2022-01-30
🤍Restoran SAYA (大角咀)🖤 大角咀福澤街18號利奧坊地下G701號舖臨近新年去果欄買生果🍎,所以喺大角咀食個lunch先,估唔到喺清幽嘅環境都有間靚靚餐廳,而且仲係食泰國菜,可以慢慢坐打卡。呢間餐廳主打泰國東北部菜式🍗伊善炭火燒雞配沙律 $98雞肉以炭燒烤熟,入口嫩滑,配埋酸辣醬汁好開胃又惹味,沙律配麻醬,非常開胃清新!🥩伊善炭火燒牛肉配牛油黑胡椒炒飯 $128炭燒牛肉燒得啱啱好,肉質粉嫩,一咬就斷,濃郁牛肉香,配埋特秘橄欖醬汁好惹味。而牛油黑胡椒炒飯少少辣,再加上特秘醬汁撈埋好正!👍🥭芒果糯米飯 $38到甜品環節,我地以加配價配一個芒果糯米飯,仲係暖嘅糯米飯好軟綿綿,芒果好鮮甜,細細份岩哂過口癮。🥬辣肉碎生菜包 $98食泰國嘢冇可能唔叫生菜包,呢間肉碎餡料好特別,有埋豬耳仔,好爽脆,口感多咗唔同層次,好特別值得一試。🥛椰青 +$28呢個椰青真心抵飲,清甜又多水!
🤍Restoran SAYA (大角咀)
🖤 大角咀福澤街18號利奧坊地下G701號舖
🍗伊善炭火燒雞配沙律 $98
🥩伊善炭火燒牛肉配牛油黑胡椒炒飯 $128
🥭芒果糯米飯 $38
🥬辣肉碎生菜包 $98
🥛椰青 +$28
呢個椰青真心抵飲,清甜又多水!