2025-07-06 0 瀏覽
POKE GREEN🥣@pokegreen_hk Poke Bowl主要以新鮮海鮮為主食材🌊 再搭配蔬菜同豆類,直接放係碗中🥣 沒有複雜嘅烹調,全部都以食物嘅原味呈現,營養相當均衡🙂‍↕️ 難怪入到去全部顧客都係OL👩🏻‍💼😂Yogurt Bowl 🍓
好似唔多poke bowl店有甜版嘅bowl🍧 反而有驚喜!揀咗士多啤梨、芒果同藍莓🥭 新鮮水果喺酸酸甜甜嘅清新味道🫐 亞麻籽都係營養價值滿滿,穀麥脆片都好有口感。雖然冇註明係原味greek yogurt,不過口感濃郁厚重🥛 加上蜜糖都唔太甜,吃得放心又有飽肚感🍯至尊波奇 SUPREME 🍚
最多配料嘅一款💫 色彩繽紛真係會令人心情愉快同胃口大增🤓 三文魚同呑拿魚切塊,魚生新鮮🍣 配料多樣,牛油果嘅綿滑同青瓜嘅清脆,帶嚟嘅係一個好輕盈嘅口感🥒飯底都可以改沙律菜,冷熱烏冬,蕎麥麵,甚至椰菜花飯都有🥦 重點係食到食材嘅原汁原味,所以唔會落太多醬汁,簡單加少少山葵蛋黃醬已經夠。芝麻雞翼🍗
怕樣樣都太健康清淡,會食到口寡寡😶 放心,menu仲有幾款炸物小食。有時都要放縱一下自己嘅,芝麻雞翼嘅香氣係好難以抗拒的🤭牛油果奶昔🥑
唔加水新鮮打成,質感好
POKE GREEN🥣
@pokegreen_hk

Yogurt Bowl 🍓

至尊波奇 SUPREME 🍚

芝麻雞翼🍗

芝麻雞翼

牛油果奶昔🥑

牛油果奶昔

唔加水新鮮打成,質感好滑又飽肚💦 唔會太重牛油果草青味。都係嗰句快樂肥仔水都有🥤

一方面要顧住女朋友嘅健康飲食要求,但係又唔想「委曲求全」就住就住呢😏 食嘢本來就係一種享受,呢到真係做到兼顧兩邊🙂‍↕️

芝麻雞翼
牛油果奶昔
自選蓋飯簡左壽司飯、虎蝦仁、枝豆、豆腐、雜錦香菇同車厘茄 醬汁簡左日式胡麻醬 配菜簡左木魚絲、芝麻同蒜碎 推薦虎蝦仁!大大粒 吾會腥 仲有胡椒調味 食落爽口 其他配菜份量好足 撈埋胡麻醬食好開胃 滑蛋吉列豬扒丼 除左蓋飯外 仲有熟食主菜提供 滑蛋吉列豬扒丼 滑蛋嫩滑 吉列豬扒炸得脆口 炸粉吾厚 另外加錢升級左套餐 有三文魚豆腐海帶味噌湯、薯仔沙律同飲品 味噌湯吾會鹹 仲有三文魚粒 飲落帶點鮮甜感自選乳酪 自選本身包左穀麥脆片、蜂蜜、亞麻籽同乳酪 另外可以簡三款生果 亦都可以額外加錢要額外生果 今次簡左奇異果、士多啤梨、牛油果同芒果 乳酪碗超豐富 水果食落好鮮甜 連埋脆脆食好有咬口 夠哂飽肚黃金炸蟹鉗跟餐叫左2粒炸蟹鉗 食落蟹味幾香 如果彈牙一點會便好😳

自選蓋飯
簡左壽司飯、虎蝦仁、枝豆、豆腐、雜錦香菇
滑蛋吉列豬扒丼

自選乳酪

黃金炸蟹鉗
跟餐叫左2粒炸蟹鉗 食落蟹味幾香 如果彈牙一點會便好😳
2025-06-19 202 瀏覽
北角有營又健康既夏威夷魚生飯餐牌上配料選擇多 另外仲有yogurt bowl 可以揀夏天食特別開胃👍🏻🌟Tropical delight賣相夠哂吸睛水果有🍌香蕉,芒果🥭,奇異果🥝穀麥脆片,蜂蜜🍯,亞麻籽同yogurt材料豐富 酸甜適中 夠哂開胃🌟 California 有三文魚,青瓜,中華沙律,玉子絲,三文魚籽日式胡麻醬,紫菜絲,木魚絲同黑白芝麻口感層次豐富💯🌟Build your own bowl 自選poke bowl 揀左吞拿魚,粟米粒, 中華沙律牛油果🥑,紫菜絲,木魚絲同芝麻健康又飽肚😋
北角有營又健康既夏威夷魚生飯
餐牌上配料選擇多
另外仲有yogurt bowl 可以揀
夏天食特別開胃👍🏻

🌟Tropical delight
賣相夠哂吸睛
水果有🍌香蕉,芒果🥭,奇異果🥝
穀麥脆片,蜂蜜🍯,亞麻籽同yogurt
材料豐富 酸甜適中 夠哂開胃

🌟 California
有三文魚,青瓜,中華沙律,玉子絲,三文魚籽
日式胡麻醬,紫菜絲,木魚絲同黑白芝麻
口感層次豐富💯

🌟Build your own bowl
自選poke bowl 揀左
吞拿魚,粟米粒, 中華沙律
牛油果🥑,紫菜絲,木魚絲同芝麻
健康又飽肚😋
實名投訴,有圖為証。今天中午透過某外賣平台試試這家的「至尊波奇」,收到時發現與宣傳照相差甚違,先不講魚生較少且味道淡而無味嘅問題,這份餐份量嚴重不足,結果要再出面買其他野食。希望各位食客引以為鑑,不要受這無良商家欺騙,在下單前想清楚。 實名投訴,有圖為証。今天中午透過某外賣平台試試這家的「至尊波奇」,收到時發現與宣傳照相差甚違,先不講魚生較少且味道淡而無味嘅問題,這份餐份量嚴重不足,結果要再出面買其他野食。希望各位食客引以為鑑,不要受這無良商家欺騙,在下單前想清楚。
實名投訴,有圖為証。今天中午透過某外賣平台試試這家的「至尊波奇」,收到時發現與宣傳照相差甚違,先不講魚生較少且味道淡而無味嘅問題,這份餐份量嚴重不足,結果要再出面買其他野食。希望各位食客引以為鑑,不要受這無良商家欺騙,在下單前想清楚。[重覆] 實名投訴,有圖為証。今天中午透過某外賣平台試試這家的「至尊波奇」,收到時發現與宣傳照相差甚違,先不講魚生較少且味道淡而無味嘅問題,這份餐份量嚴重不足,結果要再出面買其他野食。希望各位食客引以為鑑,不要受這無良商家欺騙,在下單前想清楚。

至尊波奇
2025-06-09
15 分鐘 (外賣送餐)
2025-05-19 525 瀏覽
嗰日去到北角 又好想食poke 所以就去咗呢間食😚👅牛油果醬板燒雞扒丼 $68雞扒嘅份量都幾多 食落都唔鞋 牛油果醬配搭都幾清新 唔錯😋👅自選蓋飯 $88嗰日我哋叫咗三文魚 八爪魚 溫泉蛋 三文魚籽 玉子絲 配搭山葵蛋黃醬😛山葵蛋黃醬少少辣 幾惹味 三文魚 八爪魚嗰啲都幾新鮮 好味🤩👅炸物拼盤(小) $40呢個炸物拼盤包炸雞 炸蟹鉗 炸蝦炸魷魚圈各一件 同埋薯條 炸物上枱嘅時候都幾香脆熱辣😆👅野莓果園 Yogurt Bowl $68呢個食落好fresh 有香蕉同士多啤梨嘅配搭 一定冇錯😝水果都幾清甜 總括嚟講 呢間poke都幾好食 大家經過可以一試🥰😋 好味:7.89/10🤑 價錢:7.73/10🤗 服務:7.67/10😝 環境:7.78/10😚 衞生:7.65/10🤩 整體:7.88/10
嗰日去到北角 又好想食poke 所以就去咗呢間食😚

😝 環境:7.78/10
😚 衞生:7.65/10
🤩 整體:7.88/10
2025-05-16 429 瀏覽
做完瑜珈同同學仔系附近搵食,想食得健康點最後一行三人決定去北角滙對面的poke green 食poke bowl 野莓果園$88Friend 子唔太肚餓,叫左新推出的yogurt bowl 野莓果園有唔同款的莓果,仲配埋健康神物亞麻籽、Granola,加少少蜜糖調味,健康又好味加州海岸$98滿滿蛋白質,有齊三文魚、青瓜、中華沙律、玉子絲,叫埋半菜底,可以有效控制卡路里牛油果醬板燒雞扒丼$68唔想食生冷野,亦可以叫熱食燒雞扒有兩大塊雞扒,繼續實行高蛋白質路線Oreo Smoothie $40Oreo Smoothie 唔會太甜,好清新

做完瑜珈同同學仔系附近搵食,想食得健康點

野莓果園$88

加州海岸$98

牛油果醬板燒雞扒丼$68
唔想食生冷野,亦可以叫熱食
燒雞扒有兩大塊雞扒,繼續實行高蛋白質路線

Oreo Smoothie $40
Oreo Smoothie 唔會太甜,好清新

2025-05-11 285 瀏覽
Oreo曲奇奶昔 $40-唔會好甜, 奶味比較重! 如果想飲咖啡都有唔少選擇~朋友就叫咗鮮奶咖啡(熱)$32風味蓋飯至尊波奇可以揀要咩底~有烏冬冷麵飯!我揀咗冷麵!建議可以要多汁! 三文魚係好肥美~ 本身諗住咁健康嘅嘢,食完會唔飽. 但其實都幾大碗. 女仔食係夠飽. 另外,可以加$12配小食.黃金炸蟹鉗. 炸得脆, 熱辣辣! 食素既Friend 叫左風味蓋飯特選素食!佢就揀咗菜底~ 如果想自己DIY bowel 都可以! 環境都好整潔. 地理位置算近地鐵站
Oreo曲奇奶昔 $40
-唔會好甜, 奶味比較重!
如果想飲咖啡都有唔少選擇~
朋友就叫咗鮮奶咖啡(熱)$32

風味蓋飯至尊波奇
可以揀要咩底~有烏冬冷麵飯!
我揀咗冷麵!建議可以要多汁!
三文魚係好肥美~

另外,可以加$12配小食.黃金炸蟹鉗.
炸得脆, 熱辣辣!

食素既Friend 叫左風味蓋飯特選素食!
佢就揀咗菜底~

如果想自己DIY bowel 都可以!
環境都好整潔.
地理位置算近地鐵站
2025-05-11 179 瀏覽
今日去咗北角專食嘅健康碗專門店,啱曬減緊肥嘅我😜餐牌有一啲熱食類同埋凍食類,選擇都好多👍🏻🌟加州海岸 CALIFORNIA $98一上枱就俾佢嘅五顏六色嘅賣相吸引住,蓋飯底揀咗壽司飯同沙律菜,鋪滿厚切三文魚刺身、青瓜絲同中華沙律,面頭仲有啲三文魚籽,咬落「卜卜」聲爆鮮味。日式胡麻醬叫咗另上,肥死但又好好食😫溝埋木魚絲同紫菜,撈勻之後每啖飯都掛滿醬汁。🌟自選蓋飯 $98揀咗壽司飯同沙律菜雙拼底,韓風辣味三文魚,夠曬刺激,配料有粟米粒、青瓜、泡菜酸辣開胃,醬汁就揀咗邪惡嘅辛口蛋黃醬!最驚喜係灑咗蒜碎同芝麻,增加咗唔少香氣層次😳整體愈食愈辣好正,又飯有菜好健康😘-好鍾意呢個健康而且配搭自由嘅店鋪,可以營養均衡👍🏻亦都好啱夏天食💕不過溫馨提示一下,如果男仔蓋飯底叫沙律菜會唔夠飽

🌟加州海岸 CALIFORNIA $98

🌟自選蓋飯 $98
想食POKE但有唔想食凍嘅?想食得健康但又想食甜品?咁你就一定要黎位於北角嘅依間POKE GREEN試下啦~佢地除左有一般嘅POKE Bowl 之外,仲有各式各樣嘅Hot POKE同埋可以自由選擇嘅Yogurt Bowl!!今次我地就每種都同大家試下🍱滑蛋浦燒鰻魚丼-鬆軟嘅滑蛋搭配上鰻魚鮮嫩嘅口感同埋恰到好處嘅甜醬味,完全唔會有違和感,讓人忍唔住多食幾啖呀!🥗阿羅哈波奇( 吞拿魚・海帶 ‧ 紫洋蔥・蟹籽・粟米 · 鰹魚醬油 ・ 紫菜絲 · 木魚絲 · 黑白芝麻)-一眼望落去色彩非常之豐富,吞拿魚口感鮮美,海帶食落爽脆,加上蟹籽同粟米嘅香甜,再搭配埋鰹魚醬油嘅鮮醇,令整體口感增添左唔少層次!🍯自選乳酪BOWL(乳酪・穀麥脆片・蜂蜜・亞麻籽・芒果・奇異果・士多啤梨)-酥脆嘅穀麥脆片同香甜嘅蜂蜜,乳酪濃郁嘅口感同新鮮水果嘅酸甜簡直係完美搭配,各種新鮮嘅水果令整體融合左多種口感同色彩,簡直就係一場視覺同味覺嘅雙重享受呀!每種野食份量都好足,真係是到好滿足呀!😆

今次我地就每種都同大家試下
🍱滑蛋浦燒鰻魚丼

每種野食份量都好足,真係是到好滿足呀!😆
2025-05-03
  • 阿羅哈波奇
  • 滑蛋浦燒鰻魚丼
  • 自選乳酪BOWL
北角一間主打健康又色彩繽紛的魚生蓋飯在擺盤上很有心機~ 整整齊齊又很卡able!吃過蓋飯外賣兩次很滿意 今次想試試Yogurt Bowl 所以堂食試試ଘ(੭ˊᵕˋ)੭點了一份「野莓果園」的Yogurt Bowl 🍓🫐🍌主要有Yogurt、香蕉、紅桑莓、士多啤梨、藍莓、穀麥脆片、蜂蜜和亞麻籽等配料非常豐富!Yogurt也不會過酸 質感也很幼滑吃完後感覺非常健康舒服ヾ(*´∀ ˋ*)ノ另外也點了一份「至尊波奇」的蓋飯 🍱很澎湃的蓋飯~!base我選了壽司飯跟Salad~三文魚、吞拿魚、車厘茄、青瓜、牛油果、玉子絲、蟹籽、紫菜絲、木魚絲、黑白芝麻等滿滿地蓋在飯跟Salad上~ 食材豐富又新鮮~另外配上山葵蛋黃醬 可按自己喜好加到飯裡~加入後更惹味呢~!每款蓋飯或Yogurt可另外加$12配有一款小食兩款小食「咕姑固炸雞」和「黃金炸蟹鉗」也都很不錯~!
北角一間主打健康又色彩繽紛的魚生蓋飯
在擺盤上很有心機~ 整整齊齊又很卡able!

點了一份「野莓果園」的Yogurt Bowl 🍓🫐🍌
配料非常豐富!Yogurt也不會過酸 質感也很幼滑
吃完後感覺非常健康舒服ヾ(*´∀ ˋ*)ノ

另外也點了一份「至尊波奇」的蓋飯 🍱

每款蓋飯或Yogurt可另外加$12配有一款小食
兩款小食「咕姑固炸雞」和「黃金炸蟹鉗」也都很不錯~!
2025-04-25
2025-03-03 351 瀏覽
呢間餐廳主打健康同埋營養嘅夏威夷poke飯碗,一入到去就覺得好新鮮同埋健康。
佢哋嘅poke飯碗配料好豐富,可以自己揀鍾意嘅飯底、魚生同埋各種配料。最正係佢哋嗰啲醬汁,種類多到唔知揀邊款好,每款都好惹味。食落口嗰刻,真係覺得好清新,成個人都醒神晒。
食完之後,成個感覺好滿足,又唔會覺得好Heavy,真係好啱想食得健康啲嘅朋友。佢哋嗰度環境都幾舒服,服務態度又好,真係值得一試。如果你喺北角附近,又想試下新嘢,POKE GREEN真係一個唔錯嘅選擇。
2025-01-25 474 瀏覽
一星期總會食一次poke bowl, 今次黎左北角渣華道呢間試新野。好鐘意呢度超多選擇,除左風味蓋飯,仲有8款熱食蓋飯,最吸引我的是仲有yogurt bowl😍另外仲有一系列炸物,風味小食,飲品。所有蓋飯加$20可以升級套餐,有前菜,飲品同三文魚豆腐湯。🐟韓風辣碗岩晒食辣一族,辣得好過惹!辣味三文魚又鮮又惹味,虎蝦仁彈牙, 仲有泡菜,蟹柳,紫洋葱,辣椒碎,配埋沙律底,惹味健康之選。🐟滑蛋蒲燒鰻魚丼一整條鰻魚,肉厚彈牙,燒得好香,配上滑蛋,好好食。🥣Yogurt bowl 自選乳酪本身已有穀類脆片,亞麻子同蜂蜜,另可以揀3款配料,揀左奇異夥,士多啤梨同紅桑莓,乳酪好幼滑creamy, 加上新鮮水果同蜂蜜,透心涼,岩晒食完辣野。⭐️又遇到一間健康好食poke 碗餐廳👍🏻

🐟韓風辣碗

🐟滑蛋蒲燒鰻魚丼
一整條鰻魚,肉厚彈牙,燒得好香,配上滑蛋,好好食。

🥣Yogurt bowl

⭐️又遇到一間健康好食poke 碗餐廳👍🏻
2025-01-24
  • Yogurt  bowl
2025-01-24 425 瀏覽
店鋪座落於北角滙附近很適合在附近逛完來吃個晚飯Menu除了有主打的poke bowl外也有熱丼/小吃及yogurt bowl👉🏻 至尊波奇 SUPREME $128放工後不想用腦的我~直接點了他們最豐富的至尊波奇裡有三文魚•吞拿魚•車厘茄•青瓜•牛油果•玉子絲蟹籽•山葵蛋黃醬•紫菜絲•木魚絲及黑白芝麻簡單來說~就是大滿足的組合料多到是個小山丘~澎湃得讓人感動🥹半飯半菜~加上醬汁~整件事好match☺️☺️好好味~尤其三文魚夠晒油香~100分🥰🥰👉🏻 厚切鹽燒溫泉蛋牛舌丼 $98牛舌燒到有點香脆~很有口感☺️醬汁甜甜地好餸飯~~加上溫泉蛋汁,一口接一口👍🏻👍🏻👉🏻yogurt bowl $88每款乳酪碗都預設有這幾款配料穀麥脆片/蜂蜜/亞麻籽~我自選了芒果/士多啤梨/香蕉份量很足👍🏻乳酪不會很酸~偏濃厚🥰幼滑~加上生果都很甜~整體很讚👍🏻👍🏻
店鋪座落於北角滙附近

簡單來說~就是大滿足的組合
料多到是個小山丘~澎湃得讓人感動🥹

👉🏻 厚切鹽燒溫泉蛋牛舌丼 $98

👉🏻yogurt bowl $88
份量很足👍🏻乳酪不會很酸~偏濃厚🥰幼滑~
加上生果都很甜~整體很讚👍🏻👍🏻

隔咗排冇食poke bowl,今次約咗朋友嚟到呢間餐廳,見到佢哋有Yogurt BowlYogurt Bowl $94可以揀set好嘅或者自選,自選乳酪材料有乳酪、穀麥脆片、蜂蜜、亞麻籽做底,另外揀選咗奇異果、紅桑莓、藍莓、牛油果幾款配料,希臘乳酪一大碗份量都唔少,味道清新,配上水果食落更顯清爽加州海岸Poke Bowl $118顏色繽紛,配料有三文魚、青瓜、中華沙律、玉子絲、三文魚籽、日式胡麻醬、紫菜絲、木魚絲、黑白芝麻,三文魚同埋芝麻醬嘅配搭食落濃厚美味,加咗$20升級做套餐,有三文魚豆腐海帶味噌湯、薯仔沙律同埋飲品,揀咗coke zero八爪博士Poke Bowl $88以八爪魚作為主角,材料有八爪魚、蟹肉、中華沙律、海帶、粟米粒、秘製燒汁、紫菜絲、木魚絲、黑白芝麻,八爪魚口感煙韌,加埋海帶、紫菜絲、中華沙律入口清新,配上秘製燒汁食落香甜

Yogurt Bowl $94

加州海岸Poke Bowl $118

八爪博士Poke Bowl $88
2025-01-21 418 瀏覽
Yogurt bowl 同Poke bowl 一向都係健康有營~ 最重要係集齊多款好味食材~ 間唔中都會想食😌北角POKE GREEN 仲有好多款bowl 同埋小食可選擇~ 同朋友一齊黎仲可以食多幾款🥹野莓果園乳酪杯 ($68)超健康之選~於乳酪中配了香蕉、紅桑莓、士多啤梨、藍莓等新鮮的生果粒,還有穀麥脆片、亞麻籽及甜甜的蜂蜜,在下午茶和晚間吃,又飽肚又沒增肥的罪惡感至尊波奇配熱蕎麥麵 ($128)一向都覺得poke bowls 係配飯,今次發現原來係寒冬下,配熱燙燙的蕎麥麵都會係個好選擇~ 至尊波奇係此店推介,集三文魚、吞拿魚、車厘茄、青瓜、牛油果、蟹籽和玉子絲等配料,味道豐富,用料新鮮,營養均勻~ 配wasabi 蛋黃醬就更滋味~咕姑固炸雞 ($38)脆炸雞塊的肉質很嫩,是補充蛋白的滋味好選項三文魚豆腐海帶味噌湯 ($28)有濃郁魚香味,配料都是高蛋白之食材

野莓果園乳酪杯 ($68)

至尊波奇配熱蕎麥麵 ($128)

咕姑固炸雞 ($38)
炸雞塊的肉質很嫩,是補充蛋白的滋味好選項

三文魚豆腐海帶味噌湯 ($28)
有濃郁魚香味,配料都是高蛋白之食材