2024-07-02 305 瀏覽
今晚相約好同事去吃pizza。我們點了二人套餐,套餐十分豐富,有沙律、小食、 pizza、意粉和飲品,價錢亦十分相宜。我們二人飽餐一頓,傾了整個晚上,還是吃不完!可見這間Pizza店食物的份量十足!我們點了:經典雞翼: 雞翼烤得很香,皮脆肉嫩,肉質鮮嫩多汁。雞翼調味適中,不會過於鹹或油膩。芝士焗大啡菇:個人十分喜歡!芝士味道濃郁,與大啡菇的鮮味完美融合。大啡茹很軟滑,不會乾。上面鋪上厚厚的芝士,焗得香酥脆。芝士的絲滑質地和微鹹香味和大啡菇非常match。沙律:沙律菜新鮮爽脆,口感層次豐富。醬汁調配得當,清新爽口。食肉獸Pizza(10")izza餅底薄脆,邊角烤得焦香鬆脆。餡料豐富,有牛肉、豬肉、雞肉等,肉質嫩滑多汁。芝士鹹香濃郁,融合各種肉類的鮮香,口感十分豐富。整體pizza口感扎實,十分惹味。黑松露忌廉雞肉意粉:意粉入口即化,麵質彈牙爽口,黑松露及雞肉的鮮味和忌廉的細膩香氣完美結合。這間小小的Pizza店,無論是意粉還是pizza都份量十足,而且味道很好。套餐實在超值。
我們點了:

經典雞翼:

芝士焗大啡菇:

沙律:
沙律菜新鮮爽脆,口感層次豐富。醬汁調配得當,清新爽口。

食肉獸Pizza(10"):
pizza餅底薄脆,邊角烤得焦香鬆脆。餡料豐富,有牛肉、豬肉、雞肉等,肉質嫩滑多汁。芝士鹹香濃郁,融合各種肉類的鮮香,口感十分豐富。整體pizza口感扎實,十分惹味。

黑松露忌廉雞肉意粉:

• 食肉獸pizza
  • 2人套餐
2024-08-25 49 瀏覽
之前係愛琴坊食完漢堡先知嗰度有好多嘢食,上次見到呢間餐廳無試到,今次比個機會佢😎我哋叫咗個2人套餐,$188 包一份小食,一個10吋Pɪᴢᴢᴀ,一碟意粉,兩罐汽水同兩個沙律食肉獸Pɪᴢᴢᴀ熱辣辣新鮮出爐,芝士有拉絲嘅效果🤩 醬汁偏酸少少,肉嘅份量正常,佢係薄批嚟,所以個批邊都脆卜卜🤩泰式蒜辣大蝦炒意粉食落去嘅味道係有啲辣嘅,蒜味唔算好突出,食食吓都幾惹味,有5隻大蝦,肉質爽口彈牙👍🏻雞翼一共有4隻,焗得幾香,係經典嘅蜜糖雞翼,雞皮邊位仲有少少焦香同少少脆😋呢個份量2個人食都夠晒飽,價錢亦幾抵食,性價比幾高😚

食肉獸Pɪᴢᴢᴀ

泰式蒜辣大蝦炒意粉

雞翼

呢個份量2個人食都夠晒飽,價錢亦幾抵食,性價比幾高😚
2024-08-03
2024-08-23 30 瀏覽
已經唔知係第幾個OT日,決定好好食爆去發洩壓力🔥叫埋同事去咗呢間位於food court嘅Pizza Pan,亦都係附近唯一嘅Pizza店,價錢算平,菜式都係大眾鍾意嘅口味🙌🏻點餐之後可以直接坐喺food court內嘅座位,用餐途中都見到不斷有客人嗌外賣,睇嚟都係做外賣生意多🤔懶得揀叫咗個二人餐-⭐️二人餐 $1881️⃣小食四選一 (雞翼4隻 /蒜蓉1份/蒜蓉包4塊/另加$15肉丸4粒)2️⃣任選餐牌薄餅1個3️⃣任選餐牌意粉1款4️⃣湯或汽水2罐5️⃣細沙律2客🌟蜜糖雞翼雞翼飽滿,外皮QQ哋、軟軟哋、甜甜哋,好易脫骨,醃得幾好食😛⭐️食肉獸PizzaPizza係薄批,茄醬底,有香腸、肉片、辣肉腸,芝士份量好多,最搞笑係個Pizza一啲都唔圓🤣果然係人手搓🤣🌟黑松露忌廉雞肉意粉份量多,用料都好多,有雞肉、洋蔥、黑松露、蘑菇,睇圖片就見到意粉疊到好高😵意粉軟硬度適中,忌廉醬汁好 Creamy偏甜,黑松露味唔算突出反而有好濃味嘅蒜香,係一個好有港式風味嘅意粉,自然好啱我口味🤣-呢間應該係牛頭角工業區入面唯一可以食到新鮮Pizza嘅餐廳😗

⭐️二人餐 $188

🌟蜜糖雞翼

⭐️食肉獸Pizza

🌟黑松露忌廉雞肉意粉

2024-08-17 45 瀏覽
一到左假期,星期日要搵食呢啲日子,我會行遠離商場,行過少少去鴻圖中心地下啲餐廳,今次食另一間。我地點左2人套餐,有經典焗雞翼(4隻)、細沙律(2份)、10"夏威夷披薩、肉醬意粉和蒜蓉包(4塊),再配上Coca Cola。一定要講下非常有驚喜既肉醬意粉,醬汁濃郁,他們選用了較幼身的意粉,最重要是調味調和芝士份量適中,每一口都熱辣辣地放入口,值得推薦點這個。我們晚上用餐時,看見他們是不斷的有外賣速遞黎取餐,下次會試試訂外賣,開Party好方便喎。

2024-08-14 96 瀏覽
放工去行下觀塘,搵到呢間位於鴻圖中心的pizza專門店,點了個188元的二人餐,食物份量十份足料好味!呢個輕沙律主要係火箭生菜再加上沙律汁,口感清新醒胃。餐湯係松露磨菇忌廉湯香濃的松露和磨菇打碎混在忌廉湯上,口感真的很creamy。經典雞翼4隻雞翼煮得很香,肉質鮮嫩多汁甘香,唔熱氣。明太子珍珠帶子忌廉意粉味道有鹹、辣和微甜的明太子混在忌廉意粉上,珍珠帶子夠新鮮,相當惹味,大啖大啖吃,幸福感滿滿。市面上用鰻魚做pizza的店不多,今次見到就點了呢個和風鰻魚,吃到濃郁的日式醬汁,配上日式沙律和鰻魚,口感相當特別,

輕沙律一客

呢個輕沙律主要係火箭生菜再加上沙律汁,口感清新醒胃。
餐湯忌廉磨菇湯

餐湯係松露磨菇忌廉湯
香濃的松露和磨菇打碎混在忌廉湯上,口感真的很creamy。
經典雞翼四隻
經典雞翼4隻
雞翼煮得很香,肉質鮮嫩多汁甘香,唔熱氣。

2024-08-14
輕沙律一客
餐湯忌廉磨菇湯
經典雞翼四隻
2024-08-14 58 瀏覽
有時來觀塘做嘢,最鍾意就係喺美食雲集嘅觀塘搵啲新嘢試吓,今日就嚟到呢一間好近牛頭角站夾pizza店試下😃我哋叫咗個蒜炒豚肉意粉,個蒜味好出,好啱我同朋友胃口,另外個豚肉嘅肉質都好,意粉嘅質地煙煙韌韌,係我鍾意嘅質地😍另外叫咗個夏威夷pizza ,其實Pizza嘅料都真係好多,而且叫細size個份量都好大,好夠食,我哋都覺得性價比極高😍😍😍😍另外餐廳都仲有唔同嘅lunch set ,亦都有好多特飲可以選擇,我覺得係一個幾好嘅lunch或者dinner選擇😃

2024-08-11 109 瀏覽
同朋友聚舊,係觀塘鴻圖中心地下,有個food court裏面有幾間小店,我哋揀咗Pizza Pan覺得價錢實惠。我哋叫咗二人套餐$188,呢款套餐價錢合理,包括有2個沙律,1個小食,1個pizza,1個意粉,兩罐汽水。大蝦菠蘿明太子pizza即叫即做,餅底焗到脆卜卜,整個pizza上面鋪滿大蝦、菠蘿和明太子,芝士份量好多,食到拉絲效果,每人有三件,兩個人都夠食。明太子珍珠帶子忌廉意粉意粉軟硬適中,口感彈牙,帶子味道鮮甜,大約有20粒珍珠帶子。醬汁夠濃又多,每條意粉都掛滿忌廉汁。小食揀咗經典雞翼(4隻)雞翼醃得好夠味,焗得香噴噴,肉質嫩滑,好好食。📍Pizza Pan觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下5G1-4號铺

大蝦菠蘿明太子pizza

明太子珍珠帶子忌廉意粉

小食揀咗經典雞翼(4隻)
雞翼醃得好夠味,焗得香噴噴,肉質嫩滑,好好食。

📍Pizza Pan
觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下5G1-4號铺

2024-08-09 53 瀏覽
嗌左個「2人套餐」。套餐包:經典雞翼(4隻)、細沙律(2份)、夏威夷pizza、南瓜蓉忌廉海鮮長通粉、餐湯/汽水(2份)。❤️細沙律🥗菜夠新鮮,加上酸酸甜甜的沙律醬,是一道開胃前菜👍🏻。❤️經典雞翼(4隻)雞翼用錫紙兜盛載,剛烘起夠熱,皮脆肉嫩保留到肉汁。外層塗了少許蜜糖,味道微甜,十分滋味~😋❤️南瓜蓉忌廉海鮮長通粉海鮮除咗有蝦仲有帶子。還有切成絲的紅黃綠三種色嘅燈籠椒🫑和洋蔥🧅。用料十分豐富👍🏻😋。❤️夏威夷pizzaPizza有芝士、茄醬🥫、火腿粒和菠蘿粒,口感豐富。和朋友分別嗌左一碗湯同一罐汽水。餐湯是南瓜湯,有南瓜的微甜,口感夠creamy~

❤️細沙律🥗
菜夠新鮮,加上酸酸甜甜的沙律醬,是一道開胃前菜👍🏻。

❤️經典雞翼(4隻)

❤️南瓜蓉忌廉海鮮長通粉
海鮮除咗有蝦仲有帶子。

❤️夏威夷pizza
Pizza有芝士、茄醬🥫、火腿粒和菠蘿粒,口感豐富。

2024-08-09 42 瀏覽
去觀塘上workshop,是但入左呢間超抵食小店!!❤️‍🔥2人餐只係$188❤️‍🔥仲要有齊意粉🍝pizza🍕小食🥧餐湯飲品🥤沙律🥙分量仲 一 D 都 唔 細‼️意粉🍝白汁蜆肉意粉,即叫即煮,熱辣辣食🤩 調味都非常好,蜆肉又俾得大方🤭Pizza🍕夏威夷🍍超級多芝士🤭如果同小朋友嚟食一定好鍾意!(我都好鍾意雞翼(4隻) 🐤食落係瑞士汁味焗雞翼,幾新奇🤤好食~餐湯🍲我去嗰日係南瓜粟米湯🌽濃郁同食到粒粒粟米!下次嚟會想試吓create your own pizza & pasta,任我發揮🤪結論真係超抵食,一大班朋友叫去partyroom都好抵!
去觀塘上workshop,是但入左呢間超抵食小店!!
❤️‍🔥2人餐只係$188❤️‍🔥
仲要有齊意粉🍝pizza🍕小食🥧餐湯飲品🥤沙律🥙
分量仲 一 D 都 唔 細‼️

意粉🍝

Pizza🍕

雞翼(4隻) 🐤
食落係瑞士汁味焗雞翼,幾新奇🤤好食~

餐湯🍲
我去嗰日係南瓜粟米湯🌽
濃郁同食到粒粒粟米!

結論真係超抵食,一大班朋友叫去partyroom都好抵!
2024-08-04
2024-08-07 75 瀏覽
This is recommended by my colleagues by once, then I ordered lunch from Pizza Pan in every week! hahaHawaiian Pizza The pizza base is crisp and perfectly cooked, with a nice char on the edges. The generous helping of juicy pineapple chunks provides a lovely contrast to the salty and slightly spicy Canadian bacon. The mozzarella cheese is melted to perfection, creating a gooey and satisfying texture.Cheesy Trio PizzaThis pizza is a cheese lover's dream come true. The three-cheese blend of mozzare

Hawaiian Pizza

Cheesy Trio Pizza

This pizza is a cheese lover's dream come true. The three-cheese blend of mozzarella, parmesan, and cheddar creates a rich and indulgent flavor profile. The crust is nicely balanced, with a perfect crisp on the outside and a soft, pillowy interior.
The generous amount of cheese is evenly distributed across the pizza, ensuring each bite is equally delicious. Cheesy experience.

Baked Portobello with Mashed Potato and Chicken Wings

The mushroom is perfectly cooked, with a tender and meaty texture that pairs wonderfully with the creamy mashed potatoes.
The seasoning on the mushroom adds a depth of flavor that complements the earthy notes of the Portobello.

The chicken wings, are crispy on the outside and juicy on the inside, with a flavorful sauce that ties the entire dish together.

Pizza Pan
G/F, Hung To Center, 94-96 How Ming Street, Kwun Tong
2024-08-07 77 瀏覽
係觀塘鴻圖中心有幾間好食嘅小店‼️其中一間Pizza Pan令我有意外驚喜,足以令我再度回訪Pizza餅底係homemade,價錢亦非常心心眼,10吋Pizza只係$89❤️餅底係我鍾意嘅脆薄感「大蝦菠蘿明太子Pizza」Topping 料好足,每一件pizza都有蝦 &大大粒嘅菠蘿,意大利人唔鍾意加菠蘿係pizza,但個人幾鍾意呢度嘅菠蘿唔會焗到乾哂水,每粒菠蘿仲保持到juicy,成個感覺清新左好多明太子base嘅醬岩岩好,唔會太濃味,成個pizza嘅味道融合度好好「蒜香辣豚肉炒意粉」意粉係Q彈㗎,炒得好有水準,真係好好食,蒜辣味會令人想繼續食呢度嘅pizza &意粉都好高質❤️叫左二人套餐,有一份焗雞翼外層焗得夠脆,不過肉質有啲乾~~
係觀塘鴻圖中心有幾間好食嘅小店‼️

其中一間Pizza Pan令我有意外驚喜,足以令我再度回訪

Pizza餅底係homemade,價錢亦非常心心眼,
10吋Pizza只係$89❤️
餅底係我鍾意嘅脆薄感

「大蝦菠蘿明太子Pizza」
意大利人唔鍾意加菠蘿係pizza,但個人幾鍾意

「蒜香辣豚肉炒意粉」
意粉係Q彈㗎,炒得好有水準,真係好好食,
蒜辣味會令人想繼續食

呢度嘅pizza &意粉都好高質❤️

叫左二人套餐,有一份焗雞翼
外層焗得夠脆,不過肉質有啲乾~~
2024-08-06
2024-08-02 71 瀏覽
依間Pizza店超級抵食,價錢好親民,只需要$188就可以食到一個二人餐,然後佢仲豐富到我地兩個人都食唔晒添佢嘅二人餐有一份意粉,pizza,小食,兩杯飲品同埋兩個沙律。意粉嘅份量好大,我就叫咗個蒜辣豚肉炒意粉,意粉香香辣辣亦都好有彈性,配埋豬肉都幾正。pizza揀咗鮮蝦千島明太子,又有鮮蝦又有明太子真係好正,不過要留意番佢,因為有千島醬同埋大量嘅芝士,所以食完一塊之後會覺得有少少飽🤣🤣🤣小食方面,我哋揀咗雞翼,焗過雞翼都幾好食。然後飲品方面有梳打水,對我依種怕甜嘅人嚟講,真係太貼心啦

2024-07-31 58 瀏覽
夜媽媽突然想食PIZZA🍕跟住就用外賣APPS 叫咗 Pizza Pan 😙😙都幾快,半個鐘就送到我屋企🫣而且因為係1人套餐,有免運費優惠👍👍🔻食評時間🔻🧀狂野三重芝士PIZZA🍕✅SIZE對於我嚟講啱啱好✅外皮薄脆,而且仲熱✅芝士餡足夠,好飽滿✅PIZZA調味甜甜地,好開胃
夜媽媽突然想食PIZZA🍕
跟住就用外賣APPS 叫咗 Pizza Pan 😙😙
都幾快,半個鐘就送到我屋企🫣
而且因為係1人套餐,有免運費優惠👍👍

🔻食評時間🔻

🧀狂野三重芝士PIZZA🍕

✅SIZE對於我嚟講啱啱好
✅外皮薄脆,而且仲熱
✅芝士餡足夠,好飽滿
✅PIZZA調味甜甜地,好開胃
狂野三重芝士PIZZA
外賣送餐
狂野三重芝士PIZZA
2024-07-23 151 瀏覽
觀塘鴻圖中心地下有美食廣場,見到有間Pizza Pan好似好正,多人叫外賣,價錢又平,於是就入去試下。二人份量,剛剛好👍🏻👍🏻👍🏻有兩款pizza都好想試,分別叫了M size。份量比我想像中多,原來M size即是半個pizza。和風鰻魚 Pizza $59 (M)鰻魚pizza都是第一次食,原本以為會好怪,岀奇地好食。鰻魚份量多,又厚肉,面上有沙律醬和紫菜,咸甜味道好夾。pizza屬微厚,口感脆身,pizza邊可沾沙律醬食。食肉獸 Pizza $59 (M)有莎拿美腸,辣腸,肉丸,車厘子和三色椒。pizza底是bbq醬,味道比較濃郁。南瓜蓉忌廉海鮮長通粉 $82長通粉口感煙靭而且都幾掛汁 ,南瓜蓉忌廉相對上好健康,好creamy,。有3隻大蝦,口感彈牙。

二人份量,剛剛好👍🏻👍🏻👍🏻

和風鰻魚 Pizza $59 (M)

食肉獸 Pizza $59 (M)

南瓜蓉忌廉海鮮長通粉 $82

2024-07-20 133 瀏覽
鴻圖中心地下嘅「愛琴坊」,以為果度鋪頭細細,食物不過不失啦。但意外發現呢間食pizza 嘅,cp值好高下喎。出面地方可以話係任坐,食物價錢適中,款式都唔少。就咁睇其實有好多意粉都想試由於第一次食,都係安全啲選了「白汁忌廉蜆肉意粉」,嘩!有驚喜喎,忌廉汁非常濃郁,蜆肉唔會有雪藏味,唔係hea做。再黎pizza 係「烤醬巴馬火腿」味,都好足料喎。餅底夠簿,圍邊夠脆,芝味都好夠。套餐的沙律菜雖然細細份,但都好有良心。因為每條都係新鮮,唔係霉架。

但意外發現呢間食pizza 嘅,cp值好高下喎。

出面地方可以話係任坐,食物價錢適中,款式都唔少。

就咁睇其實有好多意粉都想試

• 烤醬巴馬火腿pizza