2024-03-19 99 瀏覽
今日去開荃灣,所以上網睇吓荃灣邊度有allday Breakfast食。呢間舖個位置比較夾攝少少,離地鐵站有少少遠,喺個天橋底嘅下面。-但係食物嘅味道,同埋咖啡絕對會令你有驚喜,價錢亦都唔算太貴就可以享受到一個西式嘅早餐,嘆番杯咖啡。-🌟Mini allday breakfast | $60有豬肉腸,炒蛋🍳,沙律菜同埋竹炭多士。炒蛋嫩滑,竹炭多士烘得脆脆地幾好食。🌟Latte | $20早餐可以選擇加錢有杯嘢飲☕️

🌟Mini allday breakfast | $60

🌟Latte | $20
早餐可以選擇加錢有杯嘢飲☕️

2023-12-08 369 瀏覽
今天有事在荃灣處理,才可以來return coffee 試試他們的咖啡,雖然店舖的位置不靠近荃灣地鐵站,需要走一段距離,大約10-15分鐘路程,但他們的咖啡品質很好,食物也很美味,雖然餐廳內的空間不算大,只有大約12-16個坐位,但是值得前來光顧。我們點了以下的食物和飲品:🍔芝土大啡菇竹炭漢堡配薯角🥪芝士煙薰牛肉炒蛋帕尼尼🥤Iced Chocolate☕️Hand Drip, Musician Series Chopin 🍰Tiramisu

我們點了以下的食物和飲品:
🥪芝士煙薰牛肉炒蛋帕尼尼
🥤Iced Chocolate
Iced Chocolate
🥪芝士煙薰牛肉炒蛋帕尼尼
Iced Chocolate
2023-08-28 492 瀏覽
Return Coffee 362每次見到有人討論荃灣有邊間coffee shop推介,都會提及return coffee @returncoffee,呢間coffee shop有SOE coffee,亦有自家烘焙咖啡豆售賣。Menu亦會耐唔耐update,大家可以黎支持下💛🔥All Day Breakfast $128⭐️7.5/10⭐️呢到既All day 都唔hea,炒蛋好滑,亦都有大啡菇煙三文魚同豬肉腸作配搭,另外仲有薯角煙肉同多士,整體材料豐富,唯一薯角比較淋身,唔夠香脆。🔥 芝士煙燻牛肉炒蛋帕尼尼 $98⭐️8/10⭐️Panini麵包香脆,餡料份量亦足夠,整體中上。🔥Thai Dirty $56 ⭐️10/10⭐️小編好鐘意飲椰奶咖啡,香港比較少地方有,好多都係椰子水,見到menu寫contain coconut milk,即刻唔諗就決定飲Thai Dirty,椰奶味好濃郁,dirty亦飲到expresso同椰奶分層,推介!🔥Flat White $41⭐️8/10⭐️正常水準發揮😄⭐️總結:價錢唔算特別平,但係冇加一服務費,個人覺得咖啡比較出色,咖啡嘅選擇亦比較多,如果大家係鍾意
Return Coffee 362

🔥 芝士煙燻牛肉炒蛋帕尼尼 $98⭐️8/10⭐️
Panini麵包香脆,餡料份量亦足夠,整體中上。

🔥Thai Dirty $56 ⭐️10/10⭐️

🔥Flat White $41⭐️8/10⭐️
正常水準發揮😄

⭐️總結:價錢唔算特別平,但係冇加一服務費,個人覺得咖啡比較出色,咖啡嘅選擇亦比較多,如果大家係鍾意品嚐一杯好飲既咖啡,大家不妨可以嚟試一試!💛

📍 #returncoffee
荃灣沙咀道362號地舖

ig @chillheafoodie
未去 Return Coffee 幫襯之前最深刻嘅印象就係佢哋個九宮格menu。周末 menu同平日有啲唔同,不過佢既食物選擇絕對可以滿足到周末一餐當兩餐chill一chill既感覺。漢堡控既我叫左日本和牛煎蛋竹炭堡配薯角 ($140)呢個我可以形容為世一 burger!比burger專門店還要好食。無論牛肉香, 肉汁, juicy都係一絕。醬汁食到係類似檸檬加沙律醬清新既感覺,食完係滿足而不漏。Espresso Martini ($78)啡酒之前飲過Irish coffee, 嗰款係熱飲。大熱天時想飲杯清爽啡酒,呢度既 Espresso Martini係你既選擇。酒好勁,我估佢係跟傳統真落vodka,飲得好爽但上腦好快,啡味濃,係好好飲。至於帕尼尼蟹肉蛋沙律($95)就正常發揮,係好味既。而 Return Refreshing Black ($51) 係柚子梳打咖啡,呢杯好多咖啡店都有,味道都係嗰隻啦。
漢堡控既我叫左日本和牛煎蛋竹炭堡配薯角 ($140)
日本和牛煎蛋竹炭堡配薯角

Espresso Martini ($78)
Espresso Martini

panini 芝士蟹肉蛋沙律
日本和牛煎蛋竹炭堡配薯角
Espresso Martini
  • 日本和牛煎蛋竹炭堡
2023-08-09 244 瀏覽
今日又係做做下野想去食左下午茶,唔係因為餓,係真係想搵個地方放空,輕鬆下,宜間cafe想去好耐,雖然我好多地方都好想去試🤣🤣🤣雜莓配自家制藍莓醬牛角窩夫 🧇🧇$62我係窩夫打手,由其牛角窩夫,幾飽我都係食到,先講佢d莓,講真平時自己買唔係日本種士多啤梨都唔甜,但今日宜個ok wor,甜 wor,但當然唔係日本種個d甜啦,但窩夫真係偏硬,唔夠鬆軟,我諗佢入機前噴唔夠水,牛角包點整都好食🥐🥐手沖咖啡 $80☕️Costa Rica Canet Musician  Series Bach我係一個怪人,我成日去cafe都鐘意飲手沖,但通常飲手沖都會有自己喜好,通常咖啡師都會問要Fruity定Nutty d,我就好衰🤣🤣,我會問返咖啡師如果你,你今日想飲邊款,唔係唔想聽佢介紹,而係我想試下沖出嚟我感唔感覺,我唔係專業評咖啡,我係想飲咖啡感覺,可能好玄,但宜個係生活態度,今日佢地本身介紹我飲莫札特,利申我真係唔專,之後佢話原來冇貨就介紹左另一款,熱飲果味好明顯,但當個咖啡攤凍左變左茶感重,好鐘意宜個感覺😍

雜莓配自家制藍莓醬牛角窩夫 🧇🧇$62

手沖咖啡 $80☕️

2023-08-01 249 瀏覽
平日同honey去荃灣一日遊,食完酸辣米線,行完街下午經過return coffee食個下午茶,叫左法式西多士及雜莓croffle,兩款都牛油味香濃又鬆脆,好食飲品叫左ice black有果香而帶微酸正flat white就啡味香而奶甜,泡沫細緻柔滑,拉花又靚,正!大鴻輝中心正門向前沿住沙咀道直行幾分鐘就到,雖然鋪仔細細座位不多,但整體食物和飲品不錯。他們有自己炒的咖啡豆,保證新鮮,可以買回家自己做手冲咖啡,亦有掛耳包可供選擇,更加方便快捷飲到靚咖啡。
飲品叫左ice black有果香而帶微酸正
呢間係無意中發現既咖啡小店,menu比較多漢堡類或者吐司類既食物,另外呢度既咖啡好似都唔錯,聽朋友講個咖啡師好似有攞過好多獎,不過今日唔係特別想飲咖啡就冇叫到。 1⃣️芝士蟹肉蛋沙律帕尼尼($82) 帕尼尼面頭有少少脆,食落唔會乾身,中間蟹肉、蛋沙律、同埋芝士餡料好多好足,仲有蕃茄同青瓜係入面平衡膩感😋伴碟仲有沙律,好fresh!  2⃣️日本和牛竹炭堡配薯角($135) 呢個要等耐少少🤏竹炭堡黑色夠曬型格!食落鬆軟,中間既蛋半熟,一咬落去啲蛋汁流曬出黎好正~入面既漢堡都好juicy~要小心呢個burger係會食到好狼狽😂因為佢真係好juicy好多料好好食🤩另外伴碟既薯角都好好食!係啱啱炸起既熱辣辣夠脆~配上黑松露醬好正~  3⃣️黑白是良知($35) 呢杯係黑芝麻燕麥奶。黑芝麻味道唔算係好濃稠,不過都唔錯幾好飲。  4⃣️巴斯克芝士蛋糕($48) 當日既甜品得翻呢一款。芝士蛋糕唔算芝士味好香好濃,不過食落都滑身。如果芝士味再濃啲再厚實啲感覺會更加滿足。
 1⃣️芝士蟹肉蛋沙律帕尼尼($82)
芝士蟹肉蛋沙律帕尼尼
2⃣️日本和牛竹炭堡配薯角($135)

日本和牛竹炭堡配薯角
3⃣️黑白是良知($35)

黑白是良知
4⃣️巴斯克芝士蛋糕($48)
巴斯克芝士蛋糕
芝士蟹肉蛋沙律帕尼尼
日本和牛竹炭堡配薯角
2023-05-13 309 瀏覽
Why was I given a dirty coffee in a take away cup when I am having it inside the café?Even though the customer service and the taste of the coffee was good, I was disappointed with the experience. 😔 Dirty coffee should never be taken away as it ruins the experience and taste.

2023-05-06 291 瀏覽
經過一星期既工作流禮🫨🫨🫨⋯⋯我叫左既🌞早午餐都好似幾過份咁…🍳牛角蘇窩夫+😈邪惡西多士🍞+☕️黑白是良知🥛一路食住烘得香香既窩夫,一路煲下劇,各自不打擾大家MeTime ~ 舒舒服服咁so爽*位置確實有點隱蔽,讓我們像角落生物們安心躲在這休息。
經過一星期既工作流禮🫨🫨🫨⋯⋯

我叫左既🌞早午餐都好似幾過份咁…
🍳牛角蘇窩夫+😈邪惡西多士🍞+☕️黑白是良知🥛

*位置確實有點隱蔽,讓我們像角落生物們安心躲在這休息。

(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑牛油果配炒蛋韓式三文治($85)大部分既味道分都係左呢個韓式三文治😋呢個其實有啲驚喜,叫完估佢應該麵係好細份,點知上到枱都幾大份,仲有成大半個牛油果🥑,牛油果控既我完全抵擋唔到☺️☺️胎埋佢2塊麵包麵好好食,見佢寫係法國牛油麵包,係好濃既牛油味,胎埋佢烤到脆脆地,又香又脆口所以好好食😋😋炒蛋麵炒得好滑好香,成個包一齊食係好match既感覺,不過可惜我食到好呢Hea,食食下啲餡跌曬出黎😂😂😂精選意粉($115)原本一入到去想叫大啡菇竹炭漢堡,點知佢就話冇大啡菇🥹🥹咁冇咩其他想食就叫左個意粉🍝呢個應該係普通一個海鮮意粉,魷魚菇車厘茄🦑,個Sauce係少少辣,麵幾開胃,但整體黎講冇咩特別😂😂🙈🙈Flat White($38)其實仲叫左杯Flat White,不過冇影相😂呢到價錢唔算最貴,正常水準喇,去完澳洲之後點都覺得係香港飲咖啡大部分既錢都分都係比左鋪租,好難先搵到平又好飲🙈🙈價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑其實單價黎講唔算特別平,佢個位置麵唔算最旺個位,如果價錢再平啲會抵食啲,如果2樣主菜黎講,多士會抵食過意粉,因意粉份量唔算大,好快就食完,多士飽肚好

(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑

牛油果配炒蛋韓式三文治($85)

精選意粉($115)

Flat White($38)

價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
其實單價黎講唔算特別平,佢個位置麵唔算最旺個位,如果價錢再平啲會抵食啲,如果2樣主菜黎講,多士會抵食過意粉,因意粉份量唔算大,好快就食完,多士飽肚好多,仲有靚靚牛油果🥑😋

交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑
呢間cafe個位唔算係荃灣最旺個位,但都見好多人特登去食,如果係地鐵站行過去就係夾正係大窩口同荃灣中間,2邊行都唔近😂😂巴士通常就會係眾安街個站落車行過去,今次無揸車去,不過附近都有熊貓酒店同荃薈停車場🅿️

環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑
好耐之前去過一次就好多人,坐係入面比較逼夾,今次去冇咩人可以坐近門口啲枱,就坐得舒服啲自在啲,不過始終鋪頭細啲,都要預左位同位之間近啲🙈🙈

性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑🌑
而家cafe開到周圍都係,有時候都會覺得好多都overpriced,或者好多都大同小異,但都冇辦法,香港地方細,放假都冇咩好做,去食一餐hea下傾下計係大部分人打發時間既節目🥹🥹
2023-04-04 377 瀏覽
放假🏖帶囡陳皮妹去仁濟醫院🏥睇醫生🩺,睇完搵下午茶🫖食,諗咗好耐去邊度食,咁啱行過Return Coffee ☕️ ,喺門口睇咗menus有croffle就入去,Return Coffee出名飲啡,上次食過all day breakfast。入到去自己搵位坐,入面counter轉左仲有位自成一角,貼咗poster同監獄書信應該係黃店。叫咗紅豆🫘croffle同latte(+$20),仲有Browie連雪糕🍦俾陳皮妹。Croffle真心好食😋,拍得住Matcha Tokyo。
Latte
抹茶麻糬窩夫
  • Croffle
  • 抺茶麻糬croffle
  • 雪糕
荃灣多咖啡店也多素食,這間座位不多的小店早上開始營業,可以坐低食個素早餐嘆咖啡。午市的餐牌都有幾款蛋奶素選擇,擺盤望落精緻味道都唔錯㗎。荃灣地鐵站行過去十分鐘左右,在熊貓酒店附近。店面不大這邊最多坐12個人。入面還有個房仔再有兩張四人檯。牆上滿滿應緩物品。櫃內有些蛋糕曲奇甜品之類。早餐選擇都幾多元化,蛋奶素亦有東西吃。芝士炒蛋拼大啡菇 / Latte HK$90我諗因為隻大啡菇要焗的關係所以要等一陣,炒蛋望落嫩滑都炒得唔錯,滿滿地將大啡菇完全蓋過,如果中間再加塊芝士應該更好食。沙律份量都算多,而且吃落蔬菜爽脆新鮮,多士烘得香脆,個黑醋醬甜甜地都幾開胃啦。
荃灣地鐵站行過去十分鐘左右,在熊貓酒店附近。
店面不大這邊最多坐12個人。
入面還有個房仔再有兩張四人檯。
牆上滿滿應緩物品。
櫃內有些蛋糕曲奇甜品之類。
早餐選擇都幾多元化,蛋奶素亦有東西吃。
芝士炒蛋拼大啡菇 / Latte HK$90
2023-02-15
2022-11-24 659 瀏覽
同朋友週末聚舊,朋友搵左間小店,位置上令佢人流不多。地方亦細,只能坐門口近斜台位置,開門關門時都幾嘈。不過食物質素唔錯,自己點了個芝士炒蛋拼大啡菇(Bello with toast),朋友點了是日精選意粉。辣雞扒的意粉我唔啱,所以無試食,不過朋友話都夠份量、味道可以。今次只講芝士炒蛋拼大啡菇啦。芝士炒蛋用料豐富,好creamy好滑!用來就咁食或配旁邊的竹炭厚多士食也很美味不過「大啡菇」並不大,炒蛋食左1/3之後先見到一隻扁哂的啡菇,大小不用說了,亦無乜菇味,有少少失望!但芝士炒蛋同厚多士真係唔錯!可能拼其他野會比較正。至於大家係食評寫的飲品,我地二人覺得偏貴,且只能單點,見食左都幾飽沒特登叫黎試。希望下次再去試下其他野食~

芝士炒蛋拼大啡菇
精選意粉(日日不同)
2022-11-06
2022-10-22 555 瀏覽
呢間餐廳喺我公司附近……所以久不久就會去幫襯!因此,我便知道,他的餐牌也會久不久有改動,算是很有誠意的小cafe!今日點了三個午餐:包括……檸檬雞翼意粉、牛油果雞蛋韓式包、黑炭大啡菇漢堡!整體來說,他的擺盤OK,但是味道有待進步。(雖然我是十分支持這間餐廳,但我也要講出事實)首先要講,檸檬雞翼意粉的味道有點古怪,鹹甜的味道不太平衡,雖然份量不大……但這碟意粉也是吃不完。牛油果雞蛋韓式麵包,味道完全冇問題,用料亦都不錯……就只是點這個餐的朋友,要有心理準備,這個包不太容易放入口,最終還是要拆件來吃。黑炭大啡菇漢堡……用料就比較普通……麵包太韌,感覺唔太新鮮,而且,旁邊的薯角……明顯是返煮過……質地相當差!的確係有點令人失望。總括來說,我仍然會繼續幫襯這間餐廳……但就不只是因為它的味道!

2022-08-28 595 瀏覽
踏入霉雨季節,無時無刻都落緊雨,心情隨之而然都幾鬱悶😢,吃咗幾日外賣嘅我哋終於都頂唔順!唔理會橫風橫雨嘅天氣☔️,直接沖去🏃🏻‍♀️隔幾街口比較就腳嘅Cafe放個lunch break~Cafe正處於荃灣與大窩口交界,人流相對較少,造就這片寧靜之地✨,而且環境舒適,聽住音樂,同朋友仔吹下水,好悠閑咁享受短暫嘅小休🫧。整體價錢合理,冇service charge,值得支持嘅良心小店💪🏻今次我就試咗芝士炒蛋煙肉帕尼尼($75),🥯麵包軟硬適中,🥚炒蛋整到有D似日式玉子咁,而且份量十足👍🏻我朋友就分別點咗🥪牛油果配炒蛋三文治($85)、🍔芝士牛肉竹炭漢堡配薯角($105),同樣非常足料,相當有份量。牛油果控一定必試,完全係原隻牛油果🥑咁比你!

芝士炒蛋煙肉帕尼尼

牛油果配炒蛋三文治