2019-03-23 25 瀏覽
每次到青公跑步,必會來這間深井cafe嘆一嘆。位於深井熟食街市入面,初初以為街市入面食野會很污糟,呢間cafe算乾淨,我比較鐘意坐入面,出面會比較污糟一點。星期六日如想坐入面,就要等等位,因為裏面唔多座位。我今次叫了這個All day breakfast, 有炒蛋,茄汁豆,牛角酥(還有多士選擇,如不提出要牛角酥,就會係多士,想食牛角酥就要同職員講),煙肉,腸,煙三文魚,車厘茄....我仲會叫breakfast tea。每次飲完一杯都會叫職員加熱水比我😜價錢都比出面cafe平,都算抵食,假期中慢慢嘆個早餐都係一個唔錯既選擇。

2019-03-05 123 瀏覽
因為住係深井當然要評下深井既食店~Soul Cafe 絕對係首選之一 作為街坊既我,已經去過無數次。店舖位置位於深井街市熟食中心近球埸,那位置比較偏僻區外人可能比較難搵得到~雖然店舖雖小位於熟食中心,但座位都算幾多,環境都幾乾淨。首推食品一定係黑松露意粉價格實惠,超抵食黑松露醫香濃加上淡忌廉既香滑,意粉彈而不淋。太好食!!!講真真係係第二度都未必食到咁好食既黑松露意粉。又平!!!食多碟都可能平過出面其他店!!飲品 咖啡 奶茶 都試過無數次: 四個字:香滑香濃!!!漢堡餐一黎到  嘩!真係好大舊!!正!!薯條炸得非常外脆內軟!! 漢堡好足料,牛肉好香!!! 我由其鐘意哥一條醃青瓜!!  香甜清新 味道不會太酸太甜 岩岩好!!Soul Cafe 既食品真係非常出色。 色,香,味都係五星~~ 平民既價格更加有理由值得去幫襯!如果住係附近既街坊或行山人士經過絕對值得去試一試!!!
因為住係深井當然要評下深井既食店~
Soul Cafe 絕對係首選之一

作為街坊既我,已經去過無數次。

雖然店舖雖小位於熟食中心,但座位都算幾多,環境都幾乾淨。

首推食品一定係黑松露意粉價格實惠,超抵食
黑松露意粉

黑松露醫香濃加上淡忌廉既香滑,意粉彈而不淋。
太好食!!!
講真真係係第二度都未必食到咁好食既黑松露意粉。又平!!!
食多碟都可能平過出面其他店!!

飲品 咖啡 奶茶 都試過無數次: 四個字:香滑香濃!!!
煙肉漢堡餐

漢堡餐一黎到

Soul Cafe 既食品真係非常出色。
色,香,味都係五星~~ 平民既價格更加有理由值得去幫襯!
如果住係附近既街坊或行山人士經過絕對值得去試一試!!!
黑松露意粉
煙肉漢堡餐
2019-03-02 66 瀏覽
首爾咖啡竟然出現係深井區🤔星期六早上8點30分,已經有超過10枱客人,主要係深井街坊,亦有行山人士。食物: 由於係早餐時段,只提供西式及港式西餐。食物品質&味道正常,不過唔夠熱,可能出餐至送餐時間比較長。價錢: 大衆化,平均HKD30~50, 港式西餐比較平。英式早餐為HKD50地方: 由於店舖位於臨時熟食中心入面,而街市就在隔離,有點街市臭味,不見意有潔癖嘅朋友去。平心而論,香港租金太貴,小本經營無計。推介: 咖啡,好飲過連鎖店,睇到係用咖啡豆即磨特點: 可以帶小狗一齊去,大家都十分自律。真心推介😎
首爾咖啡竟然出現係深井區🤔
星期六早上8點30分,已經有超過10枱客人
,主要係深井街坊,亦有行山人士。
食物: 由於係早餐時段,只提供西式及港式西餐。
食物品質&味道正常,不過唔夠熱,可能出餐至送餐時間比較長。
,不見意有潔癖嘅朋友去。
平心而論,香港租金太貴,小本經營無計。
推介: 咖啡
,好飲過連鎖店,睇到係用咖啡豆即磨
特點: 可以帶小狗一齊去,大家都十分自律

真心推介😎
2019-03-02
$55 (早餐)
  • 首爾咖啡,好1飲過連鎖店。
2019-02-17 100 瀏覽
同老公入深井揾呀哥食個tea,極度推介我地去食soul cafe,話又平又正,正宗隱世美食,講到咁正,就試下啦!我無乜胃口,老公嗌左個burger,佢話爆汁又足料,大胃王如佢,淨係食一個餐都夠,正宗抵食夾大件!加10蚊有份熱辣辣waffle,好味!抵呀!呀哥嗌左意粉,食左一啖,又真係幾好味喎!下次泥深井唔使再食燒鵝,食soul cafe都得喎!題外話,呀哥話以前呢個平民大飯堂好污糟,呢兩年翻新左,乾淨企理無小強mickey,只有得閒飛下入泥既麻雀仔,與世隔絕,世外桃源咁款

2018-11-25 353 瀏覽
環境:👌🏻係深井熟食街市入面,一聽到街市就會覺得不乾淨,但店舖入面裝修得不差,很西式的環境,環境是乾淨企理。但佢營業時間很短,佢主打早餐同午市。食物:👎🏻建議少人幫襯既時候先去食,因為試過多人幫襯時食物等得很耐,無侍應理你,重要係煮到好難食,仲難食過起市買既意粉叮叮。但深井無咩野食可以選擇,又見食評甘多好評,所以近排星期日3點幾去食,今次意粉幾正常很多,但肉及者菇份量就好少,份量女士食剛剛好,男士/大食既人就不飽肚。值得一提今次叫左車打芝士煙肉牛肉漢堡,配菜薯條鮮炸不錯,漢堡俾足料,但68蚊一個不抵食。服務:👎🏻要主動叫人先會有侍應理,侍應得一個。住深井及者經常去深井的人可以試試,但特登去深井食就不建議了,因為真的很普通,又不抵食又不好食。
環境:👌🏻

食物:👎🏻

服務:👎🏻
要主動叫人先會有侍應理,侍應得一個。

卡邦尼意粉
車打芝士牛肉漢堡
2018-11-04
車打芝士牛肉漢堡
2018-11-04 263 瀏覽
✈️✈️✈️✈️住咗喺呢邊咁耐,都唔知原來呢度有間咁正嘅cafe,因為超級隱世啊,😊😊😊完全察覺唔到啊,如果唔係上網睇,都唔知道,上網睇,已經勁多好評,今日去食咗個早餐,英式早餐,,超級好食,意粉都好好味,份量啱啱好,環境同埋員工都好好🔵🔵🔵🔵另外帶咗個蘋果茶,好細心呀,仲買咗一杯蜜糖仔係隔離😁😁😁😁😁我會再去食多次,呢間真係好適合呢頭住嘅居民,快啲宣揚出去,我住咗三年先至知

2018-10-31 212 瀏覽
位於深井臨時熟食街市裏有一間coffee shop,佢只做早餐、午餐、下午茶,街坊坐到爆曬棚,最近仲多咗好多外來人士,佢哋踩住單車已經識路嚟搵好野食。早餐由廿幾蚊起錶,認真抵食!呢款多士餐及出前一丁腸蛋套餐,配熱咖啡都只係$28起。佢嘅咖啡質素相當唔錯,係即磨咖啡,以前人少的時候仲會拉花,但而家人流太多,就冇乜時間拉花花了!中午時間開始有三款意粉供應,味道及質素相當之高!下午茶最好味嘅係鮮果雪糕窩夫!都係街坊嘅至愛,記住四點鐘多就收舖!

2018-10-19 225 瀏覽
朋友推薦的,閒日放假來朝聖。知道在深井臨時熟食中心內,心裡其實期望不大。門面的確是cafe feel, 和街市熟食中心似乎格格不入。Soul cafe除了價錢貼近街市價之外,其它都是cafe應有的感覺和質素。cafe小小,意粉丶漢堡飽丶all day breakfast 都有,價格親民。先來latte 兩杯,光看那拉花,巳覺得比那些集團式咖啡店更有誠意。再來「黑松露野菌忌廉意粉」雖則野菌只得幾塊,但整體很好吃,意粉軟硬適中,濃淡恰到好處。「車打芝士煙肉牛肉漢堡」材料方面交足貨,牛肉煑得剛好,頗juicy。如果芝士再多一點就更讚。會再來

Latte

再來「黑松露野菌忌廉意粉」

黑松露野菌忌廉意粉

「車打芝士煙肉牛肉漢堡」
車打芝士煙肉牛肉漢堡

會再來
2018-10-19
Latte
車打芝士煙肉牛肉漢堡
2018-10-15 164 瀏覽
逢親秋風起,就會落留下街市食野,呢個天氣去感覺特別寫意!🍃雖然係街市入面, 聽落隔隔不入,但環境好乾淨、闊落、清靜,到某個時候有啲太陽光照入黎🌞雀仔飛過,悠閒至極,絕對唔係想像中咁突兀。(不過屋企人好驚有雀飛過滴💩落去)我下晝2點零鐘去到,鋪入面坐滿晒人,出面就有位揀,我地兩個人就坐左出面。母親大人話起身冇耐唔想食咁飽,佢叫左個沙律配咖啡,我就叫左個benedit配伯爵茶煙三文魚凱撒沙律($58)啲菜雪得夠凍而且好新鮮爽口,煙三文魚大塊之餘仲好肥美唔會好咸,醬汁和芝士下得剛好,冇左焗麵包粒就稍為遜色左少少。跟餐飲品:即磨咖啡Cafe黎講咖啡都算係一樣重要既菜色,但是佢杯咖啡有點失望。咖啡底比較淡味,自己落完少許奶同糖,咖啡味幾乎蓋過晒。班尼迪蛋配巴馬火腿($58)佢有三文魚同火腿選擇,因為叫左個三文魚沙律廢事一樣,就揀左巴馬火腿。個蛋都整得好滑,有做到流心,麵包有烘過,唯獨是荷蘭汁得個色水但冇乜味,不過我選擇左火腿,佢既咸配搭一齊食,味道又岩岩好這個價錢吃得呢個水準,絕對物超所值。兩人total 120蚊有找,好抵食,係出面可能只係食到一個餐。希望Soul Cafe長做長有
(不過屋企人好驚有雀飛過滴💩落去)

煙三文魚凱撒沙律($58)
煙三文魚凱撒沙律

跟餐飲品:即磨咖啡
即磨咖啡

班尼迪蛋配巴馬火腿($58)
Benedit蛋配巴馬火腿

這個價錢吃得呢個水準,絕對物超所值。

希望Soul Cafe長做長有
2018-10-10 95 瀏覽
深藏不露的深井Cafe, 離開鬧市感受海風也好, 行完山跑完步也好, 或者漫步完沙灘也好, 來到深井不選擇燒鵝的話我一定會選這間cafe 作為假日加油站👍。店鋪雖然不大, 但勝在是街市內的食店有數張門外的座位選擇, 秋天涼風輕輕吹過比冷氣舒服自然。食物整體選擇多, 質素不錯, 小店的服務比那些商場分店來得親切而且優質。英式早餐可以讓你選擇多士或牛角包, 煎雙蛋或炒蛋👍,店內還有額吸睛的班尼迪蛋, 窩夫及西式意粉, CP 值亦非常高。

全日英式早餐
全日英式早餐
2018-10-06 100 瀏覽
位於深井街市熟食中心的soul cafe,價廉物美,一直深受深井街坊歡迎,每逢週末早上店內外的座位都滿座。當日四時左右,店內仍有座位,店外正在擺賣手沖咖啡。午餐價錢由四十元起,我們點了兩份斑尼迪蛋和一杯巴西咖啡。荷蘭汁有點淡,但是配上水煮蛋和西班牙火腿味道還不錯,不過三文魚若可以稍微調味的話會更好。配菜的沙律有點零亂,味道跟賣相一樣一般。手沖咖啡由店外的女士沖調,味道香而不苦澀。個人覺得Soul cafe的質素不錯,是一家值得支持的小店。

西班牙火腿斑尼迪蛋
巴西咖啡
2018-09-23
西班牙火腿斑尼迪蛋
巴西咖啡
2018-10-01 79 瀏覽
難得放3日假,同男朋友渣車周圍走~今次去左深井食下野,其實我自己好少黎深井,係有次同朋友傾開,佢話深井有間文青cafe😱,講真我同男朋友都唔係文青派,但見今日放假,有時間就周圍搵下野食啦!呢間cafe係街市入面,完全比個舊式街市新影像!我叫左個egg benedict,上菜好靚,睇住個蛋黃流落下層既三文魚同包好治癒🤤咖啡仲有拉花,好有心思,最重要係,價錢認真親民,都係50幾蚊就嘆到個西式早餐,我同男友大概坐左個半鐘先走,好耐無咁悠閒☺️
2018-09-17 129 瀏覽
前幾日去深井探朋友,好耐無黎,當然係佢車我啦😆如果唔係自己都唔知搭咩車去,去到已經差唔多12點,成朝未食過野,當然去左醫肚先再去探bb😊我仲驚佢咁早就帶我去食燒鵝,好彩去左間cafe~呢間cafe雖然係街市入面,但裝修都算幾好,可能因為要貼近番街市熟食中心既價錢,係到叫個all day breakfast都係40幾蚊😆岩晒我呢d長期糧尾👍🏻40幾蚊,都好大份,成個餐好足料!煙肉,炒菇,孖腸,salmon,茄汁豆,仲有我至愛既雙太陽蛋🍳🍳天啊,真心怕佢蝕本!唔講食物質素,淨講份量都誠意滿分👍🏻當然呢d配搭都好難難食啦,好飽😆抵食!
All  day  breakfast

All  day  breakfast
港九新界,街市內的熟食中心一般都係茶記居多但深井呢到嘅熟食中心,有間cafe 。餐牌上只有一頁紙嘅選擇。有早餐及午餐,傍晚就收工。午餐由開業至今只提供3款意粉1。羅勒醬煙肉蘑菇意粉2。黑松露蘑菇忌廉意粉3。茄醬大蝦意粉。另外有Benedict egg食,印象中可選煙三文魚及巴馬火腿。甜品則有雪糕窩夫。飲品方面,咖啡類有拉花添榛子latte很不錯。店鋪很有親切感。雖然長期不變餐牌,但客人還是一直多呀果然要留住客人,必須要靠味道【當然價錢亦是重要一環,此店意粉類只賣4x蚊,仲可以免費加大,對上班族及男士黎講非常貼心】。味道方面,意粉首選黑松露蘑菇忌廉意粉,食極唔厭,好神奇,當然口味根據當天主廚的手勢啦,有時會淡了點黑松露味好香,配埋忌廉汁,不會太奶太漏但10次入面9次都好好味蘑菇嘅量亦不少而且包埋熱飲,好抵食。大蝦意粉就比較“杰”身,會食到茄溶,蝦就不及開業時大大隻,但計返價錢是不錯啦,味道不是太酸的茄味 。羅勒醬煙肉蘑菇意粉就為不愛白汁意粉嘅朋友提供選擇,較油身,橄欖油黎,煙肉量亦很多,較另外兩款意粉有咬口
港九新界,街市內的熟食中心一般都係茶記居多
但深井呢到嘅熟食中心,有間cafe

餐牌上只有一頁紙嘅選擇

有早餐及午餐,傍晚就收工

午餐由開業至今只提供3款意粉
1。羅勒醬煙肉蘑菇意粉
2。黑松露蘑菇忌廉意粉
3。茄醬大蝦意粉

甜品則有雪糕窩夫

飲品方面,咖啡類有拉花添
榛子latte很不錯

店鋪很有親切感

雖然長期不變餐牌,但客人還是一直多呀
果然要留住客人,必須要靠味道

黑松露味好香,配埋忌廉汁,不會太奶太漏
但10次入面9次都好好味
蘑菇嘅量亦不少
而且包埋熱飲,好抵食

• 黑松露忌廉蘑菇意粉
2018-05-06 397 瀏覽
星期日悠悠閒閒,入去深井嘆個午餐,次次都食燒鵝,今次試下意粉嘆杯咖啡意粉煮得剛剛好咖啡好正,香濃味美😍雖然餐廳係街市,環境麻麻地,但食物質數真係唔錯,四十幾蚊有咁嘅質素,認真不錯
意粉煮得剛剛好
咖啡好正,香濃味美😍