2025-08-08
🎀中環。下班聚會 輕鬆愜意清酒Bar🍶🎀🪄店名* #SakeHub🔮地址* 香港中環擺花街18-20號嘉寶商業大廈高層地下9號舖 🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$382 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_中環剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_日本菜#pickyme_酒吧➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵Sake Hub 坐落中環,空間不算寬敞但洋溢熱鬧居酒屋氛圍。店內以高臺座位為主,四周擺滿琳瑯滿目的貴價清酒瓶,宛如小型清酒博物館。下班時段尤為熱鬧,吸引不少附近辦公室人士來此舉杯暢聚、放鬆談天。店員服務態度親切熱情,樂於與客人交流酒品知識,營造出輕鬆愉快的社交環境。🍽️食物質素🍽️餐廳主打多樣化的精選清酒,從入門到高階款式俱備,是清酒愛好者的探索據點。食物方面以佐酒小食為主,提供如炸雞等日式炸物,風味地道香脆。需留意小食每日供應量有限,晚間熱門時段容易售罄,建議提早下單。整體而言,是專注於清酒體驗與下班小酌的熱點。收工想搵個地方同friend飲兩杯、吹下水、食啲嘢,Sake Hub真係唔錯。地方唔算大,但氣氛幾好,好
🪄店名* #SakeHub
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$382 已加一 (2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#pickyme_酒吧
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵
🍽️食物質素🍽️
收工想搵個地方同friend飲兩杯、吹下水、食啲嘢,Sake Hub真係唔錯。地方唔算大,但氣氛幾好,好多都係同我哋一樣嘅收工客。店員好nice,會同你傾下偈,介紹吓酒。清酒選擇多到睇到眼花,但佢哋會幫你揀。啲小食,尤其係串燒同炸物,水準超出預期,唔係求其嗰種。不過要留意,好嘢係限量,賣晒就無,想食就早少少叫啦!係中環一個幾chill嘅聚腳點
👀評分💖💖💖💖💖
🪄HOUSE SAKE BY GLASS 東洋美人50 HH$78
叫左杯Happy Hour嘅「東洋美人」先!$78一杯喺中環真係算抵飲。杯酒清爽,飲落有啲米香同淡淡生果甜,好易入口,即刻放鬆晒。個樣都幾靚,同朋友碰下杯,感覺幾不錯。
👀評分💖💖💖💖💖
🪄TASTING SET (50ML EACH) 泉$108
貪心想試多幾款味,叫咗個「泉」嘅三杯試飲Set ($108)。三小杯,每杯味道都好唔同:第一杯有啲橙同梨嘅清新酸味;第二杯香蕉味幾突出;第三杯就係熟咗嘅蜜瓜味,最啱我口味!味道自然,唔會假甜,飲落好舒服。百零蚊試到三款,幾抵玩,同朋友share啱晒。
👀評分💖💖💖💖💖
🪄日式照燒/沙爹雞肉串 $31/1 (3串)
估唔到佢哋啲串燒咁得!即叫即燒,熱辣辣上枱。照燒汁甜甜地,雞肉好嫩滑;沙爹味就香濃啲,帶少少辛香。兩種味都好好食,$31一串,配酒一流,我哋encore咗一次!
🪄一口炸蝦三文治 $68
叫咗份炸蝦三文治送酒。細細件三塊,炸得金黃酥脆,咬落「索」一聲,好脆口!入面隻蝦都幾彈牙。記住要趁熱食,真係會辣親個嘴㗎!香口嘢配清酒,正。👀東洋美人50 HH$78儀式感
(5個💖為最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️