2019-09-18 9329 瀏覽
幾個月前嚟食過,今日諗唔到食咩就再同同事嚟左食Lunch set真係好平大概五六十蚊就有一個仲要包埋餐湯同飲品係銅鑼灣嚟講真係好平好平好平餐湯正常發揮啦我就揀左荔枝柚子乳酪梳打同事就揀左熱柚子薑韓燒牛肉炒粉絲 $58個汁帶少少甜味,牛肉又入味,味道好夾醬料同配菜撈埋粉絲真係好正鐵板炸雞配公仔麵 $68可以揀蕃茄芝士或者咖喱汁我地就揀左蕃茄芝士有好多炸雞蕃茄汁好酸好開胃不過兩者比較我就鐘意粉絲多啲濃味啲又惹味啲魚籽蝦他他配黃金鹹蛋多士 $68黃金鹹蛋多士好好食好香鹹蛋味但個蝦他他就只係一般般如果落少少沙律醬,味道濃返少少就好啦如果唔加小食既話,每人都只係幾十蚊,食得過
幾個月前嚟食過,今日諗唔到食咩就再同同事嚟左食

Lunch set真係好平

我就揀左荔枝柚子乳酪梳打
同事就揀左熱柚子薑

韓燒牛肉炒粉絲 $58
韓燒牛肉炒粉絲

個汁帶少少甜味,牛肉又入味,味道好夾
醬料同配菜撈埋粉絲真係好正

魚籽蝦他他配黃金鹹蛋多士 $68

黃金鹹蛋多士好好食
好香鹹蛋味

但個蝦他他就只係一般般
如果落少少沙律醬,味道濃返少少就好啦
如果唔加小食既話,每人都只係幾十蚊,食得過
2019-08-26
2019-09-04 2033 瀏覽
呢間Seoulmate Cafe大玩諧音,有soulmate靈魂伴侶嘅意思,非常出名,都想試好耐㗎啦,終於抽倒時間同朋友去試一試😝點左兩個main同一杯嘢飲,賣單都唔使$300 , OK喎🤭烏卒卒火山鰻魚櫻花蝦飯 Volcano Meringue Eel&Butggot, Sakura Shrimp Rice HKD148.00見到佢寫每日限量供應,個樣又咁得意,我同朋友都好鍾意食鰻魚,就決定試一試呢個招牌菜🤗😋咁佢需時大概20分鐘,等左一陣間,熱辣辣嘅烏卒卒火山鰻魚櫻花蝦飯就上枱啦!!‼️提提大家小心隻碟好熱‼️先頭以為佢得個樣,點知又唔係喎!竟然好好味,入面啲飯嘅鰻魚味非常之濃郁,亦都有為數不少嘅鰻魚切片,仲有好多櫻花蝦😱而且一勺起仲有芝士🧀拉絲,滿足晒視覺同味覺呀!🤣♥️卡邦尼炒年糕 Carbonara Korean rice cake HKD88.00我就對炒年糕冇乜興趣嘅,不過朋友話幾特別想試吓,就叫啦🤗咁咬落去舊年糕煙煙銀銀咁,唔會過惗或者過硬,同埋有充滿Carbonara嘅味道,都非常之香👍🏻同埋啲煙肉一齊食,充滿鹹香👍🏻摩卡咖啡 Coffee Mocha HKD36.00雖然

‼️提提大家小心隻碟好熱‼️

我就對炒年糕冇乜興趣嘅,不過朋友話幾特別想試吓,就叫啦🤗

摩卡咖啡 Coffee Mocha HKD36.00

雖然個拉花唔係話好靚,但係飲落去嗰陣mocha味好好味😋分量亦都算大杯,收貨!
  • 卡邦尼炒韓式年糕
  • Coffee  mocha
2019-08-27 5327 瀏覽
要抓緊潮流觸覺,就必定要走入韓國時代,體驗下佢地最新玩味極濃既韓式Café啦!呢到以簡潔既雲朵彩繪做裝飾,有種清新雅緻既感覺,但原來佢最殺食既係出面有個Outdoor位係打卡好chill咖!就算出面30幾度都無礙我衝出去影相既念頭呀!👇📌窩蛋肉鬆拌飯 - $52👉大大隻雞蛋係正中間特別搶眼,第一時間緊係要餵飽相機先啦,呢個拌飯足料又豐富,南瓜粒、肉碎、蘿蔔絲,中間配埋紫菜,加埋醬汁撈埋一齊食,幾有風味,唔錯!📌鐵板咖哩雞公仔麵- $68👉用鐵板熱辣辣呈上,咖哩同炸雞鋪滿哂成個鐵板,果然韓式公仔麵同我自己整既係有少少唔同,佢地會整得特別彈牙爽口,完全唔會太腍既感覺,雖然看似簡單既菜式,但都要講究功夫!📌紫薯焦糖燉蛋 – (+$25)👉甜品只要係Lunch Set加$25就有,甜品有兩款當然要試勻佢啦,燉蛋好滑溜,食到濃郁蛋味,底層全部都係紫薯蓉呀!紫薯控請注意呀!甜度岩岩好,唔會搶左蛋味,食得過!📌韓國米酒意式芝士蛋糕 – (+$25)👉以韓國米酒代替冧酒,究竟有咩唔同呢?就係酒香會略嫌比一般既更加清新,可可粉仲有種淡香既味道,必食之選呀!▪ 綠茶紅豆拿鐵 - $46▪ 荔枝柚子雞尾酒
要抓緊潮流觸覺,就必定要走入韓國時代,
體驗下佢地最新玩味極濃既韓式Café啦!
呢到以簡潔既雲朵彩繪做裝飾,有種清新雅緻既
感覺,但原來佢最殺食既係出面有個Outdoor位
係打卡好chill咖!就算出面30幾度都無礙
我衝出去影相既念頭呀!👇

📌窩蛋肉鬆拌飯 - $52
👉大大隻雞蛋係正中間特別搶眼,
第一時間緊係要餵飽相機先啦,
呢個拌飯足料又豐富,南瓜粒、肉碎、
蘿蔔絲,中間配埋紫菜,加埋醬汁撈埋
一齊食,幾有風味,唔錯!

📌鐵板咖哩雞公仔麵- $68
👉用鐵板熱辣辣呈上,咖哩同炸雞鋪滿哂
成個鐵板,果然韓式公仔麵同我自己整既係有
少少唔同,佢地會整得特別彈牙爽口,
完全唔會太腍既感覺,雖然看似簡單既菜式,
但都要講究功夫!

📌紫薯焦糖燉蛋 – (+$25)
👉甜品只要係Lunch Set加$25就有,
甜品有兩款當然要試勻佢啦,
燉蛋好滑溜,食到濃郁蛋味,
底層全部都係紫薯蓉呀!紫薯控請注意呀!
甜度岩岩好,唔會搶左蛋味,食得過!

📌韓國米酒意式芝士蛋糕 – (+$25)
👉以韓國米酒代替冧酒,究竟有咩唔同呢?
就係酒香會略嫌比一般既更加清新,
可可粉仲有種淡香既味道,必食之選呀!

▪ 綠茶紅豆拿鐵 - $46
▪ 荔枝柚子雞尾酒 - $72
▫ 我會比較偏向荔枝柚子Cocktails,
比較有特色,而且酒味唔重,荔枝味反而
比較濃郁!整體埋單都係每人$100左右,抵食!
2019-08-27
  • 紫薯焦糖燉蛋
  • 韓國米酒意式芝士蛋糕
  • 鐵板咖哩雞公仔麵
  • 窩蛋肉鬆拌飯
2019-08-24 3680 瀏覽
來到銅鑼灣想找個咖啡廳食點東西休息記得朋友推介過這間 所以就去探店看看~環境挻大的 裝修挻韓式簡約風格挻不錯外面還有坐位 可惜天氣太熱了 沒有人坐這裡也有一兩個挻好的打卡位 我也拍了照片松鼠妹妹還可以扮女王受民眾敬仰的樣子🤭·草莓芝士奶蓋 HKD$18賣相不錯的飲品 用來拍照打卡挻不錯呢📸📸芝士奶蓋不會太咸 草莓味道飲乳酪挻香的味道·紅豆椰沫咖啡 HKD$16這個配搭的咖啡第一次飲 味道像紅豆冰的感覺但又飲到咖啡的香味 第一次飲感覺挻新鮮🤤·香煎肉眼扒配薯菜 HKD$76牛扒是全熟 肉汁挻多及有咬感 醬汁是分開的可以按自己喜好而決定 薯菜挻脆的口感·鐵板芝士雞公仔麵 HKD$68選擇了蕃茄芝士味道 芝士有很多😋食到很滿足雞件挻酥脆 用醬汁來撈公仔麵挻新鮮的配搭·阿華田窩夫 HKD$57.6這個是夏日推出的甜品 跟午餐叫還會有8折窩夫鬆脆不硬身 配上醬汁/雪糕來個冰火二重奏🤭·紫薯焦糖燉蛋 Creme Brulee HKD$25面頭有煙韌的糯米糍 表面看似平平無奇的燉蛋裡面是紫薯🤣 與平常食開的不同 但很滑身😋環境挻不錯 若果天氣涼快一點還可以出外面拍照片以銅鑼灣一帶來說午餐的價錢算便宜

來到銅鑼灣想找個咖啡廳食點東西休息
記得朋友推介過這間 所以就去探店看看~
環境挻大的 裝修挻韓式簡約風格挻不錯

以銅鑼灣一帶來說午餐的價錢算便宜🥳🥳
難怪到午餐時間就如此多人 挻火爆的咖啡廳[得意]

2019-08-21
2019-07-29 4985 瀏覽
餐廳名字:Seoulmate Cafe📍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場4樓重點: 韓式Cafe*******Kay Gor 約左一班舊同事出來吹下水去到銅鑼灣當然要搵間Cafe食下野吹下水啦地方都頗大,而且有戶外位座位的距離寬闊,舒適寬敞烏卒卒火山鰻魚櫻花蝦飯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Menu食物相都好吸引外型非常可愛,火山做王題仲有表情樣超得意仲有蛋黃漿,好似熔岩甘好Cute切開灰色的外層原來係蛋白,內裡就有鰻魚飯蛋黃漿慘入飯中,再配合櫻花蝦、芝士同鰻魚汁鰻魚櫻花蝦飯依然好熱,還會出煙!鰻魚切粒,份量多個味道真係好好味軟殻蟹pizza👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻咸蛋黃醬味濃,軟殻蟹都份量好多我都幾中意餅底pizza,餅底夠薄夠脆原來軟殼蟹同pizza都幾夾,餅底焗得香脆而且份量十足藍莓芝士奶蓋 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻芝士奶蓋超濃厚藍莓沙冰鮮甜果味重留意餐廳可以經app 預定,最少都有九折整體環境同食物都好優質,好岩同一大班朋友來吹水Kay Gor 推介食物 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻環境 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻服務 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻價錢 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻備注👍🏻5粒代表最推介#kayGorfoodie #
餐廳名字:Seoulmate Cafe
📍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場4樓
重點: 韓式Cafe
*******

Kay Gor 約左一班舊同事出來吹下水
去到銅鑼灣當然要搵間Cafe食下野吹下水啦
地方都頗大,而且有戶外位
座位的距離寬闊,舒適寬敞

烏卒卒火山鰻魚櫻花蝦飯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Menu食物相都好吸引
外型非常可愛,火山做王題
仲有表情樣超得意
仲有蛋黃漿,好似熔岩甘好Cute
切開灰色的外層原來係蛋白,內裡就有鰻魚飯
蛋黃漿慘入飯中,再配合櫻花蝦、芝士同鰻魚汁
鰻魚櫻花蝦飯依然好熱,還會出煙!鰻魚切粒,份量多
個味道真係好好味

軟殻蟹pizza👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
咸蛋黃醬味濃,軟殻蟹都份量好多
我都幾中意餅底pizza,餅底夠薄夠脆
原來軟殼蟹同pizza都幾夾,餅底焗得香脆而且份量十足

藍莓芝士奶蓋 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
芝士奶蓋超濃厚
藍莓沙冰鮮甜果味重

留意餐廳可以經app 預定,最少都有九折
整體環境同食物都好優質,好岩同一大班朋友來吹水

Kay Gor 推介
食物 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
環境 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
服務 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
價錢 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

備注👍🏻5粒代表最推介

#kayGorfoodie #foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie #likeforlikes #like4likes #likeforfollow #likeforcomment #likeforlikeback #likeforcomments #instalike #followers #followers #photooftheday #amwriting #blogging #newblogpost #instablogger #me #followme #comment💬 #like4me #smile #igers #hkig #hkigfood #SeoulmateCafe
2020-01-16 0 瀏覽
一個人,揾位易,點餸難。唔通一個人鯨吞成碟炸雞咩雖然見到好多食評s,但係見到價錢,加上得一個人,都係叫碟價錢較相宜嘅韓式炒粉絲算了。本身就喜歡食韓式炒粉絲,但有好多舖都炒到油淋淋。seoulmate 真係我 soulmate,炒粉入口唔油膩,黑椒份量剛好提味又唔會得個辣字,肉絲椒絲嘅形狀大小同啲粉絲好合襯,肉絲唔韌,最重要係,我食飽了。seoulmate 有個露天大平台,感覺好 chill,下次再來要約三五知己。
一個人,揾位易,點餸難。唔通一個人鯨吞成碟炸雞

雖然見到好多

韓式炒粉絲
2019-12-31
2020-01-14 0 瀏覽
每次約朋友食飯都唔知去邊到食🥴又要平又要好食又要可以坐得耐唔趕我哋走嘅餐廳選擇真係唔多🤐所以今次就揀咗間cafe試試佢,又好似幾特別幾值得食🤭我哋兩個女仔雖然叫咗都幾多嘢但係又食得晒😂因為真係太好食啦🥳🥳最開心就係叫咗個火山飯🤪超超超超超超超可愛🥺本身諗住淨係用嚟打咭啦,點知仲要唔只得個樣,入面個鰻魚飯都好掂👍🏻下次一定會再嚟🤫P.S. 最重要係黃店嚟🥰一定要大大力懲罰佢哋😊
P.S. 最重要係黃店嚟🥰一定要大大力懲罰佢哋😊
2020-01-11 0 瀏覽
由於朋友突然唔想食飯,就冇叫到招牌可愛既飯。我地就叫左個pizza同埋意粉啦。冇諗過韓國餐廳整pizza 同意粉都唔錯。我之前都係睇openrice, 見到依間餐廳可以在甜品上加happy birthday. 所以就揀左依間餐廳,我朋友未到前,我就order左個意式甜品,感覺似蛋糕多d, 特別之處係平時用意大利酒整,但今次用韓國米酒整,酒味濃d. 但都好食既,不過原來寫happy birthday 要加$10。咁無理由唔加既就算啦。不過整體都唔錯。
2019-11-25
2019-12-29 135 瀏覽
估唔到同呢間餐廳咁有緣, 一年前曾經喺度食過下午茶, 喺差唔多一年後又同另一班朋友喺度再食過飯 🥳 今次叫嘅嘢同上次完全唔同, 又可以認真咁寫一篇新嘅食評 🤓Cafe格局嘅餐廳, 明顯地係行韓式風格, 食物都係韓國風, 泡菜, 韓式炸雞, 粉絲等等, 亦有啲造型特別可愛嘅呃👍🏻必點菜式 幫我地落單嘅侍應應該真係韓國人, 因為佢淨係識聽英文🤭先來一個火山造型嘅可愛菜式 粗眉大眼造型, 女食客一定個個爭住打卡影相先! 軟綿綿嘅蛋白外殼, 佈滿黑芝麻味, 火山頂係蛋黃, 撩散個蛋黃等佢好似火山熔岩槳咁流落嚟個山度, 分開個飯嚟食, 正 唯一美中不足嘅就係個飯略嫌唔夠熱... 食韓國菜必叫炸雞, 點咗一式兩味, 芝士味同辣味 芝士味完全唔辣, 辣味微辣, 個人覺得韓式炸雞一定要辣先好食, 敗筆同樣係唔夠熱總括嚟講第二次試嘅感覺同第一次差唔多, 不過不失, 餐廳服務還算可以, 可能今日午餐人客唔多, 尚算坐得舒服

今次叫嘅嘢同上次完全唔同, 又可以認真咁寫一篇新嘅食評 🤓

幫我地落單嘅侍應應該真係韓國人, 因為佢淨係識聽英文🤭

先來一個火山造型嘅可愛菜式
唯一美中不足嘅就係個飯略嫌唔夠熱...

烏卒卒火山鰻魚櫻花蝦飯

食韓國菜必叫炸雞, 點咗一式兩味, 芝士味同辣味

2019-10-04
2019-12-29 104 瀏覽
銅鑼灣一直是美食聚集的地方,各式各樣的餐廳都有,這次就和友人一起試這間韓式Cafe 食物 4/5「憤怒了火山饅魚飯」是該店的招牌菜,以火山作為主題,幾乎你會看到每一檯食客都會點的。本來在網上看到的是叫「烏卒卒火山饅魚櫻花蝦飯」,但店裡卻暫停供,改為「憤怒了火山饅魚飯」,不知是否聖誕的原因而改名推出。灰色的火山外層是蛋白製成,入口即溶。火山口有一個窩蛋,蛋黃漿會滲入飯中除了外表非常可愛外,裡面還有為數不少的饅魚切片,以致饅魚味非常濃郁,真的值得一試「卡邦尼炒韓式年糕」芝士、煙肉配韓式年糕,濃濃的卡邦尼味道。中間還有一隻大大的窩蛋,年糕很煙韌「韓式炸雞(芝士及甜醬油)」芝士和甜醬油炸雞都非常惹味且滲入雞肉內,雞肉亦較嫩滑。「綠茶拿鐵烤自家製棉花糖」棉花糖製成的外形很可愛和吸引,不知是否上面的棉花糖有點甜以致喝綠茶時覺得有點苦「紫薯拿鐵」略嫌紫薯味唔夠濃郁。 環境 4/5餐廳的地理位置很方便,裡面的環境簡潔,除了室內有座位外,更設有室外。如果不是冬天的話,相信坐室外也是另一種感受。

食物 4/5
憤怒了火山饅魚飯

卡邦尼炒韓式年糕

綠茶拿鐵烤自家製棉花糖

紫薯拿鐵
「紫薯拿鐵」略嫌紫薯味唔夠濃郁。
環境 4/5
憤怒了火山饅魚飯
卡邦尼炒韓式年糕
2019-12-27 116 瀏覽
幾年前吃過一次。忘記吃了甚麼,只記得很差。友人約食飯,竟然訂了這裡。難得她選餐廳,而且餐牌轉了,沒說甚麼,再給它一次機會。炸雞份量巨型,一份有十件。兩個味道,柚子蜜和甜醬油。炸雞很難做得難吃。件件都幾大,啖啖肉,炸粉都選脆和夠味,還可以。不過,見到這份炸雞,立即問店員可否取消另外一道菜,已經來不及了。結果,胃口雀仔般大的友人,整餐飯都在埋怨我們點得太多,擔心浪費食物。名字超長的鰻魚飯,賣相可愛。加了墨汁的蛋白外賣,吃起來泡泡的口感,幾有趣。可惜中間的鰻魚飯,壓到實一實,飯又細又濕又扁,入口一舊舊,不似吃飯。幸好鰻魚飯的味道正常。如果沒有點這道豬仔脾就好了。我吃了一支,友人試了一口芝士便放棄了。又真的幾難吃。已接受了現代的韓國菜會用浮誇的芝士,但這個味道的芝士還是第一次吃到,味道偏鹹,一點也不夾。豬仔脾的肉帶點羶味,奇怪。過了幾年,仍然是人頭湧湧,卻還是難吃。

名字超長的鰻魚飯,賣相可愛。

過了幾年,仍然是人頭湧湧,卻還是難吃。
2019-12-24
2019-12-17 163 瀏覽
Seoulmate Cafe呢間 cafe 絕對係一間打卡同朋友聚會嘅好地方餐廳位置非常就腳裝修精緻簡約又舒適鐘意韓國嘅朋友更加不能錯過另外餐廳菜單有多款特色食物造型好味可愛最岩呃like-🔅味噌海鮮意大利粉配軟殼蟹$128味噌配以意大利粉味道以為會好奇怪點知又出奇地夾醬汁濃烈夠多又好味另外軟殼蟹炸得非常香脆可口-🔅和牛煎太陽蛋漢堡配甜薯條 $128和牛大大件、厚厚肉煎得好香好有肉汁另外甜薯條都好香脆可口甜甜香香蕃薯味道比薯條令人更滿足-🔅一嚿seoulmate 雲下的鰻魚飯$148唔講味道淨係個造型都無得輸啦打卡必點外層嚿雲無咩味不過整到咁靚都唔捨得食內層有鰻魚飯同流心蛋漿切開真係好似熔岩一樣

Seoulmate Cafe

不過整到咁靚都唔捨得食
內層有鰻魚飯同流心蛋漿
切開真係好似熔岩一樣
2019-12-16 174 瀏覽
朋友訂了枱 一開始餐廳說有限一個半小時的用餐時間一到門口已經見到色彩繽紛的連儂牆然後坐下後感到餐廳的員工都非常忙碌 等了一會才有人來落單我們5個人所以都試了很多款的菜式結論是這不是食傳統的韓國菜而味道也很新穎凱撒沙律蠻推薦的有三大片的三文魚泡菜煎餅也不錯有很多泡菜紫菜飯卷也是很足料但不太食到有牛肉味而且有點乾感覺可以有多點醬汁令人最失望的是這款韓式炸雞我們選了三種口味-cheese/sweet and spicy/yuzu honey但結果三種口味都不到位 怪怪的而且撈在一起味道都混合了 這個牛肉炒粉絲味道也一般感覺炒得太濕最後這軟殼蟹的意大利粉不過不失沒有太大的驚喜總結這是一間fusion 韓國菜但這個價錢而言每一道都很大份其實很抵食P.S 這家店有100蚊的切飯費!
朋友訂了枱 一開始餐廳說有限一個半小時的用餐時間

沒有太大的驚喜
味噌海鮮意大利粉配炸軟殼蟹

總結這是一間fusion 韓國菜
但這個價錢而言每一道都很大份其實很抵食
P.S 這家店有100蚊的切飯費!
2019-12-12
煙三文魚凱撒沙律
泡菜煎餅
2019-12-16 232 瀏覽
跟久違既朋友即興晚餐 主要為左個火山飯佢好大食 所以叫左3樣野share🍕黃金海鮮鹹蛋黃醬薄餅🍕好好吃 食完一啲都唔覺漏 蝦好大粒抵食蛋黃醬過癮得黎 仲有芝士拉絲🥰🖤烏卒卒火山鰻魚櫻花蝦飯🌋除咗賣相好吸引之外 講真係無乜味既一上枱仲有陣腥味 因為外皮始終係蛋白打出黎🍨阿華田窩夫大戰燒阿華田棉花糖🍫成個晚餐最好食既野 窩夫外脆內軟窩夫本身唔係好甜 配上棒子醬同棉花糖一流份量唔算多 但係已經好夠飽🥂Baileys特濃朱古力芝士奶蓋🍫🥃Baileys咖啡焦糖芝士奶蓋☕飲到差唔多先發現係Baileys既 難怪越飲越漏 總過係好好吃既 除左個飯係影相專用🤪
跟久違既朋友即興晚餐 主要為左個火山飯

窩夫本身唔係好甜 配上棒子醬同棉花糖一流
份量唔算多 但係已經好夠飽

🥂Baileys特濃朱古力芝士奶蓋🍫
🥃Baileys咖啡焦糖芝士奶蓋☕
Baileys特濃朱古力芝士奶蓋 // Baileys咖啡焦糖芝士奶蓋
黃金海鮮咸蛋黃醬薄餅
阿華田窩夫大戰阿華田燒棉花糖
2019-12-13
黃金海鮮咸蛋黃醬薄餅
阿華田窩夫大戰阿華田燒棉花糖
  • 烏卒卒火山鰻魚櫻花蝦飯
今年壽星有幸獲得姊妹們用心安排帶左我黎銅鑼灣溫馨小韓食店黎到門口嘩!又話寒冬既?!爆晒架喎大佬😂一入門口 己經見到吸睛既靚牆其實雖然話小店,都有室內同露天位講返食物先大既都大推既火山 唔好意思,我忘記左佢全名不過佢餐牌圖文並茂既唔怕🤗急不及待要切開佢 上面隻蛋黃真係好似火山爆發咁爆出黎😯入面係鰻魚櫻花蝦炒飯仲有芝士拉絲肥!但我鐘意!泡菜雞肉pizza我最愛既脆卜卜批底帶點點辣味同滿滿既芝士魅力沒法擋呀仲有要大大力讚既炸雞!178可選三隻味有甜辣、柚子、芝士同甜醬油四個選擇本人嗜辣,但朋友仔唔食係好想要辣既情況下,唯有同店員哥哥仔講將辣既放最側邊點知,一陣間之後有個店員姐姐衝埋黎問「其實你地叫放埋一邊係咪怕辣?」當知有人唔食辣之後,佢轉數超快地「咁不如有辣個個醬分開上?咪唔怕囉」在座6人雙眼馬上閃閃發光雖然最後我覺得醬始終要跟雞係鑊翻滾下先好味。但細心贏晒!軟殻蟹海鮮意粉正正常常,唔係話好突出,但可以一試黎錯左既泡菜煎餅,無食到。但賣相好吸引。身為螞蟻人又點少得甜品呢可惜甜品令我有點失望柚子芒果K爆米餅雪糕係覆盆子,應該係自家製。都算唔錯但芒果是覆的米餅口感亦一般,唔夠脆少少敗筆順帶一提
今年壽星有幸獲得姊妹們用心安排
帶左我黎銅鑼灣溫馨小韓食店
黎到門口
嘩!又話寒冬既?!爆晒架喎大佬😂

一入門口 己經見到吸睛既靚牆

其實雖然話小店,都有室內同露天位
講返食物先

大既都大推既火山 唔好意思,我忘記左佢全名
不過佢餐牌圖文並茂既唔怕🤗

帶點點辣味同滿滿既芝士
魅力沒法擋呀

仲有要大大力讚既
炸雞!178可選三隻味
有甜辣、柚子、芝士同甜醬油四個選擇
本人嗜辣,但朋友仔唔食
係好想要辣既情況下,唯有同店員哥哥仔講將辣既放最側邊

點知,一陣間之後有個店員姐姐衝埋黎問
「其實你地叫放埋一邊係咪怕辣?」
當知有人唔食辣之後,佢轉數超快地
「咁不如有辣個個醬分開上?咪唔怕囉」
在座6人雙眼馬上閃閃發光

雖然最後我覺得醬始終要跟雞係鑊翻滾下先好味。但細心贏晒!

軟殻蟹海鮮意粉
正正常常,唔係話好突出,但可以一試

黎錯左既泡菜煎餅,無食到。但賣相好吸引。

身為螞蟻人又點少得甜品

可惜甜品令我有點失望
柚子芒果K爆米餅
雪糕係覆盆子,應該係自家製。都算唔錯
但芒果是覆的
米餅口感亦一般,唔夠脆

少少敗筆

順帶一提,有個講英文既韓國店員哥哥
愛睇oppa既女孩子可能係一個吸引力
2019-12-10