2021-09-09 1107 瀏覽
由於疫情關係,好耐都無試過同朋友唱k!今日終於有機會同朋友高歌一番!今次黎到灣仔店既Red Mr,店員都好多禮貌地幫我地登記。其實一直都覺得Red Mr 既食物質素係唔錯,今次就叫左個西冷牛扒拼薯菜配朱古力沙冰!薯條都炸得好夠脆亦唔會太乾,肉質都叫鮮嫩,唔會有咬唔到既感覺,同個汁都好夾,水準都唔會差過其他餐廳!另外杯野飲唔會太甜,朱古力味亦都好夠,真係幾唔錯!希望再有機會黎唱K啦!如果多d歌就好,整體體驗唔錯!
由於疫情關係,好耐都無試過同朋友唱k!

2019-11-05 1606 瀏覽
Weekend無聊相約朋友去red mr 唱個lunch K 百零蚊有得唱有得食有得唱真系唔話得最後Fatbrown 叫左個拉麵,友人叫左個照燒雞share 食<照燒雞套餐>雞扒都幾大塊下,切開都有成五、六舊,少少凍,不過都幾好食沙律食到蟹柳絲,算有有少少誠意,青瓜絲就。。。唔好咁多要求喇叫飽肚咁<叉燒拉麵>呢個拉麵真系唔多掂叉燒肥到嘔不在講,重點系杯面冰到好似系雪櫃拎出黎咁,拉面要熱點是基本常識吧一個凍冰冰的湯底點配其實都唔會好食得去邊,拉面底硬屈屈,,隻蛋叫做OK d,做到半熟效果
百零蚊有得唱有得食有得唱真系唔話得

<照燒雞套餐>
雞扒都幾大塊下,切開都有成五、六舊,少少凍,不過都幾好食

叫飽肚咁

<叉燒拉麵>
呢個拉麵真系唔多掂

2019-06-28 1620 瀏覽
話說大食妹有好幾個世紀冇唱K,記得以前中學嘅時候唱K真係好平若干年後再唱K,雖然價錢就冇當年咁抵,但係比起依家出去食個lunch都百零蚊,唱K lunch都係$100左右確實係抵Lunchq有四款嘢食揀,最貴果款加埋一都不過係百五蚊,有湯有煮食有甜品再加餐飲,平過出邊食過西餐餐湯係粟米湯,罐頭湯溝出嚟,質素麻麻地啦<番茄濃湯臀肉烏冬$109>番茄濃湯番茄味真係幾重,分量唔算好多,都夠飽嘅不過臀肉嘅質素真係麻麻地,唔係好新鮮,陣味怪怪地成個烏冬大概5分啦(十分滿分),講真嘢食就真係唔係好好食㗎啦不過百幾蚊包你唱幾粒鐘K,都唔系志在食野

餐湯係粟米湯,罐頭湯溝出嚟,質素麻麻地啦

<番茄濃湯臀肉烏冬$109>
番茄濃湯番茄味真係幾重,分量唔算好多,都夠飽嘅

不過臀肉嘅質素真係麻麻地,唔係好新鮮,陣味怪怪地

不過百幾蚊包你唱幾粒鐘K,都唔系志在食野

2019-04-23 1009 瀏覽
The heavy rain outside had brought me and my friend to this indoor activity, and thats sing karaoke🤣 it's been a while since secondary school, so I was so surprised to have such a nice snacks that serves from the karaoke places. The truffle french fries is served together with a truffle creamy sauce. The french fries is crispy and hot enough too😋
2019-02-18 926 瀏覽
今日黎到灣仔既redmr 佢既位置有啲遠 唔近地鐵站 要係灣仔地鐵站行大約7分鐘黎到之後啲staff冇明確既指示 去到叫野食先知6點前唔叫得黑色menu野食 要叫灰色既 服務有待改善野食方面 叫左雞軟骨同洋蔥圈雞軟骨炸到好香 調味用左七味粉 如雞軟骨好夾洋蔥圈份量幾多 點埋蛋黃醬 真係絕配另外叫左鰻魚炒飯同菠蘿雞肉芝士薄餅鰻魚炒飯份量比較細但鰻魚汁同鰻魚份量都好足夠菠蘿雞肉芝士都較細 但好脆口 質素都算唔錯最後埋單$300學生有八五折都算幾抵

野食方面 叫左雞軟骨同洋蔥圈

但鰻魚汁同鰻魚份量都好足夠

菠蘿雞肉芝士都較細 但好脆口 質素都算唔錯

最後埋單$300學生有八五折都算幾抵
2018-12-20 1549 瀏覽
每到12月,無論幾忙都想與好友們聚聚。因為聖誕,也因為要在一年之末見見各方好友。早前與好友們相約銅鑼灣RedMR紅人派對,舉辦一場非常好玩的聖誕K歌派對。記得中學、大學時,平日最喜歡與朋友唱K聯歡。隨年齡增長,雖然唱K次數慢慢減少,但無可否認唱K依然係香港最佳的聚會方式。銅鑼灣 RedMR 新裝修後的K房非常有格調,仲有唔同主題的K房,無論三五知己小聚,定幾十人的大型聚會都唔愁無場地。今次我地唱K呢間房唔止裝修雅緻,最正係房中有個 mic stand。用呢枝mic唱,唔止有型,聲線都會好聽 d。唱K之前,記得 Download 返個 RedMR 紅人派對手機 APP,點歌更方便 XD。唱 K 又點可以缺少惹味的小食?炸魚皮、紫菜薯條、爆谷,極速被消滅。想飽肚一點,可以試試爐端燒拼盤($158)。包括雞翼、汁燒牛肉、汁燒豬頸肉、雞軟骨等等,嗜辣的更可以嚐嚐重慶麻辣串燒。唱了一會兒歌,開始肚餓。看看主食餐牌,發覺現今 K 房的美食選擇愈來愈吸引。炸雞有驚喜!拉麵水準亦令人喜出望外。推薦博多叉燒玉子豚骨濃厚湯麵($98),煙韌麵質、香口的叉燒,絕對唔係快餐貨。而且每晚會供應數款約 200 多

而且每晚會供應數款約 200 多元的晚市定食。例如燒春雞、黑松露大蝦忌廉意粉、燒紐西蘭榖飼肉眼扒,配湯、甜品、紅白酒飲品。

如果有選擇困難症,可以考慮廚師推介晚餐。可以選一款頭盤,配上沙律、爐端燒、一份主菜、甜品、紅白酒,盛惠$209,夠抵食。主菜的選擇包括辣泡菜海鮮炒飯、和風鰻魚炒飯、稻庭烏冬鍋

人多有著數,因為可以點多幾款。試左咁多食物,安娜可以好負責任地講:「RedMR的食物真心有水準!」

聖誕必點  Christmas Tower Light

唱 K 和酒,是如形隨影的好朋友。

聖誕臨近,這個名為 Christmas Tower Light 的雞尾酒塔氣氛一流!$698 便包了48 杯 Christmas shooters,十分抵飲。當中紅色的是 RedMR 的 signature 雞尾酒 Oh My Dog。綠色則是加了 Cream 的綠茶 Liqueur。

供應期去到元旦,即2019年1月1日,呢set Christmas Tower Light 打卡呃like絕對一流。

興致濃時,大家更到大堂一起玩遊戲。嬉哈聲不絕,非常盡興!

如果大家想搞個聖誕K歌 Party,個人覺得可以考慮下 RedMR。真心正!
聖誕節
2017-06-04 4285 瀏覽
兩點幾三點進場,兩位埋單三百多元,有得唱幾粒鐘K,又有小食。 這裡很特別,入場費等於可以叫食物和飲品的總價,叫多於入場價需補錢。入場費共三百多元,我們叫了三款小食及兩杯飲品。 先叫了一客炸魷魚酥,忘了拍照,但好味,個人很喜歡吃,差點想多叫一客。 再來一客蒜香鐵板牛柳粒及炸墨魚咀。牛柳粒沒全熟,有點點肉汁,不錯。墨魚咀有少少腥,但朋友很喜歡。 整體上,感覺好。唯一不喜歡是沒有搖控,點歌不方便。但外語歌比另一間多,喜歡外國歌手在此會多點選擇。

2017-05-21
2017-05-14 2352 瀏覽
紅人賣的應是二手的唱法⋯⋯食記多數說他們的食優於唱一個韓國辛辣麵包2 餸全部粗野精心選擇香煎午餐肉- 指定要求要煎的脆脆的煎蛋要太陽蛋52$算化算一算熱湯麵其他都貴一條燒辛辣牛肋肉單單薄薄4 粒大大粒但晚餐總是未夠啩⋯⋯粗粗幼幼圖個好玩👌飲料報價Okay 結果要了一杯熱鮮奶38$加一這樣每次叫餐牌上沒有套餐是不最化算但因為是晚是母親節正夜收129$👨‍💼一個人頭又不能說貴不過幾蝦人叫結果我 52$48$再加一鮮奶 38$138加一已經最經濟了花卉折扣好像有點不務正業?寧願見到台灣人五月天正整體最不喜歡的是洗手間的味覺這方面女生很難忍受
紅人

母親節
  • 咖啡全部即磨
  • Godiva  熱巧克力
2014-12-20 6076 瀏覽
BOOK左一點鐘唱K,唱happy hour時段,3個小時$119+10%價錢可以叫野食抵銷蝦片係免費嘅,炸得好香好脆,唔知係咪自己炸嘅呢我要左韓風泡茶石鍋炒飯(雞肉),辣辣地好惹味,連唔係好食辣嘅我都鍾意食將個炒飯連泡菜雞肉撈勻,溝埋D飯焦一齊食好有咬口,好好食因為石鍋關係,D飯好耐熱,份量唔少亦唔太多,男仔都一定夠飽另外兩份係我朋友叫嘅,我無食到,但佢地都話好食
蝦片
韓風泡菜石鍋炒飯(雞肉)
韓風石鍋煮(牛肉)
日式石鍋煮(豚肉)
價錢可以叫野食抵銷

蝦片係免費嘅,炸得好香好脆,唔知係咪自己炸嘅呢

將個炒飯連泡菜雞肉撈勻,溝埋D飯焦一齊食好有咬口,好好食

因為石鍋關係,D飯好耐熱,份量唔少亦唔太多,男仔都一定夠飽

另外兩份係我朋友叫嘅,我無食到,但佢地都話好食
2014-12-20
蝦片
韓風泡菜石鍋炒飯(雞肉)
2014-06-28 5185 瀏覽
klunch has been reminiscing activity since graduating high school! my food quality expected of klunch has been significantly dropper nearly to negative level subsequent to numerous neway trap yet red Mr gives me a glimpse of hope! wanchai red Mr has fewer people than cwb! so we can sing till our throat feels sore the food is awesome!! fried chicken is smooth, and not oily (seems the kitchen has "king gwo d oil") curry is slightly chilly but not too sweet!! texture may not be as rich as coco or

the food is awesome!!
curry is slightly chilly but not too sweet!! texture may not be as rich as coco or shops specialized in selling Japanese curry, yet it far exceeds the standard of klunch

ps guys would be so so happy for the huge size of rice!!
2013-10-13 3461 瀏覽
九十年代開始唱K以經是生日飯局的必需品,不論你是唱家班或是走音王總愛這片樂土,除了硬件質數、軟件配合也是很重要、因此對食物水準亦越來越有所要求今日一行四人,首次到訪、目的重點當然是唱歌,但絕對其望有質素之食物唱歌時段平日12:00pm-4:00pm每一份午餐包一杯飲品價錢則由$65.-85. 包餐湯(是日為麵鼓湯)、咖啡/茶、甜品,當然還有加一服務論價錢唱足四小時兼有午餐、確實合理博多义燒豚肉濃湯拉麵$98.上枱之時漂亮之賣相比預期中好,拉麵質地有韌性、濃濃的拉麵湯底盡被拉麵所吸收,一啖在口、味美濃郁,加上肥瘦參半之豚肉、口感稔滑半生熟之流心蛋也做出應有水準,不錯日式豬頸肉炒烏冬$65.豬頸肉質地本身軟稔,加上煙韌剛好之烏冬灑上許少椰菜作伴,簡單製做、熱度十足,不用多加修飾的原有味道大路之作紅人拉麵$98.愛吃辣的這一款不能放過、湯底比之前(豚肉湯拉麵)質感為之稀薄但味道依舊濃郁味美,而且那股強烈之辣度、由湯中漸發豚肉跟(豚肉湯拉麵)一樣,半帶肥瘦、入口稔滑,值得推介我們還在(餐牌)中點上一個黑松露海鮮炒飯$88.首先要說明這份不列入於(每人一份set lunch之內),即如四人入位就

論價錢唱足四小時兼有午餐、確實合理
博多义燒豚肉濃湯拉麵$98.
半生熟之流心蛋也做出應有水準,不錯
日式豬頸肉炒烏冬$65.
豬頸肉質地本身軟稔,加上煙韌剛好之烏冬
大路之作
紅人拉麵$98.
但味道依舊濃郁味美,而且那股強烈之辣度、由湯中漸發
豚肉跟(豚肉湯拉麵)一樣,半帶肥瘦、入口稔滑,值得推介
我們還在(餐牌)中點上一個黑松露海鮮炒飯$88.
首先要說明這份不列入於(每人一份set lunch之內),即如四人入位就一定要叫餐牌上之食物
才視為一人、同朋友也不知詳情,以為散叫自己喜歡的一份也可當一人計算、隨後侍應再提點
才知擺了烏龍,四人用膳、即叫了五份午餐,幸好每份水準也不錯

不過..這份黑松露海鮮炒飯也炒得不錯,淡淡之松露滿佈於炒飯之內
而且內餡也很足料,小蝦粒、魷魚仔,每一啖都吃得到
也是值得推介之選
鐵板西冷牛扒伴太陽蛋配香草黑椒汁$85.
沒有花巧原隻鐵板而上,灑上黑椒汁、啫啫之聲不停發出
牛扒切開是全熟度,並無根性之餘亦無嚡口、尚算稔身
將太陽蛋混雜於米飯中,沾上點點黑椒汁、這份回味依然仍在腦海
餐飲即磨咖啡,也算不錯
沒有過於苦澀,咖啡香中中庸庸、加上些少牛奶作伴
餐飲製作,不作多求
雜果賓治也可列入餐飲之內,不愛咖啡之朋友就點上一杯
個人就沒有試哦
甜品..則為啫喱,深紅色下原來是士多啤梨製作
加上面層白滑之花奶,又香又綿..美味
單叫$88.跟餐則要$98.
題外話/補充資料: 整體上個人覺得食物優於唱K,可能是合約上問題、歌手與新歌不多 但..食物水準比慣常去開之K場連鎖店為佳,服務亦很滿意 見意,如行開灣仔區要食飯之時、要等人、或開秘密聚會,下午不妨考慮這兒 一個人消費$100.元左右,已可坐足四小時私人房間連食物、抵。
2013-10-10
  • 鐵板西冷牛扒伴太陽蛋配香草黑椒汁
  • 紅人拉麵
  • 黑松露海鮮炒飯
2013-10-02 1860 瀏覽
說來慚愧,Red MR開店已久但本人至今還沒有去過;印象中感覺它的價位較高,有點卻步,但原來於閒暇時段光顧比Neway更便宜!環境地點The Tonno地點不太就腳,於銅鑼灣及灣仔地鐵站的正中間,由兩邊站口過去都要走十多分鐘;前身為杜老誌夜總會,現已搖身一變成為餐飲娛樂場所,Red MR就為位於其二樓。是日沒有預先訂座,只分到一間普通房,沒能試用到有娛樂功能的Red MR Table;房間空間算大,但電視屏幕較細,整體舒適度一般。食物品評 午市定食($58至$88 + 10%)包餐湯、主菜、甜品及餐飲一杯,12pm進房可暢玩到3pm,非常抵玩! 麵豉湯意料之外的美味,麵豉湯濃咸得宜,散發陣陣甜味,配料豐富有咬口,也有加分作用! 主菜 - 日式豬頸肉炒烏冬 ($58)份量適中,配料多,豬頸肉肉質爽嫩有肉味,烏冬炒得夠香,整體味道是不錯的,但油份太勁了! 主菜 -鐵板西冷牛扒飯 配香草黑椒汁 ($88)非常有誠意的鐵板餐,上枱時感覺驚喜!圓盤鐵板不是"做樣"的,真的燒的滾燙,淋上黑椒汁的瞬間,吱喳聲立時作響!牛扒也給得闊綽,厚厚大大的一塊,肉質結實不乾有嚼勁、肉味濃,味道雖是大家樂

環境地點

食物品評

午市定食($58至$88 + 10%)

麵豉湯

主菜 - 日式豬頸肉炒烏冬 ($58)
日式豬頸肉炒烏冬

主菜 -鐵板西冷牛扒飯 配香草黑椒汁 ($88)
鐵板西冷牛扒飯 配香草黑椒汁
非常有誠意的鐵板餐,上枱時感覺驚喜!圓盤鐵板不是"做樣"的,真的燒的滾燙,淋上黑椒汁的瞬間,吱喳聲立時作響!牛扒也給得闊綽,厚厚大大的一塊,肉質結實不乾有嚼勁、肉味濃,味道雖是大家樂牛扒早餐的那個味道,但也收貨滿足了!白飯混和蛋汁、牛扒汁和黑椒汁同吃也很惹味、滋味!這個鐵板餐比在茶餐廳吃到的質素更好

啫哩、雜果賓治
啫哩
雜果賓治
作為日是甜品啫哩也很好吃,雖是一般行貨,但夠大杯、夠凍、甜度適中,沒什麼可挑剔!餐飲選的雜果賓治也很ok,雖然沒有雜果在其中,但味道對辦,也能喝得開懷!

總括來說,真是超值抵吃又抵玩的一餐!鐵板西冷牛扒飯更在預期的水準之上,非常推介!
題外話/補充資料: 食評題外話 在Red MR點歌,感覺的確很新穎,特別是發現有些Neway沒有的歌時,會令人瞬間感到相當興奮,但當然也有一些Neway必有的歌它竟也沒提供,在這方面上是各擅勝場;但也特別想吐槽它的點歌系統還停留在古老的搖控點歌(就算能touch screem也幫助不大),不能對應手機程式作為點歌和bookmark之用,實在太不方便!太落伍了!而房間的音響效果也很一般,最要命的是喇叭還會不時爆出收訊噪音,感覺情緒很受影響!
2013-09-07
鐵板西冷牛扒飯 配香草黑椒汁
啫哩
雜果賓治
黃金時段既CREDIT係可以用黎叫上海佬既菜式真係冇得頂,成件事好抵仲要係上海佬,堂食過一次,係叫D比較花巧要功夫既菜式今次就主要試佢唔同既上海小菜,方便一大班人食我最最最愛之一,脆鱔。冇食過既朋友睇到食完唔知咩黎都叫好食@@!酥炸排骨菜飯排骨好香口又多汁肉又嫩整體黎講樣樣都係高水準好好味過左一個好開心滿足既一晚=]

黃金時段既CREDIT係可以用黎叫上海佬既菜式
真係冇得頂,成件事好抵
仲要係上海佬,堂食過一次,係叫D比較花巧要功夫既菜式
今次就主要試佢唔同既上海小菜,方便一大班人食
我最最最愛之一,脆鱔。
冇食過既朋友睇到食完唔知咩黎都叫好食@@!
酥炸排骨菜飯
排骨好香口又多汁肉又嫩
整體黎講樣樣都係高水準好好味
過左一個好開心滿足既一晚=]
2013-01-28
跟朋喜歡到REDMR.唱K~~~~也喜歡它的食物!!!DINNER K有餐的~~~~前菜加主食一SET~~~~百多元的價錢有這質素還可以唱K, 很不錯!!!日式湯加冷麵沙律~~~~還以為湯很少料, 但原都有很多豆腐及昆布...唔算太咸; 冷麵尚OK...串燒~~~~菇有少少乾!! 但軟骨及雞串很好味~~~~尤其在上面的汁!!!海鮮飯出奇的很好, 味濃, 海鮮新鮮~~~而且飯不會太一撻撻...看圖也知份量不少, 材料也不少, 很讚!!!意粉料比較少, 但粉都算彈牙, 還不錯!!!!喜歡這裡的環境及食物, 一兩個月會來一次的!!! 希望愈食愈出色~~~~
跟朋喜歡到REDMR.唱K~~~~也喜歡它的食物!!!

麵.湯及冷麵
雞軟骨,冬菇,雞肉串
正-焗海鮮飯
意粉料比較少, 但粉都算彈牙, 還不錯!!!!
蒜蓉火腿意粉
雞軟骨,冬菇,雞肉串
正-焗海鮮飯
2012-08-02 532 瀏覽
很喜歡這間店, 沒太多人, 招呼也很好, 因為多韓文歌唱, 朋友又在這裡返工, 所以蠻喜歡來!!^^唱K加晚餐其實也不貴, $139再加10%~~包餐及一杯飲品~~質素也佷好!!!串燒~~~有大冬菇, 雞軟骨及雞脾臟...炒飯, 雖然不是太大碟, 但料蠻足及好味!!!焗長通粉, 熱烘烘, 暖笠笠的~~~~魚柳及海鮮也不錯!!!還有甜品啫喱, 這好像是提子味加有桃肉~~~今次兩人都有大房, 還有互動的電腦TOUCH桌面~~呵呵!! 下個月繼續來, 希望再有多點新歌!!!

串燒~~~有大冬菇, 雞軟骨及雞脾臟...
炒飯, 雖然不是太大碟, 但料蠻足及好味!!!
海鮮炒飯
芝士魚柳焗長通粉
還有甜品啫喱, 這好像是提子味加有桃肉~~~
啫喱
2012-07-13