餐廳: pho.dle.bar
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
夏天就想食返啲清新嘅菜式🌤️越南菜係個幾好既選擇🇻🇳 位於圓方嘅呢間越南菜感覺比較新潮❤️ 以Pho為主題但係又好似一間Bar咁有唔同特色飲品🍸⭐️ Thin Sliced US Beef Pho 🍜湯頭帶有香濃嘅牛骨味好有越南風味🦴牛肉口感恰到好處😛 調味用咗唔少香料加上辣椒好有風味🍀 中和了牛肉既濃郁⭐️ Iced Mango with Coconut Milk 🥥椰汁充滿熱帶嘅感覺🏝️濃厚但係唔膩👍🏻 仲要配上鮮芒果肉🥭 甜度十分有質素又解渴

⭐️ Thin Sliced US Beef Pho 🍜
Iced Mango with Coconut Milk

Iced Mango with Coconut Milk
2023-08-29 753 瀏覽
口味比較像是越南粉和港式茶餐廳的結合體午市套餐含前菜 主食 飲料點了炸春卷牛腩番茄撈檬飲料沒有試春卷裡裹有蝦和叉燒外皮炸得酥脆一看就是熱量炸彈但很好吃蝦很新鮮調味很簡單沒有奇怪香料牛腩也蠻好的是細細的粉絲跟生牛肉粉裡的米粉不太一樣就更普通一些記錄一下 下次不知道吃什麼可以再來點這家春卷
口味比較像是
記錄一下
下次不知道吃什麼
可以再來點這家春卷

2023-08-20 718 瀏覽
Not a lot of food options in Elements, thought that my wife and I would give this restaurant a try. First of all, the portions of the food is on the smaller portion side given the price is not cheap. The food quality is not Vietnamese, somehow it felt it was cooked like its Cantonese style food. Service was alright. We were not served until we asked. Did not expect much of a service anyway because we are not in a high end restaurant. Hygiene wise, the floor was sticky, felt like there was a thic

Hygiene wise, the floor was sticky, felt like there was a thick grease on it.

Finally understand why there is not many people in the sitting… but it was too late…
  • 美國生牛肉河粉
  • 香茅豬肉撈檬
2023-08-05 714 瀏覽
今次午餐時份想食越南河,黎到圓方戲院旁邊呢間試下😆一行7人黎到,等左10分鐘就有位了😌午市套餐,包一個小食,一碗湯粉,一杯飲品🐮生牛肉湯河粉套餐 $158個湯底都幾好味,河粉剛好,湯入哂味,有唔少配菜,例如洋蔥,芽菜等等,牛肉浸一浸就食得😋如果牛肉可以多少少就好了🤣小食 - 🌯越式米紙卷入面主要係唔同蔬菜🥬,紅蘿蔔絲,青瓜絲,豬肉絲,用一層煙韌米紙包住,幾清新😂小食 - 🦐越式春卷外皮炸得香脆,入面既蝦肉仲係好彈牙,大家都爭住食🤣

午市套餐,包一個小食,一碗湯粉,一杯飲品

🐮生牛肉湯河粉套餐 $158

小食 - 🌯越式米紙卷

小食 - 🦐越式春卷

外皮炸得香脆,入面既蝦肉仲係好彈牙,大家都爭住食🤣
2023-03-25 1620 瀏覽
由帶位,給餐牌,落單至上菜,服務態度超級差及錯漏百出!1-早已致電訂位,當帶位時找不到電話號碼及帶位員工黑面!2-俾漏飲品餐牌,想叫啤酒時比了隔離餐廳飲品餐牌(是比此餐廳的啤酒貴)!3-食物質素非常一般,大部份食物味道都是冇乜味,叫了一杯椰汁芒果冰喂完全冇味!4-搵個職員攞多兩套碗,第一次職員張圖碗俾咗隔離枱,第二次將碟同碗掉轉俾我哋喂,要第三次叫經理先至可以攞到我哋需要嘅餐具!完全唔建議任何人嚟呢間餐廳,不知所謂服務,食物質素極差!
由帶位,給餐牌,落單至上菜,服務態度超級差及錯漏百出!

1-早已致電訂位,當帶位時找不到電話號碼及帶位員工黑面!

完全唔建議任何人嚟呢間餐廳,不知所謂服務,食物質素極差!

2023-03-25
太差啦,建議麻煩你哋更改返個營業時間做收9點/9點半,9:05嚟到同我講收咗,我問唔係收10點咩?你話Last Order咗。正常一般餐廳Last Order都係半個鐘前,咁你唔好寫收10點啦,如果我見到你收9:30我唔會趕過嚟!
2023-01-21 1437 瀏覽
pho.dle.bar 尖沙咀今日同媽咪嚟元朗行街,勁肚餓搵地方食lunch. 見到戲院旁邊呢間餐廳感覺不錯,就入去食😊週末有套餐,叫咗生牛肉河粉湯底整得好入味,河粉軟熟煮得剛剛好,牛肉上枱時都是半生熟的,牛肉好重牛味,同埋好嫩另外套餐送一個小食我揀咗牛油雞翼,冇諗過套餐送嘅小食有四隻雞翼咁多,雞翼炸得脆卜卜,入面嘅雞肉好嫩滑🤤烤得剛剛好,推薦大家一定要試吓雞翼🥰尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方火區2樓2132號舖
pho.dle.bar 尖沙咀

週末有套餐,叫咗生牛肉河粉

另外套餐送一個小食

31/12/2022🎇除夕晚上倒數前約左朋友响圓方睇戲- 阿凡達:水之道,套戲片長3個鐘多D,睇戲前梗係要食飽飽先啦🤭🤭於是就揀左戲院隔離呢間越南餐廳喇~週末精選套餐 Weekend Noodle Set Menu 喺圓方商場食晚餐黎講,價錢OK抵喎😀柚子沙律 ⭐️⭐️⭐️ 酸酸甜甜係幾開胃,小食黎講份量都幾大碟牛油雞翼 ⭐️⭐️⭐️朋友好鍾意食雞翼,我自己就一般般啦~不過呢度既雞翼炸完都仲咁大隻,肉質嫩滑,牛油味都幾香,係個味淡左少少蟹肉大蝦蕃茄湯檬 ⭐️⭐️⭐️⭐️賣相唔錯,蕃茄湯底幾濃,大蝦爽口香茅豬肉撈檬 ⭐️⭐️⭐️越式咖哩雞肉配蒜蓉包 $128 ⭐️⭐️⭐️⭐️我平時唔太鍾意食蒜蓉包,因為怕好硬,但呢度又幾軟熟喎咖喱雞肉+ 洋蔥 的 蒜蓉包,好好食👍🏻😋熱黑糖薑母茶 $40 跟套餐叫有8折有一大片薑~整體黎講:呢度既野食唔只隻碟大,份量都算多,味道中規中矩,响圓方食晚餐,呢個價錢係抵食既,不失為睇戲前一個好選擇😆
31/12/2022🎇除夕晚上倒數前約左朋友响
圓方睇戲- 阿凡達:水之道,
套戲片長3個鐘多D,
睇戲前梗係要食飽飽先啦🤭🤭
於是就揀左戲院隔離呢間越南餐廳喇~

喺圓方商場食晚餐黎講,價錢OK抵喎😀

柚子沙律 ⭐️⭐️⭐️
酸酸甜甜係幾開胃,小食黎講份量都幾大碟

牛油雞翼 ⭐️⭐️⭐️
朋友好鍾意食雞翼,我自己就一般般啦~
不過呢度既雞翼炸完都仲咁大隻,
肉質嫩滑,牛油味都幾香,係個味淡左少少

蟹肉大蝦蕃茄湯檬 ⭐️⭐️⭐️⭐️
賣相唔錯,蕃茄湯底幾濃,大蝦爽口

香茅豬肉撈檬 ⭐️⭐️⭐️

越式咖哩雞肉配蒜蓉包 $128 ⭐️⭐️⭐️⭐️
我平時唔太鍾意食蒜蓉包,因為怕好硬,
但呢度又幾軟熟喎

咖喱雞肉+ 洋蔥 的 蒜蓉包,好好食👍🏻😋

熱黑糖薑母茶 $40 跟套餐叫有8折
有一大片薑~

呢個價錢係抵食既,不失為睇戲前一個好選擇😆
2022-12-31
  • 越式咖哩雞肉配蒜蓉包
  • 蟹肉大蝦蕃茄湯檬
2022-12-31 949 瀏覽
除夕夜難得放寬咗防疫措施,約咗朋友去圓方睇戲睇阿凡達,套戲成三個幾鐘喎,睇戲之前當然要搵嘢食啦,但係商場入面都幾多人,於是就去咗戲院旁邊其中一間餐廳,由於位置比較隱蔽,所以就冇咁多人,呢間係食越南嘢嘅,印像中都有唔少分店,圓方嚟講呢間餐廳價錢都算大眾化喎,好似今次咁帶咗兩個晚餐,有小食有主食,平均都係 158 至 168 元,其中一個餐係蒜香牛油雞翼配燒牛燒豬肉撈檬,牛油雞翼好香好吸引 ,豬肉撈檬份量都幾大,豬肉嚟探少少 ”孩” 啦,另外嗌咗一個蟹肉鮮蝦蕃茄湯檬,一向都好鍾意食蕃茄,配上檬粉都幾好味,小食就配左柚子沙律,可以下為吖嘛,另外又嗌咗一個黃咖哩雞配蒜蓉包,呢個真係好大碟,雞肉亦都幾鮮嫩幾好味,整體嚟講可以 Encore!

2022-12-31
2022-11-23 767 瀏覽
Went for lunch and ordered a beef short rib noodle (a la carte since they dont have it under lunch menu). They charge $138 a bowel which comes with 3 small slices of thin beef and portion of noodles equivalent to what you would get in a cup noodle. Taste is mediocre unless you're an onion lover. They put a lot of onion possibly to make up for the lack of noodles. Beef quality is average.I know its located in a high end mall but compared to other restaurants here, its still overly priced. The res

The restaurant ought to review the price vs the portion they serve.

Floor was also slippery and almost slipped when I was leaving.
Beef Short Rib Pho and Ice Tea
2022-11-10 823 瀏覽
在天際100參加元宇宙活動,又累又餓,決定吃個輕便下午茶,最後選擇了越南菜Pho Dle Bar。套餐:雞肉扎肉河粉配牛油蒜香雞翼扎肉、河粉、湯底都ok,不算有驚喜,如果另外提供薄荷葉、九層塔、辣椒等配菜,用餐體驗會更開心。雞翼香濃蒜蓉味,炸得香脆,好吃。冬陰功雞翼相比蒜香雞翼,冬陰功雞翼就較為遜色,味道還可以,不過就濕淋感覺,不夠香口。蒸粉包 Rice Parcel以前去越南旅行最喜歡在街頭吃這個小食,皮薄餡靚,賣相吸睛,點越南甜酸汁更好吃。青檸梳打糖水單獨一個小瓶分開上,自行調教甜味,不錯。過程中有一段小插曲,餐廳旁邊是一間西班牙餐廳,兩個招牌放在附近,我們誤入西班牙餐廳,坐下來看餐牌時才發現。後來店員說,兩間餐廳同一個老闆,怪不得裝修都差不多。

套餐:雞肉扎肉河粉配牛油蒜香雞翼
冬陰功雞翼
蒸粉包 Rice Parcel
青檸梳打
糖水單獨一個小瓶分開上,自行調教甜味,不錯。
2022-11-06
今日星期六黎到圓方覓食,睇左一陣餐廳後,最後決定食越南野🇻🇳。我地叫左個週末精選套餐,盛惠$148,叫左香茅豬肉米紙卷🐖、蕃茄牛腩湯檬🍅🐂同埋椰汁芒果冰🥥🥭。香茅豬肉米紙卷🐖食落去以為自己食緊齋咁,一入口全部都係乾爭爭既菜咁🥗,完全感受唔到香茅豬肉既存在,不太推介。蕃茄牛腩湯檬🍅🐂呢個湯檬非常足料,有4大嚿牛,食落口唔係入口即溶既牛肉,係有咬口的,成個湯除左蕃茄味外,仲有好大陣牛味,鐘意食牛既朋友一定會鐘意。椰汁芒果冰🥥🥭雖然飲到最後有粒粒芒果,但平均得一兩粒係熟芒果,其他都係青芒果🥭,根本都未熟透,所以似飲椰汁多d,無咩芒果味,令人失望🙎‍♀️。蟹肉大蝦蕃茄湯檬🦀🦐🍅 $98因為見週末精選套餐唔係太岩我胃口,我就散叫左個蟹肉大蝦蕃茄湯檬,估唔到係最好食既一道菜😋。食入口,蕃茄味同海鮮非常夾,蟹肉🦀份量都多,有驚喜,大蝦彈牙新鮮🦐,豆卜索埋蕃茄湯汁一流🍅,雖然今日兩個檬粉都係叫蕃茄湯,但個人就鐘意蟹肉大蝦蕃茄湯檬多d,,飲落去湯頭清爽不油膩,令人想一啖接一啖飲落去,相反,蕃茄牛腩湯檬,相對多d香辛料同好重牛味,食到後期會有d膩,令人有負擔。

香茅豬肉米紙卷🐖

蕃茄牛腩湯檬🍅🐂

椰汁芒果冰🥥🥭

蟹肉大蝦蕃茄湯檬🦀🦐🍅 $98

• 蟹肉大蝦蕃茄湯檬
之前喺圓方見到戲院隔離有呢間越南餐廳【pho.dle.bar】,入到去都覺得幾光猛幾開揚,但最重要係啲嘢食好有驚喜!特別係蟹肉大蝦蕃茄湯檬,個蕃茄湯酸酸甜甜好突出,加埋啲蟹肉好有層次~另外辣順化牛肉湯檬都係大大碗,牛肉好滑,個湯底偏向清淡但亦都非常好味,又唔會太油。而Menu最吸引到我嘅係精選拼盤,咩都有咁樣好啱有選擇困難症嘅我~串燒保持到嫩滑,而札肉蔗蝦同埋春卷呢啲全部都香口~最後嗌多個椰香芒果PANCAKE卷作結尾,啲棉花糖粉粉嫩嫩咁好FANCY,加埋啲雪糕汁🍦好滿足!
2022-09-11 951 瀏覽
今日晏晝同屋企人去M+⚱️🏺,喺九龍站落車,去咗Element搵嘢食,行行吓見到間越南餐廳🇻🇳,咁就入去試吓。🔸pho.dle.bar🔸有個Noodle Set 🥢包小食、湯河或撈檬&飲品,點咗生牛肉湯河同🍅蕃茄牛腩湯檬都ok,另外香茅豬肉湯檬🐽就普普通通。套餐入面有4個小食,我哋就全部叫晒,最推介椒鹽雞翼幾好味,炸得好脆入面肉質仲好juice😋👍🏻,仲有雞絲沙律同🍤炸鮮蝦春卷都可以試吓,另香茅豬肉米紙卷就不太喜歡,但總括食物質素不過不失啦。😊

生牛肉湯河
炸鮮蝦春卷
香茅豬肉米紙卷
椒鹽雞翼
2022-08-26 739 瀏覽
午餐set還可以點。一個set有小食加湯粉或撈檬粉加一杯飲品。如果晚飯set飲品就唔包,只可半價叫。我們食了牛油雞翼加牛展湯粉。雞翼好香脆,好好食。湯粉的湯也好好味。另外叫了牛油果香芒米紙卷和香茅豬肉撈檬。米紙卷4件,並不是每件都有芒果和牛油果,入面主要是菜,米紙也不好食。下次唔會再點。香茅豬肉沒有香茅味,比較濕,不似預期。份量就好大。還點了散點的雞肉沙爹,5串$92,有啲貴,但都好食,只是沙爹醬不是好好。比較一般的越南餐廳,這間選擇較少。我自己鍾意它的牛肉湯粉,但有家人不喜歡。