You better watch out , better not cry~~~~ 🧑🏻‍🎄🧑🏻‍🎄🧑🏻‍🎄 就來又到聖誕節啦🎉🎉🎉 今年Christmas 係星期六,今日平安夜,突登約左班同事過來Say Hi! 呢度食飯個lunch , 以解我地臨近聖誕🎄,仲未有假放嘅心情😝😝😝😝多謝朋友帶我地過來,我來過呢度食過幾次,次次都有驚喜,今次帶俾我嘅驚喜係松子仁羅勒青醬野菜意大利麵😝😝🎉🎉🎉今日嘅湯係南瓜🎃湯+ 🧄包,個湯一樣好滑,好香濃,蒜蓉包一樣咁脆唔硬。👍🏻👍🏻 再來就到今日個驚喜,松子仁羅勒青醬野菜意大利麵,本身我好鍾意食青醬嘅,又香又𠸝唔會太漏,而且加埋松子仁,食落更加香,滿滿嘅青醬充斥住每條意大利🇮🇹麵,勁好食,雖然無肉,但滿足感,飽足感不減!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻今日嘅fruit team 係白桃🍑椰果茶,好好飲,真係每次過來都有驚喜……..so far 全部朋友過來食都係好評,等我下次再試下其他先。👍🏻👍🏻🤣🤣

2021-12-22 88 瀏覽
🥂Say Hi Bar & Dining之前去過他們中環家的店,沒想再原來灣仔都有呢🍸Hazel.Risk淡淡的甜味,色調夢幻的兩層的顏色,女生會喜歡~🥗醬油尤魚軟骨沙律沒想到這個很有驚喜,不是想像中的清爽而是咸咸的,尤魚又好有咬口,比起當成前菜的話會更像下酒菜,想來禁烈酒來配🍛日式咖喱吉列雞排日本17穀飯吉列豬扒就常見,換成雞排好像比較少?(還是我太少留意吉列類的)咖喱偏甜,很喜歡這個米,口感特別多變而且豐富好吃。🍝明太子尤魚蟹肉是拉差忌廉汁這個雖然沒到很特別驚喜,但已經可是算是融合得不錯,因為之前有遇到過想要fusion卻沒成功的😂🥃Koi辛辣帶勁度的酒,是男生不錯的選擇小總結:裝修環境感覺上有那麼一點不同,畢竟是地鋪,地理位置比較方便但外面也相對車來人往。另外,餐牌也有所不同。💲$350@人🏡灣仔大王東街22-30號樹德大廈地下4-5號舖☎️92242194 / 36191229
🥂Say Hi Bar & Dining
之前去過他們中環家的店,沒想再原來灣仔都有呢

🍸Hazel.Risk
淡淡的甜味,色調夢幻的兩層的顏色,女生會喜歡~

🥗醬油尤魚軟骨沙律

🍛日式咖喱吉列雞排日本17穀飯
咖喱偏甜,很喜歡這個米,口感特別多變而且豐富好吃。

🍝明太子尤魚蟹肉是拉差忌廉汁

🥃Koi
辛辣帶勁度的酒,是男生不錯的選擇

💲$350@人
🏡灣仔大王東街22-30號樹德大廈地下4-5號舖
☎️92242194 / 36191229
2021-12-22 642 瀏覽
Say Hi bar & Dining 📍灣仔Say Hi to Chill Bar 🍸🍹🌟- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 🌟位於灣仔樹德大廈嘅呢間Say Hi bar & Dining 係居酒屋酒吧🏮餐廳中庭有個大月亮🌕☺️ 上次黎無影相,又幾好打卡喔📸食完個dinner仲可以去隔離利東街影飄雪同聖誕樹☺️1️⃣ 三文魚 $168三文魚皮煎得超級脆!魚肉又夠滑👏🏻伴碟有d神石榴,match 埋一齊食會意不到地夾魚油嘅膩會襯石榴嘅fresh中和👏🏻👏🏻2️⃣柚子蜜烤無骨鴨 $158懶人最怕食有骨嘅野😂呢個無骨鴨好岩我☺️鴨肉食落唔似鴨😳 口感好滑又唔會太過林配左個柚子蜜黎烤,酸酸甜甜都幾開胃柚子同鴨又係unexpected 地match ☺️好食!3️⃣鹹蛋黃薯條 $78 炸得好香脆嘅薯條上,仲要沾滿左鹹蛋黃係上面,香口到不得了!上枱時熱辣辣,即叫即炸🙌🏻🙌🏻4️⃣K0I $148 用vodka做base 嘅cocktail 唔算太strong,加左lime juice 不會太甜都算易入口🙌🏽5️⃣blessed Guardian $158 (
Say Hi bar & Dining 📍灣仔
Say Hi to Chill Bar 🍸🍹
位於灣仔樹德大廈嘅呢間
Say Hi bar & Dining 係居酒屋酒吧🏮
餐廳中庭有個大月亮🌕☺️ 上次黎無影相,又幾好打卡喔📸
食完個dinner仲可以去隔離利東街影飄雪同聖誕樹☺️

1️⃣ 三文魚 $168
三文魚皮煎得超級脆!
魚肉又夠滑👏🏻
伴碟有d神石榴,match 埋一齊食會意不到地夾
魚油嘅膩會襯石榴嘅fresh中和👏🏻👏🏻

2️⃣柚子蜜烤無骨鴨 $158
懶人最怕食有骨嘅野😂
呢個無骨鴨好岩我☺️
鴨肉食落唔似鴨😳 口感好滑又唔會太過林
配左個柚子蜜黎烤,酸酸甜甜都幾開胃
柚子同鴨又係unexpected 地match ☺️
好食!

3️⃣鹹蛋黃薯條 $78
炸得好香脆嘅薯條上,仲要沾滿左鹹蛋黃係上面,香口到不得了!
上枱時熱辣辣,即叫即炸🙌🏻🙌🏻

4️⃣K0I $148
用vodka做base 嘅cocktail
唔算太strong,加左lime juice 不會太甜
都算易入口🙌🏽

5️⃣blessed Guardian $158 (L)
Signature cocktail 不多,呢款係有櫻花同elder flower 係入面,入落清得黎都strong酒味帶d淡花香,唔會太甜,都算易入口👌🏻👍🏻

2021-12-16
  • 柚子蜜烤無骨鴨
2021-12-19 47 瀏覽
🍽Say Hi 夜晚想行吓灣仔利東街chill下影吓相,發現附近嘅呢間良心小店幾有氣氛,我哋趁時間尚早未有好多人嘅時候就入咗嚟撐枱腳🥳總共嗌咗兩個main course, 一份係澳洲穀飼安格斯西冷($268),另一個就係原隻波特菇靈芝菇忌廉汁意粉($138)牛扒俾我哋想像中厚切同埋大塊,雖然佢偏厚,但係廚師都將佢嘅生熟都控制得好好,我哋叫咗5成熟,的確出到嚟係我哋期望嘅口感!牛扒既肉同脂肪比例唔錯,令到我哋食落有牛肉香味之餘亦都易入口唔難咬~薯條雖然只係配菜,但係味道一樣好,條條香脆而且調味適中意粉方面,一大塊菇喺意粉上面,鍾意食菇嘅我哋望到上碟已經覺得好吸引,雖然孤嘅顏色令到佢嘅賣相有少少扣分,不過味道搭夠。而且意粉軟硬度適中,少少彈牙爽口,忌廉汁亦都好creamy!飲品方面亦都試咗佢哋嘅cocktail, 雖然細細杯, 但係顏色同埋外型都令到佢嘅賣相加咗唔少分。
🍽Say Hi

2021-12-17 45 瀏覽
上個月去咗灣仔既@sayhi_hk ,而家先擺返啲食評上黎。Coin soup 好有粟米味,而且好滑。呢個餐廳唔似其他西式餐廳,真係要食晒前菜先會上第二度菜。尊重返西方嘅禮儀。Edward話佢lee方面做得好好Wonderfully juicy Portobello mushroom. Aldente spaghetti with just the right amount of creamy sauce. Often it's too much sauce or the spaghetti are too soft. Both are great.Other vegetables and mushrooms there are beautifully cooked.主菜方面叫咗個慢煮厚切豚肉好出好多時出邊薯蓉只係配菜冇乜人注重,作為鍾意食嘢嘅我哋當然要薯蓉都要食埋啦。薯蓉好香牛油味,好滑,食落去冇一粒粒薯仔嘅感覺。感覺佢自己可以做一個主菜。講返個主菜先,叫得慢煮個點肉一定係好軟林林,咬落去淡淡都係肉汁,豚肉本身已經係醃咗,有一定嘅鹹味,配上牛油,係絕對可以成親。The pork is
Coin soup
好有粟米味,而且好滑。

主菜方面叫咗個慢煮厚切豚肉

The pork is beautifully cooked with a slight crisp on the outside. The fat has a wonderful juicy flavor and is not chewy. The apple cinnamon is a great compliment, even the rocket is fresh and peppery.

嘢飲方面叫咗個blessed guardian
好香嘅moscato味,去邊有花瓣作裝飾,飲落唔係好大酒精味,絕對係一個可以呃女仔嘅飲品。事先提醒其實杯野酒精濃度都幾重㗎。酒精濃度方面有roku gin and moscato kirakira 11%(日本櫻花酒。

Snack platter:
- The abalone was well complimented by the salmon roe.
- the chicken wing had a great crunch and a good sauce.
- the scallop was tasty but the pork belly had a wonderful, meaty texture with a great fry on it.
- the juicy, marinaded oyster beautifully contrasts with the dryness and gentle aftertaste of the pancake.
- the chicken wings have a fresh, crunchy fry on the outside with tender meat inside.
- the cartilage dumpling has a pleasingly soft texture with little crunchy pieces of cartilage which goes well with the special Japanese sauce.
灣仔真係幾多酒吧,酒吧比人感覺酒為主食物未必好食,但係今次去呢間Say Hi, 佢嘅signature cocktail 好飲之外,連食物都咁好味。location 又方便,最啱放工嚟gathering 。(1)Blessed Guardian $158粉紅色嘅cocktail, 有啲碎玫瑰花瓣裝飾, 有Gin 同Elderflower 做base,好fresh之餘,賣相仲好靚添。⬇️(2)Hazel Risk$138我本身好鐘意飲Whisky, 呢個有Whisky, Malibu 同lime juice ,正。⬇️(3)番煎帶子紅燒肉$88帶子煎到金黃色,外面小小脆,配埋小小油脂嘅紅燒肉,邪惡但好味。⬇️(4) 柚子蜜烤無骨鴨$188好多時食鴨有浸鴨騷味,呢個用柚子蜜嚟燒,味道好夾,肉質好嫰好juicy 。⬇️(5)紐西蘭白鱈魚$168賣相超靚,雖然係急凍,但係厨師處理手法高超,所以魚肉嫰滑鮮美,好似新鮮魚咁好食。⬇️(6)窩蛋和牛一丁Pizza$118呢個好有趣,佢將即食麵代替薄餅底,配埋窩蛋同埋和牛碎,口感特別。⬇️

(1)Blessed Guardian $158

(2)Hazel Risk$138

(3)番煎帶子紅燒肉$88

(4) 柚子蜜烤無骨鴨$188

(5)紐西蘭白鱈魚$168

(6)窩蛋和牛一丁Pizza$118

2021-12-16 27 瀏覽
今日同朋友去灣仔聚舊兼慶祝聖誕節🎄🥰順便一齊食咗個西式晚餐。今次我哋叫咗煎三文魚同埋羊鞍。我都幾鍾意佢個三文魚🥳佢個賣相超級靚,而且三文魚煎到啱啱好熟好嫩滑🥰加埋配菜一齊食口感好豐富。視覺和味覺的雙重盛宴😋😋呢度嘅嘢飲都全部都好靚,我哋揀咗推薦嗰兩杯。🥰🥳藍色好有海洋feel🥳靚到會令人好想飲最後去埋附近嘅利東街就岩岩好啦!🏠SayHi灣仔大王東街22-30號樹德大廈地下4-5號舖

🏠SayHi
灣仔大王東街22-30號樹德大廈地下4-5號舖
好耐無同老公靜靜地拍拖食返餐好的,趁住工作無咁忙坐言起行放工就掉低小朋友,獨自去偷歡! 今次就返老公新工選址灣仔,平時行街周不時行過覺得環境唔錯的say Hi! 環境清靜坐得舒服,兩口子開餐傾計之選。餐廳裝修或環境氣氛都相當西化,未食過之前以為是西餐,但一睇Menu先知道原來是Fusion菜,Menu有好多選擇,可以話中西日都有,搞到我真係選擇困難症發作,樣樣都好似好吸引咁….最後我地都係決定忠於原意,食西餐! 我就點了蟹籽炸軟殼蟹蒜香墨汁意粉,呢個意粉唔係將D墨汁倒上去,而係真真正正的黑色墨汁意粉,所以唔洗怕D意粉會令到成咀都係黑色~ 意粉有小小辣幾爽口蒜味亦好香,份量適中,上面隻軟殼蟹炸得好鬆脆,整體唔錯! 老公就決定据扒!澳洲穀飼安格斯西冷配炸薯角,我地揀咗7成熟 ,牛扒呢!如果煮得太熟係會好硬唔好食,今次呢塊扒煎得時間剛剛好,好容易就可以切開,入口鬆軟,牛味重無雪味,一咬落去鎖住咗肉汁好Juicy,老公好鐘意食牛扒都話正!之後再點埋2杯Cocktail & Mocktail,Hazel Risk及Moana,未飲顏色已經覺得好靚,食飽再慢嘆,傾下計,點亮了我們的夜晚!

發作,樣樣都好似好吸引咁….

最後我地都係決定忠於原意,食西餐!

2021-11-26
2021-12-07 557 瀏覽
之前已經試過Say hi 另一分店嘅特色下午茶,覺得好正!今次特登黎食晚餐!!灣仔店喺修頓球球場對面,都好易搵~椒鹽香酥炸碟魚盛 $148蝶魚賣相精緻🐋整條魚起肉後原條魚骨炸用來裝番D肉🐟魚肉唔會碎濕濕,每件大細剛好! 粉漿好薄,外皮炸得酥脆,魚肉嫩滑冇骨,椒鹽好惹味,係差杯啤酒😂晚餐可以揀餐湯或沙律🥗餐湯係蕃茄湯🍅蕃茄味清新,唔會太酸、太多茄膏,係天然嘅味道紐西蘭白鱈魚、燒粟米芯🌽蘆筍🥕紅菜頭忌廉汁$168鱈魚下邊有南瓜蓉墊底,粉紅色紅菜頭忌廉汁好靚😍色彩豐富鱈魚味道細膩、溫和,肉質嫩滑,本身味道較淡,配菜亦做得好好🌽粟米蕊甜得來有少少海鮮味🐠🦑應該係用煎魚嘅油煎過~蘆筍唔會過老,冇渣。慢煮厚切日本四元豚肉、薯蓉、玉桂蘋果 $198豚肉份量大!外皮煎得香脆🐷雖然好厚,但肉質唔算嚡口~好欣賞呢度嘅配搭~玉桂蘋果伴豚肉原來咁夾😍玉桂香噴噴🍎水果剛好中和豚肉油膩~薯蓉味道天然、有咬口,連配菜都做得好好!Blessed Guardian $158漸變紫色顏色好靚,裏面加咗蝶豆花🌹杯身都痴滿玫瑰花花瓣~味道較易入口,酒精味唔算濃烈,女仔都啱飲!🍋檸檬🍊橘子味較出~Hazel Ris

椒鹽香酥炸碟魚盛 $148

蝶魚賣相精緻🐋整條魚起肉後原條魚骨炸用來裝番D肉🐟

紐西蘭白鱈魚、燒粟米芯🌽蘆筍🥕紅菜頭忌廉汁$168

鱈魚下邊有南瓜蓉墊底,粉紅色紅菜頭忌廉汁好靚😍色彩豐富

鱈魚味道細膩、溫和,肉質嫩滑,本身味道較淡,

慢煮厚切日本四元豚肉、薯蓉、玉桂蘋果 $198

豚肉份量大!外皮煎得香脆🐷雖然好厚,但肉質唔算嚡口~

薯蓉味道天然、有咬口,連配菜都做得好好!

Blessed Guardian $158
漸變紫色顏色好靚,裏面加咗蝶豆花🌹杯身都痴滿玫瑰花花瓣~

Hazel Risk $138

呢杯賣相好吸引❄️充滿冬日雪地感覺☃️酒精味較強烈,而且有濃郁嘅椰子香味🥥冬日得來充滿亞熱帶風情,好有渡假感覺
2021-11-30
呢間餐廳無論自己食或朋友食,comment返嚟都是被讚賞的。當然之前已試過了佢嘅午晚同happy hour都是不錯,所以今次要帶朋友仔嚟試下啦。(而不知天高地厚又班門弄斧的啤仔遇上了食神🥲)1️⃣8️⃣3️⃣0️⃣ 晚餐時間🍟 黑松露薯條 $78 - 每次我都會忍唔住要點嘅小食,只有呢間餐廳,炸嘅薯條口感同佢嘅醬最合我口味😋🍕香蔥煎蠔小薄餅 $88 - 其實驚喜,小薄餅是熱上,香蔥鋪在蠔上香口多油,一啖食完是很滿足的😋🍝 燒大蝦火箭菜龍蝦汁醬意粉 $158 dinner set在於我而言,意粉軟硬適中,醬汁要濃;然後佢做到,令我更加欣賞嘅係,蝦已被剝殼,非常方便,唔使要粗暴嘅我幫蝦除衫了😂☕️hot Earl Grey Tea $38 - 正常茶包茶。滿可惜嘅係身體有點抱恙,只能叫熱飲,否則我一定忍唔住想飲佢嘅cocktail ,其實呢到調製得不錯,一定要試呢。

1️⃣8️⃣3️⃣0️⃣ 晚餐時間

2021-11-10
2021-10-24 77 瀏覽
一入到餐廳就比懸垂喺天花中間🌕月球吸引住目光👀Say Hi 環境寬敞木色裝潢配搭水泥風及暗黃色吊燈典雅具質感✨一坐底當然叫反兩杯💁‍♀️🍸Blessed Guardian📸️兩層色由蝶豆花、接骨木花跟櫻花調成~酒精濃度微高🤟當然都有呢杯Sayhi signature mocktail - Moana,加 入Lychee同ginger juice無酒精雞尾酒前菜就有香蔥煎蠔小薄餅蠔仔🦪香得黎蠔味濃郁,底下簡簡單單配塊薄餅,出奇地夾有驚喜👍🏻香煎帶子紅燒肉 廚師👨🏻‍🍳特登將紅燒肉煎到脆卜卜!新鮮帶子鮮甜嫩滑,口感豐富不可不試當然有慢煮厚切日本四元豚肉 薯蓉 肉桂蘋果🍎呢塊四元豚 🥩特別在由4種高質豚種繁殖而成優質穀物餵飼 ,所以肉質細膩嫩滑🐖蟹籽炸軟殼蟹蒜香墨汁意粉辣辣地 好惹味🍝配上脆漿薄身軟殼蟹🦀真係一流🍽最後甜品🍮選擇左我最愛Moono tart 朱古力焦糖流心味同Grandma‘s scone 🥧抹茶配黑糖麻糬、伯爵茶☕️

一坐底當然叫反兩杯💁‍♀️

蟹籽炸軟殼蟹蒜香墨汁意粉
辣辣地 好惹味🍝配上脆漿薄身軟殼蟹🦀真係一流🍽

最後甜品🍮選擇左我最愛Moono tart
2021-10-24 101 瀏覽
With intriguing signature cocktails and moreish share dishes, this is a chill space to relax, unwind & socialise on Wan Chai 同女友人把酒談心,揀咗呢間第一次嚟嘅灣仔Bar + Dining餐廳,估唔到佢除咗cocktail出名外,食物味道都唔錯。餐廳中間有一盞燈光昏黃柔和的圓燈、朦朦朧朧就似一顆明月,氣氛好有情調 - To Share -Pan-fried Scallops▪︎Red Braised Pork Belly香煎帶子紅燒肉>兩種食材擺埋一齊估唔到又夾!帶子嫩滑煎得好香,脆皮紅燒肉甘腴鬆化,酸甜清新的蕃茄莎莎醬為菜式加唔少分,減膩又開胃,一人一件其實唔夠喉Minced Wagyu Beef Poached Egg Noodles Pizza窩蛋和牛一丁Pizza>幾創新嘅小食!較重口味、送酒會啱啲。面頭和牛粒份量十足牛味唔錯,仲有拉絲芝士、中間有隻流心蛋好似窩蛋牛肉飯啲friend。餅底係丁麵煎得香脆,然而比較油* 注意需時15分鐘製作-

- To Share -

* 注意需時15分鐘製作

- Dinner Set -
▪︎Daily Soup▪︎Garlic Bread

Yuzu Roasted Boneless Duck▪︎Grilled Califlower▪︎Grilled Lotus Root
柚子蜜烤無骨鴨・燒椰菜花・燒蓮藕

>口感和味道有啲似慢煮手法,肉味濃郁兼無骨真係啖啖肉,幾like佢個燒過的柚子醬令鴨皮焦糖化、蜜味香甜

NZ Hake Fillet▪︎Pumpkin Mashed Potato▪︎Grilled Baby Corn▪︎Asparagus▪︎Breetroot Cream Sauce
燒紐西蘭白鱈魚・燒粟米芯露筍・紅菜頭忌廉汁

>白鱈魚肉質細嫩亦夠厚身,為食猫的我表示非常滿足。餐廳自家製的紅菜頭汁吸睛之餘與白鱈魚味道匹配,燒粟米芯露筍新鮮清甜、個南瓜蓉好甜好好食

- Signature Cocktail -

Blessed Guardian Roku▪︎KiraKira▪︎Elderflower▪︎ Moscato▪︎Lemon Juice▪︎Sakura Bitters▪︎Yuzu Bitters▪︎Gin infused Butterfly Pea

>咪話我無提你,呢杯混合接骨木花、蝶豆花和櫻花等調製嘅雞尾酒、第一啖飲落去係“啃”㗎,不過之後邊食嘢邊飲佢就順喉兼易入口咗。攞住杯酒景象非常淒美、像漫天花瓣洒落杯邊,突然又想念家鄉

Hazel Risk
Japanese Whiskey▪︎Frangelico▪︎Malibu▪︎Lime Juice

*值得一讚,餐廳職員個個都友善有禮,態度也好
Blessed Guardian
Carrot Soup
Blessed Guardian
Carrot Soup
灣仔莊士敦道個頭無論係大街定入面啲小街都可以尋寶咁尋到又特別又好食既餐廳,而今日行入內街大王東街到比我搵到間一見到個名就一見鐘情的別緻酒吧餐廳(?) ,因為佢成個裝修都好時尚好西餐廳,但啲料理又有啲日式咁,可能有少少偏向多國菜餐廳~個starter叫左三文魚籽磯燒鮑魚,呢個真係唔係講笑,本身唔係big fan of鮑魚,但佢呢個竟然可以食到鮑魚個種鮮甜味,仲要配埋粒粒三文魚籽,口感好豐富好感動!(鮑魚仲切開一片片比你唔洗自己好狼狽咁又切又咬)主菜叫左個fillet同軟殼蟹墨汁意粉~個魚好好食,肉質內軟外脆,再加上超級畫龍點睛既南瓜薯蓉,無得輸,個薯蓉好甜好好味~個墨汁意粉係我中意既deepfried模式去煮,但係比我想像中辣好多hahahahah,定可能我變得無咁食到辣,前幾日朝早食完辣之後就喉嚨痛左兩日T3T~但個個麵食到辣其實係超惹味超好食~同埋佢有幾款個人化cocktail可以揀,全部都好靚,我揀呢杯Blessed Guardian出面仲有好多玫瑰花裝飾,再加蝶豆花既漸變色真係好靚靚好夢幻~呢間野由個package到到食物質素都幾有水準,而價錢又唔會貴到飛起,也是很有誠意的一間店

呢間野由個package到到食物質素都幾有水準,而價錢又唔會貴到飛起,也是很有誠意的一間店~
2021-10-19
2021-10-06 92 瀏覽
Say Hi 係良心小店💛,亦係居酒屋酒吧🥂,店內中央有個好大嘅月球燈,好有情調,而且餐廳仲有個人化調酒服務,好貼心!咁好氣氛,當然要點返杯cocktail ,同時享用晚餐 與朋友把酒談歡,夠晒chill!Blessed Guardian $158淺粉紅色嘅酒加上杯外嘅花瓣,好有櫻花嘅感覺,味道清幽!Dinner set 已包括沙律或湯,及蒜蓉法包!沙律夠新鮮開胃!澳洲穀飼安格斯西冷 $268大大塊又厚身,肉質軟嫩,肉味香濃!

Blessed Guardian $158

淺粉紅色嘅酒加上杯外嘅花瓣,好有櫻花嘅感覺,味道清幽!

Dinner set 已包括沙律或湯,及蒜蓉法包!

沙律夠新鮮開胃!

澳洲穀飼安格斯西冷 $268

大大塊又厚身,肉質軟嫩,肉味香濃!
2021-10-02 74 瀏覽
Say Hi Bar & Dining喺灣仔嘅大王東街,係一間居酒屋酒吧,店內氣氛良好,好啱傾計飲嘢,仲提供個人化嘅調酒服務,夠晒特別!KOI $148Say Hi 嘅 Signature Cocktail 之一,KOI 係日文,即係洛神花。KOI面層嘅係浸過溎䄂花嘅Gin,下層係Vodka、梅酒、青檸汁同埋檸檬汁,入口微酸,清新怡人又開胃!窩蛋和牛一丁Pizza $118流心嘅蛋黃、半溶嘅芝士、和牛肉碎同埋丁麵組成嘅Pizza,麵底香脆,仲落埋丁麵包調味粉落去,夠晒原汁原味!慢煮厚切日本四元豚肉.薯蓉.肉桂蘋果 $198慢煮處理嘅日本豚肉真係極為軟腍,而且好Juicy!而脂肪位置則燒至微焦,就好似燶邊叉燒咁,勁香口惹味!伴碟嘅薯蓉好細滑,不要錯過!所有主食跟餐包、餐湯/沙律。

KOI $148

窩蛋和牛一丁Pizza $118

慢煮厚切日本四元豚肉.薯蓉.肉桂蘋果 $198

所有主食跟餐包、餐湯/沙律。