2019-09-22 120 瀏覽
食物水準好,而且價格唔貴,一個窩夫配煙肉抄蛋都只不過係$34,豪小小食個豐富歐陸早餐都只不過係$59(包熱飲/汽水),入面有炒蛋、煙肉、多士、蘑菇、煙三文魚、茄汁豆等,絕對係深井暫時最抵食、最好味嘅早餐,午餐亦都唔差,叫個漢堡餐$68,仲要有薯條跟,但塊漢堡牛肉好juicy,肉汁味重,但份量都唔小,1個人好難食得曬,絕對係大胃王之選。而另外嗰個黑松露意份都好正好抵食,黑松露味重,而且份量亦都好大,味道好正,絕對係深井最抵食嘅餐廳。
  • 英式全日早餐
  • 窩夫配煙肉炒蛋
  • 漢堡配薯條
  • 黑松露意粉
2019-06-04 495 瀏覽
作為街坊 無野食就會落去覓食 soul cafe 係食意粉同飲靚coffee最好既選擇,亦都係我常去既其中一間。卡邦尼意粉煙肉煎得又脆又香,忌廉汁惹味香濃。真係可以話係我食個既卡邦尼煮得最好味既一間。一定會番點!黑松露意粉黑松露意粉可以話係每次黎食一定都必點既意粉。濃濃既黑松露既香味混入淡忌廉既香滑非常配,味道亦調得好好。每次黎都保持到水準。布朗尼蛋配西班牙火腿布朗尼蛋賣相都唔錯,但係我會覺得只係簡單食材:蛋同沙律菜加西班牙火腿。簡單食材好難整得話好食得去邊,但又好難整得難食。只可以講食材新鮮,賣相唔錯。即磨咖啡香滑香濃,好香咖啡味,飲得出唔係開粉哥種即溶咖啡。總結Soul Cafe 一路都保持到水準同有heart!值得推介!

布朗尼蛋配西班牙火腿

布朗尼蛋加西班牙火腿

即磨咖啡

香滑香濃,好香咖啡味,飲得出唔係開粉哥種即溶咖啡。

總結
布朗尼蛋加西班牙火腿
2019-06-03 283 瀏覽
星期日訓醒落街食lunch,想食西餐,所以去咗深井街市裏面的soul cafe,雖然好多人,但係啱啱有冷氣地方有位,我同屋企人就入咗去坐。我叫咗個香草煙肉蘑菇意粉同埋一杯熱嘅榛子咖啡,再叫咗個番茄大蝦意粉同埋一杯熱檸水。先食了香草煙肉蘑菇意粉,意粉質地非常好,有少少彈口感覺,味道又唔係太咸,杯咖啡好好味。蕃茄大蝦意粉就等左耐一點,但係個味道都較得幾好食,意粉又唔淋,蝦都ok! 意粉都係40幾蚊一個,女士就份量啱啱好,兩個人夾埋唔使$100。所以價錢尚算OK !
2019-05-19 236 瀏覽
放假跑青公,順便去深井食個全日早餐,份量唔多,但每款食物都好有心思,連兩條腸仔都唔係一般腸;炒雜菇好香;煙肉煎到好乾身,脆脆的;好似連搽面包既果jam都特別好味,咁都可能係我好肚餓既關係啦,最最最讚就係杯即磨咖啡,好香好味之餘,直頭有回甘,飲完好耐陣咖啡味仲喺嗰口腔徘徊,收費$69都算物有所值。等食期間都有望下隔離左右既食品,嗰份漢堡薯條,雪糕格仔餅都超大份,望落相當唔錯但無可能一個人食得哂囉,下次要揾人陪跑了
全日早餐
全日早餐
2019-05-05 245 瀏覽
深井有一個臨時街市,意想不到裏面竟然隱藏一個小小cafe。主打英式食品及自家製咖啡,雖然cafe內只有十多個座位,但感覺不覺擠擁,且很舒適。如果cafe滿座,也可以選擇坐外面的大眾位置。Lunch set 有很多款式,有意粉、burger、沙律、all day breakfast等等,套餐奉送熱飲,有柚子蜜、伯爵茶、可樂等。黑松露野菌忌廉意粉 $47黑松露味很濃,很喜歡這忌廉烹調方式,有creamy的感覺,分量剛好,很好吃。車打芝士煙肉配牛肉漢堡拼薯條 $69賣相非常吸引,厚厚的牛肉漢堡,很有牛肉味及多汁,配上芝士煙肉蕃茄口感超級豐富。厚粗粗的薯條熱辣辣香脆可口,吃過不停。感覺這間cafe很有誠意,真材實料,下次會來嘗試早餐。
深井有一個臨時街市,意想不到裏面竟然隱藏一個小小cafe。

黑松露野菌忌廉意粉 $47

車打芝士煙肉配牛肉漢堡拼薯條 $69

感覺這間cafe很有誠意,真材實料,下次會來嘗試早餐。
2019-05-04
  • 車打芝士煙肉配牛肉漢堡拼薯條
  • 黑松露野菌忌廉意粉
2019-05-02 142 瀏覽
卡邦尼意粉係唔少香港人最愛食的意粉系列之一,我都唔例外,好中意卡邦尼意粉既Creamy感覺同香濃芝士味。但最怕個汁太杰/太稀,呢度就做得恰到好處。重點係夠哂平!認真唔錯!
2019-03-23 220 瀏覽
每次到青公跑步,必會來這間深井cafe嘆一嘆。位於深井熟食街市入面,初初以為街市入面食野會很污糟,呢間cafe算乾淨,我比較鐘意坐入面,出面會比較污糟一點。星期六日如想坐入面,就要等等位,因為裏面唔多座位。我今次叫了這個All day breakfast, 有炒蛋,茄汁豆,牛角酥(還有多士選擇,如不提出要牛角酥,就會係多士,想食牛角酥就要同職員講),煙肉,腸,煙三文魚,車厘茄....我仲會叫breakfast tea。每次飲完一杯都會叫職員加熱水比我😜價錢都比出面cafe平,都算抵食,假期中慢慢嘆個早餐都係一個唔錯既選擇。

2019-03-05 248 瀏覽
因為住係深井當然要評下深井既食店~Soul Cafe 絕對係首選之一 作為街坊既我,已經去過無數次。店舖位置位於深井街市熟食中心近球埸,那位置比較偏僻區外人可能比較難搵得到~雖然店舖雖小位於熟食中心,但座位都算幾多,環境都幾乾淨。首推食品一定係黑松露意粉價格實惠,超抵食黑松露醫香濃加上淡忌廉既香滑,意粉彈而不淋。太好食!!!講真真係係第二度都未必食到咁好食既黑松露意粉。又平!!!食多碟都可能平過出面其他店!!飲品 咖啡 奶茶 都試過無數次: 四個字:香滑香濃!!!漢堡餐一黎到  嘩!真係好大舊!!正!!薯條炸得非常外脆內軟!! 漢堡好足料,牛肉好香!!! 我由其鐘意哥一條醃青瓜!!  香甜清新 味道不會太酸太甜 岩岩好!!Soul Cafe 既食品真係非常出色。 色,香,味都係五星~~ 平民既價格更加有理由值得去幫襯!如果住係附近既街坊或行山人士經過絕對值得去試一試!!!
因為住係深井當然要評下深井既食店~
Soul Cafe 絕對係首選之一

作為街坊既我,已經去過無數次。

雖然店舖雖小位於熟食中心,但座位都算幾多,環境都幾乾淨。

首推食品一定係黑松露意粉價格實惠,超抵食
黑松露意粉

黑松露醫香濃加上淡忌廉既香滑,意粉彈而不淋。
太好食!!!
講真真係係第二度都未必食到咁好食既黑松露意粉。又平!!!
食多碟都可能平過出面其他店!!

飲品 咖啡 奶茶 都試過無數次: 四個字:香滑香濃!!!
煙肉漢堡餐

漢堡餐一黎到

Soul Cafe 既食品真係非常出色。
色,香,味都係五星~~ 平民既價格更加有理由值得去幫襯!
如果住係附近既街坊或行山人士經過絕對值得去試一試!!!
煙肉漢堡餐
2019-03-02 173 瀏覽
首爾咖啡竟然出現係深井區🤔星期六早上8點30分,已經有超過10枱客人,主要係深井街坊,亦有行山人士。食物: 由於係早餐時段,只提供西式及港式西餐。食物品質&味道正常,不過唔夠熱,可能出餐至送餐時間比較長。價錢: 大衆化,平均HKD30~50, 港式西餐比較平。英式早餐為HKD50地方: 由於店舖位於臨時熟食中心入面,而街市就在隔離,有點街市臭味,不見意有潔癖嘅朋友去。平心而論,香港租金太貴,小本經營無計。推介: 咖啡,好飲過連鎖店,睇到係用咖啡豆即磨特點: 可以帶小狗一齊去,大家都十分自律。真心推介😎
首爾咖啡竟然出現係深井區🤔
星期六早上8點30分,已經有超過10枱客人
,主要係深井街坊,亦有行山人士。
食物: 由於係早餐時段,只提供西式及港式西餐。
食物品質&味道正常,不過唔夠熱,可能出餐至送餐時間比較長。
,不見意有潔癖嘅朋友去。
平心而論,香港租金太貴,小本經營無計。
推介: 咖啡
,好飲過連鎖店,睇到係用咖啡豆即磨
特點: 可以帶小狗一齊去,大家都十分自律

真心推介😎
2019-03-02
$55 (早餐)
  • 首爾咖啡,好1飲過連鎖店。
2019-02-17 184 瀏覽
同老公入深井揾呀哥食個tea,極度推介我地去食soul cafe,話又平又正,正宗隱世美食,講到咁正,就試下啦!我無乜胃口,老公嗌左個burger,佢話爆汁又足料,大胃王如佢,淨係食一個餐都夠,正宗抵食夾大件!加10蚊有份熱辣辣waffle,好味!抵呀!呀哥嗌左意粉,食左一啖,又真係幾好味喎!下次泥深井唔使再食燒鵝,食soul cafe都得喎!題外話,呀哥話以前呢個平民大飯堂好污糟,呢兩年翻新左,乾淨企理無小強mickey,只有得閒飛下入泥既麻雀仔,與世隔絕,世外桃源咁款

2018-11-25 410 瀏覽
環境:👌🏻係深井熟食街市入面,一聽到街市就會覺得不乾淨,但店舖入面裝修得不差,很西式的環境,環境是乾淨企理。但佢營業時間很短,佢主打早餐同午市。食物:👎🏻建議少人幫襯既時候先去食,因為試過多人幫襯時食物等得很耐,無侍應理你,重要係煮到好難食,仲難食過起市買既意粉叮叮。但深井無咩野食可以選擇,又見食評甘多好評,所以近排星期日3點幾去食,今次意粉幾正常很多,但肉及者菇份量就好少,份量女士食剛剛好,男士/大食既人就不飽肚。值得一提今次叫左車打芝士煙肉牛肉漢堡,配菜薯條鮮炸不錯,漢堡俾足料,但68蚊一個不抵食。服務:👎🏻要主動叫人先會有侍應理,侍應得一個。住深井及者經常去深井的人可以試試,但特登去深井食就不建議了,因為真的很普通,又不抵食又不好食。
環境:👌🏻

食物:👎🏻

服務:👎🏻
要主動叫人先會有侍應理,侍應得一個。

車打芝士牛肉漢堡
2018-11-04
車打芝士牛肉漢堡
2018-11-04 295 瀏覽
✈️✈️✈️✈️住咗喺呢邊咁耐,都唔知原來呢度有間咁正嘅cafe,因為超級隱世啊,😊😊😊完全察覺唔到啊,如果唔係上網睇,都唔知道,上網睇,已經勁多好評,今日去食咗個早餐,英式早餐,,超級好食,意粉都好好味,份量啱啱好,環境同埋員工都好好🔵🔵🔵🔵另外帶咗個蘋果茶,好細心呀,仲買咗一杯蜜糖仔係隔離😁😁😁😁😁我會再去食多次,呢間真係好適合呢頭住嘅居民,快啲宣揚出去,我住咗三年先至知

2018-10-31 254 瀏覽
位於深井臨時熟食街市裏有一間coffee shop,佢只做早餐、午餐、下午茶,街坊坐到爆曬棚,最近仲多咗好多外來人士,佢哋踩住單車已經識路嚟搵好野食。早餐由廿幾蚊起錶,認真抵食!呢款多士餐及出前一丁腸蛋套餐,配熱咖啡都只係$28起。佢嘅咖啡質素相當唔錯,係即磨咖啡,以前人少的時候仲會拉花,但而家人流太多,就冇乜時間拉花花了!中午時間開始有三款意粉供應,味道及質素相當之高!下午茶最好味嘅係鮮果雪糕窩夫!都係街坊嘅至愛,記住四點鐘多就收舖!

2018-10-19 254 瀏覽
朋友推薦的,閒日放假來朝聖。知道在深井臨時熟食中心內,心裡其實期望不大。門面的確是cafe feel, 和街市熟食中心似乎格格不入。Soul cafe除了價錢貼近街市價之外,其它都是cafe應有的感覺和質素。cafe小小,意粉丶漢堡飽丶all day breakfast 都有,價格親民。先來latte 兩杯,光看那拉花,巳覺得比那些集團式咖啡店更有誠意。再來「黑松露野菌忌廉意粉」雖則野菌只得幾塊,但整體很好吃,意粉軟硬適中,濃淡恰到好處。「車打芝士煙肉牛肉漢堡」材料方面交足貨,牛肉煑得剛好,頗juicy。如果芝士再多一點就更讚。會再來

Latte

再來「黑松露野菌忌廉意粉」

黑松露野菌忌廉意粉

「車打芝士煙肉牛肉漢堡」
車打芝士煙肉牛肉漢堡

會再來
2018-10-19
Latte
車打芝士煙肉牛肉漢堡
2018-10-15 188 瀏覽
逢親秋風起,就會落留下街市食野,呢個天氣去感覺特別寫意!🍃雖然係街市入面, 聽落隔隔不入,但環境好乾淨、闊落、清靜,到某個時候有啲太陽光照入黎🌞雀仔飛過,悠閒至極,絕對唔係想像中咁突兀。(不過屋企人好驚有雀飛過滴💩落去)我下晝2點零鐘去到,鋪入面坐滿晒人,出面就有位揀,我地兩個人就坐左出面。母親大人話起身冇耐唔想食咁飽,佢叫左個沙律配咖啡,我就叫左個benedit配伯爵茶煙三文魚凱撒沙律($58)啲菜雪得夠凍而且好新鮮爽口,煙三文魚大塊之餘仲好肥美唔會好咸,醬汁和芝士下得剛好,冇左焗麵包粒就稍為遜色左少少。跟餐飲品:即磨咖啡Cafe黎講咖啡都算係一樣重要既菜色,但是佢杯咖啡有點失望。咖啡底比較淡味,自己落完少許奶同糖,咖啡味幾乎蓋過晒。班尼迪蛋配巴馬火腿($58)佢有三文魚同火腿選擇,因為叫左個三文魚沙律廢事一樣,就揀左巴馬火腿。個蛋都整得好滑,有做到流心,麵包有烘過,唯獨是荷蘭汁得個色水但冇乜味,不過我選擇左火腿,佢既咸配搭一齊食,味道又岩岩好這個價錢吃得呢個水準,絕對物超所值。兩人total 120蚊有找,好抵食,係出面可能只係食到一個餐。希望Soul Cafe長做長有
(不過屋企人好驚有雀飛過滴💩落去)

煙三文魚凱撒沙律($58)
煙三文魚凱撒沙律

跟餐飲品:即磨咖啡
即磨咖啡

班尼迪蛋配巴馬火腿($58)
Benedit蛋配巴馬火腿

這個價錢吃得呢個水準,絕對物超所值。

希望Soul Cafe長做長有