2024-04-11 33 瀏覽
生日晚飯,朋友揀左奧海城3期的Pizza Express, 在eatigo訂位有discount, 叫左傳統pizza, 羅馬尼亞pizza(個人覺得好食過傳統嗰隻), 青萍果雞肉沙律,雞翼(勁好食,再黎多個)蜆肉意粉及蟹肉意粉,因朋友生日,經理Eric Kwok先生好好人,送左個勁好味甜品俾我地,郭生全程都好好招呼,好nice, 我地一致覺得下次都要再光臨❤️
羅馬尼亞薄餅
羅馬尼亞薄餅
2024-04-01 31 瀏覽
在假日造訪了Pizza Express,環境非常舒適且輕鬆。室內佈置以現代風格為主,讓人感到放鬆。餐廳內有舒適的座椅和寬敞的用餐區域,非常適合與家人或朋友共享美食。🥰我們選擇了Pizza Lover 2人套餐,其中包括了多道美味的菜餚供選擇。😍首先,蟹肉芝士脆片。這道脆片酥脆可口,蟹肉的鮮味和芝士的濃郁完美結合,清新特別。😋接著是蒜香牛油蜆雙色意粉,牛油蜆配上蒜蓉、白酒和辣椒碎,再加上墨魚汁意粉和傳統意粉的組合,色香味俱全。😋意式風乾豬面頰肉磨菇薄餅,薄餅上面鋪滿了豐富的風乾豬面頰肉和磨菇,非常滋味。😋在飲料方面,我們點了芝味意式藍梳打和芒果熱情果特飲。芝味意式藍梳打清涼又爽口,芒果熱情果特飲帶有濃郁的芒果香氣,非常開胃。😋甜點方面,我們享用了特大朱古力榛子麵包球,這個麵包球外層軟綿綿,內部則是滿載濃郁的朱古力和榛子餡料,非常美味。最後,配奶蓋咖啡雪糕是結束餐點的完美選擇,奶蓋的香甜和咖啡的濃郁相得益彰。😋

♡ 新年食薄餅最有驚喜|Pizza Express ♡-奧海城有好多Pizza店~ 但係我最鍾意嘅都係Pizza Express 🍕@PizzaExpressHK因為佢嘅薄餅都係手工薄餅 而且即點即製餅皮薄餡靚🥰 新年要食得精明? 梗係要去Pizza Express啦❤️ 呢排做緊優惠 : ✨由即日起到2月8號推出【三重新年快閃優惠 】顧客同會員 分別20%折扣及24%折扣享用主食,包括有薄餅、意粉大份沙律及燉牛頰肉等~ 食到飽飽 💁🏻‍♀️ 迎接新一年嘅來臨啊😛✨✅推廣期只限於堂食 2024年1月2日至2月8日星期一至四早上10:30後▶️由2023年9月5起,香港PizzaExpress更於全港餐廳推出別具倫敦蘇豪特色的全新主菜單,並逢星期一至五上午 11:30 後,推出「1 + 1 = 3」優惠讓堂食顧客尊享任何主菜【買二送一】!品嚐最新菜式。- ♡ 蒜香蜆肉扁意粉 ♡ $162可以揀辣定唔辣~ 而我哋叫咗唔辣蜆肉勁多 意粉份量都足夠兩個人share食👍🏻-♡ 夏威夷薄餅 🍕 ♡ $168最鍾意就係食佢哋嘅薄餅佢哋嘅薄餅皮底十分薄仲有風乾火腿、菠蘿果粒醬、斑馬臣芝士、紅洋蔥等等~
♡ 新年食薄餅最有驚喜|Pizza Express ♡
奧海城有好多Pizza店~
但係我最鍾意嘅都係Pizza Express 🍕
@PizzaExpressHK
因為佢嘅薄餅都係手工薄餅 而且即點即製
餅皮薄餡靚🥰 新年要食得精明?
梗係要去Pizza Express啦❤️
呢排做緊優惠 :
✨由即日起到2月8號推出【三重新年快閃優惠 】
顧客同會員 分別
20%折扣及24%折扣享用主食,
包括有薄餅、意粉大份沙律及燉牛頰肉等~
食到飽飽 💁🏻‍♀️ 迎接新一年嘅來臨啊😛✨
✅推廣期只限於堂食
2024年1月2日至2月8日
星期一至四早上10:30後

▶️由2023年9月5起,
品嚐最新菜式。
♡ 蒜香蜆肉扁意粉 ♡ $162

可以揀辣定唔辣~
而我哋叫咗唔辣

雞翼配有埋辣醬
就咁食都已經好好食😋
雞翼外皮烤到金黃色 外脆肉嫩
♡ 朱古力心太軟 ♡ $68

用鐵板上真係好窩心呀!
雲呢拿雪糕 🍦 上面仲有焦糖醬

別有風味~

⇢店鋪資料:
🔍尋找同區美食📍
➾ #礦泥黃X奧運
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
#香港美食地圖#香港美食指南
@PizzaExpressHK #PizzaExpressHK #LetThereBeFlair #YourMarbleTableAwaits #Celebrating2024

• 夏威夷薄餅
  • 朱古力心太軟
  • 蒜香蜆肉扁意粉
♡ 新年食薄餅最有驚喜|Pizza Express ♡-奧海城有好多Pizza店~ 但係我最鍾意嘅都係Pizza Express 🍕因為佢嘅薄餅都係手工薄餅 而且即點即製餅皮薄餡靚🥰 新年要食得精明? 梗係要去Pizza Express啦❤️ 呢排做緊優惠 : ✨由即日起到2月8號推出【三重新年快閃優惠 】顧客同會員 分別20%折扣及24%折扣享用主食,包括有薄餅、意粉大份沙律及燉牛頰肉等~ 食到飽飽 💁🏻‍♀️ 迎接新一年嘅來臨啊😛✨✅推廣期只限於堂食 2024年1月2日至2月8日星期一至四早上10:30後▶️由2023年9月5起,香港PizzaExpress更於全港餐廳推出別具倫敦蘇豪特色的全新主菜單,並逢星期一至五上午 11:30 後,推出「1 + 1 = 3」優惠讓堂食顧客尊享任何主菜【買二送一】!品嚐最新菜式。- ♡ 蒜香蜆肉扁意粉 ♡ $162可以揀辣定唔辣~ 而我哋叫咗唔辣蜆肉勁多 意粉份量都足夠兩個人share食👍🏻-♡ 夏威夷薄餅 🍕 ♡ $168最鍾意就係食佢哋嘅薄餅佢哋嘅薄餅皮底十分薄仲有風乾火腿、菠蘿果粒醬、斑馬臣芝士、紅洋蔥等等~ 大人細路都鍾意食😍✌️-♡ 烤焗
♡ 新年食薄餅最有驚喜|Pizza Express ♡
奧海城有好多Pizza店~
但係我最鍾意嘅都係Pizza Express 🍕

因為佢嘅薄餅都係手工薄餅 而且即點即製
餅皮薄餡靚🥰 新年要食得精明?
梗係要去Pizza Express啦❤️
呢排做緊優惠 :
✨由即日起到2月8號推出【三重新年快閃優惠 】
顧客同會員 分別
20%折扣及24%折扣享用主食,
包括有薄餅、意粉大份沙律及燉牛頰肉等~
食到飽飽 💁🏻‍♀️ 迎接新一年嘅來臨啊😛✨
✅推廣期只限於堂食
2024年1月2日至2月8日
星期一至四早上10:30後

▶️由2023年9月5起,
品嚐最新菜式。
♡ 蒜香蜆肉扁意粉 ♡ $162

可以揀辣定唔辣~
而我哋叫咗唔辣

雞翼配有埋辣醬

就咁食都已經好好食😋
雞翼外皮烤到金黃色 外脆肉嫩
♡ 朱古力心太軟 ♡ $68

用鐵板上真係好窩心呀!
雲呢拿雪糕 🍦 上面仲有焦糖醬

• 夏威夷薄餅
  • 蒜香蜆肉扁意粉
  • 朱古力心太軟
2024-01-30 75 瀏覽
基本上依間都唔使book位,所以成日都去食😂今次咁岩pizza堂食有6折,我地叫左lava pizza,蜆肉意粉同埋我最愛既雞翼!雞翼真係又大隻又好食,仲有少少juicy,強烈推薦!lava pizza都好食,薄餅個邊脆脆地但中間都in in un un既。蜆肉意粉我好中意佢隻味,有蒜有辣椒,夠惹味,不過有幾粒蜆肉有沙~另外order左杯250ml 1664 blanc同guava lemonade。整體來講都好食,份量都夠。

2024-01-30
2023-12-28 80 瀏覽
以前好中意去Pizza Express,中意佢family friendly 食物又唔錯,今次聖誕去,覺得食物種類少,味道亦普通咗。另外呢間分店服務真係唔太得,首先以前係會一支水比你飲,今次唔註冊member 就無一支水,要問先比半杯tap water,其實價錢都唔平,可以大方少少吖。有位侍應仲全程黑面,比錢時我有欠佢錢嘅感覺,可能聖誕要返工真係好唔開心啦😅😅其實呢間分店裝修幾好又坐得舒服,以前都好多人排,但今次感受真係唔太好😓當日食過嘅一啲食物: Margherita pizza - 餅底普通,唔覺得有意大利薄餅應有嘅香脆 焗蘑菇 - 正正常常一客焗蘑菇,得幾隻,屋企自己都焗到。記得以前另一間叫過係用焗盤上,今次只係普通餐碟,感覺 mediocre其實食物無乜大問題,係 expected 嘅水平,不過不失,主要係服務問題。只係網站要求,都要評論一下。

當日食過嘅一啲食物:

2023-11-28 454 瀏覽
位於奧海城3期的PizzaExpress,一早就推出了聖誕套餐,我為了一早感受聖誕的氣氛,特意來吃一個提早了的聖誕大餐。一早就感受到聖誕節的氣氛,這讓我更加期待在PizzaExpress的用餐體驗。奧海城一早就營造出溫馨而喜慶的氛圍。在這樣的環境中,我感到心情愉悅,期待著即將上桌的美食。2人聖誕套餐是我這次選擇的餐點$628。套餐包含了多種選擇,讓我可以自由挑選意式小食、主菜、甜品和飲品,令人花多眼亂。我點了一些心頭好,首先是蒜蓉牛油焗蜆,這道菜散發著迷人的蒜香,蜆肉鮮嫩多汁,搭配牛油的濃郁味道,每一口都讓人陶醉其中。接著試了龍蝦湯,湯底濃郁鮮美,龍蝦肉的鮮甜與湯的香濃完美結合,令人回味無窮。聖誕花環牛肉薄餅是我選擇的主菜之一,這道薄餅上鋪滿了嫩滑的牛肉片、蔬菜和芝士,烤製得恰到好處,每一口都帶來濃郁的牛肉香氣和酥脆的口感。另一道主菜是意式海鮮湯長通粉,湯底濃郁豐富,通粉彈牙,海鮮的鮮美與湯的味道相得益彰。最後,飄雪薑餅人芭菲這甜品作結。這個甜點不僅外形可愛,還散發著濃郁的薑味和甜蜜的芭菲口感,讓我彷彿置身於聖誕的夢幻世界。搭配上薑蜜檸檬蝶豆花熱茶和薑蜜檸檬蝶豆花梳打,清新的檸檬味和微

最後,飄雪薑餅人芭菲這甜品作結。這個甜點不僅外形可愛,還散發著濃郁的薑味和甜蜜的芭菲口感,讓我彷彿置身於聖誕的夢幻世界。搭配上薑蜜檸檬蝶豆花熱茶和薑蜜檸檬蝶豆花梳打,清新的檸檬味和微辣的薑味相互融合,為整餐帶來了一絲清爽的餘韻。

大角咀海泓道1號奧海城3期地下G18號舖

#PizzaExpress #聖誕美味 #美食探險家 #FoodieAdventures #聖誕節的美食之旅#pozza#lobster#cheese#icecream
2023-11-27
Pizza Express 奧海城分店 , 佈置充滿歐美風格, 環境舒適寬敞 , 最近為了迎接聖誕的來臨 , 已經推出了精緻 聖誕套餐,約朋友共聚聖誕一個不錯的地方 !聖誕 2 人套餐 $628蒜蓉牛油焗蜆挺身的蜆隻, 浸泡在蒜蓉及牛油醬汁中,焗得剛剛好, 蜆肉充滿誘人的蒜香及牛油香氣,簡單而美味。麵包球聖誕樹造型頗有心思,焗麵包球灑上辣肉腸、巴馬臣芝士、星星脆包,充滿聖誕色彩 , 麵包球口感煙韌有拉扯感,濃郁的麵粉香, 配上羅勒香草醬及蕃茄香草醬, 酸甜開胃, 是打開食慾的開端 ,還帶來聖誕氣氛的享受。聖誕花環牛肉薄餅 熱呼呼的聖誕花環薄餅, 鋪滿翠綠的沙律菜, 賣相吸引, 批邊烤得香脆, 還有微微拉絲,上面鋪滿金文拔芝士、紅莓乾及蕃茄醬,入口脆卜卜之餘,伴隨著酸甜的莓蓉醬汁, 滋味得讓人停不了口。意式海鮮湯長通粉 以蕃茄海鮮醬及白酒熬成的濃湯, 鮮香美味 , 還加入豐富蜆及青口,肉質彈牙鮮味,通粉口感煙韌, 加上 濃稠鮮香湯汁, 讓人喜歡。飄雪薑餅人芭菲漂亮的芭菲加上可愛薑餅人,令人心心眼, 輕盈的忌廉 , 奶香柔滑, 令人甜絲絲。薑蜜檸檬蝶豆花梳打蜜桃冰茶漸層顏色粉嫩

聖誕 2 人套餐 $628
蒜蓉牛油焗蜆

麵包球聖誕樹

聖誕花環牛肉薄餅

意式海鮮湯長通粉

飄雪薑餅人芭菲

薑蜜檸檬蝶豆花梳打
蜜桃冰茶
漸層顏色粉嫩的蝶豆花梳打, 悅目吸引, 滋潤味蕾。 蜜桃冰茶, 淡淡蜜桃的甜香,冰爽怡人。
2023-11-25 76 瀏覽
Pizza Express 推出咗一系列Christmas Specials 🎄🎄 Snowy Gingerbread Man Parfait 飄雪薑餅人芭菲 ❤️薑餅人造型非常可愛,絕對係打卡必點📸Vanilla雪糕加上焗麵包球、合桃、紅莓乾、士多啤梨果醬、藍莓及忌廉,每一口都非常有聖誕節既感覺😍🎄 Dough Balls Christmas Tree 麵包球聖誕樹❤️ 以焗麵包球、辣肉腸、馬蘇里拉芝士、巴馬臣芝士、羅勒香草醬及星星脆包🌟整成一一顆聖誕樹造型,非常應節,大人小朋友都啱食,必點👍🎄 Warm Winter Twinings Christmas Hot Tea 聖誕暖心熱紅茶 ☕️❤️ Twinings英式早餐茶配以丁香、小荳蔻、橙乾、八角及肉桂,每一啖都品嚐到聖誕嘅溫暖🥰

2023-10-19 135 瀏覽
放假就要煩惱食咩好帶住小朋友又想環境坐得舒服啲❤️喺奧海城行完街,經過pizza Express見有堂食意粉優惠,一於坐低係度醫肚仔🍝呢度提供fun book和蠟筆俾小朋友玩大人可以食下嘢!北京烤鴨薄餅🍕滿滿的香脆烤鴨,配埋啲青瓜、蔥、🫑🌶️薄餅烤得香脆香口😋味道好好,估唔到呢個中西合璧組合好夾喎!烤焗雞翼🍗雞翼表面焗到金黃,入口香嫩多汁,最鍾意佢嘅意式辣椒醬🌶️每次食呢間都必定嗌蒜香蜆肉扁意粉🍝滿滿的蜆肉,以白酒、辣椒碎及蒜蓉拌炒的扁意粉十分惹味,繼續食晒蘑菇🍄燴長通粉揀呢個係因為妍妍較喜歡白汁煮的麵類,味道清清地,大人小孩都可吃🔥🍝今次呢兩個主食意粉🍝堂食享有半價優惠✌🏻好抵啊!staff介紹只需兩個步驟就享受呢個優惠啦:1️⃣額外叫多兩款嘢食或嘢飲🧃2️⃣免費下載app做會員
放假就要煩惱食咩好

大人可以食下嘢!

北京烤鴨薄餅🍕

烤焗雞翼🍗

蒜香蜆肉扁意粉🍝

蘑菇🍄燴長通粉

🔥🍝今次呢兩個主食意粉🍝堂食享有半價優惠✌🏻好抵啊!
staff介紹只需兩個步驟就享受呢個優惠啦:
1️⃣額外叫多兩款嘢食或嘢飲🧃2️⃣免費下載app做會員
2023-10-02 74 瀏覽
我家小朋友最喜歡這家pizza,就算不能堂食都要外賣。每一款pizza出品都不錯,小孩最喜歡瑪格麗特。我個人最喜歡卡拉布雷斯pizza。每次路過小孩都要吵著進去吃,真是念念不忘
我家小朋友最喜歡這家pizza,就算不能堂食都要外賣
2023-09-16 88 瀏覽
PizzaExpress (奧海城3期) (大角咀)大角咀海泓道1號奧海城3期地下G18號舖今個月18號開始會有一個會員半價意粉優惠,非會員都可享6折,全部意粉都適用,逢星期一至四,只限堂食,大家可以把握享用此優惠,抵晒。新口味「1664 Brut 套餐」辣牛肉青椒傳統薄餅 1664 Brut 拉格啤酒 1 瓶。餅底塗滿番茄醬後,放上辣味免治牛肉、青燈籠椒、 紅洋蔥及馬蘇里拉芝士,這款香辣的薄餅令人回味無窮。啤酒採用獨特的藍小麥釀製,這款法國高級拉格啤酒注滿清爽氣泡感,並散發絲絲清新葡萄及花的優雅芳香, 令其更容易入口。香烤芝士椰菜花係廚師精選嚟嘅,椰菜花、車打芝士及巴馬臣芝士,互相融合,非常之邪惡,但又健康有營養,口感一流。鮮奶咖啡拉花勁靚,有心思,口感香滑,為一日嘅精神提供重大嘅能量。朱古力心太軟呢個真係朱古力控必試嘅!一摰朱古力心太軟入口即溶,朱古力嘅滋味好濃郁,心太軟嘅質地又好滑順,係一個絕對嘅甜品享受!蜜糖檸檬薑熱飲好溫暖同舒服嘅選擇!個飲品入面有啲蜜糖嘅甜味,檸檬嘅酸爽同埋薑嘅辣味。
大角咀海泓道1號奧海城3期地下G18號舖

新口味「1664 Brut 套餐」
辣牛肉青椒傳統薄餅 1664 Brut 拉格啤酒 1 瓶。

香烤芝士椰菜花

鮮奶咖啡
拉花勁靚,有心思,口感香滑,為一日嘅精神提供重大嘅能量。

朱古力心太軟

蜜糖檸檬薑熱飲

2023-08-17 110 瀏覽
梗係去呢間喇晏晝1:30左右竟然靜英英唔使等位直入🤭今日係年初一所以食齋好彩佢都有揀咗個芝士pizza再加多一杯咖啡超好味呀Pizza一口氣食晒咖啡竟然配左啲塊餅乾我超鍾意下次再嚟過超好味值得推薦
梗係去呢間喇
下次再嚟過超好味
值得推薦
2023-08-16
2023-08-13 90 瀏覽
每次帶小朋友出街玩,都會同D媽媽朋友煩惱緊究竟同小朋友去邊度食嘢好?!啱啱見到PizzaExpress 推出咗個親子餐嘅優惠,甘就要立即約左朋友同佢嘅小朋友一齊出去試下啦😋講得係親子優惠,一定會有兒童餐啦:🌟兒童餐$92- 個餐好豐富,又夠colorful, 好吸引到D小朋友 ,包左主菜,飲品同雪糕甜品,小朋友見到,就刻話要食🤩-員工仲攞左畫紙同畫筆比小朋友畫畫,真係好貼心💖👍而我地大人就叫左一個沙律,一個Pizza同2杯特飲:🌟雞肉蘋果沙律 $68(S)- 蘋果酸酸甜甜好開胃, 雞肉又整得入味,小朋友都搶住話要再食😃🌟北京烤鴨薄餅 $168- Pizza用料十分豐富,有鴨胸、辣椒碎、青蔥、青瓜、馬蘇里拉芝士及海鮮醬,個批又薄又脆,味道又配合得啱好,非常好食!👍🍹鮮果檸檬特飲 $52🍹鹽味荔枝特飲 $52呢兩款喺新推出嘅夏日特飲,賣相勁靚,又好味!打卡一流💖每次係親子活動嘅時間,可以見到小朋友玩得開心食得開心,做媽媽嘅又可以安心傾下計,甘已經係好幸福同快樂嘅時光啦❤️🥳

講得係親子優惠,一定會有兒童餐啦:
🌟兒童餐$92
-員工仲攞左畫紙同畫筆比小朋友畫畫,真係好貼心💖👍

而我地大人就叫左一個沙律,一個Pizza同2杯特飲:

🌟雞肉蘋果沙律 $68(S)

🌟北京烤鴨薄餅 $168

🍹鮮果檸檬特飲 $52
🍹鹽味荔枝特飲 $52
呢兩款喺新推出嘅夏日特飲,賣相勁靚,又好味!打卡一流💖

2023-08-05
2023-08-11 52 瀏覽
今次我哋小朋友聚會一行9大6BB,本身都有啲擔心夠唔夠BB凳,不過佢哋都足夠應付小朋友好鍾意食佢哋嘅麵包球,煙煙韌韌有大有少少趣卜卜另外有一樣必食嘅係北京烤鴨pizza ,味道甜甜地,上面亦都有鴨肉下次去都會再食

小朋友好鍾意食佢哋嘅麵包球,煙煙韌韌有大有少少趣卜卜

下次去都會再食