20
5
2
等級2
24
0
2020-08-03 200 瀏覽
是日小編要去中環training, 聽同事講有間Poke Bowl好鬼正🤤,於是跟左佢去食👌,事前從來冇食過🧐。選擇:一入到去目測有大概8-9款撈好左嘅poke(角切魚生)揀,無記錯的話有柚子、辣味、Wasabi、creamy、牛油果🥑、青檸🍋。環境:樓面好細,要堂食的話得門外面兩條bench (冇冷氣🥵),所以建議take away。配搭:每bowl可以揀三款,配飯/沙律/各一半,飯有普通飯/糙米飯,小編跟同事叫左牛油果🥑+芝麻+柚子跟半飯半沙律🍚🥗(可以再加錢加份量)結論:牛油果可能落得太多蛋黃醬食唔到牛油果味同魚生味,柚子酸甜食得出有落左柚子醋,唔會掩蓋左三文魚嘅鮮味,sesame 都幾油但係好香麻油味😋,啲沙律冇落任何醬主要靠poke嘅調味🤔,飯係熱嘅壽生飯(如果凍啲就好)酸味適中每粒都好有飽足感 🤭(因此個日晏就半昏睡狀態💭),整體黎講除左牛油果之外都唔錯,個staff都好nice,98蚊黎講既健康又可以食好多魚生。
更多
是日小編要去中環training, 聽同事講有間Poke Bowl好鬼正🤤,於是跟左佢去食👌,事前從來冇食過🧐。

選擇:一入到去目測有大概8-9款撈好左嘅poke(角切魚生)揀,無記錯的話有柚子、辣味、Wasabi、creamy、牛油果🥑、青檸🍋。

環境:樓面好細,要堂食的話得門外面兩條bench (冇冷氣🥵),所以建議take away。

配搭:每bowl可以揀三款,配飯/沙律/各一半,飯有普通飯/糙米飯,小編跟同事叫左牛油果🥑+芝麻+柚子跟半飯半沙律🍚🥗(可以再加錢加份量)
thai style+creamy sesame+avocado
$98
16 瀏覽
0 讚好
0 留言

結論:牛油果可能落得太多蛋黃醬食唔到牛油果味同魚生味,柚子酸甜食得出有落左柚子醋,唔會掩蓋左三文魚嘅鮮味,sesame 都幾油但係好香麻油味😋,啲沙律冇落任何醬主要靠poke嘅調味🤔,飯係熱嘅壽生飯(如果凍啲就好)酸味適中每粒都好有飽足感 🤭(因此個日晏就半昏睡狀態💭),整體黎講除左牛油果之外都唔錯,個staff都好nice,98蚊黎講既健康又可以食好多魚生。
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-07-20
等候時間
1 分鐘 (堂食)
人均消費
$98 (午餐)
推介美食
thai style+creamy sesame+avocado
$ 98
  • yuzu flavour
等級3
40
0
2020-07-16 167 瀏覽
From what I know, Pololi should be the first poke selling restaurant in Hong Kong a few years back, and ever since the first shop opened in Central, I believe it’s popularly has been rocketing as we can see now that there also many other poke-selling choice of restaurants as well, which is a good thing promoting poke, but out of the few that I’ve gone tasting, Pololi is still the best of the best for sure👑👍🏻👍🏻Their fish sashimi is very well mixed with very matching sauces, and I find it always b
更多
From what I know, Pololi should be the first poke selling restaurant in Hong Kong a few years back, and ever since the first shop opened in Central, I believe it’s popularly has been rocketing as we can see now that there also many other poke-selling choice of restaurants as well, which is a good thing promoting poke, but out of the few that I’ve gone tasting, Pololi is still the best of the best for sure👑👍🏻👍🏻
Their fish sashimi is very well mixed with very matching sauces, and I find it always best to go with a half-half section, half portion of brown rice and half portion of salad😋
If you have a hard time deciding on which flavours to choose, you could try their mysterious mixes of the day, I’ve tried this once, and to my surprise, the mystery was not bad🤭👍🏻👍🏻
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-07-05
用餐途徑
堂食
用餐時段
下午茶
推介美食
  • Thai  Salmon
等級3
50
0
2020-07-13 135 瀏覽
鍾意食poke bowl嘅朋友仔要留意啦⚠️呢間位於中環嘅Pololi有幾款特別味既魚生🍣有辣味🌶泰式味🇹🇭牛油果味🥑有三文魚同吞拿魚俾你揀佢嘅魚生係超新鮮🤗我已經食過好多次😼每次食都覺得好好味😻因為佢嘅魚生係好新鮮👍🏻而且佢嘅醬汁都係好好味好特別😚加埋沙律同糙米黎食😛簡直係食到停唔到口😋😋😋但中環呢間分店就比較細😖而且得出面張凳可以坐而銅鑼灣間分店就大啲坐得舒服啲😂鍾意食poke bowl 嘅朋友仔一定要去試吓🤭極度推介🤤🤤🤤
更多
鍾意食poke bowl嘅朋友仔要留意啦⚠️
呢間位於中環嘅Pololi
有幾款特別味既魚生🍣
有辣味🌶泰式味🇹🇭牛油果味🥑
有三文魚同吞拿魚俾你揀
佢嘅魚生係超新鮮🤗
我已經食過好多次😼
每次食都覺得好好味😻
因為佢嘅魚生係好新鮮👍🏻
而且佢嘅醬汁都係好好味好特別😚
加埋沙律同糙米黎食😛
簡直係食到停唔到口😋😋😋
但中環呢間分店就比較細😖
而且得出面張凳可以坐
而銅鑼灣間分店就大啲
坐得舒服啲😂
鍾意食poke bowl 嘅朋友仔一定要去試吓🤭
極度推介🤤🤤🤤
23 瀏覽
0 讚好
0 留言
21 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級2
9
0
2020-03-26 1149 瀏覽
My favourite place to get a pokebowl in HK! The creamy sesame sauce wont disappoint you. Fish are fresh, and theportion is great enough for lunch or dinner!
更多
My favourite place to get a pokebowl in HK! The creamy sesame sauce wont disappoint you. Fish are fresh, and theportion is great enough for lunch or dinner!

$90
128 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
120
0
2019-10-27 1831 瀏覽
相信減肥中嘅女士好多都同我一樣,想係香港出街食飯搵一間食完唔好咁大罪惡感嘅餐廳係件好困難嘅事😔坊間其實已經有好多間標榜食healthy poke bowl嘅食店,而我一直都係鍾情食Pololi,原因好簡單: 佢嘅卡路里一定係最低嘅😝其他地方一般都會落唔同形式嘅醬汁,有啲可能係日本芝麻醬,有啲就用蜜糖芥辣汁,即使落感覺健康啲嘅乳酪醬其實都有好高嘅油脂,令到同本身想食得健康啲嘅初衷完全背道而馳!Pololi本身配料配搭方面的確冇其他地方豐富,例如雞蛋絲、蟹子、芝麻粒等等,所以係卡路里控制方面較容易掌握,減肥中嘅同伴們可以一試~
更多
相信減肥中嘅女士好多都同我一樣,想係香港出街食飯搵一間食完唔好咁大罪惡感嘅餐廳係件好困難嘅事😔
坊間其實已經有好多間標榜食healthy poke bowl嘅食店,而我一直都係鍾情食Pololi,原因好簡單: 佢嘅卡路里一定係最低嘅😝

其他地方一般都會落唔同形式嘅醬汁,有啲可能係日本芝麻醬,有啲就用蜜糖芥辣汁,即使落感覺健康啲嘅乳酪醬其實都有好高嘅油脂,令到同本身想食得健康啲嘅初衷完全背道而馳!Pololi本身配料配搭方面的確冇其他地方豐富,例如雞蛋絲、蟹子、芝麻粒等等,所以係卡路里控制方面較容易掌握,減肥中嘅同伴們可以一試~
Build  Your  Own  Poke
$90
127 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
Build  Your  Own  Poke
$ 90
等級4
314
0
2019-09-28 1107 瀏覽
Build your own poke bowl for lunch! Quite value for money given the generous poke portion (they literally weighted 180g of it)Their tuna and salmon are marinated with various mayo, sauces and spices. Not sure which to choose? you can try them all before you make your decision! How generous! 😆 And you can choose 2 flavors, perfect for foodie like me who prefers variety.The addition of spice to the poke accentuated the flavor to next level, which normally lacks in other poke store. You can select
更多
Build your own poke bowl for lunch! Quite value for money given the generous poke portion (they literally weighted 180g of it)
149 瀏覽
0 讚好
0 留言

Their tuna and salmon are marinated with various mayo, sauces and spices. Not sure which to choose? you can try them all before you make your decision! How generous! 😆 And you can choose 2 flavors, perfect for foodie like me who prefers variety.
The addition of spice to the poke accentuated the flavor to next level, which normally lacks in other poke store. You can select brown rice or salad as base (or half half), so no worries if you need some carbs to fill your stomach. A few dressings are available for the base, recommend their sesame vinaigrette which is a lighter option but filled with rich sesame flavor that goes well with the poke.
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-09-17
用餐途徑
堂食
用餐時段
午餐
等級3
38
0
2018-08-17 5254 瀏覽
身為魚生愛好者嘅我,特別喜歡食poke bowl,但可惜宜家喺香港賣poke嘅專門店真係寥寥可數...出名果幾間都係喺港島區。第一次食嘅poke bowl就係嘉咸街嘅呢間pololi,食咗唔同舖始終都係覺得呢間最好食!次次去食店員都好nice好雀躍咁介紹佢地今日有嘅味道,每款佢地都好慷慨咁成粒魚生比你試食。揀好要咩款同要飯定沙律做base之後就可以磅重比錢啦,次次我都會揀一款辣味嘅三文魚同一款芝麻醬嘅吞拿魚,係我嘅鐵膽嚟!魚生切到大大粒,加埋醬汁真係次次都令我食指大動!
更多
身為魚生愛好者嘅我,特別喜歡食poke bowl,但可惜宜家喺香港賣poke嘅專門店真係寥寥可數...出名果幾間都係喺港島區。

第一次食嘅poke bowl就係嘉咸街嘅呢間pololi,食咗唔同舖始終都係覺得呢間最好食

次次去食店員都好nice好雀躍咁介紹佢地今日有嘅味道,每款佢地都好慷慨咁成粒魚生比你試食。
揀好要咩款同要飯定沙律做base之後就可以磅重比錢啦,次次我都會揀一款辣味嘅三文魚同一款芝麻醬嘅吞拿魚,係我嘅鐵膽嚟!
魚生切到大大粒,加埋醬汁真係次次都令我食指大動
$90
271 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
2018-05-01 3940 瀏覽
I love Spam Musubis and my first ever one I had was from Pololi when they first opened a few years ago.Pololi was at the Ocean Park Music Fest, so I ordered one as I haven't had it for a long time.It looked a bit different to the one I had a few years ago, there is more rice and soy sauce for sure.The taste was still good but probably better if there was less rice so there is more spam in ratio to the rice.Spam Musubi that I had in 2015:https://www.openrice.com/en/hongkong/review/back-for-spam-m
更多
I love Spam Musubis and my first ever one I had was from Pololi when they first opened a few years ago.
Pololi was at the Ocean Park Music Fest, so I ordered one as I haven't had it for a long time.
It looked a bit different to the one I had a few years ago, there is more rice and soy sauce for sure.
The taste was still good but probably better if there was less rice so there is more spam in ratio to the rice.
206 瀏覽
0 讚好
0 留言

Spam Musubi that I had in 2015:
https://www.openrice.com/en/hongkong/review/back-for-spam-musubi-e2420887
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
66
0
2018-04-12 2746 瀏覽
女友之前睇完網上有人介紹過呢間食店嘅夏威夷魚生飯。而一來筆者係附近返工,二來對魚生飯又情有獨鍾,所以星期五放工特登行去試下。地點方面要上一上斜路,加上第一次去唔太熟路,又揾咗陣先到。就咁睇門口真係普通小店一間,行過咗都真係唔知,如果堂食要坐低真係早啲,因為得四五個位左右,好彩咁啱有位。食物方面,啲魚生應該係吞拿加三文,再切粒然後混入不同嘅醬料。有四款口味,傳統辣味,特別加辣口味,泰式辣味,仲有個唔記得咗。咁兩個人每人兩隻味啱啱好,飯可選糙米,白米,沙律菜,或一款米加菜,健康啲揀咗糙米加菜。由於本身鍾意魚生飯,所以唔同口味嘅魚生,都覺得好食,而且有別於平食日式魚生嘅味道,都幾特別。但唔同口味嘅醬料就覺得分別唔算太大,但佢地有試食,可以試下再決定都未遲。總括而言,都算值得一試,中環地區黎講,呢個價錢都正常嘅。不過去食嘅話就預買外賣好啲,因為無乜位,所以唔好預期可以舒舒服服坐低食餐飯喇。(補充:一星期後再去除咗傳統同加辣,其其兩隻口味變咗麻辣味同薑蔥味,應該係不定時轉口味,呢兩隻口味更值得一試 )
更多
女友之前睇完網上有人介紹過呢間食店嘅夏威夷魚生飯。而一來筆者係附近返工,二來對魚生飯又情有獨鍾,所以星期五放工特登行去試下。
地點方面要上一上斜路,加上第一次去唔太熟路,又揾咗陣先到。
就咁睇門口真係普通小店一間,行過咗都真係唔知,如果堂食要坐低真係早啲,因為得四五個位左右,好彩咁啱有位。
食物方面,啲魚生應該係吞拿加三文,再切粒然後混入不同嘅醬料。有四款口味,傳統辣味,特別加辣口味,泰式辣味,仲有個唔記得咗。咁兩個人每人兩隻味啱啱好,飯可選糙米,白米,沙律菜,或一款米加菜,健康啲揀咗糙米加菜。
由於本身鍾意魚生飯,所以唔同口味嘅魚生,都覺得好食,而且有別於平食日式魚生嘅味道,都幾特別。但唔同口味嘅醬料就覺得分別唔算太大,但佢地有試食,可以試下再決定都未遲。總括而言,都算值得一試,中環地區黎講,呢個價錢都正常嘅。不過去食嘅話就預買外賣好啲,因為無乜位,所以唔好預期可以舒舒服服坐低食餐飯喇。

(補充:一星期後再去除咗傳統同加辣,其其兩隻口味變咗麻辣味同薑蔥味,應該係不定時轉口味,呢兩隻口味更值得一試
)
236 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2018-03-16
用餐途徑
堂食
人均消費
$100 (晚餐)
等級2
14
0
食品: 原味&芝麻味噌夏威夷魚生飯🌺🐟🍚($90)呢幾天都陽光普照☀ 好天氣🌈 好心情😊 加上有public holiday 不其然想外出走走👫 中環除左係一個商業區🏦 其實放假來行下 不難發現有好多小店🏨 好有特色又新鮮 絕對有隱世尋寶既感覺😎🤗🕵 今次就來左一間主打夏威夷魚生飯既小店Pololi 聽到魚生飯 大家一般只會諗到近期大熱既日式丼🐟🍣🍙🍱 其實夏威夷魚生飯正名叫Poke 指係「切」/「割」🔪🔪意思係將新鮮魚生切粒再加入各式調味料🍅🌱嘅食品 雖然主打Poke🍱 但選擇都有d複雜  1)先選全飯🍚/全沙律🌱/半飯半沙律 飯可選普通飯/日本飯  2)選魚生既配搭 有12種口味既吞拿魚🐟 可選一款或二款點了原味&芝麻味噌夏威夷魚生飯 🍱(雙拼)魚生係吞拿魚 原味係呢度既主打 口味有少少酸同辣😋 味道特別 芝麻味噌冇驚喜😐 可以話成碗poke因有其他蔬菜🍅🍆同醬汁調味 味道清新 可以一試 但唔算太好食同驚喜 📣別注: **小店裝修走繽紛色調 好配合夏威夷陽光與海灘既aloha感覺☀🏖🌺🍹 **小店主打外帶 座位唔多(少於10個)想隨心點 可坐坐店舖門口 感受一下中環小巷風情
更多
食品: 原味&芝麻味噌夏威夷魚生飯🌺🐟🍚($90)

呢幾天都陽光普照☀ 好天氣🌈 好心情😊 加上有public holiday 不其然想外出走走👫
中環除左係一個商業區🏦 其實放假來行下 不難發現有好多小店🏨 好有特色又新鮮 絕對有隱世尋寶既感覺😎🤗🕵 今次就來左一間主打夏威夷魚生飯既小店

Pololi 聽到魚生飯 大家一般只會諗到近期大熱既日式丼🐟🍣🍙🍱 其實夏威夷魚生飯正名叫Poke 指係「切」/「割」🔪🔪意思係將新鮮魚生切粒再加入各式調味料🍅🌱嘅食品
雖然主打Poke🍱 但選擇都有d複雜  1)先選全飯🍚/全沙律🌱/半飯半沙律 飯可選普通飯/日本飯  2)選魚生既配搭 有12種口味既吞拿魚🐟 可選一款或二款

點了原味&芝麻味噌夏威夷魚生飯 🍱(雙拼)魚生係吞拿魚 原味係呢度既主打 口味有少少酸同辣😋 味道特別 芝麻味噌冇驚喜😐 可以話成碗poke因有其他蔬菜🍅🍆同醬汁調味 味道清新 可以一試 但唔算太好食同驚喜 📣別注: **小店裝修走繽紛色調 好配合夏威夷陽光與海灘既aloha感覺☀🏖🌺🍹

**小店主打外帶 座位唔多(少於10個)想隨心點 可坐坐店舖門口 感受一下中環小巷風情
436 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
人均消費
$90 (下午茶)
等級4
169
0
2017-09-05 2937 瀏覽
I've eaten at Pololi multiple times. They were the first ones to bring poke into Hong Kong and I am eternally grateful. However, given the other poke shops in Hong Kong they are failing to keep up. I enjoyed the simplicity of their poke, and they have maintained their prices, but at the expense of portion size. They now weigh their tuna out by the gram and if you look at my picture which is a salad bowl they just don't fill up till the top, which is very frustrating and I cannot even get this fo
更多
I've eaten at Pololi multiple times. They were the first ones to bring poke into Hong Kong and I am eternally grateful. However, given the other poke shops in Hong Kong they are failing to keep up. I enjoyed the simplicity of their poke, and they have maintained their prices, but at the expense of portion size. They now weigh their tuna out by the gram and if you look at my picture which is a salad bowl they just don't fill up till the top, which is very frustrating and I cannot even get this for lunch anymore because it is too small a portion.
I am not surprised the Wanchai branch closed down as well, $90 is too much to pay for half of a takeaway style lunch. I rather go to another place for poke now - and hope they can keep their quality and portion sizes decent. 
Salmon and tuna poke with salad
447 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2017-06-04
用餐途徑
外賣自取
等級4
213
0
2017-07-02 7112 瀏覽
日本魚生飯相信大家就食得多,但其他國家好似夏威夷嘅魚生飯又試過未呢? 😏幸運地經介紹認識左位於中環呢間夏威夷的Poke Bowl 🍚 ~的確係好有驚喜😍!!位於嘉咸街,其實隊長B唔去開中環經過都唔會點發覺,但一推開門,卻有種世外桃源好天然海洋的感覺🏖,大大隻ALOHA顯然易見,仲有好多滑浪嘅相或者畫,未食已經好有FEEL呀~------------------呢度座位唔多,多數客都係買走(隊長B喺度坐左差唔多一個鐘,見到嘅都係外國人👦🏼takeaway)Poke bowl喺夏威夷嘅意思係指切割,切成粒狀的調味吞拿魚魚生🐟,屬於當地好地道嘅小食之一,因為夏威夷海產豐富,所以要做一碗Poke其實好簡單亦好common~首先揀左自己想要嘅poke bowl底料😋,即係沙律菜/白飯/一半一半,然後就係揀配料啦!雖然呢度大大話話都有十幾種唔同口味嘅poke,但係佢地唔係餐餐都有齊晒所有,而係是日精選咁,每日有6-7款可以選擇。既然係咁,隊長B緊係唔執輸,叫兩碗試4隻口味啦😎(因為每碗可以mix兩隻味) 叫左Wasabi﹑Traditional spicy﹑Thai同埋Yuzu pinenut s
更多
日本魚生飯相信大家就食得多,但其他國家好似夏威夷嘅魚生飯又試過未呢? 😏幸運地經介紹認識左位於中環呢間夏威夷的Poke Bowl 🍚 ~的確係好有驚喜😍!!
位於嘉咸街,其實隊長B唔去開中環經過都唔會點發覺,但一推開門,卻有種世外桃源好天然海洋的感覺🏖,大大隻ALOHA顯然易見,仲有好多滑浪嘅相或者畫,未食已經好有FEEL呀~
------------------
呢度座位唔多,多數客都係買走(隊長B喺度坐左差唔多一個鐘,見到嘅都係外國人👦🏼takeaway)Poke bowl喺夏威夷嘅意思係指切割,切成粒狀的調味吞拿魚魚生🐟,屬於當地好地道嘅小食之一,因為夏威夷海產豐富,所以要做一碗Poke其實好簡單亦好common~
首先揀左自己想要嘅poke bowl底料😋,即係沙律菜/白飯/一半一半,然後就係揀配料啦!雖然呢度大大話話都有十幾種唔同口味嘅poke,但係佢地唔係餐餐都有齊晒所有,而係是日精選咁,每日有6-7款可以選擇。既然係咁,隊長B緊係唔執輸,叫兩碗試4隻口味啦😎(因為每碗可以mix兩隻味) 叫左Wasabi﹑Traditional spicy﹑Thai同埋Yuzu pinenut salmon,Yuzu pinenut salmon係唯一今餐非吞拿魚嘅三文魚魚款🐠,同埋Thai一齊更非常Fresh同好味的,Thai係有少少泰式雞醬嘅味道,Traditional spicy就有少少辣同有洋蔥絲,Wasabi就相對唔係好明顯喇,無咩攻鼻感。❤其實一開始都食到4隻味有咩唔同,但食下食下,可能幾隻款個調味都唔係好出,所以就愈來愈似甚至分唔出喇😂😂….
同日式魚生飯最大分別係poke bowl魚生口感唔太強烈,無滑滑或者爽爽的口感,食到尾甚至因為味道已經混為一物而有點咬勁疲累…不過始終調味係好少有機會食到,所以食完無耐隊長B就開始想念佢啦呵呵😚😚~
BTW呢度嘅MUSUBI午餐肉壽司係超級有名的,只可惜隊長B去果日賣晒😫,唔能夠一探究竟…大家有機會食就記得叫黎試下啦🤤~
-----------------------
好味指數😋:8/10
翻啅指數🙆🏻:8/10
人均消費💰:101-200
服務態度👨🏼‍🍳:7/10 (only English😅)
乾淨指數🌝:7/10
------------------------------
334 瀏覽
0 讚好
0 留言
315 瀏覽
0 讚好
0 留言
281 瀏覽
0 讚好
0 留言
243 瀏覽
0 讚好
0 留言
383 瀏覽
0 讚好
0 留言
3190 瀏覽
0 讚好
0 留言
568 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
359
0
2017-05-14 2613 瀏覽
This week was so busy that I can afford nothing but a quick lunch, so here we go, a healthy, yummy, quick lunch First step, pick a base.My colleague and I both picked half brown rice half salad.Second step, pick your poke.You get to try before picking! Apart from the regular poke, they have a daily special everyday. Today the daily special is ginger shoyu tuna. One usually has ginger shoyu chicken (沙薑雞)but it's really the first time I have ginger shoyu tuna! It tasted really specially and surpri
更多
This week was so busy that I can afford nothing but a quick lunch, so here we go, a healthy, yummy, quick lunch


2453 瀏覽
2 讚好
0 留言


First step, pick a base.

My colleague and I both picked half brown rice half salad.
230 瀏覽
1 讚好
0 留言


Second step, pick your poke.
223 瀏覽
0 讚好
0 留言

You get to try before picking! Apart from the regular poke, they have a daily special everyday. Today the daily special is ginger shoyu tuna. One usually has ginger shoyu chicken (沙薑雞)but it's really the first time I have ginger shoyu tuna! It tasted really specially and surprisingly good
. I also picked traditional salmon!

Third step, get a drink!
Plenty of choices. Beer costs $60@
So we decided to get a cider

155 瀏覽
0 讚好
0 留言


So this is our lunch:
205 瀏覽
0 讚好
0 留言


The portion is bigger than we expect. We were quite full after the whole poke!

It costs $90 a poke and $60 a beer originally, but given that I have the Entertainer app, we enjoyed buy 1 get 1 free offer! So 2 poke and 2 beer only cost us $150

Absolutely a good deal!!

(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2017-05-11
等候時間
10 分鐘 (堂食)
人均消費
$75 (午餐)
等級3
34
0
2016-12-04 6378 瀏覽
I'm a bit late to the poké party, as I was pregnant when it really took off in Singapore. I finally got to give it a go postpartum here in HK and it was everything I dreamed of!Though Pololi's is the only place I've been to and I have nothing to compare, I like that they have some fun flavours to choose from. I've loved everything I tried, from the Thai style and Cali roll tuna flavours to the yuzu pinenut for salmon. Service is fast and friendly, and they have one of those stamp loyalty cards.
更多
I'm a bit late to the poké party, as I was pregnant when it really took off in Singapore. I finally got to give it a go postpartum here in HK and it was everything I dreamed of!

Though Pololi's is the only place I've been to and I have nothing to compare, I like that they have some fun flavours to choose from. I've loved everything I tried, from the Thai style and Cali roll tuna flavours to the yuzu pinenut for salmon.

Service is fast and friendly, and they have one of those stamp loyalty cards. Looking forward to making many returns and filling up my card!
531 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
外賣自取
等級4
1K
6
2016-09-18 6053 瀏覽
這是一間在中上環起家的夏威夷吞拿魚飯外賣店, 店內環境簡簡單單能凝做氣氛, 主要係賣一樣食材: 吞拿魚! + 米飯/ 沙拉菜, 夏威夷式午餐肉飯糰三文治,其餘的都是酒水類, 種類的確係少得令人担心佢點維生?但似乎佢又做得到, 價位大概在$90-100之間, 客人只須選唔同口味汁醬, 再揀米飯或者沙拉菜, 就完成了落單,吞拿魚腩品質有參差就一定架啦, 十隻手指有長短更何況說穿了這不過是快餐外賣店, 醬汁方面: Thai Spicy 好有香茅味, 令人感覺好泰國, Yuzu Miso 有味噌嘅咸相對壓低咗個柚子味, 重有幾粒松子仁, 配合軟綿嘅三文魚腩,魚油香中滲出陣陣松子香氣!Avocado Mayo 相對口味清淡, 全部食材一齊咬嘅時候,食到Mayo多過牛油果, 但只食件魚肉時就感覺到牛油果的存在!Wasabi Miso 這個醬汁似乎無論青芥末或者味噌都比較上薄咗d, 夏威夷式午餐肉飯糰三文治則比較夾味但唔可以期望有片脆紫菜, 因為件飯糰長期放在蒸櫃內, 這個應該是可以改善的地方, 如果即叫即做可以提升不少, 儘管這可能保持唔到傳統做法但應可改善食物的味道,這店飲品方面除了氣水就只有啤
更多
這是一間在中上環起家的夏威夷吞拿魚飯外賣店, 店內環境簡簡單單能凝做氣氛, 主要係賣一樣食材: 吞拿魚! + 米飯/ 沙拉菜, 夏威夷式午餐肉飯糰三文治,

其餘的都是酒水類, 種類的確係少得令人担心佢點維生?但似乎佢又做得到, 價位大概在$90-100之間, 客人只須選唔同口味汁醬, 再揀米飯或者沙拉菜, 就完成了落單,

吞拿魚腩品質有參差就一定架啦, 十隻手指有長短更何況說穿了這不過是快餐外賣店, 醬汁方面: Thai Spicy 好有香茅味, 令人感覺好泰國, 
Yuzu Miso 有味噌嘅咸相對壓低咗個柚子味, 重有幾粒松子仁, 配合軟綿嘅三文魚腩,

魚油香中滲出陣陣松子香氣!

Avocado Mayo 相對口味清淡, 全部食材一齊咬嘅時候,食到Mayo多過牛油果, 但只食件魚肉時就感覺到牛油果的存在!
Wasabi Miso 這個醬汁似乎無論青芥末或者味噌都比較上薄咗d, 
夏威夷式午餐肉飯糰三文治則比較夾味但唔可以期望有片脆紫菜, 因為件飯糰長期放在蒸櫃內, 這個應該是可以改善的地方, 如果即叫即做可以提升不少, 儘管這可能保持唔到傳統做法但應可改善食物的味道,

這店飲品方面除了氣水就只有啤酒了,

最近一次幫襯時發現在收銀櫃前放了兩款刺繡章仔販賣, 幾得意順手買咗一個
454 瀏覽
0 讚好
0 留言
378 瀏覽
0 讚好
0 留言
306 瀏覽
0 讚好
0 留言
331 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2016-06-05
用餐途徑
堂食
人均消費
$100