2019-08-19 1860 瀏覽
唔記得中文名係咩,英文係Parmesan Shrimp pasta 🍤 🍝 $288 蝦好彈牙,一碟長通粉有成6隻蝦,份量嚟講都算唔錯,但略嫌長通粉太硬墨汁意粉(Ink Pasta) 比普通意粉更為有口感,幾抵讚👍🏻 $338 但我記得餐牌意粉係配帶子🙈 唔知點解一上碟就變咗3隻蝦,見佢啲蝦又幾好味就無同職員了解返,可能因為咁啱無貨?🤔🤔 但建議下次你地遇到呢個情況都主動問返清楚😖😖熱情果特飲 (Mega P. Fruit Passion) $78 不愧為 Mega,真係好大杯,酸酸甜甜好適合夏天飲,一嚟解渴、二嚟開胃🤤🤤

2019-08-13 1106 瀏覽
Ruby Tuesday 平時都貴貴地,平時都好少去。咁岩朋友係member, 即刻變得抵食左!👍🏻💰💰叫左個煙肉芝士薯條🍟,真係必食!薯條炸到好香唔乾身,加上半融芝士同咸香煙肉🧀,啖啖都好正停唔到口!Ribs and wings 係另一個must !Ribs 係半份size, 大約6條骨,wings 都係6隻。ribs既肉好諗,個ribs 切開之後係自動骨肉分離左!好諗好諗。而wings 個醬都好惹味😋另一個覺得正既係墨西哥芝士脆餅🥙,叫Impossible, 夾餅入面有好厚既肉,直情好似食緊漢堡排咁,同想像有d唔同,不過係juicy 好味既。而食食下先發現,impossible 係指緊塊肉,個肉係命名左叫impossible 😂野飲都係另一個 gimmick, 佢有分普通size 同mega size, mega 就真係成L咁滯,兩個人一齊share飲至好叫呀!佢一大缸咁上台,真係好搶眼😂😂😂🙈提一提,叫maincourse加 $80左右就可以去salad bar 任攞一次salad🥗🥗🥗,都幾多選擇既,不過個碟都細,限制左唔係攞到太多!有折又多人食,可能試到好多野,係正既!

叫左個煙肉芝士薯條🍟,真係必食!

Ribs and wings 係另一個must !

有折又多人食,可能試到好多野,係正既!

• 煙肉芝士薯條
  • Ribs & wings
2019-07-26 1148 瀏覽
今晚有朋友生日🎂四個人的飯局~我哋訂咗一間坐得比較舒服啲嘅餐廳🍴餐廳安排左窗口位俾我哋😊由於Ruby Tuesday 出咗新Menu所以我哋就一齊嚟試吓啦~Ribs & Wings with Honey BBQ燒排骨雞翼拼盤配蜜糖燒烤汁排骨依舊好味😋California Club Quesadilla特色加州墨西哥烤薄餅呢個薄餅係雞肉配牛油果醬~入面仲有溶咗嘅芝士,整體配搭都好味到Clam Linguini蜆肉意大利幼麵番茄醬同蜆肉分量都不會大少,整體ok~Ruby’s Pancake (new) 露比班㦸生日關係,餐廳可以幫你加咗蠟燭成為左生日蛋糕🎂🤣一餐生日飯就這樣過了
今晚有朋友生日🎂
四個人的飯局~我哋訂咗一間坐得比較舒服啲嘅餐廳🍴
餐廳安排左窗口位俾我哋😊

Ribs & Wings with Honey BBQ
燒排骨雞翼拼盤配蜜糖燒烤汁
排骨依舊好味😋

California Club Quesadilla
特色加州墨西哥烤薄餅
呢個薄餅係雞肉配牛油果醬~
入面仲有溶咗嘅芝士,整體配搭都好味到

Clam Linguini
蜆肉意大利幼麵
番茄醬同蜆肉分量都不會大少,整體ok~

Ruby’s Pancake (new)
露比班㦸
生日關係,餐廳可以幫你加咗蠟燭成為左生日蛋糕🎂🤣

一餐生日飯就這樣過了
2019-07-16 1067 瀏覽
工作關係下午去左荃灣開會,同事想食burger,我地就揀左位於荃灣廣場的Ruby Tuesday。座位位置舒服,不過由於午餐時間要等成10分鐘先入到去。我地食左2款唔同既漢堡 : Classic cheese burger同Veggie burger。不得不提其實真係好欣賞Ruby Tuesday既薯條,佢個粗薯條真係好好食,百食不厭呀。Classic cheese burger: 芝士夠香、飽皮夠脆。Veggie burger大啡菇漢堡,本身見到期望好高,點知食落比較普通。
座位位置舒服,不過由於午餐時間要等成10分鐘先入到去。

2019-07-16
2019-07-14 860 瀏覽
契姐生日下午茶,要揀荃湾區,要坐得舒服但又吾想收切餅費 (因為我整咗個蛋糕畀契姐),最終揀咗ruby Tuesday. 入到去一人叫左一個lunch set. 雞肉沙律配黑醋汁(簡簡單單得沙律菜同雞肉,但都好好味),西冷扒配薯蓉(西冷要咗七成熟, 煎得略為乾咗啲), 仲有餐通同飲品。 我同契姐都升級要咗兩個特別特飲, 由職員推介兩杯都好味。 最尾職員都好好幫我哋拎咗個蛋糕出嚟同幫我哋影埋合照
2019-07-10
生日
2019-07-10 688 瀏覽
之前食outback得倒一張七折Ruby Tuesday嘅coupon,有折有時間咪食左佢囉!因為非會員,又無折嘅話,我尼D c9仔就覺得太貴了!之前都覺得好好味,尼次都唔差,可能太耐無嚟,唔記得咗佢哋鐘意sell你做會員(張coupon都可用作買會員卡),我一入餐廳就已經開始計時,只有個半鐘用餐時間,未夠鐘已經趕住要你埋定單,比佢sell完都算,隔離每入一枱都sell一次,仲要朗誦咁大聲😖😖😖D食物係好食,但..都一樣被打七折了🤷一家三口大約食左六百多,唔算貴,但唔enjoy囉!
D食物係好食,但..都一樣被打七折了🤷
一家三口大約食左六百多,唔算貴,但唔enjoy囉!
2019-07-07
用餐優惠
優惠券
2019-06-24 973 瀏覽
慣常早餐和晚餐都是烚蛋、麥皮、蔬菜類等等,有時候的晚餐當然是豐盛一點。這次跟朋友到荃灣Ruby Tuesday,入座時聽到店員推介新菜單,包括是美國穀飼豬斧頭扒和煙三文魚前菜,兩樣我也愛吃,就選擇這兩道菜!Smoked Salmon HKD 48煙三文魚先上,店員更遞上辣椒醬,加少許到三文魚,味道特別!三文魚魚味濃郁,很軟綿,已經完全解凍,味道不錯。這個價錢跟外邊餐廳差不多,不算貴。美國穀飼豬斧頭扒HKD 228 MemberHKD 268 Non-member原來會員是便宜一點,一碟有兩塊斧頭扒,配料有新鮮沙律菜、薯角及兩款醬汁,醬汁是蘑菇汁及蘋果醬,蘋果醬味道清新,可以平衡口腔的肉味,另一種又能提升肉味,不錯!我先那種先吃配菜的人,薯角滿分,沙律菜新鮮!斧頭扒是超大塊,份量十足,完全滿足了兩個人的胃。斧頭扒處理得很好,其烤紋十分出色,而且穀飼豬肉質軟稔幼嫰,容易切開,外邊更有少許肥肉,這裡肉油脂味道出眾,完全令軟稔肉質口感提升,感覺非常香口。值得一提的是,斧頭扒肉汁豐富,再配合幼嫩的口感,真是一種享受!吃肉同時,怎能沒有酒?朋友叫了生啤,我就點了cocktail!stella ar

Smoked Salmon HKD 48

美國穀飼豬斧頭扒
HKD 228 Member
HKD 268 Non-member

stella artois belgium Pint HKD 100
超大杯,啤酒味濃,加上夠凍,正!

Long Island Iced Tea Regular HKD 92
酒味十足,但不容易令人喝醉,而且十分冰凍,這陣子喝真的很消暑!

Chocolate Tallcake HKD 168
現場看過很多人也有吃,相信也是必食之一,當然我也不會放過!頂部看到兩大雪糕球,雪糕幼滑又濃味,再配合濃味朱古力蛋糕,感覺很邪惡!蛋糕內藏朱古力醬,感覺就像吃心太軟一樣,喜愛朱古力人士必食!

2019-06-24 533 瀏覽
很久沒有來吃晚餐了,幸好會員2020年才到期,這次點了一個主菜及長通粉,水準仍然保持得到。1) Parmesan Shrimp Pasta虎蝦十分爽口,面層沾上辣椒粉,帶微微辣味,巴馬芝士碎加上蕃茄粒混合長通粉一起吃,十分配合。2) Spicy Salmon & Jumbo Tiger Prawns煎三文魚火候處理得相當好,外層煎香但肉質仍然嫩滑,另配上檸檬汁,虎蝦欠缺調味,稍為不足。整體價錢較貴,個人建議成為會員惠顧比較化算,成為會員其中一個優惠可享全單半價,另收加一服務費。

1) Parmesan Shrimp Pasta

Parmesan Shrimp Pasta
2019-04-18
  • Parmesan Shrimp Pasta
2019-06-20 624 瀏覽
RT以連鎖西餐廳來說 質素令人滿意 最推薦Ribs同和牛burger💕💕.🍔經典和牛芝士漢堡(5成熟)$238🍔很大一個 2-4人share都得和牛漢堡很厚 但非常鬆軟多汁 牛味還不錯做到了5成 粉紅鮮嫩🐮配上芝士 很有回味點麵包亦烘得外脆內軟的 對得起價錢👍.🍖Ribs 半份🍖軟到不用力就撕得骨肉分離😍😍😍煮得很入味 醬汁咸甜不膩而且末端更焦香一人食4支絕對無問題🙊.🍫Chocolate tall cake🍫份量絕對比相片更震撼 6人食絕對無問題😂係類似browie蛋糕 加好多雪糕同忌廉好濃朱古力 但想要更多雪糕🍦🍦.🐟🐟法羅群島三文魚配南瓜燴飯🐟🐟會員價:$188/非會員價: $208比起肉排 更愛三文魚扒 可以整很魚嫰油香的 很少見 但今次好滿意這個份量有嚇到我😍相中似正常size 但現實好大份 2-3人份量(假如係想留肚食其他野😂)魚皮煎得非常香脆 皮下魚油很香三文魚肉是嫰的 越嚼越有三文魚獨特的甜味👏南瓜燴飯很中老爸媽的口味👨👩飯粒不糊但濕潤 燴汁帶微甜 單吃都好食👍.🍤🍤墨西哥凍大蝦 $48🍤🍤印象中有6隻大蝦 每隻個樣都好靚仔蝦肉彈牙 拌有微辣又酸甜的蕃茄汁🍅非常開胃 價
🍔經典和牛芝士漢堡(5成熟)$238🍔
比起肉排 更愛三文魚扒
可以整很魚嫰油香的 很少見 但今次好滿意
這個份量有嚇到我😍
相中似正常size 但現實好大份 2-3人份量
(假如係想留肚食其他野😂)
魚皮煎得非常香脆 皮下魚油很香
印象中有6隻大蝦 每隻個樣都好靚仔
蝦肉彈牙 拌有微辣又酸甜的蕃茄汁🍅
非常開胃 價錢很公道😌

2019-06-18 428 瀏覽
呢晚同老友去咗荃灣行街,晚餐就去返平時都有食開嘅Ruby Tuesday~~ 由於我哋都唔太肚餓,所以簡簡單單叫咗2個dishes就算~~~呢個係燒排骨雞翼拼盤,$338一份,其實正價都唔平架,不過朋友係會員所以有半價~~ Ribs真係必食!呢個蜜糖燒烤汁真係好出色!食過翻尋味!😋😋😋😋😋😋虎蝦帶子墨魚汁意粉都係必食!睇相都知隻蝦同帶子嘅size都相當大隻!每次嚟食都覺得好彈牙,今次都唔例外!墨魚汁意粉都食得出有淡淡墨魚味!推介!😋😋😋😋😋😋

• 虎蝦帶子墨魚汁意粉
  • 燒排骨雞翼拼盤
2019-06-07 542 瀏覽
It is not our first time to come, the service has been all right. But this time, to say the least it is disappointing.We came at a less busier timing of the day, ordered everything, and got all main courses, but the appetizer, after about 3rd time chasing those, we got our salad, after finishing all the mains, and then eventually have the appetizer sampler right before dessert.And for the drinks... what's the point of having free refill when you can't find a server to order the refill. The first

And for the drinks... what's the point of having free refill when you can't find a server to order the refill. The first person finish the drink and ordered a refill, and by the time everyone else finish their drinks, the refill is yet to come.

Great experience, if you don't want any service!
2019-06-04 615 瀏覽
set lunch:bacon cheese burger.個burger好大.牛好香.好味過outbaxx.包薯條,冇乜味,冇salt.包湯或沙津.湯包一個garlic cheese scone.(吾知包scone,仲另叫多左$18 三個scones.)另仲包大杯歺飲.nachos:吾覺辣.份量大.可以happy share.招牌甜品~chocolate tallcake好大杯.可共三人份量.2個ice cream 球和很多chocolate cake.
set lunch:
包薯條,冇乜味,冇salt.
包湯或沙津.
湯包一個garlic cheese scone.
(吾知包scone,仲另叫多左$18 三個scones.)
另仲包大杯歺飲.

nachos:
吾覺辣.份量大.可以happy share.

招牌甜品~chocolate tallcake
好大杯.可共三人份量.

chocolate tallcake
cheeseburger(set lunch)
Nachos
set lunch soup
2019-06-02 369 瀏覽
星期五晚約咗兩個friends食晚飯, 所以一早book 咗Ruby Tuesday,唔洗到時周圍搵&等位。✌🏻加上本身有會員半價優惠,基本上都幾抵食。😋叫咗個小食拼盆 - Build-your-own sampler, 我地揀咗Onion Rings, Potato Skins, Mozzarella Sticks 同埋 Chicken Wings 。另外嗌咗California Club Quesadilla 🌮同埋Shellfish Mac’n Cheese。本身係芝士控嘅我, 大推Mozzarella Sticks 同埋Mac’n Cheese, 真係超好食👍🏻

加上本身有會員半價優惠,基本上都幾抵食。😋

2019-06-02 418 瀏覽
今日去咗荃灣廣場shopping,經過ruby tuesday 剛巧家人有50%discount card,佢哋就提議去lee 間食dinner。6:00pm入到去已經好full,所以提醒大家可以book定位先。我哋叫咗Classic Caesar Salad、Deluxe Seafood Risotto、Classic BBQ ribs同埋Premium Aged Prime Sirloin ,食完真係好飽。首先講risotto先,佢有一隻龍蝦尾係risotto上面作配襯,lee隻龍蝦係好結實好彈牙,而risotto用咗白汁方法煮好好味,值得推介俾大家。Classic BBQ ribs好入味燒到外面有啲脆內裡啲肉好軟,切起上嚟一啲都唔難,大人細佬都啱食。之後介紹個西冷扒,因為我和媽咪都唔想煮到好生有血滲出嚟有D驚,所以叫了7成熟,但嚟到切落去一啲都唔硬,好琳。所以lee間食物質素都好high quality,值到recommand大家一試。

2019-05-29 375 瀏覽
相約了女兒在荃灣行街,但是她還未見完客,所以我在Ruby Tuesday邊食下午茶邊等她。Ruby Tuesday的下午茶頗抵吃,60多元有一份雞翼餐,環境不俗也坐得很舒服雞翼有六隻配蔬菜幾條,視覺和味道不錯,但其肉質已失去彈性,口感不是太好。但值得稱讚的是,凍檸茶的茶底很濃,亦很大杯,very good!👍