餐廳: sensory ZERO (奧海城3期)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
國泰會員於夥伴餐廳消費可賺高達HKD4 = 2里數。受有關條款約束。
條款及細則:
  • 會員每次可賺取「亞洲萬里通」里數之消費額上限為港幣10,000元。
  • 會員於國泰夥伴餐廳用膳,結賬時出示國泰會員二維碼,每消費港幣4元可賺取1里數。
  • 渣打國泰Mastercard®客戶憑卡消費可享每港幣4元賺取2里數,包括合作夥伴餐廳合資格消費之餐膳里賞(每港幣4元賺取1里數)及基本餐飲類別之合資格簽賬獎賞(每港幣4元賺取1里數)。
  • 賺取之「亞洲萬里通」里數將根據餐飲與膳食消費,包括服務費、稅項及小費的總和而計算。
  • 惠顧特定推廣套餐或不可賺取「亞洲萬里通」里數。請預先向個別「賺里餐廳」查詢。
  • 賺取的「亞洲萬里通」里數將於認可餐膳消費交易後7個工作天內存入會員的賬戶。
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-07-10 0 瀏覽
喺奧海城行吓街Hea吓,我哋就入咗去一間叫sensory ZERO好有人氣嘅Coffee Shop,樓底高、夠開陽,而且用咗純白色嘅簡約現代風設計😎,成個環境好舒服.🦐香煎鮮蝦•野菌•羅勒醬忌廉汁•扁意粉($88)醬汁超濃郁!忌廉醬配埋滿滿嘅羅勒葉碎,味道濃郁得嚟又夠香👅,而且濕潤度啱啱好,配埋意粉好食。鮮蝦份量幾多,而且食落厚肉🫦,口感彈牙。.🐮澳洲M5+和牛溫泉蛋飯($168)和牛嘅肉質好正!燒到啱啱好,食落去牛嘅香味好食🔥,同埋油脂肉汁都好Juicy。配埋溫泉蛋流心蛋黃🍳,仲有牛肉香味,超級送飯。.🍊Smoothie Orange 排毒之選($45)有橙、蘋果、番石榴、香蕉,飲落去味道酸爽😝,而口感就有香蕉蓉嘅濃郁。.🥝Smoothie Green 減壓之選($45)有蘋果、蜜桃、奇異果、芒果,奇異果嘅酸味好突出,飲落開胃。夾埋其他生果嘅天然甜味都好fresh🍃。
🦐香煎鮮蝦•野菌•羅勒醬忌廉汁•扁意粉($88)

🐮澳洲M5+和牛溫泉蛋飯($168)

🍊Smoothie Orange 排毒之選($45)
🥝Smoothie Green 減壓之選($45)
2024-07-03
2024-06-28 38 瀏覽
呢個紅酒牛肉扁意大利粉實在係一絕!首先,意大利粉煮得正正好,軟身不爛,仲有個彈牙嘅口感。再加埋濃郁鮮甜嘅紅酒牛肉,肉質好嫩滑,充滿層次味道。牛肉汁浸透咗粉身,每一口都好味。最後,仲撒咗少少芝士,令整個盤面香氣四溢,浸入我心。總括黎講,呢道菜既實在又好飽肚,又有豐富鮮美味道,幾乎完美呢!性價比高,無論係平日定節日,都係一個極好嘅選擇。以香港人愛食嘅角度來說,絕對值得五星推介!
呢個紅酒牛肉扁意大利粉實在係一絕!

最後,仲撒咗少少芝士,令整個盤面香氣四溢,浸入我心。

2024-05-20 195 瀏覽
呢間餐廳除咗提供各款精品咖啡外,還有一系列西式輕食同日式料理☕️💗澳洲M5+和牛溫泉蛋飯 ($168)澳洲M5+和牛肉質粉嫩,食落非常軟嫩而且牛味重🥩用上日本珍珠米,粒粒煙韌飽滿🍚將日式燒汁同溫泉蛋撈埋一齊食,滿滿醬汁甜味🥚💗南乳豬扒大滿足早餐($158)全日早餐包括有喵喵多士配雜莓紅茶果醬🍞、燒菠蘿🍍、煙肉🥓、茄汁豆🍅、乾果麥片乳酪🥛、薯餅🥔、雙份日本炒蛋🍳同油醋沙律🥗,重點嘅南乳豬扒非常大塊,鬆軟又入味,南乳香好突出🐷💗痴_線朱古力 ($50)熱朱古力用上法國Valrhona牛奶朱古力、黑朱古力、白朱古力碎同可可粉,而牛奶用上日本明治鮮奶,飲落特別濃厚🍫

💗澳洲M5+和牛溫泉蛋飯 ($168)
澳洲M5+和牛溫泉蛋飯

💗南乳豬扒大滿足早餐($158)
南乳豬扒大滿足早餐

💗痴_線朱古力 ($50)
痴_線朱古力
澳洲M5+和牛溫泉蛋飯
南乳豬扒大滿足早餐
痴_線朱古力
2024-05-14 135 瀏覽
為咗杯朱古力而去叫左個慢煮雞胸沙律🥗追加左個炒滑蛋沙律都好食啲菜幾新鮮雞胸都幾稔同有肉汁貓貓多士試左一啖都幾脆反而杯好出名嘅朱古力就真係好普通有朱古力碎就濃味啲
2024-04-29 129 瀏覽
我今天29/4中午去了呢一間sensory zero 奧海城分店 。吃了一個鰻魚滑蛋飯鰻魚份量足夠但係好可惜又乾又硬又多骨又嚡既鰻魚 紫菜絲完全係又濕又梅滑蛋完全今本都不是滑蛋來 。蛋完全是凍的我吃了一啖飯就已經不想再食第2啖 飯不是熱的
滑蛋完全今本都不是滑蛋來 。蛋完全是凍的
我吃了一啖飯就已經不想再食第2啖 飯不是熱的
2024-04-29
2024-04-29 107 瀏覽
最近愛上呢間餐廳,同屋企人一齊食,環境好,食物質素高,而最重要係服務真係好好,因為今次食飯時間有啲尷尬,所以叫咗兩個下午茶,兩個晚餐,兩個甜品,一行三人,大家share!下午茶份量十足,豬扒好味,主菜要咗一個意粉同沙律,沙律亦份量十足,蔬菜新鮮,甜品就要咗一個蛋糕,同埋乳酪,兩個都滿意!另外要咗四款嘢飲,我自己就最鍾意盧卡蜂蜜咖啡,冷榨果汁就一般,而整頓晚餐,最值得一讚嘅係服務,服務員Gary同水bar嘅靚女(我睇唔到名牌)都非常之友善,服務亦專業有禮,值得一讚!
𝐒𝐞𝐧𝐬𝐨𝐫𝐲 𝐙𝐄𝐑𝐎☕️同李錦記大辣蝦米辣椒油聯乘🌶️😳🔸唐揚炸雞飯配蝦香辣柚子蛋黃醬🌶️一上枱見到啲醬都知有料到🥵炸雞外脆入面好juicy,配埋個汁香香辣辣好過癮,但真係好辣🔥無諗過中式辣椒油都可以咁配搭🤫仲要送左一樽大辣蝦米辣椒油可以拎返屋企慢慢嘆‼️🔸小智我一直等着你回來🧐其實即係燒三黃雞配薯菜🐔我仲未get到呢個名😂表面用左好多rosemary去醃,雞皮好香口😍果然食依啲都係要用🤚🏻一撕開雞肶位,啲雞油流晒出黎,就算係雞胸位一啲都唔會嚡👌🏻🔸痴_線朱古力🍫最近天氣又轉涼,有時唔想飲咖啡,飲返杯朱古力都係個好選擇😌依杯咁痴線既朱古力就更加要試下‼️個樣已經係打卡一流,飲落更加係朱古力味勁濃🍫🔸無檸檬但有檸味美式有氣咖啡☕️Fat Americano,顧名思義肥仔水加Expresso🤭咖啡同可樂味意外地好夾😍

🔸唐揚炸雞飯配蝦香辣柚子蛋黃醬🌶️

🔸小智我一直等着你回來🧐

🔸痴_線朱古力🍫

🔸無檸檬但有檸味美式有氣咖啡☕️
Happy Friday🫶🏻🫶🏻搵間環境舒適啲嘅同朋友聚餐餐牌好似時不時都有少少轉變咁開揚環境喜歡白色,令人感覺乾淨舒服🤍Lunch set ~HK$100, 唔貴呢間好多野飲、coffee原來呢間唔只有咖啡☕️仲有薑茶💛紅茶同薑分開上,飲完暖love love💓 我落晒啲薑,剛剛好菠菜三文魚扁意粉🍝 比預期中美味,冇一般整嘅咁heavy, 但又夠creamy, 清新感覺,試過就知!好姊妹order嘅All Day Breakfast 豐盛又健康🍀 GREEN 版本👍🏻 呢間QR code落單,冇咩服務可言,不過都收服務費🤷🏻‍♀️
Happy Friday🫶🏻🫶🏻搵間環境舒適啲嘅同朋友聚餐

餐牌好似時不時都有少少轉變咁

開揚環境
喜歡白色,令人感覺乾淨舒服🤍

Lunch set ~HK$100, 唔貴

呢間好多野飲、coffee

原來呢間唔只有咖啡☕️仲有薑茶💛

紅茶同薑分開上,飲完暖love love💓

我落晒啲薑,剛剛好

2024-02-23
2024-01-19 459 瀏覽
我一直都很喜歡吃這間餐廳,一知道奧運站奧海城開了新分店,我立即來吃,餐廳環境舒適。巴馬火腿蘆筍李子扁意粉餐$148:巴馬火腿咸香十足,蘆筍脆嫩,扁意粉檻欖油汁很香,滋味極了。是日濃湯是南瓜湯,我最喜歡的湯,稠度剛好。另外,也可選田園沙律做配料。烤蒜香比目魚配薯蓉雜菜餐 $168:比目魚很鮮嫩,蒜香十足,薯蓉雜菜作為配料,色彩繽紛,很開胃。甜品:檸檬蛋白撻是必吃之選,酸甜度配合得宜,撻皮脆,味道清新。伯爵茶香橙酪忌廉蛋糕 $25:伯爵茶味濃郁配清新橙香戚風蛋糕,喜歡這兩種味的配搭。內餡是忌廉,香滑滋味。飲品:減壓之選Smoothie Green $ 30:有蘋果味加奇異果加蜜桃味混合,解膩又清新,酸甜開胃,飲品瓶很美。痴.Crazy Chocolate $ 35:這杯是這店招牌飲品,賣相吸引,朱古力味濃郁,打卡之選。

飲品

2023-11-20 478 瀏覽
📍sensory ZERO (奧海城3期) (大角咀)大角咀海泓道1號奧海城3期地下G29號舖==============================放工想同同事吹下水就去奧海城搵間cafe坐低慢慢傾😌😌==============================赤味噌茄子。燉和牛肉飯🍚(溫泉蛋另加$10)呢個飯每樣材料都好入味,牛肉撈埋d飯食好滿足🤤有氣咖啡(咖啡氈湯力)☕️第一次見到有氣咖啡,飲落幾特別~皮膚靚靚茶🫖原片茶葉有6款選擇,呢款主要係玫瑰花味,仲有埋個沙漏計時,焗到夠鐘先飲好細心,味道好清新👍🏻
📍sensory ZERO (奧海城3期) (大角咀)
大角咀海泓道1號奧海城3期地下G29號舖
放工想同同事吹下水就去奧海城搵間cafe坐低慢慢傾😌😌
赤味噌茄子。燉和牛肉飯🍚(溫泉蛋另加$10)
呢個飯每樣材料都好入味,牛肉撈埋d飯食好滿足🤤

有氣咖啡(咖啡氈湯力)☕️
第一次見到有氣咖啡,飲落幾特別~

皮膚靚靚茶🫖

2023-11-06 417 瀏覽
環境好,唔多人,食物質素好,咖啡好飲好有特色,但今次叫左薑茶同果汁都好有驚喜,好好飲。整體好chill 好relax,最啱同人傾偈,或一個人嘆都好舒服。無肉大滿吹早餐:沙律菜好新鮮,果醬可茶面包同加入乳酪食滑蛋鰻魚飯:好多鰻魚好足料,感覺仲有d 溜
無肉大滿吹早餐:沙律菜好新鮮,果醬可茶面包同加入乳酪食
滑蛋鰻魚飯:好多鰻魚好足料,感覺仲有d 溜
滑蛋鰻魚飯brunch
無肉大滿足早餐
薑紅茶
滑蛋鰻魚飯brunch
無肉大滿足早餐
薑紅茶
2023-09-17 454 瀏覽
清新簡約設計cafe 位於奧海城 三期 地面 落地玻璃 光線充足 除咗all day breakfast 仲有burger各類sandwich pasta 我今日試咗 豬扒蛋牛角包配iced latte豬扒有淡淡南乳味 跟牛角包好配合
清新簡約設計cafe 位於奧海城 三期 地面
落地玻璃 光線充足

我今日試咗 豬扒蛋牛角包配iced latte
豬扒有淡淡南乳味 跟牛角包好配合
2023-08-30 384 瀏覽
I have tried their TaiKoo Branch in the past and since they have a French Toast version(only available during afternoon tea time 230pm-630pm) of the Cat Toast and Mocha version of the Crazy Chocolate, I decided to try them here.The Mocha was really good. Besides its "crazy" look, it wasn't too sweet despite all the chocolate and I would recommend this drink if you want a lesss sweet drink.However, the cat french toast was a slight disappointment. In the past when it is a regular bread or toast,
Crazy Mocha
However, the cat french toast was a slight disappointment. In the past when it is a regular bread or toast, despite the thicker side, it was still good. However, by turning it into a french toast, the sides has soaked up all the egg/milk mixture and upon cooking it, the sides became a bit tough.
Therefore, if you just want the cute cat toast, order the regular one.
2023-08-27
Crazy Mocha
位於奧海城的Sensory Zero,等咗10分鐘左右入座。Order咗個午市套餐(餐湯+飲品+主食)—「冬蔭•辣魷魚•扁意粉 $108」🦑餐湯係南瓜湯,有南瓜蓉,味道濃郁。🎃最初擔心碟意粉會係好辣,好重冬陰功味,點知係較creamy 的口味,忌廉又帶點少辣。本身以為只有魷魚,其實仲有大蝦,洋蔥和蘑菇,份量仲唔細!不過,食到後尾覺得有點膩,奶油方面始終比較重。整體來說,未有太大驚喜,只能說穩陣之選🫢

餐湯係南瓜湯,有南瓜蓉,味道濃郁。🎃

整體來說,未有太大驚喜,只能說穩陣之選🫢
冬蔭•辣魷魚•扁意粉

冬蔭•辣魷魚•扁意粉
2023-06-20 418 瀏覽
又到牛媽去覓食既時間啦!今次同一班好姊妹聚下加慶祝埋生日!叫左非常多既食物,和牛漢堡同和牛飯好好味,同埋法國凍朱奶都好好飲,非常濃郁!Yummy!Yummy !餐廳比較寧靜,最岩同朋友仔傾下計,聚會一下!
又到牛媽去覓食既時間啦!

今次同一班好姊妹聚下加慶祝埋生日!

Yummy!Yummy !

餐廳比較寧靜,最岩同朋友仔傾下計,聚會一下!
2023-06-20