餐廳: Poke Go (大南街)
資訊:

2024-08-24 0 瀏覽
現在香港內多了很多夏威夷魚生飯的店舖,位於深水埗的poke go也很出名,今天和朋友慕名而來試了,味道果然很好。店內外有很多特別且可愛的擺設可以拍照,更有很多魚類的圖案,很符合店舖主題更很可愛。想不到點什麻便點了ONO bowl,餸菜有三文魚,溫室青瓜,雞蛋絲,蟹棒沙律,果仁芝麻醬,芝麻。一整個滿滿豐富的bowl呈現在眼前,把餸菜醬汁和米飯撈在一起,非常清新又好食。三文魚很大粒亦很新鮮,配凍食配料很夾。另外自選了三文魚,壽司飯,甜粟米,紫洋蔥,雞蛋絲加山葵乳酪醬。因為配料選擇了全都要,所以賣相非常豐富,滿滿的蛋絲和木魚絲,令口感和味道更有層次豐富。他的紫洋蔥味道剛剛好,不會有因為太生而出現的辣味,但仍然配有紫洋蔥的甜味和爽口。

三文魚很大粒亦很新鮮,配凍食配料很夾。

2024-08-17 0 瀏覽
夏日炎炎 ~ 行到身水身汗,來吃一大碗Poke Bowl 簡直大大滿足,第一次食便愛上,叫了OHANA 和SHOYU AHI ,特別偏愛OHANA,三文魚大大粒,飯量起級足夠,原認定三文魚一定要點壽司豉油,誰知與他們配搭的蜜糖芥末醬有驚喜好味🤩 午餐還可配椰青水👍🏻另外,其實SHOYU AHI 都好食,但相比OHANA之下,OHANA突出一些😚和朋友第一次試已愛上,再open rice 睇原來有唔同分店,連旺角都有,所以約定朋友下次去其他分店食🤭🤭

2024-08-05 175 瀏覽
時不時想食light d feesh d 就會食Poke Go.今次食自選,揀咗「Tuna, Sushi rice Brown rice, Cucumber, Seaweed, Quinoa @Dashi shoyu Nuts Pink salt, Bonito Crispy garlic, Nori Without Sesame」,呢個套餐嘅份量好足,觀感又極富層次感。首先有鮮美嘅吞拿魚,同嚟料理簡約又清新嘅什錦蔬菜如青瓜、海帶同藜麥,好配襯。佢哋用到特有嘅柴魚露汁以及香脆又唔油膩嘅蒜末調味,加上鰹魚醬汁帶嚟嘅酸甜滋味,真係令人一口接一口。雖然整體完全冇什麼肉質油膩感,但仲係好飽肚又健康呀!另外揀咗「Chicken Breasts, Brown rice & Green salad, Onion, Seaweed, Tofu No sauce, Crab meat @Dashi shovu, Sauce On Side *AIl Seasoning」。呢款雞胸肉加上green Salad,相信唔少顧客最鍾意呢個選擇。雞肉味道純正回彈, 完全唔鞋,零肉腥味,食到雞肉嘅原味,好好配襯上面

另外揀咗「Chicken Breasts, Brown rice & Green salad, Onion, Seaweed, Tofu No sauce, Crab meat @Dashi shovu, Sauce On Side *AIl Seasoning」。呢款雞胸肉加上green Salad,相信唔少顧客最鍾意呢個選擇。雞肉味道純正回彈, 完全唔鞋,零肉腥味,食到雞肉嘅原味,好好配襯上面嘅蟹肉同海帶絲。主菜選了Brown Rice and Green Salad,飽肚又健康。揀咗醬汁另上,所以上檯係完全冇醬汁調味,反而可以更清晰咁感受到每種食材自身嘅鮮甜滋味。醬汁可以自己倒落邊d 款,淨係倒落salad 唔倒落飯,推介大家都汁另上。

整體嚟講,Poke Go嘅食材新鮮優質,調味既簡單又到位,好適合追求健康輕食嘅朋友。另外,佢哋仲特別畀你可以自選配料同調味,好貼心呢!如果你鍾意吃有機蔬果又喜歡海鮮類嘅poke,我肯定推薦你一定要嚟Poke Go試吓!
2024-08-05 150 瀏覽
最愛自選Poke bowl❤️啖啖都係自己鍾意嘅味✌🏻雜菌香菇🍄沙律菜🥗酸蘿蔔 紫洋蔥🧅櫻桃番茄🍅蟹籽 配菜要有‼️辣椒碎🌶️紫菜絲😋呢個組合大概150卡路里❤️適合減重嘅朋友
最愛自選Poke bowl❤️啖啖都係自己鍾意嘅味✌🏻
雜菌香菇🍄沙律菜🥗酸蘿蔔 紫洋蔥🧅櫻桃番茄🍅蟹籽
配菜要有‼️辣椒碎🌶️紫菜絲😋
呢個組合大概150卡路里❤️適合減重嘅朋友
2024-07-31 248 瀏覽
Poke Go (深圳埗) @poke.go_hk 📍:深水埗大南街211號地舖🚗:深水埗地鐵A2出口 步行7分鐘📞:+852 3563-8137💲:~HKD108-118/head for lunchFood quality✔️:Ohana, Nalu👌🏼:Cold Pressed Pineapple Juice, Cold pressed Coconut Water 總結:😋夏威夷碗一直都係想食輕食健康少少🤏🏼朋友嘅選擇之一 暫時有三間分店 今次試咗深水埗 無論食物同環境 都值得嚟一試😋有6款主題碗 仲有得加錢加餸 如果唔想試佢嘅配搭 可以自行DIY 今次試咗Ohana同Nalu都好食 配搭都幾出色唔駛自己諗😋 Ohana有三文魚 沙律菜 櫻桃蕃茄 温室青瓜🥒甜粟米配蜜糖芥末醬 芝麻同果仁 加埋一齊足料又好食 三文魚切得大粒正方形狀 炸藕片又好食😋Nalu有八爪魚🐙壽司飯 櫻桃蕃茄 和式青葱 甜粟米 蟹棒沙律配辛味蛋黃醬 芝麻同辣椒碎 八爪魚真係我poke中最愛 蟹棒沙律好食😋環境走花草清新路線 門口一睇就知好有心機 坐得都幾舒服🤔午餐有免費飲品或加錢選特飲 免費有得揀橙汁同椰子🥥水
Poke Go (深圳埗) @poke.go_hk
📍:深水埗大南街211號地舖
🚗:深水埗地鐵A2出口 步行7分鐘
📞:+852 3563-8137
💲:~HKD108-118/head for lunch

Food quality
✔️:Ohana, Nalu

總結:

😋環境走花草清新路線 門口一睇就知好有心機 坐得都幾舒服

🤔午餐有免費飲品或加錢選特飲 免費有得揀橙汁同椰子🥥水

• OHANA
  • NALU
2024-07-26 234 瀏覽
係深水埗大南街都想當出名,店裡裝潢設計十分之文青,平日晚上都相當多人,可見都很受歡迎!蓋飯份量十足而且營養豐富仲可以自選,岩哂增肌減脂想控制卡路里又想出街食野既男女!揀左menu 上808 吞拿魚、壽司飯、沙律菜、和式青蔥、枝仁豆、三文魚籽、雜菌香菇、山葵乳酪醬、芝麻、木魚絲。吞拿魚 切食方塊 很易入口同口感,香菇配埋醬好好食!同埋圖同實物一樣 咁豐富👍🏻自選珍珠糙飯,枝仁豆、蟹棒沙律、麻醬豆腐、雞胸、柚子醬油醋、岩鹽朋友見多人推薦就選了蟹棒沙律同豆腐,沙律很出色會令你更加開胃,豆腐很滑,雞胸經過慢煮很嫩,柚子醬加上冷食既食物岩哂宜家咁熱既天氣!

揀左menu 上808

自選

• 自選Bowl
Poke Go喺深水埗嘅一間健康餐廳,跑完步之後既我,就黎試下佢哋嘅OHANA三文魚碗,只需$108。OHANA三文魚碗入面有三文魚,沙律菜,樱桃番茄,溫室青瓜,甜粟米,蜜糖芥未醬,芝麻同果仁。餐廳環境舒適,氣氛輕鬆,適合快速輕食。食物新鮮,配料多樣,每一口都有不同嘅口感。三文魚新鮮鮮甜,配上沙律菜同樱桃番茄,口感清爽。溫室青瓜同甜粟米帶來一份脆脆嘅口感,蜜糖芥未醬增添一抹甜辣味。芝麻同果仁提供咗香脆嘅質感。沙律bowl黎講有咁多料,價錢算係實惠,食物又新鮮,做完運動又唔會驚太飽。

餐廳環境舒適,氣氛輕鬆,適合快速輕食。

OHANA
2024-07-21
OHANA
2024-07-22 155 瀏覽
⁂⁎◝#深水埗🇭🇰 大碗又足料 超豐富夏威夷poke bowl🥗⁎◜⁂.一向都好鍾意食夏威夷poke bowl 覺得最抵食就係Poke Go 深水埗、尖沙咀、灣仔都有分店大大碗又多料勁豐富可以自選配搭 但懶人/選擇困難亦可以揀佢d signature bowl 全部已經配搭好🤓.✧808 $𝟏𝟏𝟖吞拿魚、壽司飯、沙律菜、和式青蔥、枝仁豆、三文魚籽、雜菌香菇、山葵乳酪醬、芝麻、木魚絲..*・゜゚・*:.。..。.:..。. .。.:*・゜゚・*𝘍𝘰𝘳 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘪𝘯𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯:📍Poke Go🗺️深水埗大南街211號地舖.
深水埗、尖沙咀、灣仔都有分店
大大碗又多料勁豐富
✧808 $𝟏𝟏𝟖

*・゜゚・*:.。..。.:..。. .。.:*・゜゚・*
𝘍𝘰𝘳 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘪𝘯𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯:
📍Poke Go
🗺️深水埗大南街211號地舖
2024-07-18 199 瀏覽
Poke is a great meal for keeping fit. I walked by and saw this restaurant , after searching on Openrice and knew that it has got many branches , so i decided to dine here. My friend and I ordered a salmon with rice and salad base , toppings are tomatoes , cucumber , and tofu with seasame sauce , and all free extra toppings that are available. As a spice lover ,i chose the spicy mayonnaise. The portion was really big , a lot of toppings , and lots of salmon. Literally every bite with salmon. Cred

The portion was really big , a lot of toppings , and lots of salmon. Literally every bite with salmon. Credit goes to the spicy sauce , really hot , and mouth watering!
2024-07-18 200 瀏覽
深水埗呢間壽司飯算係區內比較高質嘅新式餐廳。價錢當然亦都係中上價錢,但佢嘅份量同味道都對得起個價錢,我lunch去食仲有飲品送,果汁可樂都有。 我今次叫咗一個吞拿魚壽司飯,佢吞拿魚份量足夠,而且配菜都係多,亦都同令到碗飯好食咗好多,每一啖飯都有洋蔥,海帶,吞拿魚,口感超級好,而且個醬汁一啲都唔濃味,唔會太咸/太重口味,如果鍾意食呢啲健康飯同埋清淡啲嘅lunch可以試吓呢間。環境都好靚,襯返大南街文青風格。

2024-07-14 184 瀏覽
深水埗一直都係文青cafe嘅集中地,喺一眾cafe中有一間食夏威夷魚生飯嘅餐廳隱藏左,今日就去試下!星期五嘅晚市去食,好彩未洗排隊。一入到去就比個氛圍吸引,佢嘅裝修好有文青風格,簡單舒服。🤩佢分別有自選嘅poke bowl 同埋預設好嘅menu,今次我就自選左壽司飯加三文魚,配雞蛋絲、粟米、麻醬豆腐,仲另外加左蟹柳沙律。整體黎講份量適中,魚生都算新鮮,冇乜雪味。至於配菜呢就大推麻醬豆腐😍!麻醬嘅香甜再加埋嫩滑嘅豆腐,真係好好食,一啖接一啖。🤤雖然望落去唔係好大碗,但其實食完都好飽足,係會再幫襯嘅餐廳😬

2024-07-12
2024-07-13 198 瀏覽
見到The Korner 9 週年有優惠👍仲係開心果控嘅我,決定點咗一set試試😊(要係Korner 會員才可以有優惠)The Korner's Bowl 👍牛蒡絲炸得脆脆,非常可口👍開心果蛋糕The Korner 限定奶油糖霜餅綠意牛油果椰香開心果奶The Korner 9 週年套餐👍自選沙律Bowl 🥣 炸雞
深水埗多文青cafe今次比間門面裝潢設計吸引咗入去相信依間餐廳係深水埗區人氣都高平日晚市都座無虛席無論一大班後生仔/情侶/閨蜜/一人男士都有幫襯食物適合大眾市民👍🏻用qr code落單,方便易於操作有選擇困難嘅朋友可以選擇set好既poke bowl我同朋友就選擇自己鍾意食嘅poke bowl🥗三文魚、沙律菜、溫室青瓜、雞蛋絲、甜粟米配柚子醬油醋走辣椒碎想讚下自己揀嘅配搭十分夾🤣沙律菜底好新鮮,沙律菜脆口翠綠色平時好少見有木魚絲,配埋紫菜絲一齊食多一層次感覺👍🏻三文魚肉質細嫩,一粒粒好易入口粟米無講錯係甜粟米柚子醬油醋配沙律一流☺️☺️成碗滿滿的,論盡嘅我一台都係🙈🥗三文魚、壽司飯、溫室青瓜、麻醬豆腐、雞蛋絲配蜜糖芥末醬唔知係因為朋友依碗無走辣椒碎定因為揀咗蜜糖芥末醬呢我地都覺得有啲辣🤭麻醬豆腐分量好多所以配料夾埋壽司飯食好豐富☺️天氣熱叫埋杯火龍果汁🍹成餐飯好滿足呀☺️Poke Go (大南街) (深水埗)深水埗大南街211號地舖
深水埗多文青cafe
今次比間門面裝潢設計吸引咗入去
相信依間餐廳係深水埗區人氣都高
平日晚市都座無虛席
無論一大班後生仔/情侶/閨蜜/一人男士都有幫襯
食物適合大眾市民👍🏻

用qr code落單,方便易於操作
有選擇困難嘅朋友可以選擇set好既poke bowl
我同朋友就選擇自己鍾意食嘅poke bowl

想讚下自己揀嘅配搭十分夾🤣
沙律菜底好新鮮,沙律菜脆口翠綠色
平時好少見有木魚絲,配埋紫菜絲一齊食多一層次感覺👍🏻
三文魚肉質細嫩,一粒粒好易入口
粟米無講錯係甜粟米
柚子醬油醋配沙律一流☺️☺️
成碗滿滿的,論盡嘅我一台都係🙈

🥗三文魚、壽司飯、溫室青瓜、麻醬豆腐、雞蛋絲配蜜糖芥末醬
唔知係因為朋友依碗無走辣椒碎定因為揀咗蜜糖芥末醬呢
我地都覺得有啲辣🤭
麻醬豆腐分量好多
所以配料夾埋壽司飯食好豐富☺️

天氣熱叫埋杯火龍果汁🍹
成餐飯好滿足呀☺️

Poke Go (大南街) (深水埗)
深水埗大南街211號地舖
2024-06-29 165 瀏覽
平日未夠7pm都有唔少人裝修感覺溫馨 牆上畫左有趣壁畫不過6月天氣開始熱3x度餐廳冷氣顯得有d弱QR code落單 清晰方便快捷餐牌選擇種類有bowl 小食 甜品 飲品可以自行點選bowl既材料亦都有7款特選bowl 選擇困難者適用另外可以揀醬汁另上🥣SHOYU AHI $108 (呑拿魚,壽司飯,芝麻海帶,和式青蔥,紫洋蔥,鰹魚醬油,芝麻,木魚絲)生呑拿魚 切成正方體 方便食用 數量都唔少鰹魚醬油 唔會太濃頂部加左木魚絲 食落更加日式🥣ALOHA $108 (牛油果, 壽司飯, 雜菌香菇, 甜粟米, 豆腐, 赤道紅海帶, 柚子醬油醋, 芝麻)牛油果雖然狀態唔係最好 有d灰灰地色但口感係creamy柚子醬油醋 比較(杰)渴身 味道好清新差d想打包埋走壽司飯量多 夠飽肚
平日未夠7pm都有唔少人

但口感係creamy

柚子醬油醋 比較(杰)渴身 味道好清新
差d想打包埋走

壽司飯量多 夠飽肚

近排好鍾意食Poke😛因為真係比起平時食飯係一個健康既Option💪🏻今日嚟到大南街呢間Poke小店都充滿文青風🌾 牆壁充滿着植物嘅壁畫好有度假感🌴黎到都放鬆晒心情💚 食物方面好Fresh而且充滿營養值得一試🤪⭐️ The Korner 🍗呢款新出嘅配搭充滿豐富嘅雞胸肉🐔配上牛油果同埋三色藜麥充滿豐富嘅蛋白質🥑 加上炸牛蒡好有口感🥕 份量非常豐富🤣⭐️ Build Your Own Bowl 🎨另一款選擇咗自己配搭🤡 三文魚配上紫洋蔥酸蘿蔔同埋蛋絲🧅酸酸甜甜感覺好開胃💛特別一讚可以自己加青檸汁好Fresh🍋‍🟩⭐️ 伯爵茶蛋糕 🍰好有Homemade既感覺☕️甜度不算太高有一絲絲伯爵茶既濃郁好有質素
The Korner

⭐️ The Korner 🍗