2016-07-08 910 瀏覽
第一次試過就愛上,所以今次就同朋友嚟食。 首先,講一講小食先,有"焗蘑菇芝士沾醬"同"清新之吻",佢哋將2碟小食二合為一。其實,本人並不喜歡蘑菇,但試過d蘑菇醬,蘑菇味又的確幾濃,不過我真係頂唔順,如果喜愛蘑菇可以一試。而清新之吻就比較吸引,因為軟芝士包配蕃茄醬,酸酸地,開胃又唔會太流。到主菜pizza啦,"羅勒番茄薄個賣相差d,但食落味道都唔差。批底薄又脆,最吸引都係水牛芝士。跟住就係"蟹肉白酒汁意粉",白酒汁唔會太濃,少少辣又幾開胃。而飲品有"熱情果紅莓特飲"同"檸檬特飲",熱情果嗰杯都ok,不過檸檬嗰杯(未加糖醬)真係酸到好似放咗個檸檬入口。有勇氣唔怕酸,可以試下。
第一次試過就愛上,所以今次就同朋友嚟食。
到主菜pizza啦,"羅勒番茄薄個賣相差d
,但食落味道都唔差。批底薄又脆,最吸引都係水牛芝士。
羅勒番茄薄餅
蟹肉白酒汁意粉
而飲品有"熱情果紅莓特飲"同"檸檬特飲",熱情果嗰杯都ok
2016-07-07
羅勒番茄薄餅
2016-06-29 603 瀏覽
今日想吃,又唔想去pizza hut,諗起好耐冇黎pizza express,一於坐言起行!見到個二人餐,又幾抵吃,有沙律、頭盤、pizza同二杯野飮,都係$268,埋單$300有找,OK!主廚沙律d菜幾新鮮,又唔苦,ok! Pizza水準保持到,麵粉靚,口感好好,批邊唔會好係咬麵包乾咁,蕃茄唔會太酸,幾好。吃完之際,見到隔離台吃緊大薄批,先記得⋯唉!都話叫野吃之前要睇menu啦!!!

主廚沙律d菜幾新鮮,又唔苦,ok!
2016-06-27
2016-06-23 563 瀏覽
約左友人放工食飯,一直諗唔到食咩,就懶得諗餐廳,喺就近pizza express食。叫左個雙拼頭盤,索價九十幾蚊,有意式肉丸同埋蘑菇醬,伴麵包團。蘑菇醬似罐頭湯既杰身版,無咩特別,不過幾襯個包。肉丸還可以,對茄醬無咩興趣,但唔會太酸。麵包團煙韌有咬口,唔錯。哩個招牌蘑菇,同我以前食好似唔同左,以前好似係有醬可以點黎食,而家無咁好味,蘑菇上既醬啖口,芝士唔香,以後唔會叫,差唔多10蚊一粒細蘑菇,唔抵。巴馬火腿pizza,哩個pizza令人非常失望!無計,無拉絲芝士,只係得薄薄一層茄汁同埋芝士粉,成個口感好乾,唔好食整體食物退步,有得揀都唔會再黎食

整體食物退步,有得揀都唔會再黎食
2016-06-19
2016-06-22 634 瀏覽
這裏的lunch set 時間去到晚上5/6 pm,加上這裏對住維港海景,好正好抵!一人set lunch $99:頭盤,主菜及餐茶二人set lunch $168:兩個頭盤,一個主菜及兩杯餐茶我們看著餐牌覺得一人一個set lunch share好像才夠飽,怎料錯了哈哈頭盤沙律好大碟,dressing 好像是mayonnaise 又好像不是,比較酸一點,菜和青瓜都新鮮及爽甜辣蟹肉意粉 (要 +$15)好好味,蟹肉好多,又夠鮮甜,意粉質感好好,辣味不會太辣但又夠開胃,不過有一點點太油,再乾身一點就好了Pesto tomato pizza好多的蕃茄醬,可能吃完salad 及 意粉已經好飽了,所以覺得pizza 冇咩特別 (反而打完包番屋企再番焗,變得好脆好好吃呢)餐飲還有ginger ale 選擇,真好!埋單total $228.8
一人set lunch $99:頭盤,主菜及餐茶

辣蟹肉意粉 (要 +$15)
Pesto tomato pizza
餐飲還有ginger ale 選擇,真好!
埋單total $228.8
2016-06-20 498 瀏覽
以前喺倫敦讀書個時候,耐唔耐都會食pizza express~反而後來香港開咗,就冇乜機會試過行開海港城就決定入嚟食下~唔洗等位仲有機會坐到窗口位添!個view成個維港!完全唔會比高級餐廳差!因為之前食咗啲嘢比較飽所以就點左個小食同埋雞翼呢個platter係有佢哋好出名嘅dough balls再加上茄汁肉丸同埋忌廉蘑菇醬!茄汁肉丸味道濃郁茄汁係用新鮮蕃茄做的!點dough balls吃好好味!忌廉蘑菇醬就比較濃味,個份量啱啱好唔會太溜雞翼係用焗嘅方式做嘢用咗唔同香料來調製再點一個特別嘅醬汁唔知點解充滿着亞熱帶風味而且質地唔會乾,非常野味!
以前喺倫敦讀書個時候,
耐唔耐都會食pizza express~
反而後來香港開咗,
就冇乜機會試過

行開海港城就決定入嚟食下~
唔洗等位仲有機會坐到窗口位添!
個view成個維港!
完全唔會比高級餐廳差!
因為之前食咗啲嘢比較飽
所以就點左個小食同埋雞翼
呢個platter係有佢哋好出名嘅dough balls
再加上茄汁肉丸同埋忌廉蘑菇醬!
茄汁肉丸味道濃郁
茄汁係用新鮮蕃茄做的!

點dough balls吃好好味!
忌廉蘑菇醬就比較濃味,
個份量啱啱好唔會太溜
雞翼係用焗嘅方式做嘢
用咗唔同香料來調製
再點一個特別嘅醬汁
唔知點解充滿着亞熱帶風味

而且質地唔會乾,
非常野味!
2016-06-16 542 瀏覽
下雨天,令人想黎係室內唔想出黎咁岩今日又係星期日,係尖沙咀基本上90%既餐廳都要大排長龍,同埋要等1個鐘以上我地就揀左pizzaexpress黎排,係之前其實我未食過一直都以為係pizzahut d fd,但原來唔係係餓到出煙既環境下,見佢個set dinner又唔係好吸引,而且個份量好似唔係好夠飽所以我地好快速咁決定左散叫,今次我地嗌左蟹肉白酒汁意粉($136)同至尊美國辣味薄餅($153)價錢都算幾貴下,不過佢d野食都差唔多價我地等左大約半個鐘先黎第一個蟹肉白酒汁意粉再等左大約一個鐘先黎至尊美國辣味薄餅兩個都係要我地催單先黎,我諗係因為佢地漏單最後經理都走過黎同我地講可以free一個甜品俾我地成餐飯等左1.5hr入座,食左2,3個鐘味道方面:蟹肉白酒汁意粉:味道偏淡,冇咩驚喜,而同我心目中既味道亦都差好遠下,蟹肉得幾舊仔,白酒汁就少到好似冇落咁,成個意粉淡而無味,因為太少汁既關係,勁dry!!而且個份量係S size,一個人食係完全唔夠飽既至尊美國辣味薄餅:呢個真心辣到孖潤腸,喜歡辣既朋友可以試下,我同友人都食到全身出汗,而且因為佢d辣醬料都幾多,會食到成隻手及個咀仔都紅哂(辣椒油
下雨天,令人想黎係室內唔想出黎
我地就揀左pizzaexpress黎排,係之前其實我未食過
一直都以為係pizzahut d fd,但原來唔係

所以我地好快速咁決定左散叫,
至尊美國辣味薄餅
價錢都算幾貴下,不過佢d野食都差唔多價
我地等左大約半個鐘先黎第一個蟹肉白酒汁意粉
再等左大約一個鐘先黎至尊美國辣味薄餅

兩個都係要我地催單先黎,我諗係因為佢地漏單
最後經理都走過黎同我地講可以free一個甜品俾我地
成餐飯等左1.5hr入座,食左2,3個鐘

味道方面
蟹肉白酒汁意粉
至尊美國辣味薄餅:呢個真心辣到孖潤腸,喜歡辣既朋友可以試下,我同友人都食到全身出汗,而且因為佢d辣醬料都幾多,會食到成隻手及個咀仔都紅哂(辣椒油),到最後唔係飽食唔哂,而係因為越食越辣既關係,所以我地放棄左

唔知係咪嗌唔岩野食既關係,所以我覺得其實呢間質素麻麻,最慘既係已經等左成個半鐘先入場,不斷發生漏單事件,我地隔離枱遲過我地入,佢地都一早食完走埋,我地仲係度等緊野食!!

賣相:★★★☆☆
味道:★★☆☆☆
份量:★★☆☆☆
性價比:★☆☆☆☆
會否再幫襯:✗
2016-05-28
2016-06-09 3369 瀏覽
在YOHO MALL的餐廳我都試到七七八八,較為遲開的PIZZA EXPRESS終於有機會來試下。一貫PIZZA EXPRESS 美式裝潢,而且空間非常寬敞,而且檯與檯之間亦有足夠空間,所以很適合一家大小來進餐,BB車亦絕對夠入。惟獨是沒有小朋友餐具提供,因為金屬餐具用起來比較吃力。我們三大一小點了還蠻多的食物,始終肥仔是改不了眼闊肚窄,嘻嘻。 意式焗肉丸用辣番茄牛肉醬烤焗的肉丸配上麵包球,肉丸口感還蠻扎實,但內餡還是有點乾乾但配上甜甜辣辣的辣番茄牛肉醬一起吃就剛剛好,吃完用還可以用麵包球沾上醬汁吃,是一道蠻開胃的前菜。香烤雞翼烤焗的雞翼伴上辣辣的BBQ醬,味道還算不錯,但外皮有點乾而且肉質不算JUICY。番茄辣肉醬意粉這道本來是蝴蝶粉但我改成意粉,味道超好吃,帶有番茄的香甜味,而味道辣辣很開胃又不會很刺激。意粉的軟硬度剛剛好,每條意粉都沾上醬汁,一口接一口真的吃過不停。因為我有JOIN SODA CARD,用左優惠券換左個免費的焗麵包球,可沾蒜蓉牛油、乾番茄醬及羅勒香草醬吃。麵包球上桌時還是熱熱的,而且質感很鬆軟,能品嚐到小麥的香氣,沾上醬汁吃味道更是香濃。特級皇后薄餅最後熱辣辣的
惟獨是沒有小朋友餐具提供,因為金屬餐具用起來比較吃力。
香烤雞翼
番茄辣肉醬意粉
麵包球
特級皇后薄餅
最後熱辣辣的薄餅上桌了!
這個是羅馬薄餅系列,餅底都比較薄而且脆但又能保持麵包的口感。
皇后薄餅上面的餡料是龍葵菇、橄欖、豬肘肉、水牛芝士、蕃茜、 松露油、蒜蓉油,餅底醬汁是白汁,味道很香而且豬肘肉很有口感,而且很濃郁的肉甜味。不錯不錯。

麵包球
  • 番茄辣肉醬意粉
  • 焗麵包球
2016-06-07 537 瀏覽
星期一晚約左朋友出尖沙咀聚舊,海港城選擇左吃pizza,一入去就見到落地玻璃窗,對住靚景維港吃晚飯, 特別開心...待應是外國人, 落單需講英文,一行四人, 叫個兩個沙律, 二個小食, 一個薄餅及一個意粉..雞肉凱撤沙律沙律份量算多, 雞肉生菜煙肉麵包粒,吃落好爽脆, 配芝士粉一流...健康輕盈沙律第一次吃呢款沙律, 朋友推介呢款,第一口感覺有點酸, 吃左好耐都唔知果d一粒粒係咩,最後先知係藜麥, 覺得幾特別,仲越吃越好味, 配蕃茄同四季豆...魷魚圈及蘑菇醬魷魚圈炸得好脆, 又唔硬,蘑菇醬好香, 配鬆軟麵包仔北京烤鴨薄餅北京烤鴨薄餅真係好似吃緊北京烤鴨,本身有鴨肉, 醬汁甜甜地, 薄餅又夠薄,捲埋一齊吃真係唔覺得自己吃緊pizza...海鮮千層麵芝士焗到有少少燶, 入面就菠菜為主, 海鮮唔太覺得有..
星期一晚約左朋友出尖沙咀聚舊,
海港城選擇左吃pizza,
一入去就見到落地玻璃窗,
對住靚景維港吃晚飯, 特別開心...

待應是外國人, 落單需講英文,
一行四人, 叫個兩個沙律,
二個小食, 一個薄餅及一個意粉..

雞肉凱撤沙律

雞肉凱撒沙律
沙律份量算多, 雞肉生菜煙肉麵包粒,
吃落好爽脆, 配芝士粉一流...

健康輕盈沙律
第一次吃呢款沙律, 朋友推介呢款,
第一口感覺有點酸, 吃左好耐都唔知果d一粒粒係咩,
最後先知係藜麥, 覺得幾特別,
仲越吃越好味, 配蕃茄同四季豆...

魷魚圈及蘑菇醬
蘑菇漿及魷魚圈
魷魚圈炸得好脆, 又唔硬,
蘑菇醬好香, 配鬆軟麵包仔

北京烤鴨薄餅
北京烤鴨薄餅真係好似吃緊北京烤鴨,
本身有鴨肉, 醬汁甜甜地, 薄餅又夠薄,
捲埋一齊吃真係唔覺得自己吃緊pizza...

芝士焗到有少少燶,
入面就菠菜為主, 海鮮唔太覺得有..
2016-06-06
蘑菇漿及魷魚圈
2016-06-05 2589 瀏覽
那天放工,男朋友專程走到上環接我收工!令我驚喜萬分!  準時收工,時間尚早!當時仍是白天!大家也未有 idea 去哪裡食晚飯! 於是,我們行到中環搭船到尖沙咀!  我們逛完海港城 LCX,大家也覺得肚餓,不知食什麼好?  男朋友很喜歡芝士,我印象中 PizzaExpress 供應四式芝士薄餅,二話不說,我們便走進去了! 店員安排一張小圓桌給我們,這裡可看到維港美景,實在浪漫迷人!  牆上彩色的掛畫為餐廳增添色彩! 至於食客方面,卻不少外籍人士! 店員們也是其他國籍,要講英文落單!她們也頗為熱情,進食期間,女店員也走過來問我們對餐廳食物有什麼意見?相信店方很著重食物質素! 是日餐湯~南瓜湯 配意大利麵包 $52這裡的意大利麵包,帶有麥香之餘,食起來帶微暖又香軟!口感有點煙韌,教人回味!  我很喜歡食啊!  南瓜湯不但香滑,還有濃郁的南瓜味!意大利麵包蘸上南瓜湯同食,更加滋味呢! 雞肉凱撒沙律 $120芝士的份量偏少,實在少得可憐啊!  被他笑說巴馬臣芝士是否很貴?!  沙律菜新鮮爽脆,而且帶有水份!雞肉未算嚡口,重口味的銀魚柳提味不少,  整體不過不失!四式
那天放工,男朋友專程走到上環接我收工!令我驚喜萬分!

於是,我們行到中環搭船到尖沙咀!
 我們逛完海港城 LCX,大家也覺得肚餓,不知食什麼好?

牆上彩色的掛畫為餐廳增添色彩!
至於食客方面,卻不少外籍人士!
1967 瀏覽
1990 瀏覽
是日餐湯~南瓜湯 配意大利麵包 $52
 我很喜歡食啊!

南瓜湯不但香滑,還有濃郁的南瓜味!
意大利麵包蘸上南瓜湯同食,更加滋味呢!
南瓜湯 配意大利麵包
雞肉凱撒沙律 $120
芝士的份量偏少,實在少得可憐啊!
 被他笑說巴馬臣芝士是否很貴?!
 整體不過不失!
四式芝士薄餅 $143
店方把薄餅一分為 6片,方便進食!
 薄餅薄身而煙韌,富有麥香!芝味濃厚,
 我倆都食得芝味無窮!
 他覺得這款薄餅不抵食!
肉醬千層寛麵 $125
主要靠芝士及茄汁提味,烘焗後的芝士,芝香濃郁,還有拉絲效果!

他分開 3份,分了中間部份給我!原來他想食器皿邊位較燶的部份,絕對滿足他的食慾吧!
 千層麵質感軟硬適中,每層釀入肉醬、蘑菇、茄汁、芝士...等,味道層次分明!
焗雜蔬菜千層麵
其實,我們食的美食不算多!
 我夠飽,他卻不太飽!
 平均每人二百多元,定價稍貴!
2016-03-01
南瓜湯 配意大利麵包
焗雜蔬菜千層麵
2016-06-01 435 瀏覽
今天天氣炎熱,食D 比較淸爽的午餐。午餐set 主要是頭盤,主菜同飲品。主菜分別為pizza,意粉同沙律。頭盤:南瓜湯:比較light D,少少creamy,甜甜地,有淡淡南瓜味。沙律:無乜特色, 菜是新鮮的。廚師沙律:有旦,雞肉,火箭菜同瘦煙肉。大大碟,好飽肚。而沙律汁是Caesar dressing, 咸咸地有D芝士味。Pizza: 嘩!一人份量有成8吋pizza!足足有7片大大片。薄餅底很薄,脆邊,有滿滿的沙樂美腸同芝士,好滿足!以一百元可以食到這pizza 加頭盤同飲品,認真超值!
沙律:無乜特色, 菜是新鮮的。
2016-05-29
  • 帕爾馬薄餅
  • 主廚精選沙律
2016-05-17 1798 瀏覽
我左思右想到底什麽餐廳可以欣賞維港景色又價廉物美的能和和家人聚一聚,結果就去了尖沙咀的pizza express,平日的晚餐時段人挺多的,還好不用等位,還能坐在窗口位哦^^姐姐介紹我用sodacard app 可以免費換取焗麵包球 ($57),分量挺多的,感覺賺到了哈哈。淡黃色的是蒜蓉牛油、紅色的是乾番茄醬而綠色的是羅勒香草醬。個人比較喜歡羅勒香草,味道比較濃郁而清新,配麵包球別有一番風味。喜歡凍檸檬茶的爸爸看見餐牌上的$39無限添飲非常雀躍,一口氣喝了3-4杯哈哈~前菜點了一份意式凍肉拼盤($148) 拼上意大利風乾火腿、辣肉腸、煙三文魚、青瓜片、醃車厘茄、橄欖、火箭菜、配以南瓜沾醬以及意式麵包棒,適合2-4人分享。三文魚及parmaham都挺新鮮,而且配上麵包脆棒口感極佳,不錯。南瓜醬有點偏甜,我認爲跟鹹點有點不大搭。主菜首先叫了一個北京烤鴨薄餅($149),有鴨胸、海鮮醬、辣椒、青蔥及青瓜,吃下去味道跟片皮鴨真的有幾分相似,但醬汁味道比較想甜甜的海鮮醬,不過不失,但我挺喜歡他們薄餅底全部都很薄還有烤到非常香脆,另薄餅加了不少分~ 另外點了一份新菜式利古里亞海鮮薄餅($154),有

南瓜醬有點偏甜,我認爲跟鹹點有點不大搭。
另外點了一份新菜式利古里亞海鮮薄餅($154),有蝦肉、青口、魷魚、蜆肉、酸豆、橄欖、焗麵包碎、蒜蓉、蕃茜及檸檬,以白汁來陪襯海鮮,味道比較清淡,而蜆肉有點腥味,少許影響了味道,不過整體還算不錯。
卡邦尼忌廉意粉($121)用了大量忌及雞蛋令醬汁非常濃稠,完全挂在每條意粉上面、再加上煎香的意大利煙肉,非常好味。
這款番茄海鮮意粉($138)有大蝦、蜆肉、青口、魷魚再加上香辣番茄醬及新鮮車厘茄、酸酸辣辣,非常醒胃,而且一份彈牙,大蝦新鮮,不錯~
最後的甜品非常有驚喜!The Big Bad Brownie 滋味布朗尼 ($62)朱古力布朗尼配上雲呢拿雪糕、忌廉、意式杏仁餅碎、開心果碎、蛋卷再撒上焦糖醬,意想不到的好食呢!!
下層放慢熱辣辣的朱古力布朗尼且沾滿香滑的牛奶,配上冰凍的雲呢拿雪糕簡直是極品!而且上面的餅碎及小蛋卷令到口感層次豐富,好好味!
2016-05-09 991 瀏覽
是日母親節 帶媽媽去文化中心聽concert 到了海港城的PizzaExpress吃午餐 餐桌位置很好 旁邊是落地玻璃 可以看海小妹和媽媽心靈相通 點了一樣的飲品——新口味荔枝玫瑰特飲 是荔枝玫瑰汁、疏打水、檸檬汁的混合體 加了片薄荷葉 底部是荔枝肉和玫瑰花瓣 賣相美 也好喝!頭盤是很豐富的意識凍肉拼盤 正中的是意式麵包棒 其實食落是很脆很薄的餅乾 鹹鹹地凍肉有三款——意大利風乾火腿、辣肉腸、煙三文魚 煙三文魚居然有啡啡地的「瘦肉魚」部分!每種肉下面都有蔬菜——青瓜、生菜、火箭菜 最特別的是火箭菜 有果仁的味道~~拼盤上還有黑椒車厘茄、橄欖和南瓜醬... 南瓜醬上有烤松子仁 用來蘸麵包棒很好吃 第一口吃下去是甜的 過了一會兒 卻有辣味滲出... 小妹不禁誤會辣的是麵包棒 兩種食物的味道太夾了~~其實食完拼盤已經飽了一半-v- 主菜是海鮮千層寬麵 麵是一大片長方形的 中間釀入煙三文魚、蝦肉、露筍、菠菜、白汁和巴馬臣芝士... 汁多了點 可能吃完鹹凍肉 覺得這麵也太濃味了總括而言 這裡的食物跟價格相乎 挺不錯的 可是服務麻麻地 上菜和飲品好慢 麵等了超過半小時 向店員要水 他們又忘了
荔枝玫瑰特飲

2016-05-08
荔枝玫瑰特飲
海鮮千層寬麵
2016-04-28 560 瀏覽
來呢度,除左食pizza外,其實沙律都係一個唔錯既選擇,今日選擇左主廚推介既沙律,所以無特別名稱。先講下呢個沙律有d咩野先啦:雞蛋、烚雞肉、火箭菜、火腿、黑水欖、車厘茄、芝士,就咁睇都見到好豐富,雞蛋烚得出色,未食已經睇得出佢既新鮮,烚雞肉,可能係用雞胸位,食落都幾hiii,同咪無雞鮮味,比較單調乏味,用的火箭菜較為老身,所以略為澀口,但影響都唔會太大,火腿其實我期待不錯,點知食落無火腿,睇落又唔差,唔明白問題出係邊!車厘茄有驚喜,不酸,反而有茄甜味,十分不錯,黑水欖本應唔食,食落又幾好味,芝士食落好似乾豆腐,唔知係咩野芝士?發達芝士?沙律汁用會普通既沙律汁反而失望!
來呢度,除左食pizza外,其實沙律都係一個唔錯既選擇,
今日選擇左主廚推介既沙律,所以無特別名稱。
先講下呢個沙律有d咩野先啦:
雞蛋、烚雞肉、火箭菜、火腿、黑水欖、車厘茄、芝士,
就咁睇都見到好豐富,
雞蛋烚得出色,未食已經睇得出佢既新鮮,
用的火箭菜較為老身,所以略為澀口,但影響都唔會太大,
車厘茄有驚喜,不酸,反而有茄甜味,十分不錯,
黑水欖本應唔食,食落又幾好味,
芝士食落好似乾豆腐,唔知係咩野芝士?發達芝士?
沙律汁用會普通既沙律汁反而失望!
2016-04-25 1042 瀏覽
臨最後一星期返工,便和同事出去食午餐。記得很久之前吃,午餐還有六十多元的選擇,現在已經要$99了。我們一行六人,點了四個餐分享。因為批的size沒有因為午餐的價錢而減少份量,所以多人分享就剛剛好。一個午餐$99包了一個前菜、主菜和飲品。*青菜沙律沙律菜新鮮爽脆,用了很多火箭菜;醬只用了普通的沙律醬,整體普通。*意式焗肉丸肉丸很夠熱,細細粒的,不會太咸;番茄醬偏酸,很開胃;麵包球很煙un,很輕身,多吃一兩個也不會覺得很飽。*蟹肉白酒汁意粉意粉煮得剛好,不會太淋身;蟹肉雖然不算太多,而且都是新鮮拆出來的,因為吃到有一點蟹肉碎;酒味不太重,帶點微辣。*肉醬長通粉這個長通粉用了粗大的筒形,長通粉比意粉淋身,中間的洞trap 住了很多肉醬;整體來說是比白酒汁意粉濃味。*四式芝士薄餅兩個薄餅都是羅馬薄餅,有13寸大。薄薄的批底很脆,番茄醬很多,味道有點蓋過了芝士;芝士沒有拉絲效果,如果芝士份量再多一點就更好。*是日精選薄餅:辣素牛肉薄餅雖說是素牛肉,但口感和真的牛肉粒沒有太有分別,不會太咸;和四式芝士一樣,番茄的味道都比較重。

一個午餐$99包了一個前菜、主菜和飲品。

*青菜沙律
青菜沙律
*意式焗肉丸
*蟹肉白酒汁意粉
*肉醬長通粉
肉醬長通粉
*四式芝士薄餅
兩個薄餅都是羅馬薄餅,有13寸大。

*是日精選薄餅:辣素牛肉薄餅
精選薄餅:辣素牛肉薄餅
2016-04-25
肉醬長通粉
精選薄餅:辣素牛肉薄餅
2016-04-15 656 瀏覽
pizza express 總不會失望!強烈推薦-北京填鴨 pizza!填鴨口感一流,甜中帶辣、pizza 皮香脆!蜜糖雞 pizza 就酸中帶甜,雞肉新鮮,如果蜜糖味再重點就 perfect 喇!望住維港食飯,再加十分!
pizza express 總不會失望!

望住維港食飯,再加十分!
2016-04-11
  • 北京填鴨  pizza