招聘中
月薪 (面議)
$17,000-$19,000
月薪 (面議)
2024-06-23 430 瀏覽
Potluck Eatery(尖沙咀)裝潢走簡約木系和工業風,清新純樸的氛圍. 加上寬敞的空間充滿文青氣息。菜式:主打多國美食飲品:多款特調飲品特别推介:手搖秘制醬汁海鮮拼盤(Set for 2)(二人套餐)$688//手搖秘制酱汁海鲜拼盤採用新鮮的波士頓龍蝦。肉質Q彈,蝦膏豐滿,融合秘制的蕃茄醬.令整個拼盤更加惹味.仲包含有大蜆、青口.大蝦、八爪魚、粟米和薯仔。結合了不同種類的海鮮.鮮甜美味,完美搭配,口味獨特,使每一口都滿載鮮美。//煙三文魚意大利黑醋沙律呢道菜既能补充各种蛋白质和维生素,又不长脂肪的健康菜“烟熏三文鱼沙拉”,口感丰富,這道沙律結合了煙三文魚的煙燻風味、沙律菜的清爽和黑醋的酸甜.橄欖油的滑順和淡淡的果香.好食得停不下來!//是日餐湯:番茄浓汤是西餐中的经典汤品,口感丰富,浓郁丝滑,酸甜咸香的味道,搭配上餐包,让人意犹未尽!飲品://柚子蜂蜜清甜不苦,苦涩中带点甜丝丝口感,哈哈哈,爽口开胃,喜欢!//草莓汽水 鲜嫩的草莓,冰凉的汽水,搭配上秘制糖醋,酸酸甜甜,就像初恋的味道。甜品://芝仕蛋糕:丝滑厚重的芝仕蛋糕,吃一口难忘。芒果冰淇淋://冰淇淋组织绵密松软,没有冰
Potluck Eatery(尖沙咀)
菜式:主打多國美食
飲品:多款特調飲品

//手搖秘制酱汁海鲜拼盤

//煙三文魚意大利黑醋沙律

飲品:
//柚子蜂蜜
清甜不苦,苦涩中带点甜丝丝口感,哈哈哈,爽口开胃,喜欢!

//草莓汽水

甜品
//芝仕蛋糕:丝滑厚重的芝仕蛋糕,吃一口难忘。

芒果冰淇淋:
//冰淇淋组织绵密松软,没有冰渣,入口即化,芒果香混着奶香,吃一口就会爱上。

Potluck Eatery(尖沙咀)
地址:尖沙咀柯士甸道136-138号金门商业大厦地铺
路线:港铁佐敦站 D 出口, 步行约4分钟
  • 手搖秘製醬汁海鮮拼盤
  • 煙三文魚意大利黑醋沙律
這家咖啡廳位於尖沙咀 以木系裝潢與柔和燈光為主💡🌳營造出舒適的用餐環境 讓人一踏入感到放鬆的氛圍🪴ʀᴏᴀsᴛᴇᴅ ɴᴇᴡ ᴢᴇᴀʟᴀɴᴅ ʟᴀᴍʙ sɪʀʟᴏɪɴ ᴘʀᴏᴠᴇɴᴄᴀʟ𓋪 烤焗香草保雲蘇紐西蘭西冷羊排 ($𝟑𝟖𝟖)七成熟的西冷羊排 表面有一些麵包糠脆🐑 烤得金黃酥脆 內裡肉質鮮嫩多汁羊肉搭配上芥末/ (我個人最喜歡的) 薄荷醬🌱吃超上來 一點也不會過騷呢 ✧⁺⸜(・ ᗜ ・ )⸝⁺✧ʀɪɢᴀᴛᴏɴɪ ᴡ/ ᴡɪʟᴅ ᴍᴜsʜʀᴏᴏᴍs ɪɴ ʙᴀsɪʟ ᴘᴇsᴛᴏ sᴀᴜᴄᴇ𓋪羅勒青醬野菌粗管意粉 ($𝟏𝟔𝟖)充滿了森林的氣息 粗管意粉搭配野生蘑菇再加上香氣撲鼻的羅勒青醬💚每一口都能品味濃郁的青醬和芝士香🧀而且粗管意粉是我喜歡的軟硬度 口感不錯( ˃̶᷄‧̫ ˂̶᷅๑ )ғʀɪᴇᴅ ᴄᴀʟᴀᴍᴀʀɪ ᴡ/ sǫᴜɪᴅ ɪɴᴋ ᴍᴀʏᴏ 𓋪 脆炸魷魚伴墨魚汁沙律醬 ($𝟗𝟖)這天突然很想吃炸物˘ᗜ˘ 便挑選了這道小食🦑脆炸魷魚外皮香脆 內裡鮮嫩再搭配特製的墨魚汁沙律醬🖤🩶增添了一絲神秘與濃郁的風味 不錯哦~𓋪 ᴜᴘɢʀᴀᴅᴇ 升級套餐 (+$𝟒𝟎)包括餐湯及餐包、甜品及餐飲𓋪 蜜桃梳

這家咖啡廳位於尖沙咀 以木系裝潢與柔和燈光為主💡
🌳營造出舒適的用餐環境 讓人一踏入感到放鬆的氛圍🪴

𓋪 烤焗香草保雲蘇紐西蘭西冷羊排 ($𝟑𝟖𝟖)

七成熟的西冷羊排 表面有一些麵包糠脆
🐑 烤得金黃酥脆 內裡肉質鮮嫩多汁
羊肉搭配上芥末/ (我個人最喜歡的) 薄荷醬🌱
吃超上來 一點也不會過騷呢 ✧⁺⸜(・ ᗜ ・ )⸝⁺✧

𓋪羅勒青醬野菌粗管意粉 ($𝟏𝟔𝟖)

充滿了森林的氣息 粗管意粉搭配野生蘑菇
再加上香氣撲鼻的羅勒青醬💚
每一口都能品味濃郁的青醬和芝士香🧀

𓋪 脆炸魷魚伴墨魚汁沙律醬 ($𝟗𝟖)

這天突然很想吃炸物˘ᗜ˘ 便挑選了這道小食
🦑脆炸魷魚外皮香脆 內裡鮮嫩
再搭配特製的墨魚汁沙律醬🖤🩶
增添了一絲神秘與濃郁的風味 不錯哦~

𓋪 ᴜᴘɢʀᴀᴅᴇ 升級套餐 (+$𝟒𝟎)
包括餐湯及餐包、甜品及餐飲

𓋪 蜜桃梳打(+$𝟐𝟎)
𓋪 洋甘菊茶

這次的用餐體驗 無論是食物的質量
服務質素 還是環境的氛圍 都讓人挺滿意 💗
喜歡休閒舒適環境的你 絕對值得去這裏一訪喲(〃´𓎟`〃)

📍 𝐏𝐨𝐭𝐥𝐮𝐜𝐤 𝐄𝐚𝐭𝐞𝐫𝐲 (尖沙咀)
🐰: 𝟒.𝟐/𝟓

有幾次經過尖沙咀呢間Cafe都覺得好大好靚,而且lunch嘅價錢都唔算貴,呢晚諗唔到食咩就決定同朋友嚟呢間食dinner✨🌟脆炸魷魚伴墨魚汁沙律醬🦑 $98魷魚都幾大份,炸得酥脆但略嫌炸粉有少少厚~最特別係墨魚汁沙律醬🤣望落勁似暗黑料理🤣味道鹹鹹地,但食食下又幾夾😌🌟芝士蟹肉焗大啡菇(2件)🍄‍🟫 $118芝士份量好足🤤超拉絲!😈中間釀咗海量蟹肉,食落一絲絲好正🙌🏻一咬大啡菇仲要好juicy💦🌟鵝肝牛肝菌扁意大利粉 $198闊條麵好彈牙,食落creamy但油膩感較重😳最頂有一件鵝肝,可惜食落質感好乾😖冇乜油香,真係比較失望🥺🌟西班牙乳豬 (1/4) $268見到好多人都為咗呢個乳豬而嚟!兩個人叫咗1/4隻都好夠食~仲要俾埋超大隻嘅乳豬髀!😋外皮好脆,中間肉質軟嫩,油香十足🤤配埋薯條超正✨

🌟脆炸魷魚伴墨魚汁沙律醬🦑 $98

🌟芝士蟹肉焗大啡菇(2件)🍄‍🟫 $118

🌟鵝肝牛肝菌扁意大利粉 $198

🌟西班牙乳豬 (1/4) $268
6天前 3 瀏覽
discover hidden aesthetic cafe @potluckeatery in Tsim Sha Tsui 🌿 the menu boasts a delightful selection of mains 🥩 including pasta and risotto 🍝 upgrade your main to a set for just $40 that includes soup, bread, dessert, and drinks ☕️ also serves appetizers and pizza for sharing 🍕 cozy ambiance with a wooden interior and dim lighting 💡尖沙咀隱世清新木系cafe @potluckeatery 🌿 數款高質主菜選擇 🥩 仲有意粉同意大利燴飯 🍝 +$40 升級主菜為套餐,就包括湯、麵包、甜品同飲品 ☕️ 有多款前菜同披薩同家人朋友分享 🍕 木系裝潢 柔和燈光 舒適環境💡🐟 牛油白酒煎焗挪威比目魚 HKD$318pan fried norwegian halibu

🐟 牛油白酒煎焗挪威比目魚 HKD$318
pan fried norwegian halibut steak
魚皮香脆 肉質細嫩 滿滿油脂
雖然有骨 但都容易拆開 底層配有薯仔同蕃茄醬

🦆 鵝肝鵝肝菌扁意大利粉 HKD$198
linguine with pan fried foie gras in porcini cream sauce
鵝肝煎香 口感嫩滑 入口即溶
意粉掛汁 軟硬適中 鋪滿鵝肝菌 醇厚香氣

🐥 蒜香香草雞翼 (4隻) HKD$69
garlic and herb chicken wings (4 pieces)
外脆內嫩 蒜味香草 香濃惹味

🍱 升級套餐 + HKD$40 x 2
凡惠顧任何意粉、意大利飯或主食 +$40
升級套餐 包括餐湯餐包、甜品及餐飲
▫️🥣 忌廉薯仔湯 湯質濃稠 軟綿幼滑
cream of potato soup with garlic bread
▫️🍂 凍檸檬茶 +$3 清爽冰涼
▫️🍨 香芋雪糕 軟滑奶香 香甜濃郁
taro ice cream

📍尖沙咀柯士甸道136-138號金門商業大廈地舖🇭🇰
2024-07-19 0 瀏覽
餐廳走木系簡約風🙌🏻夜晚嚟食晚餐好浪漫🌹適合和情侶約會法式紅酒燉雞意大利飯 $98意大利飯好香濃,口感鬆軟☺️搭配風味濃郁醬汁,增添法式風味🙌🏻慢煮法式紅酒燉雞份量唔多,肉質比較靭身少少蒜蓉香草雞翼 $69推介✅非常香氣四溢嘅開胃小菜❗️雞翼先經過腌製,加入大量大蒜和香草作為調味,外皮煎至金黃酥脆,口感香嫩多汁😋香煎法式鵝肝多士 $78/1推介✅另一道精緻前菜🤤大大舊新鮮鵝肝煎至表面微焦,口感非常香滑細膩😱再搭配酥脆多士,加上淋香醋汁,風味層次豐富芝士蟹肉焗大啡菇 $118蟹肉和大啡菇超級夾🤩大啡菇包著香濃蟹肉,再灑上芝士,焗烤至表面金黃酥脆,口感咸咸香香,正👍🏻阿法卡朵雪糕咖啡 $38鍾意飲咖啡嘅朋友啱晒🤍有濃郁醇厚嘅咖啡味🫶🏻 加上雲呢拿雪糕,兩者完美融合🤤苦中若甜😍法式焦糖燉蛋 $58典型法式甜品🍮 有濃郁燉蛋香,口感一般,硬身左少少Amber Fiesta $78係一款mocktail🤓酸酸美味,味道好清新💕自己挺鍾意😋混合咗檸檬、菠蘿和柚子香味,配搭偏重口味主食可以中和返口感Encounter Love $82依款Cocktail濃度偏高,有好重嘅Baileys和奶香🍹加上淡淡嘅
餐廳走木系簡約風🙌🏻夜晚嚟食晚餐好浪漫🌹適合和情侶約會

法式紅酒燉雞意大利飯 $98

蒜蓉香草雞翼 $69

香煎法式鵝肝多士 $78/1

芝士蟹肉焗大啡菇 $118

阿法卡朵雪糕咖啡 $38

法式焦糖燉蛋 $58
典型法式甜品🍮 有濃郁燉蛋香,口感一般,硬身左少少

Amber Fiesta $78

Encounter Love $82
依款Cocktail濃度偏高,有好重嘅Baileys和奶香🍹加上淡淡嘅士多啤梨味,口感幾夾 仲有玫瑰花瓣鋪喺面頭做裝飾🌹

📍Potluck Eatery
尖沙咀柯士甸道136-138號金門商業大廈地舖
呢間西餐最令我難忘嘅係,服務周到,令你有賓至如歸嘅感覺❤️ 坐得耐待應唔會俾面色你睇。呢度都算打卡able有一幅畫牆🖼 可以俾坐係度任影,企係度影又得。環境坐得闊落,唔會迫住坐火辣水牛城雞翼佈滿辣辣嘅醬,無搶到雞肉原有嘅鮮味. 再配埋清香嘅生紅蘿蔔同西芹, 兩者得到個中和.忌廉茄蓉蟹肉龍蝦扁意粉濃香嘅番茄膏配有份量十足嘅蟹肉絲, 酸酸甜甜好開胃西班牙乳豬熱辣辣,脆脆口嘅乳豬皮好惹味! 咬落有爽口嘅乳豬膠原. 豬肉燒得好香, 好入味.最後梗係要食甜品啦❤️朱古力榛子夾餅榛子味比朱古力還要濃,每口都滲有榛子味夾餅好厚實,份量十足! 2個人食都好飽😋

呢度都算打卡able
有一幅畫牆🖼 可以俾坐係度任影,企係度影又得。

環境坐得闊落,唔會迫住坐

火辣水牛城雞翼

忌廉茄蓉蟹肉龍蝦扁意粉
濃香嘅番茄膏配有份量十足嘅蟹肉絲, 酸酸甜甜好開胃

西班牙乳豬

最後梗係要食甜品啦❤️
朱古力榛子夾餅

2024-07-11
朋友介紹之下,去左佐敦「Potluck Eatery 」,咁啱見到佢做緊Ian嘅應援,有幅巨型生日🎂打卡牆,Hellosss必定要去撐場。😎餐廳食物款式都幾多選擇,提供海鮮、意粉、意大利飯、pizza🍕、西班牙乳豬、牛扒🥩等,我地叫左個二人餐,$688包:🔸是日餐湯或沙律🔹自選前菜一份🔸自選主菜兩份🔹是日甜品兩份🔸餐飲兩杯價錢都算合理。是日餐湯為紅菜頭忌廉湯,高纖健康,配上自家製蒜蓉包。⭐️推薦❗脆炸魷魚柚子雜菜沙律🥗魷魚鬚新鮮炸起熱辣辣🔥,雜菜沙律配上新鮮柚子,好醒胃!😌羅勒青醬野菌粗管意粉粗管意粉煮得剛好,軟硬適中,青醬濃稠,羅勒🌿味香,粗管粉好掛汁,啖啖香濃~加上松子嘅點綴,口感更豐富!⭐️推薦❗炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁豬鞍架喺上碟嘅時候已經切好咗,方便食用。☺️豬鞍扒超厚身,有成3cm厚,外皮煎得微脆,肉質鮮嫩多汁,旁邊配上紅桑子汁,酸酸甜甜,一啲都唔覺膩!是日甜品為🍵抹茶芝士餅或士多啤梨🍓雪糕抹茶芝士餅茶味香濃,雪糕就正常啦。☕️餐飲包咖啡或茶,凍飲要加$3,都算合理。整體嚟講,食物質素唔錯,價錢、份量符合性價比,最正係開支酒都係$180,唔飲酒嘅話,都有好多其他可以打卡嘅mockt
朋友介紹之下,去左佐敦「Potluck Eatery 」,
餐廳食物款式都幾多選擇,
我地叫左個二人餐,$688包:
🔸是日餐湯或沙律
🔹自選前菜一份
🔸自選主菜兩份
🔹是日甜品兩份
🔸餐飲兩杯
價錢都算合理。
是日餐湯為紅菜頭忌廉湯,高纖健康,
配上自家製蒜蓉包。
是日餐湯
⭐️推薦❗脆炸魷魚柚子雜菜沙律🥗
魷魚鬚新鮮炸起熱辣辣🔥,
雜菜沙律配上新鮮柚子,好醒胃!😌
脆炸魷魚柚子雜菜沙律
羅勒青醬野菌粗管意粉
粗管意粉煮得剛好,軟硬適中,
青醬濃稠,羅勒🌿味香,
粗管粉好掛汁,啖啖香濃~
加上松子嘅點綴,口感更豐富!
⭐️推薦❗炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁
豬鞍架喺上碟嘅時候已經切好咗,方便食用。☺️
豬鞍扒超厚身,有成3cm厚,
外皮煎得微脆,肉質鮮嫩多汁,
旁邊配上紅桑子汁,酸酸甜甜,一啲都唔覺膩!
是日甜品為🍵抹茶芝士餅或士多啤梨🍓雪糕
抹茶芝士餅茶味香濃,雪糕就正常啦。
甜品
☕️餐飲包咖啡或茶,凍飲要加$3,都算合理。

整體嚟講,
食物質素唔錯,價錢、份量符合性價比,
最正係開支酒都係$180,
唔飲酒嘅話,都有好多其他可以打卡嘅mocktail,
環境舒服清幽,坐得幾舒服,聚餐就啱晒!😏
是日餐湯
脆炸魷魚柚子雜菜沙律
2024-07-08 115 瀏覽
柯士甸道有間不錯嘅西餐廳,舖頭空間感十足,以木系工業風和柔和燈光作裝修。是日晚餐都幾抵食,688+1就包括餐湯、main course 、Desert和餐飲。但我哋應該食唔晒,所以叫咗ala carte ~是日餐湯係雜菜湯,係我最愛嘅湯。第一口偏鹹,之後飲飲下就會飲出酸,非常開胃。蒜蓉包唔會過硬,非常香嘅蒜香牛油味點湯食一流👍 黑松露薯條有唔少黑松露炸得香口🤤鵝肝牛肝菌意大利粉和忌廉茄蓉蟹肉龍蝦扁意粉都有一個共通點:就係Over Cook咗🙈鵝肝全熟口感會變得粉, 冇咗油脂,味道怪怪的😓 而龍蝦過熟肉質就會非常考牙力,好有𡁻勁😂 撇除呢兩樣兩個汁都唔錯既Apple pie 就好有驚喜。平時食開嘅都係暖暖哋,呢度原來係凍嘅!第一次食凍嘅蘋果批,同暖嘅完全兩個口感~好奇嘅朋友可以一試。📍Potluck Eatery (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道136-138號金門商業大廈地舖

📍Potluck Eatery (尖沙咀)
2024-07-08 67 瀏覽
木系餐廳,月亮下的戀人。這晚來了Potluck Eatery食晚餐,打算晚餐過後再去太空館看天幕電影。沒想到來到餐廳後意外發現天花板有一輪月亮🌕,環境柔和昏暗,簡單就是去太空館的前奏,同是欣賞美麗的晚空。餐廳有688 for 2 sets dinner ,很豐富。🥦🥘西蘭花湯配蒜蓉法包西蘭花湯一點都沒有蔬菜的草青味,反而是清新健康的甜品。而蒜蓉法包有加香草,沾湯吃很是和諧。🥗脆炸魷魚柚子雜菜沙律份量取勝。魷魚鬚炸香,加酸甜柚子肉清新開胃。主菜:🥩炭燒法式豬鞍伴紅桑子汁豬鞍很大件,肉質鬆化。外表烤過微鹹微香,燒薯仔軟糯香口。碟底是紅桑子汁,不銹鋼小碟裡是果蘋甜醬。🍝羅勒青醬野菌筆管麵大愛大愛❤️貓太太作為意粉狂熱者,吃得出此家青醬是用心的自家制,清新香草和香濃橄欖油,灑上松子仁和芝士碎。雖然是素,但一點也不寡淡,想舉手吃2盤哪!甜點以海鹽雪糕球🍧和綠茶Cheesecake🍵🍰 收尾。

木系餐廳,月亮下的戀人。

🥦🥘西蘭花湯配蒜蓉法包

🥗脆炸魷魚柚子雜菜沙律
份量取勝。魷魚鬚炸香,加酸甜柚子肉清新開胃。

主菜:
🥩炭燒法式豬鞍伴紅桑子汁

🍝羅勒青醬野菌筆管麵

甜點以海鹽雪糕球🍧和綠茶Cheesecake🍵🍰 收尾。

2024-07-03 63 瀏覽
今日嚟到佐敦一間好有情調嘅西餐廳,西餐廳嘅侍應好好服務,有位叫做阿德嘅侍應😍態度十分之好,亦聆聽顧客需求前菜有忌廉湯同埋包$40忌廉湯味道好濃郁,配埋餐湯蒜蓉包一齊食,超級惹味羅勒青醬意粉$168意粉味道好香濃嘅醬汁,意粉亦煮到軟硬程度適中😘,醬汁香濃得利,但有少少酸甜嘅感覺 ,好適合夏天開胃嘅小菜牛油香煎帶子蠔汁意大利飯$258帶子非常之彈同鮮甜,啲飯配埋醬汁一齊食,簡直冇得頂,而且飯嘅醬汁好有海鮮嘅味道👅蒜香香草雞翼$69雞翼香脆可口,而且十分之重蒜香味,並且帶有浸浸嘅香草味道黑松露芝士醬汁脆炸薯條$79薯條榨汁非常之脆卜卜,配埋醬汁一齊食,令人食到停唔到口,黑松露味道亦都十分之香濃呢凍檸茶跟餐加$3檸檬酸酸甜甜配埋香濃嘅茶底🍋Potluck Eatery (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道136-138號金門商業大廈地舖

今日嚟到佐敦一間好有情調嘅西餐廳,

前菜有忌廉湯同埋包$40
忌廉湯味道好濃郁,配埋餐湯蒜蓉包一齊食,超級惹味

羅勒青醬意粉$168

牛油香煎帶子蠔汁意大利飯$258

蒜香香草雞翼$69
雞翼香脆可口,而且十分之重蒜香味,並且帶有浸浸嘅香草味道

黑松露芝士醬汁脆炸薯條$79

凍檸茶跟餐加$3
檸檬酸酸甜甜配埋香濃嘅茶底🍋

Potluck Eatery (尖沙咀)
牛油香煎帶子蠔汁意大利飯

黑松露芝士醬汁脆炸薯條
蒜香香草雞翼
羅勒青醬意粉
2024-07-02 41 瀏覽
係尖沙咀苦惱夜晚食乜好🧐沿路行到柯士甸道見到Ian個banner係餐廳門口向我哋招手😂😂見裝修又好chill,咁就入去試下啦🤓原來餐廳係6月做緊lan生日應援,仲有打咭位加吸印仔位,連唔係粉絲嘅我都吸引咗入嚟😂我哋叫咗2人餐,由餐湯、前菜、主菜、餐飲和甜品都有齊曬,份量和味道都有驚喜🫢蕃茄雜菜湯配蒜蓉法包前菜㨂咗炸魷魚柚子沙律值得推薦牛油白酒煎焗挪威比目魚,煎到香脆嘅魚皮,配上超厚嫩滑魚肉,火喉控制啱啱好。重點‼️無腥味無雪藏味‼️羅勒青醬野菌粗管意粉,係我喜歡嘅味道,清新羅勒配少少咸嘅芝士碎,已經好完美。黑熊先生唯一評語係鐘意食軟少少嘅意粉🤭加錢轉無酒精或有酒精特色飲品🍸豆腐雪糕清清地幾好食🤗同場加映,黑熊先生出盡力影lan嘅打卡位相比契女。結果影出嚟啲相好黑,最後叫我出手再影😧💦

蕃茄雜菜湯配蒜蓉法包

前菜㨂咗炸魷魚柚子沙律

重點‼️無腥味無雪藏味‼️
黑熊先生唯一評語係鐘意食軟少少嘅意粉🤭

加錢轉無酒精或有酒精特色飲品🍸

豆腐雪糕清清地幾好食🤗

2024-06-29 60 瀏覽
好有情調嘅西餐 ❤️適合同朋友慶祝/情侶拍拖🍴Dinner for 2 $688套餐包埋餐湯、小食及甜品🍮🥖蒜蓉包+羅宋湯羅宋湯非常足料😍有紅蘿蔔、蕃茄等等蒜蓉包脆口更加好~🍟黑松露芝士薯條醬汁香濃 好重黑松露味薯條脆卜卜 食唔停口仲有滿滿嘅芝士 🧀非常邪惡✨牛油香煎帶子鮮蠔汁意大利飯 +$38帶子煎得剛好 肉質鮮嫩意大利飯粒好有咬口 蠔汁底幾特別~✨牛油白酒煎焗挪威比目魚 +$38牛油味幾重下😍個底有焗薯 切成一片片比目魚滑嫩 有少許骨如果再大塊啲更加好🤤🍨海鹽+豆腐雪糕海鹽味偏鹹 豆腐味就不錯😳

好有情調嘅西餐 ❤️
適合同朋友慶祝/情侶拍拖

🍴Dinner for 2 $688
套餐包埋餐湯、小食及甜品🍮

🥖蒜蓉包+羅宋湯
羅宋湯非常足料😍有紅蘿蔔、蕃茄等等
蒜蓉包脆口更加好~

🍟黑松露芝士薯條
醬汁香濃 好重黑松露味
薯條脆卜卜 食唔停口
仲有滿滿嘅芝士 🧀非常邪惡

✨牛油香煎帶子鮮蠔汁意大利飯 +$38
帶子煎得剛好 肉質鮮嫩
意大利飯粒好有咬口 蠔汁底幾特別~

✨牛油白酒煎焗挪威比目魚 +$38
牛油味幾重下😍個底有焗薯 切成一片片
比目魚滑嫩 有少許骨
如果再大塊啲更加好🤤

🍨海鹽+豆腐雪糕
海鹽味偏鹹 豆腐味就不錯😳

2024-06-27 41 瀏覽
【尖沙咀•Potluck Eatery】@ππππππππππππππππππππππππππππππ尖沙咀園林式木系西餐廳 二人套餐黑松露芝士薯條卡邦尼意粉炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁蒜蓉香草雞翼抹茶芝士蛋糕 及 豆腐雪糕凍檸茶這個套餐聽起來非常精緻且豐盛。首先,黑松露芝士薯條是一個美味的開胃菜,帶有黑松露風味的芝士搭配薯條,成為這道菜的亮點之一。接著,卡邦尼意粉往往是意大利餐廳的招牌之一,一般是以蛋黃、培根、帕瑪森乳酪和一些新鮮的黑胡椒製成的。這道菜幫助打開胃口。再來,炭燒法式豬鞍架伴紅桑子汁是一道豐盛的主菜,紅桑子汁的微酸會為這道菜增添不少風味。接著,蒜蓉香草雞翼是一道美味的燒烤菜品,是較輕盈的選擇,為整個套餐增添多樣的風味。最後,抹茶芝士蛋糕和豆腐雪糕是一個完美的結尾,抹茶芝士蛋糕的濃郁口味和豆腐雪糕的清爽口感為食客留下美好的回憶。而凍檸茶作為飲品,是一個爽口的選擇,尤其搭配這樣的一餐大餐餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 850✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#尖沙咀美食 #Potluck Eatery #web3尖沙咀Potlu
【尖沙咀•Potluck Eatery】@
尖沙咀園林式木系西餐廳

二人套餐
黑松露芝士薯條

卡邦尼意粉

蒜蓉香草雞翼

抹茶芝士蛋糕 及 豆腐雪糕

凍檸茶

而凍檸茶作為飲品,是一個爽口的選擇,尤其搭配這樣的一餐大餐

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 850
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
Potluck Eatery
2024-06-26 32 瀏覽
Potluck-eatery :Recently, I had the pleasure of dining at Potluck Eatery, a vibrant and welcoming restaurant that offers a diverse menu with my faculties and I enjoyed well                               I have already seen Ian at the door of the shop! There is a giant birthday check-in wall in front of you🎂! This time we went to a restaurant in Jordan with a very comfortable environment😍. The restaurant itself is decorated with wood , the lighting is soft, and it's so comfortable to sit. There a
                              I have already seen Ian at the door of the shop! There is a giant birthday check-in wall in front of you🎂! This time we went to a restaurant in Jordan with a very comfortable environment😍. The restaurant itself is decorated with wood , the lighting is soft, and it's so comfortable to sit. There are also glass boxes, and the design of the entire restaurant is awesome📸. The shop clerks provide good service and are friendly and courteous🥰. .🍻Happy Beer Set ($128 ) is so cool! The set itself already includes two beers and chicken wings and fries💕. The beer portion is quite sufficient, you can choose somersby😝. Chicken wings with sweet and fragrant sauce are delicious🐥, served with potatoes in tomato sauce.

The restaurant was impeccably clean. The tables and floors were spotless, and the restrooms were well-maintained. The staff clearly prioritized hygiene and cleanliness, which made the dining experience even more pleasant.
佐敦一帶都有不少受歡迎的Cafe這次就和朋友來到一家位於尖沙咀和佐敦交界的Cafe室內環境採用木系設計,燈光稍暗,空間感充足,予人悠閒感覺❤️‣ 脆炸魷魚伴墨魚汁沙律醬 ($98)份量好大,適合3-4人share吃🫶🏻炸的幾香脆,而且魷魚挺長一條墨魚醬味道偏淡~‣ 火辣水牛城雞翼 ($69)雞翼外皮香脆辣醬有辣味但容易入口~‣ 挪威三文魚忌廉茄茸意大利飯 ($198)意大利粉煮的粒粒分明除了有三文魚還有蘑菇和甜甜的番茄🍅‣ 西班牙乳豬1/4 ($268)乳豬皮燒得比較脆,豬肉也夠嫩配菜還有沙律和薯條~整體份量很大,適合2個人分著吃🫶🏻‣ 西蘭花忌廉湯∙蒜蓉包∙抹茶芝士蛋糕∙凍檸茶 ( +$40升級套餐)點主菜就可以+$40升級套餐以這個價錢升級都挺划算的西蘭花忌廉湯味道不錯,份量又夠大👅💰Total: $740.3 ($370.15pax 已包括10%服務費)📍Potluck Eatery|@potluckeateryhk尖沙咀柯士甸道136-138號金門商業大廈地舖🚩更多同類餐廳 #foodstep_cafe🚩更多同區餐廳 #foodstep_佐敦 #foodstep_尖沙咀
佐敦一帶都有不少受歡迎的Cafe
這次就和朋友來到一家位於尖沙咀和佐敦交界的Cafe
室內環境採用木系設計,燈光稍暗,
空間感充足,予人悠閒感覺❤️

‣ 脆炸魷魚伴墨魚汁沙律醬 ($98)
份量好大,適合3-4人share吃🫶🏻
炸的幾香脆,而且魷魚挺長一條
墨魚醬味道偏淡~

‣ 火辣水牛城雞翼 ($69)
雞翼外皮香脆
辣醬有辣味但容易入口~

‣ 挪威三文魚忌廉茄茸意大利飯 ($198)
意大利粉煮的粒粒分明
除了有三文魚還有蘑菇和甜甜的番茄🍅

‣ 西班牙乳豬1/4 ($268)
乳豬皮燒得比較脆,豬肉也夠嫩
配菜還有沙律和薯條~
整體份量很大,適合2個人分著吃🫶🏻

點主菜就可以+$40升級套餐
以這個價錢升級都挺划算的
西蘭花忌廉湯味道不錯,份量又夠大👅

🚩更多同類餐廳 #foodstep_cafe

⊂ 喜歡我的分享就收藏、點讚、關注吧❤️⊃
📣想看更多美食推介 ☞ Follow @ourfoodstephk_