2015-01-31 1619 瀏覽
上次公司搞聚會,佢地book左呢間cafe,我地7個人左右,我遲黎自己上去,間野本身唔難搵,但係上到去又冇門牌個d,以為自己去錯地方,猶疑左一陣先推門入去,入面地方好細,最多我估正係坐到十幾個人,但佢出面仲有個OPEB AREA,應該宦坐到6,7個人,個日lunch得3個餐揀,都係個d白汁意粉,本身想食飯,但竟然話冇,即係得返2個選擇,咁我就叫左個吞拿魚意粉,因為冇食野黎好肚餓,但等左超耐超耐先有野食,份量亦都唔多,但碟野凍冰冰,所以叫佢整返熱,但味道好彩都OK,意粉唔會太硬,亦都幾夕汁,野飲亦要另外加錢,叫左杯朱古力沙冰,夠哂凍。每日大約80一個餐啦,唔太抵~~
2015-01-04
有朋友要去外國讀書,我地搞了surprise farewell 俾佢原本去第2間dinner,但因為冇book位,要到9點先有位,但因為主角就到所以臨時open rice下 tst有咩好食同有位,咁岩有位,我地就8:30上左黎間舖分室外同室內,地方都好整齊因為我地一行12個人坐室內, 唔係好夠坐,問waiter 可唔可以坐室外,但佢話室外full曬,咁都冇計,只好勉強一下我地有d人好肚餓,所以未等齊人就order dinner之後8:45,主角終於出場 咁我地每個人total 都叫左個dinner and drink,當日有3個dinner可以揀,咁冇咩好食之下,我地有9個人都揀左同一個A餐 白汁煙肉磨菇螺絲粉有2個人叫左個B,2個人叫左個C (佢冇寫ABC ge)正常會覺得愈多人叫應該愈快到,點知其他drink到左,但5,6杯 orea朱古力沙冰,係遲d先出現我就試左個orea 朱古力沙冰,好飲ge咁我地就玩下d game,到左9點幾,即係order 左1個鐘後,其中一個B餐到左我見個廚房好細,咁我地人又多,咁等左一個鐘,雖然好肚餓,但我地都等到我地繼續傾下計,玩下咁我見到對面有2個

間舖分室外同室內,地方都好整齊
我地有d人好肚餓,所以未等齊人就order dinner

之後8:45,主角終於出場

有2個人叫左個B,2個人叫左個C (佢冇寫ABC ge)
我就試左個orea 朱古力沙冰,好飲ge

我地繼續傾下計,玩下咁我見到對面有2個食客,其中一個同個女侍應話order左好耐,想取消去
個女侍應 係個幾young ge人, 只係回覆話"我地整緊""我地整緊"
態度好一般,又冇講唔好意思,
我見佢咁答,我都冇吹d 野食la,只好繼續等
但店面其實好細,我地不停話咁耐未到,好肚餓,店員都應該聽到
等到order左1個半鐘, 白汁煙肉磨菇螺絲粉 先出現左4個
咁諗住之後個5個白汁煙肉磨菇螺絲粉,應該好快到
點知,果幾個食完既FD話唔夠飽,落左去食魚旦燒賣,順便cancel 埋BC

我有個FD就等到唔舒服冇胃口,Cancel 左一個A,
我又係等左2個鐘,等到冇曬胃口,點解仲要俾咁多錢食個唔抵食GE野
我就話Cancel多一個,就落去搵fd
一落到去5分鐘都冇,係cafe ge fd打俾我,話我cancel 左果個到左

我叫個fd幫我講,點知佢唔肯幫我講,搞到我連串魚旦都未食就上返去

真係好嬲,等左2個鐘先黎,我話cancel果陣又冇話唔得wo
我上返去,心情好差

但見到多左2個人,似係老闆ge人,
我就同佢話"我岩先話cancel果陣,冇話唔得,所以我先落左去,但依家又送左黎"
好彩佢都俾我cancel,但佢有問個侍應我地係咪個個都有叫野(最低要每人一個drink)
但之後明明話cancel b,c,都出現左
我地上返去,多左幾個人企係後面望住曬, 即刻冇曬mood

我地本身都仲有講有笑,但上返上之後個氣氛唔同曬,係咁叫個FD食快D同結帳

上得樓上cafe都預左貴,又唔抵食,同等得耐
但真係第1次等成2個鐘先有得,我地算係耐性好喇,已經冇嘈冇吹佢
我地坐係廚房隔離,一路都聽到廚房係整緊野,但唔見出食物
真係唔明點解2個鐘先有得食
服務好差,食物普通,
明明好地地一次PARTY搞到咁真係冇曬MOOD
唔會再黎

後尾睇返食評,原來有人中伏過
希望唔好有人再中伏
orea 朱古力沙冰
OREA CHOCOLATE沙冰,同出面CAFE果D一樣
白汁煙肉草菇螺絲粉
冇食到,但FD冇話好食,你睇到都係D 普通野,雖然都預左
題外話/補充資料: 等左2個鐘先有得食,服務好差,只係得個裝潢睇得下,明知廁所冇紙都唔REFILL
2014-02-07
2013-12-15 1902 瀏覽
食完飯有GROUP朋友,又未想回家,於是CAFE玩下 GAME有室內外選擇,有人埋單由內轉外,當天不太凍可以在外玩,感覺好D。由於口痕痕,叫左三個小食,不過最後雞翼賣晒。評:小食熱上,即叫即整,由於KITCHEN細要等下。味道都係甘LA,現成再加熱或炸。評: 我壺洛神花茶OK幾好,有個火HIT住,有少許甜,個朋友說好酸WOR,我就好LIKEAR。幫助消化下,幾好又可以幫你加水。 8/10呢服務都同環境都OK,尖沙咀CAFE都幾好AR,下次可以再去。
有室內外選擇,
有人埋單由內轉外,當天不太凍可以在外玩,感覺好D。

由於口痕痕,叫左三個小食,不過最後雞翼賣晒。

洛神花茶

2013-12-07
$65 (宵夜)
洛神花茶
2011-10-11 1354 瀏覽
某個星期一放工與友人來到尖沙咀區搵Cafe慢慢修低傾下計,上網見到哩間cafe comment都幾好,於是就搵地圖貢上嚟~一般樓上cafe樓下都有廣告牌or二拉架指示,但哩間就無,唔知係唔俾擺定無擺啦,門口水牌又無寫,差D以為自己搵錯地方~~~後來經看更指示點先知原來正是此大廈。上到去發現原來空間好細,室內最多坐到15個人左右,但由於樓頂矮,空間又細又逼,只要有人講野大聲少少就會好嘈,跟本好難傾到計......講完環境,講下食物...晚餐得3個選擇,都唔係放當眼位置,跟本睇唔到~~~3個選擇分別係好家庭式嘅腸仔意粉同白汁羅斯粉,普通到不得了,普通都唔係問題,但唔知係間野慳皮定點,草定幾張檯order先開爐整一次,我地落左order勁耐,同人地剛剛坐低落order野食上檯嘅時間係一樣,最重要係份量真係…..........少得好可憐,少成點?!我諗一碟正常份量茶餐廳碟頭嘅一半都無,4成左右,雖然話嚟cafe食野唔係重點,但話明set dinner,哩個份量真係有過份囉,仲要賣$68一個,餐飲仲要係加正價嘅一半價錢,大部分都$40以上一杯,一個咁嘅餐成$90一個,真係太唔值~~~其實D意粉

講完環境,講下食物...晚餐得3個選擇,都唔係放當眼位置,跟本睇唔到~~~3個選擇分別係好家庭式嘅腸仔意粉同白汁羅斯粉,普通到不得了,普通都唔係問題,但唔知係間野慳皮定點,草定幾張檯order先開爐整一次,我地落左order勁耐,同人地剛剛坐低落order野食上檯嘅時間係一樣,最重要係份量真係…..........少得好可憐,少成點?!我諗一碟正常份量茶餐廳碟頭嘅一半都無,4成左右,雖然話嚟cafe食野唔係重點,但話明set dinner,哩個份量真係有過份囉,仲要賣$68一個,餐飲仲要係加正價嘅一半價錢,大部分都$40以上一杯,一個咁嘅餐成$90一個,真係太唔值~~~其實D意粉加多少少都唔係要好高成本o者,少成咁,幾啖就食哂,把鬼咩?!另外叫左個小食拼盤,我諗落左order接近一個鐘先到,薯條仲幼過麥記個D,唔知係炸到干到咁,定本身係幼身,落勁多盬勁咸,其實春卷咖哩角芝士腸都係正常,哩碟反而正常份量,心諗哩d成本都貴過D意粉羅斯粉啦下話?!?!?!

唔係全部得缺點嘅,D飲品都okay,好有多選擇,成本menu慢慢揀,味道都唔錯嘅,但$45一杯有咁嘅水準我認為係average囉~~~
2011-09-05 1132 瀏覽
得朋友介紹一間穩閉的Café 生存於加連威某商中 特定weekend 的晚上約上志同道合者踩場 。枱是紅綠對比的馬賽克設計, 而色彩濱紛的裝修帶給我的感覺是無扣無束的, 而店內還有一些他的收藏品, 盡以輕鬆, 隨意為主調。還有室外的後花園, 但因為花園已坐了不小客人. 所以還選了室內。 由於和朋友也不是太餓, 於是點了幾款小食加飲品, 其實早已虎視眈眈了他們的心太軟其間與吹水了得的店主談談他對食物和咖啡的態度, 得知他是一位很有鬥心的店主, 希望所有事也能夠堅持 。香茅雞亦: 香茅頗入味, 炸得恰到好處, 雞亦還保存著嫩口的感覺 。煙肉焗薯皮: 對於煙肉絕對是又愛又恨, 而且還要Mix埋薯仔這些致肥食物, 想唔死都幾難 。薯仔吸盡了煙肉焗出來的油份, 再加上誘人芝士, 有誰不心動…. 蘋果蜜桃沙冰: 店主力推飲品, 平時小渴凍飲的我也打破了慣例來了一杯 沙冰打得非常綿密幼細, 沒有想像中那份人造糖水的味道, 蘋果味比蜜桃味更凸出 我最喜歡還是那份清新而不造作的果味 。蜜桃沙冰: 也試了一口, 蜜桃果香繼而誘發出是甜蜜的感覺 。最後上是終極一戰心太軟等了大約廿分鐘隨隨上枱
得朋友介紹一間穩閉的Café 生存於加連威某商中
特定weekend 的晚上約上志同道合者踩場 。

枱是紅綠對比的馬賽克設計,

希望所有事也能夠堅持 。
我最喜歡還是那份清新而不造作的果味 。
最後上是終極一戰心太軟
等了大約廿分鐘隨隨上枱
賣相是很讚的, 而且心太軟個子也不小, 上面還佈滿糖粉, 朱古力花等
而旁邊的忌廉cream更希望它變成了雪糕球, 倒是完美 ~
絕對零等候地切開一角, 待朱古力醬湧出來時拍照
朱古力醬不過份濃稠, 結果順利流出
雖然溫度不是很高但可以保留著流心的溶醬倒是有其神奇之處
而朱古力的濃郁度十分合意, 叫人欲罷不能 。
靚仔店主拿著一碟魚手指和朱古力凍飲過來和我倆分享
雖然魚是炸的, 但不太油膩而且金黃香脆 , 配合了微辣的千島醬更添惹味
朱古力凍飲, 是朱迷必試, 賣相已告知味道豐富濃郁之餘, 是一杯己扎實又夠man的Rich朱古力飲品。後知後覺, 朱古力乃上此店signature,
店主為我們剖釋其朱古力的成份其間, 我不忘凝望著他, 也忘記了那杯三人合享的朱古力飲品了

非常隨意又開心的一晚, 多謝晒

2011-09-02
  • 心太軟
2011-08-13 726 瀏覽
一行11人book左臺; 但間野太細好似唔多夠位為有迫迫地...是日3個Choice1. tuna pasta - 友人們都不愛2. tomato mixed sausage spaghetti - 呢個係我點的; 感覺家人的工人整得更好味...3. 鴨胸意 - 冇問大家既意見如何飲品我叫左apple peach with green tea - 一般般啦chocolate milk - d chocolate味太濃感覺可以一開二我會比較喜歡由於人多; 由食野到D食物開始上臺等左勁耐我諗接近一個鐘仲要係逐樣逐樣上....份量少; 男人實唔夠飽我都只係覺得OK....呢間野仲有個怪rule最低清費係一杯野飲但even 食完野都唔算數...真係第一次聽... ><"唯一抵讚既係個waitress幾nice
一行11人
book左臺; 但間野太細
好似唔多夠位
為有迫迫地...

是日3個Choice
1. tuna pasta - 友人們都不愛
感覺家人的工人整得更好味...

3. 鴨胸意 - 冇問大家既意見如何

感覺可以一開二
我會比較喜歡

由於人多; 由食野到D食物開始上臺
等左勁耐
我諗接近一個鐘
仲要係逐樣逐樣上....

份量少; 男人實唔夠飽
我都只係覺得OK....

呢間野仲有個怪rule
最低清費係一杯野飲
但even 食完野都唔算數...
真係第一次聽... ><"

唯一抵讚既係個waitress幾nice
2011-04-06 500 瀏覽
光顧樓上咖啡室的次數真的少之又少 , 除了聖誕派對之外 , 10 隻手指也可以算得出來 . 朋友說要請我吃生日飯 , 問我吃什麼 , 非常傷腦筋 , 太貴又不太好意思 , 太平的又未必適合聊天 . 剛好需要去加連威老道買東西 , 就去 openrice 找下附近的餐廳 , 不是日本菜就是韓國菜 , 選來選去終於決定了去這間 Quando Cafe. 去到大廈門口 , 只看見其他餐廳的廣告 , 心想不會倒閉嗎 , 之後打電話確定一下. 一出電梯 , 有兩間餐廳 , 先去了右邊那間 , 好像不對路 , 再看清楚 , 左邊的才對 . 有點不明 , 為何餐廳名字不寫大一點呢 !可能是平日 , 客人不多 , 只有幾檯 . 本來是坐室外 , 但是由於下雨 , 還是坐回室內. 畢竟也是 coffee shop, 飲品的選擇比正餐的多好多 , 正餐只有三款 , 雞鴨和煙肉 . 賣相不是太吸引 , 有少少茶餐廳 feel , 份量也是一樣 , 好少. 相比之下 , 煙肉螺絲粉的味道比較好. 嘩 , 份量好少 , 大家也在想會否不夠飽 , 看來甜品是必須的 .芝士味好濃郁, 好香 , 吃時又不會有

干炒雞肉意粉
相比之下 , 煙肉螺絲粉的味道比較好.
煙肉螺絲粉
芝士味好濃郁, 好香 , 吃時又不會有 “章” 住的感覺.
心太軟
上星期本在其他地方吃 , 但最後也是吃不到 . 今天終於吃了 , 賣相好吸引 , 好濃的朱古力味 , 慢慢滲出來 , 好正好好味!

一直也感覺樓上咖啡室是慢工出細貨 , 每度菜也要等好一會 , 如果趕時間的話真的就不要來 , 但是如果和朋友聚聚也是一個好地方 . 這裡的服務也不錯呢 !
2011-04-01 383 瀏覽
光顧樓上咖啡室的次數真的少之又少 , 除了聖誕派對之外 , 10 隻手指也可以算得出來 . 朋友說要請我吃生日飯 , 問我吃什麼 , 非常傷腦筋 , 太貴又不太好意思 , 太平的又未必適合聊天 . 剛好需要去加連威老道買東西 , 就去 openrice 找下附近的餐廳 , 不是日本菜就是韓國菜 , 選來選去終於決定了去這間 Quando Cafe. 去到大廈門口 , 只看見其他餐廳的廣告 , 心想不會倒閉嗎 , 之後打電話確定一下. 一出電梯 , 有兩間餐廳 , 先去了右邊那間 , 好像不對路 , 再看清楚 , 左邊的才對 . 有點不明 , 為何餐廳名字不寫大一點呢 !可能是平日 , 客人不多 , 只有幾檯 . 本來是坐室外 , 但是由於下雨 , 還是坐回室內. 畢竟也是 coffee shop, 飲品的選擇比正餐的多好多 , 正餐只有三款 , 雞鴨和煙肉 . 嘩 , 份量好少 , 大家也在想會否不夠飽 , 看來甜品是必須的 .芝士味好濃郁, 好香 , 吃時又不會有 “章” 住的感覺. 賣相不是太吸引 , 有少少茶餐廳 feel , 份量也是一樣 , 好少. 相比之下 , 煙肉螺

煙肉螺絲粉
芝士味好濃郁, 好香 , 吃時又不會有 “章” 住的感覺.
干炒雞肉意粉
相比之下 , 煙肉螺絲粉的味道比較好.
心太軟
上星期本在其他地方吃 , 但最後也是吃不到 . 今天終於吃了 , 賣相好吸引 , 好濃的朱古力味 , 慢慢滲出來 , 好正好好味 !

煙肉螺絲粉
女朋友鍾意食心太軟, 見上一位食評張圖幾吸引, 於是上去一試一到去, 個環境幾好, 間cafe露天個design幾特別食物ge款式唔多, 不過飲品就多不勝數, 都幾適合一大班人上去傾下計overall黎講,幾好service幾nice, 雖然食唔到心太軟但個朱古力cake都好好味=]d野食都頗有水準, 個玫瑰花茶幾好飲, recommend!下次再搵個時間上去試心太軟先!
一到去, 個環境幾好, 間cafe露天個design幾特別

下次再搵個時間上去試心太軟先!
2011-03-27
  • 玫瑰花茶
  • 心太軟
2011-02-22 245 瀏覽
吃完DINNER 轉個地方繼續飲野傾計~沒想到心太軟整得幾正!朱古力味濃~又夠稠~~不會俾人稀稀的感覺~如果有一球雪糕配埋就更好啦~~可惜個焦糖朱古力D味怪怪地..下次都係學Friend order 蘋果綠茶!! 幾清香~=D
吃完DINNER 轉個地方繼續飲野傾計~

沒想到心太軟整得幾正!
朱古力味濃~又夠稠~~不會俾人稀稀的感覺~
如果有一球雪糕配埋就更好啦~~

可惜個焦糖朱古力D味怪怪地..
OREO 沙冰也是好選擇~
2011-02-20
$70 (其他)
OREO 沙冰也是好選擇~
2010-12-20 160 瀏覽
本來唔係打算食呢間既, 但係原先決定果間無開, 所以選擇左呢度因為室內無位既關係, 我地就坐左出室外成間cafe得兩個人serve客! 我地叫野, 埋單etc都要行一行出去搵人出黎..我地幾經辛苦終於叫完野飲..最後等左15-30分鐘先有野飲 講野講到口水都乾晒我地叫既飲品有: Oreo朱古力沙冰($45), 士多啤梨沙冰(好似$40), 白朱古力咖啡($40)同朱古力沙冰(好似$40)飲品既外觀都幾吸引, D沙冰砌到好高飲完之後大家都覺得自己既飲品只係一般水準....跟住食蛋糕喇...蛋糕出左之後, 我地吹完蠟燭連蛋糕都切埋D碟同叉都未出黎大約7分鐘後, 我入去問可唔可以拎D碟同叉喇..佢就話轉頭拎出黎比我...個頭轉左大約5分鐘, 終於有碟出黎......唉呀咁樣就比人收左每人$5切餅費..應該唔會再去呢間cafe..或者下次去要帶一支水同無限既耐性
因為室內無位既關係, 我地就坐左出室外
我地幾經辛苦終於叫完野飲..最後等左15-30分鐘先有野飲
講野講到口水都乾晒
飲品既外觀都幾吸引, D沙冰砌到好高

飲完之後大家都覺得自己既飲品只係一般水準....

個頭轉左大約5分鐘, 終於有碟出黎......
唉呀咁樣就比人收左每人$5切餅費..
2010-12-19
2010-09-16 28 瀏覽
早一陣子師傅約左師妹傾下計, 所以打算搵間咖啡店係靜靜地坐下, 奈何師傅對咖啡店嘅認知唔多, 所以冇咩心水, 咁啱師妹就提議左呢間, 難得師妹都有心水, 於是師傅上黎望覺下, 覺得都唔錯, 所以決定去馬!去到呢間咖啡店都幾多人, 幸好兩個人有位, 而又唔使坐室外, 不過如果要坐室外, 師傅一定三十六著走為上著, 皆因師傅怕熱; 坐低後師傅即刻睇下有咩吸引, 左望右望始終冇咩吸引, 好唔容易先揀到野飲, 所以都係穩陣為主要左杯青檸綠茶, 加上肚子餓所以柯打左一客小食三拼; 至於師妹要咩師傅已經唔記得, 應該係甚麼咖啡啦!落完單等嘅時間都幾耐, 真係講到口水乾都未有野你飲; 望穿秋水終於等到杯青檸綠茶, 師傅係咁易篤左兩野先飲, 入口味道唔青唔檸唔酸亦唔甜, 而綠茶味亦唔算香, 味道一般, 唔算吸引, 令師傅有寥勝於無嘅感覺! 再要等左幾耐下個小食三拼先到, 小食三拼有咖哩角, 魚手指同埋雞塊; 咖哩角有四件, 炸得夠脆, 入口咖哩味唔香唔辣, 師傅覺得金玉其外, 唔算吸引; 至於魚手指就得三條, 炸得十分鬆脆, 而且唔油膩唔硬身, 雖然明知係雪魚, 但一d雪種味都冇, 勁正; 最後雞塊有

再要等左幾耐下個小食三拼先到, 小食三拼有咖哩角, 魚手指同埋雞塊; 咖哩角有四件, 炸得夠脆, 入口咖哩味唔香唔辣, 師傅覺得金玉其外, 唔算吸引; 至於魚手指就得三條, 炸得十分鬆脆, 而且唔油膩唔硬身, 雖然明知係雪魚, 但一d雪種味都冇, 勁正; 最後雞塊有三件, 水準同老麥的亦差無幾, 但比老麥的更軟熟, 可惜過咸, 一般啦!

總括黎講食物質素一般, 環境一般, 坐得尚算舒服, 不過唔算靜, 同師傅要求有少少出入, 而服務態度可以, 價錢大眾化, 三十幾蚊杯飲品, 三十八蚊小食三拼, 仲可以擺個四三三陣式, 接受到啦! 師傅覺得呢間咖啡店都算嘈, 不過嘈極都唔夠隔離嗰間嘈, 其他樣樣都中中地, 看來師傅始終係鍾意酒精多過咖啡; 所以笑臉比唔到, 而再黎機會絕對唔大!
青檸綠茶
甚麼咖啡
小食三拼
雞塊, 咖哩角, 魚手指
$65 (其他)
2010-08-12 17 瀏覽
同好耐冇見ge中一同學聚舊,^^前一日book左台ge,,所以唔駛等,,一去到個環境已經俾我好舒服ge感覺,,佢地d台係同馬賽克整成,,好靚,,我地揀左室內進食,因為覺得室外太熱,,(結果過左一兩粒鐘後落勁大雨,,仲紅雨埋,,所以我地好幸運!!)因為有睇其他人ge食評,,所以有地冇揀到果個「鴨」ge menu,,不過佢得3個選擇就真係少左d,,野飲就勁多,,叫左個水蜜桃沙冰,,幾唔錯,,份量好多又好味,,不過有個朋友叫左杯唔知咩雪梨攪咩ge野飲就難飲d,,哈哈(太耐,,唔記得叫咩名,,sor!)d意粉份量頗少,,不過就好好味,,因為貴左少少,,覺得有少少唔抵,,XD但係可以玩遊戲,,飲計咁都抵番ge!p.s. 走果時見倒佢隔離果間d 野食都好似唔錯,仲有好多選擇咁,,價錢又合宜,, 諗住下次去試下,,大家如果去都可以考慮下隔離果間,,^^ (但係佢冇擺上open rice,,所以冇資料,, 不過情調都好唔錯!! 聽晚就去lu)
同好耐冇見ge中一同學聚舊,^^
前一日book左台ge,,所以唔駛等,,
一去到個環境已經俾我好舒服ge感覺,,

佢地d台係同馬賽克整成,,好靚,,

我地揀左室內進食,因為覺得室外太熱,,

因為有睇其他人ge食評,,
所以有地冇揀到果個「鴨」ge menu,,

不過佢得3個選擇就真係少左d,,
野飲就勁多,,
叫左個水蜜桃沙冰,,幾唔錯,,份量好多又好味,,
不過有個朋友叫左杯唔知咩雪梨攪咩ge野飲就難飲d,,哈哈
(太耐,,唔記得叫咩名,,sor!)

d意粉份量頗少,,
不過就好好味,,

因為貴左少少,,覺得有少少唔抵,,XD
但係可以玩遊戲,,飲計咁都抵番ge!

2010-08-05
  • 水蜜桃沙冰,忌廉白汁螺絲粉,薯條
2010-07-19 23 瀏覽
同學Gathering, 10幾個人想坐得耐D舒服D, 所以揀左呢間Quando Cafe, 早一日Book定位, 負責人都幾Nice, 留左最大果張枱俾我地, 但可惜唔太夠位坐, 有D迫。Dinner Set選擇唔多, 眼見有三款, 可能人太多(見到全場都Full哂),Order完之後玩左一輪先慢慢有飲品上黎, 飲品味道唔差, 好過一般Cafe果D顏色水, 食物方面就還可以, 長通粉,意粉等都正常味道, 小食記得有炸薯條,雞翼, 芝士腸之類大路野, 整體其實OK 但真係上菜上得慢左少少, 個個放工都餓到冇聲出, 好彩佢都幾多Card Game玩, 類似老闆又幾Nice得閒會埋黎搭兩句咀, 值得一讚係我地成班冇乜人識玩某隻Game時,其中一個Waitress好細心咁教我地玩, 環境幾好食物唔差價錢又OK,所以會再黎呀!

蕃茄豬柳意粉
2010-07-16
2010-07-14 16 瀏覽
響早兩日bk 左呢間cafe .....食評唔多所以有d 擔心,但結論係間野都唔錯ar 話說打去bk 個陣見...咦...手提電話黎...幾驚白撞 ><bk左8個人,聽電話ge 人幾nice 不過個度帶蛋糕上去每個人收多$5 (6位起)唔.第一次聽呢種收法去到環景都唔錯...詳見下圖 室外ge 環境 + 氣氛都唔錯....夜晚去唔會好熱Menu 全部野飲...正當我地自己傾緊...個dinner set 響邊個到d 人就show 左塊板出黎...都係我地講得太大聲 dinner set 選擇較少,得3個....價錢都係6x ..夜晚黎講算平ga la 吞拿魚長通粉茄汁豬柳意香蒜炒鴨胸意 <-----呢個好多3色椒,唔食ge 人留意但我睇之前d 食評...咦...都幾類似喎....唔通個度煮黎煮去都呢d !?我自己點左茄汁豬柳意...味道不過不失...隨set 送$25 飲品...但成個menu 得熱咖啡+ 檸水先25 其餘要補差價.....送野飲可唔可以多d choice ....食完緊係搵野玩...個度都好多野玩UNO,層層疊,紙牌大富翁就咁就過左一晚
響早兩日bk 左呢間cafe .....食評唔多

所以有d 擔心,但結論係間野都唔錯ar

bk左8個人,聽電話ge 人幾nice

不過個度帶蛋糕上去每個人收多$5 (6位起)

唔.第一次聽呢種收法

去到環景都唔錯...詳見下圖

室外ge 環境 + 氣氛都唔錯....夜晚去唔會好熱

個到d 人就show 左塊板出黎...都係我地講得太大聲

吞拿魚長通粉
香蒜炒鴨胸意 <-----呢個好多3色椒,唔食ge 人留意

我自己點左茄汁豬柳意...味道不過不失...

食完緊係搵野玩...個度都好多野玩
UNO,層層疊,紙牌大富翁

就咁就過左一晚

招牌