🫶🏻🫶🏻

3️⃣開心之選(芋圓開心果)
4️⃣開心芋泥西米露

❣️粢飯系列:慢煮豬軟骨玉子粢飯
豬軟骨經長時間慢煮🐖肉質軟嫩入味 口感彈牙
配合香脆現炸油條 滿足感爆燈❤️‍🔥
粢飯質地柔韌 完美吸收豬軟骨同玉子味道

❣️Gold純度鹹蛋黃系列
成個系列充斥住鹹蛋黃香味🥚外皮酥脆
重點係⭐️SOYmart特製的鹹蛋黃醬!
鹹香味道濃郁 鹹味適中

豆乳醇厚 入口滑順
冰凍嘅豆乳亦都帶黎一絲清涼✨✨
特別適合而家炎熱嘅天氣飲

榴槤愛好者記得留意六月❗️榴槤系列強勢回歸❗️
SOYmart 豆乳狂人最近推出全新💚開心果系列💚均選用法國 PATISFRANCE 100%純天然開心果醬配上非基因改造的日本北海道大豆作原料製成各款豆乳甜品!作為開心果控即刻來試試先!💚開心奶蓋豆花 ~味道濃郁,口感豐富招牌鮮製滑溜帶豆香的豆花配上純天然開心果醬特調而成濃郁奶蓋~加入煙韌的白玉糰子同開心果碎!💚開心之選 ~ 芋圓+ 開心果~煙靭有驚喜嚴選九份直送的 Q 彈芋圓+開心果奶蓋+西米🆕全新桂花凍豆乳~夏天來一點清新用上芳香桂搭配8.6 特濃豆乳~清香淡雅仲推出咗多款新產品!快啲嚟試吓啦!🆕全新多芒豆花:椰奶+新鮮芒果🆕油條現炸狂人粢飯系列:慢煮豬軟骨玉子粢飯🆕Gold純度鹹蛋黃系列:Gold純度鹹蛋黃雞翼、純手工Gold純度鹹蛋黃木棉豆腐、Gold純度鹹蛋黃粟米SOYmart by 豆乳狂人(將軍澳)📍將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G01及G02號舖全港獨家大型豆乳夢工廠~裝修好靚!快D來食野+打卡
SOYmart 豆乳狂人
最近推出全新💚開心果系列💚
均選用法國 PATISFRANCE 100%純天然開心果醬
配上非基因改造的日本北海道大豆作原料
製成各款豆乳甜品!作為開心果控即刻來試試先!

💚開心奶蓋豆花 ~味道濃郁,口感豐富
招牌鮮製滑溜帶豆香的豆花
配上純天然開心果醬特調而成濃郁奶蓋~
加入煙韌的白玉糰子同開心果碎!

💚開心之選 ~ 芋圓+ 開心果~煙靭有驚喜
嚴選九份直送的 Q 彈芋圓+開心果奶蓋+西米

🆕全新桂花凍豆乳~夏天來一點清新
用上芳香桂搭配8.6 特濃豆乳~清香淡雅

仲推出咗多款新產品!快啲嚟試吓啦!
🆕全新多芒豆花:椰奶+新鮮芒果
🆕油條現炸狂人粢飯系列:慢煮豬軟骨玉子粢飯
🆕Gold純度鹹蛋黃系列:Gold純度鹹蛋黃雞翼、
純手工Gold純度鹹蛋黃木棉豆腐、Gold純度鹹蛋黃粟米

SOYmart by 豆乳狂人(將軍澳)
📍將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G01及G02號舖
全港獨家大型豆乳夢工廠~裝修好靚!快D來食野+打卡

2025-04-25 217 瀏覽
天氣開始熱啦☀️,就跟朋友去人氣高企的新派豆乳店食冰涼的甜品消暑🤗位於將軍澳的「SOYmart by 豆乳狂人」裝潢以鮮明的黃為主調,設計融合卡通化的生產廠房元素,將廚房融合為裝潢的一部份☺️顧客亦可以看到 「SOYmart by 豆乳狂人」全港獨有日本熟漿技術的現代化磨豆機,營造出趣味的用餐環境🤩店家特別選用非基因改造的日本北海道大豆🤩除了提供各口味的豆乳,還有一系列的豆花、罐裝豆乳、鹹點栥飯和小食等😋。最近店家推出全新《開心果系列》,精選來自日本慈城縣正榮開心果醬及法國 PATISFRANCE 100%純天然開心果醬🤩。開心果系列🔹️開心奶蓋豆花 滑溜的豆花鋪上開心果醬特調而成的濃郁奶蓋🥛,再灑上香脆的開心果碎。將煙韌的白玉糰子🍡沾滿香濃奶蓋與開心果碎一起吃,味道口感都層次豐富☺️🔹️杜拜開心Tiramisu 以 8.6 特濃豆乳製成滑溜的布丁🍮作為底層,逐層疊上甘甜的開心果醬調製的香濃奶蓋🥛,還有浸透 UCC 特濃咖啡的手指餅乾☕️,面頭灑上由牛油慢火炒製杜拜開心果脆脆及烘焙開心果碎,整體口感豐富。🔹️芋圓開心果 使用九份直送的 Q 彈芋圓,配搭開心果醬製成的香濃開心果奶蓋😊,底層加入西米和冰

開心果系列

🔹️開心奶蓋豆花
開心奶蓋豆花

🔹️杜拜開心Tiramisu
杜拜開心Tiramisu

🔹️芋圓開心果
使用九份直送的 Q 彈芋圓,配搭開心果醬製成的香濃開心果奶蓋😊,底層加入西米和冰糖凍凍,整體口感清爽又帶濃郁。
芋圓開心果

🔹️開心芋泥西米露
每日新鮮蒸煮的手工芋泥,口感細緻滑順,加入開心果醬,視覺精緻之餘,整體口感細膩🥰。
開心芋泥西米露

多芒豆花
大熱人氣食品‼️香甜多汁的芒果🥭搭配特製椰奶🥥和新鮮芒果汁,跟嫩滑豆花完美結合。口感細膩的豆花的和鮮甜多汁的芒果一起品嚐,真係好夾,加上椰奶的香濃更添層次。

多芒西米
芒果西米味道濃郁,面頭鋪滿新鮮芒果🥭芒果色澤澄黃,啖啖都吃都芒果肉,味道香甜,而每顆西米分明又好咬口👍🏻

慢煮豬軟骨玉子粢飯
粢飯系列全新口味‼️豬軟骨經長時間慢煮🐷,肉質軟嫩入味,與煙韌的糯米飯、玉子🥚及現炸油炸鬼結合,口感層次豐富。

牛油果鰻魚玉子粢飯
以鰻魚🐟及牛油果🥑為主調,配搭滿滿肉鬆、榨菜🥬、現炸油炸鬼、玉子🐷等餡料,整個粢飯惹味香濃,口感煙韌🤤 😇飽肚又好味👍🏻
慢煮豬軟骨玉子粢飯,牛油果鰻魚玉子粢飯

Gold純度鹹蛋黃雞翼
即叫即製的❤️❗️上桌時熱辣辣😍外皮炸到金黃薄脆,又沾滿鹹蛋黃醬,鹹香味濃郁😋每一啖都能吃到鹹蛋黃醬,好正🤭

2025-04-17
宵夜
開心奶蓋豆花
杜拜開心Tiramisu
芋圓開心果
開心芋泥西米露
慢煮豬軟骨玉子粢飯,牛油果鰻魚玉子粢飯
2025-04-24 213 瀏覽
之前都有食過豆乳狂人,今日經過發現SOYmart有全新開心果系列,身為開心果迷一定要去食吓🌞精選來自日本慈城縣正榮開心果醬及法國 PATISFRANCE 100%純天然開心果醬,四款新產品都有超級濃郁嘅開心果味!另外仲有好好食嘅粢飯同埋我勁鍾意食嘅鹹蛋黃豆腐🙂‍↕️✨開心奶蓋豆花精選幼滑鮮嫩的豆花,覆上以法國 PATISFRANCE 100%純天然開心果醬特調而成的濃郁奶蓋,滿滿灑上香脆可口的開心果碎。✨杜拜開心果Tiramisu以 8.6 特濃豆乳製成絲滑幼嫩的布丁作為底層,逐層疊上由法國和日本純天然開心果醬調製的香濃奶蓋,以及充分浸透 UCC 特濃咖啡的手指餅乾。✨芋圓開心果✨開心芋泥西米露✨慢煮豬軟骨玉子粢飯✨Gold 純度鹹蛋黃木棉豆腐✨Gold 純度鹹蛋黃雞翼

✨開心奶蓋豆花

✨杜拜開心果Tiramisu

✨芋圓開心果

✨開心芋泥西米露

✨慢煮豬軟骨玉子粢飯

✨Gold 純度鹹蛋黃木棉豆腐

✨Gold 純度鹹蛋黃雞翼

2025-04-23 117 瀏覽
長期人氣既豆乳店,今次話要召喚開心果關注組。呢期真係咩都可以開心果,今次佢地同豆乳crossover。全新開心果系列咁吸引既奶蓋來自法國 PATISFRANCE 100%純天然開心果醬。睇到幼滑既質感,真係令人心動。“杜拜開心Tiramisu”底層布丁用8.6 特濃豆乳製成,上一層係開心果奶蓋,最頂有杜拜開心果脆脆,烘焙開心果碎,同埋UCC 特濃咖啡手指餅乾,非常豐富既組合,口感與滋味既融合。“開心奶蓋豆花”同樣有濃郁開心果奶蓋,搭配豆花、黑糖同西米,口感豐富。彩蛋位係白玉串串,先輕輕轉動,沾滿奶蓋,再加開心果碎,好玩又好食。Gold純度鹹蛋黃系列,豆腐同雞翼都好高質,佢唔係果種要用激烈鹹蛋黃俘虜你,你一路食一路都會感受到溫和又唔over既鹹蛋黃滋味。
長期人氣既豆乳店,今次話要召喚開心果關注組。

呢期真係咩都可以開心果,今次佢地同豆乳crossover。

全新開心果系列

2025-04-14
試食活動
🇭🇰【將軍澳豆乳夢工廠】SOYmart開心果系列震撼味蕾🎉視覺x味覺雙重享受😋.💛 童話式豆乳樂園 打卡必到
一踏入將軍澳中心嘅SOYmart分店,瞬間被巨型磨豆機同螢幕動畫俘虜⚡️全港獨有使用日本熟漿技術現代化磨豆機,打造大型童趣版豆乳工廠🏭打卡位仲多過主題樂園,掛住影相差啲唔記得食甜品😝💡開心果暴風來襲 新品逐樣試1️⃣ 開心奶蓋豆花
法國開心果醬打嘅奶蓋濃到不得了💚堅果香氣衝上鼻腔,開心果碎咬落超香脆~面頭仲有超可愛嘅煙韌白玉糰子串,底部豆花相當滑溜💕💕2️⃣ 杜拜開心Tiramisu
可以DIY嘅甜品超過癮😛 底層有8.6 特濃豆乳製成之絲滑幼嫩布丁,再逐層疊上由法國🇫🇷日本🇯🇵純天然開心果醬調製之香濃奶蓋🥛加上充分浸透 UCC 特濃咖啡嘅手指餅乾🍪另可自行撒上由牛油慢火炒製、加入兩國濃香開心果醬之「杜拜開心果脆脆」及烘焙開心果碎於頂層👄入口先有香濃甘甜開心果醬、爽脆杜拜開心果碎碎,後有馥郁苦香咖啡、幼滑細緻豆乳布丁,四重滋味衝擊味蕾,超愛😍😍3️⃣ 多芒豆花
新鮮香甜芒果每日現切🥭金黃果肉堆成小山丘,與嫩滑豆花完美結合,豆花細膩、芒果多汁,加入椰奶增加香甜度且更添層次,清甜又清暑👅🍙 鹹點
💛 童話式豆乳樂園 打卡必到

💡開心果暴風來襲 新品逐樣試

1️⃣ 開心奶蓋豆花

2️⃣ 杜拜開心Tiramisu

3️⃣ 多芒豆花

🍙 鹹點同樣瘋狂😝
慢煮豬軟骨玉子粢飯🔥
SOYmart 熱銷產品~粢飯即點即包,油條現炸,新鮮熱辣超滋味👍🏻👍🏻豬軟骨經過長時間慢煮,肉質軟嫩膠質多,搭配煙韌糯米飯、嫩滑玉子、香脆現炸油條,口感層次十足🎉

🍳Gold純度鹹蛋黃系列
真係好值得推介,充滿鹹蛋黃濃郁風味,令人一試成愛上💕💕
1️⃣ Gold 純度鹹蛋黃木棉豆腐 🍽️
木棉豆腐真係一絕!手工製作豆腐質地細膩,入口即化,伴隨著SOYmart特製鹹蛋黃醬,鹹香濃郁,慢火烹調過程令醬汁更入味。每一口都散發著豆腐清香和l與鹹蛋黃獨特風味,令人難以抗拒,真係好味到爆😍
2️⃣ Gold 純度鹹蛋黃雞翼 🐔
精選單骨雞翼外層香脆,內裡嫩滑多汁,口感非常豐富。每隻雞翼均裹上特製鹹蛋黃醬,鹹香味道層次分明,令人吃得過癮。咬落瞬間,鮮嫩雞翼配合濃郁鹹蛋黃,濃香爆發🚨

3️⃣ Gold 純度鹹蛋黃粟米 🌽
新鮮粟米搭配鹹蛋黃醬,色澤金黃,賣相吸引📸甜美粟米與鹹蛋黃豐富味道交織,口感層次豐富,鹹甜適中,極致享受😎

SOYmart by 豆乳狂人地址
📍荃灣海之戀商場二樓 2036 號
📍樂富廣場一期一樓 1168-1170 號
📍沙田河畔花園 d 座 28 號地下
📍黃大仙中心南館地下 G10A-G10B 號舖
📍將軍澳將軍澳中心地下 G01 號舖

#豆乳狂人 #開心果 #將軍澳必食
2025-04-16 136 瀏覽
我趕時間,落單前問定個染金髮紮孖辮職員會唔會等好耐,如果要整好耐就唔要,佢話我揀嗰兩款都係簡單嘢,好快就有!等左13分鐘,號碼後過我嘅人都有啦,咁我就催一催,點知佢而家先講有款材料冇晒要等!咁我就即刻話咁你俾多啲有嘅材料我算啦,大佬又唔一早講,我一直都企係隔離阿!職員之間又係度爆粗互相責罵,質素好低,影衰公司招牌倒米,唔會再幫襯!
2025-04-16
外賣自取
我算係豆乳狂人粉絲,基本上大部份款式都食晒咁滯,平日鍾意十勝紅豆豆乳+薑汁豆腐花開心果迷見到新產品!講真$68唔算平,所以好大期望….結果大失望,表示冇下次,呢個甜品純粹噱頭多!·開心奶蓋豆花 $68烘焙開心果碎+意大利開心果醬+開心果奶蓋+豆花+黑糖+西米+白玉串串食過無數開心果甜品嘅我表示 完全冇開心果味,簡單啲講就係一堆深綠色開心果醬/ 開心果碎。味道太複雜,又一pat醬 又一pat奶蓋 又一堆豆花 又一堆配料,但剩係得甜味 又太甜,完全唔知食緊咩⋯⋯我返到屋企仲要發覺佢俾漏咗白玉串串…Jm9🤯配料豐富呀不過同平日嗰啲堅果豆花一樣味,純粹多咗開心果碎,咁我買堅果芋泥豆花 $38仲好啦😂·開心之選 $68烘焙開心果碎+意大利開心果醬+開心果奶蓋+三色芋圓+西米+冰糖凍凍其實兩碗嘢個底係一樣,純粹豆腐花變咗做冰糖凍凍,係兩舊透明啫喱,同樣味道複雜 唔知食緊咩🤯但若果要比較,開心之選會好過開心奶蓋豆花啲啲🤌🏻🫠本身仲想試吓杜拜開心Tiramisu…不了好多人reply我話本身想試,大家不妨都照試吓 再話俾我知食評😂其實係咪我味覺有問題?🥹

·開心奶蓋豆花 $68
我返到屋企仲要發覺佢俾漏咗白玉串串…Jm9🤯

·開心之選 $68
但若果要比較,開心之選會好過開心奶蓋豆花啲啲🤌🏻

🫠本身仲想試吓杜拜開心Tiramisu…不了
其實係咪我味覺有問題?🥹
2025-04-06 333 瀏覽
豆腐花好難食,泥漿口感,叫咗黑糖味都係苦苦地,唔好食但芒果西米露幾好食,啲芒果都算大,味道不錯,唔太甜,呢個價錢嚟講還好建議唔好叫豆腐花,芒果系列唔錯,豆乳都可以試吓最好應該係個膠碗
豆腐花好難食,泥漿口感,叫咗黑糖味都係苦苦地,唔好食
建議唔好叫豆腐花,芒果系列唔錯,豆乳都可以試吓
最好應該係個膠碗
2025-02-23 1021 瀏覽
SOYmart一向係我最中意去幫襯嘅甜品店😍今日食完lunch 就即刻去食甜品,今次叫左多芒楊枝甘露/紫米豆乳以及特濃可可豆乳🧡🥭多芒楊枝甘露這款甜品裡面有大量新鮮的芒果粒🤣🤣仲要粒粒都好甜!搭配西柚和西米露😎口感十足!不會過於膩口!🍚紫米豆乳紫米的香氣與豆乳的濃郁完美結合,食完一杯夠唒飽肚!😍紫米的顆粒感也增添了層次感,讓這杯飲品更加特別。🍫特濃可可豆乳這款飲品是巧克力lover 必叫啊!可可真係夠唒濃郁😝又唔會過甜!所以飲完都唔會覺得好heavy !!而咁岩發現佢呢排有新品!係三色芋薯系列😆冬天嘅時間食佢簡直無得頂!下次都會叫黎試下!😍🍽️SOYmart by 豆乳狂人 (將軍澳)將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G01及G02號舖

🥭多芒楊枝甘露

🍚紫米豆乳

🍫特濃可可豆乳

🍽️SOYmart by 豆乳狂人 (將軍澳)
將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G01及G02號舖
2025-02-19 1122 瀏覽
選左吉列豬扒粢蛋飯, 好足料, 上加埋清爽菜,搭配肉鬆、油條、玉子,好豐富, 一啖咬落去好滿足😍 一個人食會好飽所以我都同fd share多芒楊枝甘露好大兜, 材料豐富真有滿滿香甜芒果,一食就感受到鮮甜,自家製小丸子口感夠煙韌,咬落有口感. 楊枝甘露仲有西柚粒芋薯之選有好多芋頭粒, 仲有蕃薯, 小丸子, 唔同口味qq 芋圓好滿足濟肚, 仲有鮮奶麻糬雖然有奶香味, 但黏黏 覺得口感不是我杯茶呢度選擇好多, 都有d 選擇困難而且tko 呢間好大間好坐, 幾大空間感

多芒楊枝甘露

芋薯之選

呢度選擇好多, 都有d 選擇困難
而且tko 呢間好大間好坐, 幾大空間感

2025-02-04 1155 瀏覽
有啲肚餓但又唔想食麵包,最後揀咗豆乳狂人,首先開放式嘅設計,用咗非常突出嘅黃色,而且設計得好可愛好有風格🥰勁加分,不過見到好多廢老喺度坐😂🌟黑芝麻豆乳 $32驟眼睇落定價可能有啲進取,但係其實佢都幾大支,飲完已經好飽😂一入口濃到好似飲緊芝麻糊咁樣,有好多好多芝麻粉,豆乳嘅味道唔算好濃烈,主要反映喺個口感上面,口感好厚同埋帶稠身,至於個甜度就係應咗平時港女嘅「唔係咁甜」😂我覺得好飲,但係男朋友覺得麻麻哋-🌟鮮芋泥豆花 $32同樣佢嘅豆花唔係超滑嘅路線,但係有著幾濃嘅豆香味✨豆腐花的確唔係好甜不過今次底下嘅芋泥相對甜啲,而且芋泥打得夠綿密,同埋有芋香,互補之下覺得都唔錯🌸-題外話:外賣嘅話佢係用一個膠袋包住一個紙匙羹,有冇環保人士出嚟講兩句🙂‍↔️🙂‍↔️?

🌟黑芝麻豆乳 $32
🌟鮮芋泥豆花 $32