2021-11-14
同朋友行完山來到又一城,陪朋友買D香薰材料,聽講話又一城呢間舖有多D選擇,咁就順路來到,而我就捨命陪君子啫。行完香薰舖頭,就要醫吓肚仔先,去food court時途經saloon de cafe,被『CBD』吸引到而停低腳步,多口同counter位靚仔哥哥傾多2句,就留低了。下晝4點至7點半係happy hour 時間,我哋點咗2個小食和2杯酒飲,當抖吓。『芝士肉醬玉米片配牛油果醬』,份量比想像中多,牛油果醬係自家製,好新鮮,好足料,亦有牛油果粒粒,呢份小食.加咗CBD,食時没有特别的感覺,但是日返屋企後早瞓咗,是否因為CBD呢?因CBD有幫助睡眠,放鬆之效果吖,就當係囉。另一小食係『酒盗芝士配酸法包』,酸法包分成細細件烤過好脆口,擺D芝士和日式漬魚仔喺法包上,多重口感太過瘾。Gin tonic正常好飲,另一啤酒係Pale Ale,除咗有啤酒味還有生果味,都好好飲吖。