2024-06-06 0 瀏覽
一向都鍾意食麻糬波波嘅我,由上年初初開業要排隊半小時以上,到而家都一直回購😋😋❣️肉鬆麻糬波波本人最推介呢個味道,入邊嘅肉鬆同麻糬波波好夾😋😋😋😋😋❣️朱古力麻糬波波爸爸同阿女最鍾意,個人認為唔係好甜😋😋😋😋😋❣️芝士麻糬波波芝士味好好味,用氣炸鍋整熱仲正😋😋😋😋😋❣️抹茶紅豆麻糬波波曾經有一段時間唔係成日有㗎,同事大愛😋😋😋😋😋唔好講笑,我每次去最少買兩包😍😍😍

❣️肉鬆麻糬波波
本人最推介呢個味道,入邊嘅肉鬆同麻糬波波好夾😋😋😋😋😋

❣️朱古力麻糬波波
爸爸同阿女最鍾意,個人認為唔係好甜😋😋😋😋😋

❣️芝士麻糬波波
芝士味好好味,用氣炸鍋整熱仲正😋😋😋😋😋

❣️抹茶紅豆麻糬波波
曾經有一段時間唔係成日有㗎,同事大愛😋😋😋😋😋

唔好講笑,我每次去最少買兩包😍😍😍
外賣自取
🥯🫙🥡足料麻糬波麻糬酥▫️麻糬波波原味$25@6個,其他口味$35@6個,但只可以選2款口味☑️麻糬波波(肉鬆)☑️麻糬波波(朱古力)當日下午四點幾去到,抹茶味及紫薯味已經售罄,所以要左朱古力味同埋肉鬆味。波波都算大粒,外皮較硬,但肉鬆味入面比較空心,入面有少量鹹香十足嘅肉鬆。而朱古力味就比較實心,有好多半溶嘅朱古力粒,朱古力味好香濃,又唔會好甜,好味👍🏻會encore☑️麻糬酥酥 (開心果味) -$30一罐大約有8-10粒,好足料,每粒都包含左大量果仁及開心果,都香開心果味。仲有士多啤梨乾同麻糬喺入面,外脆內軟。
🥯🫙🥡
足料麻糬波麻糬酥

☑️麻糬波波(肉鬆)
☑️麻糬波波(朱古力)

☑️麻糬酥酥 (開心果味) -$30
2024-03-15 237 瀏覽
我今日去上環辦事,順道經過永和街 31號地舖的Silver Mine Bake,見到條龍唔係好長,我都去排隊買蔴糬波波。我買左榛子朱古力蔴糬6粒$50,芝士蔴糬3粒拼肉鬆蔴糬3粒$35。我覺得肉鬆蔴糬最好味。

2024-03-07 209 瀏覽
My work neighbour got a bag of baked mochi ballzzz to share! She got the chocolate chips; green tea and red bean; and pork floss flavours. She had a bad day so the boss saved the last chocolate one for her, so sweet! The pork floss one was very special: savoury and tasted like the pork floss buns in bakeries, in a more chewy way! I also tried the green tea one, which has a big lump of sweet red bean paste inside the hollow mochi ball. Would be better if the red bean paste can cling onto the moch

I also tried the green tea one, which has a big lump of sweet red bean paste inside the hollow mochi ball. Would be better if the red bean paste can cling onto the mochi shell.

1K
2024-02-23 305 瀏覽
今日同同事食完lunch唔夠飽 佢就帶咗我嚟買麻糬波波keep住都有條5-6個人左右嘅人龍 排咗10分鐘內就買到嚕全都是麻糬波波原味$25有6粒 好佛心其他味就$35有6粒 每袋可以揀兩款味每甩波波都圓滾滾 漲卜卜 又大大甩外層少少脆咬落去都幾有口感$35有6甩嚟講 都算抵食🙌🏻肉鬆omg 入面係滿滿嘅肉鬆🥺有被驚艷到耶~暫時覺得依款最好食朱古力朱古力味好香濃 都唔錯芝士依個反而一般般 無乜芝士香下次會再買肉鬆同朱古力
今日同同事食完lunch唔夠飽 佢就帶咗我嚟買麻糬波波

依個反而一般般 無乜芝士香

下次會再買肉鬆同朱古力
2024-02-19
外賣自取
岩岩開嘅時間食過幾好味,所以周不時都會買黎食,大約開左三個月左右、有一日買一袋番黎、有啲係好熱 有啲係凍!?咬落去個心係凍 係好似雪櫃攞出黎未解哂凍果種,之後就無再回購過,質素參差,唔值依個價,無諗過會到隔夜麵包番黎,我當時真係非常憤怒,但已離開中環 無法番鋪頭反映。仲有、中環店個啲妹,態度麵幾差下,仲黑口黑面!我寧願貴少少去番銅鑼灣James bonbon買、起碼唔會係凍!!!!!!!!!!!!真係嬲死同妹差嘅體驗!
岩岩開嘅時間食過幾好味,所以周不時都會買黎食,
大約開左三個月左右、有一日買一袋番黎、
有啲係好熱 有啲係凍!?
咬落去個心係凍 係好似雪櫃攞出黎未解哂凍果種,
之後就無再回購過,質素參差,
唔值依個價,無諗過會到隔夜麵包番黎,
我當時真係非常憤怒,但已離開中環 無法番鋪頭反映。
仲有、中環店個啲妹,態度麵幾差下,仲黑口黑面!
我寧願貴少少去番銅鑼灣James bonbon買、
起碼唔會係凍!!!!!!!!!!!!
真係嬲死同妹差嘅體驗!
外賣自取
SILVER MINE BAKE💚梅窩麻糬王 嘅姊妹店!估唔到而家氹仔都食到啦,有6️⃣款口味麻糬波波😱:原味、伯爵茶、芝士🧀、朱古力🍫 、肉鬆、同白摩卡(限定),麻糬波波每日新鮮製造!-🚶:澳門店不用排隊🤭-1️⃣「原味麻糬波波🟠($25)」original2️⃣「伯爵茶麻糬波波🫖($30)」earl grey3️⃣「芝士麻糬波波🧀($35)」cheese4️⃣「肉鬆麻糬波波🐷($35)」pork floss5️⃣「朱古力麻糬波波🍫($35)」chocolate6️⃣「白摩卡麻糬波波☕️($35/6)」white mocha-脹卜卜,超級煙韌中,見到一大盤新鮮出爐,🤪,表面微脆,可惜中間比較空心,mocha味一定要試❤️‍🔥,超級香咖啡同朱古力味,中間有軟心;而伯爵茶味淡淡地都ok香,食得出去落咗好大量茶葉~Mochi balls👍🏻-
🚶:澳門店不用排隊🤭
1️⃣「原味麻糬波波🟠($25)」original
2️⃣「伯爵茶麻糬波波🫖($30)」earl grey
3️⃣「芝士麻糬波波🧀($35)」cheese
4️⃣「肉鬆麻糬波波🐷($35)」pork floss
5️⃣「朱古力麻糬波波🍫($35)」chocolate
2024-02-09 171 瀏覽
最近見到好多人都講 Silver Mine Bake 嘅麻薯波波好食,所以前幾日去開上環就順便買嚟試試!我個人好鍾意肉鬆,嚟之前就已經諗好左一定要試試佢地嘅肉鬆麻薯波波。當日見到仲有粟米吞拿魚麻薯波波,所以我就要左肉鬆同埋粟米吞拿魚麻薯波波(一包 $35,有 6 個,可以揀 2 個唔同嘅口味)肉鬆麻薯波波 - 鍾意肉鬆嘅朋友應該都會鍾意粟米吞拿魚 - 都Ok,但肉鬆好食啲個人覺得佢地嘅麻薯波波就係普通平時大家食到個種,冇網上面講得咁驚豔,我覺得佢地嘅麻薯波波外皮偏乾少少,但佢地勝在口味比較特別,如果大家路過,又唔洗排隊等嘅話,都可以試下。

肉鬆麻薯波波 - 鍾意肉鬆嘅朋友應該都會鍾意

粟米吞拿魚 - 都Ok,但肉鬆好食啲

外賣自取
Silver mine bake🧁 之前大排長龍麻糬波波店,今次經過竟然冇人排隊!仲要好齊味,所以決定要二坊,再試下新口味!🍑Matcha 抹茶🍵今次叫咗雙拼,每隻味三粒,試咗之前一直買吾到既抹茶味。佢每一粒都好大,但中間偏空心,而抹茶味好香同好濃,但又吾會有草青味,而中間有紅豆蓉,吾會好甜或者好油,幾好食🍑紫薯🍠另外,我都叫咗一款之前未試過既口味,佢裡面有紫薯蓉,試過好多間,多會有椰油味或者化學味,但係佢地味道好自然,真係食到平常蒸紫薯既味道,吾錯
Silver mine bake🧁

🍑Matcha 抹茶🍵

抹茶
🍑紫薯🍠

紫薯味

抹茶
紫薯味
差唔多每個星期五同同事出去食晏都會排隊買一次呢間麻糬波波🍪· - - · - - · - - ·🔸 抹茶紅豆麻糬波波 $35/6🔹 冰鎮桃茶 加購價$15· - - · - - · - - ·因為個個星期五都食~已經試曬佢每一個味👀佢間唔中會出啲限定味道👅原味係$25有6個🍪🍪其他有餡料嘅味 $35有6個,抵食!可以mix 2個味,或者3個有餡料既味mix煙煙韌韌好好食~唔怪得咁多人排雖然多人排~都好快就買到店舖細細,裝修得幾精緻,好受OL歡迎😆我覺得最好食嘅味道排名😋🎖️肉鬆 (最推薦要試)🥇抹茶紅豆 (成日賣曬)🥈朱古力🥉紫薯
差唔多每個星期五同同事出去食晏都會排隊買一次呢間麻糬波波🍪
· - - · - - · - - ·
🔸 抹茶紅豆麻糬波波 $35/6
🔹 冰鎮桃茶 加購價$15
· - - · - - · - - ·

因為個個星期五都食~已經試曬佢每一個味👀
佢間唔中會出啲限定味道👅
原味係$25有6個🍪🍪
其他有餡料嘅味 $35有6個,抵食!
可以mix 2個味,或者3個有餡料既味mix
煙煙韌韌好好食~唔怪得咁多人排
雖然多人排~都好快就買到
店舖細細,裝修得幾精緻,好受OL歡迎😆

我覺得最好食嘅味道排名😋
🎖️肉鬆 (最推薦要試)
🥇抹茶紅豆 (成日賣曬)
🥈朱古力
🥉紫薯

• 抹茶紅豆麻糬波波
2024-01-11 199 瀏覽
以前未出名既時間去食過,真係好好食好足料依架大排長龍, 人多左反而質素差左🥲今次買左肉鬆同芝士味芝士真係得個殼,入面有薄薄地一層既芝士真係好失望,退步左好多肉鬆都仲可以既🫠希望可以返返去以前既水準
以前未出名既時間去食過,真係好好食好足料
依架大排長龍, 人多左反而質素差左🥲

今次買左肉鬆同芝士味
芝士真係得個殼,入面有薄薄地一層既芝士
真係好失望,退步左好多

肉鬆都仲可以既🫠
希望可以返返去以前既水準
2023-12-15 1554 瀏覽
唔洗入到離島 而家好多地方都開設左呢間人氣梅窩麻糬王嘅分店😚已經回購過好多次 終於試齊晒全部味💕店員話下星期會出榴槤味 鍾意食嘅千祈唔好放過🧡.📌有餡mix $35/6麻糬波波口感唔錯 煙韌有咬口 外層帶點硬脆🥰但略嫌包體太薄 冇軟糯口感 餡料都唔算多 好空心🙈.1️⃣原味食落出奇地蛋味濃郁又香甜 再加入粒粒黑芝麻 更香口 個味有啲似芝麻蛋卷🖤.2️⃣肉鬆內餡係鹹鹹甜甜嘅肉鬆 好有咬口 同香甜原味包身嘅芝麻好夾🐷.3️⃣朱古力深啡外表唔係得個樣 內外都有朱古力粒粒 焗熱番半融 可可甘甜味幾濃郁 唔會好甜🍫.4️⃣芝士夾心係車打芝士片 但同包身好分離 食落甜味較重 芝士鹹香唔突出 感覺似係原味 再加啖芝士咁🧀️.5️⃣抹茶紅豆茶底夠苦澀 有茶香 但少左份回甘 味道偏似綠茶多過抹茶🍵紅豆蓉香甜綿滑 仲帶點原粒咬口🫘.6️⃣紫薯上環分店獨有口味✨紫薯餡綿密香滑 味道清甜 不過原本包身帶甜味 配合起嚟甜度相對較高 但呢款內餡同包體比例好好💜

📌有餡mix $35/6

芝士麻糬波波
抹茶紅豆麻糬波波
紫薯麻糬波波
2023-11-20 654 瀏覽
上環長龍麻薯波波專門店 呢間平時好多人排隊 咁啱見到有新鮮出爐去試試 (價錢可以睇圖)最平⭐️原味$25/6粒🥰.⭐️朱古力麻薯波波$35/6粒😍啱啱新鮮出爐 每一粒都脹卜卜👍🏻咬開少少脆皮 佢哋嘅脆皮唔會食到成地碎👍🏻咬開幾軟熟 口感高分 🤔再咬多啖空心程度幾高除此之外 ⭐️肉鬆味都多人鐘意😋焗完燶燶哋 會多咗一種少少焦香 芝麻香🤔我食到最尾先感受到肉鬆沙律味整體唔錯 幾好食 😅但肉鬆真係好少.仲有佢哋只係收現金仲有一袋只可以買兩隻味.(題外話:佢地舖頭招牌冇名 得三隻笑哈哈公仔 所以我以後會叫佢做三隻廚師手🤣)..#SilverMineBake (中環) Silver Mine Bake地址:中環永和街31號地舖.⭐️評分:味道:4.2/5環境:-/5服務:-/5抵食:3.5/5 佢唔係貴 但有更平選擇 綜合搞到低分左.鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同撳埋右上鐘仔超感謝你嘅支持🙏🏻一齊見證我脂肪成長.
⭐️朱古力麻薯波波$35/6粒
服務:-/5
抵食:3.5/5 佢唔係貴 但有更平選擇 綜合搞到低分左
鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同撳埋右上鐘仔
超感謝你嘅支持🙏🏻一齊見證我脂肪成長
朋友知我經開上環,就即刻推介sliver mine bake 叫我記得試😆😆😆我買完忍唔住試咗一舊😝又幾好味wor!涵料充足😋口感有層次,有驚喜👍買咗朱古力,紫薯同原味,全部都好味😋$35/5,性價比高希望遲d喺其他區都食到Sliver mine bake既麻薯波波

2023-10-08
2023-10-28 431 瀏覽
知道有這家人龍麻糬波波店大約半年,當時途經中上環附近,大約兩三點左右,門口大概有20-30人排隊,重要唔係好郁既,所以放棄左啦。尋晚大約七點,見到冇人所以立刻入去啦,被告知只係剩返肉鬆味,其實首選唔會係肉鬆,不過唔想又食唔到,咁就買一包試吓。 有驚喜喎,首先佢哋嘅麻糬係整得好好,好煙韌又軟熟,配上d肉鬆有些少既咸香,係會用好味嚟形容。行過經過都值得去買嚟食下。希望下次可以唔使排長龍都可以買到其他味道啦