2024-04-12 0 瀏覽
❤️今日同朋友無意中發現呢間 'Sogno Cafe x 雞翼山',鍾意食雞翼既我地,就梗係好奇地入去試下啦8️⃣種唔同口味既雞翼隻隻都好想試,最後揀左🌹文青風玫瑰,🍋西檸酸甜,🧄港式避風塘蒜香,🥚鼠尾草咸蛋黃,🦀山葵蟹籽味既雞翼組成既🎡雞翼摩天輪😍🤔原本以為玫瑰味會有啲奇怪,但係原來唔係嫁,反而係好清新好juicy(我同朋友都最愛呢隻味)🍋西檸酸甜味:酸酸甜甜好開胃🥚鼠尾草咸蛋黃:咸蛋黃汁包住成隻雞翼,啖啖都有咸蛋黃既咸香味👍🏻🦀山葵蟹籽:我最期待既口味😍果然無令我失望🧡最後我地仲加左個 🧀三重芝士雞翼+蝦多士,鍾意食芝士既人唔好錯過😋真係會食完想再食,等我諗吓下次食咩味先🤪

🍋西檸酸甜味:酸酸甜甜好開胃

🦀山葵蟹籽:我最期待既口味😍果然無令我失望

2023-05-11 460 瀏覽
好開心呀!終於試到雞翼山啦,想試好耐架啦!睇到個餐牌,每隻味都好似好好味,好想每一隻味都試哂,今次就揀咗兩隻味,每樣有八隻,買完即刻衝返屋企,趁佢熱辣辣即刻食。揀咗黑松露武士,有啲紫菜喺面,不過因為外賣返屋企,所以啲紫菜到林晒啦,少少黑松露味,啲煤氣味唔係太勁,雞翼醃得好入味,除咗表面啲皮有味,啲肉都好好味,同埋都好Juice,正呀!第二款揀咗避風塘口味,呢個重味少少,鹹咗少少,有少少辣,幾野味,啲炸蒜脆卜卜,好味呀!下次會再嚟試埋其他味🤭
下次會再嚟試埋其他味🤭
外賣自取
2023-05-06 312 瀏覽
星期日想搵個靚靚餐廳,坐得舒舒服服咁食個下午茶, 去到南浪一帶,發現果一頭開左幾間有室外坐位的餐廳,價錢都偏高。大部分都無下午茶套餐,全部食物、飲品都係散叫。我叫左2杯飲品,加2份雞翼。雞翼一份6隻,係同一個口味,如果想試多一個口味就要叫2份,其實6隻一份真係有d多,因為全部都有層炸左嘅脆皮,每隻都肥肥的、脹卜卜、好大隻。我試左咸蛋黃味及咸檸檬味。咸蛋黃味雞翼係真材實粒嘅,食到咸蛋黃粒,咸蛋黃出油所以炸完有小小起泡,正常。味道唔會太咸,幾香幾好味。雞翼外脆内軟,仲保留住雞翼嘅肉汁,即叫即炸,雖然等得比較耐,但係口感超正,等耐d都值得。另一款咸檸檬味係咸味加酸酸甜甜味的,在炸皮上淋左甜酸醬,所以無咁脆,非常重口味,真係好酸,我呢個味道有新意,但真係覺得一般,下次唔會叫。飲品揀左熱mocha, 咖啡味偏苦,唔夠朱古力味。另外,鮮果沙冰,好正!總價$150,12隻雞翼加2杯drink, 算好貴。

總價$150,12隻雞翼加2杯drink, 算好貴。
2023-04-09 242 瀏覽
平時喺旺角食開冇座位嘅雞翼山,今日就黎到屯門堂食雞翼山😋😋😋🍽餐廳有室外同室內座椅,室外大約有六張四人枱,室內大約有10個位左右,而且有太陽曬擋陽光,呢種天氣都坐得舒服!文青風玫瑰雞翼 $58雞翼熱辣辣,炸到外皮非常脆,沾滿玫瑰蜜糖好惹味,另外加上玫瑰花瓣碎做裝飾點綴✨😜打卡一流💯💯💯鐵板牛肉&雞上髀柳配珍珠米飯 $75珍珠飯配上黑椒汁,飯粒粒粒分明,珍珠米好有口感,份量充足!另外肉嘅份量都好足,飽肚之選😝啱晒陪女朋友打卡嘅男士👍🏻Cafe來講價錢同質素成正比👍🏻亦可以帶寵物坐室外進食🫶🏻室外環境舒適,天氣許可嘅情況下建議坐室外享受輕鬆嘅一餐😋

文青風玫瑰雞翼 $58

鐵板牛肉&雞上髀柳配珍珠米飯 $75
珍珠飯配上黑椒汁,飯粒粒粒分明,珍珠米好有口感,份量充足!
另外肉嘅份量都好足,飽肚之選😝啱晒陪女朋友打卡嘅男士👍🏻

2023-04-03 175 瀏覽
太好味 太方便尤其是疫情時段 食過無數次雞翼原來可以有咁多種味😄👍除咗雞翼 佢有意粉、薯條仲有摩天輪小食🥰🥰啱晒網紅或鐘意打卡嘅女仔/男仔❤️☺️佢有時仲會推出期間限定例如有下午茶任食套餐關東煮系列等等唔係廣告 呢間都真係要試吓嘅😄😋😋🤭
太好味 太方便
尤其是疫情時段 食過無數次
雞翼原來可以有咁多種味😄👍

除咗雞翼 佢有意粉、薯條
仲有摩天輪小食🥰🥰
啱晒網紅或鐘意打卡嘅女仔/男仔❤️☺️
佢有時仲會推出期間限定
例如有下午茶任食套餐
關東煮系列等等
唔係廣告 呢間都真係要試吓嘅😄😋😋🤭
2023-02-04 208 瀏覽
呢日路過屯門做野,早左到時間又多,所以係附近想搵間野坐低飲杯野。結果見到呢間雞翼山,睇嚟主打雞翼,睇落去好似都幾好食,可惜今次只想飲杯野😛下次有機會試吓雞翼喇老公叫左最基本嘅咖啡,我就叫左芝麻咖啡😆真係好香芝麻味,香到唔係好飲到咖啡味添🤣不過真係好好飲👍🏻👍🏻👍🏻見到有是日蛋糕,又試吓先🤩就咁睇好似好普通,不過又係幾好食喎,佢落左啲檸檬皮碎,所以好香好清新🤭
下次有機會試吓雞翼喇

老公叫左最基本嘅咖啡,我就叫左芝麻咖啡😆

真係好香芝麻味,香到唔係好飲到咖啡味添🤣
不過真係好好飲👍🏻👍🏻👍🏻

見到有是日蛋糕,又試吓先🤩

餐廳名稱:So Sogno Cafe x 雞翼山 今日行過~就試下啦~不過,我朋友就唔鐘意食雞翼的,所以,我哋就叫咗2個意粉啫☺️1. 韓式泡菜大蝦煮年糕(轉意粉)幾創新的菜式,幾特別,有一種創新又和諧的感覺,不過,都幾辣,蝦都幾爽口👍🏻價錢:$88好味程度:😋😋😋/5個滿分價錢抵食度:💰💰💰/5個滿分整體感覺:❤️❤️❤️/5個滿分推介程度:👍🏻👍🏻👍🏻/5個滿分——————————————————————2. 慢煮雞上脾柳鮮茄扁意粉幾有蕃茄味道,雞肉質地尚算滑身,意粉煮得軟硬程度不差,係經典菜式,無乜大驚喜。價錢:$78好味程度:😋😋😋/5個滿分價錢抵食度:💰💰💰/5個滿分整體感覺:❤️❤️❤️/5個滿分推介程度:👍🏻👍🏻👍🏻/5個滿分——————————————————————3. Cappuccino 一杯好似用家用咖啡機沖嘅咖啡咁,一杯要幾十蚊嘅咖啡無拉花,會令客人覺得更加唔值得。價錢:$40好味程度:😋/5個滿分價錢抵食度:💰/5個滿分整體感覺:❤️/5個滿分推介程度:👍🏻/5個滿分——————————————————————餐廳整體感覺:室外位置都幾乾淨,又可以比寵物坐,都幾好~如果~大
餐廳名稱:So Sogno Cafe x 雞翼山

1. 韓式泡菜大蝦煮年糕(轉意粉)

價錢:$88

價錢抵食度:💰/5個滿分
整體感覺:❤️/5個滿分
推介程度:👍🏻/5個滿分

——————————————————————
餐廳整體感覺:室外位置都幾乾淨,又可以比寵物坐,都幾好~如果~大家都係同我哋一樣,有帶寵物嘅可以嚟食下,不過,如果你對咖啡都有少少要求的話,就唔好飲咖啡啦⋯⋯
✏️
餐廳名稱:Sogno Cafe x 雞翼山 (屯門)
電話:31608696
地址:屯門海皇路23號御海灣地下19號舖

#食物小黑洞 #Sogno Cafe x 雞翼山 (屯門)
#我嘅正職係食盡全世界嘅餐廳,讓食物帶給你一些正能量
2023-01-22 131 瀏覽
有朋友同我講屯門雞翼山啲pasta好食…我食過旺角嗰間啲雞翼好好味仲推介啲朋友去食,點知聽到朋友話屯門嗰間有意粉仲要好食就去試吓我叫嘅係牛油果煙三文魚蟹籽醬油烏冬,$98,講真我冇諗住好食到飛起,但係上碟嗰下我真係呆咗,味道仲要同個樣係完全correlated最後我都費事勉強食晒佢,好在咖啡都ok,去咗隔籬P字頭間cafe再食過,終於明白點解人哋坐滿晒佢就冇乜人好少食到要寫食評,因為真係好希望佢有改善

好少食到要寫食評,因為真係好希望佢有改善

牛油果煙三文魚蟹籽醬油烏冬
2022-12-19 129 瀏覽
Tiramisu 麻薯窩夫配雪糕 $98可可粉苦苦地,同個Cream好夾,中和左,唔會好甜,窩夫中間空心,收埋左個雪糕。唔知係咪唔想個雪糕融得咁快,個窩夫係一啲都唔熱。港式避風塘蒜香雞翼 $58真係做到避風塘嘅味道,雞翼好入味,外面好脆口,雞肉保持嫩滑,加上爆多蒜同少少辣椒乾,微辣的。海鮮蟹子燉飯 $98帶子、大蝦、魷魚、日本珍珠米好足料,個汁唔會好漏,鮮味十足。牛油果煙三文魚蟹籽醬油烏冬 $98呢個就好普通,三文魚唔多,味道一般。Menu:
Tiramisu 麻薯窩夫配雪糕 $98
唔知係咪唔想個雪糕融得咁快,個窩夫係一啲都唔熱。

港式避風塘蒜香雞翼 $58

海鮮蟹子燉飯 $98
帶子、大蝦、魷魚、日本珍珠米
好足料,個汁唔會好漏,鮮味十足。

牛油果煙三文魚蟹籽醬油烏冬 $98
呢個就好普通,三文魚唔多,味道一般。

Menu:
07.11.2022 星期日Sogno Cafe x 雞翼山剛由大澳坐船回屯門,時間尚早,想吃個早晚餐,來到御海灣Sogno Cafe x 雞翼山,開業初期來幫襯過一次,當時吃烏龍茶麵、咖啡,味道不錯。今次來到餐廳座位佈置不同了,上次有個台,要步上才能坐上,而且有一排射燈,看來是很特別,但坐起來有些麻煩,而且射燈照著有點熱。今次台沒有了,變成二、四人枱,可以多坐一些客人。餐牌和之前差不多,如意粉、素食、小食;餐廳「雞翼山」顧名思義,主打雞翼,有十款口味之多,例如文青風玫瑰、港式鹹檸七、港式避風塘蒜香、濃口櫻花蝦、鼠尾草鹹蛋黃哥,各具特色。據說「榮獲新假期雜誌推薦為全港第一炸雞翼專門店,以獨門炸粉及創新口味,屢次受傳媒追訪及食客網紅追捧」。$58 六隻同款口味,或可選擇雞翼摩天輪-五款雞翼合拼$108,就可試多些口味,而且打卡拍照也佳。另外,還有「御海八餸煮」包括竹輪、油揚、大根、魔芋、黑蒟蒻、墨魚丸、芝士豆乳魚蛋,溫泉蛋,每款一件,$32,或者單點每款$8;下趟可以試試。香煎帶子蟹籽和風烏龍茶麵這款上一次試過,今次再食,烏龍茶麵吃起來像冷麵,加上帶子、蟹籽很美味。Peach Angle
07.11.2022 星期日
Sogno Cafe x 雞翼山

Peach Angle Smoothie
水蜜桃菠蘿沙冰
香香甜甜,但自己不適合喝沙冰,因為太凍,一飲就頭痛,你們會嗎?

敏心焙茶麻薯窩夫配雪糕
除主食外,也有刨冰 、窩夫 、蛋糕。
一上枱,雪糕已溶化大半;窩夫不脆不熱,惟一可取是有焙茶味,但實在有點失望。
敏心焙茶麻薯窩夫配雪糕

雞翼還未試過,下次有機會再試;香煎帶子蟹籽和風烏龍茶麵很好吃,值得推介。
2022-11-07
水蜜桃菠蘿沙冰
今日約咗兩個朋友食lunch,佢哋好好,專登就我入嚟屯門搵食,我哋揀咗哩間café,lunch佢有任飲任食menu。最初對於任飲任食嘅餐廳唔敢有太大期望,但最後竟然好有驚喜,食物同埋飲品嘅質素都好高!🏆 明太子卡邦尼扁意粉🍝成日覺得好食嘅卡邦尼意粉好難搵,但哩度嘅質素唔止合格,仲可以話係優異。意粉煮嘅時間控制得啱啱好,做到al dente嘅口感,醬汁加入溫泉蛋汁質感更滑,味道更香。中間加入蘑菇同煙肉片口感同味道更添層次。🥇 他他醬蝦多士 🦐🍞一口蝦多士,細細粒,唔會漏。蝦多士炸到好鬆脆,蝦肉彈牙,加上香濃他他醬,真係停唔到口,我哋都encore咗幾round。🥈 Sogno全日早餐真材實料,絕無欺場。炒蛋嫩滑,牛油🧈味香。特別鍾意佢加入烤菠蘿🍍,香甜開胃。蘑菇粒都好香好新鮮。🥉 麻薯窩夫🧇配雪糕賣相吸引,味道可口。窩夫加入麻薯真係叫人難以抗拒,口感煙靭Q彈,加埋朱古力雪糕同蜜糖一齊食真係人生一大享受。飲品我試咗凍mocha同牛油果🥑芝士奶蓋沙冰,兩杯都好高質。mocha味道好濃郁,咖啡同朱古力味都好香,兩者相輔相成,咖啡無酸味,我鍾意❤️。牛油果芝士奶蓋沙冰都好好飲,沙冰加入芝士奶蓋口感

🏆 明太子卡邦尼扁意粉🍝

🥇 他他醬蝦多士 🦐🍞

🥈 Sogno全日早餐

🥉 麻薯窩夫🧇配雪糕

飲品我試咗凍mocha同牛油果🥑芝士奶蓋沙冰,兩杯都好高質。mocha味道好濃郁,咖啡同朱古力味都好香,兩者相輔相成,咖啡無酸味,我鍾意❤️。牛油果芝士奶蓋沙冰都好好飲,沙冰加入芝士奶蓋口感好細滑,味道香甜,中間散發住陣陣嘅牛油果味,正!

真心高質,CP值高,埋單每人$178!搵日一定要帶我老公嚟!
2022-08-08 565 瀏覽
朋友話中環分店好正,近日Sogno係屯門開新店,一於去試下!屯門輕鐵站上車,屯門泳池站落車,係兩棟大廈中間,IEat對面,非常易搵!店舖比想像中細,大約有20個位,有室外及室內位置星期六5點半到,估唔到我地係係最早到嘅,不過食到7點半離開,都係得三枱客,外賣多過堂食!1. 明太子卡邦尼意粉 - 老公話超乎想像嘅好味,依家好少卡邦尼會用蛋漿撈👍🏻2. 金盞花茶醬配芫茜醬油 - 有驚喜,好清新嘅口味,唔會太重調味,不過芫茜味唔濃3. Sogno 全日早餐 - 非常一般,炒蛋最正,因為用牛油炒架!4. 南蠻雞配薯條 - 必點之選,炸物全部新鮮炸起,非常熱辣辣,雞塊超嫩!配上粗薯條,可以一次落四份😆5. 他他醬蝦多士 - 他他醬好好味,配上一口蝦多士,回味無窮!5. 他他醬蝦多士6. 吞拿魚碎蛋千層酥!? - 吞拿魚,有!碎蛋,有!千層酥,無!!!落單時,食物上枱時,都無店員講返聲千層酥缺貨,拎塊麥包hea我,要我食完自己估呢樣係咩黎🙈7. 田園沙律 - 食物如圖,正正常常,無特別8. Brownie - 微熱嘅brownie ,一口咬落去,香濃嘅朱古力味,正!配上數粒核桃,正正!9. 伯爵茶
店舖比想像中細,大約有20個位,有室外及室內位置

1. 明太子卡邦尼意粉

2. 金盞花茶麵配芫茜醬油

3. Sogno 全日早餐

4. 日式南蠻雞配薯條 5. 他他醬蝦多士

5. 他他醬蝦多士
5. 他他醬蝦多士 6. 吞拿魚碎蛋千層酥?!

7. 田園沙律 - 食物如圖,正正常常,無特別
7. 田園麻醬沙律

8. 布朗尼 Brownie

9. 伯爵茶戚風蛋糕 - 茶味香濃,無特別
9. 伯爵茶戚風蛋糕

10. 麻薯窩夫配蛋糕 - 窩夫就係要熱食先好食!但係呢份已經唔熱😢
配上有怪味嘅雲喱嗱雪糕,失望🥺
10. 麻薯窩夫配雪糕

牛油果芝士奶蓋沙冰 - 清新之選!其實牛油果 同 芝士味 都唔濃,但混合埋就好清新,唔錯!
牛油果芝士奶蓋沙冰

水蜜桃菠蘿沙冰 - 各大餐廳有售,普通沙冰一杯🤣

2022-08-06
1. 明太子卡邦尼意粉
2. 金盞花茶麵配芫茜醬油
4. 日式南蠻雞配薯條 5. 他他醬蝦多士
8. 布朗尼 Brownie
牛油果芝士奶蓋沙冰
2022-08-07 491 瀏覽
第一次聽Cafe放題,仲要有成10款食物同10款飲品,連加一都唔過$200,即刻上網book枱😛我同朋友決定每樣嘢食都試下,首先嚟咗兩個意粉,賣相同份量好似單點咁正,溫泉蛋震騰騰、卡邦尼醬汁creamy的嚟唔會好膩,雖然係放題但都有好多煙肉🥰另一款係煙鴨胸蘑菇意粉,醬汁非常濃郁、入面仲有粒粒蘑菇,口感同味道都滿分👍🏻最重要係意粉嘅生熟程度啱啱好,唔會太淋或者太硬,食得出廚師係好用心煮❤️餐牌原本有炸魚薯條,但廚師話嗰日啲魚唔靚,所以問我哋食唔食炸雞,試下當然無妨😆雞肉嫩滑多汁,表面炸到脆卜卜,亦有撒上適量嘅調味粉,整體嚟講唔錯,絕對好過去食連鎖炸雞店🤣薯角正正常常,店舖亦有提供茄汁同他他醬🥫蝦多士本身已經唔常見,估唔到可以喺放題食到,用料亦唔馬虎,麵包中間夾滿蝦膠,表面炸到金黃色🤩一啖接一啖好快就食曬,又唔會太飽肚,絕對係放題首選🤣吞拿魚碎蛋千層酥係預期中嘅味道,酥皮唔算鬆、有啲硬,內餡主要係沙律醬味🤔跟著係最令人期待嘅麻薯窩夫配雪糕,賣相同平時$70嘅甜品一樣,仲有奶蓋同焦糖漿🥳窩夫雖然即叫即制,但唔知係特登定無意,表面冇平時雞蛋仔嗰種脆,內外都係軟綿綿嘅口感,個人嚟講鍾意外脆內軟多啲
溫泉蛋卡邦尼意粉
煙鴨胸蘑菇意粉
炸雞薯角
蝦多士
吞拿魚千層酥
麻糬窩夫配雪糕
跟著係最令人期待嘅麻薯窩夫配雪糕,賣相同平時$70嘅甜品一樣,仲有奶蓋同焦糖漿🥳窩夫雖然即叫即制,但唔知係特登定無意,表面冇平時雞蛋仔嗰種脆,內外都係軟綿綿嘅口感,個人嚟講鍾意外脆內軟多啲,尤其是中間嘅麻薯已經淋淋地,可能普通窩夫會更好🙈雪糕揀得唔錯,玄米茶味香濃,連埋焦糖漿、成個甜品嘅甜度啱啱好,而且所有部分都好夾👍🏻

伯爵茶戚風蛋糕亦係重頭戲(唔記得影🥲),茶味香濃、蛋糕鬆軟、奶蓋綿滑,每個部分都做得好好,仲要有乾花做裝飾,放題有咁嘅水準應該都幾難得😭食完第一啖已經決定要翻兜,好似講得好誇張,但真係我食過最正嘅戚風蛋糕😋
牛油果奶蓋沙冰
Mocha
熱桑葚藍莓果茶
飲品亦絕不馬虎,例如牛油果奶蓋沙冰,好滑好順口,飲得出淡淡嘅牛油果香;Mocha竟然有拉花,朱古力味偏濃;水蜜桃菠蘿沙冰相對上就冇咁滑、溶得快啲,但比較清新、適合做放題嘅結尾;想養生嘅仲有熱桑葚藍莓果茶,酸酸甜甜好醒胃,總括而言,由食物到飲品都見到廚師嘅心機🥰
蕃茄凍湯
嗰日咁啱試緊新菜式 - 蕃茄凍湯,所以比咗我哋一人一杯試下,其實我係第1次喝🙈酸酸甜甜、咬到少少蔬菜粒,感覺幾新鮮😆

此終屯門比較遠,附近嘅住宅亦都未完全入伙,所以佢哋都話生意一般般🥲其實佢哋嘅出品真係好高質,希望各位可以多多支持💪🏻
溫泉蛋卡邦尼意粉
牛油果奶蓋沙冰
Mocha
熱桑葚藍莓果茶
2022-08-07 247 瀏覽
今次黎到屯門御海灣出面嘅餐廳食黎到雞翼山當然要叫雞翼可惜佢$58 六隻同款雞翼如果唔係一班人黎食 根本試唔到咁多口味😵‍💫每隻口味都好吸引 值得一試香煎帶子蟹籽和風烏龍茶麵係冷麵黎㗎 夏天食一流啊慢煮雞上髀柳鮮茄扁意粉最後當然唔少得叫埋甜品大滿足👍🏻👍🏻
今次黎到屯門御海灣出面嘅餐廳食

最後當然唔少得叫埋甜品
大滿足👍🏻👍🏻
2022-07-18
2022-07-07 246 瀏覽
颳風這天,無阻我和朋友吃雞翼之心!🌬儘管這家雞翼山的的地理位置不算就腳,我們也決定試試。💪🏻本來打算吃午餐,紅日市區人滿為患可想而知,但屯門泳池這家小店也一樣座無虛席,侍應告知需待上個半鐘左右,唯有改變策略,轉為吃晚餐吧!🍽午後,天文台宣佈將於大概六時懸掛八號信號,我們急忙致電店舖詢問會否關門,電話的一方彬彬有禮解答:若能出席,會如常讓我們用餐的。外面曾暴雨橫流,卻並未能停住我們的腳步,我踐過泥濘,弄得新鞋也沾了污泥,終於在六時抵達餐廳。由於下午打發時間期間,多吃了些,大家也並不太餓,最後決定點一客摩天輪和意粉。雞翼摩天輪(五款雞翼)🎡外表賞心悅目,堪稱「打卡神器」,我們點了以下味道:1. 原味雞翼——原汁原味,第一隻我便吃這款,以下口味的口感可參考這款,它的皮不會太厚,夠鬆脆,肉汁鮮嫩無比,為上品炸雞翼,美中不足是沒有啤酒可配搭2.黑松露蒜香武士雞翼——我們點了小辣,它上面有點紫菜,中和了黑松露的膩感,又增加了香氣和層次感3.港式避風塘蒜香雞翼——太久未吃過避風塘了!有一種莫名的親切感!4.鼠尾草鹹蛋黃雞翼——鹹蛋掛滿了雞翼,也有鹹香飄溢,不錯5.檸香山葵蟹籽雞翼——醬汁需自己沾上,
颳風這天,無阻我和朋友吃雞翼之心!🌬
儘管這家雞翼山的的地理位置不算就腳,我們也決定試試。💪🏻

雞翼摩天輪(五款雞翼)🎡
外表賞心悅目,堪稱「打卡神器」,我們點了以下味道:

4.鼠尾草鹹蛋黃雞翼——鹹蛋掛滿了雞翼,也有鹹香飄溢,不錯

5.檸香山葵蟹籽雞翼——醬汁需自己沾上,檸檬的酸味猶如一井清泉,雖不太吃出山葵味,但也是好吃的
檸香山葵蟹籽雞翼
鼠尾草鹹蛋黃哥雞翼
港式避風塘蒜香雞翼
黑松露蒜香武士雞翼

牛油果煙三文魚蟹籽醬油扁意粉🍝:
這個意粉較為失色,除了三文魚的味道外,其他味道亦不突出
牛油果煙三文魚蟹籽醬油扁意粉

飲品分別點了茶(忘了是什麼茶)、泡沫咖啡和牛油果沙冰,也普普通通,而我喝的則是咖啡,如果要再選的話,我會揀茶,茶壺可愛又消濟。
牛油果沙冰

令我們感動的是,我們用餐時,已是八號風球了,但店員都非常有耐性,待客殷勤親切!還有小驚喜!原來我的朋友中午已經到店留下了生日蛋糕,他們又要替我們保存蛋糕,又要主動為我們分切蛋糕,真心跟客人分享相聚的喜悅,真是令人感受到四個字——「賓至如歸」!♥️
生日
檸香山葵蟹籽雞翼