2023-10-15 169 瀏覽
同朋友附近食完飯搵間野飲一杯先走,行行下就到左耀華街。本身只係打算飲返杯,因為食完晚飯都幾飽,然後望下餐牌,見倒d小食好吸引,所以坐多陣都忍唔住要叫黎試下本身都好鍾意食椒鹽同埋粟米,又估唔到炒埋一齊呢個椒鹽粟米嘅配搭咁襯。粟米嘅甜味比椒鹽帶咗出嚟,食落口仲香仲甜。另外自己都係避風塘同燒賣嘅fans,呢個避風塘炸燒賣非常出色,比較重口味,但係加埋真係無敵好味。雖然舖頭冇乜招呼,但係比呢個價錢都冇期望太多,嘢食好味,可以再黎試其他小食。

椒鹽粟米

避風塘炸燒賣

椒鹽粟米
避風塘炸燒賣
2020-07-01 1763 瀏覽
熱到happy hour衝左入去嗌左杯凍飲.另叫左份薯條, 熱熱地配D有味粉都幾好食!聽住歌飲本應幾舒服, 不過因為坐得近門口, 煙+熱氣係咁攻入黎~ 大概明點解D評語話服務普通, 因為女職員真係木無表情, 男職員相對主動+面帶笑容~ 加上HH時段, 其他地方都爆滿, 而呢度地鋪先坐左1半左右, 明白哂~
熱到happy hour衝左入去嗌左杯凍飲.
另叫左份薯條, 熱熱地配D有味粉都幾好食!

2020-06-27
2019-09-12 2368 瀏覽
用了OpenRice 咁耐第一次寫食評,真的忍不住要寫個負評,這間多年前去過是👌的,但最近再去,服務態度極差,價錢又不是特別平,沒有服務不特止,仲要黑口黑面,再沒有下次,這條街有咁多間選擇,不要去受氣!
2019-03-27 2024 瀏覽
環境好舒服,燈光合適,唔會太光或者太暗。飲品都有好多種類揀,酒精或者無酒精、汽水都有好多款,適合一大班朋友,有唔同口味既都可以去坐低傾下偈飲反杯。亦都有小食叫,飲酒既同時想食野都唔洗驚,呢間bar絕對係一個好地方

2019-03-19 1628 瀏覽
嗰日同朋友行完銅鑼灣,食完飯諗住是但搵一間bar去飲杯嘢,就揀咗呢間係聰嫂甜品對面嘅飲手工啤酒🤔我入去望到裝修幾靚,好似幾好氣氛咁,又好似好多手工啤酒揀,俾佢外表呃左🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️入咗去啦!其實手工啤選擇都真係幾多,而且都高質素嘅好多生啤嘅選擇,唔淨只係1664嗰啲咁簡單!而且佢嘅Snacks係咖喱味蝦條,係高質嘅!送酒一流!但係佢嘅店員真係搞唔掂😡😡😡😡叫佢幾百萬次先至肯過嚟落單或者應我都算啦😤😤😤仲要係黑口黑面😤😤😤我唔知以為我過去係受氣😕比佢黑我面嘅😖😖我心諗我同你冇仇冇怨,你黑我面做咩啫🙄🙄🙄我都已經唔該前唔該後啦😒佢一句唔該都冇😒😒問佢係咪有得refill Snacks佢就一句都唔同我講直接搶走個碗然後fill完之後調返落張枱度😡😡😡心諗我得罪咗你啲乜嘢🙄🙄🙄🙄同一時間有啲外國行入嚟就對人40,000咁嘅口,笑晒咁真係咩玩法🙄🙄

2019-03-15
$100 (宵夜)
2019-01-18 1239 瀏覽
今次為大家介紹🎀:Somersby Sparkling Roséserverd by Somersby wine glass🥂What a casually elegant feeling~ 💕💆🏻‍♀️😌今次somersby的新產品是隻粉粉紅紅的酒好靚仲好易入口👄仲會令到成個氣氛都好似變到好粉紅色咁 真係忍唔住都同閨蜜影多左兩張相☺️😚Happy relaxing moment wif my dear 💕in #ruggers
今次為大家介紹🎀:
Somersby Sparkling Rosé
今次somersby的新產品是隻粉粉紅紅的酒
好靚仲好易入口👄
本人有個習慣,就係如果要出去飲成晚野既話,通常會由Cider飲起,上個星期五晚就先黎到耀華街既Ruggers開始飲。我自己就最怕d甜到好似溶左既糖咁既Cider,但咁岩今晚就比我試到支好野!呢支Elderflower Cider聞落去有好強既花香味,有少少荔枝既感覺。本身以為飲落去會甜到漏既時候,因為結尾有微酸,而且有微微地氣泡,所以令到成支野Balance得好好,清爽,唔會有甜到令人討厭既感覺。Thistly Cross Elderflower Cider, 4% Abv

2018-09-21
2015-11-04 3304 瀏覽
RuggersHh時間到了!!今次算了ruggers,朋友們都在港島區上班,就到了銅鑼灣耀華街。坐了高枱的位置,我比較腳短所以不太舒適。點了個 cider kopparberg !!很少地方有這枝,通常是Apple cider吧。這枝是strawberry + lime 非常好飲,有strawberry的甜都有 lime的酸,我好怕飲cider 會飲到起啖,但這枝不會,非常易入口!問staff要埋冰更好飲!因要夠冰凍!

Ruggers

Hh時間到了!!
今次算了ruggers,
朋友們都在港島區上班,
就到了銅鑼灣耀華街。

坐了高枱的位置,
我比較腳短所以不太舒適。

點了個 cider kopparberg !!
很少地方有這枝,
通常是Apple cider吧。
這枝是strawberry + lime 非常好飲,
有strawberry的甜都有 lime的酸,
我好怕飲cider 會飲到起啖,
但這枝不會,非常易入口!
問staff要埋冰更好飲!因要夠冰凍!
2015-08-18 1683 瀏覽
同客開完會 4點零5點又未到 唔嗲唔吊 返公司又唔係 返屋企又有D過份 之後成班同事去咗耀華街Ruggers happy hour 各自各精彩 有人叫生啤 有人叫cocktail我就叫靚女介紹隻口感厚身D嘅黑啤
2015-08-13
$80 (其他)
2012-10-24 1448 瀏覽
同舊同事打完邊爐想揾個地方飲野傾計, 朋友就介紹咗呢到, 係times square 後面一條橫街. 雖然舖頭唔係太大, 但有好cosy嘅感覺, bar外面仲有掛咗d Halloween裝飾, 我有點鼻塞, 朋友怕我坐裡面空氣唔夠流通會辛苦, 所以我地坐咗係門旁嘅圓檯, 檯上仲有盆竹, 可能係風水竹, 呢個位幾岩傾計, 旁邊又唔會有其他檯, 好似有多少少privacy…但就可能多咗d人會係張檯前面對住條街食煙. 呢到menu有好多好多唔同種類嘅啤酒, 尤其係belgian啤酒! 我有點傷風就淨係order咗杯Somersby Apple Cider, 見佢地前個排廣告賣得好勁, 今次就試下啦, 好大一杯, 味道ok, 唔會太甜, 朋友就叫咗啤酒, 都話好飲. 呢到d staff 好friendly, 又幫我地refill nuts, 又好有禮貌, 一定會再黎!
門外小圓檯
多種啤酒任你選
Somersby Apple Cider 大大杯
2012-10-20
$100 (宵夜)
門外小圓檯
多種啤酒任你選