2024-07-05 50 瀏覽
喺呢個商場見到呢間食店有粢飯有小食有甜品好似幾啱呢日嘅胃口於是就喺度開餐🤣$55「牛油果鰻魚玉子粢飯 Sticky Rice Roll With Avocado, Egg And Tamago」:材料有 肉鬆+青瓜絲+牛油果+玉子+鰻魚+油條+鰻魚汁,好大件,一個人食晒會超飽🤩$38「GOLD純度鹹蛋黃炸脆雞 Fried Single-Boned Wing With Salted Egg Yolk」:單骨雞翼食得好方便,雞翼炸得幾香口,仲加埋鹹蛋黃,非常惹味🤣$38「海苔肉鬆脆皮木棉豆腐 Fried Tofu With Pork Floss And Seaweed」:豆腐外邊炸到脆脆哋又加咗肉鬆更加好味啲,裏邊豆腐幾軟滑😋$48「多芒楊枝甘露 Pomelo & Mango Sago」:材料包括 鮮芒果+西米+芒果汁+特調椰奶+金柚👍,好大嘅一兜👍,真係幾多芒果🥭🤩,材料豐富,夠晒甜🤣$42「焙茶珍珠小丸子 Hojicho Soy Milk With Brown Sugar Pearl And Mini Rice Ball」:豆乳+日本產焙茶+珍珠+小丸子,焙茶幾香滑,珍珠同小丸子都煙煙

$42「焙茶珍珠小丸子 Hojicho Soy Milk With Brown Sugar Pearl And Mini Rice Ball」:豆乳+日本產焙茶+珍珠+小丸子,焙茶幾香滑,珍珠同小丸子都煙煙韌韌😋
2024-06-02 214 瀏覽
第一眼見到呢間店,連唔係細路仔嘅我都好興奮,忍唔住大讚它的設計,見到啲小朋友望到眼都唔眨,簡直係個快樂天地,好得!地方勁大,好闊落,有多款唔同設計嘅枱櫈,好有心思嘅設計!餐牌都好精美,有晒圖片,好清楚!有多個系列,鮮芋泥、多芒、Oreo、三色芋圓、桃膠、豆乳、豆花、豆乳茶等,除咗甜食外,仲有小食、豆卜和粢飯,都唔少嘢揀。要了五款,所有器皿各有特色。男朋友要嘅黑白芝麻豆乳 ($32),好濃厚,滿滿芝麻香,加埋豆香,絕配!我就要 7.6豆乳抹茶($36),係豆乳加日本產抹茶。飲落好滑好厚身,抹茶味唔算好濃,因為豆味更突出,味道唔太甜,岩岩好!仲要咗兩款小食,地道避風塘MINI豆卜($36)份量好足。迷你豆卜一口一粒,金黃唔油,連埋啲炸蒜紅、紅椒同食,香辣惹味。吉列豬扒粢蛋飯 ($45) 用料超豐富,有肉鬆、青瓜絲、榨菜、玉子 、吉列豬扒、油條,配上沙律醬。軟糯的糯米飯捲著各款爽脆的饀料,一啖咬下去好滿足!另將桃膠芋泥小丸子 ($45) 帶回家做飯後甜品。大大碗,勁多料,有大量爽滑嘅桃膠、煙韌嘅小丸子,配上香滑綿綿嘅芋泥,加了特調椰奶和黑糖,既香甜又豐富,食完真係好飽肚。
地方勁大,好闊落,有多款唔同設計嘅枱櫈,好有心思嘅設計!
要了五款,所有器皿各有特色
兩款飲品都好濃厚
黑白芝麻豆乳
2024-06-02
黑白芝麻豆乳
2024-03-14 774 瀏覽
《豆乳狂人健康飲食》近年大家也注重健康飲食,身邊有不少朋友也做健身或瑜珈。如果想吃得健康,豆乳食品是挺好的選擇,既健康又有營養,吃多一點也不怕欵來到將軍澳中心,發現豆乳狂人開了新店,就決定去吃一波啦🙈。-▪︎黑芝麻奶蓋 HKD$42飲品用料多層次豐富,用了豆乳、珍珠、豆乳布丁、芝麻奶蓋及黃豆粉製成。先喝到綿密微咸奶蓋,黑芝麻味道濃厚,珍珠軟糯的質感,配滑溜的布丁感覺真香😍。-▪︎8.6特濃豆乳 HKD$24豆乳的口感有很多款欵,飲得健康可選擇特濃口味。特濃der版本豆味香甜,味道清甜又飽肚,做完運動來一口,冰涼無負擔欵🫰🏻。-▪︎牛油果鰻魚玉子粢飯 HKD$55|狂人粢飯 HKD$32粢飯有數款選擇,點了2款來吃。牛油果配鰻魚玉子口感豐富,醬汁香濃惹味。狂人粢飯是傳統口感,香脆油條配炸菜,是YYDS組合。粢飯質感煙韌,不會有蒸氣變軟der口感🤤。-▪︎滋潤之選 HKD$45顏色吸引der甜品,吃過一次就愛上啦!這個用料豐富,用了芋泥、桃膠、西米、三色芋圓、特調椰奶及黑糖製成。口感豐富的組合😆,是個健康無負擔的甜品,吃多一點也不怕😏。-
《豆乳狂人健康飲食》

▪︎黑芝麻奶蓋 HKD$42

▪︎8.6特濃豆乳 HKD$24

粢飯有數款選擇,點了2款來吃。

粢飯質感煙韌,不會有蒸氣變軟der口感🤤。

▪︎滋潤之選 HKD$45
2024-03-13
2024-01-28 1081 瀏覽
是咁的大概系上年嘅7月頭史努比見到豆乳狂人竟然準備喺將軍澳開店Bookmark咗呢間咁耐 以為可以近近地去食🤪點知等佢裝修等咗成半年有多😳終於‼️終於都比我等到😂而家開張啦 即刻諗都唔諗就狗衝🤭👍🏿牛油果鰻魚玉子粢飯 $55粢飯系即叫即包嘅 等咗15分鐘 嚟到嘅時候熱辣辣🥰糯米黏嘅程度剛好 煙煙韌韌口感唔錯😚不過略嫌可以再軟熟啲🤣中間包住好多料大大舊鰻魚非常之肥美😛玉子超滑 超值得讚嘅系油炸鬼好脆口😳配搭適量嘅內鬆甜中帶鹹 味道好豐富平時史努比就唔鍾意食牛油果嘅 好彩佢切得夠薄😂而且同其他配料都好夾令成個粢米好有層次感🤪的確幾好食😚味道: 8/10性價比: 7/10👌🏿狂人粢飯 $32其實本身唔系想嗌呢款嘅 諗住嗌拉絲炸蛋點知佢冇晒所以就揀咗最original嗰款~原味嘅油炸鬼同肉鬆都多啲😆可惜嘅系油炸鬼冇頭先鰻魚嗰款咁脆😳主角竟然失色咗 真系有啲失望😞炸菜份量好多 不過就偏鹹咗啲😗一定要同啲肉鬆一齊食先可以中和返調味Overall好一般 系一個貴價而好普通嘅粢飯味道: 6/10性價比: 5/10👍🏿和風七味脆皮木綿豆腐 $32豆腐切嘅size啱啱好一啖一粒🤭1份有10粒微脆嘅外皮 略嫌
是咁的

味道: 8/10
性價比: 7/10

👌🏿狂人粢飯 $32
其實本身唔系想嗌呢款嘅
諗住嗌拉絲炸蛋點知佢冇晒所以就揀咗最original嗰款~
原味嘅油炸鬼同肉鬆都多啲😆

史努比唔太鍾意飲嘢就冇嗌嘢飲🙌🏿
媽媽👩🏻本身話好期待呢個豆漿 但試完好失望
佢話太過杰身
飲落唔解渴 唔系佢expect嘅味道🫣
不過好在唔系重糖嗰啲嘢飲~
桃膠豆乳

但公平啲講鰻魚玉子粢飯系好食嘅
驚喜嗰位系香脆油炸鬼🥰
同啲配料又幾夾喎衰鬼😎
豆腐都唔錯 史努比覺得可以一試😆
只系回頭機率唔太高~

環境裝飾就好靚好fancy
唯一嘅問題嘅冇乜枱 只有好多嘅凳
服務方面近乎冇嘅 所有嘢自助除咗order
但唔收加一 而店員有禮貌嘅
冇乜服務都系無可厚非🙌🏿
不過就要大家好自律咁執枱
因為唔覺有人clean up
但就咁睇地方乾淨嘅~

整體評分:
味道: 7/10
環境: 8/10
服務: 6.5/10
衛生: 7.5/10
抵食: 6/10
回頭率: 5/10
4天前 0 瀏覽
一向都好支持呢間健康豆乳嘅所有產品,每一間分店都去勻晒,間間都keep到水準,你將軍澳行街見到有豆乳狂人,諗都唔諗即刻去搵嚟食,點知利苑已經見到啲阿婆晾晒腳,第一個感覺已經好差,入到舖頭見見啲枱凳黑蚊蚊,嗚嗚糟糟,感覺好似每一張凳都俾人踩過咁,叫咗兩個豆腐花,連野食都覺得唔好食。諗起都想嘔。

Lunch時間估唔到都有咁多人好似我咁食完再去食甜品🤭🔸多芒楊枝甘露 wow 勁多料呀😍芒果🥭肉大粒又香甜,配上鮮芒果汁同埋Q彈嘅西米,口感好豐富🔸榴連芋圓紫米撈 鍾意食榴槤嘅又點會錯過呢款期間限定口味🤤一拎起已經聞到榴槤香,入面有D24榴槤肉、黑糖紫米、三色芋圓同埋榴槤奶蓋等等,榴槤系列仲有幾款,下次都要叫嚟試吓🔸牛油果鰻魚玉子粢飯 估唔到佢嘅粢飯都幾好食,除咗有主角牛油果同鰻魚,仲有脆卜卜嘅炸油條同埋肉鬆增加口感,再加上鰻魚汁,一啖咬落去好滋味呀😌另外仲叫咗兩款飲品每款都啖啖滿足,飲落唔太甜💚抹茶紅豆小丸子🖤黑白芝麻豆乳
Lunch時間估唔到都有咁多人
好似我咁食完再去食甜品🤭

🔸多芒楊枝甘露
wow 勁多料呀😍
芒果🥭肉大粒又香甜,配上鮮芒果汁同埋Q彈嘅西米,口感好豐富

🔸榴連芋圓紫米撈

🔸牛油果鰻魚玉子粢飯

另外仲叫咗兩款飲品
每款都啖啖滿足,飲落唔太甜
💚抹茶紅豆小丸子
🖤黑白芝麻豆乳
外賣自取
2024-07-07 0 瀏覽
今日一家人睇完戲之後去咗附近商場行咗一陣街,經過Lee間《豆乳狂人》比佢靚靚嘅裝修吸引住,仲買咗啲甜品同飲品返屋企同屋企人一齊慢慢食😋🥭多芒楊枝甘露楊支甘露係甜品必食之選,入面有大大粒嘅芒果🥭肉,配以西米、特調椰奶香、金柚,香甜美味,食到舔舔脷🎉榴槤芋圓紫米撈鍾意食榴槤嘅我,當然要叫呢個期間限定嘅榴槤甜品,滿滿嘅D24香甜榴槤肉,配搭黑糖紫米同煙煙韌韌嘅三色芋圆,口感非常豐富🎉黑白芝麻豆乳味道香濃嘅黑白芝麻,配以豆乳,入口非常滑溜

🥭多芒楊枝甘露

🎉榴槤芋圓紫米撈

🎉黑白芝麻豆乳
味道香濃嘅黑白芝麻,配以豆乳,入口非常滑溜
放假去探朋友, 專登到 【 SOYmart by 豆乳狂人】order 多款甜品美食上去一同享用。 將軍澳呢間分店面積超大又寬堂,裝修時尚可愛,規模越做越大。SOYmart by 豆乳狂人提供了一系列創新且美味的豆乳為主題的甜品和小食。❤️多芒小丸子新鮮芒果的甜味與椰奶的香濃完美融合,搭配軟糯的小丸子製造出豐富層次感。🧡多芒楊枝甘露同樣吸引,清新的芒果配上金柚、西米、 芒果汁和椰奶,柔順細膩的質感,實在是夏日消暑的好選擇。💛滋潤之選將香甜的芋泥、軟糯的西米、彈牙的芋圓桃膠等元素融合,,再以椰奶作為基底,口感層次豐富,堪稱一道精緻的甜品。💚黑糖珍珠豆花Q彈的珍珠搭配濃郁的黑糖,加上綿密滑嫩的豆花,小朋友 小朋友最喜歡。💙狂人炸芋圓炸三色芋圓配香濃的奶蓋、煉奶和黃豆粉,非常有驚喜。💜海苔肉鬆炸MINI豆卜值得一試,豆卜外皮酥脆, 配海苔肉鬆,非常可口。🖤GOLD純度鹹蛋黃炸脆雞和地道避風塘炸脆雞兩者同樣出色,前者蛋黃香濃,後者酥脆可口。兩者都是不可錯過的必嚐項目。🤍黃金脆脆豆乳茶濃郁的豆乳與清香的烏龍,軟糯的西米與彈牙的珍珠,還有滑順的布丁和濃郁的芝士奶蓋,層次豐富,無疑是追求高品質飲品的不

❤️多芒小丸子

🧡多芒楊枝甘露

💛滋潤之選

💚黑糖珍珠豆花

💙狂人炸芋圓
炸三色芋圓配香濃的奶蓋、煉奶和黃豆粉,非常有驚喜。

💜海苔肉鬆炸MINI豆卜
值得一試,豆卜外皮酥脆, 配海苔肉鬆,非常可口。

🖤GOLD純度鹹蛋黃炸脆雞和地道避風塘炸脆雞

🤍黃金脆脆豆乳茶
濃郁的豆乳與清香的烏龍,軟糯的西米與彈牙的珍珠,還有滑順的布丁和濃郁的芝士奶蓋,層次豐富,無疑是追求高品質飲品的不二之選。

🤎牛油果吉列蝦青瓜絲粢飯
呢度嘅粢飯超級好味,呢個包含有肉鬆、青瓜絲、牛油果、玉子、炸蝦、沙律醬,豐富又美味, 絕對是飽肚之選。
2024-07-03 3 瀏覽
豆乳狂人研製多款mix and match產品,豆乳每日新鮮於店內即製,主打多款微糖或少糖豆乳產品。7.6豆乳抹茶7.6豆乳豆味甚為香濃,配上日本抹茶粉,入口濃郁豐厚順滑。鮮芋泥豆乳鮮芋泥豆乳同樣豆味香濃,芋泥微甜,甜度適中,增加飽肚感。多芒楊枝金露鮮甜可口芒果肉,加入柚子肉及西米在香滑的椰汁中,冰涼美味。豆豆仙草紅豆芋圓加仙草及豆花,味道出奇地配搭,紅豆香甜、芋圓煙韌、仙草滑溜、豆花豆味香濃。牛油果鰻魚玉子粢飯粢飯換上牛油果、鰻魚及玉子,捨棄傳統的油炸鬼及肉鬆,味道軟綿甜美。

7.6豆乳抹茶
7.6豆乳豆味甚為香濃,配上日本抹茶粉,入口濃郁豐厚順滑。

鮮芋泥豆乳
鮮芋泥豆乳同樣豆味香濃,芋泥微甜,甜度適中,增加飽肚感。

多芒楊枝金露
鮮甜可口芒果肉,加入柚子肉及西米在香滑的椰汁中,冰涼美味。

豆豆仙草

2024-06-29
2024-07-01 9 瀏覽
豆乳狂人以輕鬆愜意的氛圍與創意十足的菜單深受年輕人的歡迎。店內採用黃色系為主調,散發出明亮活力的氣息,營造出悠閒休閒的用餐體驗。⭐️鮮芋泥豆乳(熱)濃郁的豆乳加上芋泥,味道不寡淡。⭐️焙茶珍珠小丸子焙茶味豆乳加上小丸子,口感更豐富。⭐️特濃豆乳(凍) 使用北海道牛乳製成的濃郁豆乳,清爽不膩口。⭐️狂人炸芋圓 炸得略帶香軟的芋圓,一粒粒煙煙韌韌,口感獨特。⭐️地道避風塘炸脆雞 雞肉表層外酥內嫩,別有一番風味。避風塘口味很香脆。⭐️牛油果鰻魚玉子粢飯 創意十足的組合,滑嫩牛油果、鮮嫩鰻魚、軟Q玉子以及香脆油條,與鰻魚汁完美融合,層次豐富,十分飽足。⭐️狂人粢飯有肉鬆、榨菜和油條,經典好味道,裡面的油條入口仍香脆,很棒。⭐️海苔肉鬆脆皮木棉豆腐炸豆腐配搭海苔肉鬆,口感豐富。⭐️滋潤之選有芋泥、桃膠、西米和三色芋圓,加上椰奶,十分香滑,甜度不太高,口感豐富,很滋補。⭐️多芒小丸子絕對是消暑聖品,有新鮮芒果果肉、小丸子等,入口香甜可口。

⭐️鮮芋泥豆乳(熱)
濃郁的豆乳加上芋泥,味道不寡淡。

⭐️焙茶珍珠小丸子
焙茶味豆乳加上小丸子,口感更豐富。

⭐️特濃豆乳(凍)

使用北海道牛乳製成的濃郁豆乳,清爽不膩口。

⭐️狂人炸芋圓

炸得略帶香軟的芋圓,一粒粒煙煙韌韌,口感獨特。

⭐️地道避風塘炸脆雞

雞肉表層外酥內嫩,別有一番風味。避風塘口味很香脆。

⭐️牛油果鰻魚玉子粢飯

⭐️狂人粢飯

⭐️海苔肉鬆脆皮木棉豆腐

炸豆腐配搭海苔肉鬆,口感豐富。

⭐️滋潤之選

⭐️多芒小丸子

絕對是消暑聖品,有新鮮芒果果肉、小丸子等,入口香甜可口。